Postani Vojak

Pridi v dobre vrste!

Prijatelji (2)
Ernest Skrjanec
Spremljevalci (4)
Andrej Poženel
Sonja Ramsak
NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Vista popestrila dan odprtih vrat
Projektni dan malo drugače
Pomorščaki 'namočili' vrhunske športnike
72. brigada 'zavzela' Kočevje
Tabor MO RS in mladi 2015
Vista popestrila dan odprtih vrat v Vipavi
Slovenska vojska je praznovala
Vojaški tabor 2015
Živahen dan na Baču
Študijska praksa v 430. mornariškem divizionu
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2021
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Živahen dan na Baču

Postani Vojak
18.12.2015 09:49 (Dec 18, 2015)

V teh dneh je na Osrednjem vadišču SV Postojna potekalo osnovno vojaškostrokovno usposabljanje pripadnikov 45. centra goseničnih bojnih vozil iz Pivke, in sicer za pridobitev vojaško evidenčnih dolžnosti voznik tanka in namerilec na tanku. Pripadniki 45. CGBV iz Pivke so izvedli streljanje z avtomatsko pištolo M-84, z mitraljezom 7.62 mm iz tanka T-84 in šolsko streljanje s tankom.

Streljanje iz oklepnih vozil

Hkrati je potekalo tudi strelsko usposabljanje pripadnikov 5. čete kolesnih bojnih vozil v organizaciji 157. logističnega polka. Streljali so z mitraljezi 12.7 mm, in sicer iz večnamenskega srednje kolesnega oklepnega vozila Svarun ter lahko kolesnih oklepnih vozil Valuk in Hummer. Ker je streljanje potekalo v dokaj zahtevnih razmerah in pogojih, so bile predpriprave prav zaradi tega še bolj temeljite in strokovne. Usposabljanja so spremljali tudi poveljujoči iz Logistične brigade in bili s streljanjem, rezultati streljanja in prizadevnostjo vojakov zelo zadovoljni.

Streljali

Terensko usposabljanje na Mlakah

Postani Vojak
04.11.2015 12:07 (Nov 04, 2015)

Kandidati in kandidatke za vojaka, generacija september 2015, ter vojaki in vojakinje 59. generacije na prostovoljnem služenju vojaškega roka so na vadišču Slovenske vojske Mlake pri Vipavi opravili del načrtovanega terenskega usposabljanja.

Usposabljanje individualnih vojaških veščin

Tokrat so vadili določanje azimuta s pomočjo busole ter druge oblike orientacije v naravi, maskiranje, premikanje in pretekanje po bojišču, kopanje zaklonilnika… Znanja, ki so jih pridobili v učilnicah, so morali dokazati tudi v praksi, kar pa je bilo že mnogo bolj zahtevno. Vsaka malenkost na bojišču šteje, zato je treba vse postopke izvesti pravilno, strokovno in odločno.

Za bodoče vojake slabo vreme ni ovira

Tradicionalna vipavska burja jim je tokrat prizanesla, da bi pa urjenje izgledalo »bolj po vojaško« pa je poskrbel dež, ki je še kako otežil delo na terenu. Vse skupaj pa ni niti za trenutek zmotilo vojakov, da ne bi opravili nalog tako, kot se od njih zahteva in pričakuje.

_____________________

Seznanitev v Kranju

Postani Vojak
17.09.2015 13:22 (Sep 17, 2015)

Uprava za obrambo Kranj nadaljuje z letošnjimi seznanitvami vojaških obveznikov s pravicami in dolžnostmi. Tokrat so vabili mlade nabornike iz Kranja in okoliških krajev.

Zanimive predstavitve

Tokratnemu vabilu se je odzvalo veliko nabornikov, ki so se zbrali v Vojašnici Petra Petriča v Kranju in se razdelili v dve skupini. Prva se je najprej seznanila z vpisom v vojaško evidenco in vsemi oblikami sodelovanja s Slovensko vojsko, druga skupina pa si je lahko na štirih delovnih točkah ogledala opremo in orožje, ki ju uporablja slovenski vojak. Nabornikom se je predstavil še vrhunski športnik judoist Matjaž Ceraj ki je zaposlen v Športni enoti Slovenske vojske.

Slovenska vojska zaposluje

Posebna pozornost je bila na letošnjih seznanitvah namenjena zaposlovanju v SV, zato so imeli naborniki na voljo tudi ustrezna promocijska in informativna gradiva, v katerih so zapisani pogoji za zaposlitev in še številne druge informacije, ki bi jih utegnile zanimati. 

V Vipavi zopet živahno

Postani Vojak
09.09.2015 09:40 (Sep 09, 2015)

Kandidatom za vojake, častnike in vojaške uslužbence generacije september 2015, ki so temeljno vojaško strokovno usposabljanje pričeli prejšnji teden so se pridružili še prostovoljci 59. generacije vojakov na prostovoljnem služenju vojaškega roka.

Prostovoljno služenje - preizkus vojaškega življenja

47 fantov in 5 deklet se je odločilo spoznati vojaško življenje in si pridobiti še kako koristne izkušnje, ki bodo marsikomu prav prišle v vsakdanjem življenju. Stkala se bodo nova prijateljstva, naučili se bodo delati v skupini in razvili bodo svoje psihofizične sposobnosti. Marsikdo med njimi se bo navdušil nad vojaškim življenjem in se po uspešno končanem temeljno vojaško strokovnem usposabljanju zaposli kot poklicni vojak v Slovenski vojski.

Na usposabljanju tudi kandidati za vojake

Skupaj s prostovoljci so pričeli s temeljnim vojaško strokovnim usposabljanjem tudi kandidati za vojake, ki so se v Slovenski vojski zaposlili v septembru 2015. Z zaposlovanjem v Slovenski vojski bomo nada

Vojaški tabor 2015

Postani Vojak
31.07.2015 09:01 (Jul 31, 2015)

Udeleženci letošnjega vojaškega tabora so pred zaključkom 14 dnevnega usposabljanja za večjo skupino povabljenih gostov pripravili predstavitveni dan, na katerem so pokazali, kaj vse se lahko človek nauči in spozna v tako kratkem času.

Odlično izpeljana prikazna vaja

Na prikazni vaji »Vojaški tabor 2015«, ki je potekala na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna, so delovali tudi z oklepnimi vozili in helikopterjem, kar je od vseh udeležencev zahtevalo veliko znanja in požrtvovalnosti. Splošna ocena je bila, da so vse postopke izvedli odlično, še posebej, če upoštevamo kratek čas usposabljanja. S prikazanim so bili zadovoljni tako njihovi inštruktorji kot tudi oba mentorja s Fakultete za družbene vede in Fakultete za varnostne vede, ki sta jih ta dan obiskala in pozdravila.

Drugo leto se spet vidimo

Najbolj pa so bili s prikazanim zadovoljni študenti in dijaki sami, zato so nekateri udeleženci letošnjega tabora že razmišljali, da se drugo leto spet prijavijo na tabor in vse podo

Tabor MO RS in mladi 2015

Postani Vojak
03.07.2015 12:12 (Jul 03, 2015)

Udeleženci tabora so se v okviru programa usposabljanja tokrat potili na vadišču Mlake in se spopadli z vsemi pastmi premikanja po bojišču ter dokazali, da znajo premagovati taktično stezo. Še preden so se podali na izvrševanje nalog, so se seveda morali še maskirati ter skrbno pripraviti opremo in orožje. Vročina, ki nam te dni ne prizanaša, je pokazala zobe tudi mladim fantom in dekletom, saj je tekanje v vojaški uniformi pod žgočim soncem še bolj zahtevno.  

Navdušeni nad taborom

Kljub temu pa so vsi zatrjevali, da sploh ni tako težko in jim bo teh šest dni tabora prehitro minilo. Če bo le mogoče, se bodo mnogi naslednje leto spet prijavili na tabor! Posebej so zavzetost, resnost in prizadevnost udeležencev tabora pohvalili tudi njihovi inštruktorji, kandidati za častnike Slovenske vojske.

Postati poklicni vojak - zakaj pa ne!

Ni kaj, tabor je uspel, udeleženci so bili zadovoljni in samo želimo si lahko, da se ga bo naslednje leto udeležilo še več dijakov in dijakinj, saj bodo mo

Prisegli domovini

Postani Vojak
26.06.2015 13:16 (Jun 26, 2015)

S slovesno prisego domovini se je zaključilo tri mesece in pol dolgo temeljno vojaško-strokovno usposabljanje vojakov prostovoljcev 58. generacije in kandidatov za vojake generacije marec 2015. Usposabljanja so potekala v Veščinskem centru v Vipavi, terenska usposabljanja pa na Velikih Blokah in na Mlakah.

Ponosni, da jim je uspelo

Naporna usposabljanja so od kandidatov terjala veliko psihične in fizične moči ter ne nazadnje tudi želje, da bi uspešno zaključili usposabljanja. Uspeh ni prišel sam od sebe. Ko je bilo najhuje so priskočili na pomoč sovojaki in odlični inštruktorji. Prijateljstva, ki so se v teh nekaj mesecih stkala pa bodo ostala za vedno.

Poklicni vojak - zakaj pa ne?

Kandidati za vojake so po uspešno opravljenem usposabljanju in prisegi postali 'pravi' vojaki in že naslednji dan pričeli služiti domovini. Kar nekaj vojakov prostovoljcev pa je med usposabljanji ugotovilo, da so iz pravega testa za vojaka in se odločilo, da bodo svojo poklicno pot nadaljevali v Slovenski

Projektni dan malo drugače

Postani Vojak
28.05.2015 13:27 (May 28, 2015)

Trideset dijakov in dijakinj ekonomske, medijske in trgovske smeri Srednje ekonomske šole iz Novega mesta si je letos za projektni dan izbralo obisk Vojašnice Franca Uršiča. V organizaciji Teritorialnega polka 72. brigade in Uprave za obrambo Novo mesto so se seznanili z zgodovino vojsk na Slovenskem, izvedli delavnico na temo domoljubja in se seznanili z možnostmi sodelovanja s Slovensko vojsko.

Zgodovina, telovadba in streljanje

V Vojaškem muzeju so imeli učno uro o zgodovini slovenske Teritorialne obrambe, potem pa so se odpravili na poligon, na katerem so se preizkusili v bojni telovadbi. Vojaki 10. pehotnega polka so jih dodobra utrudili, saj so dijaki izvajali enake vaje, kot jih pripadniki SV izvajajo vsako jutro. Sledilo je streljanje s pištolo na simulatorju in streljanje z zračno puško.

Oborožitev, oprema in teme iz preživetja v naravi

V nadaljevanju programa so jim pripadniki 10. pehotnega polka in Inženirske čete 72. BR. predstavili del opreme in oborožitve, sledila pa je

Slovenska vojska je praznovala

Postani Vojak
20.05.2015 07:53 (May 20, 2015)

Pripadniki in pripadnice enot Slovenske vojske so svoj praznik obeležili na slovesnosti, ki je potekala na letališču Rakičan pri Murski Soboti.

Prisotne med drugimi nagovoril tudi predsednik države in vrhovni poveljnik obrambnih sil

Zbrane vojake, podčastnike in častnike so pozdravili in jim čestitali ob njihovem prazniku vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor, ministrica za obrambo Andreja Katič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman.
Na slovesnosti so bili v čin brigadirja povišani polkovniki Ernest Anželj, Franc Koračin, Roman Urbanč in Milan Žurman.

Slovesno in ponosno

Pripadniki Garde Slovenske vojske so v počastitev dogodka iz šestih protokolarnih topov izstrelili tri topovske salve. Slovensko zastavo so na prizorišče prinesli praznično oblečeni fantje iz vasi Gančani ob spremstvu deklet in zvokih harmonike.
Bogat kulturni program so pripravili Orkester Slovenske vojske in številni glasbeni gostje, ki so s svojimi nastopi pomagali pri ust

Vista popestrila dan odprtih vrat

Postani Vojak
13.05.2015 13:42 (May 13, 2015)

Dan odprtih vrat so v Vojašnici Janka Premrla-Vojka v Vipavi pripravili na prav poseben način in s številnimi aktivnostmi, tako da se je bilo kar težko odločiti, kaj si ogledati in kje se vsaj za hip zaustaviti.

Domoljubje, tradicija in ponos

Med obiskovalci je bilo mogoče videti najmlajše iz vrtcev Vipava in Ajdovščina, prišli so tudi varovanci doma upokojencev iz Ajdovščine in Vipave ter zavoda za invalidno mladino Cirius iz Vipave.
Še posebej veselo je bilo na lepo okrašenih vozovih, na katerih so se mladi fantje in dekleta pripeljali na seznanitev z vojaško dolžnostjo. Z zastavami in petjem domoljubnih pesmi ohranjajo tradicijo, ki sega še v čase Avstro – Ogrske, ko so se mladi rekruti na »štelungo« prav tako pripeljali na okrašenih vozovih.

Zanimivo, poučno in okusno

Vsa ta množica obiskovalcev si je lahko ogledala oborožitev in vojaško opremo, prostore vojašnice in Muzej 1. svetovne vojne. Do vadišča in strelišča Mlake so jih popeljali z bojnimi vozili. Svoje delo in opremo so m

Vista popestrila dan odprtih vrat v Vipavi

Postani Vojak
13.05.2015 13:29 (May 13, 2015)

Dan odprtih vrat so v Vojašnici Janka Premrla-Vojka v Vipavi pripravili na prav poseben način in s številnimi aktivnostmi, tako da se je bilo kar težko odločiti, kaj si ogledati in kje se vsaj za hip zaustaviti.

Domoljubje, tradicija in ponos

Med obiskovalci je bilo mogoče videti najmlajše iz vrtcev Vipava in Ajdovščina, prišli so tudi varovanci doma upokojencev iz Ajdovščine in Vipave ter zavoda za invalidno mladino Cirius iz Vipave.
Še posebej veselo je bilo na lepo okrašenih vozovih, na katerih so se mladi fantje in dekleta pripeljali na seznanitev z vojaško dolžnostjo. Z zastavami in petjem domoljubnih pesmi ohranjajo tradicijo, ki sega še v čase Avstro – Ogrske, ko so se mladi rekruti na »štelungo« prav tako pripeljali na okrašenih vozovih.

Zanimivo, poučno in okusno

Vsa ta množica obiskovalcev si je lahko ogledala oborožitev in vojaško opremo, prostore vojašnice in Muzej 1. svetovne vojne. Do vadišča in strelišča Mlake so jih popeljali z bojnimi vozili. Svoje delo in opremo so m

Bi poleteli s helikopterjem na Kredarico?

Postani Vojak
13.05.2015 10:31 (May 13, 2015)

Med vsemi, ki bodo sodelovali v nagradni igri na FaceBooku Postani vojak, bomo 26. maja izžrebali tri srečneže, ki bodo poleteli s helikopterjem AS AL 532 Cougar na Kredarico in spremljali posadko helikopterja Slovenske vojske na redni izmenjavi meteorologov na najvišji meteorološki postaji v državi.

Oglasno sporočilo: Slovenska vojska bo tudi v letu 2015 uresničevala kadrovski načrt z nadomestnimi zaposlitvami in na ta način nadomeščala tiste pripadnike, ki so se upokojili ali jim je pogodba o zaposlitvi potekla. Izkoristite priložnost in se nam pridružite!
Kandidati za zaposlitev v Slovenski vojski, bodo ob podpisu pogodbe o zaposlitvi za najmanj pet let, po uspešno opravljenem temeljnem vojaškostrokovnem usposabljanju prejeli tudi denarno nagrado, v višini ene povprečne bruto plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji!
Več o zaposlovanju v SV na http://www.postanivojak.si/index.php?id=381

Konvoj Slovenske vojske obiskal Mirnsko dolino

Postani Vojak
07.05.2015 09:59 (May 07, 2015)

Pripadniki različnih rodov in enot iz Vojašnice Franca Uršiča iz Novega mesta ter predstavniki Uprave za obrambo Novo mesto so se so se v okviru prizadevanj, da se Slovenska vojska še bolj približa in predstavi prebivalcem Dolenjske in Bele Krajine tokrat odpravili v Miren, Šentrupert in Mokronog. Šolarjem , vrtičkarjem, njihovim učiteljicam in vzgojiteljicam ter drugim obiskovalcem so predstavili opremo in oborožitev  pripadnikov SV, predstavili pa so se tudi vojak iz I. svetovne vojne, slovenski partizan  in pripadnik TO ter tudi na ta način simbolno opozorili na obletnice in dogodke iz naše polpretekle zgodovine, katerih se bomo spomnili v letošnjem letu.

Za marsikoga je bil to prvi stik s slovenskim vojakom, zato je bilo zanimanje za vse, kar je bilo prikazano, toliko večje, dogajanja pa je popestrilo še tekmovanje s kvizom ter nagrade za zmagovalne ekipe.

Podpis pogodb o zaposlitvi v Slovenski vojski

Postani Vojak
04.05.2015 11:19 (May 04, 2015)

Danes je na Ministrstvu za obrambo podpisalo petletne pogodbe o zaposlitvi 24 novih pripadnikov Slovenske vojske in tako začelo svojo poklicno pot kot slovenski vojaki. Podpisu je sledilo obvezno fotografiranje, zadolžitev opreme v Rojah in pot v Vipavo, kjer bodo opravljali temeljno vojaškostrokovno usposabljanje.

Pridobivanje novih kadrov poteka z nezmanjšano intenziteto, saj bodo današnjim podpisom pogodb v letošnjem letu sledili še novi, zato vabimo vse, ki  iščete dinamično in zanimivo delo, da se odločite za zaposlitev v Slovenski vojski.

Slovenska vojska na sejmu Naturo in lov

Postani Vojak
23.04.2015 11:15 (Apr 23, 2015)

Na sejmu v Gornji Radgoni, ki so ga je ogledalo skoraj 13 000 obiskovalcev, se je v organizaciji Uprave za obrambo Maribor predstavila tudi Slovenska vojska.

Predstavili so se vrhunski športniki ŠPE in pripadniki NCOGB

Prvi dan sejma so plezanje na 8 metrski plezalni steni demonstrirali plezalci Športne enote Slovenske vojske Mina Markovič, Maja Vidmar, Klemen Bečan in alpinistka Nastja Davidova. Številni obiskovalci so se lahko tudi sami pomerili v plezanju, pri tem pa so jim pomagali vrhunski plezalci SV, medtem ko so drugi in tretji dan za varno plezanje obiskovalcev poskrbeli pripadniki NATO Centra odličnosti za gorsko bojevanje.

Simulator pritegnil staro in mlado

Na stojnici SV je bilo vse dni sejma precej pestro. Za obiskovalce je bil najbolj zanimiv simulator streljanja z vojaško puško, z veseljem pa so se pogovorili z vrhunskimi športniki, zaposlenimi v Športni enoti SV, Tejo Gregorin, Lucijo Polavder, Tjašo Vozel, Robertom Markojo in Majo Sajovic.

__________________________

Pomorščaki 'namočili' vrhunske športnike

Postani Vojak
16.04.2015 11:30 (Apr 16, 2015)

V okviru rednih letnih usposabljanj vrhunskih športnikov zaposlenih v Slovenski vojski so športniki Klemen Bečan, Peter Dokl, Damir Dugonjič, Aleksander Grajf, Teja Gregorin, Blaža Klemenčič, Anja Klinar, Mina Markovič, Nina Miloševič, Rok Perko, Rožle Prezelj, Maja Sajovic, Dejan Sitar, Bojan Tokič, Maja Vidmar in Tjaša Vozel obiskali 430. mornariški divizion.

Pomorščaki so športnike najprej pošteno razmigali, jim predstavili strukturo in poslanstvo 430. MOD, jih seznanili z delom in opremo Odreda za specialno podvodno delovanje, ogledali so si hiperbarično komoro, za zaključek pa so jim predstavili še VNL Triglav 11.
Več o vrhunskih športnikih zaposlenih v Slovenski vojski lahko preberete na http://www.postanivojak.si/index.php?id=154

Bi šli letos na počitnice v vojaški opremi?

Postani Vojak
14.04.2015 15:32 (Apr 14, 2015)

N FaceBook-u Postani vojak smo pripravili zanimivo igro. Med vsemi, ki bodo sodelovali, bomo 28. aprila izžrebali srečneža, ki bo dobil poln nahrbtnik neformacijske vojaške opreme in promocijskih izdelkov.

Več o tem na http://www.facebook.com/media/set/?set=a.670966689700763.1073742195.256777864452983&type=1
____________________________________
Slovenska vojska bo tudi v letu 2015 uresničevala kadrovski načrt z nadomestnimi zaposlitvami in na ta način nadomeščala tiste pripadnike, ki so se upokojili ali jim je pogodba o zaposlitvi potekla. Izkoristite priložnost in se nam pridružite!
Kandidati za zaposlitev v Slovenski vojski, ki bodo od meseca maja dalje podpisali pogodbo o zaposlitvi za najmanj pet let, bodo prejeli tudi denarno nagrado, v višini ene povprečne bruto plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji!
Več o zaposlovanju v SV na http://www.postanivojak.si/index.php?id=381

Podpisovanje petletnih pogodb o zaposlitvi v SV.

Postani Vojak
13.04.2015 11:25 (Apr 13, 2015)

Na Ministrstvu za obrambo je danes podpisalo pogodbe o zaposlitvi trinajst novih vojakinj in vojakov, ki so se odločili, da bodo svoje poklicne izzive iskali v Slovenski vojski. Novi vojaki so bili še posebej veseli in zadovoljni, saj so podpisali petletno pogodbo o zaposlitvi, pripada pa jim tudi denarna nagrada, ki bo tudi prišla prav. Podpisu je sledilo obvezno fotografiranje za izdelavo službene izkaznice, nato pa pot v Roje, zadolžitev opreme in odhod v Center za usposabljanje v Vipavi.


Zaposlovanje v Slovenski vojski in podpisovanje novih pogodb se bo nadaljevalo tudi v prihodnje, zato vabljeni vsi, ki vas zanima možnost zaposlitve v SV, da se seznanite s pogoji, ki jih morate izpolnjevati, in čim prej oddate vlogo za zaposlitev!
Več o zaposlovanju v SV na: http://www.postanivojak.si/index.php?id=381.

Vas zanima poklicno delo v Slovenski vojski?

Postani Vojak
08.04.2015 13:35 (Apr 08, 2015)

Slovenska vojska bo tudi v letu 2015 uresničevala kadrovski načrt z nadomestnimi zaposlitvami in na ta način nadomeščala tiste pripadnike, ki so se upokojili ali jim je pogodba o zaposlitvi potekla. Izkoristite priložnost in se nam pridružite!

Podpis petletne pogodbe o zaposlitvi in še denarna nagrada

Kandidati za zaposlitev v Slovenski vojski, ki bodo od meseca maja dalje podpisali pogodbo o zaposlitvi za najmanj pet let, bodo po opravljenem temeljno vojaško strokovnem usposabljanju prejeli tudi denarno nagrado, v višini ene povprečne bruto plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji!

Pridi v dobre vrste!

Za vse mlade in drzne, ki si želite dinamičnega poklica in ustrezate splošnim pogojem, je to priložnost, da se nam pridružite in za svoje delo dobite zanesljivo mesečno plačilo.

Študijska praksa v 430. mornariškem divizionu

Postani Vojak
03.04.2015 14:06 (Apr 03, 2015)

Rezultat zelo dobrega sodelovanja Slovenske vojske s Fakulteto za pomorstvo in promet je tudi opravljanje obvezne študijske prakse, ki so jo štirje študenti fakultete opravljali na večnamenski ladji Triglav 11. Bodoči pomorščaki so se prijavili na razpis SV za opravljanje obvezne prakse na ladji Triglav, bili izbrani, nato pa so v praksi spoznavali naloge in veščine, ki jih bodo poklicno opravljali na različnih ladjah, bodisi kot navtiki ali kot strojniki.

VNL Triglav 11 nudi odlične pogoje za opravljanje prakse

Na eni od načrtovanih plovb sta oba strojnika skrbela, da so bili stroji podmazani in pripravljeni na zagon ter brezhibno delovanje, navtika pa sta spoznavala postopke reševanja utopljenca iz morja, vplutja v pristanišče, sidranja ladje, vmes pa so reševali še številne naloge, s katerimi so se do sedaj srečevali več ali manj teoretično v učilnicah. Poveljnik in posadka ladje so svoje izkušnje in bogato znanje ves čas posredovali mladim pomorščakom, ki so se morali kar potrudit

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj