NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Slovence na twitterju ovajajo Filip Dobranić Muki & Co., blokirani novinar Perš pa razkriva operacijo Redington
Neuradno: če razrešijo Zorčiča, ni nujno, da pride Horvat, saj se pojavlja še eno ime
Danes je nov dan: na twitterju odblokirali Ranta in Perša, Roni Kordiš Had pa še vedno pod suspenzom
Ni prostora za starce, drugič: če Zorčič pade, adijo njegov scenarij za DeSUS in osebne delnice na borzi levice
Propadli še dve tožbi zoper Bojana Požarja. Tokrat zaradi zastaranja, a vse stroške častijo davkoplačevalci.
Twitter na podlagi "dobro usklajene akcije" izklopil dva novinarja Nove24TV
Usodne vožnje s porschejem panamero: prihaja preiskava - zakaj so Pogačarju sploh odpustili 12 milijonov evrov dolga?!
Napisal avtobiografsko knjigo. To je njegov obračun z Gregorjem Golobičem in Janezom Kopačem.
Za naše ni zime: Janković že drugič rešuje ovadeno Renato Zamida
Da si je Čeferin med epidemijo zvišal plačo, medtem ko so jo drugim na Uefi znižali, izvemo šele iz tujih medijev
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
agrokor
( 1 )
bitcoin
( 1 )
desus
( 2 )
FDV
( 1 )
forum21
( 3 )
goopti
( 1 )
Gorenje
( 1 )
hipnoza
( 1 )
hse
( 2 )
LDS
( 1 )
levica
( 1 )
Mediana
( 1 )
npu
( 1 )
Petrol
( 2 )
Siol
( 1 )
SMC
( 3 )
SODO
( 1 )
Tarča
( 1 )
Turizem
( 1 )
volitve
( 1 )
webinar
( 1 )
zlatko
( 1 )
IŠČI PO ARHIVU
Maj 2021
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Ni prostora za starce, tretjič - zakulisje: Zorčič ima čas (za odstop) samo še do ponedeljka

7 DNI V TEDNU
06.05.2021 06:00 (pred 19 urami)

To zdaj postaja že telenovela: po naših zanesljivih informacijah bo namreč vladna koalicija že danes (četrtek) uradno vložila zahtevo za sklic izredne seje državnega zbora, za dve glasovanji: razrešitev sedanjega predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča (tukaj) in imenovanje novega predsednika DZ.

Zorčič pa ima glede na včerajšnjo ponudbo za časten umik (beri: odstop, kar je Zorčič zaenkrat sicer javno zavrnil) čas za svojo odločitev (odstop) najkasneje do ponedeljka. (Požareport)

Spomnimo: "Ni prostora za starce: zakaj Zorčič nujno potrebuje funkcijo predsednika Desusa in zakaj so jeseni realne predčasne volitve" (1. 5. 2021)

Ni prostora za starce, drugič: če Zorčič pade, adijo njegov scenarij za DeSUS in osebne delnice na borzi levice

7 DNI V TEDNU
05.05.2021 06:00 (pred 2 dnevi)

Po neuradnih informacijah, ki jih je prvi objavil Planet TV, je že zbranih 47 podpisov poslancev za izvolitev novega predsednika državnega zbora Jožefa Horvata (NSi), kar predpostavlja tudi razrešitev sedanjega predsednika DZ Igorja Zorčiča. Te podpise naj bi danes predstavili Zorčiču ter mu dali možnost častnega umika (odstopa), sicer bi/bo znova stekel postopek njegove razrešitve.

Kaj bo storil Zorčič, ki je včeraj doživel še en hladen tuš na svojem kolegiju predsednika državnega zbora (namreč: njegova skupina nepovezanih poslancev še vedno ostaja brez funkcij v delovnih telesih državnega zbora - tukaj), še ni znano, toda - spomnimo, prvi poskus zamenjave Zorčiča se za Janševo vladno koalicijo ni dobro iztekel, saj so na tajnem glasovanju zbrali samo 45 glasov, torej en glas premalo za Zorčičevo razrešitev.

V primeru, da Igor Zorčič, odpadnik iz SMC, tako ali drugače odide kot predsednik državnega zbora, skoraj zagotovo pade tudi tisti njegov tihi scenarij, da prevzame vodenje strank

Neuradno: če razrešijo Zorčiča, ni nujno, da pride Horvat, saj se pojavlja še eno ime

7 DNI V TEDNU
04.05.2021 06:00 (pred 3 dnevi)

Prvomajskih praznikov je konec in začenja se novo zakulisno preštevanje in preračunavanje možnosti Janševe vladne koalicije za razrešitev Igorja Zorčiča - kot predsednika državnega zbora. Toda ko/če pade Zorčič, menda ni več tako nujno, samoumevno, da bi/bo novi predsednik državnega zbora postal Jožef Horvat, sicer vodja poslanske skupine NSi. Namreč, na sceni se pojavlja še eno (resno) ime, gre pa za Branka Simonoviča, poslanca stranke DeSUS, ki je uradno sicer v opoziciji, toda poslanci te stranke praviloma glasujejo enako kot vladna koalicija.

Propadli še dve tožbi zoper Bojana Požarja. Tokrat zaradi zastaranja, a vse stroške častijo davkoplačevalci.

7 DNI V TEDNU
03.05.2021 06:00 (pred 4 dnevi)

Ljubljansko sodišče je uradno zaustavilo ter končalo še dva kazenska postopka zoper Bojana Požarja (zaradi očitanih žaljivih obdolžitev), vendar tokrat - zaradi zastaranja:

- Tako sta tožbi zoper Požarja dokončno izgubila Marko Žula, nekdanji direktor občinske uprave Maribor, ki je kazensko tožbo vložil 11. novembra 2013 zaradi članka na tem portalu z naslovom "Kakšni tipi vodijo Maribor?! Sin in oče Žula cuzala denar doma upokojencev", objavljenega 30. oktobra 2013.

- In Nina Keder, novinarka tabloidne revije Nova, ki je kazensko tožbo vložila 7. aprila 2014 zaradi dveh člankov, objavljenih 7. in 13. januarja 2014: "Blamaža. Novinarke revije Nova plonkajo članke od prej odpuščenih sodelavk!" in "Vojna tabloidov. Drozg proti Marjanci Scheicher, Adria Media vs. Alpemedia".

Pri tožbi Nine Keder je verjetno zanimivo tudi dejstvo, da v teh šestih letih sodnega postopka ni prišlo do niti enega samega naroka, razen predobravnavnega, sicer pa zdaj vsi stroški obeh postopkov zaradi zastaranja

Danes je nov dan: na twitterju odblokirali Ranta in Perša, Roni Kordiš Had pa še vedno pod suspenzom

7 DNI V TEDNU
30.04.2021 06:00 (Apr 30, 2021)

Projekt Twitter Brigade, kot svojevrstna spletna ovaduška akcija ljubljanskega inštituta Danes je nov dan (več na tej povezavi), se je že razblinil tudi na primeru odgovornega urednika Nove24TV Aleksandra Ranta in raziskovalnega novinarja istega medija Luke Perša. Na twitterju so ju namreč včeraj odblokirali, zato sta, kot zdaj tvitata - "nazaj". Hja, danes je nov dan!

Še vedno pa na twitterju ostaja suspendiran Roni Kordiš @Had (spomnimo, kaj vse je že ta Roni Kordiš: tukaj), ki so ga na twitterju blokirali že v začetku marca in se zdaj na tem družbenem omrežju pojavlja pod novim rezervnim profilom @RoniKordis, vendar z bistveno manjšim dosegom oziroma zelo majhnim številom sledilcev (Požareport):

Slovence na twitterju ovajajo Filip Dobranić Muki & Co., blokirani novinar Perš pa razkriva operacijo Redington

7 DNI V TEDNU
29.04.2021 06:00 (Apr 29, 2021)

Sodeč po samohvali inštituta Danes je nov dan, objavljeni na twitterju ...

... so dva - zdaj na twitterju že blokirana (suspedirana) novinarja Nove24TV, odgovornega urednika Aleksandra Ranta in raziskovalnega novinarja Luko Perša (tukaj), na korporacijo Twitter ovadili člani omenjenega inštituta, ki ga neformalno vodi famozni Filip Dobranić Muki, znotraj inštituta še posebno zadolžen (tudi) za hekanje. No, ta njihova operacija se po partizansko imenuje Twitter Brigade, zraven pa naj bi očitno sodeloval tudi radikalni levičarski medijski in politični aktivist Domen Savič. A kot prav tako izhaja iz njihovega tvita, jim Twitterja le ni uspelo prepričati, da bi blokiral čisto vse njihove tokratne tarče (očitno kar 24), ampak so jih blokirali "samo" 12.

Mimogrede, inštitut Danes je nov dan, ki sicer deluje kot NVO, vzniknil pa je predvsem v času vlade Marjana Šarca, se - seveda - financira tudi z državnim denarjem (vir: Erar).

Na twitterju suspendirani novinar Luka Perš pa pri razkriva

Twitter na podlagi "dobro usklajene akcije" izklopil dva novinarja Nove24TV

7 DNI V TEDNU
28.04.2021 06:00 (Apr 28, 2021)

Potem ko je korporacija Twitter pred časom suspendirala blogerja Ronija Kordiša - Hada, znanega tudi kot dolgoletnega spletnega operativca Gregorja Golobiča in stranke Zares (no, Kordiš je medtem na twitterju že ustanovil novi profil), so včeraj, na dan upora, na twitterju suspendirali odgovornega urednika Nove24TV Aleksandra Ranta ter najbolj znanega raziskovalnega novinarja iste medijske hiše Luko Perša. Govorice o tem, da naj bi na twitterju suspendirali tudi poslanca SDS Dejana Kaloha, pa so se izkazale za netočne.

Kljub hitremu slavju dela slovenske radikalnoleve twitter sfere, češ, na dan upora so utišali dva desničarja, pa se je hitro izkazalo, da ni šlo za situacijo, povezano z domnevnim sovražnim govorom, ampak - kot navaja njun uredniški kolega Luka Svetina, za "dobro usklajeno akcijo", organizirano s tako imenovanimi "spami":

Oba, Rant in Perš, sta na Twitter že posredovala svoji pritožbi, zato pričakujeta, da bosta tudi kmalu odblokirana.

Mimogrede: Luka Perš s

Usodne vožnje s porschejem panamero: prihaja preiskava - zakaj so Pogačarju sploh odpustili 12 milijonov evrov dolga?!

7 DNI V TEDNU
27.04.2021 06:00 (Apr 27, 2021)

Po naši izjemno odmevni ter dokumentirani objavi na twitterju (minuli ponedeljek), da se razvpiti poslovnež Igor Jurij Pogačar na Obali vozi s prestižnim porschejem panamero, vrednim okoli 170 tisoč evrov ...

... in to le nekaj mesecev po tem, ko so mu med osebnim stečajem odpustili neverjetnih 12 milijonov evrov dolga na DUTB (ter jih, seveda, prevalili na davkoplačevalce), ni završalo samo po družabnih omrežjih, ampak - očitno - tudi marsikje drugje.

Avtorju teh vrstic je bilo namreč iz vodstva DUTB neuradno sporočeno, da bo DUTB interno preiskala, ali je bilo znotraj DUTB pri odpisu teh milijonskih dolgov kaj narobe oziroma kaj točno se je pri tem se je dogajalo in kako je mogoče, da je do takšnega odpisa sploh prišlo. In potem, če bo to še pravnoformalno možno, naj bi na DUTB tudi ustrezno ukrepali. No, za zdaj pa "slaba banka", kot pravimo DUTB, za Pogačarja vsekakor še vedno velja za "dobro banko".

Mimogrede, nad osebnim stečajem Igorja Jurija Pogačarja je po javno dostopnih

Za naše ni zime: Janković že drugič rešuje ovadeno Renato Zamida

7 DNI V TEDNU
26.04.2021 06:00 (Apr 26, 2021)

Vodenje novega ljubljanskega javnega zavoda Center Rog prevzema, zaenkrat sicer samo kot vršilka dolžnosti direktorice, sporna Renata Zamida, nekdanja prva dama Javne agencije za knjigo, ki so jo, spomnimo - zaradi številnih nepravilnosti pri poslovanju (zloraba položaja, odškodovanje državnega premoženja) - na tej funkciji zamenjali in tudi kazensko ovadili (več na tej povezavi).

Kar pomeni, da Renato Zamida že drugič rešuje ljubljanski župan Zoran Janković, ki jo je sprva zaposlil za direktorico projekta Ljubljana, Evropska prestolnica kulture 2025, vendar je Ljubljana kandidaturo za EPK izgubila, proti Novi in "stari" Gorici (tukaj), no, zdaj pa jo Janković nastavlja za direktorico novega Roga. Saj, za naše ni zime.

Kako bo to sprejela poslanka Levice Nataša Sukić, ki se ima za politično vilo "nasilno" izpraznjenega Roga in za katero je že znano, da - podobno kot njena poslanska kolegica Violeta Tomić - osebno ne mara ali ne prenese Zamidove (Levica pa je prejšnji ponedeljek v ljubl

Napisal avtobiografsko knjigo. To je njegov obračun z Gregorjem Golobičem in Janezom Kopačem.

7 DNI V TEDNU
24.04.2021 06:00 (Apr 24, 2021)

... in leta 2014, na Okrožnem sodišču v Ljubljani. ... in leta 2014 na Okrožnem sodišču v Ljubljani

Edvard Oven, nekdanji direktor Stanovanjskega sklada, bivši vidni politik LDS, kjer bil lider tako imenovane podjetniške struje, a znan tudi po tem, da je bil med posebnimi varovanci pokojnega Janeza Drnovška in da je veljal - takrat - za "najbogatejšega državnega uradnika", kmalu, predvidoma takoj po prvomajskih praznikih, izdaja avtobiografsko knjigo, ki naj bi se brala tudi kot njegov (p)osebni obračun z Gregorjem Golobičem in še enim nekdanjim LDS-politikom - Janezom Kopačem. Kopač sicer že od leta 2012 dela na Dunaju (vir). Po naših informacijah Ovnova knjiga obsega čez 500 strani, od tega je 100 strani dokumentov, Oven pa naj bi že v naslovu knjige uporabil besedo "resnica".

Sodni proces

Spomnimo, Ovnu so celo vrsto let sodili na ljubljanskem sodišču zaradi suma zlorabe položaja pri preprodaji zemljišč v Vižmarjah, julija 2018 pa je bil dokončno oproščen. No, Oven naj bi za vse to krivil Golobiča, Kopač pa je na sodišču zoper O

Da si je Čeferin med epidemijo zvišal plačo, medtem ko so jo drugim na Uefi znižali, izvemo šele iz tujih medijev

7 DNI V TEDNU
23.04.2021 06:00 (Apr 23, 2021)

Za slovenske medije daje intervjuje kot po tekočem traku, toda za najnovejše prihodke Aleksandra Čeferina na Uefi lahko izvemo šele iz tujih medijev. Skrbno izbrani slovenski novinarji in mediji, ki jim Čeferin daje intervjuje, si ga to pač - očitno - ne upajo ali dogovorjeno ne smejo vprašati.

No, italijanski portal Calzio e financa, ki ga povzemajo tudi nekateri drugi tuji mediji (tukaj), razkriva in poroča zanimiva dejstva:

- Med epidemijo covida-19 (?!) si je Čeferin dvignil letno plačo na Uefi - za 450 tisoč evrov in tako po novem kasira 2,2 milijona evrov na leto.

- Poleg njega si je plačo na Uefi med epidemijo povišal še generalni sekretar Uefe Theodore Theodoridis, medtem ko so jo članom izvršnega odbora, pa tudi nižjim uradnikom Uefe - znižali. Med njimi, predvidevamo, tudi tistim, ki jih je iz Slovenije na sedež Uefe v švicarski Nyon pripeljal Čeferin, recimo njegovemu šefu kabineta Luku Zajcu.

Na SDH brez večine za preiskavo prodaje Elektro energije, a sprejeli zavezo, da bodo brzdali Goloba

7 DNI V TEDNU
22.04.2021 06:00 (Apr 22, 2021)

Nadzorniki Slovenskega državnega holdinga se - kljub nekaterim drugačnim napovedim - vendarle niso odločili za "forenzično preiskavo" sporne prodaje ljubljanske Elektro energije (več na tej povezavi), so se pa s posebnim sklepom vsaj izrecno zavezali, da bodo brzdali zasebne poslovne apetite Roberta Goloba, predsednika uprave Gen-I, znotraj državne energetike. Tako vsaj kaže na podlagi zadnjega odstavka včerajšnjega sklepa nadzornega sveta SDH, povezanega z navedeno temo:

- "Da ima SDH tudi za prihodnjo lastniško prestrukturiranje in določanje upravljavske strukture zaradi uveljavljanja opcijskih upravičenj Elektra Ljubljane in morebitnega lastniškega preoblikovanja Gen-EL v letu 2021 potrebne vzvode, ki omogočajo zasledovanje interesov družb s kapitalsko naložbo RS (cilj je najti in realizirati najboljše možne dolgoročne rešitve za dosego optimalnega korporativnega in poslovnega modela upravljanja Gen-I, ki bo zagotavljal nadaljnjo rast in razvoj skupine Gen)."

Celoten sklep nadzorneg

"Za božjo voljo, ustavite Tanjo Fajon! Ker njenih mednarodnih gospodarjev ni mogoče"

7 DNI V TEDNU
20.04.2021 06:00 (Apr 20, 2021)

Ob aferi non-paper, ki jo medijsko sicer pravkar izriva razkol na "Čeferinovi Uefi", velja res prebrati tekst z naslovom "Za božjo voljo, ustavite Tanjo Fajon! Ker njenih mednarodnih gospodarjev ni mogoče" ...

Vir: Domovina.je Vir: Domovina.je

... objavljen na portalu Domovina.je, izpod peresa neimenovanega gostujočega avtorja. Ker je strokovno in politično odlična analiza.

Mimogrede, ime in priimek avtorja sta znana piscu teh vrstic. (Bojan Požar)

Medtem ko Aleksander Čeferin snema na Popu in tolče po vladi, Janši in Pahorju, mu razpada Uefa

7 DNI V TEDNU
19.04.2021 06:00 (Apr 19, 2021)

Aleksander Čeferin, predsednik Uefe in ter zdaj že več kot očitni pretendent za vstop na slovensko politično sceno, naj bi pred časom vsaj dvakrat lobiral pri zdaj že pokojnem češkem milijarderju Petru Kellnerju (odkar je slednji postal lastnik Pop TV), da Kellner ne bi zamenjal direktorja Pop TV Pavleta Vrabca. No, včerajšnji intervju s Čeferinom za oddajo Fokus (24ur) na Pop TV pa je tudi pokazal, zakaj se Čeferinu tako zelo gre za to televizijo. Ker ga na Pop TV povsem nekritično predstavljajo dobesedno kot mesijo in velikega političnega rešitelja Slovenije, pri čemer Aleksander Čeferin, čeprav, vidimo, nastopa povsem brez strasti in s tisto značilno - a Slovencem očitno všečno - nekarizmatično retoriko, tudi nedvoumno razkazuje poteze bodočega velikega vodje. Češ, vse, kar ni velika družina Čeferin, so zlo, laži in napadi na Čeferinove?!

Toda ta nedeljski Čeferinov intervju je prišel ob zanj prekleto slabem času. Namreč, medtem ko on snema oddaje za Pop TV in sredi njihove osrednje

Zakaj je pismo Evropske judovske skupnosti najmanj trojno nevarno za Socialne demokrate in Tanjo Fajon

7 DNI V TEDNU
18.04.2021 06:00 (Apr 18, 2021)

Evropska judovska skupnost je na Tanjo Fajon naslovila posebno pismo, v katerem predlaga (zahteva), naj se ji vrne meščanska vila na Levstikovi ulici 15 v Ljubljani, torej tista hiša, kjer je danes sedež stranke SD. Pismo je podpisal predsednik EJS rabin Menachem Margolin, celotno pismo pa si lahko preberete tukaj.

Menachem Margolin med drugim navaja, da bi Socialni demokrati lahko popravili zgodovinsko napako in vrnili hišo, ki je bila do leta 1943 v lasti Felixa Moskovića, kasneje z družino odpeljanega v koncentracijsko taborišče Auschwitz, in da je bila hiša po vojni prodana pod vprašljivi pogoji, podržavljena in uporabljena za komunistično partijo. Zato menijo, da bi bil predlagani prenos vile na Slovensko judovsko skupnost "primerna, pravična in moralna uporaba doma gospoda Moskoviča" in tako tudi "popravljena zgodovinska napaka".

No, če je stranka SD že znane izjave, zapise in teze o "ukradeni vili" ob aktivni pomoči medijev doslej zavračala kot politične, namenjene spopadom na d

Zadnji mariborski protest: spopad med radikalno desnico in levico, in ko župan Arsenovič obmolkne

7 DNI V TEDNU
15.04.2021 06:00 (Apr 15, 2021)

Zadnji mariborski protest, minulo soboto, uradno proti zaščitnim ukrepom med epidemijo covida-19, ni presenetil zgolj z bizarnimi in celo napol norimi gesli zanikovalcev virusa, prejkone nenavadnim molkom mariborskega župana Saše Arsenoviča in dejstvom, da mnogi pravi Mariborčani nikogar od protestnikov ne prepoznajo na objavljenih fotografijah (kot bi šlo za uvožene ali najete demonstrante?!), ampak - menda - tudi z zakulisnim spopadom med bolj radikalno desnico in levico, ko naj bi "slovenska desnica levici prevzela simbolni mariborski Trg Svobode".

Tako vsaj ta zadnji sobotni mariborski protest zanimivo opisuje in analizira nekdanji novinar lokalnega časopisa Večer ter odličen poznavalec in tudi nekdanji akter mariborskega protestniškega zakulisja - Aljoša Dragaš na svojem portalu Mariborski odmev. Vedno branja - tukaj. (Požareport)

Ob razkritih skoraj srhljivih dolgovih poslanca Gregorja Židana: dve govorici in ena šala

7 DNI V TEDNU
14.04.2021 06:00 (Apr 14, 2021)

Na televiziji Planet TV so včeraj podrobno obdelali finančne dolgove in blokirane račune poslanca Socialnih demokratov Gregorja Židana, ki je, spomnimo, pred časom prestopil iz SMC v SD, ker naj bi, kot je dejal, za ta prestop prejel tako imenovano sanjsko ponudbo (več na tej povezavi).

No, s tem v zvezi pa na sceni krožita vsaj dve govorici:

- Da je Gregor Židan, sicer znan nekdanji nogometaš in trener mladih ekip pri ljubljanski Olimpiji, večino svojega denarja zaigral z igrami na srečo in športnimi stavami.

- Da mu obroke za lizing (hiša na Ižanski cesti v Ljubljani) v višini 2190 evrov mesečno plačujejo sponzorji njegovega prestopa iz SMC v SD.

... in ena šala:

- Da bi bil Gregor Židan tistih 400 evrov, ki mu po neusmiljenih izračunih Planet TV mesečno ostanejo od poslanske plače - po odbitju lizinga, pripravljen podariti Zdravku Počivalšku, samo da se Počivalšek ne vrne med poslance ter iz državnega zbora izrine njegovega nadomestnega poslanca - nesrečnega Gregorja Židana ... (Pož

Razkrivamo: Zamolčana skrivnost uspeha

7 DNI V TEDNU
13.04.2021 06:00 (Apr 13, 2021)

Zakaj so nekateri ljudje uspešni, drugi ne? Zakaj nas v osnovni šoli učijo matematiko, slovenščino, fiziko ipd., nihče pa nam ne pove, kako uspeti, kaj je resnična skrivnost uspeha? Pozor: Skrivnost vašega uspeha se ne skriva v tem, kar veste, da ne veste, temveč v tem, kar sploh ne veste, da še ne veste. Ali res drži teza, da so nekateri preprosto rojeni pod srečno zvezdo?

Kaj vi mislite?

Ko pobliže pogledamo, kaj loči neuspešne in uspešne ljudi, lahko ugotovimo, da je razlika na prvi pogled neopazna, vendar uspešni ljudje počnejo nekaj, kar drugi ne.

Uspešni ljudje sebi in drugim postavljajo dobra vprašanja. Dobra vprašanja vodijo v pozitivno, konstruktivno in proaktivno razmišljanje in delovanje. Dobra vprašanja vodijo v dobro, pozitivno čustveno stanje. Dobra vprašanja vodijo k dobrim odločitvam. Slaba vprašanja po drugi strani vodijo v slabo čustveno stanje, v smer razmišljanja, ki vodi proč od ciljev. Slaba vprašanja največkrat prinesejo tudi slabe odločitve. Uspešni ljudje imajo

Razkrinkavanje: glasni šef taksistov Jefim javno zavajal (lagal) tudi o svoji diplomi

7 DNI V TEDNU
12.04.2021 06:00 (Apr 12, 2021)

Dejan Jefim, podjetnik in sporni predsednik Sindikata taksistov pri SDPZ, tone vse nižje. Zdaj se je namreč izkazalo, da je javno zavajal (lagal) tudi o svoji izobrazbi oziroma diplomi na ljubljanski Fakulteti za računalništvo in informatiko:

- Jefim na globalnem poslovnem omrežji LinkedIn pri svojih poslovnih podatkih med drugim objavi - Fakulteta za računalništvo in informatiko, Ljubljana, in tako daje vedeti, sporoča, da je bil diplomant tega študija:

- Kar Jefim eksplicitno potrdi tudi za nekatere srbske medije (Danas), ko/kjer dela za Yandex Taxi (Yandex - Uber):

- Po izbruhu afere Jefim-Uber, ko Jefim dokončno postane tudi javna oseba in je poročanje o njegovem početju v javnem interesu, se izkaže, da Jefimove diplome ni na Cobissu, zato portal Nova24TV upravičeno začne preiskovati in postavljati vprašanja, kaj je z Jefimovo izobrazbo:

- In potem se Dejan Jefim - očitno - pod vprašanji medijev in javnosti zlomi ter na twitterju sam prizna, da res nima diplome (Poža

Da na Švedskem ni ukrepov, je en tak slovenski mit! In očitno se vrača tudi že Marko Potrč.

7 DNI V TEDNU
09.04.2021 06:00 (Apr 09, 2021)

"Da na Švedskem ni ukrepov, je en tak slovenski mit!" To in še veliko dobrega čistega vina nam razkrije Zala Pezdir, mlada slovenska plesalka, ki živi in dela na Švedskem, v daljšem ekskluzivnem intervjuju za portal Parada plesa (tukaj).

In po nekaterih informacijah se počasi nazaj v Slovenijo iz Švedske vrača tudi - pred epidemijo na sever pobegli - Marko Potrč. Pri čemer za svojo vrnitev skrbno pripravlja moralni teren - po medijih (vir), češ da že vsi pogrešajo dom in da ima domotožje ...?! (Požareport)

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj