NAJBOLJ OBISKANO
Najbolj obiskane objave v zadnjem tednu. Osveži se vsako nedeljo.

Razvozlana skrivnost, kje trenutno zaposlen Golobičev Biščak. Prejšnja firma, ki je molzla proračun, seveda že v stečaj.
V senci bodočega ministra Poklukarja že bitka za UKC: favorit je Golobič (ki ni tisti Golobič), Janković pa forsira Dolšaka
Darsove e-vinjete: kampanjo proti SkyTollu naj bi financiral Puljić, na Telekomu pa besni na zeta Karla Erjavca
DeSUS ta teden: Izola podprla Simonoviča, Ljubljana še danes proti Erjavcu, on pa bi jih vse izključil
Zraven Jureta Lebna še Kešeljević - Kešo: očitno se zbira tudi najbolj skorumpirani del bivše Cerarjeve stranke
Kako so sploh prišli do Poklukarja: Janša predlagal dva, Tonin tri kandidate, na koncu izbrali Toninovega
Kje je danes Klavdija Perger (Markež, Štalcer), poleg Aleksandre Pivec tista druga najbolj razvpita Ptujčanka?!
Res je, zgodil se je upor županov SD proti Fajonovi, a to velja za strankarsko skrivnost. Razkrivamo podrobnosti.
Kako je Andrej Marčič, "milijonar iz Maranda", kar sam obveščal medije, da se je poročil z Evo Erjavec
Poklukar minister za zdravje: biografija skoraj brez napake, s temno senco primera Antolič. In fiasko Anžeta Božiča.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
agrokor
( 1 )
bitcoin
( 1 )
desus
( 2 )
FDV
( 1 )
forum21
( 3 )
goopti
( 1 )
Gorenje
( 1 )
hipnoza
( 1 )
hse
( 2 )
LDS
( 1 )
levica
( 1 )
Mediana
( 1 )
npu
( 1 )
Petrol
( 2 )
Siol
( 1 )
SMC
( 3 )
SODO
( 1 )
Tarča
( 1 )
Turizem
( 1 )
volitve
( 1 )
zlatko
( 1 )
IŠČI PO ARHIVU
Februar 2021
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Izpoved udeleženke: stranko Jureta Lebna delali že januarja 2020, med Šarčevo vlado, v prostorih Mediane

7 DNI V TEDNU
24.02.2021 06:00 (pred 16 urami)

Tako imenovano zeleno stranko Jureta Lebna so - kot vse kaže - delali že januarja 2020, in to v ljubljanskih prostorih agencije Mediana na Likozarjevi 3.

Vse to nam pripoveduje udeleženka (ime in priimek sta znana uredništvu), takrat povabljena na razpravo o "volilnih navadah", kjer pa je, kot se je kmalu izkazalo, šlo za delanje Lebnove stranke:

"Odvijalo se je 22. januarja 2020 (sreda), v prostorih Mediane na Likozarjevi 3, bla bla bla, zadnjih pet minut pa posvečeno Juretu Lebnu in njegovi Zeleni stranki, pri čemer je bila zraven za blef še neka XY okoljevarstvena aktivistka. Moj jasen glas je bil tak, zakaj, ob vseh teh, ko so že ...

Točno po tem vikendu pa je Marjan Šarec kot predsednik vlade odstopil, in potem vse tiho je bilo ..."

No, tako udeleženka v živo, ostaja torej le še uganka, kdo je takrat vse to plačal, saj najmanj Mediana ni zastonj?!

Zraven Jureta Lebna še Kešeljević - Kešo: očitno se zbira tudi najbolj skorumpirani del bivše Cerarjeve stranke

7 DNI V TEDNU
23.02.2021 06:00 (pred 2 dnevi)

Za Juretom Lebnom (več na tej povezavi) stoji tudi - sicer politično izginuli - Aleksandar Kešeljević - Kešo, nekdanji zelo vplivni član Cerarjeve SMC, ki je sprva poskušal priti v sedanjo ekipo Zdravka Počivalška, pravijo naši viri, in dodajajo, da se okoli Lebna - očitno - "zbira tudi najbolj skorumpirani del bivše Cerarjeve stranke".

Tisti, ki se bolj resno ukvarjajo z varovanjem okolja in ekologijo, pa sicer še lahko razumejo, da je Lebnu (ker ima toliko masla na glavi, celo podjetje Termit, ki onesnažuje Moravče, je kot okoljski minister nekaj časa zagovarjal?!) uspelo pretentati nekatera naivna lokalna ekološka gibanja oziroma liste, manj pa je razumljivo, zakaj sta se mu pridružila župan Kočevja Vadimir Prebilič, sicer tudi osebni svetovalec Boruta Pahorja, ko je bil ta še predsednik stranke SD, pa tudi nekdanji svetovalec bivšega predsednika republike Danila Türka, in župan Tolmina Uroš Brežan, za mnoge eden od najboljših slovenskih županov, saj omenjena dva "nista ravno od vče

DeSUS ta teden: Izola podprla Simonoviča, Ljubljana še danes proti Erjavcu, on pa bi jih vse izključil

7 DNI V TEDNU
22.02.2021 06:00 (pred 3 dnevi)

Ta teden bo zagotovo eden od najbolj napetih tednov v zgodovini stranke DeSUS, ki je dejansko tik pred razpadom. Kaj se dogaja:

- Minulo soboto je ožje vodstvo Desusa v Izoli enotno podprlo poslanca Branka Simonoviča - proti Karlu Erjavcu.

- Še danes se bo, vsaj po naših informacijah, ljubljanski odbor stranke DeSUS prav tako "uprl" Erjavcu, in to s posebno izjavo. Več o tem pa tekom današnjega dne.

- Erjavec pa za ta teden načrtuje discipliniranje Simonoviča in poslanca Ivana Hršaka in jima grozi tudi z izključitvijo iz stranke.

- Prav tako naj bi Erjavec še ta teden, predvidoma v sredo, na seji izvršilnega odbora Desusa dosegel izključitev iz stranke za Jožeta Podgorška, Desusovega ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v vladi Janeza Janše, ker ta noče odstopiti kot minister.

- Viri pravijo, da bo skoraj zanesljivo prišlo do ustanovitve samostojne skupine poslancev Desusa (Simonovič, Hršak, Franc Jurša in Robert Polnar, torej vsi razen Jurija Lepa), potem ko bodo Simonovič,

Darsove e-vinjete: kampanjo proti SkyTollu naj bi financiral Puljić, na Telekomu pa besni na zeta Karla Erjavca

7 DNI V TEDNU
20.02.2021 06:00 (pred 5 dnevi)

Ob letošnjem poslu leta na Darsu, javnem razpisu za uvedbo e-vinjet, ki ga - kot vse kaže - dokončno dobiva slovaško podjetje SkyToll, odpadata pa dva mešana konzorcija, pri čemer enega vodi Andrej Marčič iz Maranda, novopečeni zet nesojenega mandatarja in predsednika Desusa Karla Erjavca (vir), drugega pa Željko Puljić, predsednik uprave kranjskega Iskratela (podrobneje si lahko preberete tukaj), je v zakulisju slišati tudi naslednje:

- Medijsko kampanjo proti Skytollu (to podjetje je sicer posredno v lasti Petra Kellnerja, češkega milijarderja in med drugim novega lastnika Pop TV), zlasti prek časopisa Dnevnik, naj bi financiral Željko Puljić.

- Na Telekomu Slovenije, ki je bil poleg Pošte Slovenije del Marandovega konzorcija, pa naj bi bili nekateri besni na Marčiča, in to upravičeno, saj je na razpisu postavil nenormalno visoko ceno, kar za 17 milijonov evrov višjo od SkyTollove?! Sicer bi, pravijo, ta posel zelo verjetno dobili oni.

- Alenka Bratušek pa naj bi si prek zahtev svoje

Razvozlana skrivnost, kje trenutno zaposlen Golobičev Biščak. Prejšnja firma, ki je molzla proračun, seveda že v stečaj.

7 DNI V TEDNU
18.02.2021 06:00 (Feb 18, 2021)

Končno smo le ugotovili, kjer je zdaj formalno zaposlen Bogdan Biščak, dolgoletni tesni sodelavec Gregorja Golobiča, ki se po medijih predstavlja kot "politični analitik". Gre za zasebno podjetje Aerovizija, letalska fotografija, d. o. o., iz Vojnika, katerega lastnik in direktor je znani pilot, alpinist in fotograf Matevž Lenarčič, prokurist pa Vojko Strahovnik. Biščak se je tam zaposlil 5. maj 2020, leta 2019 pa je to podjetje zabeležilo dobrih 139 tisoč evrov prihodkov in 1200 evrov dobička:

Vir: Bizi Vir: Bizi

Družba In.Medico, d. o. o., kjer je bil Bogdan Biščak, nekdanji vodilni politik strank Zaresa in LDS, prej direktor in je pokasirala več milijonov evrov proračunskega denarja, pa je končala v stečaju (vir). (Požareport):

Vir: Finance, junij 2017 Vir: Finance, junij 2017

V senci bodočega ministra Poklukarja že bitka za UKC: favorit je Golobič (ki ni tisti Golobič), Janković pa forsira Dolšaka

7 DNI V TEDNU
17.02.2021 06:00 (Feb 17, 2021)

Izvolitev kandidata za novega ministra za zdravje Janeza Poklukarja, generalnega direktorja UKC Ljubljana, ki se danes predstavlja parlamentarnemu odboru za zdravstvo, je za vse očitno tako gotova, tako zanesljiva (vir), da se že bije bitka za njegovega naslednika na direktorski funkciji ljubljanskega Kliničnega centra.

Po naših informacijah naj bi to postal Jože Golobič, ljubljanski odvetnik (vir), sicer pa vrsto let predsednik sveta UKC Ljubljana, kar je postal že med vlado Mira Cerarja, ni pa član SMC. Tako naj bi se Golobič in Poklukar že včeraj dopoldne dobila z Janezom Janšo, ki še vedno opravlja tudi funkcijo začasnega ministra za zdravje, kot protikandidat Golobiču, ki naj bi vodenje UKC Ljubljana sprva prevzel kot vršilec dolžnosti direktorja, pa se pojavlja Rudi Dolšak, direktor Zdravstvenega doma Ljubljana, no, Dolšaka pa forsira ljubljanski župan Zoran Janković.

Mimogrede, Jože Golobič ni v sorodu z bistveno bolj znanim Gregorjem Golobičem. (Požareport)

Kako so sploh prišli do Poklukarja: Janša predlagal dva, Tonin tri kandidate, na koncu izbrali Toninovega

7 DNI V TEDNU
14.02.2021 06:00 (Feb 14, 2021)

Kako je Janševa vlada oziroma koalicija sploh prišla do kandidature Janeza Poklukarja, generalnega direktorja UKC Ljubljana (vir), za novega ministra za zdravje? No, tako naši viri iz vlade oziroma koalicije:

- Iskali so nestrankarskega kandidata, ki prihaja iz zdravstvene stroke, ima izkušnje pri vodenju ter uživa ugled v širši javnosti.

- Matej Tonin (NSi) je predlagal tri kandidate, med njimi tudi Poklukarja, ni pa med temi tremi bilo Matjaža Trontlja, čeprav je Trontelj pri NSi glavni svetovalec za zdravstveno politiko te stranke, sicer pa eden od direktorjev zavarovalnice Vzajemna. Ker Trontelj na koncu h kandidaturi ni dal soglasja, ravno zaradi Vzajemne.

- Janša je ponudil dva kandidata, pri čemer to nista bili Alenka Forte, državna sekretarka na ministrstvu za zdravje, in Tina Bregant, vodja kabineta Janeza Janše - na ministrstvu za zdravje, saj je Janša že pred časom dal vedeti, da Fortejeva in Bregantova nista kandidatki za ministrico.

- Končni izbor je bil potem eden od Toni

Poklukar minister za zdravje: biografija skoraj brez napake, s temno senco primera Antolič. In fiasko Anžeta Božiča.

7 DNI V TEDNU
13.02.2021 06:00 (Feb 13, 2021)

Janez Janša je včeraj v državni zbor poslal predlog za imenovanje novega ministra za zdravje, gre za Janeza Poklukarja, generalnega direktorja UKC Ljubljana, predsednik vlade pa svoj predlog uradno utemeljuje takole:

"Janez Poklukar je zaključil študij medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani in se zaposlil v Splošni bolnišnici Jesenice. V začetku leta 2013 je postal predstojnik oddelka za interno medicino, kjer je bil odgovoren za organizacijsko, strokovno in poslovno vodenje oddelka. Leta 2014 je postal vršilec dolžnosti in pozneje direktor Splošne bolnišnice Jesenice, ki jo je uspešno vodil do julija 2019 in v tem času tudi uspešno zaključil njeno sanacijo. Avgusta 2019 je prevzel vodenje Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, največjega zdravstvenega zavoda v regiji in državi, kjer se je soočil tako z zahtevnim finančnim položajem bolnišnice, sanacijskimi postopki, kot z izzivi, ki so bili posledica naraščajoče epidemije virusa Sars CoV-2 (Covid-19). Pod njegovim vodst

Tesla vložil 1,5 milijarde dolarjev v Bitcoin!

7 DNI V TEDNU
12.02.2021 06:00 (Feb 12, 2021)

V letu 2020 je kripto trg dobesedno poteptal vse druge trge in letos se ta trend nadaljuje še z večjo močjo. Bitcoin je lani zrasel za 304 odstotkov, letos pa dodatno za 63 odstotkov. Najbolj pomemben poslovni kripto projekt, Ethereum, je lani zrastel za 460 odstotkov, letos pa ima v dobrem mesecu že 137-odstotno rast.

Mednarodni avtor knjižne uspešnice z naslovom "The Million Dollar Decision", Robert Rolih, pravi "Kripto trg je v zadnjem letu najbolj zanimiv trg za vlagatelje. Gre za tehnologijo, ki s fantastično hitrostjo inovira tradicionalne finančne in poslovne storitve. Zato v ta trg vstopa vse več finančnih institucij, kot so Paypal, Visa in Mastercard ter podjetij, kot npr. Tesla."

Kljub temu, da je kripto trg v zadnjem letu rasel zelo eksplozivno, je čisto mogoče, da smo zdaj šele na samem začetku novega bikovskega trenda.

Zakaj je najbogatejši Zemljan ravnokar vložil 1,5 milijarde ameriških dolarjev v Bitcoin

Prejšnji bikovski trend leta 2017 so poganjali predvsem špekulan

Res je, zgodil se je upor županov SD proti Fajonovi, a to velja za strankarsko skrivnost. Razkrivamo podrobnosti.

7 DNI V TEDNU
11.02.2021 06:00 (Feb 11, 2021)

Govorice, ki krožijo ob aktualni vložitvi konstruktivne nezaupnice, da naj bi se znotraj stranke SD zgodil "upor županov" proti politiki predsednice stranke Tanje Fajon, držijo, so točne, vodi ga Matjaž Rakovec, sicer pa velja za utišano strankarsko skrivnost.

Po naših zanesljivih informacijah je počilo že na zadnji seji predsedstva stranke tik pred novim letom, ko je Matjaž Rakovec, SD-jevski župan Kranja, sicer pa nekdanji predsednik uprave Zavarovalnice Triglav, na seji protestiral proti napadalni politiki Fajonove oziroma ožjega vodstva SD zoper vlado Janeza Janše, saj gre za vlado, ki do občin vodi dobro politiko. Rakovca sta pri tem podprla še dva SD-jevska župana mestnih občin Peter Dermol iz Velenja in Aleksander Jevšek iz Murske Sobote.

No, to se je seveda dogajalo po izstopu župana Radelj Alana Bukovnika iz SD (oktober 2020) ter pred nedavno izključitvijo župana Ilirske Bistrice Emila Rojca iz stranke SD, kar je povzročilo tudi protestni izstop vseh svetnikov SD iz občinskega

Zakaj vas NLP tehnik niso naučili že v osnovni šoli?

7 DNI V TEDNU
10.02.2021 06:00 (Feb 10, 2021)

Če se kdaj sprašujete, kako to, da enim ljudem uspeva vse, česar se lotijo, boste odgovor lahko hitro našli v načinu, kako dojemajo svet, kako delujejo in kako reagirajo na dogodke v svojem življenju. Uporabljajo tehnike programiranja uma, jezikovne vzorce in komunikacijske veščine, ki jim na kratko rečemo NLP oziroma nevrolingvistično programiranje. Dobra novica je, da se – ne glede na to, kje ste danes, koliko ste stari in v kakšni situaciji ste – teh tehnik lahko naučite tudi vi in naredite preboj v svojem življenju. Tudi vi lahko postanete oseba, ki ji vse uspeva.

Nevrolingvistično programiranje (NLP) je sodoben način programiranja uma. Gre za odlične komunikacijske veščine, ki jih lahko uporabite pri vodenju, prodaji, komunikaciji s sodelavci, pri motivaciji otrok, izboljšanju partnerskega odnosa in seveda tudi pri komunikaciji s samim seboj.

Kdaj je NLP nastal?

V 70-ih letih prejšnjega tisočletja sta dr. Richard Bandler in dr. John Grinder opazovala oziroma modelirala zelo uspešn

Fun Facts: karkoli si mislimo o Simonitiju, za kulturo je zrihtal več denarja kot katerikoli minister doslej

7 DNI V TEDNU
08.02.2021 06:00 (Feb 08, 2021)

Vasko Simoniti (SDS), zoper katerega so minuli petek štiri opozicijske stranke (Levica, SD, LMŠ in SAB) vložile interpelacijo (tukaj) in jo pospremile z dramatičnimi besedami, da se Simoniti gre vojno proti slovenski kulturi, je v resnici tisti minister za kulturo, ki je za kulturo - znotraj državnega proračuna - zrihtal več denarja kot katerikoli minister doslej.

Dejstva:

- Za kulturo je prihodnje leto predvidenih 238 milijonov evrov, kar je rekordni proračunski znesek za kulturo - ever.

- Dvig neposrednih proračunskih sredstev za kulturo znaša 46 milijonov evrov, in to je največji dvig doslej!

- Približno 10 milijonov evrov dodatno prinaša zakon o kulturnem evru, kar je predvideno za investicije, na primer za prenovo ljubljanske Drame.

- In potem še približno 10 milijonov evrov ali celo več iz evropskega sklada za okrevanje po pandemiji in iz prihodnje finančne perspektive.

- Vse to pomeni, da je minister Simoniti finančna sredstva, namenjena kulturi, realno dvignil za približno 70 m

Katja Fašink, prvo telo Elesa, zahteva izbris člankov iz časov, ko je bila tudi turbo folk pevka - v Srbiji

7 DNI V TEDNU
06.02.2021 06:00 (Feb 06, 2021)

Katja Fašink, vodja stikov z javnostmi na državnem podjetju Eles (na sceni ji pravijo tudi "prvo telo Elesa"), se je na portal Požareport in še nekatere druge medije obrnila s posebno zahtevo, ki jo je podpisala njena mama Vesna Fašink, odvetnica z Vrhnike. Njuno pismo (prvo je datirano na 22. 12. 2020, pred kratkim pa sta Fašinkovi vajo in pismo ponovili), ki se konča celo z grožnjo, si lahko v celoti preberete tukaj:

Vir: Vesna Fašink, odvetnica Vir: Vesna Fašink, odvetnica

Čeprav njuno pismo zveni precej dramatično, je po drugi strani popolnoma nesmiselno, saj, ne nazadnje, Katja Fašink tudi sama ves čas daje svoje nove in nove fotografije na splet, poleg tega je največ njenih fotografij oziroma drugi objav na Googlu in YouTube. Zato je, sklepamo, resnično ozadje teh zahtev oziroma groženj poskus Katje Fašink, nekdanje vizažistke, turbo fulk pevke v Srbiji (sicer ne preveč uspešne pa tudi nekaj denarja naj bi ostala dolžna tamkajšnjim piscem glasbe in besedil, pravijo naši viri iz Beograda), starlete te

Stojan Petrič na sodišču. Kdo ga bo branil: Jamnik ne, Golobič tudi ne, Kučan pa vprašanje. Zato strah.

7 DNI V TEDNU
05.02.2021 06:00 (Feb 05, 2021)

Včeraj smo poročali, da se je Stojan Petrič, lastnik Kolektorja in časopisne hiše Delo, znašel na sodišču - primer Etra, šlo naj bi sicer za 1,8 milijona evrov oškodovanja, in da je Petriča zaradi tega zelo strah (več na tej povezavi).

Danes pa objavljamo mnenje enega od boljših, čeprav, razumljivo, neimenovanih poznavalcev scene in (njegove) napovedi oziroma špekulacije, kako naj bi se to odvijalo naprej:

- Zgodba je zanimiva zato, ker je vprašanje, kdo se bo zanj - za Stojana Petriča - (sploh) zavzel?

- Borut Jamnik ga ne bo podprl, saj sta zaradi poslov celo v sporu.

- Gregor Golobič tudi ne.

- Milan Kučan pa - vprašanje ...?!

No, če te napovedi oziroma špekulacije držijo, potem je Stojana Petriča res lahko upravičeno strah.

Mediji kartelno molčijo, toda dobro obveščeni vedo, da je Petriča zelo strah

7 DNI V TEDNU
04.02.2021 06:00 (Feb 04, 2021)

Stojan Petrič, prvi človek Kolektorja in časopisne hiše Delo, se je zaradi primera Etra končno le znašel na sodišču (vir). No, tisti, ki zadevo spremljajo podrobneje in že dlje časa, tudi dobro obveščeno vedo, da se primer resda vleče in vleče, da pa je - sicer zelo samovšečnega - Petriča tega primera zelo strah.

Dejstvo, da je medijski lastnik (Delo je še vedno največja časopisna hiša v državi), gradbeni baron in industrialec Petrič, sicer vidni član zdaj že ukinjajočega se Kučanovega Foruma 21, pristal na sodišču (v Kopru), pa bi po vsej logiki morala biti tudi prva tema večine slovenskih medijev. Toda, glej ga zlomka, temu ni tako, in to kljub temu da je o tem primeru poročala tudi Slovenska tiskovna agencija.

Pogled na Google pove vse: poročanje o tem primeru ...?! Pogled na Google pove vse: poročanje o tem primeru ...?!

Mediji, zlasti poslovno umirajoči časopisi, se pač držijo znanega dogovora na vrhu medijskega kartela, da se o njih preprosto ne poroča, javna RTV Slovenija pa ta(k) odmevni primer zato stisne nekam med črno kroniko

Smrt in vstajenje Alenke Bratušek. Toda zmeli so jo, dobesedno: Pokvarjena hijena si, Alenka!

7 DNI V TEDNU
02.02.2021 06:00 (Feb 02, 2021)

Ob smrti poslanca in bivšega bohinjskega župana Franca Kramarja ter poslanskem vstajenju Alenke Bratušek, ki namesto pokojnega prihaja v državni zbor, kot nadomestna poslanka (vir), so družabna omrežja ponorela - na njen račun. Dobesedno zmleli so jo. Eden od sodelavcev tega portala, ki se sicer poklicno ukvarja s spletnimi projekti in je del številnih facebook skupin, zaprtih ali ne, ugotavlja in pravi, da takšnega stampeda še ni videl proti nobenemu politiku, celo pri Janezu Janši ne, da bi ljudje na facebooku in twitterju tako obračunali z nekim slovenskim politikom, pardon, političarko.

Najpogostejša beseda ob njej je menda "hijena" ...

Vir: Facebook Vir: facebook

... in zdi se, da Bratuškova, ki zdaj sicer postaja poslanka, s tem politično ne pridobiva čisto nič (razen poslanske plače, seveda), prej nasprotno, javnomnenjsko izgublja. Bilo bi recimo bistveno bolje, če bi se temu poslanskemu mandatu odrekla, toda Alenka Bratušek - seveda - niti slučajno ne premore tega premisleka. Ni v njene

Skrito ozadje Vaneta Antoliča na ljubljanski ortopediji: Sošolci, pridobljeni, ustoličeni, od Miklavčiča do Kende

7 DNI V TEDNU
01.02.2021 06:00 (Feb 01, 2021)

Da lahko razumemo komaj verjetno vnovično imenovanje Vaneta Antoliča za vršilca dolžnosti predstojnika ljubljanske Ortopedske klinike, čeprav mu na ljubljanskem sodišču sodijo zaradi korupcije, je - tako naši viri - treba razumeti nekatera "skrita ozadja". No, to so nekatere podrobnosti:

- Mož Jadranke Buturović Ponikvar, strokovne direktorice UKC Ljubljana, ki je pri Janezu Poklukarju, generalnem direktorju UKC, tistem, ki ima zvezane roke, če želi preživeti, sforsirala Antoličevo vnovično imenovanje (več na tej povezavi), je nefrolog Rafael Ponikvar, nekdanji vodja dializnega centra UKC Ljubljana. "Dializa" pa je, podobno kot bila "kardiologija", kjer je delal Darko Zorman, znan iz zloglasnega primera preplačanih žilnih opornic, mesto velike korupcije. Ker gre pri ortopediji, dializi in kardiologiji za veliko porabo dragega medicinskega materiala, viri pravijo, da so ta tri področja ključna za tako imenovano "dobaviteljsko mafijo".

Rafael Ponikvar, ki zdaj menda deluje bolj v ozadju,

Ob smrti Franca Kramarja: Bratuškova naj bi že ob osmih zjutraj spraševala, kateri odbori so zdaj prosti

7 DNI V TEDNU
31.01.2021 06:00 (Jan 31, 2021)

Franc Kramar, poslanec državnega zbora in nekdanji župan Bohinja (1960 - 2021) Franc Kramar, poslanec državnega zbora in nekdanji župan Bohinja (1960-2021)

Tekom včerajšnjega dne, po žalostni novici o smrti nekdanjega bohinjskega župana in poslanca Franca Kramarja (Stranka Alenke Bratušek) ...

Vir: Twitter Vir: twitter

... so družabna omrežja tudi hitro obračunala z Bratuškovo, ki zdaj - namesto pokojnega Kramarja - prihaja v državni zbor, kot neizvoljena nadomestna postanka. Češ, "gre prek trupel".

Toda tisti, ki to ugotavljajo, imajo žal večinoma prav. Že zlasti če upoštevamo govorice o pritiskih, ki naj bi se že dlje časa vršili na hudo bolnega Kramarja, naj odstopi v korist Bratuškove, tako kot je nekdanji minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Peter Jožef Česnik, ko je padla Šarčeva vlada in bi se moral vrniti v poslanske klopi, svoje poslansko mesto odstopil Maši Kociper, zdaj vodji poslanske skupine SAB in prijateljici Alenke Bratušek. Naši viri tudi pravijo, da upajo, da bo družina pokojnega poslanca Kramarja nekoč javno spregovorila o tem, kako brutal

Velika vrnitev Dejana Prešička?! Ministra, saksofonista, sorodnika, ljubimca.

7 DNI V TEDNU
30.01.2021 06:00 (Jan 30, 2021)

Dejan Prešiček, nekdanji prvi - a bolj kratkotrajni - minister za kulturo v Šarčevi vladi, zdaj pa vidni član SD, se vrača: potem ko je pred dvema letoma moral zapustiti ministrski stolček (več na tej povezavi), šolstvo, je zdaj spet na sceni, in to kar na velika vrata.

Najprej je Prešiček pred dvema dnevoma, očitno časovno tempirano, na družabnih omrežjih javno objavil konec uradnih (pred)kazenskih postopkov zoper njega ...

Vir: Twitter Vir: twitter

... včeraj pa napovedal še vložitev interpelacije zoper aktualnega ministra za kulturo Vaska Simonitija (SDS), in to simbolično - do 8. februarja, dneva slovenske kulture.

Prešiček, saksofonist in sorodstveno povezan tudi z Matjažem Hanom, vodjo poslanske skupine SD (tukaj), naj bi bil po svojem odhodu nekaj časa tudi zasebni spremljevalec predsednice SD Tanje Fajon, kar je Fajonova sicer zanikala, vendar nikoli prepričljivo (Prešiček se je celo ločil, Fajonova pa uradno še vedno živi z nemškim novinarjem in snemalcem Veitom-Ulrichom Braunom, ki z

Počivalšek in Slugova na 4 oči: zaenkrat ostane - kot je. Saj tudi ona zdaj ne bi šla več ven.

7 DNI V TEDNU
29.01.2021 06:00 (Jan 29, 2021)

Janja Sluga, vodja poslanske skupine SMC, zaenkrat ostaja poslanka SMC in tudi vodja poslanske skupine SMC.

To naj bi bil rezultat pogovora med Janjo Sluga in Zdravkom Počivalškom na štiri oči, potem ko se je gospodarski minister in prvak SMC vrnil iz ZAE in očitno še pred včerajšnjo sejo poslanske skupine, ki je bila zgodaj dopoldne, zato se o primeru Sluga na seji niso nič več pogovarjali.

Na Slugovo sicer niso leteli samo očitki, pred dnevi tehnično precej natančno opisani na portalu Škandal24 (vir), četrtkova zahteva na vrhu koalicije "po preštetju", ampak tudi očitki poslancev SMC, da Slugova na zunaj solira ter ne predstavlja stališč PS, ampak predvsem svoja osebna stališča, ki so dostikrat drugačna od razprave in stališč PS ...

Vir: Twitter Vir: twitter

... in da stranka, kar je logično, tako ne more funkcionirati.

Toda Slugove niso samo "disciplinirali", saj naj bi prej že sama uvidela, da znotraj evidentno razpadajoče koalicije Kul nima boljše prihodnosti. Lokalni odbor SD iz Celja na

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj