Aberacije realnosti v dveh slikah: Upanje kot zadnje zatočišče levice, pa neodvisni in nepristranski mediji

Objavil/a Forum !, dne 2021-03-21 ob 06:00:00

Piše: Rado Pezdir

Slovenska javnost ima v časih, ko se izkrivljene in lažne novice generirajo dobesedno na urni osnovi, marsikdaj težko nalogo izluščiti, kaj se v naši državi dejansko dogaja in kakšna je prava narava zadev, ki se vsak dan odvijajo kot kaka drama v neskončni turški telenoveli. Čeprav me mainstream mediji zelo inovativno označujejo za pripadnika hortyjevske hunte, pa vseeno upam, da bodo tisti, ki jim možganske frekvence lovijo samo levo politično propagando, poskusili prebrati in premisliti o zapisanem v temu članku. Nekje na levi bi namreč morali začeti razmišljati, zakaj nimajo vlade, zakaj so vsi njihovi poskusi brezupni in zakaj sfižijo praktično vse, česar se dotaknejo.

Prva slika: upanje kot zadnje zatočišče levice

Koalicija Kul je poskušala zrušiti vlado. Vse to vemo, to dramo smo opazovali, se ob njej čudili in na koncu ostali šokirani, kako neverjetno slabe poteze so bile odigrane. Najprej je bil tu radgonski politični čudež, ki je trajal, kako paradoksno, točno toliko časa, dokler ga ni javno odpravil Marjan Šarec z eno izmed svojih ljudskih modrosti. Ne vem, kaj točno je to že bilo, toda zdi se mi, da se je novi Janez Drnovšek poslovil z alegorijo o klanju prašičev. In potem se je tisti, ki je pošiljal nekdanjo predsednico Desusa kot kurbo z vaškega plesa, sam poslovil kot vegetarijanec s kolin. Kakorkoli že obrnete, ironija je fantastična. Posebno ko nekaj tednov kasneje bivši up v boju proti fašistični vladi, sedaj vegetarijanec na kolinah, pojasni, da so stranke koalicije Kul brezvsebinsko sranje in bo on ustanovil še eno partijo Alde v Sloveniji.

In ja, Kul politiki vegetarijanca iz Radgone niso več potrebovali, ker so pridobili bolj resnega igralca Karla Erjavca. Ker če ste brali leve medije, potem ste vedeli, igre je bilo konec, Erjavec, najbolj izkušen in spreten med njimi, naj bi v prvem koraku iz Orbanovega marionetnega režima potegnil DeSUS, potem pa še SMC, in Slovenija bi tako spet zadihala svobodno. Vsi vemo, kako se je to končalo – Erjavec ni prepričal niti lastne stranke. In ko je odšel novim izzivom na poti, ki si jih je, če prav razumem, zaslužil, ker je svojčas kot minister za zunanje zadeve lobiral za neko podjetje (fascinantno, izjava o nagradi za lobiranje sploh ne more več postati informacija, ki bi jo mediji kritično pretresli). Ob svoji novi mednarodni karieri je star dedec brez izkušenj v gospodarstvu (zunaj domene prej omenjenega lobiranja), ki komaj zna slovensko, pojasnil, da izstopa iz Desusa, ker to ni več stranka, kot je svojčas bila. Hočete prevod te izjave? Človek, ki je hotel postati mandatar, je imel tako slab vpogled v politiko, da ni razumel niti tega, da pri sebi doma nima podpore.

Ampak radgonski vegetarijanec in Karl Erjavec ter njuni kakor vrhunski politični shemi in genialni osebnosti nista nobeno posebno razkritje. Kdor je bil racionalen, je razumel, da gre za dva politična amaterja brez pravega dometa.

Toda tega vseeno niso razumeli dominantni politiki na slovenski levici. Kaj vam to pove o koaliciji Kul? Kajti bodimo iskreni, ni šlo za divje sheme, trojne igre in neverjetne preobrate, ki bi obema mandatarjema preprečili zrušitev orbanizma in instalacijo svobode, šlo je za popolnoma nekompetentne poteze in argumentacije na meji verbalne diareje, ob katerih je postalo sram tudi tiste, ki so to nemoč spremljali.

Torej, če menite, da je problem v radgonskemu vegetarijancu in Erjavcu, se motite, problem je v levem delu slovenske politike, oba mandatarja sta enostavno najboljše, kar so lahko ponudili in okoli česar so se lahko strinjali. Kul je pač povabil vegetarijanca na koline in temu se zdaj čudi, potem pa je povabil še političnega klovna in se zdaj čudi, da je doživel komedijo absurda v državnem zboru. Kdo je tu nor?

Zato bi vas, če ste na levici, moralo začeti skrbeti, ali so vrhovi koalicije Kul res tisto, kar je sposobno ta del politične scene vrniti na oblast. Lahko si lažete, lahko pa začnete razmišljati o tem, kar je očitno: koalicija Kul je kul samo, če vas zanima amaterska peta liga.

Druga slika: neodvisni in nepristranski mediji

Ne bi razlagal svoje pozicije o pristranskosti medijev, ker bi težko uničil kontraargumentacijo, da je to moja osebna pristranskost, zato bi vam pristranskost mainstream medijev raje poskušal opisati na primeru dveh zgodb, ki so pod sumom cele serije kaznivih dejanj.

Če pišem o milijardnem primeru Farrokh, moram privoliti v dejstvo, da obstaja Superman in da Ana Karenina prenaša sredstva za nakup pohištva, sicer sem orbanovec. Če opozarjam na napake kriminalistov in tožilstva, sem kot Hojsov vojščak in Mahničev pribočnik del fašistične zarote, ki obračunava z nacionalnim preiskovalnim uradom (NPU) in tožilstvom. Še več, ker pišem o primeru, ki je ogrozil nacionalno varnost, me začne preiskovati komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs), 24ur.com pa začne spodbujati tožilstvo in NPU, naj me začnejo sodno preganjati.

Če bi pisal o tem, kakšen je mehanizem pranja denarja Dijane Đuđić, bi postal medijski heroj. Čakale bi me naslovnice, nenehno sklicevanje na moje preiskovalno delo, kdo ve, morda bi postal nov stalni analitični vseved v mainstream medijih, morda celo nov kandidat za vegetarijanske koline.

Vsekakor pa bi bil strokovnjak, forenzik, argumentirani preiskovalec. Če bi razkrival napake kriminalistov in policije v tem primeru, bi bil heroj razkrivanja nesposobnosti v obeh institucijah.

Ampak v čem je vsebinska razlika v obeh primerih pranja denarja? Je ni. Zakaj bi bil potem heroj, če bi pisal o Đuđićevi? Saj veste, ker je tam eno posojilo.

Zakaj sem fašist, ker pišem o primeru Farrokh? Saj veste, ker je tam neka nedefinirana, ampak očitno slaba vest dela levega spektra slovenske politike.

Kakšni so torej ti mainstream mediji? Danes lahko na prste ene roke preštejete novinarje, ki razumejo, kaj gledajo, če jim na mizo postavite bilance ali pa izkaze poslovnega izida podjetja. Ti novinarji, ki delajo v mainstream medijih, so strahovito neizobraženi, popolnoma nerazgledani, številk se bojijo, baz podatkov ne znajo uporabljati, lastniških struktur ne znajo preiskati, če so oddaljene več kot en klik po googlu. So neuporabni. Edino, kar znajo, je zganjanje politične histerije. Brez šale, če povprečnemu novinarju slovenskega mainstream medija danes predate 100 strani dokumentacije, bo od groze pred vami kozlal. Ker, jebiga, zanj je to jedrska fizika. Če začnete naracijo s fašistično vlado, prisluhnejo brez dokazov in dokumentacije, z nepovezanimi dokumenti ob polučinkoviti teoriji zarote pa jim lahko prodate pravljice in se bodo proti fašistični vladi borili do zadnje kapljice vaše krvi. Če želite primer te nore kolizije med neuporabnimi politiki in podpovprečnimi in neizobraženimi novinarji, si še enkrat preglejte, kako sta predsednik Knovsa Matjaž Nemec in urednik portala 24ur.com kot ključni element zagovora svoje teorije zarote predstavila Supermana.

Ali lahko zdaj, če ste na levi, prosim posvetite 10 odstotkov vašega časa za premislek o smiselnosti podpore vse nižje operativni ravni leve politike in levih mainstream medijev? Iskreno, še vedno vam ostane 90 odstotkov za to, da lahko sovražite fašistično vlado. Ker če mislite, da na levi strani ni problemov in še ni prišel čas za spremembe, potem se počasi selite v peto amatersko ligo. Vegetarijanec s kolin? Erjavec? Superman? Ni treba pogoltniti čisto vsega in ni se treba bati premisleka, saj če podvomite o svojih, to še ne pomeni, da ste postali horthyjevci, pomeni samo to, da ste se nažrli absurdnih in neuporabnih idej.

(Rado Pezdir je profesor ekonomije, publicist in stalni komentator oddaje Faktor)

Kolumne izražajo stališča avtorja in ne nujno ustanovitelja spletnega portala Požareport.

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Jožef Žagar
0
Mar 22, 2021
In ja, človek v blodnjah vidi marsikaj, kar sicer ne obstaja.
#36
Borut Rojc
0
Mar 22, 2021
,lč,lč,lč,lč,
#35
miran mars
5
Mar 21, 2021
<< Sodstvo mu preprečuje, da bi postal nevaren ljudem. >>

Ja, verjetno je Masleša hotel le dobronamerno "sfukati" Janšo. Pa teh osebkov ni tako malo.
Če Janša zamenja polovico tožilcev in sodnikov, jih bo še vedno dovolj, da mu onemogočijo morebitno diktaturo. Tudi s pomočjo 95 % medijev (teh Janša ne more zamenjati vseh).
#34
borut rojc
4
Mar 21, 2021
Biti na oblasti v Sloveniji pomeni deliti si plen. Ni razlike levo in desno, vsi kradejo, nekateri bolj drugi manj, kakor znajo pač izkoristiti priložnost trenutka. Tudi tisti bogaboječi modeli, ki ob nedeljah klečijo v cerkvah in se deklarirajo kot kristjani. Človek je še vedno le bitje, ki skuša preživeti in to v skladu z moderno slovensko mentaliteto, po liniji najmanjšega odpora.
Tu in tam vladajoči vržejo nekaj drobtinic ljudem, a jim ni kaj dosti mar zanje. Tudi poceni in nevarno cepivo se ocenjuje v tem kontekstu ; za rajo je vse dobro in prebavljivo, več pa ostane za tiste pri koritu.
Osebno me Janša ne preseneča. On ni demokrat, niti prijazen človek. Sodstvo mu preprečuje, da bi postal nevaren ljudem. Mene zelo moti predvsem zelo neumna komunikacija vlade pa naj si gre za covid, šolstvo, medije ali kaj četrtega. Vse samo neko uprizarjanje argumenta moči, cinizma, agresivnosti in nesposobnosti prikaza moči argumentov.
#33
Jožef Žagar
9
Mar 21, 2021
In kaj nam Pezdirjeva kolumna tokrat sporoča ? To, da negativna selekcija v tranzicijski levici povzroča hitro padanje sposobnosti njenih akterjev. Trenutno to situacijo nekako še rešujejo z obvladovanjem največjih medijev in ključnih organov pregona, sicer bi bili ta politika in njena moč že davno na smetišču zgodovine. Sporoča pa nam tudi, da se akterji in zagovorniki te politike obupno bojijo RESNICE, ki bi obelodanjena sporočila, da so vsi njihovi cesarji popolnoma nagi. Od tod tudi vse te njihove blodnje o strahu in trepetu pred Janezom Janšo in vsemi tistimi, ki jih intelektualno in vrednotno prekašajo, in ki ravno zaradi spoštovanja vrednot, ti ne bodo nikoli na njihovi strani.
#32
Henrik Stanjko
5
Mar 21, 2021
Kot je navedeno v prispevku so MSM samo del problema levice in splošnega stanja na slovenskem političnem in tudi drugače prostoru. Del problema je gospodarstvo, še večji del problema je sodstvo in tožilstvo, še največji pa po mojem mnenju sektor IZOBRAŽEVANJA, ki je tudi omenjen v prispevku a mogoče bolj postransko. Če tega segmenta ne bomo očistili "preteklosti", nam v prihodnje ne kaže prav dobro. Za mlade gre tokrat in njihovo prihodnost ter posredno tudi prihodnost Slovenije in Slovencev. Vsekakor pa je obvezno tudi občasno čiščenje obstoječih priveskov in podtaknjencev "stare šole". Žal so se prvorazredni in drugorazredni lepo asimilirali v vseh porah vsakdana, so kot "speče in na vse pripravljene" teroristične celice. Tretjerazredni in izpod pa smo itak samo ovce, baje.
#31
Milena Rahne
15
Mar 21, 2021
Gospod Pezdir, velik poklon za ta prispevek. Vaši zapisi so še kako resnični in verodostojni. Bodite in ostanite zdravi.
#30
borut rojc
5
Mar 21, 2021
Če hipotetično, Janši daš v roke popolno oblast, se spet znajdemo v režimu enoumja. Postavil bi svoje tožilce in sodnike, novinarji bi pisali pravljice po nareku, vsakega, ki bi kanil negodovati ali protestirati, bi zbili po tleh in kazensko sankcionirali. Kogar piči kača, se boji tudi zvite vrvi. Tako so dijaki in študenti, ki kultivirano izrazijo nestrinjanje z zaprtjem šol in fakultet, prepoznani kot razredni sovražniki, katere je treba utišati in preganjati.
Kdor je bolan, potrebuje hitro pomoč, ne tega ali onega zdravnika. Pod to vlado nimamo ničesar razen Bitenca v garaži. Kdor je pošten, se ne rabi obremenjevati s tožilci in ustavnimi sodniki. Ta vlada se. Kdor razmišlja z lastno glavo, se lahko strinja z nekom ali nečim ali pa tudi ne. Nezreli in polpismeni potrebujejo pohvale, četudi nezaslužene. Kritike jih dotolčejo. Predvsem pa je pomembno, da se misel izrazi z imenom in priimkom, ne kot to počnejo nekatere kuzle blizu vladi, s psevdonimom.
#29
Hugo Flander
0
Mar 21, 2021
Se opravičujem @Frane Praprotnik. Nisem vedel, da sta @Frane Praprotnik in @Jernej Zupančič, ena oseba. Zatorej popravljam:

Narpred se je podpisalo ducat ovac, potlej samotni volk in na koncu dva užaljena pastirja...

v

Narpred se je podpisalo ducat ovac, potlej samotni volk in na koncu užaljeni pastir...
#28
Hugo Flander
0
Mar 21, 2021
Ker se gospod @borut rojc nekaj dni ni oglasil, je @"Piksiebner" že mislil, da se mu je prikazala Marija...
#27
Viktor hajsinger
7
Mar 21, 2021
Zdelo se mi je, da je @BojanPozar počistil portal, pa vidim, da ga ni.
#26
miran mars
17
Mar 21, 2021
G. Rojc.
Strinjam se z Vami, da je potrebno tudi aktualnega PV Janeza Janšo preiskovati. Ampak lepo po vrsti, kot so hiše v Trsti.
Treba je upoštevati časovnico, ter predvsem velikost oškodovanja slovenske družbe. Tu je JJ daleč na koncu čakalne vrste.
Pred preiskavo Bosancev in SDS Pezdirja v vrsti čaka še zelo veliko levih politikov, sodnikov, tožilcev, itd. Gre za resnično velike vsote denarja, ki se pretaka po omrežju.
Tega se naše tožilstvo in sodstvo delno (namerno) ogiba. In to je tudi največji problem za razrešitev resnično velikih kriminalnih dejanj, ki so Slovenijo pahnile v temne globine.
Ko bodo polovili vse (vsaj največje) lopove v tej državi, ki stojijo v tej vrsti pred JJ, se globoko strinjam, da se za dokazana dejanja obsodi tudi JJ.
LP
#25
Frane Praprotnik
6
Mar 21, 2021
G. Hugo, malce vas moram dopolniti......J. Gustinčič(sin Dragotina Gustinčiča in Anice Lokar), je v jeseni 1944 kot politkomisar bataljona Rdeče Armade, iz SZ, preko Bolgarije na posebno prošnjo Broza, Stalinu prišel osvobajat Beograd...ta je bil osvobojen 20.10.1944......Po vojni je bil dopisnik Tanjuga iz Londona, Washingtona itd.., nato zunanjepolitični redaktor TVS.....Ali je bil faliran študent, tega res ne vem......Tisto o pastirjih.....brez potrebe, ker niso užaljeni....Komentr, kot komentar pač in nič več.
#24
Zim Zelen
0
Mar 21, 2021
Zanimivo branje!
Ni pa potrebno brati samo njega, da si ustvariš lastno mnenje :-))
#23
Frane Praprotnik
11
Mar 21, 2021
Spoštovani Borut, glede nivoja komunikacije in argumentacije svojih komentarjev ter še pravilne rabe maternega jezika o tem z vsem spoštovanjem do vaše osebe, raje ne bi, z vami res ne.....Ne obremenjujem se z vami, zakaj neki le......Tudi o spoštljivosti sem vam povedal kar sem vam želel. Vseeno pa si vam drznem zaželeti zdravja, predvsem, zdravja, tako kot vsakomur na tem širnem svetu. S tem zaključujem najino dopisovanje, ker postaja že malce zateženo, tako za naju kot za ostale sokomentatorje.
#22
Jožef Žagar
14
Mar 21, 2021
Narava selekcije, ki temelji na pravilu, "samo da je naš", je negativna in ima to slabo lastnost, da na daljši rok odvzame najmočnejšemu vso njegovo moč. Zaradi tega pravila je razpadla socialistična Juga in razpada tudi obdržana moč komunistične mafije v državi Sloveniji.
Hvala Stvarniku za to pravilo !
#21
borut rojc
6
Mar 21, 2021
Frane, če bi radi parlamentirali, boste morali komunikacijo dvigniti na višji nivo in začeti operirati z argumenti ne z mojimi sanjami, zdravjem in podobno. Zato ne učite spoštljivosti drugih, če sami ne veste, kaj je to. Predvsem se pa ne obremenjujte z mano, ker le podam svoj komentar in mnenje ; komentira se članek. Imam plačano članarino, če vas zanima tudi to.
#20
Hugo Flander
1
Mar 21, 2021
Narpred se je podpisalo ducat ovac, potlej samotni volk in na koncu dva užaljena pastirja...

Janez Ivan Janša je diplomiral na najbolj nezahtevni smeri Fakultete za sociologijo, politične vede in novinarstvo, Titova 102, Ljubljana.

Jurij Gustinčič ni bil falirani gimnazijec ali prišlek iz gozdov, niti ni imel nobene zveze s FSPN.
#19
Frane Praprotnik
14
Mar 21, 2021
Predvsem, spoštovani Borut, bodite spoštljivi in kulturni do oseb, ki jih omenjate v svojih komentarjih, kot tudi do sokomentatorjev, če se smatrate za ovčko, pač bodite, tega ne pripisujte meni niti ostalim, sam nisem član nobene politične stranke, ne plavam s tokom, nisem odvisen od nikogar, nikomur nič dolžan, sem pač pošten državljan, ki misli s svojo glavo, šepetalci iz leve in desne me ne zanimajo....Nisem voden od nikogar, za vas pa nisem povsem prepričan.....vsaj po komentarjih sodeč. Pojdite v naravo, razvedrite se, bolje se boste počutili tudi vaše težave se bodo počasi uredile....kjer je volja je tudi pot.....Ostanite zdravi, tudi, če se boste cepili.......
#18
Jernej Zupančič
16
Mar 21, 2021
"Ti novinarji, ki delajo v mainstream medijih, so strahovito neizobraženi, popolnoma nerazgledani, številk se bojijo, baz podatkov ne znajo uporabljati, lastniških struktur ne znajo preiskati, če so oddaljene več kot en klik po googlu. So neuporabni. Edino, kar znajo, je zganjanje politične histerije........"

10, 20 let po 2.vojni so bili novinarji falirani gimnazijci, prišleki iz gozdov. Potem so za njih ustanovili FSPN. Le malokateri jo je dokončal. Popolnoma neuporabna šola, ki je ustvarjala miselne idiote. Novinarje so potem izdelovali na FDV, smer novinarstvo. S to šolo lahko delaš samo v Sloveniji. Na propadajočem Delu ali pa na predimenzionirani RTV. Kvalitetni mediji (tudi slovenski) FSPN-jevce in FDV-jevce zavračajo. Njihovo življenje je pač zavoženo. Še bolj pa poklicna profesionalnost.
#17
Pokaži več komentarjev
Forum !
Forum ! je objavil/a na zid osebe Požareport
Objavil/a 2021-03-21 06:00:00 (Mar 21, 2021)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Razkrivamo: kje so res lansirali non-paper in kako je Kučan že vsaj 2x spreminjal BiH, pa nihče ni niti pisnil
Konstrukcija, montaža, podtikanja in laži: Afera non-paper nastala v sarajevsko-ljubljanski kuhinji
Padla tudi tožba Viktorja Knavsa proti Bojanu Požarju, višje sodišče razveljavilo sodni opomin za novinarja
Živčni zlom "bossa taksistov" pred novinarji. Toda pokopala so ga dejstva in to je zdaj (njegov) konec.
Dobri poznavalci: če se ne bo vmešal Janša, jim bo Robert Golob odpeljal državno firmo
Nova faza njegovega prevzema državne energetike: Golob bi kupil vsaj en Gen - z državnim denarjem seveda
Roman Vodeb gre na splet ali razočarana gospodinja Liza Kurtz Potrebuješ znova pri seksologu
Pravi in nepredušni mehurčki so tisti politični, ne protikoronski
Bruselj je blaznica, a Slovenci smo preživeli od Brižinskih spomenikov do danes
Nova razkritja: sporni Jefim prikriva svojim taksistom in javnosti, da je tudi sam delal za Uber
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(352)
desus
(203)
sds
(130)
pop tv
(92)
LDS
(82)
sova
(79)
Vlada
(72)
Zares
(57)
LMŠ
(54)
levica
(52)
večer
(47)
sdh
(44)
DUTB
(42)
Petrol
(41)
nsi
(41)
KNOVS
(32)
OVS
(23)
furs
(21)
npu
(20)
SRIPT
(18)
DZS
(18)
2tir
(17)
uefa
(16)
Siol
(16)
hse
(15)
btc
(15)
SNS
(14)
Odmevi
(13)
AKOS
(13)
dars
(13)
Eles
(13)
2 tir
(13)
kpk
(13)
Tarča
(12)
nlb
(11)
delo
(11)
NH
(11)
borzen
(10)
krka
(10)
fifa
(10)
teš 6
(10)
Ultra
(10)
sls
(9)
KKR
(8)
Erar
(8)
NATO
(8)
šoa
(7)
Sava
(7)
Hit
(7)
udba
(7)
GENI
(6)
sd
(6)
Ptuj
(6)
Tv3
(6)
ACH
(6)
Lek
(6)
SODO
(6)
CME
(6)
SAB
(5)
24ur
(5)
arso
(5)
TGZS
(5)
AMZS
(4)
DRI
(4)
zdus
(4)
AVK
(4)
IDS
(4)
uber
(4)
Riko
(4)
CIA
(4)
osa
(3)
sdv
(3)
AUKN
(3)
NKBM
(3)
E3
(3)
OKS
(3)
bmz
(3)
OVSE
(3)
DKOM
(3)
SIJ
(3)
PSS
(3)
ALDE
(3)
ATVP
(3)
Gen
(3)
nijz
(3)
FDV
(3)
Lady
(3)
cnn
(3)
Jana
(3)
Zdru
(2)
kpl
(2)
IGLU
(2)
SPS
(2)
nzs
(2)
sta
(2)
lnbp
(2)
ibm
(2)
sviz
(2)
bbc
(2)
trs
(2)
NEK2
(2)
Fiho
(2)
nba
(2)
TV2
(2)
ICIJ
(1)
zae
(1)
FIBA
(1)
nuk
(1)
jbtz
(1)
laž
(1)
durs
(1)
sdp
(1)
vis
(1)
ww3
(1)
Koks
(1)
Imos
(1)
sto
(1)
KPMG
(1)
VTB
(1)
Mura
(1)
Irak
(1)
Atim
(1)
UJP
(1)
IPO
(1)
ARD
(1)
Set
(1)
Zug
(1)
bmw
(1)
g20
(1)
soz
(1)
JLA
(1)
SCT
(1)
HEP
(1)
CGP
(1)
ARRS
(1)
Koto
(1)
eu
(1)
lidl
(1)
haag
(1)
Tito
(1)
Dea
(1)
ZDA
(1)
IMI
(1)
HTV
(1)
ZaAB
(1)
a1
(1)