10 najbolj branih ekskluzivnih zgodb, ki so leta 2022 - skozi Požareport - stresle Slovenijo

Objavil/a Bojan Požar, dne 2022-12-31 ob 06:00:00

Leto 2022, ki se nepovratno poslavlja, ni bilo samo še eno leto covida, leto brutalnega ruskega napada na Ukrajino, leto katarskega triumfa Lionela Messija in smrti legendarnega Peleja, leto, ko sta Orban in Melonijeva enkrat kul, drugič pa najhujša fašista, odvisno od tega, kdo je pri nas na oblasti, in kitajsko leto vodnega tigra, ampak tudi še eno leto - a že petnajsto zapored - ekskluzivnih novinarskih zgodb, ki so skozi ta portal*, ki ga pravkar berete, dodobra stresle Slovenijo.

Danes se spominjamo najbolj branih 10:

1

"Od česa živi, saj živi skoraj kot princesa: ko je Nika Kovač prisiljena priznati, da jo financirajo iz tujine" (18. 10. 2022 - 148.950 ogledov)

Ker pa je Nika Kovač de facto ena od politično najbolj izpostavljenih oseb v državi, čeprav formalno ni politik in ne kandidira na volitvah, ima javnost seveda pravico iz(vedeti), kdo jo plačuje in kdo financira njeno politično dejavnost ...

2

"Golob je ne bo mogel več krotiti, a skrivnost Urške Klakočar Zupančič menda skriva njen zdravstveni karton" (7. 6. 2022 - 126.614 ogledov)

Toda spomnimo: vsak državljan ima pravico biti obveščen o zdravstvenem stanju oseb, ki so na pomembnih javnih položajih, torej tudi o zdravstvenem stanju predsednice parlamenta ...

3

"Besni Odlazek postavil Golobu ultimat: firmo Salomon hočem nazaj, do konca leta. Toda Žiga Debeljak se to boji podpisati." (22. 11. 2022 - 122.614 ogledov)

Nekateri poznavalci pri tem ne izključujejo, da ne bi Martin Odlazek, če se do konca zapne z Golobom, začel iskati poti celo do Janeza Janše ...

4

"Ekskluzivno: Golob v Bruslju - "zasebno". In zakaj se je iz Kromberka na skrivaj preselil v Solkan." (27. 6. 2022 - 115.542 ogledov)

Dejstvo, da premier noče govoriti o t. i. zasebnem življenju, na službene poti pa hkrati jemlje svoje družinske člane, je najmanj nenavadno, bizarno, tako rekoč neevropsko in predmoderno, če ne celo izrazito žaljivo do sodržavljanov ...

5

"RTV - pravkar: izdajalka leta Alenka Gotar, kdo se izrazito rine za nove šefe in kaj ima s tem Ljudmila Novak" (11. 12. 2022 - 115.056 ogledov)

Operacijo (oziroma operacije) vladne koalicije vodita programski svetnik Brane Piano in poslanka Gibanja Svoboda Mojca Pašek Šetinc ...

6

"Šok za del ljubljanske elite: zakaj je Roman Uranjek naredil samomor? Nove razsežnosti afere Smodej?!" (21. 8. 2022 - 89.572 ogledov)

Večinski mediji molčali celih enajst dni, kar ni naključje, saj naj bi bilo povezano s tem, da naj bi te divje zabave obiskovali tudi nekateri vidni politiki Levice ...

7

"Nove podrobnosti preiskave Goloba in Gen-I: del denarja naj bi šel na Kosovo, za Kurtija, Bobnarjeva vse predala tožilstvu?!" (17. 11. 2022 - 84.448 ogledov)

Te afere so pri nas čez noč, po aprilskih parlamentarnih volitvah, čudežno izpuhtele samo zato, ker so mediji o tem prenehali poročati, niso pa - seveda nikakor - izginile iz dosjejev obveščevalno-policijskih struktur in političnih omrežij ...

8

"Tihi boj za hiše, umetniške slike in denar pokojnega Janeza Kocijančiča" (7. 11. 2022 - 73.062 ogledov)

Po ocenah istih virov je premoženje politika, športnega funkcionarja in poslovneža, ki je umrl junija 2020, težko okoli štiri milijone evrov, po nekaterih drugih navedbah pa je še bistveno večje ...

9

"Ekskluzivno: edini 2 fotografiji spornega vodje Golobovih varnostnikov, ki se je hotel prek Goloba maščevati svojemu šefu" (10. 12. 2022 - 72.472 ogledov)

In zdaj pri predsedniku vlade za varnost neuradno skrbi tisti nekdanji policijski specialec, ki je bil pred kratkim obsojen na dve leti zapora, uradno pa tisti bivši policijski specialec, ki je bil pred leti kazensko premeščen ...

10

"Kaj vse doleti Boštjana M. Turka: tudi neskrite tendence Dominike Švarc Pipan - nekje med erotiko in sovraštvom" (27. 11. 2022 - 69.488 ogledov)

Ali kolumna o demagogih ter služabnikih smetarskih baronov in njihovih resnic ...

* In še malo o nas

Portal Požareport, ki bo aprila 2023 dopolnil prvih šestnajst let, ostaja vodilni, najprepoznavnejši in de facto tudi najvplivnejši slovenski nišni medij, pravzaprav še vedno boljkone blog, ki - večkrat tudi skozi tako imenovano gonzo novinarstvo - razkriva, spremlja, popisuje ter komentira domače politično, medijsko, poslovno, kulturno in včasih tudi športno ter estradno zakulisje.

Poročamo izključno o nosilcih oblasti, vplivnih ali bogatih, objavljamo to, kar želijo (drugi) prikriti, včasih tudi hudomušno, malce nagajivo, vendar nikoli zlobno, pišemo zgodbe, ki jih drugi mediji kakor ne opazijo, čeprav o njih vsi govorijo, saj vse ostalo je samo piar. Ne sodelujemo pri ideoloških spopadih ali orkestriranih namišljenih aferah, naš moto ni samodanijanša, nismo aktivisti ali prikrita enota za politično propagando. Kot državljani imamo legitimno pravico izražati dvome o osebah in okoliščinah, kot novinarji pa celo poklicno dolžnost dvomiti, ker naloga novinarja je biti absolutno skeptičen, postavljati neprijetna in subjektivna vprašanja. Politiki nam javno ne čestitajo, nas pa zato potihoma zelo spoštujejo, tisti, ki imajo preveč slabo vest, se nas tudi bojijo. Zato nas pogosto želijo diskreditirati, po novem pa nas, prek očitnih zlorab oblasti, še celo preiskujejo. Ampak kot pravi novinarji moramo na politike gledati zviška, tudi s cinično distanco, to je pač del našega posla, podobno kot tožbe. Za pomiritev pa itak ne jemljemo helexov, raje tečemo maratone, spijemo craft pivo in tu pa tam vzamemo kakšen nalgesin forte. In še vedno ne igramo golfa, četudi smo uspešno opravili izpit, ampak - prosto po Tonetu Vogrincu - raje seksamo.

Naši viri so znani in anonimni, če se le da, objavljamo dokumente, ko gre samo za govorice ali informacije, ki krožijo, to tudi jasno povemo. Sicer pa, tako izkušnje, govorice so redko povsem napačne, preteklost je izmišljena, prihodnost pa resnična.

Pri čemer poudarjamo, da razen športnih rezultatov ali borze tako imenovano objektivno novinarstvo ne obstaja, že sam izraz je pompozno protislovje. Novinarstvo tudi ni policija, še manj je sodišče.

Dinamika branosti vodilnih člankov na Požareportu v letu 2022. (vir: Google Analytics)

A Požarport je hkrati tudi tisti medij, ki je letos za dodatnih - približno - 14 odstotkov povečal prihodke iz naslova plačljivih vsebin, ki znašajo že skoraj polovico vseh prihodkov portala, četudi klikov ne nabijamo z golimi ženskimi oprsji, črno kroniko ali lažnimi naslovi, plačujejo ga torej zlasti bralke in bralci, kar portalu (ki posluje transparetno, brez obvodnih podjetij in državnih subvencij, podjetje, ki izdaja portal, pa je že vse od začetka, 22 let je že od tega, v družinski lasti) posledično zagotavlja tudi udobno ter ustvarjalno uredniško in novinarsko neodvisnost.

Skratka, smo skupaj tudi prihodnje leto, vse dobro, predvsem zdravo in srečno 2023!

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Viktor Hribar
1
Jan 02, 2023
Čestitek BOjanu.
Portal priporočam v branje vsem, ki želijo celovito informacijo odogajanju v SLo in širše.
#13
Jernej Zupančič
3
Jan 01, 2023
Srečno v letu 2023 želim vsem "požarovcem"!
#12
Zdenka Carli
6
Dec 31, 2022
Srečno, zdravo in uspešno vsem na Požareport-u, bralcem, komentatorjem in B. Požarju ter dr. B. M. Zupančič-u.
#11
matjaz rogel
7
Dec 31, 2022
Super pregled - :)
Plačam, objektivno poročanje - Izvemo, kar drugi zamolčijo !
Srečno g. Bojan Požar / 2023, vaš zvesti bralec Požareport medija ! :)
#10
Viktor hajsinger
9
Dec 31, 2022
Odličen pregled dogodkov. Zanimivo pa je, da v vseh svinjarijah srečamo le levičarske fakine. Priznati moramo, da je Golobu tako hitro uspelo iz barabij odstraniti desnico, predvsem SDS in Janeza Janšo in v PRVO VRSTO postaviti sebe in svoje pajdaše

G. Bojan Požar, hvala za trud pri razkrivanju svinjarij v politiki in gospodarstvu. Se beremo še naprej.
Vse najlepše in ostanita zdrava.
#9
Jasna Mihelič
10
Dec 31, 2022
Hvalabogunavišavah, da imamo ta portal, srečno, zdravo in varno v novem letu vyem skupaj!!
#8
Marija Pokrivač
8
Dec 31, 2022
Srečno in uspešno 2023, pa veliko kvalitetnih in zanesljivih virov informacij še naprej.
#7
Ida Pas
14
Dec 31, 2022
Hvala za vse, vsak dan kot prvo precitam vas clanek. Ker rada in dosti citam so mi nedeljski clanki g. Turka pravi uzitek. Obcudujem vajino korajzo in upam, da vaju te vladajoce zle sile ne bodo zlomile, utisale. Zelim vam lep silvesrski vecer in vse dobro v novem letu in tudi vsem dobro mislecimm bralcem tega portala!
#6
Robert Kravogel
12
Dec 31, 2022
Vse dobro, srečno, zdravo v letu 2023 Vam želi družina iz Grosuplja. Pazite nase in na svoje. Hvala za pokončno držo.
#5
Nac Novak
12
Dec 31, 2022
Vsem, ki prebirate Požareport, ter Bojan tebi in tvoji ekipi veliko sreče in varnosti v Novem letu 2023. Seveda tudi "družbeno političnim delavcem", morda pa se bodo spreobrnili in začeli pisati in postati raziskovalni novinarji.
#4
Julija Verona
14
Dec 31, 2022
Edini medij, ki ga plačujem po lastni presoji, prijetna popestritev resnice, srečno dalje.
#3
Andre H
17
Dec 31, 2022
Hvala Bojan za vse ! Tebi, tvoji ekipi, vsem dobromislečim na tem portalu pa želim uspehov, sreče in zdravja v 2023.
#2
Joc Velič
20
Dec 31, 2022
Bravo BP, čestitke, zato ste prvi med redkimi raziskovalnimi novinarji; le tako naprej; tudi z moje strani srečno in zdravo v novem letu želim vsem vam
#1
Bojan Požar
Bojan Požar
Objavil/a 2022-12-31 06:00:00 (Dec 31, 2022)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Novi zakon o RTV za tesno zaprtimi vrati ustavnega sodišča: po izločitvi Čeferina menda pat pozicija, 4 proti 4
SDS in NSi, velika uganka ostaja: gre Novi Sloveniji res za principe ali pač preprosto drži, da Toninovi varujejo Goloba?
Janša podpisov Toninu verjetno res ne bo dal, namesto tega pa: zaradi Muzeja osamosvojitve interpelacija celotne vlade?!
Aretirana vohuna čez noč izpuhtela iz medijev. A vse več virov prepričanih: gre za prikrivanje Golobovih balkanskih poslov.
Vohunske igre, pod črto: zloraba Sove za notranjepolitične potrebe, Golob, Benedejčič, Fajonova pa vojni dobičkarji?!
Državni prvaki med našisti, marginalizacija in ponujanje: primer Andraža Zorka, Valicon, vs. Janja Božič Marolt, Mediana
To ni godlja zakona o Fursu, šlo je za mesidž stranki SD, da Golob lahko brez njih. Če bo huda frka, pa prevalijo na Levico.
Poražen na Petrolu, a podarili smo mu zadnjo državno banko, zadržal je zavarovalnico, naslednja njegova tarča pa Sava turizem
Golob-Fajon diplomacija: deklice, neuvrščeni in drugi bistroumni nesmisli ter 96 glasov
Urška Klakočar Zupančič še vedno prikriva potnike v letalu, a zdaj se sramoti tudi na wikipedii
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SMC
(381)
desus
(236)
sds
(207)
LDS
(122)
pop tv
(114)
levica
(99)
sova
(93)
nsi
(87)
Zares
(77)
Vlada
(73)
LMŠ
(71)
GENI
(63)
Petrol
(60)
DUTB
(57)
večer
(47)
sdh
(45)
furs
(39)
uefa
(37)
KNOVS
(34)
Eles
(31)
OVS
(29)
hse
(24)
dars
(23)
DZS
(23)
Odmevi
(22)
npu
(20)
btc
(19)
SRIPT
(19)
Siol
(19)
Sava
(17)
2tir
(17)
fifa
(15)
SNS
(15)
sls
(14)
AKOS
(14)
krka
(14)
2 tir
(13)
kpk
(13)
udba
(12)
delo
(12)
borzen
(12)
Gen
(12)
Ultra
(12)
Tarča
(12)
NH
(11)
teš 6
(11)
nlb
(11)
Erar
(9)
SODO
(9)
DRI
(9)
KKR
(8)
NATO
(8)
SAB
(8)
sd
(7)
Hit
(7)
šoa
(7)
Ptuj
(7)
CME
(7)
ALDE
(6)
ACH
(6)
ZDEJ
(6)
nijz
(6)
Lek
(6)
Tv3
(6)
24ur
(5)
JLA
(5)
AUKN
(5)
arso
(5)
TGZS
(5)
CIA
(5)
OKS
(5)
UKOM
(5)
Riko
(4)
AVK
(4)
NKBM
(4)
IDS
(4)
uber
(4)
AMZS
(4)
LIDE
(4)
zdus
(4)
E3
(3)
Lady
(3)
bmz
(3)
OVSE
(3)
DKOM
(3)
ATVP
(3)
PSS
(3)
sta
(3)
York
(3)
cnn
(3)
Jana
(3)
sviz
(3)
sdv
(3)
osa
(3)
GAS
(3)
SIJ
(3)
Knin
(3)
kos
(3)
FDV
(3)
kras
(3)
bbc
(2)
nzs
(2)
ibm
(2)
KPMG
(2)
N1
(2)
NEK2
(2)
Nep
(2)
Zdru
(2)
nba
(2)
trs
(2)
CGP
(2)
Fiho
(2)
lnbp
(2)
teš
(2)
IGLU
(2)
Dea
(2)
kpl
(2)
SPS
(2)
TV2
(2)
OTP
(1)
psg
(1)
g20
(1)
Zug
(1)
Sato
(1)
ACCI
(1)
ZaAB
(1)
FIS
(1)
vomo
(1)
Neum
(1)
ZZB
(1)
Koto
(1)
Tam
(1)
PMIS
(1)
jbtz
(1)
nuk
(1)
BBO
(1)
LGTB
(1)
ICIJ
(1)
Linz
(1)
Drž
(1)
lidl
(1)
IPO
(1)
Iran
(1)
Brio
(1)
geto
(1)
EMA
(1)
ARD
(1)