Česa sta "kriva" Luka Mesec in Janez Janša?

Objavil/a prava ., dne 2021-09-14 ob 16:23:26

Dominatni mediji v lasti tranzicijskih tajkunov nas želijo prepričati,  da je sedanji predsednik vlade Janez Janša "zlizan" s t.i. zdravstveno dobaviteljsko mafijo. Enako so na v t.i. desnih medijih hoteli pokazati na podlagi slike Luke Mesca in Bineta Kordeža, da je prvak Levice zlizan z enim izmed poglavitnih igralcev tranzcijskega-tajkunskega omrežja v Sloveniji. Ali je to res? Za slednjega bi človek celo prikimal!

Vsak posameznik pozna v družbi marsikoga. Tako se srečujejo z različnimi ljudmi. Eni pripadajo svetu posla, politike, drugi spet pripadajo na npr. svetu športa.

Predvsem pri osredjih političnih predstavnikih (predsednik vlade, države, državnega sveta, ministri, državni sekretarji in poslanci) je zelo občutljivo, če jih na kakšni fotografiji ujamejo z vplivnim poslovnežem, ki želi uresničiti svoje interese.

Ali res mislite, da so se slike Luke Mesca in Janeza Janše pojavile v javnosti naključno?

V zadnjih mesecih sta slovensko javnost razburili dve fotografiji. Tako je fotograf revije Reporter Primož Lavre na eni izmed lokacij v Ljubljaniu ujel na kavi koordinatorja stranke Levice Luko Mesca z zloglasnim obsojenim tajkunom Binetom Kordežem. Podobno se je v imenu določenega interesa v ozadju pojavljajo fotografije predsednika vlade Janez Janša s podjetnikom Andrejem Marčičem in vplivnim lobistom Božom Dimnikom.

Ja, obe fotografiji sta sprožili določen odziv in gnev slovenski javnosti. Fotografija Mesca in Kordeža je takoj sprožila teorije, da koordinator Levice sodeluje z enim najhujšim tajkunom. Boj njihove stranke proti najbolj umazanim slovenskim kapitalistom pa je le še ena prevara slovenskih volilcev. Vsak, ki je videl to sliko. si je direktno predstavljal ravno takšen scenarij.

Podobna zgodba je s slikami predsednika vlade Janeza Janše. Dominantni mediji so v zadnjem mesecu dni preko portala Necenzurirano in oddaje 24ur zvečer objavili, da se je Janša v zadnjih petnajstih letih družil s podjetnikom Andrejem Marčičem in enim najbolj vplivnih lobistov v državi, Božom Dimnikom.

Sedaj želijo prikazati, da Janša neposredno varuje hrbet najbolj razvipitim igralcem na področju dobave zdravstvenega materiala. A vsak z malo logike ve, da so hoteli tako Mesca kot Janše prikazati v obeh primerih kot kolateralni škodi.

				Članek v Reviji Reporter, kjer so ujeli koordinatorja Levice Luko Mesca na kavi z razvpitim obsojenim tajkunom Binetom Kordežem. (Foto: Posnetek zaslona- Reporter)

Članek v Reviji Reporter, kjer so ujeli koordinatorja Levice Luko Mesca na kavi z razvpitim obsojenim tajkunom Binetom Kordežem. (Foto: Posnetek zaslona- Reporter)

Ali je Luka Mesec kriv za spremembe stečajne zakonodaje in razvpite managerske prevzeme?

A res mislite, da je sedanji koordinator Levice imel vpliv v letih 2006-2013, ko se je v času finančne krize dogajali sporni managerski odkupi in se je spremenila  sporna stečanja zakonodaja.

V glavni vlogi pisca stečajne zakonodaje je bila Nina Plavšak, dolgoletna tranzcijska igralka na področju nepremičnin (delna lastnica podjetja ABC Nepremičnine). Novitete v stečajni zakonodaji v času vlade Alenke Bratušek je spisala tako, da je večina osrednjih igralcev povzročitve finančne krize v Sloveniji odnesla celotno glavo. Tako so v stečajnem procesu prav na podlagi sprememb zakonodaje na področju stečajev Merkurju odpisali več deset milijon vredne kredite, ki so jih na koncu poplačali davkoplačevalci s pet milijardno dokapitalizacijo slovenskih bank.

Prav skozi to zakonodajo so nekdanji kadri Probanke, Factor banke, Abanke, Celjske in Gorenjske banke v preteklih levih vladah skozi DUTB naredili več milijonsko škodo Sloveniji in poskrbeli, da je premoženje prišlo nazaj v "prave" roke.

Bodimo pravični, če je to kriv Mesec, je bolje da se država ukine. Je pa res, da se s spornim poslovnežem Kordežom ni treba dobivati v centru Ljubljane in si viden vsem na očeh. Ali je hotel Kordež uveljavljati kak svoj interes ali pomagati stranki Levica pri financiranju stranke, je prepuščeno lastni domišljiji vsakega posameznika.


				Fotografiji Janeza Janše z lobistom Božom Dimnikom in podjetnikom Andrejem Marčičem. (Foto: Posnetek zaslona-24ur, Necenzurirano)			Fotografiji Janeza Janše z lobistom Božom Dimnikom in podjetnikom Andrejem Marčičem. (Foto: Posnetek zaslona-24ur, Necenzurirano)

Ali je Janez Janša kriv za izgubljenimi 400 milijoni evrov letno, ki izginejo zaradi t.i. medicinske dobaviteljske mafije?

Podobno zgodbo sedaj osrednji mediji v lasti tranzicijskijskih tajkunov prodajajo v primeru Janše. Vsakemu z malo logike je jasno, kdo hoče s temi slikami škodovati aktualnemu premieru Slovenije. V čem je težava?

Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke, Nove Slovenije, Stanke Modernega centra in Slovenske nacionalne stranke so v mesecu juniju 2021 predstavili spremembe Zakona o javnem naročanju za področje nabav v zdravstvu, ki prinaša znižanje cen medicinskih pripomočkov in medicinske opreme.

V njem so predlagali naslednje spremebe:

Če ponudnik v 30 dneh ne zniža cen medicinskih pripomočkov, lahko naročnik te nabavi na prostem trgu. Podpisniki tega zakona menijo, da bo predlagana ureditev nabav v zdravstvu:
• onemogočila dosedanja nerazumna in prekomerna odstopanja pri nabavah istega materiala v različnih bolnišnicah;
• predlagan model izenačitve nabavnih cen v vseh slovenskih zdravstvenih zavodih, ki delujejo v javni zdravstveni mreži, pa bo vplival na znižanje cen medicinskih pripomočkov in medicinske opreme na slovenskem trgu.

V svojih predlogih sprememb so med drugim predlagali, da v javnem razpisu za nabavo medicinske opreme bi se zato vedno določila referenčna cena, ki bi jo oblikoval urad, in sicer na podlagi podatkov iz slovenskih bolnišnic in bolnišnic drugih primerljivih držav Evropske unije.

V primeru, da bi prijavitelj, ki se prijavi na javni razpis, ponudil ceno, ki je za več kot 10 odstotkov višja od referenčne cene, bi lahko kupec brez dodatnih administrativnih ovir potreben material nabavil na enotnem trgu Evropske unije.

In komu gredo te spremebe v nos? Najbolj vplivnim igralcem na področju dobave medicinske opreme. Za njih je dr. Blaž Mrevlje že večkrat povedal, da le zaradi te vrste korupcije v slovenskem zdravstvu letno izgine do 400 milijonov evrov.

Kdo ima sploh moč odločanja o dobavi medicinske opreme? Nihče drug kot vodje nabav v posameznih zdravstvenih ustanovah ter nižji uradniki na Ministrstvu za zdravje s prirejanjem javnih razpisov.

Podobno dobavitelji z različnimi tehnikami prepričujejo zdravnike, da se vzame njihov material. Po logiki osrednjih medijev je vse te kadre s svojo politično pretkanostjo nastavil Janša? Resno? Kdor verjame tem pravljicam in manipulacijam in afer lačni raji lahko proda vsako zgodbico za lahko noč.

Razumeli bi, če bi res Janez Janša bil predsednik vlade že dvajset let, a temu žal ni tako. Dobro se ve, kdo ima glavno besedo v ozadju na področju zdravstva.

Vas zanima, kdo so glavni "frendi" Boža Dimnika? To boste imeli možnost spoznati 29. septembra 2021 v Gallusovi dvorani. Po poročanju Požareporta bo tam Dimnik s pisateljem Tadejem Golobom predstavil svojo avtobiografsko knjigo. Omenjeni portal poroča, da bo Dimnik povabil več kot 1200 povabljencev na dogodek. Hitro boste opazili, kdo so Dimnikovi najbolj vplivni politični in poslovni prijatelji. Med njimi ni definitivno Janše. 

Dimnikov prijatelj je tudi Milan Kučan, ki je za svojega predsedniškega prijatelja Stipeta Mesiča iz soboške Mure zagotavljal zastonj moške obleke. 

Vsak mora za morebitne slike, ki se pojavijo v javnosti, prevzeti lastno odgovornost!

Vsi, navadni državljani, novinarji, politiki, gospodarstveniki se srečujejo z različnimi ljudmi. Je pa res, da v primeru, da nas oz. se jih ujame v objektiv,  potrebno soočiti z morebitnimi političnimi in medijskimi napadi določenega dela javnosti.

Ja, zato sta v očeh avtorja članka tako Mesec in Janša v teh nazornih primerih fotografij popolnoma nedolžna. Je pa res, kot smo izvedeli iz naših virov, se je koordinator Levice srečeval z veliko bolj vplivnim igralcem tranzicijskega omrežja. Ime naj ostane zaenkrat skrivnost.

Luka Perš

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
prava .
prava .
Objavil/a 2021-09-14 16:23:26 (Sep 14, 2021)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Predsednik vlade Janez Janša na Demografskem vrhu v Budimpešti: Potrebujemo pogumno družinsko politiko
Razkrivamo dejstva o nabavi 38 lahkih vojaških oklepnikov, ki so vam jih na fake news portalu Necezurirano zamolčali!
Ddr. Rok Snežič slavi novo zmago proti Odlazkovi umazani raziskovalni trojki! Ovržen sum kaznivega dejanja iz leta 2014!
Bilo je pred 30 leti, 23.9.1991: Papež Janez Pavel II: »Kar se dogaja v Jugoslaviji, je nevredno človeka in Evrope«
Ministrica Jaklitscheva pri Prekmurcih v Bethlehemu
Nepovratna evropska sredstva za pomoč ljudem ob naravnih nesrečah – poplavah in ostalih ujmah
dr. Helena Jaklitsch, ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu obiskala New York
Slovenija s pionirskim projektom v promocijo dosežkov gospodarstva na EXPO Dubaj 2020
Dr. Milan Zver: Program Erasmus+ napreduje na digitalnem področju, a pred nami je še veliko dela
Tednik Domovina jutri pri prodajalcih časnikov
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
sta
(7)
nsi
(6)
haag
(5)
JLA
(4)
ZDA
(3)
sds
(3)
UKOM
(3)
uefa
(3)
NATO
(2)
btc
(2)
eu
(2)
MOL
(1)
vdor
(1)
pct
(1)
oecd
(1)
bih
(1)
trst
(1)
romi
(1)
kul
(1)
agra
(1)
mali
(1)
Atne
(1)
MORS
(1)
13
(1)
delo
(1)
IPI
(1)
0
(1)
Spar
(1)
Bar
(1)
FAZ
(1)
EFJ
(1)
furs
(1)
zpiz
(1)
brdo
(1)
MKGP
(1)
IŠČI PO ARHIVU
September 2021
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj