Največji balkanski kriminalci izgubili 40 ton kokaina! Večino robe skrite v škatlah z bananami!

Objavil/a prava ., dne 2021-10-13 ob 09:24:03

Tri največje balkanske kriminalne tolpe so v zadnjem letu izgubile 38 ton kokaina. Kakšna je vloga Slovenije?

Kriminalni črnogorski združbi Kavački, Škarljarski klan ter Balkanski klan si bodo letošnje in lansko leto zapomnili po velikih izgubah pošiljk kokaina, ki so jim ga zasegli organi pregona po Evropi.

Preberi tudi: VIDEO: Mafijski kadri "velikega gobarja" iz Gozd Martuljka, Staneta Dolanca harajo po Balkanu!

Kot razkriva Blic, so ameriške oblasti v Phiadelphiji zasegle ladjo MSG Gajan leta 2019, kjer se je nahajalo 20 tisoč kilogramov kokaina!!! Šlo je za eno večjih zaseženih pošiljk na območju vzhodne obale Združenih držav Amerike. Ameriške oblasti so aretirale osem državljanov Črne gore, ki sedaj že služijo kazen v ameriških zaporih. Med osumljenci se je znašel tudi Radivoje Zvicer, vodja črnogorske kriminalne združbe Kavačkega klana. Prav letos so odmevale  aretacije članov te kriminalne združbe. Pričelo se je z aretacijo sedaj zloglasnega kriminalnega kanibala Veljka Belivuka.

Vse kaže, da je drugi del nekdanjega kotoranskega klana (zaradi izgubljene pošiljke v Španiji leta 2014 sta nastala Škaljarski in Kavački Klan) bil zelo vpleten v letošnjo zajeto pošiljko kokaina v črnogorskem Baru. V hangarju podjetnika Budimira Krstovića oz. Buda Banane (gre za največjega trgovca z bananami v Črni gori) so črnogorske oblasti zasegle 1400 kilogramov kokaina. Poleg njega je bila aretirana Krstovićeva hčerka, 27-letna Marina Krstović. Buda Banana pa je tudi stric Igora Krstovića, nekdanjega vplivnega člana kotorskega, sedaj škaljerskega klana. Ne smete pozabiti, da se je ladja, ki je pripeljala pošiljko kokaina vračala iz Luke Koper.


				Naslovnica srbskega Blica. (Foto: Posnetek zaslona-Blic)

Naslovnica srbskega Blica. (Foto: Posnetek zaslona-Blic)

V zadnjih uspešnih akcijah je sodelovala tudi slovenska policija. Večina akcij je potekala pod vodstvom ameriške DEA in Europola. V njej pa so poleg slovenske sodelovale še srbska, črnogorska, hrvaška, španska, belgijska, nemška in nizozemska policiija. Vse kaže, da so zadnje večje zasežene pošiljke kokaina na območju Balkana in v drugih delih Evrope bile posledice teh mednarodnih policijskih akcij.

Ali je v trgovino z drogo vpleten kralj banan, poslovnež Izet Rastoder? Sam je večkrat zanikal in izrazil, da je le žrtev kriminalnih tolp!

Slovenska policija je že leta 2019 delila informacijo, da je zasežen kokain v Atlantskem oceanu na jandrnici Seascope v lastništvu člana kavačkega klana. Predajo so hoteli izvesti v luki Porto, a jih je prehitela policija in zaplenila tovor.

Letos junija so poročali o zaseženi pošiljki kokaina na Malti, ki je bil skrit v škatlah z južnim sadjem, namenjen Sloveniji. Kot piše Blic, bi jim naj eden izmed tovorov padel v morje. Pošiljka je bila vredna vsaj 100 milijonov evrov. Pošiljka je bila skrita v kontejnerju z bananami, velikim štirideset kvadratnih metrov. V slovenski javnosti se je v tej zbvezi pojavilo ime tretjega največjega trgovca z južnim sadnjem v Evropi, Izeta Rastoderja, a je ta hitro zanikal vsa namigovanja. Nekaj dni kasneje je bila v Kopru zasežena še 740 kilogramov težka pošiljka heroina!


				Ime podjetnika Izeta Rastoderja se je že večkrat omenjalo v trgovini s prepovedanimi drogami, a se do sedaj ni še nič dokazalo. Sam pa trdi, da je le žrtev kriminalnih združb. (Foto: Facebook)

Ime podjetnika Izeta Rastoderja se je že večkrat omenjalo v trgovini s prepovedanimi drogami, a se do sedaj ni še nič dokazalo. Sam pa trdi, da je le žrtev kriminalnih združb. (Foto: Facebook)

Prav Rastoderjevo ime se je že večkrat indično pojavljajo v trgovini s preprodajo kokaina skritega v škatle z južnim sadjem (tudi v njegovih Derby škatlah so odkrili - dokumentarec na National Geographic), a organi pregona tudi do sedaj še niso dokazali, da v tem sodeluje.

Sam Rastoder pa je večkrat izrazil, da je žrtev kriminalnih tolp, ki mu hočejo uničiti biznis. A najbolj čudno je izjava Izeta Rastoderja iz leta 2011 za Dnevnik, ko je povedal, da njegovo robo vedno pregledajo njegovi agenti. Zato je toliko bolj čudno, če ob pregledu  škatel ne opazijo, da se v njih skriva morebitni kokain ali katera koli druga prepovedana droga. A vlogo Rastoderja bomo še veliko bolj podrobno predstavili v prihodnje, ko bomo predstavili njegovo poslovno pot.

Od leta 2017 do sedaj je balkanski klan izgubil 17 ton prepovedanih drog. Zasegli dve veliki pošiljki kokaina iz kolumbijskega Medelina, skritega med škatlami banan!

V tretji odmevni akciji Major so razbili delovanja Balkanskega klana. V njem so glavno vlogo igrali člani kavačkega klana. Aretirali so 23 oseb, ki so delovale v tem mafijskem klanu. Od leta 2016 so jim organi pregona po svetu zasegli vsaj 17 ton prepovedanih drog. V prvi pošiljski so zajeli 928 kilogramov kokaina iz Ekvadorja. Leta 2017 so zaplenili 5300 kilogramov kokaina iz kolumbijskega Medelina, skritega v škatlah z bananami. Zasegli so jo v belgijskem Antwerpnu. Istega leta so v Peruju zasegli 2045 kilograma kokaina, skritega v konzervah s šparglji. Pošiljka je bila namenjena za nizozemsko tržišče. Zaradi neuspešne akcije so poskusili še enkrat. Tako so pošiljko 5883 kilograma kokaina skritega spet med pošiljko banan iz kolumbijskega Medelina, ustavili v luki Algeciras v Španiji.

				Veliko zasežene pošiljke kokaina, skritega v škatlah z bananami pride iz kolumbijeskega Medelina. Prav tukaj je deloval zloglasni Pablo Escobar. (Foto: Posnetek zaslona- Lahkih nog naokrog)

Veliko zasežene pošiljke kokaina, skritega v škatlah z bananami pride iz kolumbijeskega Medelina. Prav tukaj je deloval zloglasni Pablo Escobar. (Foto: Posnetek zaslona- Lahkih nog naokrog)

Ali knjiga Rada Pezdirja Vzporedni mehanizem globoke države razkriva modus operandi tajne ekonomije s preprodajo drog? To potrjujeta Anastazije Martinčič in Milan Dumanović o Dolančevih udbaških agentih, ki delujejo še danes!

Tudi Slovenija je močno vpeta v delovanje balkanskih kriminalnih organizacij. To vam lepo razkriva najnovejša knjiga Rada Pezdirja z naslovom Vzporedni mehanizem globoke države. O črni vzporedni ekonomiji, močno povezani s trgovino z drogo, je že pred leti v intervjuju z novinarko Petro Janšo opisal Anastazije Martinčić. Le ta je povedal, da je Stane Dolanc izšolal mnogo kadrov Udbe, ki so trenirali borilne veščine ali boks. Na tak način so rekrutirali tudi njega in ga vpeljali v svet trgovine s prepovedanimi drogami. Enako kot Martinčić je za enega od srbskih medijev dejal nekdanji pripadnik BIA Milan Dumanović.  

Pred meseci so v Sloveniji tudi razbili del verige, ki je bil povezana s kavačkim klanom. Ne smete pozabiti, da je hrvaški raziskovalni novinar Domagoj Margetić ob primeru Cvijan izjavil, da je balkansko kriminalno omrežje od pričetka 90.ih pa do danes preko avstrijskega poslovneža Martina Schlaffa opralo 150 milijard evrov. Večino tega denarja pa se preko arabskih držav (predvsem Katar in Združeni arabski emirati) porablja predvsem za drage nepremičninske projekte na Balkanu. Ali vam je jasno, zakaj imate v Ljubljani  gradbene luknje v Stožicah, v Belleveuju, v Šiški, v Barju, v Viču itn...? Komu koristi, da ima raje luknjo kot bi imel namen postaviti stavbo?

Luka Perš 

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
prava .
prava .
Objavil/a 2021-10-13 09:24:03 (Oct 13, 2021)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Bilo je pred 30 leti, 20.10.1991: Titov Galeb odpeljal 1100 vojakov okupatorske JA
Matjaž Nemec - Nitka in njegov intelektualno (denarni ) nivo
VIDEO: Dokumentarni film Mitje Okorna: COVID-19 - Zgodbe prebolevnikov
Naziv častnega občana Lendave škofu msgr. Antonu Žerdinu Bukovcu
Predsednik vlade Janez Janša z ministri na obisku v Obalno – kraški regiji
Drama na Hrvaškem! Sodišče ni potrdilo obtožnice proti gazdi Agrokorja, Ivici Todoriću!
Zdravniška zbornica poslala ostro protestno pismo RTV Slovenija zaradi oddaje Intervju!
Ali se je zloglasna Diana žrtvovala za sina in brata srbskega predsednika Aleksandra Vučića?
Bilo je pred 30 leti, 19.10.1991: Lastninski zakon minira zbor združenega dela, rdeči direktorji vztrajajo na Mencingerju
ESA, Evropska vesoljska agencija objavila razpis, namenjen le slovenskem institucijam in podjetjem
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
haag
(10)
sta
(9)
nsi
(8)
ZDA
(6)
JLA
(4)
uefa
(4)
sds
(3)
UKOM
(3)
NATO
(2)
pct
(2)
trst
(2)
udba
(2)
kul
(2)
eu
(2)
btc
(2)
0
(1)
Spar
(1)
13
(1)
MORS
(1)
bih
(1)
ESA
(1)
SAB
(1)
G 20
(1)
zpiz
(1)
furs
(1)
brdo
(1)
Peru
(1)
IPI
(1)
oecd
(1)
ozn
(1)
vdor
(1)
libe
(1)
MOL
(1)
MKGP
(1)
FAZ
(1)
EFJ
(1)
Mura
(1)
sdz
(1)
vrh
(1)
trma
(1)
sls
(1)
romi
(1)
Atne
(1)
mali
(1)
Bar
(1)
agra
(1)
delo
(1)
Bled
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2021
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj