Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Balkanska "posla" Bojana Petana: Ob nakupu zemljišč za Terme Ilidža opetnajstil Kanton Sarajevo !
Razkrivamo še eno bosansko prevaro Bojana Petana. Medija Index in Focus sta razkrila celotno kriminalno zgodbo, kako je pri nakupu Term Ilidža na Petanove "lepe oči" izginilo na desetine milijonov evrov.
prava .
Slovenija

Sreda, 20. Oktober 2021 ob 20:34

Odpri galerijo

Terme Iledža v Bosni in Hercegovini. (Foto: Posnetek zaslona-thermespa.com)

Čas je, da slovensko javnost spet spomnimo, kakšno podjetje so sploh Terme Čatež. Letos je na koprskem sodišču pričel teči sodni proces proti Bojanu Petanu in še nekaterim, obtoženih v primeru spornega lastninjenja Term Čatež. V senci spornega lastninjenjaTerm Čatež si je Bojan Petan privoščil še eno kriminalno zgodbo v Bosni in Hercegovini, kateri slovenska javost ve bore malo.

Kot lastnik Term riviera Ilidža v Bosni in Hercegovini so Terme Čatež postale lastnik več kot 200 hektarjev zemljišč, vrednih vsaj 150 milijonov konvertibilnih mark (malce nad 76 milijonov EUR). Lastnik zemljišča je bil dotlej Kanton Sarajevo. Petanovi so postali lastniki zemljišč, kupnino zanje pa niso plačali nikoli, temveč so izrabili "slabo finančno" kondicijo družbe Term Čatež in se za 15 milijonov evrov znebili Term Ilidža, ki jih je kupil Šaljo Mrkulić, lastnika hotela Hollywood v Sarajevu.

Poslovna hobotnica Bojana Petana je zelo kompleksna in jo je težko razložiti v enem samem članku. Prvo kot prvo je potrebno spoznati zgodovino podjetij, kjer je oz. je bil Petan lastnik direktno ali preko povezanih družb v svoji lasti.

Podjetja DZS, Terme Čatež in Marina Portorož predstavljajo srčiko udbaške ekonomije, kar pomeni, da UDBA to še vedno varuje in ne izpusti iz svojih rok. Brežičan Bojan Petan je bil pravšnja oseba za varovanje svetega grala udbovske vzporedne ekonomije. Gre le za dolgoletnega t.i. slamnatega varuha tranzicijskih sil v teh podjetjih. Letos je kot dolgoletni lastnik Petan Marino Portorož prodal poslovnemu krogu Jožeta Mermala, delnega lastnika podjetja BTC.

				Bojan Petan in njegova poslovna hobotnica. (Foto: Posnetek zaslona- Delo)			Bojan Petan in njegova poslovna hobotnica. (Foto: Posnetek zaslona- Delo)

Ali bo roka pravice končno ujela tudi Bojana Petana zaradi spornega lastninjenja Term Čatež?


Dolenjski list, medij v lasti Odlazkovega smetarsko medijskega omrežja, je povzel pisanje STA o pričetku sodnega procesa proti Petanu zaradi spornega lastninjenja družbe Terme Čatež. Tožilstvo v Kopru ga bremeni dveh kaznivih dejanj- zlorabo položaja pri upravljanju gospodarske družbe pred predvzemom Term Čatež ter zlorabe položaja znotraj nadzornega sveta Term Čatež in  Marine Portorož.

Terme Čatež so, kot je sporočilo koprsko tožilstvo, morale zaradi odločitve na skupščini delničarjev odkupiti lastne delnice in jih nato umakniti. Za nakup so v letih 2007 in 2008 nsjeli okrog 31 milijonov evrov posojila, ki ga odplačujejo še danes.

Poleg Petana so obtoženi še Marko in Vojislav Ignjič, Matjaž Satler in večni Petanov finančni guru Bogdan Pušnik. Prav s Pušnikom je Petan izvedel marsikatero sumljivo finančno operacijo na območju držav nekdanje Jugoslavije. Vse to piše v knjigi Vzporedni mehanizem globoke države tudi Rado Pezdir.

Kot so poročali slovenski mediji v preteklosti, je Petan z delniškimi in posojilnimi posli v obdobju po letu 2007 finančno izčrpaval Terme Čatež. V preteklosti je Siol poročal, da so se morebitne poslovne nepravilnosti dogajale pri prodaj dveh svežnjev delnic Term Čatež, ki sta ju obvladovala Turistično podjetje Portorož in Marina Portorož. Obe družbi sta bila takrat v lasti Term Čatež.

				Naslovnica bosanskega Indexa, ki razrkiva afero v višini 150 milijon konvertebilnih mark (76 milijonov EUR), kjer so osrednjo vlogo odigrali Petanove Terme Čatež. (Foto: Posnetek zaslona- Index.ba) 			Naslovnica bosanskega Indexa, ki razrkiva afero odtujitve 150 milijon konvertebilnih mark (76 milijonov EUR), kjer so osrednjo vlogo odigrali Petanove Terme Čatež. (Foto: Posnetek zaslona- Index.ba)

Kako so Petan in druščina dobesedno oguljufali Kanton Sarajevo za več kot 150 milijonov konvertibilnih mark!
V slovenski javnosti se je zelo malo omenjalo sporno afero okrog Term Ilidža v Bosni in Hercegovini. Leta 2014 so Slovenske novice sicer poročale, da je Petan osumljen organiziranega kriminala, manipuliranja s cenami, zlorabe položaja in pranja denarja. S temi posli naj bi temeljito oškodoval založbo DZS, je poročal takrat Pop TV, navedbe pa je potrdila Kristina Jozić Sipa iz bosanske kriminalistične policije. 

Ovadbo si je prislužil skupaj z nekdanjim prvim možem borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik Bogdanom Pušnikom, so poročali v Slovenskih novicah. 

V času lastnišva Term Ilidža so si lastniki Term Čatež privoščile še en umazan posel. Petanovo bosanske terme Ilidža so za svoje potrebe hotele kupiti zemljišče, da bi širili svojo dejavnost. Vrednost projekta so napovedovali do 200 milijonov evrov! A vse je ostalo le pri besedah. Ali vam je kaj znana zgodba iz bosanskih Trebinj, Peter Vesenjak in Bojan Petan?

				Sporni finančnik Bogdan Pušnik velja za finančnega igralca poslovnega omrežja Bojana Petana. Tako se je Pušnik lani slikal na protestih v Ljubljani. (Foto: Facebook)			Bogdan Pušnik velja za finančnega igralca poslovnega omrežja Bojana Petana. Tako se je Pušnik lani slikal na protestih v Ljubljani. (Foto: Facebook)

Zato so od načelnika Novog Grada Semira Efendiča vezano na prodajo Termalne rivijere Ilidža kupili še 200 hektarjev zemljišča na atraktivni lokaciji. Zemljišča, sicer v lasti Kantona Sarajevo, so bila vredna čez 150 milijonov KM (76.753.428.27 EUR)! V nadaljevanju boste videli, kako je Petanov krog dejansko postal lastnik zemljišča, za njega pa ni plačal popolnoma nič. Končalo se je tako, da je Petan "pod pritiskom bank" prodal Ilidžo in še zaslužil nekaj bajnih milijonov evrov.

Podrobno je o aferi poročal bosanski Fokus. Ta kompleks bazenov je bil zgrajen na izvirih termalne vode v središču Ilidže, investitor pa je bilo podjetje Čatež iz Slovenije. Po besedah ​​župana Efendića so strokovnjaki vrednost celotnega projekta s površino 20 hektarjev ocenili na fantastičnih 200 milijonov evrov!

Je pa novograški župan Semir Efendić razkril šokantne in dobro skrite podatke, da je Termalno riviero Ilidža pred nekaj meseci kupil zasebnik za samo 9 milijonov evrov (Šalju Mrkulič op. a.) Dvomljivo je, da se je občina, ko je bil takrat predsednik vlade Konaković, zavestno ali nevedno, odrekla prednostnemu nakupu tega dragocenega kompleksa, v katerem je bila  10 odstotna lastnica Ilidže. Po zakonskih predpisih bi morala okrajna vlada, kot prednostni kupev,prva poslati ponudbo v roku enega meseca.

				Tako so o aferi Ilidža poročali v bosanskem Fokusu. (Foto: Posnetek zaslona- Fokus.ba)			Tako so o aferi Ilidža poročali v bosanskem Fokusu. (Foto: Posnetek zaslona- Fokus.ba)

Kot razkriva bosanski Index, so bili v afero vpleteni takratni predsednik vlade Kantona Sarajevo Elmedin Konaković iz stranke SDA Bekira Izetbegovića.  Dne 29. maja 2015 je iz kabineta Konakovića prišlo obvestilo, da je vlada Kantona Sarajevo sprejela dva akta v zvezi s ponudbo za nakup delnic skupaj s finančnim zahtevkom Term Čatež d.d ter pogodbo o nakupu in prodaji deležev družbe in finančnih terjatev, sklenjena med Termami Čatež in Mrkulić company d.o.o.

Uredništvo Indexa je del dokumentacije posredovalo Državnemu pravobranilstvu Kantona Sarajevo in zahtevalo pravno mnenje, da je omenjeno zemljišče last Kantona.

				Odločilno vlogo je odigral takratni premier Kantona Sarajevo Elemedin Konaković. (Foto: Posnetek zaslona-Narod i Pravda)			Odločilno vlogo je odigral takratni premier Kantona Sarajevo Elemedin Konaković. (Foto: Posnetek zaslona-Narod i Pravda)

Med drugim so v tožilstvu zapisali, da če Kanton Sarajevo ugotovi pravni interes, pod pogojem, da obstaja ekonomska možnost prevzema - odkup ustanovnega deleža ponudnika, je dolžan dati pisne akceptne ponudbe in skleniti pogodbo o nakupu in prodaji-

To pomeni, da v primeru Kanton Sarajevo ne sprejme predmetne ponudbe Term Čatež in po končanem postopku sklene sporazum o prenosu svojega ustanovnega deleža na kupca. Kanton Sarajevo kot soustanovitelj Term Ilidža, torej mora pristojno ministrstvo z pooblastilom Vlade Kantona Sarajevo skleniti nov sporazum o uskladitvi ustanovnega sporazuma Termalna rivijera Ilidža d.o.o. zaradi spremembe vpisa novih lastnikov v register podjetij pri pristojnem sodišču, pišejo v Indexu.

Iz dokumentacije pa izhaja, da Kanton Sarajevo v tem času ni imel na voljo predvidenih finančnih sredstev za lastniški delež podjetja Term Čatež v Ilidži. Petanovemu podjetju bi morali plačati za odkup delnic in finančnih terjatev skupaj  9.000.100 evrov. A so na skupščini predlagali sklep, da se  ponudba za prevzem deleža Term Čatež v Ilidži ne sprejme.

Toliko o tem, koliko Bojana Petana skrbi za "zakonitost" delovanja njegovih poslovnih družb.

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 17. Jul 2024 at 19:20

2083 ogledov

Aleksander Čeferin ??? " davil soigralca"!??? na rekreacijskem nogometu!???????????????
V preteklosti me je del slovenske javnosti spoznal kot novinarja spletnega medija Nova24tv. Eden mojih najlepših spominov je predvsem spomin na večemesečno razkrivanje balkanskega- arabskega poslovno- politično- športnega omrežja sedanjega predsednika UEFA Aleksandra Čeferina.V Sloveniji dobesedno spremljamo RITOLIZNIŠKI odnos skorajda vseh športnih novinarjev v Sloveniji do odvetnika iz Grosupljega.Sedaj pa ga še v intervjuju za Reporter Magazin nekdanji prvi predsednik samostojne RS in nekdanji dolgoletni visoki politični predstavnik v nekdanjem režimu Milan Kučan že posredno vabi, da bi bil Čeferin pomemben akter na slovenskem političnem prizorišču.Čeferinu mandat predsednika UEFA poteče v letu 2027, v letu predsedniških volitev. Ne smemo pozabiti, da je že leta 2018 v svojem Nedeljskem šepetu novinar Aleksander Lucu razkril, da se bo Čeferin že leta 2022 podal v politiko.Vse kaže, da se bo Aleksander Čeferin takšnim željam težko uprl. Upajmo le, da bo uporabil svojo glavo in si svojimi referencami na UEFA z lahkoto našel službo v tujini. Mogoče pa mu cilj v bližnji prihodnosti postatipredsednik FIFA, kdo ve. Aleksander Čeferin, bolje da se ne silite v slovensko politiko. To bo ena najslabših vaših odločitev. Vi že veste, kako se boste odločili.Foto: Posnetek zaslona-Nova24tvKdaj bodo SERVILNI OSREDNJI RESNI MEDIJI nehali častiti Čeferina kot BOŽANSTVO? Ali res Čeferin misli, da ga osrednji mediji ne bodo nikoli soočili z afero Olimpija?Tudi sam sem zelo vesel, da je Aleksander Čeferin predsednik UEFA. Zaradi njega je moja Mura lahko igrala v evropskih nogometnih tekmovanjih in premagala angleškega nogometnega velikana Tottenham. Tudi vsi v Sloveniji se lahko zahvalimu Čeferinu, da je razširil število udeležencev na evropskih prvenstvih na štiriindvajset udeležencev. Ob tem tudi verjamemo, da je pomagal marsikateremu slovenskemu nogometnemu klubu. Pa tudi uvedba tekmovanja Liga narodov mi je zelo všeč. Vse lepo in prav. Vendar bistvena težava za Čeferina je njegovo več letno izogibanje priznanju o svojih nogometnih funkcionarskih izkušnjah s katerimi je kandidiral za predsednika NZS v letu 2011. Kot pogoj zakandidaturo predsednika NZS je bila, da je posameznik vsaj dve oziroma pet let deloval v nogometu.Čeferin ima še vedno na uradni strani NZS in UEFA zapisano, da je bil član izvršnega odbora NK Olimpija v letih 2006 do 2011. Mi smo že takrat izvedeli, da je bil Čeferin mogoče član upravnega odbora prvih nekaj mesecev v letu 2006.Že kot novinar Nova24tv sem razkril DOKUMENTE iz Upravne enota Ljubljana. Posredovani zapisniki občnih zborov društva NK Olimpija Ljubljana so razkrili, da Aleksander Čeferin v letih 2007 do 2011 ni zasedel nobene funkcionarske funkcije v NK Olimpija Ljubljana! PIKA! GAME OVER! A so, kot kaže ????PONAREDILI IZKUŠNJE??? in pri tem zavedli tudi Jambrekovo Novo univerzo. Prav ta univerza je potrdila, da so Čeferinove nogometne izkušnje pravno ustrezne za kandidaturo.Že pred našim dokončnim razkritjem pa so v Čeferinove funkcionarske nogometne izkušnje podvomili norveški raziskovalni reviji specializirani za razkrivanje afer v globalnem nogometu Josimar, VV Faktor in dolgoletni raziskovalni novinar Bojan Požar.Že takrat so vsi omenjeni pisali, da so funkcionarske izkušnje Čeferina zelo sporne. Tudi nekdanja predsednica KMN Litija Samanta Lovše je Norvežanom zaupala, da Čeferin nikoli ni bil del vodstvene strukture KMn Litija.Foto: Posnetek zaslona- Nova24tvSlovenski osrednji mediji, Društvo novinarjev Slovenije in Marko Milosavljević TIHO KOT MIŠKE zaradi cenzure intervjuja Miloša Njegoslava Milovića za Večer! Čeferin prepovedal objavo intervjuja, kjer bi bil prikazan kot poslovno sporna oseba!!!Sedanji predsednik UEFA Aleksander Čeferin bi v vsaki drugi normalni razviti demokratični državi takoj moral zapustiti svoj položaj. Vendar ima Čeferin srečo, da ga do sedaj osrednji slovenski resni mediji "ŠE" vedno "medijsko" zelo ljubijo. Bomo videli, kako dolgo bo to še trajalo.Čeferin je zelo verjetno po svojih kanalih izvedel, da sta novinarja Večera Damjana Žist in Matej Grošelj naredila intervju z nekdanjim dolgoletnim sodelavcem predsednika UEFA Milošem Njegoslavom Milovićem.Le ta je večkrat v intervjuju razkril nečednosti in sporne poslovne prakse Aleksandra Čeferina. Vendar se je zgodila CENZURA!!!! To je prvi ekskluzivno razkril na svojem X profilu Bojan Požar. " Toda zdaj je slišati, da intervjuja z Milovićem sploh ne bo, ker bi tako odločil Odlazek po navodilu/ ulazu Čeferina."Ne smemo pozabiti, da je prav Bojan Požar razkril donacijo UEFA preko NZS za športni dnevnik Ekipa v lasti družinske dinastije Odlazek v skupni višini 250 tisoč evrov. NZS pa se je do danes zavila v molk.Miloš Njegoslav Milović pa se je odločil, da bo zaradi CENZURE intervjuja v časniku Večer dal ekskluzivni intervju v oddaji Kdo vam laže na Nova24tv. Milović je v oddaji med drugim povedal:"Po vseh obljubah novinarja in novinarke, da bo ta intervju, ki sem jima dal v pričo mojega odvetnika objavljen, žal na koncu zaradi posredovanja prav Aleksandra Čeferina ni bil objavljen," je izpovedal Milović voditelju oddaje Kdo vam laže Borisu Tomašiču.Zato se lahko samo vprašate, spoštovani slovenski državljani, s kakšno namišljeno močjo upravlja Čeferin, da si en VEČER ne upa objaviti intervjuja osebe, ki je kritična do grosupeljskega odvetnika! HALO! Pa kaj je z vami, spoštovano uredništvo VEČERA!!! Enako se sprašujemo, kje je Društvo novinarjev Slovenije? Predsednik UEFA Aleksander Čeferin. (Foto: Posnetek zaslona-Slovenske novice)Čeferin ??? davil soigralca?? na nogometni rekreaciji????Aleksander Čeferin je med svojimi funkcionarskimi izkušnjami navedel tudi nogometni klub FC Ljubljana Lawyers. Vendar omenjena ekipa ni igrala nikoli pod okriljem tekmovanj NZS ali medobčinskih nogometnih zvez. Zato se enostavno omenjene izkušnje ne morejo upoštevati kot ustrezne.Vendar smo v preteklosti izvedeli nekaj informacij o omenjenem društvu. Zaupal nam jih je eden izmed nekdanjih višjih uslužbencev na NZS."To je šlo bolj za rekreacijsko nogometno društvo, kjer so se Čeferin in njegovi odvetniški prijatelji enkrat ali dvakrat na teden igrali rekreacijski nogomet. Še danes vem to, da je bil Čeferin biti vedno glaven. Drl se je nate in bil jezen, če si mu napačno podal žogo. Spominjam se, da sem ga enkrat videl, kako je ??? davil soigralca??? na igrišču."Mi res upamo, da si takšnega incidenta predsednik UEFA Aleksander Čeferin ni privoščil. Če se je pa res to zgodilo, pa omenjena poteza Čeferinu ne more biti v ponos. Upajmo le, da bo Aleksander Čeferin veliko boljmirnih živcev na morebitnih višjih političnih funkcijah v bližnji ali daljnji prihodnosti v Sloveniji.Luka Perš

Mon, 15. Jul 2024 at 14:38

3551 ogledov

ČAS JE, DA SE UGRABITEV SLOVENSKEGA NOGOMETA S STRANI SRBSKIH VOJAŠKIH POSLOVNIH STRUJ ENKRAT ZA VSELEJ ZAKLJUČI!!
Tokrat vam korak za korakom predstavljamo nogometno poslovno omrežje v Nogometni zvezi Slovenije. Eno najmnočnejših vlog ima Zveza nogometnih sodnikov Slovenije. Omenjeno omrežje je že s Čeferinom, zdaj pa še z Radenkom Mijatović "ugrabilo" vzvode delovanja športne zveze z letnim proračunom več kot deset milijonov evrov. Zato smo vam tudi predstavili nekdanjega dolgoletnega predsednika ZNSS Vlada Šajna v članku z naslovom "Tople zabave" Vlada Šajna v dolenjskih brunaricah? Kdo je Vlado Šajn, ena najmočnejših figur nogometnega poslovnega omrežja.Foto: Prava.siPredstavili pa smo tudi poslovno pot in ozadja omrežja sedanjega predsednika NZS Radenka Mijatovića v članku Kdo je Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije? Operativec "balkanskih milijonov" poslovnega omrežja EX JLA!. Foto: Prava.siZdaj pa se za trenutek vrnimo v preteklost. Do sedaj so mesto predsednika NZS zasedali Marko Ilešič, Rudi Zavrl, Ivan Simič, Aleksander Čeferin in Radenko Mijatović. To, kar je se potiho govorilo v ozadju ves čas je z mandati Čeferina in Mijatovića udarilo na plano. "Že večkrat smo v našem mediju omenjali, da ima na slovensko gospodarstvo še vedno močan vpliv del vojaških struktur nekdanje JLA. Že večkrat so tudi drugi balkanski raziskovalni novinarji pisali, da ima prav omrežje iz nekdanje JLA ključno vlogo v balkanskih poslil z energetiko, nafto in plinom... Zelo dobri poznavalci omenjega omrežja vedo povedati, da je prav Mijatović eden izmed tistih, ki velja za enega osrednjih igralcev takoimenovanega "balkanskega kapitala" z omrežja poslovnih akterjev Aleksandra Vučiča. Tukaj akterji omenjajo še Zorana Jankovića in Aleksandra Čeferina. "To, kar je najbolj žalostno, da so slovenski nogomet ugrabili za svoje lastne poslovne politične športne interese klike vojaškega omrežja, ki jim Slovenija nikoli ni bila in NE BO INTIMNA OPCIJA! Foto: Posnetek zaslona-MMC RTV SlovenijaAli bo Drago Kos spet izvisel kot kandidat za predsednika NZS?Zdaj pa malce pozornosti namenimo nekdanjemu dolgoletnemu kriminalistu in prvemu predsedniku Komisije za preprečevanje korupcije Drago Kosu. Iskreno, kot majhen otrok sem videval Draga Kosa kot nogometnega sodnika v vlogi navijača Mure. Tudi nisem imel takrat in tudi kasneje pojma, kdo je Drago Kos."Peter iz Sove" je bil tudi eden izmed prvih mednarodnih nogometnih sodnikov v času samostojnosti. Z njim pa je kot mednarodni pomočnik sodnika sodeloval tudi na domačih in mednarodnih nogometnih zelenicah Robert Zirnstein, zaposlen v SOVI od leta 2012 in v "osrednjih resnih medijih" razkrit kot obalni član stranke SDS. Tudi sedanji vodja poslanske skupine Socialnih demokratov Korošec Jani Prednik bi verjetno s svojim delom pridobil status mednarodnega pomočnika sodnika, a se je raje odločil za politiko. Je že vedel zakaj in kakšna kuhinja vlada v ZNSS in posledično na NZS. Verjetno je še kak sodnik s strankarsko izkaznico. Drago Kos je v preteklosti namigoval, da ga zanima mesto predsednika Nogometne zveze Slovenije. Že kot kandidat se je pojavljal po odstopu Simiča v letu 2011, a so se "nogometni poslovni" strici raje odločili za odvetnika iz Grosupljega. Pa še PONAREDILI so NJEGOVE FUNKCIONARSKE IZKUŠNJE! PIKA!Že nekaj časa nazaj se je Kos spet v intervjujih v "osrednjih resnih medijih" predstavljal kot morebitni kandidat za predsednika Nogometne zveze Slovenije. Ker so Kosu vedno bile pomembne funkcije, je popolnoma razumljivo, da si je po dolgoletni uspešni sodniški karieri in sedaj kontrolorja sojenja zaželel najvišje funkcije v slovenskem nogometu. Med drugim je povedal, da ga funkcija predsednika NZS zelo resno zanima. A je med drugim tudi dejal, da verjetno ne bo kandidiral za funkcijo predsednika, če se bo za ponovni mandat predsednika odločil trenutni predsednik NZS Radenko Mijatović. Vednar bi za Kosa lahko kot težavo za morebitno kandidaturo predstavljala tako imenovana afera nekdanjega Računskega sodišča in aktualnega kandidata Slovenije za komisarja v EU komisiji Tomaža Vesela, sedaj direktorja ene izmed medijskih družb v lasti družinskih članov, sorodnikov, nekdanjih žena družinske dinastije Odlazek. Že v preteklosti je o tem poročal Dnevnik, sam pa sem o tem pisal decembra 2020. V preteklosti so se pojavile informacije, da je mladi Vesel kot delavec na gradbiščih v Nemčiji sodeloval v kriminalni združbi, ki je kradla gradbeni material in stroje. Že večkrat so se pojavile informacije, da je prvi informacijo Dnevniku takrat lansiral prav Drago Kos. Kljub temu, da je v preteklosti prejel vprašanja glede Veselove dogodivščine v Nemčiji, se je Kos zavil v molk. Vesel pa je večkrat povedal, da gre za izmišljotine. Lahko razkrijem, da sem že decembra 2020 pošiljal vprašanja v Nemčijo. Mogoče je letos spet čas, da pridemo tej zgodbi enkrat do dna.Foto: Prava.siSlovenski nogomet je UGRABLJEN s strani starega srbskega JLA poslovnega omrežja? Zakaj pri tem sodelujejo posamezniki iz tožilstva, policije in odpadnikov SDV? Čas je, da se nogomet vrne k civilni sferi!Zakaj smo izpostavili SOVO? Zakaj izpostavljamo VOJSKO? Zakaj lahko izpostavimo SODSTVO, TOŽILSTVO? Zakaj bomo sedaj izpostavili še POLICIJO? Zakaj smo omenjali primer Slavka Vinčiča? Zakaj poslovno omrežje aktualnega predsednika NZS Radenka Mijatoviča? Zakaj smo vam razkrili nekatere osebnostne lastnosti nekdanjega dolgoletnega predsednika ZNSS Vlada Šajna?Jebiga, ker so se prav v NZS združila omrežja v ????biznisih z drogo????, balkansko vojaško poslovno omrežje z najmočnejšim vplivom v poslih z energetiko, plinom, nafto na področju Zahodnega Balkana in operativcev iz represivnih struktur, ki so ugrabile del tožilstva ( Specializirano državno tožilstvo) in del policije (kriminalistična policija).Ste že pozabili na zgodbo Miloša Njegoslava Milovića? Prav ta omrežja so poskrbela, da je Milovič kljub ŠTIRIKRATNI OPROSTITVI!!! bil na koncu obsojen v zadevi, kjer je celotno zadevo v resnici koordiniral krog Aleksandra Čeferina.Ne smemo pozabiti, da je tožilec, ki je preganjal Milovića bil v času Čeferinove vladavine na NZS imenovan za disciplinskega sodnika! HALO, a tukaj pa ni NAVZKRIŽJE INTERESOV, spoštovano tožilstvo??? Na vse to, kar opozarjamo sedaj smo že opozarjali v člankih z naslovom Vroča odvetniška-poslovna železniška saga! Ali bo "Tanjin" Miloš zapečatil kariero Aleksandra Čeferina? in Zakaj je primer MILOVIČ ŠOLSKI PRIMER IZVAJANJE SELEKCIJE NA TRGU S STRANI KRALJICE POSTOPKOV-TOŽILSTVA GROBARJEV SLOVENIJE?.Vzporedni mehanizem globoke države z odpadniki iz UDBE ter operativci iz dela policije, dela tožilstva so se predali tistim silam, ki niso bili NIKOLI za SAMOSTOJNO SLOVENIJO! Se čudite, da se Janković in Čeferin slikata "non stop" s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem? Zato nas ne čudi, da se je predvsem "stara vojaška srbska JLA" struja vedno poskrbela, da je nogomet na Balkanu ostal pod njihovim radarjem. Večina teh se je integrirala v organe represije in pregona v Sloveniji. Večina teh, kar pa je NAROBE. Ugrabili so nogomet in posledično tudi slovenski šport! Čas je, da se VOJSKA, POLICIJA, TOŽILSTVO, SOVA umaknejo iz nogometa! Nogomet in šport se morata vrniti civilni sferi. PIKA!P.S.: Drago Kos pa se izkazuje tudi za skrbnega očeta. Pomaga svoji hčerki postavljati odvetniško pisarno. Bo vsaj nehal plačevati odvetniške storitve odvetniški družbi predsednice države RS Nataši Pirc Musar.Luka Perš

Thu, 11. Jul 2024 at 13:16

1938 ogledov

"Tople zabave" Vlada Šajna v dolenjskih brunaricah? Kdo je Vlado Šajn, ena najmočnejših figur nogometnega poslovnega omrežja
Kdo je Vlado Šajn? Gre za nekdanjega dolgoletnega (mednarodnega??) nogometnega sodnika, mednarodnega kontrolorja sojenja in visokega uslužbenca UEFA za sojenje in spreminjanje nogometnih pravil. Zaradi svoje funkcije v UEFI se je moral odpovedati dolgoletnemu vodenju Zveze nogometnih sodnikov Slovenije in je funkcijo prepustil svojemu dolgoletnemu zavezniku David McDowellu. Nekateri so že večkrat namignili tudi v medijih, da je v resnici prav Vlado Šajn ena najmočnejših figur v slovenskem nogometnem poslovnem omrežju. Tudi predsednik UEFA Aleksander Čeferin zelo dobro ve, koga mora na UEFA zelo pozorno poslušati. Svoje mnenje o nogometni sodniški organizaciji pa je povedal tudi nekdanji zelo uspešni mednarodni nogometni sodnik Damir Skomina iz Kopra. Kot strokovni komentator za analiziranje sodniških odločitev v prvi slovenski nogometni ligi je med komentiranjem ene izmed teh povedal sledeče v oddaji Pod prečko na Sportklubu : "“Ni naključje, da nisem del sodniške organizacije. Na to sem ponosen.”Lahko iskreno zapišem, da je življenje raziskovalnega novinarja vedno zabavno, jebiga, a včasih zaradi finančnih težav in osmih tožb tudi zelo stresno. Jebiga, vse to je del posla. Preživijo najboljši in najmočnejši.Tokrat vam predstavljamo še enega "nogometnega poslovnega" igralca na slovenski gospodarski športni sceni. To je nekdanji dolgoletni predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije Vlado Šajn. Že večkrat so se pojavljale informacije, da velja Šajn za eno najmočnejših nogometnih figur v Sloveniji.Nekdanji dolgoletni predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije Vlado Šajn. (Foto: Posnetek zaslona-Siol)Šajnov sporni poslovni model v podjetjih Mediafin! Strankam, ki niso mogle dobiti kredite na bankah zaračunali 40-odstotne obresti! Kdo Šajnovi poslovni partnerji? Poglejte si katastrofalne številke vseh Šajnovih podjetij! Fursu dolžan 150 tisoč evrov v letu 2016????O spornih poslih Vladimira Šajna se je v preteklosti že poročalo v slovenskih medijih. Najbolj temeljito so se poslovne poti lotili v mediju Svet24 v lasti nekdanje žene Martina Odlazka, Alenke Nardini. Tako so v članku z naslovom UMAZANA KAMPANJA Sumljivo: predsednika NZS predlagata z veliko masla na glavi razkrili sporno delovanje podjetja Mediafin, kjer je njegov dolgoletni poslovni partner David Mcdowell, sedanji predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije. Tudi sedanji predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović sta ga za kandidata za predsednika NZS v letu 2016 predlagala Šajn in Mcdowell.Kaj so mediji očitali podjetju Mediafin? Najbolj sporno je bilo, da je več podjetij z imenom Mediafin posodil v daljšem časovnem obdobju več kot tri milijone evrov. Njihove stranke so bile večinoma osebe, ki niso dobile kredite na bankah. Kot še piše v zgoraj omenjenem članku, pa so imeli kar 40-odstotne obrestne mere! Zanimivo, sedež podjetja se je nahajal oziroma se še na Dunajski 21 v Ljubljani. Zaradi svojih poslov pa sta bila Šajn in Mcdowell po poročanju Planet Danes dolžna FURS-u 150 tisoč evrov.Foto: Posnetek zaslona- Svet24tvKrovno podjetje Vlada Šajna Mediafin obstaja od novembra 1998. Poleg Šajn sta v lastništvu podjetja še David Andrew Mcdowell Zor in z zelo majhnim lastniškim deležem ( 0,6 %) Bajram Lazicani, nekdanji dolgoletni predsednik Zveze ljubljanskih nogometnih sodnikov in tudi dolgoletni član izvršnega odbora ZNSS. Dušan Tomše pa je vlogo zastopnika podjetja opravljal od leta 1998 do marca 2010.Po podatkih na E-bonitetah pa lahko opazimo, da podjetje po njihovem mnenju posluje s težavo. Med drugim so zapisali:"Po merilih ZFPPIPP je nastopila domneva insolventnosti zaradi dolgoročne plačilne nesposobnosti po kriteriju negativnega kapitala (1. tč. III. odst. 14. čl. ZFPPIPP). Po zadnji bilanci subjekt posluje z izgubo.Poslovanje je izrazito odvisno od tujih virov financiranja. Izkazan presežek kratkoročnih obveznosti nad kratkoročnimi sredstvi vodi v nelikvidnost. Kreditna izpostavljenost je, zaradi relativne višine terjatev glede na ustvarjene prihodke, zelo visoka. Posledica relativno nizkega izida iz poslovanja je podpovprečna stopnja donosnosti sredstev. Ustvarjen promet je neprimerno nizek glede na vložena sredstva. Nizka višina letnih prihodkov nakazuje na izpostavljenost subjekta tveganjem zaradi sprememb v njegovem poslovnem okolju."Sledilo je ustanovitev podjetja Mediafin Kom, ki ga je leta 2003 s podobnimi lastniški deleži ustanovila zgoraj omenjena trojica. Podjetje je delovalo do septembra 2016. Zakaj so ga izbrisali, pa so v preteklosti že razkrili novinarski kolegi iz Planeta in Sveta24. Kot kaže je nekdo iz Šajnovega kroga ugotovil, da je dobro imeti vsaj en športni medij na svoji strani. Tako je Bojan Požar v maju 2021 razkril, da sta UEFA in NZS namenili športnemu dnevniku Ekipa v lasti družinskih članov, sorodnikov in nekdanjih žena družinske dinastije Odlazek 250 tisoč evrov."“Konkretno, več različnih virov iz NZS nam je zaupalo, povedalo, da naj bi Nogometna zveza pod postavko (beri: krinko) promocije prej omenjenega evropskega nogometnega prvenstva U21 (Maribor – marec 2021) na (povezana) podjetja, ki izdajajo Odlazkov športni časnik Ekipa24*, nakazala 250 tisoč evrov", je zapisal Bojan Požar.Šajn pa je v sledečih letih ustvaril še podjetja Mediafin PRO v letu 2009. Kot delni lastniki se poleg Šajna pojavljajo še Andrej Lovrič, David Andrew Mcdowell Zor, Iztok Gustinčič in Miroslav Marič. Kot je vidno, je leta 2018 Šajn iz tega podjetja izstopil kot lastnik. Leta 2012 sta Mcdowell in Šajn še ustanovila Mediafin Finance, ki sta jo prenesla lastniško na Mediafin Pro. Vendar je tudi to podjetje že od leta 2022 izbrisano iz poslovnega registra.Tople zabave Vlada Šajna in druščine v dolenjskih brunaricah?Kot raziskovalni novinar velikokrat naletim na zelo zanimive novice tam, kjer bi to najmanj pričakoval. Že od novembra 2014 obiskujem Onkološki inštitut Ljubljana. Zdaj se točno ne spomnijam, katerega leta je bilo, sam pa predvidevam da v poletnih mesecih v obdobju med leti 2018-2020.Velikokrat so mi redne kontrole opravljali specializantje. Ker me na eni izmed kontrol ni prevzela moja resorna zdravnica je mojo kontrolo prevzel eden izmed zdravnikov, po moji oceni star med 45. do 50. let. Zelo hitro sva se zapletla v zanimiv in sproščen pogovor.Med drugim sva debatirala tudi o nogometu. Tistih besed, ki mi jih je takrat povedal o Vladu Šajnu kot nogometni sodnik ne bom pozabil nikoli. Med drugim mi je povedal:"Joj, to sploh ne veš, kakšne posle se gredo Šajn in njegovi sodniški pajdaši. V svetu nogometa sem že več kot deset let. V marsikaterem klubu sem bil. Tako sem se spoznal tudi z Vladimirom Šajnom. Velikokrat sem bil na njegovih zabavah v eni izmed dolenjskih brunaric. Tam se je veliko predvsem popivalo. Po navadi so se zabave končale tudi s "toplimi fintami". Vse to sem videl na lastne oči," mi je takrat zaupal zdravnik.Foto: Posnetek zaslona-SportklubDamir Skomina: “Ni naključje, da nisem del sodniške organizacije. Na to sem ponosen.” V delu slovenske javnosti je odmevala izjava nekdanjega dolgoletnega zelo uspešnega mednarodnega ngometnega sodnika Damira Skomino iz Kopra. Zdaj že upokojeni sodnik je poznan predvsem ljubiteljem nogometa kot gostujoči strokovni komentator v oddaji Pod prečko na Sportklubu. V njej analizira in podaja svoje mnenje o različnih nogometnih situacijah v prvi slovenski nogometni ligi. V eni izmed njih je bil kritičen do odločitve enega izmed slovenskih nogometnih sodnikov. Med drugim je povedal:“Ni naključje, da nisem del sodniške organizacije. Na to sem ponosen.”Še več kritičnih besed Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije pa je Skomina namenil v posebnem intervjuju za Sportklub v članku z naslovom Damir Skomina: “Verjamem, da nisem ravno ‘persona grata'”. " Nisem kritičen, samo povem tako, kot je. Če nekdo pričakuje, da bom takšen, kot je bil v oddaji moj predhodnik Darko Čeferin, ki je stvari potvarjal in govoril tako, da so bile všečne odgovornim v sodniški organizaciji, se zelo moti.Zadnji krogi so jasno pokazali, kakšno je slovensko sojenje. Vidimo tudi paradoks, ko je sodnik, ki je na tekmi Celje – Koper delal ogromne napake, nato pa bil že na naslednji tekmi prisoten v Kopru, za nagrado pa je dobil tudi finale slovenskega pokala. V normalnem, poslovnem, športnem svetu to ne obstaja. Pri nas pač. Povem, kar si mislim. Razumem, da je nekdo zavisten in ogovarja kolega drugemu kolegu, ne morem pa verjeti, da imamo sodnika, ki razlaga odločitve ostalih sodniških kolegov direktorjem in predsednikom klubov. Ne morem verjeti, da so takšne stvari dovoljene in sprejemljive ter da za to ni sankcij. Vse to dovolj pove o sodniški organizaciji.To ni vprašanje zame. Svoje delo opravljam profesionalno in se nanj zelo dobro pripravim. Velikokrat slišim s strani klubskih funkcionarjev, da sodnikom moje razlage niso všeč in da sem nekompetenten. Govorijo, da nisem zraven in ne vem, za kaj se gre. A to, kar jaz vem, sami ne bodo nikoli. Izkušenj in znanja ti nihče ne more vzeti.Večkrat sem že dejal, da pri vsaki situaciji, ki jo komentiram, ne presojam sam. Imam svoje mnenje, a o tem povprašam tudi eminentne sodnike, ki so bili mednarodno zelo uveljavljeni. Kar povem, ni samo moje mnenje, ampak tudi mnenje zelo, zelo uglednih sodnikov.Povprašajte klube in boste dobili odgovor. Klub sicer vedno gleda nase, a še nisem slišal, da bi kateri dejal, da so zmagali zaradi sodnika, temveč le izgubili. Nisem na strani klubov, zelo dobro poznam eno in drugo stran.Predvsem pogrešam jasnost, transparentnost in odgovornost. Za dobre stvari moraš biti nagrajen, za slabe pa ne nujno kaznovan, temveč, da se napake zavedaš. Zdaj imamo na eni strani nekoga, ki se postavlja s pozicije moči in se kljub napakam skuša izgovarjati na moj račun.Dejanja so jasna, a tudi novinarji znate napihniti stvari in jih narediti senzacionalne. Če pogledamo spletno stran časnika Ekipe, je ta kot revija Lady in ne športni časopis. Gre za “trič trač” rubriko, ki je na spletu v posmeh sami Ekipi. Dejansko je to slovenski The Sun in ne Ekipa. Vselej povem, kaj si mislim in stvari ne zavijam v celofan, da so videti lepše. Šport športnikom, trače pa množici, ki uživa v tem," je povedal Skomina.Nič, Vlado Šajn je le še eden izmed "biserov" za veliko število državljanov tako imenovanega nogometnega poslovnega omrežja.Foto: E-boniteteFoto: E-boniteteFoto: E-boniteteLuka Perš

Wed, 10. Jul 2024 at 15:03

2007 ogledov

Kdo je Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije? Operativec "balkanskih milijonov" poslovnega omrežja EX JLA!
Radenko Mijatovič je predsednik Nogometne zveze Slovenije. V teh dneh je kot predsednik panožne zveze doživel enega večjih uspehov v dosedanji karieri . Nogometna moška članska reprezentanca je na letošnjem evropskem prvenstvu v nogometu v Nemčiji prvič uvrstila v izločilne boje in šele po izvajanju kazenskih strelov klonila proti nekdanjim evropskim prvakom Portugalcem. Radenko Mijatović je v preteklosti povedal, da je dobršen del športne kariere preživel kot nogometaš Litije. Kdo si je že v Litiji "nabiral funkcionarske nogometne izkušnje", spoštovani državljani?Mijatović pa se je tudi razveselil zmage Gibanje Svobode na zadnjih parlamentarnih volitvah v letu 2022. Že takrat je več različnih medijev razkrilo, da je prav Mijatovič poravnal stroške povolilne zabave GS v Cvetličarni. Foto: Posnetek zaslona-Požareport.Je pa že dlje časa jasno, da velja v nogometnih krogih operativec predsednika UEFA Aleksandra Čeferina in dolgoletnega vplivnega člana UEFA za nogometna pravila in sojenje Vlada Šajna, nekdanjega dolgoletnega predsednika Zveze nogometnih sodnikov Slovenije (ZNSS). Mijatović pa je bil dolgoletni kader v vodstvu ZNSS. Vendar nas je že nekaj naših gospodarskih žvižgačev opozorilo na poslovno pot Radenka Mijatovića. Z nekaj kliki na svetovnem spletu lahko hitro opazite, koliko funkcij opravlja Mijatović. Ob tem se res čudimo, kdaj ima čas sploh voditi zvezo. Zato pa je to priložnost izkoristil eden izmed nekdanjih zlatih reprezentatov, bil v času Mijatovičeve ere "big boss" in pobegnil v Anglijo. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović. (Foto: Posnetek zaslona-Sportklub)Poslovni imperij Radenka MijatovičaSodeč po podatkih na e-bonitetah Radenko Mijatović v vlogi prokurista ali direktorja zastopa podjetja MSIN, Brinje Commerce, Hifi Color Studio, Cetis (izvršni direktor) in EGP. Kot lastnik se pojavlja v podjetju Brinje Commercial, kjer ima 50-odstotni lastniški delež. Ključno podjetje, v katerem deluje Radenko Mijatović je poslovna družba MSIN. V teh podjetjih imajo svoje lastniške deleže. (Foto: E-bonitete)Sedi pa tudi v nadzornih svetih podjetij Varnost Vič in Cetis. Od leta 2022 do 2023 pa je zasedel mesto nadzornika v podjetju Zarja Elektronika. Boljši poznavalci slovenske poslovne scene vedo povedati, da velja Mijatović za enega ključnih operativcev podjetja MSIN. Foto: E-boniteteLastnika podjetja sta vsak s 50-odstotnim deležem Marko Mohar (ADM INVEST družba za investiranje d.o.o.) in Matjaž Satler (MS INVEST družba za investiranje d.o.o.). Eden izmed lastnikov MSIN pa skupaj s Bojanom Petanom preživlja tožilski masaker v zadevi Terme Čatež na okrožnem sodišču v Kopru. Ob tem smo tudi slišali, da je Mijatovičeva spremljala življenjska sreča. Kot mlad delavec v Logatcu je spoznal punco iz bolj premožne družine. Tukaj so bili zametki poslovnega imperija Radenka Mijatovića. Foto: E-boniteteOperativec balkanskih milijonov nekdajnih vojaških struktru JLA omrežja srbskega predsednika Aleksandra VučićaŽe večkrat smo v našem mediju omenjali, da ima na slovensko gospodarstvo še vedno močan vpliv del vojaških struktur nekdanje JLA. Že večkrat so tudi drugi balkanski raziskovalni novinarji pisali, da ima prav omrežje iz nekdanje JLA ključno vlogo v balkanskih poslil z energetiko, nafto in plinom. Kot so nam zatrdili naši viri, je prav Mijatovič eden osrednjih operativcev tega omrežja. Ob slikah Čeferina, Jankoviča z voditeljem Republike Srbske Miloradom Dodikom in srbskim predsednikom Aleksandrom Vučičem smo se prvo vprašali, kje je Mijatović? Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik, srbski predsednik Aleksander Vučić, predsednik UEFA Aleksander Čeferin in ljubljanski župan Zoran Janković. (Foto: Posnetek zaslona-Portalplus)Zelo dobri poznavalci omenjega omrežja vedo povedati, da je prav Mijatović eden izmed tistih, ki velja za enega osrednjih igralcev takoimenovanega "balkanskega kapitala" z omrežja poslovnih akterjev Aleksandra Vučiča. Tukaj akterji omenjajo še Zorana Jankovića in Aleksandra Čeferina. Mogoče ste že pozabili, da so prav Srbi prvi nominirali Čeferina za predsednika UEFA. Ne smemo pa niti pozabiti na prijateljstvo med Čeferinom in nekdanjim predsednikom srbske nogometne zveze in tajkunom in vplivnim članom UEFA Slavišo Kokezo. Slednji je izginil iz poslovne, politične in športne scene ob razkritju kriminalne črnogorske združbe Kavaški klan. Del kritičnih medijev do politike Aleksandra Vučiča pa je tudi večkrat trdil, da je Kavaški klan deloval po notah nekaterih nekdanjih najvišjih političnih predstavnikov Vučičeve stranke. Nekateri insajderji srbske politike pa so nekajkrat omenili, da je bil ključni igralec iz ozadja v času vladavine Vučiča lani umrli nekdanji srbski predsednik v letih 1997-2002 in haaški obtoženec za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Milan Milutinović. Sam pa sem že kot novinar Nova24tv opozarjal na balkansko omrežje Avstrijca Martina Schlaffa v članku [Video] To je Martin Schlaff, avstrijski milijarder in bančnik balkanskega kriminalnega omrežja: Iz držav nekdanje Jugoslavije do sedaj izginilo 150 milijard evrov! objavljen dne desetega aprila 2021.Foto: Posnetek zaslona-Nova24tvVelikokrat se umazani denar iz mafijskih poslov opere v različnih poslih. Nekateri si izberejo tiskarno za tiskanje potnih listov, drugi spet varnostne službe, tretji spet igralnice.Jebiga, denar pač more postati legalen. Malce si poglejte podjetja, v katerih je Mijatovič direktor, prokurist, predsednik ali le izvršni direkto in s čim se ukvarjajo. Boste zelo hitro ugotovili, kaj je ključna naloga poslovnega imperija kjer ima pomembno vlogo Radenko Mijatovič.Zelo dobro se ve, da so se nekateri ljudje iz Slovenije morali iti zagovarjat v Beograd, da pojasnijo, kam so izginili balkanski milijoni. Pa še en znani sin iz Ljubljane je moral tam ostati nekaj dni za varščino, da so se v posli v Ljubljani uredili. Luka Perš

Wed, 10. Jul 2024 at 15:03

5358 ogledov

Kdo je Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije? Operativec "balkanskih milijonov" poslovnega omrežja EX JLA!
Radenko Mijatovič je predsednik Nogometne zveze Slovenije. V teh dneh je kot predsednik panožne zveze doživel enega večjih uspehov v dosedanji karieri . Nogometna moška članska reprezentanca je na letošnjem evropskem prvenstvu v nogometu v Nemčiji prvič uvrstila v izločilne boje in šele po izvajanju kazenskih strelov klonila proti nekdanjim evropskim prvakom Portugalcem. Radenko Mijatović je v preteklosti povedal, da je dobršen del športne kariere preživel kot nogometaš Litije. Kdo si je že v Litiji "nabiral funkcionarske nogometne izkušnje", spoštovani državljani?Mijatović pa se je tudi razveselil zmage Gibanje Svobode na zadnjih parlamentarnih volitvah v letu 2022. Že takrat je več različnih medijev razkrilo, da je prav Mijatovič poravnal stroške povolilne zabave GS v Cvetličarni. Foto: Posnetek zaslona-Požareport.Je pa že dlje časa jasno, da velja v nogometnih krogih operativec predsednika UEFA Aleksandra Čeferina in dolgoletnega vplivnega člana UEFA za nogometna pravila in sojenje Vlada Šajna, nekdanjega dolgoletnega predsednika Zveze nogometnih sodnikov Slovenije (ZNSS). Mijatović pa je bil dolgoletni kader v vodstvu ZNSS. Vendar nas je že nekaj naših gospodarskih žvižgačev opozorilo na poslovno pot Radenka Mijatovića. Z nekaj kliki na svetovnem spletu lahko hitro opazite, koliko funkcij opravlja Mijatović. Ob tem se res čudimo, kdaj ima čas sploh voditi zvezo. Zato pa je to priložnost izkoristil eden izmed nekdanjih zlatih reprezentatov, bil v času Mijatovičeve ere "big boss" in pobegnil v Anglijo. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović. (Foto: Posnetek zaslona-Sportklub)Poslovni imperij Radenka MijatovičaSodeč po podatkih na e-bonitetah Radenko Mijatović v vlogi prokurista ali direktorja zastopa podjetja MSIN, Brinje Commerce, Hifi Color Studio, Cetis (izvršni direktor) in EGP. Kot lastnik se pojavlja v podjetju Brinje Commercial, kjer ima 50-odstotni lastniški delež. Ključno podjetje, v katerem deluje Radenko Mijatović je poslovna družba MSIN. V teh podjetjih imajo svoje lastniške deleže. (Foto: E-bonitete)Sedi pa tudi v nadzornih svetih podjetij Varnost Vič in Cetis. Od leta 2022 do 2023 pa je zasedel mesto nadzornika v podjetju Zarja Elektronika. Boljši poznavalci slovenske poslovne scene vedo povedati, da velja Mijatović za enega ključnih operativcev podjetja MSIN. Foto: E-boniteteLastnika podjetja sta vsak s 50-odstotnim deležem Marko Mohar (ADM INVEST družba za investiranje d.o.o.) in Matjaž Satler (MS INVEST družba za investiranje d.o.o.). Eden izmed lastnikov MSIN pa skupaj s Bojanom Petanom preživlja tožilski masaker v zadevi Terme Čatež na okrožnem sodišču v Kopru. Ob tem smo tudi slišali, da je Mijatovičeva spremljala življenjska sreča. Kot mlad delavec v Logatcu je spoznal punco iz bolj premožne družine. Tukaj so bili zametki poslovnega imperija Radenka Mijatovića. Foto: E-boniteteOperativec balkanskih milijonov nekdajnih vojaških struktru JLA omrežja srbskega predsednika Aleksandra VučićaŽe večkrat smo v našem mediju omenjali, da ima na slovensko gospodarstvo še vedno močan vpliv del vojaških struktur nekdanje JLA. Že večkrat so tudi drugi balkanski raziskovalni novinarji pisali, da ima prav omrežje iz nekdanje JLA ključno vlogo v balkanskih poslil z energetiko, nafto in plinom. Kot so nam zatrdili naši viri, je prav Mijatovič eden osrednjih operativcev tega omrežja. Ob slikah Čeferina, Jankoviča z voditeljem Republike Srbske Miloradom Dodikom in srbskim predsednikom Aleksandrom Vučičem smo se prvo vprašali, kje je Mijatović? Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik, srbski predsednik Aleksander Vučić, predsednik UEFA Aleksander Čeferin in ljubljanski župan Zoran Janković. (Foto: Posnetek zaslona-Portalplus)Zelo dobri poznavalci omenjega omrežja vedo povedati, da je prav Mijatović eden izmed tistih, ki velja za enega osrednjih igralcev takoimenovanega "balkanskega kapitala" z omrežja poslovnih akterjev Aleksandra Vučiča. Tukaj akterji omenjajo še Zorana Jankovića in Aleksandra Čeferina. Mogoče ste že pozabili, da so prav Srbi prvi nominirali Čeferina za predsednika UEFA. Ne smemo pa niti pozabiti na prijateljstvo med Čeferinom in nekdanjim predsednikom srbske nogometne zveze in tajkunom in vplivnim članom UEFA Slavišo Kokezo. Slednji je izginil iz poslovne, politične in športne scene ob razkritju kriminalne črnogorske združbe Kavaški klan. Del kritičnih medijev do politike Aleksandra Vučiča pa je tudi večkrat trdil, da je Kavaški klan deloval po notah nekaterih nekdanjih najvišjih političnih predstavnikov Vučičeve stranke. Nekateri insajderji srbske politike pa so nekajkrat omenili, da je bil ključni igralec iz ozadja v času vladavine Vučiča lani umrli nekdanji srbski predsednik v letih 1997-2002 in haaški obtoženec za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Milan Milutinović. Sam pa sem že kot novinar Nova24tv opozarjal na balkansko omrežje Avstrijca Martina Schlaffa v članku [Video] To je Martin Schlaff, avstrijski milijarder in bančnik balkanskega kriminalnega omrežja: Iz držav nekdanje Jugoslavije do sedaj izginilo 150 milijard evrov! objavljen dne desetega aprila 2021.Foto: Posnetek zaslona-Nova24tvVelikokrat se umazani denar iz mafijskih poslov opere v različnih poslih. Nekateri si izberejo tiskarno za tiskanje potnih listov, drugi spet varnostne službe, tretji spet igralnice.Jebiga, denar pač more postati legalen. Malce si poglejte podjetja, v katerih je Mijatovič direktor, prokurist, predsednik ali le izvršni direkto in s čim se ukvarjajo. Boste zelo hitro ugotovili, kaj je ključna naloga poslovnega imperija kjer ima pomembno vlogo Radenko Mijatovič.Zelo dobro se ve, da so se nekateri ljudje iz Slovenije morali iti zagovarjat v Beograd, da pojasnijo, kam so izginili balkanski milijoni. Pa še en znani sin iz Ljubljane je moral tam ostati nekaj dni za varščino, da so se v posli v Ljubljani uredili. Luka Perš

Tue, 9. Jul 2024 at 08:07

2134 ogledov

Razkrivamo NOVE PIKANTNOSTI o razvpitem mednarodnem nogometnem sodniku Slavku Vinčiču! Kako kaj #whitesnow, Slavko Vinčič???
Čas je, da se po dolgem času dotaknemo še enega močnega neformalnega omrežja zgrajenega s pomočjo infrastrukture "neodvisne športne institucije" Nogometna zveza Slovenije. O njem sem že večkrat pisal kot novinar Nova24tv, ko sem razkrival del omrežja akterjev predsednika nogometne UEFA Aleksandra Čeferina. Za naše "večinske resne osrednje" medije BOG I BATINA. Jebiga, tako se ga bojijo, da si ne upajo objaviti enega kritičnega intervjuja o Čeferinu, a ne spoštovani urednik Večera Mitja Stepišnik in borka za #depolitizacijo Petra Lisjak Tušek? Še sreča, da obstajajo "alternativni mediji" a la Nova24tv, Požareport, Demokracija in Prava.si, ki smo razkrili sporna dejanja trenutnega predsednika UEFA v zadevi Milovič.V našem mediju smo v juniju 2022 objavili članka z naslovom Dosje Slavko Vinčič: Kako se pripadnik slovenske sodniške nogometne kamarile druži z narkostarletami!Destinacija Bjelina! in Dosje Slavko Vinčič: Počilo na relaciji Mijatović-Čeferin zaradi Vinčičevih dogodivščin v mafijski Bjelini!. Za "nagrado" sem se moral po šestanjstih letih nogometne sodniške kariere moral posloviti. Kar sem v njej dosegel, se nimam ničesar pritoževati in sem res užival v tem delu. Jebiga, zaradi svojih bedarij pa sem za nagrado znašel v letu 2014 v Slovenskih novicah. Sem pač oseba, ki svoje napake vedno priznam.Zdaj pa se vrnimo mednarodnemu nogometnemu sodniku Slavku Vinčiču iz Maribora. Kot nekdanji nogometni sodnik mirno zatrdim, da je Vinčič večino svojih tekem v zadnjem času odsodil vrhunsko. Se pa kot vsakemu sodniku zgodi kdaj tudi kakšna "slaba" tekma. Vinčič realno doživlja vrh svoje kariere v vlogi nogometnega sodnika. Po odsojenem finalu v prestižnem nogometnem tekmovanju Lige prvakov bo sedaj sodil še v polfinalu evropskega prvenstva v Nemčiji.Zanimivo, da je Vinčič rabil "piar reklamo" pred finalom Lige prvakov v naklonjenem mariborskem osrednjem mediju Večer. Vinčiča predstavili v članku (PORTRET TEDNA) Slavko Vinčić pod drobnogledom celotne Evrope. Če bo neviden, bo to zanj uspeh, kjer so še enkrat poskrbeli za medijsko čiščenje zadeva Bjelina.Foto: Posnetek zaslona-VečerVinčič in misija BjelinaMi smo v preteklosti v naših člankih predstavili tako mariborske poslovne partnerje Slavka Vinčiča kot ključne posameznike predvsem v Zvezi nogometnih sodnikov. Vinčič, v začetku svoje kariere v resnici povprečen nogometni sodnik se lahko zahvali "stricem" v tej organizaciji, da so mu omogočili kariero v svetu mednarodnega nogometa. Vendar v zadevi Vinčič se je spet opazila vloga slovenskih večinskih "osrednjih" medijih. Z nekaj kliki na svetovnem spletu boste opazili, da so v preteklosti velikokrat mnoge škandale tujih nogometnih sodnikov objavljali z največjim veseljem. Jebiga, pri Slavku Vinčiču pač veljajo "drugačni" kriteriji.A smo iz naših "bjelinskih virov" izvedeli sledeče. Fantje so že s svojim potovanjem v BiH prekršili malo morje "koronskih pravil" in težave s cariniki rešili po "balkansko". Na podoben način so v Bjelino potovale starlete. Del poti naj bi potekal tudi po rekah, ki tečejo v bliži Bjeline. V preteklosti smo že pisali, da je Vinčičev ranč z Bjeline pripadal eni izmed znanih balkanskih kriminalnih skupin. Tam so njihovi člani in gostje uživali v prepovedanih drogah (predvsem kokain) in orgijah z razvpitimi balkanskimi starletami. Foto: Prava.siVinčič je lahko v resnici vesel, da je od tam sploh prišel živ! Prav tisti dan je hotela sovražna kriminalna tolpa v Vinčičevem ranču v okolici Bjeline izvesti masaker, da bi se maščevala "Vinčičevi skupini občasnih znancev." Vse skupaj so na koncu preprečili bosanski organi pregona, ki so na ključno prestregli komunikacijo in v resnici preprečili najhujše. Po izbruhu afere je Vinčiču na pomoč priskočil POP TV, kjer je Vinčič trdil, da se je tam znašel nehote. Do sedaj je njegova bosanska avantura tudi pri bosanskih organih pregona pometena pod preprogo. Vendar Vinčič ve, da temu ni tako. Kje ste imeli svojo glavo, ko ste bili aretirani spoštovani mednarodni nogometni sodnik Slavko Vinčič? Mogoče je Vinčič pozabil, da so njegove avanture z #whitesnow posnele obiskovalke, ko se je z "njimi pogovarjal o nogometu".Aretiran Slavko Vinčič. Če ne bi prišlo do aretacije, bi verjetno Vinčiča ubila sovražna kriminalna tolpa, ki je hotela prav tisti dan v ranču v bližini Bjeline izvesti masaker. (Foto: Posnetek zaslona-Telegraf)Mariborsko dekle: ??????Vinčič me mora fukati z viagro????????, saj mu je beli snegec sfukal .....!????? Pa še 500 evrov mi je plačal za prijateljevanje in druženje??????? Ali je to res ali zgolj govorica na mariborski lokalni sceni??Izvedeli pa smo še eno zanimivo govorico o Slavku Vinčiču. Zelo dobro se ve, da je Vinčič del mariborske "elitne" smetane. Zato se tudi sam ne boji zaradi Bjeline. A mogoče bi morala Vinčiča skrbeti sledeča govorica, ki se širi o njem po ulicah Maribora.V naše uredništvo smo prejeli informacijo znanega Mariborčana, ki ga "zelo ljubijo" slovenski osrednji mediji. Žal je Slovenija majhna in vsak pozna vsakogar. Tako je usoda poskrbela, da je Mariborčan spoznal "prijateljico" Slavka Vinčiča.Le ta mu je povedala sledeče:??????? Vinčič me mora fukati z viagro????, saj mu je beli snegec sfukal .....???? Pa še 500 evrov mi je plačal za prijateljevanje?????"Slika je simbolna. Ali res držijo govorice o Vinčiču, ki jih razkriva ena izmed deklet na lokalni mariborski sceni??? (Foto: Posnetek zaslona-Hercegovina.info)Zdaj ali je to samo govorica ali je res, ne vemo. Mogoče pa bo moj novinarski kolega in najboljši raziskovalni novinar v Sloveniji Bojan Požar preveril omenjeno govorico pri svojih mariborskih virih. V primeru, da se omenjena govorica izkaže za resnično, je to še eden od škandolov nedotakljivega mednarodnega nogometnega sodnika Slavka Vinčiča.Luka Perš
Teme
Bojan Petan Terme Čatež Terme Ilidža Kanton Sarajevo

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Balkanska "posla" Bojana Petana: Ob nakupu zemljišč za Terme Ilidža opetnajstil Kanton Sarajevo !