Ta anticepilec-zdravnik zraven SDS prodaja luksuzno vilo za dva milijona evrov!

Objavil/a prava ., dne 2021-11-05 ob 17:06:02

Tudi v Sloveniji se je našla skupina zdravnikov, ki nasprotuje večinskim znanstvenim dokazom glede covid-19. Dvomijo tudi v cepljenje in v učinkovitos cepiv. Eden izmed njih je Vladimir Pirnat, ki je že pred meseci s svojimi javnimi nastopi poskrbel za razburjenje med svojimi zdravniškiki kolegi. Vse kaže, da mu v življenju ne manjka nič. Po slikah na Facebooku smo opazili, da je v lanskem letu prodajal svoj čoln Beneteau Oceanis 55 za 380 tisoč evrov, svojo vilo na Trstenjakovi poleg sedeža stranke SDS pa prodaja za kar dva milijona evrov! Ob koncu objavljamo pojasnila dr. Alojza Ihana na zapisane neresnice dr. Vladimira Pirnata, objavljene na spletni strani zdravstvo.si. Zdravniška zbornica pa je ob javnih nastopih Pirnata zapisala, da ne podpira širjenje nepreverjenih informacij v zvezi z epidemijo covid-19.

Covid-19 je virus, ki si ga bodo sedanje generacije zapomnile do konca življenja. Kljub temu, da je zaradi epidemije virusa potrebno upoštevati malce več pravil kot v normalnih razmerah, eni iz tega delajo vsakodnevni cirkus. Še huje se upirajo cepljenju proti covid-19.

Eden izmed njih je tudi Vladimir Pirnat. Gre za znanega slovenskega zdravnika internista in vse kaže tudi za zelo premožnega. V slovenski javnosti je zbudil pozornost s svojimi javnimi nastopi in zapisi o tem, da so cepiva za cepljenje proti covid-19 škodljiva in nevarna za zdravje.


				V lanskem letu je prodajal svoj čoln za 380 tisoč evrov. (Foto: Posnetek zaslona- Enavtika, Facebook)			V lanskem letu je prodajal svoj čoln za 380 tisoč evrov. (Foto: Posnetek zaslona- Enavtika, Facebook)

Kot kaže, pa mu kot zdravniku gre zelo dobro. Tako smo na svetovnem spletu opazili oglas z dne 10. marca 2020, kjer Pirnat prodaja svoj čoln Beneteau Oceanis 55 za 380 tisoč evrov. Na spletni strani Nepremičnine.net smo tako opazili oglas za prodajo vile na Trstenjakovi ulici 5 v Ljubljani. Vila je velika 450 kvadratnih metrov in je bila zgrajena leta 2004. Poleg tega še ima 36 kvadratnih metrov veliko garažo ter dve parkirni mesti pod nadstreškom.

Gre za pa bivšo rezidenco komisarja EU je napisano v oglasu. V primeru, da gre za bivšo rezidenco domnevnega slovenskega komisarja v  EU, lahko sklepamo, da je tukaj živel Janez Potočnik ali sedanji Janez Lenarčič. Mogoče tudi Bulčeva. Pod oglasom pa je zapisana tudi telefonska številka Pirnata.


				Rezidenca, vredna dva milijona evrov, za kolikor jo prodaja dr. Vladimir Pirnat. (Foto: Posnetek zaslona-Nepremičnine, Google maps)			Rezidenca, vredna dva milijona evrov, za kolikor jo prodaja dr. Vladimir Pirnat. (Foto: Posnetek zaslona-Nepremičnine, Google maps)

V reviji Reporter so na Zdravniško zbornico Slovenije so letos januarja naslovili vprašanje, ali bodo ukrepali zoper zdravnika internista Vladimirja Pirnata, ker je na svojem Facebook profilu objavljal številne zapise in posnetke, v katerih različni posamezniki svarijo pred cepljenjem zoper covid-19. V teh vsebinah pa je posameznik predvsem zvedel, da cepiva niso varna, da je cepivo zoper covid-19 prevara, da povzroča hude stranke učinke, da je cepljenje sploh največji greh zoper človeka.


				Letos januarja so že v Reporterju poročali o

Letos januarja so že v Reporterju poročali o "stališčih" dr. Vladimira Pirnata. (Foto: Posnetek zaslona- Reporter)

Pri zdravniški zbornici so jim odgovorili, da so primer Pirnat obravnavali na odboru za etična vprašanja. Ta je sklenil, da »ne podpira širjenje nepreverjenih informacij v zvezi z epidemijo covid-19«. Dodali so, da je na vse trditve in vprašanja v zvezi z ravnanjem zdravnika Pirnata odgovoril že imunolog prof. dr. Alojz Ihan. Slednji je seveda Pirnata »poučil«, pri čemer je dal internistu vedeti, da se ta na omenjeno področje pač očitno premalo spozna.


				Alojz Ihan je strokovno razložil vse napačne teze dr. Vladimira Pirnata glede cepiv proti covid-19. (Foto: Facebook)

Alojz Ihan je strokovno razložil vse napačne teze dr. Vladimira Pirnata glede cepiv proti covid-19. (Foto: Facebook)

Zato si lahko ob koncu ogledate še enkrat zapis dr. Aljozija Uhana, ki je strokovno sesul Pirnata. Celotni zapis je bil objavljen na spletni strani zdravstvo.si:

Pismo mag.Vladimir Pirnat, dr.med. spec.int.med.

Spoštovane kolegice in kolegi zdravniki,

Pirnat: V letošnjem letu je, kljub epidemiji gripe in pandemiji CoV19 v Sloveniji, umrlo manj ljudi kot v enakem obdobju lani. Do 27.8.2020 je po uradnih podatkih v Sloveniji zaradi CoV19 umrlo 128 polimorbidnih bolnikov,.

Ihan:...ker smo uspeli zamejiti epidemijo in je bilo »le« 65 mrtvih/miljon; Bergamo je imel nad 2000 mrtvih /milijon, Lombardija 1129 mrtvih/ milijon in se je to statistično krepko poznalo glede na prejšnja leta. Švedska ima 579 mrtvih/milijon in se ji tudi pozna. Bi kdo želel imeti v Sloveniji lombardijski (dodatnih 2000 mrtvih) ali švedski (dodatnih 1000 mrtvih) scenarij? Samo zato, da bi »nekdo« pri nas začel verjeti v resnost bolezni?

Pirnat: "povprečno starih več od statistične povprečne življenjske dobe prebivalcev Slovenije."

Ihan:Je to misel, da ljudje, ki presežejo statistično povprečje življenske dobe, nimajo več enakovredne pravice do življenja?

 Pirnat: Pri nobenem od uradno CoV19 umrlih vzrok smrti ni bil potrjen z obdukcijo.

Ihan: Neresnica!

Inštitut za patologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani je opravil sedem obdukcij umrlih s covidom-19, in sicer tri v aprilu, eno v maju, eno v juliju in dve v avgustu. Vsi obducirani so umrli v bolnišnici. Pri vseh sedmih je bil vzrok smrti covid-19 ali z njim povezani zapleti. Pri vseh sedmih je šlo za hudo neposredno okvaro pljuč zaradi virusne okužbe, ki se je v petih od sedmih primerih kazala s sliko tako imenovanih šokovnih pljuč. Sicer je pri infekcijskih boleznih običajno, da za potrditev diagnoze in vzroka smrti zadošča kombinacija klinične slike, kliničnih preiskav in mikrobiološke potrditve. Če je diagnoza jasna, se ne obducira. Zakaj bi bil Covid-19 izjema? Obducira se klinično nejasne vzroke smrti, infekcijske bolezni pa zaradi zelo specifične diagnostike in poteka bolezni navadno to niso. Bile pa so opravljene obdukcijske študije klinično potrjenih covid-19 smrti, ena prvih, nemška je našla v 95% vzrok smrti zaradi covid-19, in 5% smrti, kjer je bil virus prisoten, vzrok pa v drugi bolezni (International Journal of Legal Medicine volume 134, pages1275– 1284 (2020))

Pirnat: Po analizah raziskav (nobelovca prof.dr. Michaela Levitta, prof.dr. John Loannidisa iz Univerze Stanford, idr.) je po ogroženosti zdravja in umrljivosti pandemija Cov19 primerljiva z epidemijo gripe 2018/2019, -

Ihan: V ZDA je bilo takrat po podatkih CDC 79 400 smrti zaradi gripe (šlo je za eno hujših sezon), v ZDA je letos trenutno zaradi covid-19 nad 200 000 mrtvih. In predvsem – to je 200 000 dodatno umrlih!

Pirnat:  zdravju otrok in mladih zdravih oseb pa je bolezen CoV19 manj nevarna kot vsakoletna gripa.

Ihan: To piše povsod in na srečo drži. Žal na svetu nismo vsi otroci.

Pirnat: Statistične primerjave kažejo, da ni pomembnih razlik glede CoV19 umrljivostjo med državami, ki so prakticirale "lockdown" in tistimi, ki svojih prebivalcev niso zapirale.

Ihan: To je zamenjava vzroka in posledice. Države, ki jih je epidemija presenetila in potekala težje, so bile prisiljene v bolj striktne zapore družbe. Med državami so sicer nastale ogromne razlike glede obsega epidemije in posledične umrljivosti, ki so bile sorazmerne hitrosti vdora epidemije (prometna izpostavljenost države), gostote naseljenosti (zlasti mestne) in hitrosti odziva na epidemijo. Italijo je epidemija presenetila (bili so prvi v EU) in Lombardija je hkrati eno od urbanih, gospodarskih in prometnih središč Evrope; Švedi in Angleži se niso pravočasno odzvali – zato imajo vsi desetkrat večji delež mrtvih kot pri nas.

Pirnat: Po razglasitvi pandemije CoV19 in strašljivi napovedi WHO (cca. 30 krat precenjeni umrljivosti) so navodila NIJZ in svetovalne skupine pod vodstvom prof.dr. Bojane Beovič podredila slovensko zdravstvo potencialnim CoV19 bolnikom na račun zmanjšanja obravnav vseh drugih bolnikov. Več raziskav napoveduje, da bo število obolelih in umrlih zaradi CoV19 ukrepov (»lockdown«, karantena, slabša dostopnost zdravstvenih storitev, dodatne zamudne Covid procedure pri obravnavi bolnikov, idr.) nekajkrat večje od števila umrlih zaradi bolezni CoV19.

Ihan: Misel zveni, kot da imamo možnost preprosto »odpovedati epidemijo« (kot medicinski kongres ali turistično potovanje) in se posvetiti pomembnejšim opravilom. Epidemija pač je (naravni pojav) in večina ukrepov, ki upočasnjuje zdravstveno obravnavo, je zaradi svetovnega konsenza strokovnjakov, da virusa ne smemo spustiti v domove za ostarele (DSO) in v bolnišnice. In da ne smemo preseči kapacitete za bolnišnično obravnavo covid-19 bolnikov. Če upam, da ni potrebno utemeljevati nevarnosti virusa v DSO, pa marsikdo ne ve, da bi ignoranca virusa v bolnišnicah za številna zdravljenja pomenila tako veliko poslabšanje izida zdravljenja, da bi jo bolniki bolje odnesli brez zdravljenja kot bi se zdravili z ”dodatkom” bolnišničnega covid-19. Onkološko zdravljenje v kombinaciji s covid-19 kar 3,5-krat poveča verjetnost komplikacij, ki zahtevajo intenzivno zdravljenje in katerega smrtnost je nad 50% (AmJClinOnc, 6 junij). To pomeni, da je za bolnika varneje, da se v takih razmerah ne zdravi – kar je pa tudi nesprejemljivo, zato je potrebno storiti vse, da virus ne vdre v bolnišnice, kjer zdravijo tudi onkološke bolnike – to pa so praktično vse slovenske bolnišnice. Podobno je z večjimi kirurškimi posegi (Lancet 4 julij) – v kombinaciji s covidom-19 se izrazito poveča tveganje hudih pooperativnih pljučnih komplikacij – od 8% brez covida narastejo prek 50% s covidom, kar prispeva k siceršnji smrtnost operacij dodatnih 5-10%, v mnogih podskupinah bolnikov pa tudi večkratnik tega. In ker kirurški posegi lahko doletijo kogarkoli in jih opravljajo v vseh bolnišnicah, je tudi to razlog tako silovitega “branjenja” bolnišnic pred “prekuževanjem”, kot ga za “normalno populacijo” svetujejo ljudje, ki nimajo resnega vpogleda v problematiko. Dodatna težava je, da v bolnišnicah delajo ljudje iz “normalne” populacije, imajo svoje družine, otroke in v primeru večjega zagona epidemije seveda v enaki meri dobijo okužbo kot vsi. Večkrat pa taki okuženi zaposleni pred simptomi in testi že okužijo nekaj svojih sodelavcev – več je okužb v populaciji, več je tega pojava. Pri zastoju zdravstva v Sloveniji torej na srečo ni šlo predvsem za težave zaradi dodatnih zahtev po covid-19 oddelkih (ker smo dobro ustavili epidemijo) , ampak za prizadevanja, da bolnišnice ostanejo brez okužb s SARS Cov2. . Alternativa zadrževanju epidemije je seveda, da “normalne ljudi” v skladu s popularnimi nasveti prenehamo testirati in se obnašamo, kot da virusa ni. Prenehamo poročati o smrtih v DSOjih, ker je tam pač to “normalno”? Molčimo o komplikacijah in povečani smrtnosti zaradi bolnišničnega covid-19? Bi se potem še lahko imeli za zdravnke? Je pa gotovo res, da bi pri prilagajanju zdravstva epidemiji lahko bilo storjenega veliko več, da bi kljub novim razmeram bilo manj zastoja pri vstopanju bolnikov v sistem. Tu je kritika vlade več kot na mestu – a rešitev najbrž ni v tem, da se delamo, da je virus izginil...

Pirnat: Panični, nesorazmerni in kontraproduktivni CoV19 ukrepi so ves čas pandemije CoV19 posledica vprašljivih priporočil WHO, medijskega potenciranja nevarnosti, vpletanja politikov, neverodostojnih statistik o CoV19 umrlih, predvsem pa odločitev nekaterih ne najbolje izbranih odločevalcev. WHO je finančno odvisna od donacij zasebnega kapitala povezanega z izdelovalci cepiv.

Ihan: S politiko WHO nisem tako temeljito in iz prve roke seznanjen, kot je očitno avtor teksta, zato to mnenje prepuščam njemu. Ampak odločitve o ravnanju z epidemijo pri nas so naše, v rokah vsakega posameznika in pri tem WHO nima kaj dosti.

Pirnat: V Sloveniji je bila 3.9.2020 v Zakonu o nalezljivih boleznih bolezen Covid19 uvrščena v prvo skupino nalezljivih bolezni, kjer so kuga, hemoragična mrzlica in druge izjemno nevarne bolezni. Bojim se, da se s tem utira pot za sprejem zakona o obvezni množični COVID vakcinaciji državljanov.

Ihan: Mislim, da si je za vpogled v namene vladne politike v bodoče bolje ogledati predlog novega zakona o nalezljivih boleznih, ki je trenutno v javni razpravi in k tej z dobrim prikazom sprememb poziva tudi ZZS. V predlogu bi covid-19 verjetno spadal med »nalezljive bolezni in okužbe, ki predstavljajo veliko grožnjo za zdravje ljudi zaradi visoke obolevnosti ali smrtnosti«:

Glede obveznega cepljenja proti covid-19 pa menim, da so strahovi odveč, in na tem področju imam dober vpogled. Če bo cepivo registrirano, bo glavni problem njegova proizvodnja in dobavljivost, ker ga bo želel ves svet.

Pirnat: EU je 300 miljonov odmerkov cepiva že plačala.

Ihan: S plačilom je sofinancirala razvoj, da bo dobila cepivo med prvimi in bo za EU po izjemno ugodni ceni (okoli 2 EUR/odmerek). Če cepivo ne bo registrirano, bo sofinanciranje pač izgubljena naložba – za EU je to malenkost v primerjavi z vsemi stroški epidemije.

Pirnat: Z argumentom kugi podobno nevarna bolezen, je zakonodaja proizvajalcem Covid cepiv že pred tem dovolila registracijo za množično vakcinacijo državljanov brez predhodnega ugotavljanja morebitnih dolgoročnih škodljivih učinkov cepiva na ljudi.

Ihan: Ni res, vsa cepiva morajo iti in gredo skozi redno proceduro registracije na Evropsko agencijo za zdravila (EMA), je pa res, da se dokumenti za registracijo (t.j. rezultati študij) pripravljajo z zelo pospešenim tempom. To je mogoče zaradi državnega sofinanciranja razvoja, ki manjša finančno tveganje proizvajalcev, zato se lahko faze testiranja delajo vzporedno in v izjemno velikem obsegu. Normalno se testiranja, zaradi finančnih varovalk farmacevtske industrije, delajo zaporedno, da se v primeru nakazanega neuspeha projekti pravočasno ustavijo in zmanjšajo finančno izgubo. Zato faze izdelave cepiva »normalno« potekajo v zaporedni verigi skozi deset let ali več. V primeru cepiva proti covid-19 pa zaradi financiranja držav izvajajo poskuse različnih faz skoraj istočasno in celo gradijo tovarne za velikoserijska proizvodnja cepiva “na zalogo”. To samo dokazuje, v kakšni stiski so države zaradi katastrofalnih perspektiv podaljševanja pandemije. Zato so pripravljene vlagati veliko denarja v zelo tvegane projekte, ki jih upravni odbori farmacevtskih tovarn nikoli ne bi »potrdili«. Kar seveda pomeni, da je zdrava skepsa glede cepiv proti covid-19 v teh časih absolutno potrebna. Izredni časi namreč na vseh področjih življenja hitro privedejo do izrednih postopkov, ki si jih še pred enim letom nismo mogli niti predstavljati. Politiki po vsem svetu so preprosto sklenili, da v prihajajoči zimski sezoni za ohranjanje političnega miru in avtoritete morajo imeti cepivo. Zato mnogi politični voditelji že v tem trenutku kupujejo cepiva, kitajska, ruska, ki so jih tam registrirali kar po političnem ukazu, brez tretje faze testov, ki je edina relevantna za oceno učinkovitosti in tudi varnosti cepiva za široko uporabo. Samo, da bodo imeli v rokah cepivo, in pri tem jih v resnici ne zanima njegovo delovanje, ampak samo, da bodo imeli v rokah moč, ki jo bo predstavljalo cepivo. A v tem trenutku bi se bilo nespametno razburjati nad ruskimi in kitajskimi cepivi. Naša resnična pozornost mora zato veljati doslednim pravilom, ki so del tradicije EMA in po katerih v EU ne more biti za uporabo registrirati cepivo, ki ne izpolni vseh, že desetletja formaliziranih postopkov.

Pirnat: Ves čas pandemije se v Sloveniji sprejemajo nesorazmerni in kontraproduktivni Covid ukrepi predvsem na osnovi laboratorijskih rezultatov množičnega testiranja prebivalcev s PCR testi, ki ga forsira WHO. Laboratorijski pozitivni izvid PCR testa ne dokazuje virusa SARS CoV-2, ampak zazna le nek manjši del virusne RNA v odvzetem brisu iz nosu preiskovanca.

Ihan: Kaj dokazuje PCR, ve vsak študent prvega letnika mikrobiologije – ne razumem fascinacije nad dejstvom, ki je že dolga leta v vseh mikrobioloških učbenikih. Dokazuje pa se točno tak »manjši del« virusne RNA, ki je specifičen samo za SARS CoV-2 in za noben drug mikroorganizem ali človeško RNA. Če bi dokazovali »večji del RNA« bi težko naredili za virus specifičen test – v tem je ravno »lepota« metode PCR. Saj tudi za identifikacijo bančnega računa zadošča samo nekajmestna številka in ni potrebe po osebni prezenci, fotografiji ali prstnemu odtisu. Če nekaj v praksi deluje, pač deluje – in PCR dokazano deluje v tisočih različnih diagnostičnih testih, ki jih uporabljamo v klinični diagnostiki, in ne le mikrobiološki.

Pirnat: Delčki virusne RNA ostanejo v telesu tudi še več mesecev po tem, ko je imunski sistem virus že uničil.

Ihan: To je znano že mesece in smo o tem tudi v Sloveniji že marsikaj napisali in upoštevamo pri interpretaciji izvidov. Hkrati pa je dobro umerjen PCR tudi v dovolj veliki meri kvantitativen, da v praksi zelo zanesljivo ločimo med veliko količino virusa v brisu (okoli 20 cikov) in manjšo količino virusa (okoli 30 ciklov in več) in nam to tudi pomaga pri interpretaciji. Skupaj z anamnezo in klinično sliko je mogoče skoraj vedno postaviti vse podatke o okuženem v logično klinično sliko in ločiti med začetno okužbo, asimptomatsko okužbo, boleznijo covid-19 ali nekužnim rekonvalescentom – tako, kot v medicini tudi sicer delamo diagnostiko na drugih področjih. https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/pcr_dokument_oblikovan_15.6.pdf https://online.pubhtml5.com/agha/pchk/#p=8

Pirnat: Pozitivni izvid PCR testa ne dokazuje, da je ta oseba bolna in/ali kužna!

Ihan: Tudi to ve vsak študent 3 letnika medicine – ocena bolezni ali kužnosti vedno temelji na poznavanju poteka bolezni in kombinaciji anamneze, klinične slike in preiskav, mikrobioloških in drugih. Nisem še slišal, da bi kdo od pristojnih strokovnjakov za covid-19 trdil drugače – kolega postavlja lažne dileme in se spopada z njimi po načelu napadanja slamnatega moža.

Pirnat:Izumitelj PCR metode nobelovec dr. Kerry Mullis je izrecno poudaril, da pozitiven PCR test ne dokazuje nalezljive bolezni.

Ihan: Spet - odkritje tople vode! Kdo pa trdi drugače?

Pirnat: Diagnoza bolezni le na osnovi PCR testa posebno pri asimptomatskih osebah JE STROKOVNA NAPAKA!!!

Ihan: Se globoko strinjam, in spet »znanje« za tretji letnik medicine in napadanje slamnatega moža – stavek je namenjen fascinaciji laikov, ki naj bi zaradi oblike kolegovega zapisa (velike črke s klicajem) sklepali, da infektologi v Sloveniji postavljajo diagnozo covid-19 le na osnovi PCR. Kako nespoštljivo, da kolega, specialist za hujšanje, svoje kolege infektologe na tako cenen način zlorablja za »postavljanje« pred FB publiko.

Pirnat: Raziskave eminentnih raziskovalcev (prof.dr. Sunetre Gupta iz Oxforda, prof.dr. Jean- Francois Toussainta iz Pariza, nobelovca prof.dr. Michaela Levitta, idr.) dokazujejo, da je zaradi doseženega praga kolektivne imunosti PANDEMIJA CoV19 V EVROPI KONČANA.

Ihan: Fantastično, to bi bila največja želja vseh, ki trenutno »živimo v mikrobioloških laboratorijih« v obsednem stanju. Delo do polnoči, ekipe, ki zdaj že vsakodnevno prihajajo za urgentne primere še dodatno prek cele noči, ko se je treba odločiti, ali ponesrečenca operirati v normalnih ali covid-19 operacijski dvorani. Če se končuje epidemija - zakaj nam potem kolegi pošiljajo nemogoče količine vzorcev in prosijo za čim hitrejše rezultate, da jim pacienti ne bi čakali v prenapolnjenih »sivih conah«. In zakaj po celi EU tako raste število okuženih?

Pirnat: To potrjujejo tudi uradni podatki o cca. 100 krat manjšem številu hospitaliziranih in umrlih glede na uradne podatke ob začetku pandemije CoV19 v vseh državah Evrope.

Ihan : Na srečo se je v EU do poletja umirila epidemijo, žal je bilo kratko poletje.

Pirnat: Nadaljne množično testiranje ljudi s PCR je po mnenju prof.dr. Michaela Levitta kontraproduktivno zapravljanje denarja. V številnih državah (Nemčija, Švica, Španija, Italija, Francija, ZDA idr.) se zaradi CoV19 ukrepov množijo kritična mnenja zdravnikov krepijo protesti javnosti in začenjajo preiskave (tudi parlamentarne) glede odgovornosti CoV19 odločevalcev za njihove domnevno strokovno sporne in škodljive odločitve.

Ihan: Če strokovno sporne ugotovitve in odločitve priporočajo institucije, ki vodijo stroko, se je vseeno potrebno vprašati, zakaj vsi na avtocesti vozijo v napačno smer.

https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/latest-evidence/transmission#:~:text=Mathematical%20modelling%20studies%20(not%20peer,29%2C46%2C47%5D.

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/infection-control.html

Menim, da takojšnje prenehanje množičnih testiranj ljudi s PCR testom in ukinitev obvezne karantene, prenehanje obveznega nošenje mask zdravim ljudem ter prenehanje nefunkcionalnega in sociopsihološko škodljivega fizičnega distanciranje v izobraževalnih ustanovah ne bo bistveno povečalo število novih CoV19 bolnikov.
Če strokovno sporne ugotovitve in odločitve priporočajo članki v najbolj strokovno odličnih svetovnih medicinskih revijah, se je vseeno potrebno vprašati, zakaj vsi na avtocesti vozijo v napačno smer. Spodnji članek v Lancet na primer analizira pregled študij o prakticiranju distance (nad 18 000 udeležencev) in nošenja mask (nad 12 000 udeležencev) in ugotavlja, da prakticiranje distance nad 1 m zmanjša verjetnost okužb v opazovani populaciji od 12,8% (brez 1 m distance) na 2,6% (nad 1 m distance) in z 17,4% (brez nošenja mask) na 3,1% (z nošenjem mask). V medicini in v življenju nasploh ni črno-belih rešitev, ampak s sistematičnim prizadevanjem v pravo smer kljub temu velikokrat naredimo razliko med zdravjem in boleznijo, med redom in kaosom, med življenjem in smrtjo.  https://www.thelancet.com/pdfs/journals/lancet/PIIS0140-6736(20)31142-9.pdf

 Pirnat:Ukinitev vseh zgoraj navedenih ukrepov bi močno olajšala življenja in delo večini državljanov ter zavrla uničevanje slovenskega zdravstva, šolstva, kulture in gospodarstva.

Ihan: Tak predlog bi vseeno moral na referendum, ker daje na enakovredno tehtnico pravico do življenja petine ogrožene populacije in željo vseh nas, da bi živeli bolj udobno in se ne bi ukvarjali več z omejitvami. Če bi ustavno sodišče dovolilo tak referendum, bi tudi v primeru odločitve, da virus za Slovence več ne obstaja, avioni ne glede na rezultat referenduma še vedno enako redko poleteli z Brnika, ker nismo sami na svetu. Medtem pa priporočam članek, ki se vseeno manj pavšalno ukvarja s perspektivami različnih odločitev in scenarijev pandemije covid-19. https://science.sciencemag.org/content/early/2020/09/18/science.abd7343

 Pirnat: Ukinitev vseh zgoraj navedenih ukrepov bi močno olajšala življenja in delo večini državljanov ter zavrla uničevanje slovenskega zdravstva, šolstva, kulture in gospodarstva.

Ihan: Tak predlog bi vseeno moral na referendum, ker daje na enakovredno tehtnico pravico do življenja petine ogrožene populacije in željo vseh nas, da bi živeli bolj udobno in se ne bi ukvarjali več z omejitvami. Če bi ustavno sodišče dovolilo tak referendum, bi tudi v primeru odločitve, da virus za Slovence več ne obstaja, avioni ne glede na rezultat referenduma še vedno enako redko poleteli z Brnika, ker nismo sami na svetu. Medtem pa priporočam članek, ki se vseeno manj pavšalno ukvarja s perspektivami različnih odločitev in scenarijev pandemije covid-19. https://science.sciencemag.org/content/early/2020/09/18/science.abd7343

Luka Perš

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
FANCIK Vesel
1
Nov 09, 2021
Patentirano vse

 https://www.facebook.com/stoplaznivimmedijem/videos/219779069944291/

#4
FANCIK Vesel
1
Nov 09, 2021
naša vlada in STOKA se delata še večje idiote kot sta že sicer, in pravita, da cepljeni širijo manj virusa kot necepljeni. Necepljeni širi 7 viruskov, cepljeni pa baje samo 4 viruske. Tako pravijo naši uradni debili, katerim očitno ne deluje internet, sicer bi si ogledali objavo študije v najbolj prestižni medicinski reviji Lancet, kjer ugotavljajo, da cepljeni prenašajo natanko toliko viruskov kot necepljeni..:https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(21)00648-4/fulltext

Kot rečeno, in kar je splošno znano, je naša STOKA na ravni idiotov in verjetno ne razumejo angleščine, pa bi si lahko prebrali v Jutarnjem listu povzetek: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/u-lancetu-objavljeni-rezultati-velikog-istrazivanja-covid-propusnice-nemaju-nikakvog-smisla-15114262

Vem, imamo srečo, da so na vladi in goveda v stoki kreteni, zato kar veselo v nov biznis.

In kaj je najboljše? Sadove svojega početja boste lahko ponosno opazovali, če boste šli na iskalnik Google in vnesli :
 covid (ime države, v kateri delujete) in pritisnili tipko ENTER.  Primer:  covid slovenia (ENTER)  ali pa:  covid uttar pradesh (ENTER)

P.S. V Uttar Pradesh, indijski zvezni državi z 240 000 000 ljudmi so izredno slabi rezultati vaših sodelavcev. Tam se ne cepijo z zvarki, ampak uporabljajo poceni tabletke Ivermectin in tam vaš hobby ne bi dajal rezultatov. Praktično nobenih. (Včeraj le 5 okuženih pri 240 milijonih ljudi) Prej tam zadaneš na loto 10 Miljonov EUR, kot da se okužiš. Možnosti so veliko večje, tako nekako 40 x večje, odvisno od dneva.

P.S. Glede na to, da si nacistična vlada seveda nikakor ne želi, da bi bilo konec tega covid idiotizma in da boste s svojim delovanjem izdatno pripomogli k širjenju virusa, se lahko nadejate sčasoma tudi kakšnih koronskih dodatkov, ki bodo blagodejno vplivali na vaš proračun.
Sploh ker boste s svojim delovanjem in kazanjem PCT dovoljenj izdatno pripomogli k vsesplošnemu širjenju nacizma, po domače janšizma, ki se potuhnjeno, pritlehno in gnusno širi po deželi. Ravno Vi boste tisti, ki bodo najbolj zaslužni za nov družbeni red, nekoč suženjstvo poimenovan.

Jutarnji list - U Lancetu objavljeni rezultati velikog istraživanja: ‘Covid propusnice nemaju nik

Istraživanje je u osnovi pratilo tzv. sekundarni napad zaraze u kućanstvima kroz grupu cijepljenih i necijepljenih
#3
haapy yack
3
Nov 07, 2021
hoj
Jebite se volkodlaki.
Odprto pismo organizacije Doctor for COVID Ethics v katerem obtožujejo oblast in medije, da zavajajo ljudstvo: ,,Službeni viri, poimensko EudraVigilance (EU, Švica), MHRA (Združeno kraljestvo) in VAERS (ZDA), so do zdaj zabeležili več fatalnih in ostalih stranskih učinkov zaradi 'cepiv proti kovidu' kot jih je bilo v vseh predhodnih cepivih skupaj, od kar se taka evidencija vodi."
,, Skupno število za EU, Združeno kraljestvo in ZDA: do 1. avgusta 2021. je prijavljeno 34.052 smrti povezanih s cepivi proti kovidu in več kot 5,4 miljona drugih stranskih učinkov".
Važno je vedeti, da so ti službeni podatki (javljeni zdravstveni oblasti) v manjšem številu kot so v resnici. Poleg tega se z vsakim preteklim dnevom ljudje zaradi teh inekcij še naprej umirajo (in trpijo zaradi stranskih učinkov)".
,,Ta katstrofalna situacija mainstream medijev sploh ne zanima, čeprav so ti službeni podatki javno dostopni.
Cepite se hudiči
zig
boditevcvetju
#2
Dajana Babič
0
Nov 07, 2021
Cepiva so prevara! Cepiva so genska tehnologija, ki uničuje naš DNK. Cepiva so smrtno nevarna! Kdor tega ne ve, je dobil denar od Temnih ali pa je totalno zahipnotiziran. Druge razlage ni!
#1
prava .
prava .
Objavil/a 2021-11-05 17:06:02 (Nov 05, 2021)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
DOSJE KRIMINALISTIČNI OPERATIVCI LJUBA VOLMUTA: Razkrivamo ime naročnika strelskega dogodka v Portorožu!
Ali nam grozi kolaps dobave zdravil za lekarne?!
Dejan Süč, Tomaž Vesel Golobove vlade! V popoldanskem šihtu zasluži vsak mesec štiri tisoč evrov! Za kmetijstvo se mu FUČKA!!
Pol milijona nepovratnih sredstev letno za razvojne projekte Elektra Ljubljana
Dosje ACTUAL IT: Obalni fantje izvedli državni udar! DVA MESECA SABOTIRALI DELOVANJE LUKE KOPER, TOVOR PA TOVORILI V TRST!!!
Agencija za varnost prometa z odmevno akcijo "Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj"
Mojca Prelesnik zavrnila večino naših zahtev o ustrezni izobrazbi slovenskih sodnikov! LJUDSTVO, SODBA JE VAŠA!
Žrtev Romana Uranjeka:"Uriniral mi je po obrazu in telesu, polival vroči vosek po telesu, porival steklenico v vagino..."
Mariborski plesni učitelj Jure Krajnc nov spolni in fizični Smodej na kulturni sceni? Proti njemu že vložena kazenska ovadba!
Razkrivamo primer sodne dražbe Dušana Smodeja! Na njej se lahko borite za dve sliki Uranjeka! Upnica Smodeja je Tina Šturbej!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
nsi
(19)
haag
(13)
sta
(13)
ZDA
(10)
GENI
(9)
UKOM
(7)
sd
(6)
sds
(6)
NKBM
(6)
JLA
(5)
uefa
(5)
furs
(5)
kul
(5)
pct
(4)
SAB
(4)
Sava
(4)
udba
(4)
nlb
(3)
trst
(3)
eu
(3)
Bar
(3)
ozn
(3)
bih
(3)
DSO
(3)
NATO
(2)
MKGP
(2)
York
(2)
fifa
(2)
sls
(2)
sšk
(2)
sdh
(2)
SMC
(2)
mnz
(2)
LMŠ
(2)
btc
(2)
delo
(2)
Spar
(2)
kpk
(2)
DUTB
(2)
libe
(2)
Hypo
(1)
sdz
(1)
vrh
(1)
SNS
(1)
Erar
(1)
oecd
(1)
Axpo
(1)
roka
(1)
GDT
(1)
MTB
(1)
o
(1)
trma
(1)
voli
(1)
vdor
(1)
IZUM
(1)
MOL
(1)
MBT
(1)
SEP
(1)
INAK
(1)
RWE
(1)
z
(1)
12
(1)
IPI
(1)
KAD
(1)
romi
(1)
rim
(1)
žig
(1)
Bled
(1)
npu
(1)
3227
(1)
tvit
(1)
JEKO
(1)
FAZ
(1)
mali
(1)
GAS
(1)
agra
(1)
EFJ
(1)
Dr
(1)
Atne
(1)
pif
(1)
HEP
(1)
Olaf
(1)
ESA
(1)
Gen
(1)
bsi
(1)
INOK
(1)
ECM
(1)
13
(1)
Eles
(1)
MORS
(1)
G 20
(1)
Orca
(1)
0
(1)
vest
(1)
spl
(1)
smrt
(1)
BKTV
(1)
plin
(1)
dars
(1)
elan
(1)
Tito
(1)
MGRT
(1)
pos
(1)
2
(1)
PPD
(1)
Blic
(1)
Peru
(1)
OVSE
(1)
GHB
(1)
WHO
(1)
Ptuj
(1)
brdo
(1)
SNAV
(1)