Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Ta anticepilec-zdravnik zraven SDS prodaja luksuzno vilo za dva milijona evrov!
Opazili smo, da znani kritik glede cepiv proti covid-19, zdravnik internist Vladimir Pirnat prodaja svojo vilo na Trstenjakovi za dva milijona evrov.
prava .
Slovenija

Petek, 5. November 2021 ob 17:06

Odpri galerijo

dr. Vladimir Pirnat in rezidenca, ki jo prodaja za dva milijona evrov! (Foto: Posnetek zaslona-RTV Slovenija in Nepremičnine.net)

Tudi v Sloveniji se je našla skupina zdravnikov, ki nasprotuje večinskim znanstvenim dokazom glede covid-19. Dvomijo tudi v cepljenje in v učinkovitos cepiv. Eden izmed njih je Vladimir Pirnat, ki je že pred meseci s svojimi javnimi nastopi poskrbel za razburjenje med svojimi zdravniškiki kolegi. Vse kaže, da mu v življenju ne manjka nič. Po slikah na Facebooku smo opazili, da je v lanskem letu prodajal svoj čoln Beneteau Oceanis 55 za 380 tisoč evrov, svojo vilo na Trstenjakovi poleg sedeža stranke SDS pa prodaja za kar dva milijona evrov! Ob koncu objavljamo pojasnila dr. Alojza Ihana na zapisane neresnice dr. Vladimira Pirnata, objavljene na spletni strani zdravstvo.si. Zdravniška zbornica pa je ob javnih nastopih Pirnata zapisala, da ne podpira širjenje nepreverjenih informacij v zvezi z epidemijo covid-19.

Covid-19 je virus, ki si ga bodo sedanje generacije zapomnile do konca življenja. Kljub temu, da je zaradi epidemije virusa potrebno upoštevati malce več pravil kot v normalnih razmerah, eni iz tega delajo vsakodnevni cirkus. Še huje se upirajo cepljenju proti covid-19.

Eden izmed njih je tudi Vladimir Pirnat. Gre za znanega slovenskega zdravnika internista in vse kaže tudi za zelo premožnega. V slovenski javnosti je zbudil pozornost s svojimi javnimi nastopi in zapisi o tem, da so cepiva za cepljenje proti covid-19 škodljiva in nevarna za zdravje.


				V lanskem letu je prodajal svoj čoln za 380 tisoč evrov. (Foto: Posnetek zaslona- Enavtika, Facebook)			V lanskem letu je prodajal svoj čoln za 380 tisoč evrov. (Foto: Posnetek zaslona- Enavtika, Facebook)

Kot kaže, pa mu kot zdravniku gre zelo dobro. Tako smo na svetovnem spletu opazili oglas z dne 10. marca 2020, kjer Pirnat prodaja svoj čoln Beneteau Oceanis 55 za 380 tisoč evrov. Na spletni strani Nepremičnine.net smo tako opazili oglas za prodajo vile na Trstenjakovi ulici 5 v Ljubljani. Vila je velika 450 kvadratnih metrov in je bila zgrajena leta 2004. Poleg tega še ima 36 kvadratnih metrov veliko garažo ter dve parkirni mesti pod nadstreškom.

Gre za pa bivšo rezidenco komisarja EU je napisano v oglasu. V primeru, da gre za bivšo rezidenco domnevnega slovenskega komisarja v  EU, lahko sklepamo, da je tukaj živel Janez Potočnik ali sedanji Janez Lenarčič. Mogoče tudi Bulčeva. Pod oglasom pa je zapisana tudi telefonska številka Pirnata.


				Rezidenca, vredna dva milijona evrov, za kolikor jo prodaja dr. Vladimir Pirnat. (Foto: Posnetek zaslona-Nepremičnine, Google maps)			Rezidenca, vredna dva milijona evrov, za kolikor jo prodaja dr. Vladimir Pirnat. (Foto: Posnetek zaslona-Nepremičnine, Google maps)

V reviji Reporter so na Zdravniško zbornico Slovenije so letos januarja naslovili vprašanje, ali bodo ukrepali zoper zdravnika internista Vladimirja Pirnata, ker je na svojem Facebook profilu objavljal številne zapise in posnetke, v katerih različni posamezniki svarijo pred cepljenjem zoper covid-19. V teh vsebinah pa je posameznik predvsem zvedel, da cepiva niso varna, da je cepivo zoper covid-19 prevara, da povzroča hude stranke učinke, da je cepljenje sploh največji greh zoper človeka.


				Letos januarja so že v Reporterju poročali o

Letos januarja so že v Reporterju poročali o "stališčih" dr. Vladimira Pirnata. (Foto: Posnetek zaslona- Reporter)

Pri zdravniški zbornici so jim odgovorili, da so primer Pirnat obravnavali na odboru za etična vprašanja. Ta je sklenil, da »ne podpira širjenje nepreverjenih informacij v zvezi z epidemijo covid-19«. Dodali so, da je na vse trditve in vprašanja v zvezi z ravnanjem zdravnika Pirnata odgovoril že imunolog prof. dr. Alojz Ihan. Slednji je seveda Pirnata »poučil«, pri čemer je dal internistu vedeti, da se ta na omenjeno področje pač očitno premalo spozna.


				Alojz Ihan je strokovno razložil vse napačne teze dr. Vladimira Pirnata glede cepiv proti covid-19. (Foto: Facebook)

Alojz Ihan je strokovno razložil vse napačne teze dr. Vladimira Pirnata glede cepiv proti covid-19. (Foto: Facebook)

Zato si lahko ob koncu ogledate še enkrat zapis dr. Aljozija Uhana, ki je strokovno sesul Pirnata. Celotni zapis je bil objavljen na spletni strani zdravstvo.si:

Pismo mag.Vladimir Pirnat, dr.med. spec.int.med.

Spoštovane kolegice in kolegi zdravniki,

Pirnat: V letošnjem letu je, kljub epidemiji gripe in pandemiji CoV19 v Sloveniji, umrlo manj ljudi kot v enakem obdobju lani. Do 27.8.2020 je po uradnih podatkih v Sloveniji zaradi CoV19 umrlo 128 polimorbidnih bolnikov,.

Ihan:...ker smo uspeli zamejiti epidemijo in je bilo »le« 65 mrtvih/miljon; Bergamo je imel nad 2000 mrtvih /milijon, Lombardija 1129 mrtvih/ milijon in se je to statistično krepko poznalo glede na prejšnja leta. Švedska ima 579 mrtvih/milijon in se ji tudi pozna. Bi kdo želel imeti v Sloveniji lombardijski (dodatnih 2000 mrtvih) ali švedski (dodatnih 1000 mrtvih) scenarij? Samo zato, da bi »nekdo« pri nas začel verjeti v resnost bolezni?

Pirnat: "povprečno starih več od statistične povprečne življenjske dobe prebivalcev Slovenije."

Ihan:Je to misel, da ljudje, ki presežejo statistično povprečje življenske dobe, nimajo več enakovredne pravice do življenja?

 Pirnat: Pri nobenem od uradno CoV19 umrlih vzrok smrti ni bil potrjen z obdukcijo.

Ihan: Neresnica!

Inštitut za patologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani je opravil sedem obdukcij umrlih s covidom-19, in sicer tri v aprilu, eno v maju, eno v juliju in dve v avgustu. Vsi obducirani so umrli v bolnišnici. Pri vseh sedmih je bil vzrok smrti covid-19 ali z njim povezani zapleti. Pri vseh sedmih je šlo za hudo neposredno okvaro pljuč zaradi virusne okužbe, ki se je v petih od sedmih primerih kazala s sliko tako imenovanih šokovnih pljuč. Sicer je pri infekcijskih boleznih običajno, da za potrditev diagnoze in vzroka smrti zadošča kombinacija klinične slike, kliničnih preiskav in mikrobiološke potrditve. Če je diagnoza jasna, se ne obducira. Zakaj bi bil Covid-19 izjema? Obducira se klinično nejasne vzroke smrti, infekcijske bolezni pa zaradi zelo specifične diagnostike in poteka bolezni navadno to niso. Bile pa so opravljene obdukcijske študije klinično potrjenih covid-19 smrti, ena prvih, nemška je našla v 95% vzrok smrti zaradi covid-19, in 5% smrti, kjer je bil virus prisoten, vzrok pa v drugi bolezni (International Journal of Legal Medicine volume 134, pages1275– 1284 (2020))

Pirnat: Po analizah raziskav (nobelovca prof.dr. Michaela Levitta, prof.dr. John Loannidisa iz Univerze Stanford, idr.) je po ogroženosti zdravja in umrljivosti pandemija Cov19 primerljiva z epidemijo gripe 2018/2019, -

Ihan: V ZDA je bilo takrat po podatkih CDC 79 400 smrti zaradi gripe (šlo je za eno hujših sezon), v ZDA je letos trenutno zaradi covid-19 nad 200 000 mrtvih. In predvsem – to je 200 000 dodatno umrlih!

Pirnat:  zdravju otrok in mladih zdravih oseb pa je bolezen CoV19 manj nevarna kot vsakoletna gripa.

Ihan: To piše povsod in na srečo drži. Žal na svetu nismo vsi otroci.

Pirnat: Statistične primerjave kažejo, da ni pomembnih razlik glede CoV19 umrljivostjo med državami, ki so prakticirale "lockdown" in tistimi, ki svojih prebivalcev niso zapirale.

Ihan: To je zamenjava vzroka in posledice. Države, ki jih je epidemija presenetila in potekala težje, so bile prisiljene v bolj striktne zapore družbe. Med državami so sicer nastale ogromne razlike glede obsega epidemije in posledične umrljivosti, ki so bile sorazmerne hitrosti vdora epidemije (prometna izpostavljenost države), gostote naseljenosti (zlasti mestne) in hitrosti odziva na epidemijo. Italijo je epidemija presenetila (bili so prvi v EU) in Lombardija je hkrati eno od urbanih, gospodarskih in prometnih središč Evrope; Švedi in Angleži se niso pravočasno odzvali – zato imajo vsi desetkrat večji delež mrtvih kot pri nas.

Pirnat: Po razglasitvi pandemije CoV19 in strašljivi napovedi WHO (cca. 30 krat precenjeni umrljivosti) so navodila NIJZ in svetovalne skupine pod vodstvom prof.dr. Bojane Beovič podredila slovensko zdravstvo potencialnim CoV19 bolnikom na račun zmanjšanja obravnav vseh drugih bolnikov. Več raziskav napoveduje, da bo število obolelih in umrlih zaradi CoV19 ukrepov (»lockdown«, karantena, slabša dostopnost zdravstvenih storitev, dodatne zamudne Covid procedure pri obravnavi bolnikov, idr.) nekajkrat večje od števila umrlih zaradi bolezni CoV19.

Ihan: Misel zveni, kot da imamo možnost preprosto »odpovedati epidemijo« (kot medicinski kongres ali turistično potovanje) in se posvetiti pomembnejšim opravilom. Epidemija pač je (naravni pojav) in večina ukrepov, ki upočasnjuje zdravstveno obravnavo, je zaradi svetovnega konsenza strokovnjakov, da virusa ne smemo spustiti v domove za ostarele (DSO) in v bolnišnice. In da ne smemo preseči kapacitete za bolnišnično obravnavo covid-19 bolnikov. Če upam, da ni potrebno utemeljevati nevarnosti virusa v DSO, pa marsikdo ne ve, da bi ignoranca virusa v bolnišnicah za številna zdravljenja pomenila tako veliko poslabšanje izida zdravljenja, da bi jo bolniki bolje odnesli brez zdravljenja kot bi se zdravili z ”dodatkom” bolnišničnega covid-19. Onkološko zdravljenje v kombinaciji s covid-19 kar 3,5-krat poveča verjetnost komplikacij, ki zahtevajo intenzivno zdravljenje in katerega smrtnost je nad 50% (AmJClinOnc, 6 junij). To pomeni, da je za bolnika varneje, da se v takih razmerah ne zdravi – kar je pa tudi nesprejemljivo, zato je potrebno storiti vse, da virus ne vdre v bolnišnice, kjer zdravijo tudi onkološke bolnike – to pa so praktično vse slovenske bolnišnice. Podobno je z večjimi kirurškimi posegi (Lancet 4 julij) – v kombinaciji s covidom-19 se izrazito poveča tveganje hudih pooperativnih pljučnih komplikacij – od 8% brez covida narastejo prek 50% s covidom, kar prispeva k siceršnji smrtnost operacij dodatnih 5-10%, v mnogih podskupinah bolnikov pa tudi večkratnik tega. In ker kirurški posegi lahko doletijo kogarkoli in jih opravljajo v vseh bolnišnicah, je tudi to razlog tako silovitega “branjenja” bolnišnic pred “prekuževanjem”, kot ga za “normalno populacijo” svetujejo ljudje, ki nimajo resnega vpogleda v problematiko. Dodatna težava je, da v bolnišnicah delajo ljudje iz “normalne” populacije, imajo svoje družine, otroke in v primeru večjega zagona epidemije seveda v enaki meri dobijo okužbo kot vsi. Večkrat pa taki okuženi zaposleni pred simptomi in testi že okužijo nekaj svojih sodelavcev – več je okužb v populaciji, več je tega pojava. Pri zastoju zdravstva v Sloveniji torej na srečo ni šlo predvsem za težave zaradi dodatnih zahtev po covid-19 oddelkih (ker smo dobro ustavili epidemijo) , ampak za prizadevanja, da bolnišnice ostanejo brez okužb s SARS Cov2. . Alternativa zadrževanju epidemije je seveda, da “normalne ljudi” v skladu s popularnimi nasveti prenehamo testirati in se obnašamo, kot da virusa ni. Prenehamo poročati o smrtih v DSOjih, ker je tam pač to “normalno”? Molčimo o komplikacijah in povečani smrtnosti zaradi bolnišničnega covid-19? Bi se potem še lahko imeli za zdravnke? Je pa gotovo res, da bi pri prilagajanju zdravstva epidemiji lahko bilo storjenega veliko več, da bi kljub novim razmeram bilo manj zastoja pri vstopanju bolnikov v sistem. Tu je kritika vlade več kot na mestu – a rešitev najbrž ni v tem, da se delamo, da je virus izginil...

Pirnat: Panični, nesorazmerni in kontraproduktivni CoV19 ukrepi so ves čas pandemije CoV19 posledica vprašljivih priporočil WHO, medijskega potenciranja nevarnosti, vpletanja politikov, neverodostojnih statistik o CoV19 umrlih, predvsem pa odločitev nekaterih ne najbolje izbranih odločevalcev. WHO je finančno odvisna od donacij zasebnega kapitala povezanega z izdelovalci cepiv.

Ihan: S politiko WHO nisem tako temeljito in iz prve roke seznanjen, kot je očitno avtor teksta, zato to mnenje prepuščam njemu. Ampak odločitve o ravnanju z epidemijo pri nas so naše, v rokah vsakega posameznika in pri tem WHO nima kaj dosti.

Pirnat: V Sloveniji je bila 3.9.2020 v Zakonu o nalezljivih boleznih bolezen Covid19 uvrščena v prvo skupino nalezljivih bolezni, kjer so kuga, hemoragična mrzlica in druge izjemno nevarne bolezni. Bojim se, da se s tem utira pot za sprejem zakona o obvezni množični COVID vakcinaciji državljanov.

Ihan: Mislim, da si je za vpogled v namene vladne politike v bodoče bolje ogledati predlog novega zakona o nalezljivih boleznih, ki je trenutno v javni razpravi in k tej z dobrim prikazom sprememb poziva tudi ZZS. V predlogu bi covid-19 verjetno spadal med »nalezljive bolezni in okužbe, ki predstavljajo veliko grožnjo za zdravje ljudi zaradi visoke obolevnosti ali smrtnosti«:

Glede obveznega cepljenja proti covid-19 pa menim, da so strahovi odveč, in na tem področju imam dober vpogled. Če bo cepivo registrirano, bo glavni problem njegova proizvodnja in dobavljivost, ker ga bo želel ves svet.

Pirnat: EU je 300 miljonov odmerkov cepiva že plačala.

Ihan: S plačilom je sofinancirala razvoj, da bo dobila cepivo med prvimi in bo za EU po izjemno ugodni ceni (okoli 2 EUR/odmerek). Če cepivo ne bo registrirano, bo sofinanciranje pač izgubljena naložba – za EU je to malenkost v primerjavi z vsemi stroški epidemije.

Pirnat: Z argumentom kugi podobno nevarna bolezen, je zakonodaja proizvajalcem Covid cepiv že pred tem dovolila registracijo za množično vakcinacijo državljanov brez predhodnega ugotavljanja morebitnih dolgoročnih škodljivih učinkov cepiva na ljudi.

Ihan: Ni res, vsa cepiva morajo iti in gredo skozi redno proceduro registracije na Evropsko agencijo za zdravila (EMA), je pa res, da se dokumenti za registracijo (t.j. rezultati študij) pripravljajo z zelo pospešenim tempom. To je mogoče zaradi državnega sofinanciranja razvoja, ki manjša finančno tveganje proizvajalcev, zato se lahko faze testiranja delajo vzporedno in v izjemno velikem obsegu. Normalno se testiranja, zaradi finančnih varovalk farmacevtske industrije, delajo zaporedno, da se v primeru nakazanega neuspeha projekti pravočasno ustavijo in zmanjšajo finančno izgubo. Zato faze izdelave cepiva »normalno« potekajo v zaporedni verigi skozi deset let ali več. V primeru cepiva proti covid-19 pa zaradi financiranja držav izvajajo poskuse različnih faz skoraj istočasno in celo gradijo tovarne za velikoserijska proizvodnja cepiva “na zalogo”. To samo dokazuje, v kakšni stiski so države zaradi katastrofalnih perspektiv podaljševanja pandemije. Zato so pripravljene vlagati veliko denarja v zelo tvegane projekte, ki jih upravni odbori farmacevtskih tovarn nikoli ne bi »potrdili«. Kar seveda pomeni, da je zdrava skepsa glede cepiv proti covid-19 v teh časih absolutno potrebna. Izredni časi namreč na vseh področjih življenja hitro privedejo do izrednih postopkov, ki si jih še pred enim letom nismo mogli niti predstavljati. Politiki po vsem svetu so preprosto sklenili, da v prihajajoči zimski sezoni za ohranjanje političnega miru in avtoritete morajo imeti cepivo. Zato mnogi politični voditelji že v tem trenutku kupujejo cepiva, kitajska, ruska, ki so jih tam registrirali kar po političnem ukazu, brez tretje faze testov, ki je edina relevantna za oceno učinkovitosti in tudi varnosti cepiva za široko uporabo. Samo, da bodo imeli v rokah cepivo, in pri tem jih v resnici ne zanima njegovo delovanje, ampak samo, da bodo imeli v rokah moč, ki jo bo predstavljalo cepivo. A v tem trenutku bi se bilo nespametno razburjati nad ruskimi in kitajskimi cepivi. Naša resnična pozornost mora zato veljati doslednim pravilom, ki so del tradicije EMA in po katerih v EU ne more biti za uporabo registrirati cepivo, ki ne izpolni vseh, že desetletja formaliziranih postopkov.

Pirnat: Ves čas pandemije se v Sloveniji sprejemajo nesorazmerni in kontraproduktivni Covid ukrepi predvsem na osnovi laboratorijskih rezultatov množičnega testiranja prebivalcev s PCR testi, ki ga forsira WHO. Laboratorijski pozitivni izvid PCR testa ne dokazuje virusa SARS CoV-2, ampak zazna le nek manjši del virusne RNA v odvzetem brisu iz nosu preiskovanca.

Ihan: Kaj dokazuje PCR, ve vsak študent prvega letnika mikrobiologije – ne razumem fascinacije nad dejstvom, ki je že dolga leta v vseh mikrobioloških učbenikih. Dokazuje pa se točno tak »manjši del« virusne RNA, ki je specifičen samo za SARS CoV-2 in za noben drug mikroorganizem ali človeško RNA. Če bi dokazovali »večji del RNA« bi težko naredili za virus specifičen test – v tem je ravno »lepota« metode PCR. Saj tudi za identifikacijo bančnega računa zadošča samo nekajmestna številka in ni potrebe po osebni prezenci, fotografiji ali prstnemu odtisu. Če nekaj v praksi deluje, pač deluje – in PCR dokazano deluje v tisočih različnih diagnostičnih testih, ki jih uporabljamo v klinični diagnostiki, in ne le mikrobiološki.

Pirnat: Delčki virusne RNA ostanejo v telesu tudi še več mesecev po tem, ko je imunski sistem virus že uničil.

Ihan: To je znano že mesece in smo o tem tudi v Sloveniji že marsikaj napisali in upoštevamo pri interpretaciji izvidov. Hkrati pa je dobro umerjen PCR tudi v dovolj veliki meri kvantitativen, da v praksi zelo zanesljivo ločimo med veliko količino virusa v brisu (okoli 20 cikov) in manjšo količino virusa (okoli 30 ciklov in več) in nam to tudi pomaga pri interpretaciji. Skupaj z anamnezo in klinično sliko je mogoče skoraj vedno postaviti vse podatke o okuženem v logično klinično sliko in ločiti med začetno okužbo, asimptomatsko okužbo, boleznijo covid-19 ali nekužnim rekonvalescentom – tako, kot v medicini tudi sicer delamo diagnostiko na drugih področjih. https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/pcr_dokument_oblikovan_15.6.pdf https://online.pubhtml5.com/agha/pchk/#p=8

Pirnat: Pozitivni izvid PCR testa ne dokazuje, da je ta oseba bolna in/ali kužna!

Ihan: Tudi to ve vsak študent 3 letnika medicine – ocena bolezni ali kužnosti vedno temelji na poznavanju poteka bolezni in kombinaciji anamneze, klinične slike in preiskav, mikrobioloških in drugih. Nisem še slišal, da bi kdo od pristojnih strokovnjakov za covid-19 trdil drugače – kolega postavlja lažne dileme in se spopada z njimi po načelu napadanja slamnatega moža.

Pirnat:Izumitelj PCR metode nobelovec dr. Kerry Mullis je izrecno poudaril, da pozitiven PCR test ne dokazuje nalezljive bolezni.

Ihan: Spet - odkritje tople vode! Kdo pa trdi drugače?

Pirnat: Diagnoza bolezni le na osnovi PCR testa posebno pri asimptomatskih osebah JE STROKOVNA NAPAKA!!!

Ihan: Se globoko strinjam, in spet »znanje« za tretji letnik medicine in napadanje slamnatega moža – stavek je namenjen fascinaciji laikov, ki naj bi zaradi oblike kolegovega zapisa (velike črke s klicajem) sklepali, da infektologi v Sloveniji postavljajo diagnozo covid-19 le na osnovi PCR. Kako nespoštljivo, da kolega, specialist za hujšanje, svoje kolege infektologe na tako cenen način zlorablja za »postavljanje« pred FB publiko.

Pirnat: Raziskave eminentnih raziskovalcev (prof.dr. Sunetre Gupta iz Oxforda, prof.dr. Jean- Francois Toussainta iz Pariza, nobelovca prof.dr. Michaela Levitta, idr.) dokazujejo, da je zaradi doseženega praga kolektivne imunosti PANDEMIJA CoV19 V EVROPI KONČANA.

Ihan: Fantastično, to bi bila največja želja vseh, ki trenutno »živimo v mikrobioloških laboratorijih« v obsednem stanju. Delo do polnoči, ekipe, ki zdaj že vsakodnevno prihajajo za urgentne primere še dodatno prek cele noči, ko se je treba odločiti, ali ponesrečenca operirati v normalnih ali covid-19 operacijski dvorani. Če se končuje epidemija - zakaj nam potem kolegi pošiljajo nemogoče količine vzorcev in prosijo za čim hitrejše rezultate, da jim pacienti ne bi čakali v prenapolnjenih »sivih conah«. In zakaj po celi EU tako raste število okuženih?

Pirnat: To potrjujejo tudi uradni podatki o cca. 100 krat manjšem številu hospitaliziranih in umrlih glede na uradne podatke ob začetku pandemije CoV19 v vseh državah Evrope.

Ihan : Na srečo se je v EU do poletja umirila epidemijo, žal je bilo kratko poletje.

Pirnat: Nadaljne množično testiranje ljudi s PCR je po mnenju prof.dr. Michaela Levitta kontraproduktivno zapravljanje denarja. V številnih državah (Nemčija, Švica, Španija, Italija, Francija, ZDA idr.) se zaradi CoV19 ukrepov množijo kritična mnenja zdravnikov krepijo protesti javnosti in začenjajo preiskave (tudi parlamentarne) glede odgovornosti CoV19 odločevalcev za njihove domnevno strokovno sporne in škodljive odločitve.

Ihan: Če strokovno sporne ugotovitve in odločitve priporočajo institucije, ki vodijo stroko, se je vseeno potrebno vprašati, zakaj vsi na avtocesti vozijo v napačno smer.

https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/latest-evidence/transmission#:~:text=Mathematical%20modelling%20studies%20(not%20peer,29%2C46%2C47%5D.

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/hcp/infection-control.html

Menim, da takojšnje prenehanje množičnih testiranj ljudi s PCR testom in ukinitev obvezne karantene, prenehanje obveznega nošenje mask zdravim ljudem ter prenehanje nefunkcionalnega in sociopsihološko škodljivega fizičnega distanciranje v izobraževalnih ustanovah ne bo bistveno povečalo število novih CoV19 bolnikov.
Če strokovno sporne ugotovitve in odločitve priporočajo članki v najbolj strokovno odličnih svetovnih medicinskih revijah, se je vseeno potrebno vprašati, zakaj vsi na avtocesti vozijo v napačno smer. Spodnji članek v Lancet na primer analizira pregled študij o prakticiranju distance (nad 18 000 udeležencev) in nošenja mask (nad 12 000 udeležencev) in ugotavlja, da prakticiranje distance nad 1 m zmanjša verjetnost okužb v opazovani populaciji od 12,8% (brez 1 m distance) na 2,6% (nad 1 m distance) in z 17,4% (brez nošenja mask) na 3,1% (z nošenjem mask). V medicini in v življenju nasploh ni črno-belih rešitev, ampak s sistematičnim prizadevanjem v pravo smer kljub temu velikokrat naredimo razliko med zdravjem in boleznijo, med redom in kaosom, med življenjem in smrtjo.  https://www.thelancet.com/pdfs/journals/lancet/PIIS0140-6736(20)31142-9.pdf

 Pirnat:Ukinitev vseh zgoraj navedenih ukrepov bi močno olajšala življenja in delo večini državljanov ter zavrla uničevanje slovenskega zdravstva, šolstva, kulture in gospodarstva.

Ihan: Tak predlog bi vseeno moral na referendum, ker daje na enakovredno tehtnico pravico do življenja petine ogrožene populacije in željo vseh nas, da bi živeli bolj udobno in se ne bi ukvarjali več z omejitvami. Če bi ustavno sodišče dovolilo tak referendum, bi tudi v primeru odločitve, da virus za Slovence več ne obstaja, avioni ne glede na rezultat referenduma še vedno enako redko poleteli z Brnika, ker nismo sami na svetu. Medtem pa priporočam članek, ki se vseeno manj pavšalno ukvarja s perspektivami različnih odločitev in scenarijev pandemije covid-19. https://science.sciencemag.org/content/early/2020/09/18/science.abd7343

 Pirnat: Ukinitev vseh zgoraj navedenih ukrepov bi močno olajšala življenja in delo večini državljanov ter zavrla uničevanje slovenskega zdravstva, šolstva, kulture in gospodarstva.

Ihan: Tak predlog bi vseeno moral na referendum, ker daje na enakovredno tehtnico pravico do življenja petine ogrožene populacije in željo vseh nas, da bi živeli bolj udobno in se ne bi ukvarjali več z omejitvami. Če bi ustavno sodišče dovolilo tak referendum, bi tudi v primeru odločitve, da virus za Slovence več ne obstaja, avioni ne glede na rezultat referenduma še vedno enako redko poleteli z Brnika, ker nismo sami na svetu. Medtem pa priporočam članek, ki se vseeno manj pavšalno ukvarja s perspektivami različnih odločitev in scenarijev pandemije covid-19. https://science.sciencemag.org/content/early/2020/09/18/science.abd7343

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Thu, 30. Nov 2023 at 07:24

0 ogledov

Snežič vrača Avdiću! Ddr. Rok Snežič vložil prijavo na policijo zaradi GROŽENJ AVDIĆA!
Ne mine dan v slovenskih osrednjih medijih, da ne bi bil ddr. Rok Snežič prva novica. Njegovi "najljubši" novinarski prijatelji iz Necenzuriranega so razkrili del sporočil, v katerih se je razkrila komunikacija med ddr. Rokom Snežičem, kraljem banan Izetom Rastoderjem in nekdanjim predsednikom vlade ter predsednikom Slovenske demokratske stranke Janezom Janšo o prodaji komercialne televizije Planet TV sedanjim madžarskim lastnikom. A tukaj je veliko bolj sporno, kako so se novinarji dokopali do kriptirane komunikacije. Zelo verjetno je, da je policija ali varnostni obveščevalni organi v eni izmed držav nekdanje skupne države, zelo verjetno BiH v eni izmed preiskovalnih akcij nekako vdrla oz. prestregla Snežičevo kriptirano komunikacijo. V tej zadevi gre za kršitev malo morje pravil o zasebnosti v komunikaciji. Zelo verjetno je, da uredništvo Necenzurirano razporira s celotno Snežičevo kriptirano komunikacijo. Danes Roki, Izet, Janez, jutri TI! Snežič pa je imel tudi bližnje srečanje po koncu sodne obravnave z bošnjaškim raziskovalnim novinarjem Avdo Avdićem. Zaradi izrečenih besed Snežiča o Martinu Krpanu, ki seka glave muslimanom pa je urgiralo celo bosansko veleposlaništvo. Snežič pa sedaj vrača udarec in se čuti ogroženega s strani bosanskega raziskovalnega novinarja Avdića. V nadaljevanju si lahko preberete zapisnik o sprejetju ustne kazenske ovadbe, ki jo je ddr. Rok Snežič podal zaradi groženj Avda Avdića.Luka Perš

Tue, 28. Nov 2023 at 19:07

1254 ogledov

Ddr. Rok Snežič vložil še zasebno tožbo proti Mojci Pašek Šetinc!
Ddr. Rok Snežič se spet pojavlja na naslovnicah slovenskih osrednjih medijev. Tokrat zaradi izjav "o Martinu Krpanu in sekanju muslimanskih glav" namenjena bošnjaškemu raziskovalnemu novinarju Avdu Avdiću. Le tega ddr. Snežič zasebno toži pred mariborskim okrožnim sodiščem zaradi novinarskih člankov. Osrednji mediji pa so tudi poročali, da želi Nova univerza odvzeti doktorat Snežiču, le ta pa je tudi proti njim napovedal uvedbo pravnih sankcij. V našem mediju smo že poročali, da je ddr.Rok Snežič vložil naznanilo suma zaradi kaznivih dejanj proti samostojni poslanki DZ Mojci Pašek Šetinc. Sedaj pa je proti njej vložil še zasebno tožbo. Luka Perš

Wed, 22. Nov 2023 at 23:29

2754 ogledov

Zadeva Ranis Smajlović: Ali se morebiti osebno poznajo družina sodnice Klaudije Bertjeri in družina Hisenaj?!
V našem mediju zelo radi tvegamo in si upamo predstaviti druge plati zgodb, ki jo vam zamolčijo osrednji mediji. Ena izmed takih zgodb je tudi zgodba o Ranisu Smajloviću. Pred leti ga je večina dominantnih medijev na Balkanu obtoževala ugrabitve otrok. Vsaj tako je zgodbo predstavljala njegova sedaj že nekdanja partnerica Dijana Hisenaj (sedaj Dimevski, po naših podatkih poročena iz koristi, za to naj bi prejela 20.000 eur). A vse kaže, da je zgodbo v resnici popolnoma drugačna.V naših člankih z naslovom [DOKUMENTI] Sodna sramota v primeru Ranisa Smajlovića! Zakaj Ranis Smajlović ni ugrabitelj, ampak REŠITELJ svojih otrok! in [DOKUMENTI] Razkrivamo sporno ravnanje švicarskih neodvisnih institucij v zadevi Smajlović! smo tudi s pomočjo dokumentov razkrili, da je v predstavljeni zgodbi v osrednjih medijih malo morje lukenj. Da gre za še en sodni konstrukt proti nedolžnemu posamezniku v naši državi. Ranisa Smajloviča v njegovi zadevi podpira tudi javno dekan njegove fakultete dr. Mitja Steinbacher. (Foto: Posnetek zaslona-Katališki inštitut)Smajloviča podpira tudi dekan njegove fakultete dr. Mitja Steinbacher.Smajlovića pa je zadeva tako motivirala, da se je vpisal na študij prava na Fakulteti za pravo in ekonomijo v Ljubljani le zato, da dokaže svojo nedolžnost. V njegovo nedolžnost verjeme med drugim tudi dekan fakultete Mitja Steinbacher. Še več, dekan omenjene fakultete ter študentje mu tako zaupajo, da je Ranis Smajlović tudi predsednik študentskega sveta na fakulteti ter tudi član senata. Omenjeni primer pa bo Smajlović opisal tudi v svojem magistrskem delu saj trenutno že zaključuje magistrski študij, prvi letnik magisterija pa je zaključil z povprečjem ocen 9.6, kar je znak izjemne nadarjenosti za pravo.Dekan Fakultete Steinbacher je v podporo Smajloviču podal tudi izjavo, citiram “ Kar bi lahko povedal o našemu študentu Ranisu Smajloviću, ki je že magister po izobrazbi. Mi smo zelo veseli, da je prišel k nam iz večih razlogov. Prvič osnovni razlog je nakako meni tudi kot dekanu to da navdihuje in si želimo takšnih študentov. Gospod Ranis je izredno samoiniciativen zelo veliko je že zdaj v zelo kratkem času praktično zoorganiziral ekipo študentov, tako da so zelo usklajeni, zelo dobro žilico ima za te stvari. Je tudi predsednik študentskega sveta in tudi predstavnik študentov na senatu fakultete, v začetku študentskega leta 22/23 je bil v to funkcijo izvoljen s strani študentov. Na fakulteti imamo dva predstavnika študentov na senatu in eden od njih je g. Ranis, to je kar se formalnega tiče. Ima veliko zaupanja, veliko spoštovanja do fakultete, imamo zelo profesionalen odnos z njim. Veliko pomaga in je na nek način administrativno prisoten pri delovanju fakultete, praktično bi kar veliko manjkalo, če ga nebi bilo oziroma smo z njim veliko pridobili kot organizacijsko. Ob tem seveda želim čimbolj plodno delo z objavo zgodbe, da bi pripeljal zgodbo med ljudi, to izkušnjo, ki priča na nek način o karakterju g. Ranisa. Gre za neutrudnega borca za resnico in pravico, tako da iz tega vidika ima vso mojo podporo, mojo osebno in ostalih kolegov. Veselim se tudi nadaljevanja njegovega študija, to kar je že zdaj nekako zbral ter globina pravnih vsebin, ki jih razume, priča o tem, da je že zdaj zelo pravno podkovan, vešč pravnih norm, tako, da verjamem, da bo šel do konca po eni strani. Po drugi strani pa, da bo zelo uspešno zaključil študij na naši fakulteti z možnostjo nadaljevanja na doktorat. Profesorji so zelo zadovoljni z njim v pogovorih vedno naletim na to, kako teče delo z študenti in praktično ni pogovora kjer nebi nek delček prispeval g.Ranis. Smo zelo veseli, da ga imamo. Želim mu veliko uspeha in vse dobro.”Sodnica Klavdija Bercieri in Diana Hisenaj. (Foto: Posnetek zaslona Google Proreader, Kurir Facebook)Ali sta družini sodnice Klaudije Bercieri in Dijane Hisenaj (Dimevski) družinski znanci?Že nekaj časa je zelo napeto vzdušje med okrožno sodnico Klaudijo Bercieri in Ranisom Smajlovićem. Sedaj pa so v naše uredništvo prišle zanimive informacije o sodnici Klaudiji Bercieri. Okrožna sodnica je postala leta 2019. V preteklosti je tudi večkrat oprostila domnevna kazniva dejanja osumljence obtožene pedofilije in posilstva. Nekaj njenih sodb pa je na višjem sodišču v Ljubljani razveljavil višji sodnik Mokorel. Med njimi je tudi razveljavil njeno odločitev v primeru Smajlović. Z objavo naših dveh člankov pa so v naše uredništvo prišle informacije (javno objavljene na svetovnem spletu) o morebitnem družinskem poznanstvu med družinskimi člani sodnice Bercieri in nekdanje partnerke Ranisa Smajlovića Dijane Hisenaj. Mož sodnice Bercieri se piše Ibiši in bi naj bil dober znanec očeta Dijane Hisenaj. Ibiši je tudi aktiven kot trener na Košarkarski zvezi Slovenije ter trener KK Litija. Tako predhodniki Ibišija in Hisenaj izvirajo iz kosovske Mitrovice, trenutno pa obe družini prebivata v Zasavju in okolici. Višje sodišče je med drugim primer Smajlović v ponovno sojenje vrnilo zaradi nepopolno ugotovljenega dejanskega stanja in napačne uporabe materialnega prava. Višje sodišče je razveljavilo sodbo Bercirijeve zaradi dejstva, ker je v prvotni sodbi prvostopenjskega sodišča postavila pogoj, ki v kazenskem materialnem pravu za očitano kaznivo dejanje ne obstaja. Si je sodnica dovolila nezakonito šititi pravo? Višje sodišče pa tudi zahteva, da Bercirerieva popravi svojo napako. S tem pa ji je na nek način Višje sodišče dalo zaušnico na njeno prvotno odločitev. Za tako nestrokovno delo lahko rečemo samo “sramota za našo pravno državo”.Foto: Prava.siAli sta uslužbenka CSD Adisa Mujčinovič in policistka PP Zagorje Nives Likar izdajali tajne podatke in zahtevali podkupnino?!Iz spisa zadeve pa je možno razbrati, da je delavka CSD Zagorje Adisa Mujčinović izdajala tajne podatke Ranisu Smajloviću v zvezi z njegovim postopkom. Podatke, ki jih je sama imela so poleg nje poznali še sodišče v Trbovljah in sodni izvršitelj iz Kopra Tadej Poljak. Ob tem pa je z različnimi nasveti Smajloviću pomagala tudi policistka PP Zagorje Nives Likar. Likarjevi je Smajlović zaupal tajno informacijo glede izvršitelja, kar je tudi priznala na sodišču. Obe omenjeni sta mu dejali, da bo zaradi dejanja, ker je skril svoje otroke v tujino plačal le 500 evrov kazni, nato pa bo lahko zadevo reševal naprej na družinskem sodišču. Likarjeva pa mu je tudi pomagala na način, da je Smajloviču javljala, kdaj policijskih patrulj na določenih cestnih odsekih od Zagorja do meje s hrvaško ni. Za svoje dejanje pa je zahtevala tudi »plačilo za tveganje«, zaradi česar je bila tudi zaslišana pri načelniku PP Zagorje. Glede plačila pa je Likarjeva Smajlivića vprašala pred njegovimi kolegi pred Sparom v Zagorju, takrat mu je Likarjeva tudi dejala » Ne bom te klicala, ampak ti bom povedala vse, kar se dogaja ko se vidiva zunaj.« Za Adiso Mujčinović pa smo v naših preteklih člankih že razkrili, da je bila v preteklosti tudi dolgoletna družinska kolegica oz. znanka Smajlovićevih. Po vseh teh dogodkih pa sta si Liukarjeva ter Mujčinovičeva dovolili tudi lažno pričati, preurejati uradne zaznamke ter zavajati tožilstvo in sodstvo z lažnimi podatki. Smajlovič ju je na zaslišanju razkrinkal ter sodnici naznanil vsa kazniva dejanja. Se je državno tožilstvo lotilo pregona Likarjeve in Mujčinovičeve? V pravni državi bi že odgovarjali za svoja dejanja, Smajlović pa bo zahteval prevzem odgovornosti za kriminalna dejanja uradnih oseb.Zaradi omenjene zadeve Smajlovič očita tako Likarjevi in Mujčinovićevi ter tudi sodišču, da je bil z njune strani napeljan k izvedbi kaznivega dejanja po 190, členu KZ-1, kar se lahko tudi razbere iz sodnega spisa. Po kazenskem procesnem pravu pa velja pravilo, da kdor je bil napeljan na kaznivo dejanje NI KRIV.Foto: Prava.siTudi odločba Urada Varaha človekovih pravic pritrjuje predlaganim dokazom Ranisa SmajlovićaOb koncu članka prilagamo še del odločbe z Urada Varuha človekovih pravic. V tem dokumentu boste z lahkoto razbrali, da ima v celotni zadevi Ranis Smajlović prav in je bil resnična žrtev dela zaposlenih vrst iz slovenskega sodstva, tožilstva, policije, centrov za socialno delo ter nekaterih švicarskih institucij. Foto: Bralec Prava.si.Luka Perš

Wed, 8. Nov 2023 at 13:37

3158 ogledov

Ddr. Rok Snežič vložil ovadbo proti Mojci Pašek Šetinc!
Objavljamo celotno besedilo vloženega naznanila suma kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja poslanke DZ Mojce Pašek Šetinc, ki jo je proti njej vložil ddr. Rok Snežič. Pravna sredstva proti Šetinc Pašek pa je napovedal tudi Boris Tomašič, direktor medijskih hiš, ki jih preiskuje komisija pod vodstvom Pašek Šetinc.Osrednji mediji so za trenutek vladne afere pustili na miru in se spet lotili financiranje nekaterih medijev, ki več ali manj niso kritični do Slovenske demokratske stranke (SDS). So pa toliko bolj kritični do predstavnikov tranzicijske levice. Že v prejšnjem mandatu je bila preiskovalna komisija, ki se je ukvarjala s financiranjem le teh in povezanosti s SDS. Delo prejšnje komisije pa z ustanovljeno preiskovalno komisijo o isti problematiki nadaljuje izključena poslanka Gibanje Svoboda Mojca Pašek Šetinc. Le ta je kot predsednica preiskovalne komisije slovenski javnosti na novinarski konferenci predstavila 200- stransko vmesno poročilo, ki nakazuje na sume vzporednega financiranja stranke SDS. Foto: Posnetek zaslona-Nova24tvVendar vse kaže, da tudi napadena stran ne bo stala križem rok. Preiskovalna komisija pod vodstvom Paškove je preiskovala predvsem medijska podjetja, kjer je direktor (eden izmed večjih lastnikov) Boris Tomašič, znan po vodenju oddaje Kdo vam laže. Kot je večkrat obljubil javno, bo za zaščito svojega imena in podjetja proti Šetinc Pašek vložil vsa pravna sredstva. V članku z naslovom [Video] Janša nastavil ogledalo novinarjem POP TV so zapisali sledeče:"Poročilo prav tako navaja domnevno financiranje medijev blizu stranke SDS iz javnih sredstev, namenjenih vodenju državnozborske volilne kampanje leta 2022. Koliko je resnice v tem, je pojasnil direktor Nove hiše d.o.o. Boris Tomašič, ki je poudaril, da se nanj doslej preiskovalna komisija z vprašanji ni obrnila, “lahko si predstavljate, kako temeljita preiskava je, da o morebitnih oziroma bom konkreten, o izmišljenih očitkih ne vprašaš najbolj odgovorne osebe v podjetju”. Vprašanje, ali bo Tomašič sploh povabljen na zasedanje preiskovalne komisije, ostaja, sam pa je že večkrat povedal, da se bo vabilu z veseljem odzval, saj, kot pravi, “bi potem zelo hitro razčistili stvari in ugotovili, da gre za navaden politični konkstrukt z namenom diskreditacije določene politične stranke kot tudi skupine medijev, ki je kritična do aktualne oblasti”.Foto: Tvit Luka PeršRok Snežič vložil ovadbo proti Mojci Pašek Šetinc! Kako bo ukrepalo Specializirano državno tožilstvo?!Med tiskovno konferenco pa je predsednica komisije Mojca Pašek Šetinc večkrat obtožila in podajala vpletenost v sume kaznivih dejanj znanega davčnega strokovnjaka ddr. Roka Snežiča, znanca predsednika SDS Janeza Janša in simpatizerja omenjene stranke.Ddr. Rok Snežič zdaj že izključeni poslanki Gibanje Svoboda in kmalu tudi nekdanji predsednici omenjene komisije očita, da je s svojimi dejanji zelo verjetno kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, prekoračitev pooblastil, zlorabe osebnih podatkov, nevestno delo v službi. Snežič je naznanilo suma podal na specializirano državno tožilstvo, točneje na Oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili. Ob koncu svoje ovadbe zahteva od tožilstva, da ga o postopku redno obveščajo,Potrdilo o nekaznovanosti ddr. Roka Snežiča v Bosni in Hercegovini. (Foto: bralec Prava.si)Potrdilo o kazenskih evidencah ddr. Roka Snežiča v Sloveniji. (Foto: Bralec Prava.si)Spodaj si lahko preberete celotno ovadbo ddr. Roka Snežiča proti poslanki DZ Mojci Pašek Šetinc:Specializirano državno tožilstvoOddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastiliTrg PF 131000 LjubljanaDdr. Rok SnežičFesa 26a6430 Piran(naslov za vročanje: Koroška cesta 221, 2351 Kamnica)Datum 08.11.2023Zadeva: Naznanilo suma kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, prekoračitev pooblastil, zlorabe osebnih podatkov, nevestno delo v službiPodpisani ddr. Rok Snežič, univ. dipl. prav. Naznanjam sume storitve kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, prekoračitev pooblastil, nevestno delo v službi, zlorabe osebnih podatkov in kaznivo dejanje obrekovanje.Dne 7.11. 2023 je ga. Mojca Pašek Šetinc kot predsednica preiskovalne komisije o ugotavljanju politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij, zaradi domnevnega nezakonitega financiranja političnih strank na javnih konferenci za medije navedla » četrti primer smo zajeli še iz prejšnje preiskovalne komisije. Gre za primer Roka Snežiča in njegovih komplicev, predvsem in pretežno bosanskih državljanov, kjer se je na več primerih izrisala zelo podobna shema nekega finančnega mehanizma, ki bi mu lahko kar mirno rekli pralnica denarja.«Več kot očitno je ga. Pašek hudo zlorabila svoj položaj in dano pooblastilo državnega zbora saj je v nasprotju z 93. členom Ustave Republike Slovenije, ki določa: » državni zbor odredi preiskavo o zadevah javnega pomena« ; vodila preiskavo zoper mene Roka Snežiča, ki nisem ne politik ne član nobene politične stranke niti javni funkcionar, niti javni uslužbenec niti prejemnik kakršnih koli sredstev iz proračuna. Po Ustavi Republike Slovenije lahko predsednica parlamentarne komisije vodi preiskavo o zadevah javnega pomena. Moje poslovanje v tujini kot je navedla ga. Pašek z bosanskimi državljani pa ni zadeva javnega pomena in je z preiskavo mojih poslov v tujini z mojimi poslovnimi partnerji grobo zlorabila svoj položaj v namene svoje politične stranke in zbirala moje osebne podatke in moje poslovanje z namenom zlorabe le teh v strankarsko korist in svojo osebno korist.Po njenih navedbah na tiskovni konferenci je pridobivala moje osebne podatke v nasprotju z Zakonom ( kaznivo dejanje zloraba osebnih podatkov). Zavajajoče in lažno je navedla, da sem bil jaz prokurist podjetja gospoda Stanislava Petka, ki je sodeloval pri prvem ustanovnem lastništvu podjetja Nova24TV.si... Jaz osebno ne poznam nobenega Stanislava Petka, kaj šele, da bi bil prokurist kakšnega njegovega podjetja (kaznivo dejanje žaljive obdolžitve). To navedbo je podala z namenom obrekovanja, da bi lahko upravičila nezakonita pridobivanja mojih osebnih podatkov in preiskovanja mojih poslov v tujini s tujimi državljani.Ga. Pašek je v izjavi za javnost navedla, da gre za primer Roka Snežiča in njegovih komplicov, kar bi mu lahko kar mirno rekla pralnica denarja. Tudi s tem je storila kaznivo dejanje obrekovanja za kar je predpisana kazen do 2. let zapora in gre za hud sovražni govor, za kar bom podal zasebno kazensko tožbo.Tožilstvu prilagam potrdilo o nekaznovanju v Republiki Sloveniji in potrdilo iz Bosne in Hercegovine (BiH) o nekaznovanju in da se v BiH zoper mene ne vodi noben kazenski postopek. Tožilstvo pozivam, da ukrepa v skladu s svojimi pooblastili in osebo z posebnimi pooblastili obtoži za ugotovljena kazniva dejanja. Prosim, da me o poteku postopka obveščate!Lep pozdrav, ddr. Rok Snežič, univ, dipl. prav.Luka Perš

Thu, 2. Nov 2023 at 11:59

2035 ogledov

Spoštovani bralci, predstavljamo nadaljevanje Ilonike nadebudnega slovenskega pisatelja Domna Mezga!
Oktobra je po več kot treh letih izšel 2. del fantazijske sage z naslovom Ilonika, Saga o cesarju Feliksu. Prvi del je namenjen predstavitvi fantazijskega sveta, ki se imenuje “dežele”. Glavna oseba je cesar Feliks, prozno delo pa edinstveno zlasti s slogovnega vidika in kompleksne gradnje domišljijskega sveta. Že v začetku prvega dela, se novi vladar odpravi na pot iskanja smisla življenja in sreče, kar pa v 2. delu pride še bolj do izraza. Če v prvem delu Feliks išče smisel v pijači, bogastvu in ljubezni, v drugem obudi prastaro nebeško umetnost, to je letenje.V ta namen mu dvorni rokodelec izdela posebna krila. In ko niti v letenju ne najde smisla, odide k staremu alkimistu, od katerega si nadeja čudežni napoj za srečo. Alkimist ga razočara, rekoč da je kaj takšnega nezmožen zvariti, mu pa priporoči, da za nasvet povpraša katerega izmed pokojnih, ki so mu bili času življenja blizu. Feliks ponoči odide v cesarske grobnice na grob pokojne matere in z rotenjem duha pokojnice prelomi pradavno postavo ter prikliče nečiste sile podzemlja …Kratek odlomek“Spet se je ozrl skozi razpoko na desni, da bi pozabil na skelet. Na vratu je začutil okostnjakovo zobovje. Zagrizlo se je v kožo. Za režo se mu je posmehovala še ena lobanja in bolščala vanj s praznimi očesnimi jamicami. Počutil se je kot poganski despot po pogrebu, ki so ga v sarkofag položili skupaj z ženo. “Piiiiik, piiiiik, piiiiik …,” je začelo kapljati na njegovo čelo. Kapljice so udarjale kot kamenje in se razblinjale v pršec. Najbrž so nastale zavoljo vlage, ki je je bilo vsepovsod polno. Kosi oblačil so bili vlažni, tlakovci pa spolzki kot led. Pred vhodom v grobnico se je razleglo pritajeno renčanje in sikanje, da je od groze ledenela kri. Odsev, odsvit pojemajočih plamenov je dal rdečkast pridih. Na nasprotnem zidu sobane se je izrisala podolgovata senca, nedvomno daljša, kot bi bila, če bi bila človeška. Feliks je zamižal in skušal vse skupaj odmisliti, a ga je pritajeno, srhljivo škripanje neusmiljeno opominjalo, da je Tisto nekaj že vstopilo v grobnico. Bili so koraki. Niso bili človeški. Spremljal jih je neznosen, ušesa parajoč zvok, mešanica konjskega topota in praskanja orjaških ptičjih krempljev. “Piiiik, piiiik, piiiik,” je udarjalo po Feliksovem čelu kot po nakovalu … Ni si upal niti trzniti … Zadržal je dih … Strah ga je povsem omrtvičil …”Kje naročiti knjigo?Dobra knjiga, Luka Erceg s.p.,Panonska ulica 6, 2000 Maribor,GSM: 051/696-381 Mail: luka.erceg@gmail.comKnjiga bo kmalu na voljo tudi v spletni trgovini: www.dobraknjiga.euBesedilo uredil Luka Perš

Tue, 31. Oct 2023 at 09:09

23880 ogledov

Izpoved žvižgača: "Zmagovalec bo na koncu Jamnik&Co, ki so bili na vrhu itak tudi že prej. Elektro mafija bo dosegla svoje!"
Znani slovenski raziskovalni novinar Bojan Požar velikokrat na družbenem omrežju X razkriva v takoimenovani svoji rubriki "Mi pišejo" veliko zanimivih informacij iz gospodarskega, političnega, zdravstvenega, kmetijskega in lokalnega področja. Tudi v našem mediju že nekaj časa sodelujemo z žvižgačem, ki je velja za odličnega poznavalca akterjev na električnem trgu v Sloveniji. Tako nam je razkril v članku z naslovom Ekskluzivno razkrivamo, kako hoče Robert Golob preko Zakona o oskrbi z električno energijo izvesti privatizacijo GEN-I! z dne 17. aprila 2022 kako in na kakšen način se bo zgodila privatizacija državnih deležev v energetiki. Vse kaže, da se ta scenarij sedaj tudi uresničuje, ko želi trenutna vlada pod vodstvom dr. Roberta Goloba s 185-milijonsko dokopatizacijo poplačati "male delničarje", kot sta tranzicijska bogataša Otmar Zorn in Igor Lah. Kot je sklepati iz njegovega mnenja, je takoimenovana "elektromafija" v Sloveniji pod sedanjo vlado dosegla vse ključne cilje, da bo v imenu "tujega ali domačega" lastnika zavladala brez nadzora države. Že v našem članku z naslovom FOLLOW THE MONEY: Kako so iz slovenskega GEN-I plačali Martina Berishaja! Kam je poniknilo skoraj 100 milijonov evrov?! je razkril sledeče: "Takšnih težav v GEN-u očitno nimajo, njihova kombinacije "strokovne odličnosti na vseh področjih" in hkrati zadovoljevanje politike, jih je dolgo ohranjala "pod radarjem." Internacionalizacija poslovanja preko hčerinskih družb jim omogoča marsikaj in zakriva vse kar si želijo. Vedeti moraš, da se glavnina "finančnih transferjev za zasebne žepe" akterjev v resnici ne dogaja v GEN-I ali hčerinskih podjetjih, ampak pri in preko njihovih običajnih (fiktivnih) posrednikih, ki niso lastniško povezani) poslovnih partnerjih oz. kupcih in prodajalcih elektrike tako na Balkanu kot ostalih državah EU!!!", pa nam je razkril odličen poznavalec elektro trga v Sloveniji." Spodaj si lahko preberete njegovo mnenje o aktualnih političnih zadevah. Če se z njegovo oceno stanja v državi strinjate ali ne, je vaša odločitev.Od ponovnega vstopa dr. Roberta Goloba v državno politiko ne utihnejo govorice, da je edini cilj nekdanjega dolgoletnega predsednika uprave GEN-I privatizacija državne energetike. To namero nakazuje tudi odločitev trenutne Golobove vlade, da želijo s 185-milijonsko dokapitalizacijo iztisniti male delničarje iz petih slovenskih elektro distributerjev. Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv.Med zmagovalci se omenjata tranzicijska bogataša Igor Lah in Otmar Zorn. Že ob koncu lanskega leta so v spletnem mediju Nova24tv napisali članek z naslovom Veliki posli “mladih fantov”: Se z Jamnikovim imenovanjem v upravo SID banke pripravlja podlaga za privatizacijo energetike? z dne 24.12.2022. V njem so opisali, da bi ključno poteze v privatizaciji slovenske energetike potekale preko SID banke pod vodstvom Boruta Jamnika, "grobarja slovenskega gospodarstva" kot so ga označili v Slovenskih novicah v letu 2016.Foto: Posnetek zaslona- Slovenske novice Da niso vsa namigovanja s trte zvita priča tudi zadnje razkritje dolgoletnega novinarja in urednika Informativnega programa na Planet TV Mirka Mayerja. Le ta je zapisal, da ima sedanji šef GEN-I Maks Helbl nalogo, da čim prej uspe združitev trgovalnih delov med Holdingom slovenskih elektrarn (HSE) in GEN-I. Po besedah Mayerja pa temu ostro nasprotuje Golobova poročna priča in dolgoletni sopotnik aktualnega predsednika vlade Tomaž Štrokelj. Omenja še predsednika uprave GEN Dejana Paravana, ki je za Goloba pripravljen izpolniti vse želje. Zato si pozorno preberite izpoved našega žvižgača. Po našem mnenju je njegovo mnenje lepo zaokrožilo vso aktualno dogajanje tako v slovenski energetiki kot na političnem-gospodarskem-finančnem parketu v naši državi.Foto: Mirko Mayer družbeno omrežje X.IZPOVED ŽVIŽGAČA"Mislim, da je vse skupaj zelo zelo slaba komedija. Zmagovalec bo na koncu Jamnik&Co, ki so bili na vrhu itak tudi že prej. Elektro mafija bo dosegla svoje, saj je SODO d.o.o. že v lasti ELES d.d., le še pripojitev izvedejo - MERVAR je car, saj je uspel z obljubami, ki jih ne izpolni do sedaj uspešno nategoval vse politične opcije.Pet elektro distribucij bo udruženo v dve veliki. Vmes si bodo prijateljčki razdelili EUR-e za odkup manjšinskih deležev pri elekteooperaterjih. Sedaj se vodstva in administracija sedanjih elekteodistriibucij ukvarja le še kje bodo našli službo in kam se bodo inštalkrali, saj bo veliko lokalnih elektro šerifov z združitvijo zares odpadlo. Podobno je pri njihovih lokalnih dobaviteljih... Ko bo projekt zakljičen, bo nastal problem spoštovanja EU direktiv, 100% državnega lastništva le te in seveda EU pravil svobodnega trga pri distribuciji elekteične energije...in evo nove privatizacije in vstopanja "tujcev" v lastništvo...Absolutni zmagovalci so pa trenuno gradbeniki za nizke gradnje in koncesionarji za ceste in vodotoke, ter posledično HAN in Bratuškova, ki so jima poplave v roke in žepe položile nenadejane miljone €, težke milijone.Z planirano gradnjo velikih polj sončnih in veternih elektrarn bodo prišli na vrsto poleg gradbenikov tudi drugi izvajalci montažnih del. Čaka jih nekaj 100 mio EUR v nekaj letih, kar je za SLO razmere ogromno.Šarec se nekaj trudi nagrabiti pa mu gre bolj slabo od rok, saj ni material za to. Ostali politično neuki fantje in dekleta svobode in levice v vladi in ministrstvih ne znajo, nimajo pojma ne za normalno funkcioniranje ministrstev, še manj znajo nagrabiti zase.Na koncu bomo vsi ploskali Boštjančiču, ki mnogo stvari preprosto ne razume. Je pa edini, ki se očitno zaveda, da ne zna in zato ni "počistil" nikogar iz delovnih ekip na finančnem ministrstvu, ki kjub vsemu funkcionira ali vsaj za silo funkcionira. Če bi ravnal enako kot ostali junaki po ministrstvih, bi bil polom itak takojšnji.Foto: Prava.siSkrb vzbujajoča je tišina okoli gospodarskega ministrstva, kjer se verjetno dogaja veliko, a na sofisticiran način in stran od medijev, HAN je itak lisjak. SD je ugotovila, da ji v resnici vse skupaj izredno ustreza, saj je ekonomska moč v resnici popolnoma nazaj v rokah njihovih ljudi, tudi če na ven izgleda, da so pripadniki ali podporniki drugih strank na levici.Kako bo Slovenija prilezla ven iz tega, glede na nezainteresiranost, naivnost in apatičnost ljudi (z izjemo aktivnih maloštevilnih twiterašev) ne ve nihče. Morda bo triger za spremembe popolni polom, ki nas vse čaka z elektriko in novim načinom obračunavanja omrežnin, ki prihaja. Prepričan pa sem, da bo večina odjemalcev elektrike v vsakem primeru še jokala.Kako bomo ponovno zagnali proizvodnjo v gospodarstvu, ki se je na mnogih področjih praktično ustavila (pa to nihče ne problematizira) je zgodba zase. Sicer po naravi nisem pesimist ampak me za vse skupaj resnično skrbi, saj se nihče od sposobnih nima volje izpostaviti in udariti po mizi, da bi se kaj sprememnilo. Da o slovenskem sodstvu sploh ne govorim, saj se dogajajo na Vrhovnem sodišču RS in vrhu sodstva prave strokovne komedije, pa za to nihče ne ve, pa je.Foto: Prava.siAli obstaja nova ali desna ali sredinska stranka, ki lahko prevzame oblast? Verjetno ja. Ampak ali imajo ljudi, ali imajo voljo, da bodo vso to blato, ki ga je nanesll skidali iz vse javne uprave?Odstraniti tisto blato na Koroškem z lopatami je bila šala, to pa ne vem..."Besedilo uredil Luka Perš
Teme
Rezidenca vredna dva milijona Vladimir Pirnat Rezidenca dva milijona evrov sds nasprotnik cepiv Alojz Ihan

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ta anticepilec-zdravnik zraven SDS prodaja luksuzno vilo za dva milijona evrov!