Kulturni minister Vasko Simoniti dregnil v osje gnezdo "kulturne mafije"! 23 milijonov evrov težka prevara prenove Drame!!!

Objavil/a prava ., dne 2021-11-25 ob 02:24:30

Slovenski tranzicijski mediji imajo tokrat odprti dve zanimivi fronti. Eno predstavlja dolgoletni predsednik uprave GEN-I Robert Golob, ki mu je potekel mandat. "Javni mediji" se v zadnjih dneh ukvarjajo predvsem z "bildanjem energetskega wunderkinda", nekdanjega predsednika uprave GEN-I Roberta Goloba. A se ne zavedajo, da bodo številke te zapletene poslovne-energetske hobotnice kmalu predstavile bolečo resnico o Golobu in njegovi "genijalni" druščini. Drugo fronto so ta teden odprli z odstopom ravnatelja ljubljasnke Drame SNG Igorja Samoborja.

V dominantnih tranzicijskih medijih se je do sedaj predstavljala le ena plat medalje o odstopu ravnatelja Drame Igorja Samoborja. "Razredni sovražnik" je predaval pravljico o tem, kako "zlobno" kulturno ministrstvo nima posluha za prenovo Drame. Med drugim pa je tudi dejal, da kulturno ministrstvo ni odobrilo finančnih sredstev pri sanaciji zadnjih poplav v prostorih Drame. Težava se je pojavila, da je po besedah odstopljenega dolgoletnega ravnatelja osrednje slovenske gledališke institucije trenutni minister za kulturo dr. Vasko Simoniti prekinil financiranje projekta prenove Drame.

"In to financiranje je minister Simoniti po Samoborjevih navedbah prekinil, čeprav so bile vse zaveze in postavke na strani gledališča izpolnjene. "Vsi sodelujoči od takrat delujejo pro bono, ker se zavedajo, da odlašanje prenove zgradbe lahko predstavlja tudi prekinitev delovanja SNG Drama kot gledališča. Minister je hkrati brez posveta s stroko posegel v projekt in med drugim zahteval, da se iz projekta izključi tri leta pred tem kupljene prostore Nemške hiše. V želji po nadaljevanju postopkov smo z ekipo sodelavcev na vse te samovoljne intervencije pristajali. Kljub zahtevani prilagoditvi projekta zelene luči za nadaljevanje projektiranja nismo dobili. Dobili nismo niti dovoljenja za oddajo vloge za gradbeno dovoljenje. Gradbeno dovoljenje pa je prvi pogoj za pripravo dokumentacije, ki je podlaga za vse nadaljnje postopke in tudi za izračun dejanske vrednosti investicije," je za RTV Slovenija izjavil Samobor. 

Večino javnih navedb Samobora je Simoniti brez težav demantiral v oddaji Odmevi na RTV Slovenija. Odstopljeni ravnatelj Drame je povedal, da kulturno ministrstvo ni namenilo finančnih sredstev za sanacijo poplav v Drami. Simoniti je to demantiral in povedal, da so namenili za sanacijo škode zaradi poplav 300 tisoč evrov. Enako je dejal, da so v letošnjem letu povišali sredstva Drami iz osmih na devet milijonov evrov.

Kulturni minister Vasko Simoniti razkril modus operandi "kulturne mafije" v Sloveniji! Pri prenovi Drame so slovenske davkoplačevalce hoteli opehariti vsaj za 23 milijonov evrov! Prvotni plan prenove Drame bi stal 75 milijonov evrov!

Kulturni minister Simoniti je v današnjem gostovanju v Odmevih razkril kruto resnico. Dejstva, ki jih je navedel v svojem nastopu drugače enostavno ne moremo poimenovati, da gre pri projektu prenove Drame za "kulturni mafijski posel" na račun slovenskih davkoplačevalcev.

Prav prenova Drame kaže, kako "kulturna mafija" ureja posle po svoje. V oddaji Odmevi je Simoniti povedal, da je prvotni plan prenove osrednjega slovenenskega nacionalnega gledališča stal 75 milijonov evrov.

Kot kaže so ugotovili, da s to številko pretiravajo, so ceno investicije "znižali" na 43 milijonov evrov. Tako so leta 2019 v času kulturnega ministra Toneta Peršaka podpisali triletno financiranje pogodbe projektiranja projekta prenove Drame. Izbrani so bili arhitekturni biro Bevk in Perović. Isti biro je tudi odgovoren za projektiranje projekta NUK 2. Prav ta biro je postavil ceno investicije za prenovo Drame na 43 milijonov evrov!

V oddaji Odmevi je kulturni minister Vasko Simoniti povedal:

"Se pa pri tem projektu, ki je zelo velik in zelo zahteven, postavljajo nekatera vprašanja, ki si jih je zastavil minister, ko se je srečal z vsebino, pa tudi moji sodelavci. Glede na to bi bilo dobro, če bi na začetku seznanili ljudi, koliko je vreden ta projekt. Najprej je bilo rečeno, da je vreden okoli 60 ali 62 milijonov evrov, vendar niso povedali, da je to brez DDV-ja, kar potem nanese 75 milijonov evrov. Nato se je zmanjšal na 45 milijonov evrov, znova brez DDV-ja, kar na koncu nanese 58 milijonov evrov. To so izredno velike številke, ki zahtevajo natančne odgovore tistega, ki to financira, to je država, za katero pa je seveda odgovoren minister," je pojasnil Simoniti slovenski javnosti.

V nadaljevanju razloži vse pomisleke, ki se spremljajo omenjeni projekt. Pojasnil je, da ministrstvo ni prekinilo financiranje, a le želi, da se projekt prenove SNG Drama vodi transparentno in z jasno podobo.


				Odstopljeni ravnatelj SNG Drama Igor Samobor. (Foto: STA)

Odstopljeni ravnatelj SNG Drama Igor Samobor. (Foto: STA)

"Razredni sovražnik" dobro ve, zakaj je v ponedeljek ponudil odstop z mesta ravnatelja Drame. Nekdanji dolgoletni direktor Drame Igor Samobor je med drugim povedal, da so bili rezultati revizije znani že v mesecu septembru. A je Simonti razkril še eno manipulacijo Samobora. Odgovorni na ministrstvu za kulturo so revizijo prejeli šele  osemnajstega novembra 2018.

"Zanimivo je, da je gospod Samobor zadržal zase, kaj pomeni ta velika investicija. Zaradi tega je vzbudila določene pomisleke in vprašanja tudi pri ministru, ki je odgovoren za to. Gre za to, da ta hiša nima razrešenih več stvari. Ene so v povezavi s parcelami, ki niso jasne. Druge so s soglasjem stanovalcev, ki ga nimajo. Tretjič, ta investicija bi šla globoko v zemljo in bi spodjedala tudi Dramo ter nasproti stoječo izjemno pomembno hišo. Glede na tako investicijo, ki bi globoko spodjedala hišo, bi seveda lahko prišlo v bližnjih hišah do kakih razpok. Minister je zato prosil, da bi dobil jasna in nedvoumna pojasnila in garancije, na podlagi katerih bi lahko nadaljevali in tudi bomo nadaljevali pod pogoji, da bodo stvari jasne in transparentne, " razkrije v Odmevih resorni minister za kulturo dr. Vasko Simoniti.

V reviziji piše, da ni mogoče natančno določiti natančne cene, a so projektanti Bevk in Perović določili ceno 43 milijonov evrov. Sedanji minister za kulturo dr. Vasko Simoniti je izrazil zaskrbljenost, da "če se postavljalo take cene, da bi prišlo do bistveno večjih številk in do neznansko velike števila aneksov."

Z resornim ministrom za kulturo se strinja dolgoletni finačnik in bančnik France Arhar, predsednik sveta Drame. Le ta je nedvoumno povedal, da lahko samo čista in transparentna situacija pripelje do gradbenega dovoljenja za prenovo Drame.

Besedam ministra za kulturo Simonitija pa je pritrdil tudi notranji minister Aleš Hojs. Če kdo misli, da se Hojs ne spozna na številke se krepko moti. Sam je bil dolgoletni vodilni kader na področju investicj družbi DRI (mesto direktorja področja cest in razvojnih projektov op. a.) Vrednost teh projektov je bila 150 milijonov na letnih investicijskih vlaganj v infrastrukturne projeke. Zato zelo dobro pozna, v čigavem interesu delajo projektanti v posameznih projektih.

Tako je razkril na Twiterju:

Kje je hotela "kulturna mafija" okrasti slovenske državljane vsaj za 23 milijonov evrov!

Spoštovani slovenski davkoplačevalci, vprašate se lahko, kdo ima koga tu za idiota! Sedaj vam razkrijemo, kje je hotela "kulturna mafija" opehariti lastne državljane. 

Na spletni strani Si21 je bila povzeta novica STA ob podpisu pogodbe za izvajalca projektiranja pri prenovi Drame. Ključno vlogo pri vse tem sumljivem projektu je odigral biro Bevk Perovič kot zmagovalec "mednarodnega" natečaja. Za projektiranje projekta so v času kulturnega ministra Antona Peršaka podpisali pogodbo težko tri milijone evrov. Do sedaj so strani Drame prejeli 1.457.377,22 EUR kažejo podatki v Eraru.


				Izplačila  SNG Drama projektnemu-arhitetskemu biroju Bevk Perović arhitekti. (Foto: Erar)			Izplačila SNG Drama projektnemu-arhitetskemu biroju Bevk Perović arhitekti. (Foto: Erar)

Kje je "kulturna mafija" hotela spet na lepe oči zaslužiti na račun slovenskih državljanov? Tako so v STA zapisali, da je bil izdelan Dokument identifikacije investicijskega projekta (DIIP), po katerem je investicija ocenjena na 43,8 milijonov evro.

Od tega za gradbeno-obrtniška in restavratorska dela je predvidenih 25,1 milijonov evrov, za tehnološko sodobno opremo odrov in stavbe, opremo prostorov in nadomestne objekte pa 18,7 milijona evrov. 

Trikrat uganite, kje je hotela "kulturna mafija" ukrasti po zadnjih projekcijah vsaj 23 milijonov evrov. Gre za podoben modus operandi, kot se je zgodil v pirmeru zloglasne gradnje NNC Brdo. Celotna napihnjena investcija se spet izvaja na "umetno ustvarjenih cenah" betona, nas opozarjajo naši poznavalci na področju kulturnih investicij. Vsak, ki se spozna malo na investicije ve, da je številka za gradbena-obrtniška dela v višini 25,1 milijonov evrov umetno prenahipnjena za takšen projekt, kot je prenova Drame! 


				Zaposleni v Drami bi se morali zamisliti, komu sporočajo, da je sramota. Sami podpirajo sporen projekt prenove Drame, kar je razkrila revizija. (Foto: STA)			Zaposleni v Drami bi se morali zamisliti, komu sporočajo, da je sramota. Sami podpirajo sporen projekt prenove Drame, kar je razkrila revizija. (Foto: STA)

Zaposleni v Drami izobesli v znak protest proti Simonitiju napis SRAMOTA! SRAMOTA ste vi, ker podpirate krajo vsaj 23 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja!

"Kulturna mafija", ste pozabili, da je na kulturnem ministrtvu zaposlen med drugim nekdanji novinar Večera Miro Petek. Priporočamo vam, da si preberete nekaj njegovih preteklih odmevnih odkritih zgodb na področju gospodarskega kriminala. Toliko v vednost.


				Foto: Posnetek zaslona-Si21. 			Foto: Posnetek zaslona-Si21.

Zaposleni v Drami so v znak protesta nad odločitvijo ministrstva za kulturo pred vhodom Drame izobesili napis SRAMOTA. Žal ste sramota vi, ki podpirate "mafijsko kulturno" krajo vsaj v višini 23 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja! Prav sporni primer prenove Drame je šolski primer delovanja modus operandi kulturnega mehanizma globoke države!

Ste že pozabili na prenovo ljubljanske Opere pod vodstvom nekdanjega predsednika Državnega sveta Mitje Bervarja

Katere manipulacije "razrednega sovražnika" je še razkril kulturni minister dr. Vasko Simoniti, pa si lahko ogledate TUKAJ.

Luka Perš

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
3
Miz Nelez
0
pred 3 dnevi
MMC:
"Se pa pri tem projektu, ki je zelo velik in zelo zahteven, postavljajo nekatera vprašanja, ki si jih je zastavil minister, ko se je srečal z vsebino, pa tudi moji sodelavci. Glede na to bi bilo dobro, če bi na začetku seznanili ljudi, koliko je vreden ta projekt. Najprej je bilo rečeno, da je vreden okoli 60 ali 62 milijonov evrov, vendar niso povedali, da je to brez DDV-ja, kar potem nanese 75 milijonov evrov. Nato se je zmanjšal na 45 milijonov evrov, znova brez DDV-ja, kar na koncu nanese 58 milijonov evrov. To so izredno velike številke, ki zahtevajo natančne odgovore tistega, ki to financira, to je država, za katero pa je seveda odgovoren minister."
#3
Miz Nelez
1
pred 3 dnevi
Za primerjavo:
Stadion Stožice je bil zgrajen za 43 mili.€

Minister ima prav. Tukaj se dogajajo čudne stvari a v državi korupcije čisto pošteni posli, saj ni nihče obsojen in kaznovan kot se spodob za ne spodobna početja (samosebi)!.
(kakšno branjevko zaradi šopka peteršilja se sicer oglobi:)

Iz 75 mili.€ predračuna so se zmenili za 41mil.€. No ja dobrovoljček minister je za začetek odobril 21milijonov €.
Verjamem, da se bo z aneksi doseglo tistih skromnih 75 mil. €

Le kaj je mogoče koristnega zgraditi za te denarje v tej SLO?
Mogoče kar 2 drami a na drugi lokaciji

To Dramo pa le obnoviti v sedanjih merah, posodobiti in brez prizidkov in poglobitve pod nivo Ljubljanice :-(
#2
Viktor hajsinger
4
pred 3 dnevi
Sramotno početje!
#1
prava .
prava .
Objavil/a 2021-11-25 02:24:30 (pred 3 dnevi)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
15. kongres NSi, poudarek na sodelovanju s pogledom 30 let naprej
Zakaj vsi odgovorni branijo "provokacijo" kriminalista, ki je NALAŠČ hotel zakuhati incident v Lendavi?!
Vili Kovačič-Državljan K: Digitalizacija sodnih dvoran in konec mafijskega sodstva!!!
Dr. Vinko Gorenak: O policiji nekoliko drugače
15. PROGRAMSKI KONGRES NOVE SLOVENIJE
Bilo je pred 30 leti, 27.11.199 - Helmut Kohl: Nemčija bo Slovenijo in Hrvaško priznala še pred božičem
Ministrica pri Slovencih v Zadru in Splitu na Hrvaškem
VIDEO; dr. Milan Zver: V Strasbourgu iz Ljubljane politično motivirana razprava o vladavini prava v Sloveniji
Vest za burek KUL opozicijo: Proračun Slovenije za 2022 skladen s priporočili EU komisije in Sveta EU iz junija 2021.
Zvjezdan Radonjić: "Kot sem napovedal, bom na Dobu končal..."
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
haag
(13)
sta
(12)
nsi
(10)
ZDA
(8)
JLA
(4)
pct
(4)
udba
(4)
sds
(4)
UKOM
(4)
uefa
(4)
sd
(4)
GENI
(3)
SAB
(3)
kul
(3)
furs
(3)
NATO
(2)
NKBM
(2)
ozn
(2)
DSO
(2)
trst
(2)
libe
(2)
eu
(2)
delo
(2)
btc
(2)
brdo
(1)
ESA
(1)
smrt
(1)
elan
(1)
Tito
(1)
G 20
(1)
PPD
(1)
Olaf
(1)
MKGP
(1)
MOL
(1)
vdor
(1)
IPI
(1)
oecd
(1)
Peru
(1)
FAZ
(1)
vile
(1)
romi
(1)
EFJ
(1)
Mura
(1)
Erar
(1)
roka
(1)
sdz
(1)
fifa
(1)
agra
(1)
mali
(1)
sšk
(1)
vrh
(1)
sls
(1)
SMC
(1)
rim
(1)
Atne
(1)
MORS
(1)
npu
(1)
13
(1)
trma
(1)
0
(1)
Spar
(1)
LMŠ
(1)
Bled
(1)
tvit
(1)
Bar
(1)
GAS
(1)
INOK
(1)
bih
(1)
zpiz
(1)
IŠČI PO ARHIVU

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj