Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Borut Jamnik na eleganten način končal kariero Roberta Goloba v GEN-I, sedaj mu pa navidezno tlakuje pot v politiko?
Državni uradnik Borut Jamnik se je na zelo eleganten način znebil marioneto Roberta Goloba s položaja predsednika uprave GEN-I in mu s pomočjo osrednjih medijev navidezno tlakuje pot v politiko. Ali veste, kdo je "goodfather" Boruta Jamnika?
prava .
Slovenija

Nedelja, 9. Januar 2022 ob 09:08

Odpri galerijo

Borut Jamnik in Robert Golob. (Foto: STA)

Zakaj še noben medij v Sloveniji ni omenil ime dolgoletnega državnega uradnika, predsednika državne Modre zavarolnice Boruta Jamnika v zgodbi GEN-I? Tesni sodelavci še enega nekdanjenga dolgoletnega državnega uradnika, predsednika GEN-I Roberta Goloba. Golobovi zaupniki so nam  povedali, da sta oba uradnika cele dneve presedela v Golobovi pisarni na Dunajski cesti 119 v Ljubljani. Po Jamnikovih navodilih pa je Golob tudi vodil GEN-I. A vse kaže, da je prav Jamnik tisti, ki je zamenjal svojo marioneto Goloba, zdaj pa mu s pomočjo osrednjih slovenskih medijev navidezno "tlakuje pot na politični prestol". Vas zanima, kdo je resnični »goodfather« Boruta Jamnika? Odgovor se skriva na koncu članka.

Ena najbolj vročih zgodb ta hip v Sloveniji je odhod Roberta Goloba s položaja predsednika uprave GEN-I. Golob je svojo ekipo ( Igor Koprivnikar, Andrej Šajn itd..) v šestnajstih letih ustvaril t.i. državo v državi. Sedaj je Golobu potekel mandat in je cel cirkus v tranzicijskih medijih. O nadaljnji usodi Goloba bo odločalo sodišče v Krškem.

Tranzicijski mediji sedaj prikazujejo Goloba kot wunderkinda slovenske energetike. Z drugimi besedami, Golob je v času svoje vladavine postal dobesedno Državljan Kane energetike v deželi na sončni strani Alp. A dogodki v zadnjih mesecih nakazujejo, da je zgodba o novi upravi GEN-I le pravljica za naivno rajo. Po prenehanju mandata je Golob večkrat dramatično povedal, da brez uprave GEN-I ne more funkcionirati. Besede Goloba so se izkazale za odvečne, saj že dobrih 45 dni sodišče v Krškem ni postavilo nove začasne uprave. V resnici gre za škandal nad škandalom. Sodišče v Krškem bi moralo najkasneje v enem do dveh tednov sprejeti odločitev o novi upravi GEN-I. Tako pa so le sprejeli odločitev, da bodo o novi upravi odločali komaj 26. januarja 2022.

V tem času pa je Golob pričel s svojim ponovnim političnim aktivizmom, kljub temu, da niti malo ni novi politični obraz. Že dlje časa je prisoten na lokalni sceni kot svetnik v MO Nova Gorica, v državni politiki pa je že od leta 1999. Komu koristi nova igra za naivno rajo, spoštovani Slovenci? Kdaj namerava Golob razodeti slovenski javnosti, da postaja nov "politični mučenik" v Sloveniji? Po navedbah Bojana Požarja 25. januarja, dan pred sprejeto odločitvijo krškega sodišča o novi upravi. Vprašajte se, ali so dejansko poteze Roberta Goloba zrasle na njegovem ali tujem "zeljniku"? Portal N1 in Bojan Požar sta poročala, da se v novi stranki Goloba vidita sedanja poslanca iz skupine nepovezanih, Janja Sluga in Jurij Lep. Mogoče pa bo res Golob svojo lokalno listino Lista Roberta Goloba spremenil v politično stranko.

A kdor je le malo pregledal nekaj letnih poročil GEN-I mu je na prvi pogled jasno, da je Golobov mastermind za finance, Igor Koprivnikar, moral uporabiti veliko kreativnega računovodstva. Ne pozabite, avtor je takrat na prošnjo novinarske kolegice Nova24tv zapisal v članek z naslovom Kam je izginilo pol milijarde evrov z GEN-I prvi v Sloveniji, da je v GEN-I v šestnajstih letih izpuhtelo 500 milijonov evrov.

Ja, res je Golob te navedbe označil za smešne in neresnične v gostovanju Tema dneva na Nova24tv. Spoštovani Slovenci, še vedno mislite, da je ta številka mit ali resnica? Ali pa je morebiti številka še višja, spoštovano ljudstvo? Kdo vam laže? Robert Golob ali naša malenkost?

				Foto: Posnetek zaslona: Nova24tv			Foto: Posnetek zaslona: Nova24tv

Državni uradnik Borut Jamnik, vladar slovenskega državnega gospodarstva na eleganten način odstranil svojo marioneto Roberta Goloba in ga slepi s "tlakovanjem poti" na politični prestol v Sloveniji

Spoštovana vlada, čas je, da si nalijemo čistega vina. Do sedaj še noben medij v Sloveniji ni izpostavil vlogo državnega uradnika Boruta Jamnika, predsednika uprave državne Modre zavarovalnice. Jamnik je na tej državni poziciji že vrsto let popolnoma nedotakljiv. Prav s te pozicije in s pomočjo svojega Združenja nadzornikov Slovenije vsaj že deset let velja za dejanskega vladarja v senci državnih podjetij v naši državi. Slovenski javnosti in desnici prodaja zgodbo, da so to strici iz ozadja.

Če sta Martin Odlazek in Robert Golob državljan Kane slovenske medijske scene in energetike, je državni uradnik iz Modre zavarovalnice državljan Kane podjetij v državni lasti. A finta je v tem, da sta Golob in Odlazek odvisna od vsakdanjega razpoloženja Jamnika kot njegova parkirišča mentalnih domislic.

Spoštovani, ste se kdaj vprašali, kje ima Robert Golob svojo pisarno? Točno, v isti stavbi kot ima osrednji sedež Jamnikovega Modra zavarovalnica. Naši viri, zelo blizu Robertu Golobu so nam izdali, da je v resnici celotni GEN-I vodil prav Jamnik. Tako nam zaupajo, da sta dolgoletna državna uradnika ure in ure sedela v Golobovi pisarni na Dunajski cesti 119. Enako se na istem naslovu nahaja državna Kapitalska družba (KAD), podobnemu modelu obvladovana kapitalska družba s strani Jamnika.


				V isti stavbi se nahaja sedež podjetja GEN-I in Modre zavarovalnice. (Foto: Posnetek zaslona-Google maps)			V isti stavbi se nahaja sedež podjetja GEN-I in Modre zavarovalnice. (Foto: Posnetek zaslona-Google maps)

Celotne operacije v zadnjem obdobju GEN-I je dejansko vodil Borut Jamnik. Kot nam zaupajo naši viru blizu Goloba, je Jamnik dajal usmeritve Golobu, kako mora voditi podjetje. S kom in s čim je bil GEN-I dejansko vse povezan v svoji poslovni hobotnici, bomo predstavili enkrat v prihodnje.

Ste se kdaj vprašali, zakaj bi bil Jamniku sploh interes vladati v GEN-I? Ali pa, zakaj mu interes predstavljajo podjetja v delni ali večinski državni lasti, kot so Krka, GEN-I, Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav? Vsa ta podjetja imajo najmanj v zadnjih letih vsaj eno milijardo evrov prihodkov. V čem je interes Jamnikove Modre zavarovalnice? Z denarjem vplačnikom v njegove pokojninske stebre kupuje delnice. Vsa ta našteta državna podjetja morajo pridno kolobariti Jamnikove delnice. S tem si omogoča, da lahko postavlja njemu naklonjene člane v nadzorne svete. Jamniku naklonjeni nadzorni sveti imenujejo njemu naklonjene uprave. Le ti vodijo podjetje in mrežijo navzkrižna lastništva med podjetji (cross sharing).  Vprašajte predsednika uprave Krka Jožeta Colariča, ki bi se Jamnika ob prvi priložnosti takoj znebil v nadzornem svetu Krke. Če bi to lahko naredil, ne glede na vlado.


				Foto: Posnetek zaslona: Krka			Foto: Posnetek zaslona: Krka

Sedaj se sprašujete, zakaj bi dolgoletni državni uradnik Jamnik po vseh teh razkritih podatkih sploh odrekel svoji marioneti Golobu? Odlični poznavalci Jamnika nam vedo povedati, da pri njem ni pomembno, ali je na oblasti leva ali desna vlada. Sam vladar državnega gospodarstva v naši državi noče nikoli iti v odprti konflikt ali vojno. Je pa tako, če Jamniku ne izpolniš vseh želja, ki jih želi, se ti hitro odreče.

Predstavimo vam en primer, da si boste lažje predstavljali. V primeru, da Jamnik opazi, da nekdo prične neavtorizirano koketirati z Jamniku  nevšečnim poslovnim taborom ali strujo, mu hitro odpove gostoljubje v podjetju, kjer je imenovan. Še huje pa je, če kdo od njih samo pomisli, da bi se vpletel v upravljanje deležev v parkiriščih. Kot na primer delnice v Kostićevi Gorenjski banki, ki so po Golobovem odhodu že zamenjale "lastnika".

Vsem zvestim Jamnikovim predsednikom uprav v delnih ali večinskih državnih družbah jim »nadzorni svet« zvestobo za naslednji mandat podaljša najmanj pol leta pred iztekom aktualnega mandata. Potrebuje dokaz?


				Foto: Posnetek zaslona- Delo			Foto: Posnetek zaslona- Delo

Spoštovani Slovenci, ste že pozabili na ime Marka Jazbeca, dolgoletnega poslušnega sledilca Jamnika iz Obale. Jazbec je tudi eden njegovih ključnih operativcev. Nekdanji predsednik SDH je bil tudi vodstveni kader v Banki Slovenija, SKB banki d.d., Drogi Kolinski, Interuropi, NLB in Hotelih Bernardin. Tako je časnik Delo poročal dne sedmega oktobra 2021 o novem podaljšanju mandata Jazbeca na čelu delne državne družbe Sava Re.  In to neverjetnih celih osem mesecev pred iztekom trenutnega mandata!

V primerjavi z Golobom je več kot očitno, da za samostojno delovanje mimo državnega uradnika Jamnika ni bilo večjih možnosti. Velika verjetnost je, da preprosto rečeno ostane brez novega mandata.

Kako dejansko vlada državni uradnik Jamnik v času sedanje vlade?
Vsi vemo, kako gre struktura odločanja. Vrhuška odločanja je SDH. Zelo radi se politiki vseh barv izgovarjajo, da imamo v Sloveniji institucije, ki skrbijo in nadzorujejo slovensko državno premoženje. 

Kot je znano, je nad GEN-I stoji krovno podjetje GEN-E, ki upravlja lastniško Nuklearno eleketrarno v Krškem. Realno spremljamo prepir med dvema državnima družbama, ki obvladujeta GEN-I.

Zdaj pa, kako dejansko Jamnik mirno vlada pod sedanjo desnosredinsko vlado. Njegova ključna operativca sta generalna sekretarja strank SDS Borut Dolanc in Nsi Robert Ilc. Avtor članka se je že pred meseci dobil na sestanku, kjer so Dolančevi prijatelji zatrdili, da se Dolanc v življenju ni nikoli srečal in slišal z državnim uradnikom Jamnikom.


				Borut Dolanc in Robert Ilc. (Foto: Facebook)			Borut Dolanc in Robert Ilc. (Foto: Facebook)

To drži, a kdo je govoril, da sta se morala srečati ali pogovarjati? Stik z najvišjimi vrhovi v sedanji vladi in Dolancu, Jamniku omogoča t.i. "wunderkind" in eden izmed osrednjih koordinatorjev Borut Petek. Njuni stiki segajo v čas prve Janševe vlade in trajajo še danes. Petek velja za "slepega vernika" delo in lika Boruta Jamnika. Prav preko Petka ohranja Jamnik svoj status quo v trenutni vladi.

V naših člankih smo že večkrat razkrili, da naj bi  stranko Nova Slovenija  obvladovali Janez Škrabec, Marko Pogorevc in Stojan Petrič s pomočjo Roberta Ilca. Poglejte si, kako v Delu na zelo prijazen način promovirajo stranko Novo Slovenijo. Kdo izmed teh je direktna linija do Jamnika? To je Janez Škrabec, dolgoletni lastnik podjetja Riko.

Tako so naši viri opazili Škrabca in državnega uradnika Jamnika na sprehodu po Bledu v preteklosti. Škrabec je že dlje časa tesno povezan s Jamnikom. Strokovnjak za beloruske-ruske posle že v drugi generaciji, je poglobljeno povezan z odvetnikom Miro Senico, ta pa naprej.... Se še spominjate združenja "mladih" managerjev YES? 

				Borut Petek, Marko Pogorevc, Stojan Petrič in Janez Škrabec. (Foto: Posnetek zaslona- Mediaspeed, STA)			Borut Petek, Marko Pogorevc, Stojan Petrič in Janez Škrabec. (Foto: Posnetek zaslona- Mediaspeed, STA)

Kako je Damir Črnčec pogruntal modus operandi Boruta Jamnika in zakaj je dejansko padla Šarčeva vlada?

Vsak kdor spremlja državno politiko se odlično spominja mesarskega klanja znotraj Šarčeve vlade. Kot veste, je bil osrednja "persona non grata" Šarčeve vlade takratni sekretar za državno varnost v kabinetu predsednika vlade Damir Črnčec.

Z obveščevalnimi podatki je tako nadziral vse koalicijske partnerje. Spomnite se samo, kako je lepo namočil vodjo poslanske skupine SD Matjaža Hana v zadevi Petrol. Ali pa »policijska kontrola« sina Alenke Bratušek.

Državni uradnik iz Modre zavarovalnice je vedel, da je Črnčec zelo nepredvidljiv. Tudi ve, da ima Črnčec bogato zbirko informacij, ki jih lahko kadarkoli uporabi proti vladarju iz ozadja. Jamnik je tako preko svojih selov na zvit način uničil takratno Šarčevo vlado. Najprej je v DZ "padel" zakon o ukinitvi dopolnilnega zavarovanja. S tem pa je bilo tudi konec ljubezni med Levico in Šarčevo manjšinsko vlado.

				Gregor Golobič, Damir Črnčec in Bojan Petan. (Foto: STA)			Gregor Golobič, Damir Črnčec in Bojan Petan. (Foto: STA)

Sledila je pretkana dvojna igra Jamnika, kjer je odlično izigral režiserja tranzicijske levice Gregorja Golobiča. Po avtorjevem spominu sodeč je že v enem izmed svojih člankov Bojan Požar razkril, da sta Šarcu odstop predlagala Gregor Golobič in Bojan Petan. Govorila sta mu, da mu vse ankete javnega mnenja kažejo odlični volilni rezultat in bo imel veliko boljši volilni rezultat kot drugi. Naivni Šarec ju je ubogal in 27. januarja 2020 (hvala Marjan!!) sporočil, da odstopa z mesta predsednika vlade. Morate pa vedeti, da si Jamnik in Golobič nista več blizu. Z imenovanjem sedanje vlade je dal državni uradnik iz Modre zavarovalnice Golobiča ponovno na led. 

Pa še nekaj. Ali so res bili Šarčevi fantje tako naivni, da lahko po telefonu pokličeš ključno Jamnikovo zaupnico Ireno Prijović ter ji poveš, koga mora zamenjati. Zlato pravilo je, da Irene Prijovič nihče po telefonu ne kliče za kadrovske menjave. Tega ni vedel takrat Brane Kralj, s tem pa je tlakoval začetek konca vladavine "kamniških fantov" in Damira Črnčeca.

Kdo je soustvaril kariero državnega uradnika Boruta Jamnika?
Čas je, da se enkrat za vselej razkrije, kdo je sploh soustvaril Boruta Jamnika? To je nihče drug, v prispodobi daje videz samooklicanega rejnika Boruta Jamnika, Bruno Korelič - vladar Obale iz ozadja. Že vsa leta to osebno jezi državnega uradnika Jamnika.

Ste se kdaj spraševali, od kod so velikokrat rojeni oz. prebivajo vplivni člani »vzporednega mehanizma globoke države? Ja, iz Koroške. Koreliču je uspelo povezati prav strujo z Obale in Koroške, ki imajo pod seboj zloglasne iztirjene ostanke varnostne službe v nekdanjem režimu. Konkretni iztirjeni kadri bivšega SDV nakazujejo le na to, da gre za tipični sindrom v postkomunističnih državah. Dokaz za to je tudi, da v času samostojnosti v tridesetih letih ni uspelo še nobeni vladi postaviti ustreznega pravosodnega reda. To je pa tudi temelj vsake pravne države.


				Bruno Korelič. (Foto: STA)

Bruno Korelič. (Foto: STA)

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

259 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

74 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

1680 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

359 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

3701 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

166 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš
Teme
Dvojec Jamnik Golob borut jamnik Robert Golob Modra zavarovalnica GENI bruno korelič Gregor Golobič damir crnčec

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Borut Jamnik na eleganten način končal kariero Roberta Goloba v GEN-I, sedaj mu pa navidezno tlakuje pot v politiko?