Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Dosje Slavko Vinčič: Kako se pripadnik slovenske sodniške nogometne kamarile druži z narkostarletami!Destinacija Bjelina!
Iz dobro obveščenih tujih obveščevalnih virov smo izvedeli, da se je tudi nogometni sodnik Slavko Vinčič znašel na seznamu oseb, ki so povezane z balkanskim kriminalnim vzporednim mehanizmom s strani Europola, Interpola in ameriške DEA.
prava .
Slovenija

Torek, 17. Maj 2022 ob 22:54

Odpri galerijo

Tijana Ajfon, Slavko Vinčič, Aleksander Čeferin in Radenko Mijatovič, Tamara Đurić. (Foto: Posnetek zaslona- Instagram, SPS, 24ur, Damijan Žibert, Nova.rs)

Čas je, da se razkrije temna plat slovenskega nogometnega sodnika Slavka Vinčiča iz Maribora. V marcu 2020 je bil skupaj s svojimi poslovnimi partnerji aretiran na ranču v Suvem polju v bližini bosanske Bjeline. Škandal so hitro zakrili vplivni vladarji slovenskega nogometa Vladimir Šajn, Radenko Mijatović in Aleksander Čeferin s pomočjo slovenskih dominatnih medijev. A resnica je popolnoma drugačna. Naši viri iz tujih obveščevalnih služb in z odličnimi vezami znotraj Europola, Interpola in ameriške DEA so nam razkrili, da je tudi Slavko Vinčič le eden izmed 800 slovenskih državljanov in podjetij, ki so se znašli na seznamu kriminalnega balkanskega vzporednega mehanizma. Iz celotnega Balkana bi naj bilo več kot 4000 oseb. Če se bodo vsi ti podatki izkazali za resnične, se bo v Sloveniji in na Balkanu zgodil začetek konca sodstva, tožilstva in policije. Večino kriminalnih poslov je potekalo preko pranja denarja v svetu nogometa, energetike, plina in nafte. Slovenci, Bog nam pomagaj!

Uspehi slovenskih nogometnih klubov v Evropi so prej izjema. V preteklosti nas je s svojimi uvrstitvami v Ligo prvakov (dvakrat) ter v tekmovanje Liga Evropa ( trikrat oz. štirikrat) razveselil najuspešnejši slovenski nogometni klub v samostojni Sloveniji NK Maribor. Temu se je v lanski sezoni pridružila še ponos Prekmurja, NK Mura z nastopom v Konferenčni evropski ligi. Še več, prekmurskim črno belim je uspelo premagati tudi angleškega nogometnega velikana Tottenham. Slovenska nogometna reprezentanca pa je največje uspehe doživela z uvrstivijo na evropsko nogometno prvenstvo (leta 2000 v Belgiji in na Nizozemskem) ter z dvakratno uvrstitvijo na svetovno nogometno prvenstvo (leta 2002 v Južni Koreji in leta 2010 v Južnoafriški republiki). 

Svoj pečat v najbolj popularni globalni športni panogi pa so svoj pečat pustili tudi slovenski nogometni sodniki. Med prvimi mednarodnimi nogometnimi sodniki v samostojni Sloveniji je bil Drago Kos, kasneje tudi mednarodni delegat (kontrolor sojenja) na evropskih nogometnih tekmah. Slovenska javnost si je zapomnila najbolj nogometna sodnika Damirja Skomina. Le ta je s trdim in garaškim delom v svoji poklicni karieri odsodil nekaj najbolj pomembnih dvobojev, med drugim tudi finale Lige prvakov.

Sedaj po njegovih stopinjah stopa mariborski delilec pravice na nogometnih zelenicah Slavko Vinčič. Vendar za razliko od Skomine je bila njegova kariera postrežena z množico bližnjic pri njegovem napredovanju do elitnega evropskega nogometna sodnika. To ve tudi Drago Kos. Kvaliteto sojenja mu ne more nihče očitati, saj večino dela na nogometnih zelenicah opravi korektno in profesionalno.

A žal obstaja tudi njegova temna plat, kjer bi morali v vrhovih UEFE zazvoniti vsi alarmi! A ga krijeta tako predsednik UEFA Aleksander Čeferin kot boter slovenskega nogometna Vlado Šajn. Nekdanji dolgoletni vodja sodniške nogometne organizacije je že vrsto let vpliven član odbora za sodniška pravila in ustvarjanje list elitnih nogometnih sodnikov na evropski nogometni zvezi.

Slavko Vinčič se je znašel v središču afere v marcu 2020. Takrat so policisti bosanske PU Bjeline na ranču v Suvem polju bližine Bjeline aretirali štirideset oseb. Akcijo so izpeljali s pomočjo tako slovenskih in hrvaških organov pregona. Vse aretirance so spremljali več mesecev tudi s pomočjo Europola, Interpola in ameriške DEA. 

Foto: Posnetek zaslona-Svet24

Kako se je Slavko Vinčič znašel "po krivem" in "nepričakovanem" na balkanski narkoorgiji na tajni lokaciji zloglasnega Škarljaskega klana?

Poleg Slavka Vinčiča je bila osrednja figura afere balkanska starleta srbskih korenin Tijana Ajfon. Kot je poročal eden izmed balkanskih medijev Starmo.ba , so aretirance osumili trgovino z drogo, preprodajo orožja in ukvarjanje s prostitucijo. Med drugim tudi pišejo, da je med prijetimi osumljenci bil tudi državljan Slovenije z začetnicama A.B.

Dan po objavi novice so Vinčiča hitro izpustili iz bosanskega pripora. Sam pa je večim slovenskim medijem razlagal zgodbo, da je bil le žrtev in zaslišan kot priča. Med drugim je tudi povedal, da se je tam s poslovnimi prijatelji dobil le na pijači. 

A to je bila le še ena naivna pravljica za slovensko rajo. Vinčič se s poslovnimi partnerji ni dobil v enem izmed lokalov ali gostiln v bližini bosanske Bjeline, ampak na tajni lokaciji, kamor ni imel nihče vstopa razen povabljenih. V preteklosti so nam viri iz Maribora, Doba, tajnih služb potrdili, da je bil oz. še je povezan s poslovnim krogom zloglasnega balkanskega mafijskega kartela Škaljarski klan.

Vendar so po objavi aretacije skočili tako Šajn, sedanji predsednik NZS ter glavni Čeferinov balkanski nogometni operativec Radenko Mijatovič in po podatkih tajnih služb iz tujine tudi sam predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

Ne moremo zatrditi, da je bil dejansko Vinčič v vse to vpleten, a je pred kratkim prišel zanimivi video enega boljših poznavalcev kriminalne balkanske zgodbe Srđana Noga. Ja, o njem boste na spletu našli veliko člankov, ki ga želijo diskreditirati in kompromitirati, a Nogo spada v rang najboljših balkanskih raziskovalnih novinarjev kot so Domagoj Margetić, Milivoj Brkić, Irena Divkovič Milanović, Đorđe Višekruna, Slobodan Vasković itd...

Tako je Nogo v enem izmed svojih videov razkril resnico z vsemi dejstvi, dokumenti in dokazi o znamenitem ranču v bližini Bjeline. Tja so imeli dostop res le izbranci balkanskega kriminalnega miljeja in so nosili vreče denarja zaradi trgovini droge, z orožjem in prostitucijo. Zloglasna balkanska starleta Tijanaa Ajfon je večkrat gostom na ranču v bližini Bjeline nudila spolne usluge. Vinčič se tam po pripovedovanju naših virov ni znašel samo enkrat. Isto kot Ajfonova. Poleg nje pa še druga balkanska starleta srbskih korenin Tamara Đurić. Le ta je sama vse to prostudušno priznala v eni izmed oddaj na Pink TV, da je skrbela za "sproščenost" med moško publiko v Bjelini.

Ob tem lahko dodamo, da se je sodobna balkanska kriminalna zgodba začela razpletati z zloglasno aretacijo vidnega člana črnogorske kriminalne tolpe Kavaški klan Veljka Belivuka, enega izmed vodij navijaške struje znotraj navijačev srbskega Partizana Grobarji. Ob njem pa sta se v središču še znašla nekdanja visoka uslužbenka v srbski obveščevalni službi BIA in notranjem ministrstvu Dijana Hrlaković in "srbski best frend" Aleksandra Čeferina, nekdanji predsednik srbske nogometne zveze Slaviša Kokeza.

Kako je peterec Šajn. Mcdowell, Mijatović, Čeferin in Vinčič prevzel vse lovke slovenskega in balkanskega nogometa!

Preden se bomo lotili poslovne zgodbe Slavka Vinčiča je za razumevanje zgodbe poznati ključna imena slovenskega nogometa in kako so med sabo povezani. To so Vladimir Šajn, Radenko Mijatovič, David McDowell in Aleksander Čeferin.

Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv

V članku z naslovom Sumljivo: predsednika NZS predlagata z veliko masla na glav v Odlazkovem mediju Svet24 so razkrili del modus operandija spornega delovanja Vlada Šajna. Ni čudno, da je po objavi tega članka sedanji predsednik NZS Radenko Mijatović poskrbel za 250 tisoč evrov oglaševalskega denarja v še eni ediciji v lasti Odlazka, dnevem športnem mediju Ekipa.

Vlado Šajn in David McDowell sta bila poslovna partnerja v podjetju Mediafin. Kot je takrat poročala informativna oddaja Planet danes na Planet TV sta odprla devet podružnic za posojanje denarja z imenom Mediafin z glavnim sedežem na Dunajski 21 v Ljubljani.  Njuna podjetja naj bi v zadnjih nekaj letih posodila najmanj tri milijone evrov takšnim, ki kredita ne morejo dobiti v bankah. Z zelo visokimi obrestnimi merami, tudi več kot 40-odstotnimi.

V nadaljevanju razkrijejo, da je bilo med podjetji Mediafin KOM, ki je že nekaj časa v stečaju. Šajn in McDowell sta Fursu ostala dolžna slabih 150.000 evrov. Družbo Mediafin PRO je v preteklosti oglobil tržni inšpektorat.  Podjetje M-FIN.KOM je imelo licenco le za posojanje denarja na območju Ljubljane. To ni ustavilo dvojca Šajn-Mcdowell, saj na spletni strani ponujala kontaktne številke podjetja v nekaterih drugih krajih, v tradicionalno nogometnih mestih, kot so Maribor, Celje, Novo mesto in Kopru. Kot so ugotavili novinarji Planeta Danes, naj bi v lokalnih okoljih kot posojilodajalci nastopale fizične osebe – nekdanji nogometni sodniki, delegati in kontrolorji sojenja.

Denar naj bi posojali tudi nogometašem in nekaterim nogometnim funkcionarjem po Sloveniji. Zanimivo, v Mariboru je posle za Šajna in Mcdowella opravljal Zoran Novarlič, dolgoletni vodja mariborske sodniške organizacije in mentor pri sojenju Slavka Vinčiča. Z dobro obveščenih virov pa smo tudi izvedeli, da imata Vinčič in Šajn tudi skupni posel na Hrvaškem, saj naj bi skupaj v enem izmed hrvaških letovišč oddajala apartmaje.

Foto: Posnetek zaslona-Uefa

Vsa ta obobužana podjetja je kasneje reševal oz. kupil iz stečajne mase poslovni krog Radenka Mijatovića. Kar je bilo vredno, so vzeli, ostalo pa poslali rakom žvižgat. Ta modus operandi in naveza Šajn-Mcdowell- Mijatovič deluje ves čas in to so vedeli tako Drago Kos kot nekdanji vrhunski nogometni sodnik Damir Skomina. Vprašajte se, zakaj se Skomina po končani sodniški karieri ni odločil, da bi nadaljeval kariero kot kontrolor sojenja ali pa bi postal sodelavec Šajna na Uefi? Ker je vedel, kakšni pridaniči v resnici vodijo lovke v slovenskem, balkanskem in evropskem nogometu.

Ob vsem tem jim hrbet krije še predsednik Uefa Aleksander Čeferin. Ne pozabite, v našem mediju smo pred kratkim razkrili informacijo in namig tujih obveščevalnih služb, da se je v bližini Grosupljega srečal z balkanskim kriminalcem iz črnogorskih Beran Nebojšem Prelevićem. O spornih dejanjih Čeferina in tudi Radenka Mijatovića pa je avtor zapisal v mnogih člankih še kot novinar spletnega medija Nova24tv.

Foto: Posnetek zaslona-Stormo.ba

Ali sta prav Vinčičeva partnerja Saša Belić in Riccardo Merdausl ključni osebi povezanosti Vinčiča s balkanskim kriminalnim vzporednim mehanizmom?

Slavko Vinčič je leta 2007 odprl podjetje Latra Mont. Podjetje  je specializirano za najzahtevnejše varilsko montažne storitve na industrijskih in energetskih objektih. Vinčič zaseda mesto direktorja, v administraciji pa so še zaposlene Nina Novarlič (sorodnica ali družinska članica dolgoletnega Šajnovega sodelavca Zorana Novarlića), Manuela Hergula in Sabina Forgec. Latra Mont se je do sedaj znašel le v sodnem sporu s podjetjem METALLUM ZORMAN d.o.o zaradi plačila v višini 15 tisoč evrov, ki ga je zahteval Metallum Zorman od Vinčičevega podjetja.

A smo izvedeli, da Vinčič za delovno silo uporablja predvsem bosanske delavce. V preteklosti so nam že naši viri iz tujih obveščevalnih služb zaupali, da mu delavce ureja eden izmed bosanskih državljanov, tesno povezan s Škarljamskim klanom. Vinčič naj bi za enega delavca prejel med 5 do 10 tisoč evrov.

Eden osrednjih poslovnih partnerjev Slavka Vinčiča je Saša Belič. V preteklosti sta bila lastniško udeležena (vsak z 18,66-odstotki) v podjetju INSURATE, raziskave in razvoj, d.o.o. Poleg njiju je imel večinski delež podjetje DS Sistemi, ki pa so bili v preteklosti v lasti Mateja Ozima, od 20. avgusta 2020 pa v stoodstoni lasti podjetja Insurate. Podjetje lastniško sedaj samostojno obvladuje Andrej Kline.

Na strani E-bonitet so podjetju Insurate namenili oceno 1-izredno tveganje za poslovanje.  Po merilih ZFPPIPP je nastopila domneva insolventnosti zaradi dolgoročne plačilne nesposobnosti po kriteriju negativnega kapitala (1. tč. III. odst. 14. čl. ZFPPIPP). Poslovanje je izrazito odvisno od tujih virov financiranja. Izkazan presežek kratkoročnih obveznosti nad kratkoročnimi sredstvi vodi v nelikvidnost. Obrat celotnih sredstev je podpovprečen. Nizka višina letnih prihodkov nakazuje na izpostavljenost subjekta tveganjem zaradi sprememb v njegovem poslovnem okolju.

Foto: Posnetek zaslona 24ur.com

Slavko Vinčič pa je dne 14. maja 2021 vstopil v lastništvo podjetja BG PROJEKT, družba za gradnjo, trgovino in druge storitve, d.o.o. Njegova poslovna partnerja sta Vinčecev poslovni znanec Saša Belić in Riccardo Merdausl, ustanovitelja omenjenga podjetja. Glej ga zlomka, prav ta trojka je bila aretirana marca 2021 na tajnem ranču v lasti balkanskega kriminalnega vzporednega mehanizma v bližini Bjeline.

Sašo Belič je še večinski lastnik podjetja HIdro Mat. V preteklosti pa je bil poleg lastništva Insurate še lastnik podjetja Weber Mansmont. Riccardo Merdausl pa je sedaj še delni lastnik podjetja GROUP NRS, d.o.o. skupaj z Nihadem Islamagićem in Slavišo Dobričem. V preteklosti pa je bil Merdausl še samostojni lastnik podjetja ARI INVEST, gostinstvo in gradbeništvo, d.o.o. in ODRACCIR, gostinstvo, d.o.o, ki je končalo v stečaju.

Foto: Posnetek zaslona-24ur.com

Tudi to podjetje se ne more pohvaliti z vidno bonitetno oceno. Njena ocena na spletni strani E-bonitet je 3-visoko tveganje. Poslovanje je izrazito odvisno od tujih virov financiranja. Izkazan presežek kratkoročnih obveznosti nad kratkoročnimi sredstvi vodi v nelikvidnost. Posledica relativno nizkega izida iz poslovanja je podpovprečna stopnja donosnosti sredstev. Obrat celotnih sredstev je podpovprečen je zapisano na omenjeni spletni strani.

Ob tem se lahko le vprašate, kakšen poslovni uspeh so slavili Merdausl, Belić in Vinčič v sumljivem ranču bližine Bjeline. Mogoče pa so podpisali donosni gradbeni posel za Škarljaski klan, kjer so hoteli balkanski kriminalci le oprati denar preko skupnega podjetja BG projekt v lasti omenjene trojice.

Ne glede, da so slovenski mediji afero Vinčiča pometli pod preprogo, jo zagotovo nisto v Interpolu, Europollu in v ameriški DEA. Bomo videli, kdo ima prav in kdo laže, a nogometnu sodniku Slavku Vinčiču ne kaže najbolje.

To pa ne moti Vlada Šajna, botra evropskih nogometnih sodnikov, ki mu je za nagrado za vdanost soustvaril vrhunsko kariero nogometnega sodnika na evropskih zelenicah. Za nagrado bo delil roko pravice kot glavni sodnik v letošnji finalni tekmi Lige Evropa med nemškim Eintracht Frankfurt in škotskim Rangers in na Svetovnem prvenstvu v Katarju. Svašta!

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

259 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

74 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

1680 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

359 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

3701 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

166 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš
Teme
Slavko Vinčič balkanski vzporedni nogometni sodnik Tijana Ajfon Tamara Đurić Vlado Šajn Radenko Mijarović aleksander čeferin

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dosje Slavko Vinčič: Kako se pripadnik slovenske sodniške nogometne kamarile druži z narkostarletami!Destinacija Bjelina!