Dejan Süč, Tomaž Vesel Golobove vlade! V popoldanskem šihtu zasluži vsak mesec štiri tisoč evrov! Za kmetijstvo se mu FUČKA!!

Objavil/a prava ., dne 2022-09-22 ob 08:42:07

Pred aprilskimi parlamentarnimi volitvami smo pisali o zaslužkih kandidata za poslanca Gibanje Svoboda Dejan Süča v zavodu Minta, ki ga obvladuje Pomurska madžarska samoupravna skupnost. V njej še vedno ima osrednjo besedo vplivno besedo vplivni poslanec madžarske narodne skupnosti Ferench Horvath in nekdanji dolgoletni župan Lendave Anton Balažek. Prav v zavodu Minta si poslovni krog Balažka deli vsak mesec luštne mesečne zneske v podobi "različnih svetovanj." Med drugim zavodu Minta "garaško" vsak mesec svetuje tudi Süč. Tako vodja kabineta na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vsak mesec od Minte prejme 4000 evrov. Do sedaj je od letošnjega februarja prejel že 32 tisoč evrov. Se čudite, da kmetijska politika v Sloveniji razpada, če se eden ključnih ljudi ministrstva raje ukvarja s "popoldanskim svetovanjem". Nič, Dejan Süč je le Tomaž Vesel trenutne vlade dr. Roberta Goloba.

V našem mediju smo že v preteklosti pisali o poslovnih akrobacijah nekdanjega dolgoletnega lendavskega župana Antona Balažka in poslanca madžarske narodne skupnosti Ferenca Horvatha. Ne glede, da so osrednji mediji Horvatha označevali za "Orbanovega poslanca", v poslovnem svetu na račun finančnih sredstev Pomurske madžarske samoupravne skupnosti skrbi za višanje bančnih računov predstavnikov poslovnega kroga Balažka. O čudnih poslovnih potezah med Balažkom, spornim poslovnežem Martinom Odlazkom in finančnimi akrobacijami Horvatha smo pisali že v našem članku V kakšne rabote se je z medijsko-smetarskim tajkunom Odlazkom zapletel madžarski narodnostni poslanec Ferenc Horvath? z dne 19. novembra 2021.

O aktualnem vodji kabineta Dejanu Süču smo pisali v članku z naslovom Razkrivamo neprijetne informacije še dveh kandidatov Gibanje Svoboda iz Pomurja! objavljen 13. aprila 2022. 

Takrat smo iz lendavskih koncev v Prekmurju prišle zanimive informacije spet povezana s podjetjem Minta. Eno izmed dejavnosti podjetja je tudi svetovanje. Naši viri so se takrat spraševali, zakaj morajo v Minti sploh plačevati  svetovalne usluge, če sami izvajajo poslovno dejavnost svetovanja.

Tako spet na lepe oči izginja denar slovenskih davkoplačevalcev za potrebe financiranje poslovnih prijeteljev Ferenca Horvatha. Eden izmed njih je bil oz. še je nekdanji kandidat za poslanca Gibanje Svobode in sedanji vodja kabineta kmetijske ministrice Irene Šinko, Dejan Süč.


				Foto: Posnetek Erar			Foto: Posnetek Erar

Za Dejana Süča smo v preteklosti pisali, da je bila njegova zaposlitev koordinatorja v knjižnici v Kulturnem centru Lendava v resnici nezakonita. Na delovno mesto v lendavski knjižnici je bil premeščen z občine v javni zavod brez potrebnih strokovnih kvalifikacij. To so ugotovile tudi pristojne inšpekcijske službe, da je bil nezakonito premeščen v javni zavod. Še več, nekdanji županski kandidat za občino Lendava v letu 2018 in tesni sodelavec Antona Balažka je na račun svojega podjetja od Knjižnice Lendava- Kulturni center Lendava od septembra 2019 do avgusta 2022 prejel že 45.851,10 EUR.


				Posnetek zaslona: Lendavainfo.com

Posnetek zaslona: Lendavainfo.com

Ob tem so nam še lendavski viri razkrili, da je Süč dejansko cele dneve ni počel nič in se je v zadnjih mesecih ukvarjal le s tem, kako bi se usedel na mesto poslanca v Državnem zboru na aprilskih parlamentarnih volitvah. A mu ni uspelo.

Za nagrado in mir v stranki je tako dobil mesto vodje kabineta na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Slišali smo tudi informacije, da z njegovim delom v stranki niso zadovoljni. Süč bi naj v stranki pripadal liniji nekdanjega predsednika uprave Elektra Ljubljane in vodji volilne kampanje Andreju Ribiču, a ima njegovih neumnostih čez glavo tudi sam Ribič. 

Dejan Süč, "Tomaž Vesel" vlade dr. Roberta Goloba! Popoldanski "šiht svetovanja" za zavod Minta zasluži vsak mesec 4000 evrov! Od februarja do sedaj prejel že 32 tisoč evrov!

V slovenski javnosti je zelo odmevalo "popoldansko delo" nekdanjega predsednika Računskega sodišča in sedaj direktorja Odlazkovih medijskih edicij Tomaža Vesela. Razkrilo se je, da Vesel za opravljanje funkcije na Fifi na letni ravni prejme več kot 200 tisoč dolarjev bruto. Ta znesek pa je bil nekajkratnik presežnik letne plače nekdanjega predsednika Računskega sodišča RS Tomaža Vesela. V veliko manjših zneskih, a na podoben način sedaj služi Süč.


				Foto: Posnetek Erar			Foto: Posnetek Erar

Tako smo razkrili, da je pred aprilskimi parlamentarnimi volitvami Süč pričel nenadoma dobivati lepe zneske za financiranje svoje volilne kampanje. Da bo  kandidat za poslanca stranke Gibanje Svoboda je vedel že konec januarja, so nam povedali naši viri iz lendavskih koncev.

Zanimivo je tudi to, da je prvi znesek Süčevo podjetje Labaratorij velik zgodb s strani zavoda Minta prejelo 14. februarja 2022 v višini 4.000 evrov. Naslednje nakazilo je sledilo 3. marca 2022 spet v višini 4.000 evrov. Enak znesek je prejel spet dne 14.aprila 2022. Sami smo mislili, da mu je Minta res priskočila na pomoč le za potrebe volilne kampanje pred aprilskimi parlamentarnimi volitvami. A smo se gladko zmotili. Aplikacija ERAR razkriva, da je Süč prejel vsoto štiri tisoč evrov na svoj bančni račun podjetja Laboratorij velikih zgodb še 6.maja 2022, 8. junija 2022, 7. julija 2022, 5. avgusta 2022 in nazadnje 9. septembra.

Vse kaže, da bo Süč zneske v višini štiri tisoč evrov na mesec prejemal tudi v prihodnje. Kdaj bo nehala plačevati Minta za svetovanje Süča, je vprašanje časa.

Dejan Süč v resnici prejema dejansko višje mesečne zneske za "svetovanje" Minti kot pa dejansko znaša njegova mesečna plača na mestu vodje kabineta ministrtva za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo. Predstavljajte si, da bi bil Süč član desne vlade oz. desno usmerjenih političnih strank. Osrednji mediji bi ga "nabijali" po dolgem in počez mesec dni, če bi bilo potrebno.

Zato se še enkrat vprašajte slovenski državljani, zakaj kmetijska politika pod sedanjim vodstvom kmetijske ministrice Irene Šinko škripa. To se kaže tudi v javnih nastopih vseh deležnikov, ki so odvisni od vsakodnevnih potez ministrstva.

Do nas pa je prišla tudi informacija, da si Süč prizadeva, da bi del obljubljene denarne pogače za pomoč slovenskemu kmetijstvu spet speljal do svojih poslovnih partnerjev iz lendavskih koncev. Ali mu bo uspelo, bomo videli v prihodnje.

A mlademu politiku iz Gibanje Svobode predvsem svetujemo, da preneha služiti štiri tisoč evrov za "popoldansko svetovanje" pri zavodu Minta in se osredotoči na reševanje težkih razmer v slovenski prehrambeni industriji in kmetijstvu. Zato ga slovenski davkoplačevalci tudi plačujemo.


				Foto: Posnetek Erar			Foto: Posnetek Erar

Vodja kabineta ministrstva za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo Dejan Süč, odločitev je vaša.

Luka Perš

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Ni komentarjev
prava .
prava .
Objavil/a 2022-09-22 08:42:07 (Sep 22, 2022)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
[DOKUMENTI KAZENSKE OVADBE] EKSKLUZIVNO: Obalni kriminalist Dean Jurić tesni sodelavec KAVAŠKEGA KLANA!!!
Fantovska druščina Amarja Ličine NI POSILILA DOMŽALSKE LOLITE! "Posiljena" petnajstletnica imela že 50 neresnih fantov!!!
Direktor Stanovanjskega sklada mag. Črtomir Remec o gradnji in najemu stanovanj v Sloveniji!
Vrhovna državna tožilca Hinko Jenull in Mirjam Kline v primeru matere Suzane Kocjančič spodkopavata "vladavino prava"!!!
DOSJE KRIMINALISTIČNI OPERATIVCI LJUBA VOLMUTA: Razkrivamo ime naročnika strelskega dogodka v Portorožu!
Ali nam grozi kolaps dobave zdravil za lekarne?!
Dejan Süč, Tomaž Vesel Golobove vlade! V popoldanskem šihtu zasluži vsak mesec štiri tisoč evrov! Za kmetijstvo se mu FUČKA!!
Pol milijona nepovratnih sredstev letno za razvojne projekte Elektra Ljubljana
Dosje ACTUAL IT: Obalni fantje izvedli državni udar! DVA MESECA SABOTIRALI DELOVANJE LUKE KOPER, TOVOR PA TOVORILI V TRST!!!
Agencija za varnost prometa z odmevno akcijo "Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj"
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
nsi
(19)
haag
(13)
sta
(13)
ZDA
(10)
GENI
(9)
UKOM
(7)
sd
(6)
sds
(6)
NKBM
(6)
uefa
(5)
kul
(5)
JLA
(5)
furs
(5)
pct
(4)
udba
(4)
Sava
(4)
SAB
(4)
ozn
(3)
trst
(3)
DSO
(3)
bih
(3)
Bar
(3)
eu
(3)
nlb
(3)
MKGP
(2)
sdh
(2)
libe
(2)
mnz
(2)
fifa
(2)
NATO
(2)
sls
(2)
sšk
(2)
btc
(2)
SMC
(2)
delo
(2)
kpk
(2)
LMŠ
(2)
Spar
(2)
DUTB
(2)
York
(2)
IZUM
(1)
voli
(1)
oecd
(1)
Peru
(1)
SEP
(1)
PPD
(1)
MBT
(1)
INAK
(1)
RWE
(1)
z
(1)
12
(1)
MOL
(1)
KAD
(1)
vdor
(1)
žig
(1)
3227
(1)
Mura
(1)
vile
(1)
JEKO
(1)
romi
(1)
sdz
(1)
vrh
(1)
Dr
(1)
Erar
(1)
pif
(1)
HEP
(1)
Olaf
(1)
roka
(1)
Gen
(1)
trma
(1)
bsi
(1)
agra
(1)
mali
(1)
ECM
(1)
Atne
(1)
Eles
(1)
Orca
(1)
BKTV
(1)
rim
(1)
vest
(1)
spl
(1)
npu
(1)
MORS
(1)
dars
(1)
13
(1)
plin
(1)
Bled
(1)
tvit
(1)
IPI
(1)
GAS
(1)
2
(1)
0
(1)
MGRT
(1)
pos
(1)
Blic
(1)
OVSE
(1)
WHO
(1)
ESA
(1)
Ptuj
(1)
INOK
(1)
FAZ
(1)
SNAV
(1)
krka
(1)
SCT
(1)
EFJ
(1)
u
(1)
blog
(1)
BKS
(1)
G 20
(1)
Ris
(1)
sova
(1)
CSA
(1)
zpiz
(1)
brdo
(1)
smrt
(1)