Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
DOSJE KRIMINALISTIČNI OPERATIVCI LJUBA VOLMUTA: Razkrivamo ime naročnika strelskega dogodka v Portorožu!
Tokrat vam predstavljamo drugi del obalne kriminalistične klike pod vodstvom Deana Juriča ter pod močnim vplivom upokojenega dolgoletnega šefa obalne policije Ljuba Volmuta.
prava .
Slovenija

Četrtek, 22. September 2022 ob 15:41

Odpri galerijo

Dean Jurič, Ljubo Volmut, Jože Levačič, Luka Staraj in Jakob Nedoh, Dušan Ribaš. (Foto: Posnetek zaslona: STA, Primorske novice, Policija, Instagram)

Nadaljujemo našo zgodbo o spornih dejanjih koprskih kriminalistov. Vse navedbe v članku smo pridobili iz strani obalnih policijskih in kriminalističnih virov. Vzpostavili smo tudi kontakte z nekaterimi posamezniki blizu "koprskega podzemlja". Oboji so nam potrdili vse informacije, ki so zapisani v omenjenem članku. V tokratnem dosjeju vam bomo predstavili dejstva o tožilcu Jožetu Levačiču, ki je vodil enega izmed primerov v Mariboru. O tem je poročal tudi medij Nova24tv. Levačič na procesu ni zaslišal ključne priče, nekdanjega vodjo koprskih kriminalistov Matjaža Hrovatina. V primeru, da bi, bi lahko obtožene v tem procesu oprostili. A potrebno je vedeti, da Levačič prihaja iz koprskih tožilskih vrst (sedaj zaposlen na SDT v Ljubljani) in gre za zelo dobrega znanca osrednjega protoganista v naši zgodbi, kriminalista Deana Juriča. V tokratnem dosjeju razkrivamo, da je Luka Staraja, najboljši prijatelj Jakoba Nedoha (njegov oče je kriminalist-forenzik Sebastjan Nedoh) bil naročnik streljanja na portoroški plaži v letu 2018. Sam Staraja pa se zanaša tudi na zaščito koprskega sodnika Julijana Glavino ( sedi tudi v senatu v primeru Davida Klemenca in Nysreta Hoxhaja), v policiji pa na informacije Sebastjana Nedoha. Očim od Staraje pa je Boris Glavina. Staraja in Jakob Nedoh pa sta se tudi slikala na Instagramu dobrih šest mesecev kasneje po strelskem dogodku v Portorožu. Medij Nova24tv pa je tudi poročala o tem, da je Juriča javno branila znana novinarska RTV Slovenija Eugenija Carl. Vendar za Carlovo morete vedeti, da je vedno delala v interesu Splošne plovbe in obalne struje, ki ji poveljujeta nekdanja dolgoletna direktorja Splošne plovbe in Luke Koper, Aldo Krejačič in Bruno Korelič.  

V našem mediju Prava smo dne 18. avgusta 2022 objavili članek z naslovom DOSJE KRIMINALISTIČNI OPERATIVCI LJUBA VOLMUTA: Razkrivamo imena kriminalistov, ki delujejo v interesu OBALNEGA MEHANIZMA!!!.

V njem so razkrili ključne osebe iz Obale na področju kriminalistike in policije, ki obvladujejo celotno dogajanje na Obali. Glede na to, da smo majhen medij je članek do sedaj doživel že več kot 18 tisoč ogledov. Dobili smo kar nekaj klicev, ki so nam povedali, da nekaterih imen v članku bolje zaradi lastne varnosti ne bi smeli razkriti. Med drugim smo razkrili Ljuba Volmuta, Antona Kariža, Alda Krejačiča, Bruna Koreliča, Egona Bandlja. Volmut pa je opravil nekaj poslov za podjetje v lasti nekdanjega predsednika KPK, kriminalista Draga Kosa, moža Tjaše Slokar Kos- odgovorna urednica in direktorica informativnega programa na Proplus ( POP TV in Kanal A), največji slovenski komercialni televiziji v lasti češkega kapitala. Nič zato, čas je, da enkrat resnice pride na dan.


				Foto: Posnetek zaslona-Prava

Foto: Posnetek zaslona-Prava  

V tem času so osrednji mediji pred nekaj dnevi povzeli zgodbo, ki sta jo premierno predstavila Nova24tv in naš medij. Povzeli so jo pa predvsem zato, da ustvarijo vtis, da se o tem kritično poroča. A kot so nam zaupali poznavalci medijske-tožilske-policijske scene na Obali bodo skozi dolgotrajne postopke poskušali obremenjajočo zadevo pomesti pod preprogo. Avtor članka pa je tudi razkril na Twiterju po zanesljivih informacijah iz kriminalističnih virov, da je v Kopru pred stanovanjem kriminalista Mitje Kirbiša leta 2004 bila podstavljena bomba v avtomobil. Na srečo v eksploziji avtomobila ni bilo takrat Kirbiša, a preiskave o incidentu Jurič in njegova druščina sploh ni izvedla. So že vedeli zakaj je bolje, da še eden izmed mnogih spornih dogodkov na Obali pometejo pod preprogo.

Zakaj v Mariboru niso zaslišali ključne priče? Razkrivamo, kako se je Daniel Trajkovski hvalil po Kopru, da bo David Klemenc končal za zapahi!

Osumljenca kaznivih dejanj David Klemenc in Nysret Hoxhaj sta vložila kazenske ovadbe proti kriminalistom na PU Koper, da so sodelovali pri kriminalnih dejanjih. Predvsem pri trgovini z drogo in zaradi napeljevanja na kaznivo dejanje kraja sadik prepovedane konoplje z namenom, da se maščujejo nekdanjemu vodji koprskih kriminalistov Matjažu Hrovatinu. Poleg tega pa tudi za izdajanje informacij v zameno za plačilo. Med njimi so se znašli vplivni koprski kriminalist Dean Jurič in njegovi kolegi ter kolegice- Mitja Ribaš, Dušan Kirbič, Dejan Grandič in Heidi Fluher. Mi smo predstavili obe ovadbi, a so nas nekateri iz Obale prosili, če lahko umaknemo slikovno kazensko ovadbo Nysreta Hoxlaja zaradi interesa preiskave, kar smo tudi storili.

O koprskih kriminalističnih rabotih je v nadaljevanju poročala le Nova24tv v dveh zanimivih člankih. Prvo so dne 31. avgusta objavili članek z naslovom Je na Okrožnem sodišču v Mariboru danes potekala razglasitev sodbe, ne da bi kadarkoli zaslišali ključno pričo?. Bistvo članka je bilo, da na Okrožnem sodišču v Mariboru v sojenju proti Boštjanu Gašperju, Borutu in Anici Breznik je bilo, da med postopkom niso niti enkrat zaslišali glavne priče. To je bil nekdanji dolgoletni vodja koprskih kriminalistov Matjaž Hrovatin. Ta se je odločil, da po medijskem pogromu, ki ga je doživel več ne bo molčal in bo svojo resnico brez oklevanja razkril slovenski javnosti. Kot je v opisanu v uvodu članka je bilo namreč dogovorjeno, da se obtožene obsodi. V primeru da bi pričal Hrovatin ( v tej zadevi je opravljal nalogo tajnega sodelavca pod krinko) bi bili verjetno obtoženi v tej zadevi oproščeni.


				Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv

Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv

Koprski kriminalisti so v sodeluvanju z tožilcem Jožetom Levačičem v tem primeru delovali na svoj ustaljeni način, s podtikanjem in napeljevanjem-torej nezakonito. V tem primeru, da v postopku niso zaslišali ključne priče gre za absolutno bistveno kršitev, ki narekuje razveljavitev sodbe. Pomembno je tudi poznati ozadje delovanje tožilca Jožeta Levačiča. Levačič je svojo tožilsko kariero pričel v Kopru in spada med t.i. obalno sodniško-tožilsko strujo, ki vleče vse najbolj pomembni niti v slovenskem pravosodju. Iz Kopra je napredoval za tožilca na Specializirano državno tožilstvo. Pomembno je tudi vedeti, kot so nam zaupali naši viri, je Levačič tudi dolgoletni znanec ter prijatelj cappa di bande obalne policije, koprskega kriminalista Deana Juriča.

V zadevi Maribor bi nekdanji dolgoletni vodja koprskih kriminalistov Matjaž Hrovatin razkril, kako naveza Jurič Ribaš deluje in da je bila celotna zadeva nezakonito napeljana.

V obalnih kriminalnih zgodbah v trgovini z kokainom in drugimi prepovedanimi drogami se omenja ime Danijel Trajkovski. Le ta je bil večkrat v družbi osebe s priimkom Bisachi. Le ta je med drugim tudi tesni sodelavec Juriča in Ribaša. Tako je deset dni pred racijo Davida Klemenca po Kopru razlagal, kako bo Klemenc končal za zapahi. Trajkovski je bil obsojen za preprodajo prepovedanih drog. Bratranec od Trajkovskega je Dejan Ilievski. Tudi njegovo ime se pojavlja v kazenskih ovadbah Klemenca in N. Hoxlaja. Ilievski je bil ujet z enim kilogramom kokaina, a ni nikoli odgovarjal pred organi pregona. Bisachi pa je zaradi naveze z Ribašom lahko opozarjal svoje kriminalne prijatelje pred napovedanimi racijami.

Klemenc je tako v pogovoru z enim izmed družinskih članov Hoxlajevih dobil informacijo, da bo kmalu končal za zapahi. Prisluškovalno napravo so namestili kar v avtomobil od Davida Klemenca. V eni izmed voženj je Hoxhaj  opozoril Klemenca, da po Kopru odjemalci drog govorijo, da Danijel Trajkovski razlaga o priprtju Klemenca in njegovih prijateljev. In res, slaba dva tedna kasneje se je to tudi zgodilo.

Dobili smo tudi prve informacije iz prvih zaslišanj, a so nam raje svetovali, da zaradi interesa preiskave in postopka je bolje, da naših informacij do sedaj še ne razkrivamo slovenski javnosti.


				Foto: Posnetek zaslona Topnews

Foto: Posnetek zaslona Topnews

Razkrivamo ozadje zgodbe strelskega dogodka v Portorožu. Naročnik je bil Luka Staraj, najboljši prijatelj Jakoba Nedoha- sin spornega kriminalista iz Juričevih krogov Sebastjana Nedoha 

V eni izmed prijav Hoxlaja in Klemenca je omenjen kriminalist-forenzik Sebastjan Nedoh. V kazenski ovadbi je Klemenc o Nedohu zapisal sledeče:

"Naj še iz SKP Koper omenim še neprofesionalnega kriminalista-forenzika Sebastjana Nedoha, kateri je izdajal informacije o hišni preiskavi (opozoril) ter o streljanju v Portorožu osebi Luka Staraj (prvoobtoženi), kateri je najboljši prijatelj Nedohovega sina Jakoba."


				Luka Starija in Jakob Nedoh. (Foto: Posnetek zaslona-Instagram)

Luka Staraj in Jakob Nedoh. (Foto: Posnetek zaslona-Instagram)

Luka Staraj je bil v preteklosti udeležen v velikih kriminalnih dejanjih in tudi obsojen. V obdobju 2017 in 2018 so ga dobili sredi nasada 420 sadik konoplje (okrog 50 kilogramov). Za dejanje je bil obsojen na vsega en mesec hišnega pripora. 

Klemenc je v svoji kazenski ovadbi izpostavil streljanje v Portorožu. Dejstvo je, da je kot naročnik za streljanjem v Portorožu stal Luka Staraj, zelo dober prijatelj Jakoba Nedoha. 

Slika je bila posneta le pol leta po strelskem incidentu v Portorožu. Le ta je bil tudi naročnik streljanja. Med streljanjem je bil prisoten na plaži v Portorožu tudi Staraj. In kdo je zakril dokaze? Nihče drug kot oče Jakoba Nedoha, Sebastjan Nedoh.

Luka Staraj se je hvalil "po Kopru", kako dobiva informacije preko sodišča, saj naj bi bil v odličnih odnosih z enim izmed sodnikov (po naših informacijah sodnikom Julijanom Glavino). Za morebitne policijske akcije proti njemu pa ga je obveščal Jakob Nedoh preko svojega očeta kriminalista Sebastjana Nedoha.

Kot se razkriva še ena zanimiva informacija je očim Luke Staraje Boris Glavina, še eden izmed pomembnih igralcev v ekipi kriminalista Deana Juriča. Po nekaterih namigih naj bi bil sorodnik Borisa Glavina sodnik Julijan Glavina. Vendar opozarjamo, da za to trditev še nimamo dokazov in gre zgolj za domnevo. Julijan Glavina pa sedi tudi v senatu, ki odloča o usodi Klemenca in N. Hoxhaja.

V primeru, da se izkaže, da sta dejansko sorodnika gre za dobesedno navzkrižje interesov in še za en dokaz, kako po domače deluje slovensko pravosodje.

Drži pa dejstvo, da se karkoli spornega dogaja v primerih Luke Staraja ga Julijan Glavina ščiti s strani sodstva, Staraja pa velikokrat pobegne s svojo barko za obdobjega enega meseca. Torej Juričeva združba ni samo izdajala informacij, ampak je ščitila pred drugimi svoje kriminalne sodelavce.

Izvedeli smo tudi, da je bilo pred hišo Luke Staraja vržena že kaka bomba ali je prejel "nekaj batin" za svoja kriminalna dejanja. Ne glede na to, da Hoxlajovi pri tem niso imeli ničesar, so koprski policisti in kriminalsti iz Juričove združbe takoj osumili Hoxlajove, ne glede da so le ti dokazali, da s tem niso imeli nič in so bili le žrtveno jagnje policijskega in kriminalističnega kroga Deana Juriča.

Neverjetno, spornega kriminalista Deana Juriča je javno zabranila s"prvo novinarsko pero Splošne plovbe" in razvpita novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl

Spletni medij Nova24tv je dne 15. septembra objavil članek z naslovom Carlova stopila v bran Juriču; Hoxhaj ji je priporočil, naj piše zgolj resnico. V uvodu članka je zapisano, da je novinarka RTVS Eugenija Carl je s svojim zapisom na Facebooku razjezila člana družine Hoxhaj – odzvala se je namreč na poročanje medijev, ki so pisali o dopisu, namenjenemu Specializiranemu državnemu tožilstvu – zoper pet kriminalistov je bila že pred časom podana ovadba, na koprski policijski upravi pa so začeli notranjevarnostni postopek, v katerem preverjajo očitke o sumu odklonskih ravnanj policistov, ki naj bi sodelovali s kriminalci. Carlova menda ni prvič stopila v bran Deanu Juriču, po njenem mnenju naj bi za obtožbami stala želja po njegovi diskreditaciji. Ob tem je navedla še nekaj podatkov, ki so po besedah Hoxhaja neresnični – slednji je Carlovi celo priporočil, naj piše zgolj resnico, ker ne bo dovolil, da si “z lažmi pere umazan obraz”.

Na njeno pisanje na socialnem omrežju Facebook se je odzval Don Liri Hoxhaj. Na njeno pisanje se je odzval s sledečimi besedami:

"Če vas že zanima in če že pišete, vsaj napišite resnico. Kot prvo, akcija Kobre se je začela v Ljubljani in so jo nadaljevali kriminalisti iz PU Koper. Vodja akcije je bil Matjaž Horvatin in ni bil noben Jurič, slednji ni imel v zadevi kobre NIČ.  Za Juričem in Duškotom stojijo obalni šerifi, ki delajo že 20 let vse, kar želijo – za razliko od Kober, ki odgovarjajo za svoja dejanja, dilerji od Juriča in Duškota ne vedo, kako izgleda sodišče oz. sploh kje se nahaja stavba. Če že branite Juriča in Duškota, naredite intervju z Matjažem, naj vam razloži, kako je v Mariboru pri zasegu 240 kg kokaina “zmanjkalo robe” in zaradi tega ne želijo, da Matjaž pride pričat na sodišče? Če pa imate vi osebne probleme z bivšim županom, rešujte sami in ne vmešavajte drugih ljudi! Če pa mislite, da je normalno, da se vodstvo policije, vsi trije skupaj štejejo ca. 180 let, sestane s 24-letnikom in zahtevajo od njega, da gre krast nasad skupaj z njihovim bivšim kolegom, s katerim so 20 let delili isto pisarno – potem nimamo kaj komentirati.  In naj vsak odgovarja za svoje dejanje!!!! Za vas nimam komentarja, ker vas cela Obala zelo dobro pozna. In izbrišite si ta post, ker delate sramoto sebi in lažete sebe.”


				Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv			Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv

Kaj je storila profesionalno neodvisna novinarka Carlova? Izbrisala post družinskega člana Hoxlajevih in cinično pripisala, da poste Hoxlajevih briše. 

Na njen komentar se je ponovno odzval Don Liri Hoxhaj:

"Eugenija Carl, pišete za Hoxhaje ali brišete njihove komentarje??? Zakaj vas boli resnica? Kako lahko vi veste boljše od nas kako tečejo postopki če smo soudeleženi? Kakšna novinarka pa ste, da brišete resnico kritike? To pišem za une ki vas ne poznajo ker jaz zelo dobro poznam vašo zgodovino. Toplo priporočam da pišete zgolj RESNICO ker si z lažmi perete vaš umazani obraz."

Pod objavo Carlove pa se je oglasil tudi Benjamin Isovski. Zapisal je sledeče:

"Ko smo že pri preverjenih informacijah in novinarskih kodeksih … kriminalci iz združbe Kobra sedijo po zaporih že od leta 2016, odkar je policija to združbo ulovila in pohapsila. Prav tako nista niti Nysret niti David takrat bila nikjer omenjena v tej zadevi, tako da ne vem, od kje vam te dezinformacije. Prav tako nihče od njiju ne sedi zaradi drog, ampak sta priprta zaradi sumov, ki so se za enega od omenjenih že izkazali za neutemeljene in celo podtaknjene … novinarji naj delajo svoje delo in objavljajo čista dejstva, politiko in zarote iz ozadja pa pustite za starce v kafanah, če imate integriteto na nivoju, višjem od njih!”

O Eugeniji Carl je čas, da pride še ena resnica na dan. V našem mediju smo že večkrat pisali, da sta na vrhu obalne klike Aldo Krejačič (nekdanji dolgoletni direktor Splošne plovbe) in Bruno Korelič (nekdanji dolgoletni direktor Luke Koper). V omrežju Alda Krejačiča so pomembno vlogo sta igrala tudi Anton Kariž in Egon Bandelj.

Prav Bandelj je imel dolgoletni vpliv na delovanje novinarke RTV Slovenije Eugenije Carl. Prav Carlova je skrbela za koordinirane medijske napade poslovnih in političnih nasprotnikov obalne klike.

Aja, Eugenija, kdaj boš pokazala joške, ki so ti jih je z davkoplačevalskim denarjem častili takratni vodilni možje Splošne plovbe? Dokumente in pogodbe imamo shranjene v uredništvu Prave in jih bomo z veseljem predstavili slovenski javnosti. Toliko v vednost.

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

0 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

0 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

1497 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

337 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

3623 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

159 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš
Teme
Obalna kriminalistična kriminalna klika Dean Jurič Dušan Ribaš Luka Staraj Sebastjan Nedoh Jakob Nedoh

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

DOSJE KRIMINALISTIČNI OPERATIVCI LJUBA VOLMUTA: Razkrivamo ime naročnika strelskega dogodka v Portorožu!