Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Fantovska druščina Amarja Ličine NI POSILILA DOMŽALSKE LOLITE! "Posiljena" petnajstletnica imela že 50 neresnih fantov!!!
Predstavljamo nova dejstva o zloglasnem skupinskem posilstvu petih fantov nad petnajstletnico v Domžalah. Dogodek se je zgodil marca 2020. Predstavljamo dejstva, ki domžalsko mladoletnico predstavljajo v popolnoma drugi luči.
prava .
Slovenija

Sobota, 1. Oktober 2022 ob 18:19

Odpri galerijo

Amar Ličina. (Foto: Facebook)

Konec leta 2020 je Slovenijo pretresla še ena afera. Mnogi slovenski mediji so poročali, da je skupina petih fantov, starih med 17 in 23-let posilila petnajstletnico iz Domžal. Zadeva je eskalirala, ko so je na družbenem omrežju TikTok pojavil posnetek "skupinskega posilstva." Posnetek je delil osrednji akter zgodbe, takrat dvajsetletni Amar Ličina. Po letošnjih odmevnih aferah spolnega nasilja in nadlegovanja ( primer Kmetič, Smodej-Uranjek, mariborski plesni učitelj) so se na uredništvo našega medija obrnili mladi raziskovalci, da bi nam podali nekaj informacij o skupinskem posilstvu. Opozorili so nas na članek v Delovi prilogi Onaplus z naslovom Posililo me je pet moških. V meni je zeval občutek krivde. A po njihovem mnenju je omenjeni članek le še ena predstava za javnost. V Onaplus so mladoletnico poimenovali Marija, mi jo bomo Lolita po znani knjižni junakinji pisatelja Vladimira Nabokova. Tako so nam predstavili več zvočnih (vsebino si lahko ogledate v datotekah na koncu članka) in video posnetkov, sms sporočil, kjer se domžalska mladoletnica pokaže v popolnoma drugi luči kot v Onaplus. Domžalska Lolita je imela že pri svojih petnajstih letih po njenih besedah 50 neresnih fantov in uživala v spolnih avanturah s starejšimi (polnoletnimi) vrstniki. V enem izmed pričevanj se tudi razkrije njen modus operandi. Starejšega fanta zapelje, ima z njim spolni odnos ter mu prične groziti s policijskim pregonom. Po razpadu zveze pa še spi z njegovimi prijatelji. Ja, mladoletno domžalsko Lolito so nekatere njene (bivše) prijateljice in fanti za eno noč ožigosali za kurbo. S tem se ne strinjamo, a če se mladoletnica rada igra prvinsko nagonske spolne igre lahko pričakuje tudi take žaljivke na svoj račun. Zgodba ni preprosta na prvi pogled. Domžalska mladoletnica je ugotovila, da je v godlji, ko so prišli posnetki hitro v javnost. Glede na njeno starost ji ni preostalo drugega, da proti fantom poda prijavo glede posilstva. Vsaka oseba doživlja izkušnjo s posilstvom na svoj način. A domžalska mladoletnica se je po travmatični izkušnji hitro zapletla v nove spolne dogodivščine. Ja, fantje so krivi v tej zadevi marsičesa, a po zbranih dokazih z obeh strani po mnenju avtorja besedila FANTJE DOMŽALSKE LOLITE NISO POSILILI!

Posilstvo je nekaj najhujšega, kar lahko doživi posamezna oseba. Večinoma so žrtev posilstev predvsem ženske. Tudi mladoletne. V Sloveniji sta v bližnji preteklosti odmevala dva primera, ki sta razburkala javnost. V prvem je sedanja novinarka Reporterja Katarina Kekič zaupala, da jo je po njenih besedah pred petindvajsetimi leti spolno nadlegoval v dvigalu stavbe Slovenskih železnic takratni vodja sindkata strojevodij in trenutni član programskega sveta RTV Slovenija Slavko Kmetič-ideološko blizu politični desnici. Kmetič je vse očitke Kekičeve zavrnil in povedal, če bi bilo res, bi o tem poročali že takrat vsi slovenski osrednji mediji. Kako se bo omenjeni primer odvil, bomo videli v bližnji prihodnosti.


				Foto: Posnetek zaslona-Slovenske novice			Foto: Posnetek zaslona-Slovenske novice

Veliko bolj šokatna je bila afera Fotopub z njenim osrednjim protoganistom, novomeškim kulturnikom Dušanom Smodeju. Na družabnem omrežju Instagram se je oblikovala Skupina proti nasilju Dušana Smodeja. Na njem smo lahko prebrali več kot dvajset pričevanj domnevnih žrtev spolnega nasilja in finančnih prevar s strani Smodeja. Kljub temu, da je za trenutek utihnila v javnosti se je v aferi Smodej razkrilo, da gre za že dolgoletni modus operandi delovanja nekaterih vidnih predstavnikov kulturne scene. Vse to se je dogajalo z različnimi akterji že od 80.ih let naprej.  Smodej pa je v intervjuju za Tarčo med drugim povedal, da je droga za posilstvo GHB na ljubljanski kulturni sceni znana kot REKREATIVNA DROGA!!!! Že zaradi te izjave bi morala policija nemudoma ukrepati zoper Smodeja, a osrednji protagonist se še vedno mirno sprehaja po Ljubljani. Mogoče se bo pa res na koncu izkazala Smodejeva resnica, da je le on žrtev izsiljevanja. Bomo videli, a v tej zgodbi se je pojavilo že preveč imen, da bi se na koncu Smodejeva zgodba izkazala za resnično.


				Foto: Posnetek zaslona-24ur

Foto: Posnetek zaslona-24ur

Ali se še spominjate posnetkov Amarja Ličine na TikToku?

Glej ga zlomka, eno takšnih zgodb bomo predstavili v našem mediju. Predvsem bomo poskušali dokazati, da se najverjetneje posilstvo ni zgodilo. Zadeva je še toliko hujša, saj je bila domnevna žrtev posilstva takrat stara le petnajst let.

Marca 2020, nekaj dni po uveljavitvi policijske ure so se na enem izmed domžalskih parkirišč družili petnajstletnica iz Domžal in pet (šest) fantov, stari med 17 in 23-let. Vse se je odvilo na enem izmed domžalskih parkirišč, kjer so petnajstletnico fantje prisilili v spolne odnose in jo na koncu posilili. Drama je bila še toliko večja, saj so se posnetki domnevnega posilstva znašli na omrežju TikTok.


				Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv

Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv

Delil jih je osrednji akter zgodbe takrat 20-letni Amar Ličina. Afera je izbruhnila šele decembra 2020, ko so se posnetki Ličine znašli v slovenskih medijih. Na spletu so se tudi razkrila imena preostalih fantov, ki so bili soudeleženi pri tem dogodku. Policija je reagirala že pred medijskim razkritjem in vse fante (razen enega, ki je bil mladoleten in se je dogovoril za pogojno kazen) poslala v pripor. Zgodba na prvi pogled izgleda čista in vsak bi se postavil na stran posiljene petnajstletnice.

Domžalska Lolita, za Onaplus spisala pretresljivo izpoved posilstva! Predstavljamo dejstva, da je omenjeni članek le predstava za javnost!

Zgodba o Ličini in njegovih prijateljih avtorja tega članka ni nikoli zanimala. Kdo pa bi bil tako neumen, da bi šel branit domnevne posiljevalce. Kot pri vsaki zgodbi se je tudi tukaj nenadoma pojavila druga plat zgodbe. Tako je avtor nekega dne dobil klic skupine mladih raziskovalcev, da bi radi predstavili zamolčana dejstva o mladoletnici.

Predvsem zgodba o mladoletnici le ni tako nedolžna kot jo želi predstaviti sama in mediji, ki so ji verjeli na prvo besedo. Po posredovanih dokazih, audio in video posnetkih lahko sklepamo, da je domžalska mladoletnica v resnici "prvinsko nagonska" Lolita, ki izkorišča starejše fante za svoje spolne avanture in jim ob tem redno grozi s policijskimi postopki.


				Foto: Posnetek zaslona-Onaplus, Delo			Foto: Posnetek zaslona-Onaplus, Delo

V reviji Onaplus so šestega septembra 2022, slab mesec po izbruhu afere Smodej objavili anonimno pričevanje Marije o posilstvu iz leta 2020. Kdor je njeno izpoved prebral je takoj vedel, da gre za primer posilstva petih (šestih) fantov in medijsko odmevnega posilstva v Domžalah. V reviji Onaplus je med drugim povedala:

" Doma sem povedala šele, ko sem se odločila podati prijavo. Potrebovala sem osem mesecev, da sem sprejela to odločitev. Veliko deklet, žensk o tem, kaj se jim je zgodilo, ne spregovori zato, ker imajo tako silovite občutke krivde. Kajti, če si ženska želi najti izgovor, da je za vse skupaj kriva sama, ga bo tudi našla. Vsaj jaz sem. Čeprav me je posililo pet moških, je v meni zeval občutek krivde: " Če si prostovoljno sedla v avto, potem si sama kriva za to, nič manj huda kot samo dejanje, zaradi katerega si tam. Predstavljajte si, kako je, ko si na točki, da se odločiš posilstvo prijaviti- in prijava je izjemno pomemben korak-, saj si počasi začel ločevati od občutkov krivde in sramu, potem pa prideš na sodišče. Ne samo da moraš ponovno opisovati, kaj se ti je zgodilo- to bi bilo še sprejemljivo, na to sem bila pripravljena-, odpreti moraš celotno življenje. Dobesedno povedati o sebi vse. Ni stvari, ki je sodišče o meni ne bi vedelo. Morala sem odgovarjati, koliko spolnih partnerjev sem imela, kdaj sem imela prvi spolni odnos, ali je bil zaščiten ali ne. Postavljali so mi vprašanja, zaradi katerih na koncu nisem več vedela, kdo je v tej zgodbi kriminalec. Grozljivo, da sodišče to sploh dovoljuje."

"Veste, ljudje pogosto mislijo, da se bo žrtev na vse pretega branila, kričala  iskala izhode. A kaj lahko narediš po tem, ko si že otrpnil, večkrat jasnoo povedal, da tega ne želiš? Kam se boš umaknil? Nimaš niti moči. Zavedala sem se, da me bodo, če bom začela brcati in kričati, pretepli in ubili. Prav zato mi je tako grozljivo vprašanje, zakaj se nisem bolj upirala. Zakaj? Ker mi je bilo povsem jasno, da sem v primerjavi s petimi starejšimi moškimi nemočna. Pravz tako sem večkrat slišala vprašanje, zakaj sem čakala osem mesecev, preden sem poklicala policijo. Pa zakaj nisem šla prej na ginekološke preiskave, zakaj sem čakala.... Povedala sem, da nisem imela moči, da bi govorila o tem, a sem na neki točki svojega življenja spoznala, da ne bom nikoli bolje, če posilstva ne prijavim. Me je bilo strah, da mojega primera ne bodo obravnali prav zato, ker sem čakala."

Instagram razkrival zlodejstva kulturnika Dušana Smodeja, TikTok pa temno plat domžalske Lolite! 

Ob prebrani vsebini bi vsakega izmed nas zmrazilo, kakšno hudo izkušnjo je morala preživeti nič hudega kriva mladoletnica. A glej ga zlomka, na družbenem omrežju TikTok se je pojavila skupina Reality-Borimo se za pravico22. Del ozadja zgodbe pa se je pojavil tudi na Facebooku na profilu Grda resnica dne 14. septembra 2022


				Foto: Posnetek zaslona-Facebook			Foto: Posnetek zaslona-Facebook

Na omenjenem profilu lahko vidite več pričevanj njenih (nekdanjih) prijateljic in fantov. Pa tudi komunikacijo domžalske mladoletnice, kjer je večkrat spreminjala zgodb o zloglasnem skupinskem posilstvu.

Pričevanja našo mladoletno domžalsko Lolito predstavljajo v popolnoma drugačni luči. Med drugim se izve, da po njenem pričevanju naj bi posnetki prišli vse do t.i. mafijcev, ki so že dan po dogodku kontaktirali njeno mamo. Enako se je izvedelo, da je mladoletna domžalska Lolita imela pri svojih petnajstih letih že 50 "neresnih fantov". Oglasil se je tudi eden izmed bivših fantov, da mu je grozila s policijo, ker jo je "prisilil" v spolni odnos. Enako so potrdile tudi njene (nekdanje) prijateljice, da je to bil njen modus operandi. Prvo se je zapletla z njimi, po koncu kratkotrajnih avantur pa jim je grozila s policijo. Sama se je tudi pohvalila, da lahko opravi samo en klic in bodo akterji imeli hitro težave z organi pregona. Kdo pa ne bo verjel petnajstletnici, da je doživela posilstvo? Kaj hudiča se je dogajalo tiste usodne marčevske noči leta 2020, vedo le ona in večinoma soudeleženi polnoletni mladi fantje.

Predstavljamo vam izpovedi nekdanjih fantov in prijateljic domžalske Lolite! Lolita uživala prvinsko in nagonsko z več kot 50 fanti pri petnajstih letih!

V nadaljevanju vam predstavimo nekaj pričevanj (nekdanjih) prijateljic in fantov v skupini Reality-Borimo se za pravico22 na družbenem omrežju TikTok:

Bivši fant 1

jaz ja js sm z lino meu kr jebeno izkušnjo.. Uglaunm neki sva mela in sm
ji medtem sliku kurac in je screenala kao da bo sam gledala medtem k ga
nemore dobit alneki?

Okej in k sva midva neki mela je mela kurva se enga druzga umes znaci furala
je 2 tipa naenkrt js nism mogu vrjet... in sm jo poslou u kurac in mi je
modelka grozila da me bo prjaula in me je isto zacela izsiljevat da ce ji
nebom dou 100e da bo usm poslala sliko mojga kurca...

Nism vedu kaj nrdti... prsezm in mislm da je pol tut posiljala okol
in tud po tem se je modelka pofukala z skot usemi mojimi frendi in tud ksni.


				Foto: Posnetek zaslona-Tiktok			Foto: Posnetek zaslona-Tiktok

Bivši fant 2

od njih so mel podobno izkusnjo kokr js...
to je blo po tem k nej bi njo unih 5 domzalcanov kao posill modelka se obnasa
ful porazno enx mi je govorila neke zgodbice o tem kaj naj bi se je zgodil in valda
cudn sm jo gledu k ona je to govorila k da ni nc tazga tko pa tud ful enih stvari mesala
pa da nej bi jo 10 tipov posiljeval da neve sploh tocne cifre
js man se dans probleme u glavi zrd te zenske skos sm mislu da karkol ji bom reku da me bo
prjaula na murjo in dam mam pol js frke z murjo zrd nje je isto porazno...
in k sm vidu to stran da jo izpostavljate dan se mi je naredu majkemi..
meu sm ful enih slik pa pogovorov k mi je grozila sam sm jih zbrisu zrd paranoj da me bo
prjavla tkoda nazalost tega vm nemorm poslat loh sm vm edin povedu mojo izkusnjo z Lolito
In upam da bo to kej pomagal..


				Foto: Posnetek zaslona-TikTok			Foto: Posnetek zaslona-TikTok

Bivši fant 3

okej uglaunem js sm z Lino zamutiv prvič v letu 2019 in že takrt je bla ona dost lahka da se ne izrazim grdo. In ubistvu takoj k sm ji začev pisat je bla zainterisirana full vame tko takoj bla za da mi ga povleče.
Pol po neki casa sva se dobila in itak ga je vlekla k da je zadnji hahah..
vem da je tud že takrt ga rafa vlekla usakmu zto sm tud js končav z njo ker je pač taka kokr je ane, tud takrt je ona mene obtožila pa govorila okol da nej bi js njo prsilu da mi ga vleče pa nevem kva in sm ji jebu mater ker se je lagala o men zato da nebi
kujica izpadla.. mi je pa modelka isto grozila da me bo prjavla na polcijo kao ce ji nebom nehu težit pa grozit alneki
A modelki nič groziu jebu sm ji mater ker okol govori da sm jo prsilu da ga vleče kot sm že prej povedov in ja scena uglaunem....
Dejansk da sm iskren z vami.. tipica je cist obična kujica pač rada se fuka okol z usakmu sej to je splošno znano v njenem kraju in okolici haha...
in tud to da je te fante prjavla da nej bi jo posill je tud še ena njena laž več ker se draga Lolita pač hrani z lažmi in neresnico... in k ji kej
ni prov pa grozi z polcijo pa nevem kakšnimi problemi... Jz u tem kar so
mel onih 5 z njo nevem kaj preveč ampak iz moje izkušnje lahko povem da je mala katastrofa zenska res...


				Foto: Posnetek zaslona- TikTok			Foto: Posnetek zaslona- TikTok

Lolitina prijateljica:

Živjo, ko naj bi se to zgodilo z domžalčani sm se js družila z njo kr redno ona je men povedala 3 različbe zgodbice in usakič je blo neki drgač in število udeleženih in da naj bi jo tepli ni da ni kaj.
Na začetku sm ji pe verjela ampak po neki časa je pa postalo res očitno da se laže pač tud ko smo jo spraševalu kej o temu dogodku ko smo bile zunaj je vedno mutila neki nikol ni povedala
dejansko iste zgodbe skos je kej dodajala alpa je začela jeclat in če jo je kdo od drugih popravu je pol govorila naprej zgodbo kaj nej bi se zgodil.
Omenjala je isto da nej bi jo ugrabl te fantje pol drugič je pa rekla da je šla sama u auto itd...
pač js sm se z njo nehala družt lih zaradi tega ker ful laže in tud do prjatlov se ful grdo obnaša pa jim laže pa izkorišča in doskrat se mi je hvalila kako loh ona z policijo
vse reši da če ji kdo teži da opravi samo en klic in je rešeno. in tud njeno privat življenje ni
lih good pač tipe izkorišča samo za fuk in je v enem letu zih dala čez 30 tipov k jih js poznam
in pač ne vrjamem ji isto ker da bi njo res 5 tipov posill dvomm da bi sploh pustila da se jo ker tip dotika kaj šele kaj več. vsi vejo za njo da je kurva in da izkorišča pa izsiljuje tipe če ma pa kdo kej proti njen pa takoj
grozi z mami njeno pa policijo. pač pička misl da ji noben nič ne more in en jo mre ustavt ker ni ona sam tem 5 tipom unicla lajfa ampak še marsikomu drugmu in Lolita je res pokvarjena js mislim da še njena družina neve
resnice. in tud na unih posnetkih gor se vid da ona to prostovoljno dela in da uživa
čeprov je ona nm govorila da to sploh ni ona čeprav je blak ji je bla sramota.
tipi so res nedoužni v zaporu in more se zvedt resnica kaj se je res zgodil ker Lolita je nalagala kar velko število ljudi. to je to kar vem.

Lolitina prijateljica 2

Živjo, oprostite za late reply. Ja jst ubistvu Lolito poznam že od osnovne šole, zlo zlo velik sva se predružle in si tud velik zaupale.
Uglavnem tekom najinega družena po temu kao "posilstvu" je mela Lolita ful enih tipov, tko usak mesc druzga če ne clo usak teden in jih je dobesedno izkoriščala za užitke in
kšnega od teh je tud izsiljevala z različnimi forami, ko je končala z njimi.
Jst sm njo tko večkrat sprašvača pač kaj se ji je dejansko zgodil, ker mi je u pol leta povedala
par različnih zgodb, enkrat nej bi "posiljevalcev" blo 15, drugič 6, pol že 5. Uglavnm skos je neki drgač povedala, pol smo ble enkrat zuni in so ji ene omenjale te njene
posnetke, k je Amar snemu in je ženska skos sprašvala kakšne lase ma ta punca na omenjenih posnetkih pa kako je bla oblečena pa tko in pol je ona dejansko začela govort kako je ona bla oblečena na teh posnetkih in kako je bil Amar oblečen itd in da to niso njeni posnetki...
Pač nevem men osebno se ful zdel čudn, da spomne točno kakšne...
Lase ma ta punca na omenjenih posnetkih pa kako je bla oblečena pa tko in pol je ona dejansko začela govort kako je ona bla oblečena na teh posnetkih in kako je bil Amar oblečen itd in da to niso njeni posnetki... Pač nevem men osebno se je ful zdel čudn, da se spomne točno kakšne barve gat in modrca je mela na dan dogodka.
No in ona je še kr trdila, da to ni ona na posnetkih in si je kr na hit zmisnla kakšno barvo gat pa modrca je mela, pa take pa čeprov smo usi vedl da je na teh posnetkih ona. Pa tudi enmu mojmu frendu, k jo je sprašvou glede teh posnetkov, jo je zanimal ubistvu sam kakšna je bla punca na posnetkih in vztrajala pr temu, da ona ni na nobenmu posnetku.
Pa k jo je uprašu, če je bla res posiljena sploh ni odgovorila. No in takrt sva pol midva začela razmišljat, da je možno, da ona njih prjavla sam zard teh posnetkov, k ji je blo tok bed...
Jst sicer nevem kaj je res kaj ni, ker me ni bilo zraven ampak glede na to, da se konstantno laže (ne samo glede tega, ampak tud glede drugih random stvari) pa glede na to kakšen ma odnos do tipov pač, da se dobesedno jebe z usakmu, ki ji pride na pot more bit neki narobe...
Iskreno dvomim, da bi žrtev brutalnega posilstva vsak teden mela neke afere z različnimi tipi al pa clo z večimi naenkrat.
Če bi se to men zgodil bi sigurno zlo dolg časa rabla, da se navadm biti v bližini moških in mislm, da nobena žrtev posilstva nebi tok hitr iskala nove tipe in se z njimi tud spuščala v spolne odnose... Jst nebi pustila da se mi na 5 metrov
približa kerkol tip, kaj šele da se jebem z usakmu pa da me nevem kdo use dotika.
In medtem, k mi je razlagala te svoje "travmatične momente" je men blo ful čudn, ker je razlagala kt da se dejansko ni zgodil nič, nism opazla nobenih znakov travmatiziranosti poleg tega se je še smejala, k je kej povedala... Vem, da vsem razlaga te njene zgodbe o posilstvih in k ji kdo nevrjame pljuva folk,
čis se ji odfuka in začne žalt in grozit da jih bo prelomila na pol pa take, isto s policijo konsantno + vse njene frendice vemo kakšna je z tipi, ker se valda "pohval" k kkšnga novga dobi.
Že pred "posilstvom" je menjala tipe k gate. Mislim, da je to blo še 2019, k smo se pogovarjale
u grupi in sm jo uprašala kok resnih fantov je mela do zdej in mi je rekla, da resnega nobenega, neresnih pa ene 50?
I was like, what? Nism ji hotla nč rečt, ker ne prenese, če ji kdo reče kej k ji nepaše.
Saj tud usi vemo, da je jebala z celo svojo vasjo in tud Domžalami in okolico. I dont't want to judge ampak to, kar ona dela je wrong.

Njene best frendice sta xxx pa xxxx. Pač one so vse iste, menjajo tipe k gate in tud nebi se čudila, da so kdaj skupi sodelovale pr jebanju, glede na to kakšne so. Poznam pa obe kr dobr. In tud takrt marca, k nej bi se zgodil z unimi tipi ns je ona tiste, k ns ne šteje kot best frendice odjebala sicer nevem zakaj ampak ja.

Vem tud, da jo je en moj
bivši jebu, k je dost starejši od mene in Lolite to mal po tem, k sva midva zakljućila...
Pač ful nespoštljivo od "frendice." Sej ona svojih frendic ful ne spoštuje, druž se z njimi dokler ma neko korist od njih. Kar se tiče tega, da naj bi bla posiljena zlo močno dvomm, njej je to sedl, skos je govorila o nekih gangbangih pa nevem kaj, uglavnm ne vrjamm. Pa takrt marca je končala z enim tipom in se mu je hotla maščevt, to je skos omenjala tkoda
I don't know tbh. Ubistvu je bil pomoje razlog za prijavo to, da je Ličina pošilju posnetke okol. In si je s tem, da jih je prijavila hotla oprat ime, da nebi izpadla kur*a, ker je jebala z 5
tipi naenkrat... Če bi vedla kaj več o točni tej zadevi povedala več.
Povedala sm to, kar sm zasledila med druženjem z njo in drugimi prijateljicami. Dvomim tud, da je drugim prijateljicam povedala resnico kaj se je
dejansko takrat res zgodilo.
To je to kar vem, upam da bo kej pomagal, če se pa še kej spomnem al pa zvem vam pa javim. Evo to so pa te pogovori med Lolito pa mojim frendom, ki sm jih prej omenjala...


				Foto: Posnetek zaslona-TikTok			Foto: Posnetek zaslona-TikTok

POGOVOR Lolite s PRIJATELJEM:
PRIJATELJ: Ce nam prej zaspau... sam iskreno sama si vedla kaj hoče.. Kasn je... In sla si vn z njemu... al
Lolita: Nism ga poznala frend.. Prvic v lajfu sm ga vidla.. Nism vedla kaksn je...
PRIJATELJ: A pol teje res posilu... kuni drugi bojo spusceni hmau.. Sam zakaj so bla edina zenska oz. vidve med mosko druzbo
Lolita: Podajsan pripor majo se za 3 mesce usi.. Nebojo spusceni..Brt moj...Moji videi.. So bli zablokirani..Nevem kaj tocno si gledu...
PRIJATELJ: Ares... ej nevem.
Lolita: Ampak mojih videou nisi
PRIJATELJ: Neki u auto
Lolita: Nenenene
Prijatelj: Pol enmu fletu.
Lolita: neeee
Prijatelj: Pa 19
Lolita: hahahahaha
Prijatelj: to
Lolita: Kaj si folk to pošilja.. To nism js.. Obed... Kdaj bo to folk skontu....
Prijatelj: Ej nevem skos se ta video kroz pol pa res nevem
Lolita: ker je to? Kasne lasje so..
Prijatelj: Bom poisku nevem kje so
Lolita: No zmenjeno. Drgac kdaj ti je ta reku da jih bojo spustil? Ker men je odvetnica dva dni nazaj
rekla da majo podaljšan pripor... Če jim 15 let grozi.


				Foto: Posnetek zaslona-TikTok

Foto: Posnetek zaslona-TikTok

EN DAN PO DOGODKU domžalska mladoletnica prizna, da se je "jebala s ful folka naenkrat":

PRIJATELJ: Midva prhajava
Lolita: kam
PRIJATELJ: do tebe
Lolita: sj sm rekla danim u moodu dons da bi jebal
PRIJATELJ: pjt na snep
Lolita: ok
PRIJATELJ: vazu

19.3.2020
PRIJATELJ: ei a dons se pol vidmo al ne k jutr pol nesme nben vn k cene 800 evrov kazna
Lolita: Vem jaa sam se bojim ful nevem kaj mi je v depri sm
PRIJATELJ: zkj kjblo
Lolita: neki s familjo
PRIJATELJ; Kjblo
Lolita: Fotr ns je spet neki zaceu nadlegvt.. Pa mtka ma probleme z enim folkom.
PRIJATELJ: kjepa je.. Ja z kerim?
Lolita: Pa nc eni mafijci 40+ sj bomo resl
PRIJATELJ: Ja zkj ji
Lolita: Eni posnetki ce sm prou slisala
PRIJATELJ: Kakšni posnetki
Lolita: Moji posnetki
PRIJATELJ: Kakšni tvoji posnetki. Kjblo Lolita?

Lolita: Jebala sm s ful folka naenkrat in so snemal in so posnetki prsl do nekih
italijanskih mafijcou k poznajo mojo mtko pa fotra zaradi enih vez in so kupl te moje posnetke in nm pacgrozijo s polcijo ker sm mladoletna oseba. Pac nekdo iz une grupe je posnetke poslou v italijo. Ker to kupujejo tm. In so prsli to moje matke in mam ful frke zdj.

PRIJATELJ: Kva kva kva caki zkj si pustila da snemajo model? pc zkj nisi
fone jim uzela model, ja dj abos lah usaj na cik prsla zdj me zanima
Lolita: ti bom razlozila... okol enajstih loh pridm vn k bo mtka zaspala.
Prej nemorm ker mi ne pusti nikamor zdj.. K je cela panicna.
PRIJATELJ: Dobr sj bova prsla na slrijva, vrjam ja sj bom pomagu
Lolita: okej hvalati...pac okol enajstih aprou? Pa do postaje ulet k nesme vidt nobenega auta al karkol..
PRIJATELJ: Zmenjeno, ja zmenjeno sj bova itk mau se furala naokrog da vidva če je kdo ziv k dons bom dan izkoristl ane...

Kakšen bo epilog zgodbe? Kako noben izmed fantov ni ugotovil, da je punca stara petnajst let!!!, ne pa triindvajset let! Ali bo druga plat zgodbe pripeljala do tega, da bodo fantje oproščeni posilstva? 

Upajmo, da bo sodišče opravilo svojo nalogo ter pravično razsodilo, kaj se je dogajalo. A v tej zgodbi vsi pozabljajo, da živimo v dobi družabnih omrežjih. Ni nič presenetljivega, če si mladoletna oseba (fant oz. punca) dopisuje z več osebami nasprotnega spola. Dejansko tudi ni nič pretresljivega, če se petnajstletnica oz. petnajstletnik zapleteta v spolne odnose. Tudi z več osebami. Vsak pozna oz. je poznal osebo, da je bil že polnoleten (starost med 18 do 20 let) in bil v zvezi z mladoletno osebo (staro med 15 do 17.let).

Težava naše mladoletne domžalske Lolite je, da je sama o takšnih spolnih dogodivščinah fantazirala in tudi po tem "travmatičnem dogodku" se še naprej zabavala s starejšimi (polnoletnimi) fanti v spolnih dogodivščinah. Normalna reakcija je tudi to, da jo nekateri zaradi njenih spolnih avantur ožigosajo za kurbo. Vendar živimo v svobodnih časih, naj vsak dela tisto, kar mu paše. A tudi naj nosi posledice in odgovornost za svoja dejanja. Popolnoma vseeno je, ali gre mladostniške spolne avanture naše mladoletne domžalske Lolite ali le za uživanje marihuane oz. drugih prepovedanih drog.

V celotni zgodbi se avtor članka sprašuje sledeče. Prvič, zakaj je odšla mladoletna Domžalčanka sploh na cigareto z osebo, o kateri ni vedela popolnoma ničesar in si je z njim izmenjala le nekaj sporočil na enem izmed družabnih omrežjih. Zakaj se preprosto ni obrnila, ko je videla v avtomobilu več oseb? Kako so lahko fantje nasedli, da jim je ob srečanju domžalska Lolita povedala, da 
				Foto: Posnetek zaslona-TikTok			Foto: Posnetek zaslona-TikTok je stara že 23 let! Kako tega niso ugotovili? A na srečo so nam njihovi/e bližnji/e prijatelji/ice zagotovili in se nam zaobljubili, da si ne predstavljajo, da bi fantje res koga v življenju posilili ali imeli namen izvesti posilstvo. 

Tega ne moremo trditi, a mladoletna Domžalka je pred "usodnim srečanjem" sama imela podobne izkušnje. Kot smo izvedeli, eden izmed priprtih fantov z njo sploh ni imel nobenega odnosa tiste usodne marčevske noči 2020. Nič, tvegam. Fantje so lahko krivi marsičesa, a domžalske LOLITE NISO POSILILI!!!

Luka Perš

Priloge:

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 17. Sep 2024 at 23:37

177 ogledov

Izrek sodbe opravilna številka I K 66593/ 2023

Tue, 17. Sep 2024 at 23:37

410 ogledov

Izrek sodbe opravilna številka I K 66593/ 2023

Tue, 17. Sep 2024 at 17:41

1212 ogledov

Komisarska saga: Ali bo na koncu zmagovalka Tanja Fajon?
Že nekaj dni v slovenski javnosti spremljamo sago o izbiri slovenskega komisarja v bodoči sestavi Evropske Komisije pod vodstvom nemške državljanske Ursule von den Leyen. Dlje časa je za prvega favorita veljal nekdanji predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel, sedaj zaposlen kot direktor v enem izmed podjetij v lasti družinskih članov, sorodnikov in nekdanjih partneric dolenjske družine Odlazek.Dobri poznavalci slovenske politike smo ves čas slutili, da bo Vesel kot kandidat odletel. Zelo verjetno se je predsednica EK Ursula von den Leyen pozanimala o "počitniškem delu" Vesela v Nemčiji in vsaj po našem mnenju je bil to odločilni vzrok, da je Vesel padel. Kot kandidat za evropskega komisarja pa je preganjal novinarje Tarče izpred svoje poslovne stavbe v ljubljanskih Vevčah. Še ena "odlična referenca" za mesto komisarja.Zdaj je v igro vstopila nekdanja veleposlanica v Nemčiji in v Švici Marta Kos, sestra nekdanjega vplivnega kriminalista in prvega predsednika KPK Draga Kosa. V preteklosti se je omenjalo, da je počitniško delo Vesela v Nemčiji že leta 2013 razkril časopisu Dnevnik prav Kos. Vse kaže, da se Marti Kos nasmiha mesto komisarske za širitev Evropske Unije in obnovo Ukrajine.Foto: Posnetek zaslona Medias resAli bo Marta Kos že drugič vržena čez ramo???V oddaji Tarča so razkrili osnutek pisma, ki ga je predsednica EK von den Leyen poslala predsedniku vlade dr. Robertu Golobu. Že takrat se je vedelo, da je Vesel odletel zaradi von den Leynove. Trenutna vladajoča koalicija in njej večinski mediji pa so raje pisali, da pismo predsednice EK sploh ne obstaja. To je sedaj javno demantirala sama predsednica EK in vsebina pisma, ki se je pojavila v javnosti. Drugega ne moremo napisati, da je trenutna vladajoča garnitura lagala in zavajala slovenske državljanje.Ali bo Marta Kos še enkrat vržena čez ramo? Vsaka vlada do sedaj je doživela kadrovske spremembe v času svojega vladanja. Sedanji predsednik vlade dr. Robert Golob je v preteklosti dejal, da tisti, ki ne igra za njegovo moštvo ga pač "vrže čez ramo." Nekaj takega je ob svoji kandidaturi za predsednico države kot kandidatke Gibanje Svoboda doživela Marta Kos. Stare zamere morajo biti pozabljene, zdaj so na vrsti interesi Slovenije. Za 27 tisoč evrov mesečne plače.Kaj se bo sedaj dogajalo z Marto Kos? Slovenska javnost jo bo kurila kot kandidatko vse do konca oktobra oziroma začetka novembra. Takrat bi se naj Marta Kos predstavila kot kandidatka za komisarko pristojnim parlamentarnim odborom Evropskega parlamenta. Za svojo uspešno predstavitev pa potrebuje dvotretjinsko večino. Kar pa na prvi pogled izgleda misija nemogoče. Če res misli, da bodo za njo glasovali vsi politični predstavniki Evropske ljudske stranke, Libaralcev in socialistov že sedaj dela račun brez krčmarja.Do sedaj je Slovenija v Bruselj pošiljala ljudi, ki niso bili nikoli močno izpostavljeni v slovenski notranji politiki. To velja tako za Janeza Potočnika, Violeto Bulc kot Janeza Lenarčiča. Zdaj pa v Bruselj pošiljamo kandidatko, ki že dlje časa povzroča močno politično polarizacijo v Sloveniji.Marta Kos ima slab mesec dni časa, da bo prepričala evropske poslance pred pristojnimi odbori. Ena njenih večjih težav je, da je bila v preteklosti zelo verjetno konfidentka Službe državne varnosti. To je za Nova24tv potrdil tudi raziskovalec arhivov o nekdanji skupni državi Igor Omerza. Spletni medij Požareport je razkril, da je bila njena zveza za SDV njen uslužbenec Stojan Celin. Kot konfidentka SDV pa je delala kot študentka, kasneje pa v vlogi zaposlene novinarke v uredništvu Deutshe Wella.O njeni domnevni vlogi v SDV pa je svojo oceno podal tudi nekdanji varnostni strokovnjak John Schindler. “Ime sem si zapomnil, ker se mi je zdelo zabavno, glede na to, da je bil vojaški ekvivalent UDBE, protiobveščevalna veja jugoslovanske komunistične vojske, znan kot KOS [v] (po pravici povedano, Kos, kar pomeni “kos”, je precej pogost priimek v Sloveniji ). Toda nisem bil prepričan o svojem spominu, čas se lahko poigra, zato sem stopil v stik s starim prijateljem, upokojenim IC spookom, ki deli moje zanimanje za mokro delo UDBE,” so povzeli njegovo izjavo za Nova24tv.Foto: Posnetek zaslona- Nova24tvKosova vse te navedbe do sedaj ostro zanikala. Sama pa se izgovarja, da je prestala varnostni preizkus, ko je opravljala službo veleposlanice v Nemčiji in v Švici. Kosova ob tem pozabi povedati, da nikoli ni bila karierna diplomatka, ampak je bila za veleposlanico bila izbrana po politični kvoti.Tudi si ne predstavljamo, da bi lahko državljanka Švice, ki sploh ni v Evropski Uniji zasedala mesto komisarke. Tudi v bruseljskem Politicu so izpostavili zadnjo službo Kosove pri švedski družbi Kreab. Kosova pa je bila zaposlena v njeni bruseljski podružnici. V mediju Politico so ji očitali, da bo v novi sestavi EK prav Kosova tista, ki bo skrbela za lobistične želje nekaterih najmočnejših globalnih podjetij na svetu. Ob tem je tudi Politico zapisal, da je Kosova ena izmed tistih kandidatk, ki bi jo lahko zavrnili na pristojnih odborih Evropskega parlamenta.Foto: Posnetek zaslona-PortaplusAli na svojo komisarsko priložnost čaka Tanja Fajon ?Marta Kos lahko za "osrednje resne medije" predstavlja "sanjsko kandidatko." Vendar Marta Kos pozablja, da eno so slovenski mediji, drugo pa je Evropa. Zato se tudi zelo strinjam z razmišljanjem sedaj še poslanca SDS in nekdanjega predsedniškega kandidata Anžeta Logarja, ki je v v svoji kolumni objavljeni na Portaluplus namignil, da bi lahko postala zmagovalke komisarske sage sedanja zunanja ministrica v Golobovi vladi Tanja Fajon, nekdanja predsednica Socialnih demokratov.Zapis Anžeta Logarja, nekdanjega zunanjega ministra o tem, zakaj bi lahko postala komisarka Tanja Fajon. (Foto: Posnetek zaslona- Portalplus)Ne smemo pozabiti, da je bil prav Logar predhodnik na funkciji, ki jo sedaj opravlja Tanja Fajon. Oba zelo dobro vesta, kaj je počela Marta Kos kot slovenska veleposlanica v Švici. V preteklosti je bila deležna Kosova hudih kritik na vodenje veleposlaništva. A je Kosova tudi vse te navedbe javno zanikala.Zakaj tudi sami trdimo, da bi lahko bila zmagovalka Tanja Fajon? Vsaj javno Fajonova nastopa zelo pametno. Še javno je povedala, da je spregledala sporočilo, ki sta ji poslala dve vplivni evropski poslanki z vrst njene politične skupine socialistov, da bi morala po odstopu Vesela ona biti kandidatka. A kot poroča na omrežju X Bojan Požar, doživlja trenutna zunanja ministrica izdaje iz lastnih političnih vrst za funkcijo komisarke.Foto: Posnetek zaslona Bojan Požar omrežje XBomo videli, kaj se bo dogajalo še v tej komisarski sagi. Če pa bo Marta Kos res preživela medijski politični stampedo v prihodnjih tridesetih dneh in še uspešno zaslišanje pred pristojnimi odbori v EP, ji lahko rečem le v slogu Srečka Katanca "Kapa dol." Vendar je zaradi razmerja sil v EP tudi za njo to misija nemogoče. Ali pa bodo spet poslanci največje evropske stranke EPP spet "stisnili rep med noge"?Zdaj se bo tudi dokazalo, kakšno veljavo imata obe slovenski politični stranki (SDS in Nova Slovenija). V primeru, da bo Marta Kos izvoljena in potrjena bo to pomenilo še en politični poraz za obe trenutni parlamentarni opozicijski stranki v Sloveniji.Luka Perš

Fri, 13. Sep 2024 at 11:04

2880 ogledov

Poslanec Gibanje Svobode Dejan Süč naredil incident v lokalu Vinariuma!? Vpil na zaposlene "A veš kdo sem jaz?"
O poslancu Gibanje Svoboda Dejan Süču smo v našem mediju že velikokrat pisali. Predvsem smo se dotaknili njegovih "popoldanskih zaslužkov" s strani Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti.V naše uredništvo pa smo prejeli dokumentacijo, ki opisuje še enega izmed incidentov poslanca Gibanje Svobode. Le tega je zakuhal v začetku maja 2024 v kavarni Vinarium.Foto: Prava.siOdpiralni čas kavarne na znani lendavski turistični atrakciji je vsakodnevno od 9. ure zjutraj do 20. ure zvečer. Večina zaposlenih si le želi iti domov. Kot je znano v gostinstvu, se velikokrat malce pred zaprtjem ali pa ko se lokal že zapira velikorat pridejo še kakšni gosti, da bi nekaj popili. Od volje zaposlenega je odvisno, če bo postregel morebitne stranke s pijačo ali ne.Nekaj takega se je zgodilo v kavarni Vinarium. Poslanec Gibanje Svobode Dejan Süč je malce po zaprtju odpiralnega časa prišel do lendavske kavarne. Zaposleni so že čistili lokal, da ga zaprejo in gredo domov. Zaposleni tistega majskega dne so se odločili, da poslanca ne postrežejo s pijačo, saj je bil lokal uradno že zaprt.S tem pa se ni sprijaznil Süč. Le ta se je nedostojno vedel ter s provokacijami in močnim trkanjem želel doseči, da se kavarna odpre. Ob tem je mahal za 50 evrov ter povedal, da mu naj postrežejo z alkoholno pijačo. Kljub temu, da mu je eden izmed zaposlenih lepo povedal, da je kavarna zaprta to ni ustavilo Suča. Šel je do stranskih vrat, kjer ima kavarna shranjeno svojo pijačo in v nedovoljeno stopil v prostor.Kljub temu, da je do njega spet prišel eden izmed zaposlenih ter ga prosil, da se odstrani iz prostora jim je Suč zabrusil " A ti veš kdo sem jaz?.. imam goste iz Španije, daj mi karkoli za piti, lahko tisto žganje, saj tu tako ni kamer?"Kljub temu, da so ga lepo prosili, je nadaljeval s svojim žaljivim obnašanjem do zaposlenih. Ob tem so se tudi vsi zaposleni počutili prestrašene in ponižani. Po večkratnih opozorilih je poslanec Gibanje Svobode zapustil kavarno Vinarium.Isto zgodbo so zaposleni zaupali enemu izmed odvetnikov v Sloveniji. Le ta je v pisni obliki naznanilo prekrška zapisal, da je bil Dejan Süč očitno pod vplivom alkohola ter se nedostojno vedel.Notranjost kavarne Vinarium. (Foto: Posnetek zaslona- Lendavainfo)Ali so hoteli nekateri policisti Policijske postaje Lendava zakriti dejanje poslanca GS?Vse kaže, da ima verjetno poslanec GS Dejan Süč poznanstva znotraj policijske postaje Lendava. Eden izmed zaposlenih se je odločil podati proti poslancu GS prijavo za prekršek zaradi kršitve javnega reda in miru. Vendar smo pridobili podpisano izjavo prijavitelja, kjer je zapisano, da sta hotela dva policista PP Lendava, da naj odstopi od vložene prijave za prekršek poslanca GS iz lendavskih koncev. Vendar je prijavitelj vztrajal pri prijavi. Policista pa se nista niti predstavila dotični osebi. Policija še enkrat poskusila, da bi prijavitelj odstopil od vložene prijave. Če je imela dotična oseba prvi stik s policisti v prostorih kavarne Vinarium, je policija nekaj tednov kasneje obiskala še na njegovem domačem naslovu. Kot piše, je prijavitelja obiskal eden izmed istih policistov kot v kavarni Vinarium. Policisti so še naprej prepričevali prijavitelja, da naj odstopi od prijave, saj so oni svoje delo že zaključili. Ker prijavitelj ni hotel odstopiti, so mu še povedali, da se bodo pogovorili z njegovimi nadrejenimi. Prijavitelj pa tudi izpostavlja, da se mu takšno ravnanje policije neprimerno in so mu s tem kršene njegove pravice.Prijavitelj pa si je pomagal poiskati tudi odvetniško pomoč. Eden izmed slovenskih odvetnikov je Policijski postaji Lendava očital, da se mu zdi takšno ravnanje policistov skrajno nenavadno in je zato še enkrat vljudno zaprosil, da se zadeva preveri in ustrezno ukrepa.Policijska postaja Lendava. (Foto: Posnetek zaslona- Policija)Tukaj res ni nobene logike s strani Policijske postaje Lendava, če proti poslancu Gibanje Svoboda Dejan Süču niso ustrezno strokovno reagirali in ukrepali. Ali so pa nekateri v tej državi nad običajnimi zakoni?Luka Perš

Tue, 20. Aug 2024 at 10:31

2431 ogledov

Kdaj bo Rafael Kos ugotovil, da je le parkirišče za posle Mitje Podgajskega, operativec "fantka" iz policijskih vrst?????
Čas je, da se razkrije enega najbolj vplivnih zakulisnih posameznikov v lokalnem murskosoboškem okolju. To je Mitja Podgajski. Sedaj že dolgoletni vplivni igralec na področju politike, gospodarstva in medijev je svojo kariero pričel graditi kot eden izmed pionirjev ustanavljanja lokalnih spletnih medijev v Sloveniji. Tako je s skupino prijateljev pred več kot dvajsetimi leti ustanovil lokalni pomurski spletni portal Sobotainfo. Korak za korakom je Podgajski ustanavljal podjetja za oglaševanje, izdajanje medijev ali za nepremičninske posle. Njegov dolgoletni finančni mecen je za del slovenske javnosti razvpiti podjetnik Rafael Kos. Kdor si bo ogledal na spletnih straneh vsa podjetja Kosa bo hitro ugotovil, da za svoj podjetniški imperij rabi predvsem medijski mir. Zelo verjetno mu je Podgajski ponudil, da vse to lahko uredi. Za nagrado pa je bil Podgajski že tudi direktor v nekaterih družbah, ki jih skupaj lastniško obvladujeta ali pa jo Kos obvladuje sam (z drugimi partnerji). Podgajski je tudi ugotovil, da lahko z mediji "širšega pomena" in pokrivanjem lokalnih novic pride do kapitala za svojo zakulisno delovanje. Že večkrat se je zgodilo, da je kakšen članek na Sobotainfo spremenil tok dogajanja v murskosoboškem lokalnem okolju. V njegovih medijih smo velikokrat zasledili oglase Modre zavarovalnice in Save. Že večkrat smo v našem mediju razkrili, da Modro zavarovalnico in Savo obvladujejo akterji okrog poslovnega kroga Boruta Jamnika. Kar nas sploh ne čudi, saj delovanje Podgajskega spominja na "poslovno politično medijsko šolo" modrega dečka. Ob tem pa smo že pred časom slišali govorice, da baje se Podgajski odlično sodeluje z Markom Pogorevcem. Zato zelo sumimo, da je Kos v resnici že dlje časa le parkirišče za omrežje grobarjev gospodarstvenikov in politikov vseh ideoloških barv. Kos dobro ve, da mu lahko FURS sesuje podjetniški imperij v sekundi. Podgajski pa le čaka klic omrežja modrega dečka in fantka iz policijskih vrst za selitev parkirišča. Takrat bo tudi Kos spoznal, da je pogrešljiv.Veliko ljudi se odloči, da bi radi bili podjetniki. Ustanovijo podjetje in se podajo na trg. Eni so uspešni, drugi spet manj. Tako se je tudi skupina mladih fantov pred dvajsetimi leti odločila, da bodo postavili enega prvih lokalnih spletnih medijev v Pomurju. Medij se je imenoval Sobotainfo.V sledečih dvajsetih letih je Sobotainfo postal eden najbolj uspešnih in vplivnih medijev na področju gospodarstva in politike v Pomurju. Tudi fantje, ki so medij ustanovili so šli vsak svojo pot. Eni so ga zapustili, drugi se njemu posvečajo celotno življenje poklicno in profesionalno, tretji ga spet izkoriščajo za lastne interese.Se še spomnite naše članke o pomenu spletnega medija Necenzurirano v slovenskem medijskem prostoru? Ste že pozabili na članek z naslovom Novinarska trojka je ključni medijski glasnik interesov GROBARJEV SLOVENSKE POLITIKE IN GOSPODARSTVA VSEH IDEOLOŠKIH BARV!?Že večkrat se je razkrilo, da so novinarski članki nekdanje novinarske trojke velikokrat delovali v interesu omrežij akterjev okrog Boruta Jamnika, v preteklosti nekdanjega dolgoletnega predsednika paradržavne Modre zavarovalnice, sedaj pa predsednika uprave državne SID banka.Mitja Podgajski. (Foto: Posnetek zaslona- X)Kaj vse lastniško obvladuje Mitja Podgajski in zakaj mu pomaga razvpiti podjetnik Rafael Kos?Zakaj smo omenili Boruta Jamnika? Ker vse kaže, da njegovi operativci tudi v Pomurju delajo na podoben način kot akterji v Ljubljani. Kdo je ključna oseba, ki izkorišča svoj medij za lastne politične in gospodarske interese?Ena ključnih oseb, ki izkorišča svoje medije za lastne lobistične, politične in gospodarske interese je Mitja Podgajski, eden izmed ustanoviteljev spletnega medija Sobotainfo. Ob tem moramo zapisati, da se s Podgajskim osebno poznava že dlje časa.Šolski primer delovanje Mitje Podgajskega, ki tudi s pomočjo takšnih člankov v spletnem mediju Sobotainfo želi disciplinirati ključne politične, gospodarske in medijske akterje v lokalnem mursko soboškem okolju. (Foto: Posnetek zaslona-Sobotainfo)Mitja Podgajski je svojo kariero pametno gradil korak za korakom. V delu svoje kariere je enostavno ugotovil, da poseduje določeno medijsko moč v Pomurju, ki jo lahko izkoristi v svojo prid. Prva večja zmaga Podgajskega je bila, ko je v zakulisju pomagal leta 2014 na županskih volitvah zrušiti nekdanjega dolgoletnega murskosoboškega župana Antona Štihca. Kasneje pa je poskrbel, da je Štihec zaključil svojo politično kariero in se vrnil v podjetniške vode.Ali se še spomnite članka z naslovom Dosje Franc Cipot: Tešanovski "ZOKI" in član stranke SD Goran Miloševič "UGRABILA" z javnim denarjem podjetje MENSANA!? V njem smo razkrili, da so se ključni akterji Mensane do lastništva podjetja Mensana prišli predvsem z davkoplačevalskim denarjem podjetja Cerop in množico ustanovljenih socialnih podjetij za najšibkejše podprte z državnimi finančnimi subvencijami.Podobno zgodbo je uprizoril s svojim medijem Mitja Podgajski. Hitro je ugotovil, na kak način se lahko pride do davkoplačevalskega denarja. Z "mediji širšega lokalnega pomena. " Vedel je, da bo za svoje interese rabil tudi televizijo. Predvsem televizijo, ki že vrsto let prejema denar z različnih medijskih razpisov s kulturnega ministrstva. Televizija , ki opravlja to vlogo se imenuje Kanal 10- Idea TV.Direktorske funkcije Mitje Podgajskega in podjetja, v katerih ima manjše ali večinske lastniške deleže. (Foto: Posnetek zaslona- Ebonitete)Kaj vse lastniško obvladuje Mitja Podgajski ?Moji medijiPodjetje Moji mediji je Mitja Podgajski ustanovil konec julija 2020. Na spletni strani podjetja se predstavljajo kot vodilni digitalni izdajatelj lokalnih medijskih vsebin v Sloveniji. Podgajski in ekipa so se pred leti odločili, da bodo poskušali svoj vpliv širiti tudi na druga lokalna območja v Sloveniji. Tako so pod okriljem podjetja Moji mediji bili ustanovljeni poleg osrednjega medija Sobotainfo ustanovljeni še za območje Maribora spletni medij Mariborinfo, za območje Ptuja Ptujinfo in za območje Ljubljanje Ljubljanainfo. V to medijsko družino pa spadata še lokalna murskosoboška televizijska postaja Idea TV in Pomurec. V resnici pa je Podgajski vse svoje ključne medije parkiral v eni medijski družbi, kjer se predstavlja kot izdajatelj.TV IDEA - KANAL 10 d.o.o.TV Idea - Kanal 10 je znana lokalna zasebna televizija, ki sta jo v preteklosti obvladovala Štefan Celec in Brigita Bavčar. Mitja Podgajski je tako februarja 2009 postal direktor podjetja ter od leta . V preteklosti je bil tudi večji lastnik televizije tudi razvpiti podjetnik Matej Raščan s podjetjem Rašica Point. Opazili pa smo še kopico drugih podjetij, ki so bile kratki čas manjši ali večji lastnik, a končale v likvidaciji ali v stečaju. Poleg Rašice Point so bili še manjši ali večji lastniki TV Idea- Kanal 10 še podjetja Nevtrum, Piket, Kandela, Brod na Muri, Jurkec, MD 3000 , Kvadrat, Emmelia in Fabrika dobrih idej. Kot fizične osebe so se v preteklosti kot večji ali zelo majhni lastniki pojavljali Štefan Celec, Lenko Vidmar in Rafael Kos. Mitja Podgajski pa je v letu 2013 postal manjšinski lastnik televizije s 1,37- odstotnim deležem.Kako izgleda lastništvo TV Idea- Kanal 10? Do letošnjega leta so bili ključni lastniki televizije Mitja Podgajski, ki je obvladoval slabih 30-odstotkov lastništva podjetja. Preostali del lastništva je v lasti znanega podjetnika Rafaela Kosa. Vse kaže, pa da se je družba 21. februarja 2024 preselila pod okrilje Podgajskega v podjetju Moji mediji. Ob tem lahko zapišemo, da je omenjena televizija od leta 2003 prejela več kot tri milijone evrov davkoplačevalskega denarja. Če pa pogledamo še malce bolj natančno, pa lahko opazite, da je od zasedbe direktorske pozicije februarja 2009 je Idea TV prejela že 1.795.124,85 EUR.Poleg tega je Podgajski že od leta 2010 član Gospodarskega interesnega združenja radiofuznih radijskih in televizijskih postaj. Kot zastopnika združenja sta predstavljena Ivan Seljak in Stjepan Jerič , nekdanji kralj radijskih postaj Leo Oblak pa kot poslovodja. V preteklosti sta bila zastopnika tudi nekdanji vplivni televizijec in politik Desus-a Janez Ujčič in dolgoletni programski direktor na Pro plusu Branko Čakarmiš.M2P, Agencija IDEA, d.o.o.V letu 2011 je Podgajski ustanovil podjetje M2P, družba za storitve. Le ta je kasneje postala eno ključnih družb v lastniški strukturi Mitje Podgajskega. S to družbo je nekaj mesecev kasneje v letu 2011 ustanovil še Agencijo IDEA d.o.o., družbo za tržno komuniciranje in svetovanje. Poleg njega je še dvajsetodstotni lastnik Agencije IDEA še Marko Horvat. Zakaj je bila ustanovljena omenjena agencija? Z namenom, da bo omrežje s katerim je povezan Mitja Podgajski skrbelo za dotok predvsem "oglaševalskega denarja."Celoletni dohodki Agencije Idea so se v letih 2020 do 2023 gibali med 391 in 550 tisoč evrov. Čisti dobiček podjetja pa je znašal od pičlih šest tisoč v letu 2022 do 81 tisoč evrov v letu 2021.Avant carMitja Podgajski je poleg medijev je bil manjši lastnik podjetja Avant car, ki je znan po izposoji svojih avtomobilov. Med leti 2020 in 2022 je Podgajski imel v podjetju 1, 14- odstotni lastniški delež.Nepremičnine Kocljeva 9V letošnjem letu, natančneje dvajsetega februarja 2024 je Mitja Podgajski bil med ustanovitelji podjetja Nepremičnine Kocljeva 9. V tem podjetju ima skoraj 30-odstotni lastniški delež. Zraven njega pa se kot večinski lastnik podjetja pojavlja Rafael Kos.Rafael Kos. (Foto: Posnetek zaslona- Dom v Ljubljani)Korak za korakom je Podgajski ustanavljal podjetja za oglaševanje, izdajanje medijev ali za nepremičninske posle. Njegov dolgoletni finančni mecen je za del slovenske javnosti razvpiti podjetnik Rafael Kos. Kdor si bo ogledal na spletnih straneh vsa podjetja Kosa bo hitro ugotovil, da za svoj podjetniški imperij rabi predvsem medijski mir. Zelo verjetno mu je Podgajski ponudil, da vse to lahko uredi.Direktorske funkcije Rafaela Kosa. Zraven pa lahko vidite, katera podjetja obvladuje sedaj in v katerih je imel lastniške deleže v preteklosti. (Foto: Posnetek zaslona-E-bonitete)Za nagrado pa je bil Podgajski že tudi direktor v nekaterih družbah, ki jih skupaj lastniško obvladujeta ali pa jo Kos obvladuje sam (z drugimi partnerji). Podgajski je tudi ugotovil, da lahko z mediji "širšega pomena" in pokrivanjem lokalnih novic pride do kapitala za svojo zakulisno delovanje. Že večkrat se je zgodilo, da je kakšen članek na Sobotainfo spremenil tok dogajanja v murskosoboškem lokalnem okolju. V njegovih medijih smo velikokrat zasledili oglase Modre zavarovalnice in Save.Že večkrat smo v našem mediju razkrili, da Modro zavarovalnico in Savo obvladujejo akterji okrog poslovnega kroga Boruta Jamnika. Kar nas sploh ne čudi, saj delovanje Podgajskega spominja na "poslovno politično medijsko šolo" modrega dečka. Ob tem pa smo že pred časom slišali govorice, da baje se Podgajski odlično sodeluje z Markom Pogorevcem. Zato zelo sumimo, da je Kos v resnici že dlje časa le parkirišče za omrežje grobarjev gospodarstvenikov in politikov vseh ideoloških barv. Kos dobro ve, da mu lahko FURS sesuje podjetniški imperij v sekundi. Podgajski pa le čaka klic omrežja modrega dečka in fantka iz policijskih vrst za selitev parkirišča. Takrat bo tudi Kos spoznal, da je pogrešljiv.Marko Pogorevc. (Foto: Posnetek zaslona- Demokracija)Luka Perš

Thu, 15. Aug 2024 at 08:33

2997 ogledov

Milan Kučan, Borut Jamnik, Matej Narat, Petar Damjanić bili na domnevnem obisku pri fantih Paveo Vujnovca zaradi Mercatorja!?
Poslovna saga Mercator se nadaljuje z novim nadaljevanjem. Napovedal ga je že intervjuju za Sobotno prilogo časopisa Delo aktualni gospodarski minister v Golobovi vladi in predsednik Socialnih demokratov Matjaž Han. Zdaj pa vse kaže, da gre zares. V poletnih mesecih letošnjega leta so se v Zagrebu nahajali prvi predsednik RS Milan Kučan, predsednik edine državne banke - SID banka Borut Jamnik, "predstavnik zaposlenih" v upravi koncerna Sava Matej Narat in Petar Damjanić- brat Nikole Damjanića (Ninamedia) in strokovni sodelavec samostojne poslanke Mojce Pašek Šetinc. Kaj so počeli v Zagrebu? Bili so na domnevnem sestanku z akterji iz poslovnega omrežja lastnika Agrokorja Paveo Vujnovaca zaradi Mercatorja.Aktualni minister za gospodarstvo, turizem in šport ter predsednik stranke SD Matjaž Han je že večkrat v javnosti namignil, da bi moralo našo državo zanimati državni nakup Mercatorja. Vse kaže, da je Han to govoril z določenim namenom.Foto: Posnetek zaslona- DeloAli veste, kako lahko na najhitrejši način disciplinirate samosvoje podjetnike? Zelo preprosto. Aktiviraš kraljico postopkov- tožilstvo in življenjska agonija se lahko prične. Ali pa FURS. Lahko pa tudi regulatorje. Tudi slaba banka je »odlična« za discipliniranje nekaterih podjetnikov.Ker so vsi ugrabljeni s strani akterjev poslovnega političnega medijskega omrežja podjetja skupina Komandos okrog podjetja Splošna plovba Portorož in grobarjev slovenske politike in gospodarstvenikov VSEH IDEOLOŠKIH BARV!Večkrat smo vam tudi zapisali, da so bili osrednji akterji teh omrežij so bili Aldo Krejačič, Janez Kocijančič, Janez Zemljarič , Borut Šuklje in Ilka Kariž. Ker so vsi umrli se je razbesnela vojna za nasledstvo. Zdaj kaže, da bo akterje iz omrežja Komandos pohrustala hčerinska družba grobarjev, ki so nastali iz poslovnega omrežja akterjev Luke Koper. V medijih pa se je že večkrat omenjala povezanost med nekdanjim dolgoletnim predsednikom uprave Luke Koper Bruno Koreličem in sedanjim predsednikom državne SID banke Borutom Jamnikom.Tako smo lahko v Forbes Slovenija prebrali, da se sveži lastnik Agrokorja Paveo Vujnovac sooča s preiskavo v podjetju Naturala zaradi kršenja zakona o poslovnih praksah. Ob tem dodajamo, da Vujnovaca nimamo za nobenega poslovnega angelčka. Gre za dolgoletnega poslovnega akterja starih balkanskih vojaških sil. Kako pa je lahko zavladal na trgu s plinom na Hrvaškem ali pa je lastnik pristanišča v Pločah?Foto: Posnetek zaslona- ForbesJe pa zanimivo, kdaj so se zgodile preiskave. Ali pa sedanje dogajanje glede prodaje Celjskih mesnin. O tem smo pisali v članku z naslovom Ali je kriminalna združba locirana na Bavarskem dvoru s pomočjo svojih SDT slug preprečila prodajo Celjskih mesnin? . Že takrat smo napisali, da je edina težava tega posla, da je Krivec prodal svoj delež podjetja napačnemu hrvaškemu kupcu. Jebiga, Izidor Krivec, zdaj pa te čakajo v bližnji prihodnosti sodni postopki prihodnjih deset let.Upam, da imate izbrano »pravo odvetniško družbo«. Gospod Krivec, ste že ugotovili, kdo je iz vrst kraljice postopkov- tožilstvo bil tako vztrajen, da je moralo v vašem primeru reagirati še celovško sodišče. Zakaj smo izpostavili primer Celjskih mesnin? Ker je vidno iz letala, da kraljica postopkov ruši konkurenco v agroživilski industriji v Sloveniji in pripravlja prostor za točno določenega poslovnega igralca.Milan Kučan, Borut Jamnik, Matej Narat, Petar Damjanić, Mercator in Paveo Vujnovac. (Foto: Posnetek zaslona- Wikipedia, Finančna davčna konferenca 2023, Delo, Dnevnik, Forber, Reporter, Jurij Kodrin, Primož Lavre)Borut Jamnik, Matej Narat, Milan Kučan in Petar Damjanić na domnevnem hrvaškem obisku zaradi nekdanjega bančnega avtomata vzporednega mehanizma z imenom Mercator? (NASLOV)Akterji v poslovnem svetu vedo, da Vujnovac pač enostavno nima dovolj kapitala, da bi financiral nakup Agrokorja oziroma ga dolgoročno finančno vzdrževal. Kljub temu, da je veliko medijev poročalo, da je Vujnovac vse finančne obveznosti do nekdanjih lastnikov poplačal. Kupnino ja, vendar bo moral vračati obresti na vzete bančne kredite. Kar nekaj indicev se pojavlja, da se že dlje časa pripravlja ponovni nakup Mercatorja s pomočjo slovenskih državnih institucij.Zato nas ne čudi sledeče informacija, ki smo jo v naše uredništvo prejeli že pred mesecem dni. V Zagreb se je domnevno odpravil »dream team akterjev vzporednega mehanizma« . Vsak izmed njih je šel v Zagreb domnevno s svojim avtomobilom in šoferjem. Cilj pa ponovno vrnitev Mercatorja v slovenske roke. Kdo so bili tile akterji? Po naših informacijah so se domnevnega srečanja v Zagrebu z akterji iz poslovnega kroga Paveo Vujnovaca udeležili predsednik državne SID banke Borut Jamnik, »predstavnik zaposlenih« v koncernu Sava Matej Narat, Petar Damjanić- brat Nikole Damjanića ( dolgoletni prvi akter podjetja Ninamedia, znana po merjenju javnega mnenja) in prvi predsednik države v samostojni državi Milan Kučan. Čudna druščina, med katero poteka že dlje časa poslovno politično medijska vojna vsaj od leta 2015 se je spet združila v borbi za »nacionalni interes«.Foto: Posnetek zaslona- PozereportDolgoletni raziskovalni novinar Bojan Požar je v članku z naslovom Nekoč bratovščina Sinjega galeba, danes ključno zakulisje javnih financ: Četverica, ki se dobiva na kavi in odloča o denarju razkril, kako je postal Matej Narat član uprave NLB. Bil je predviden tudi za naslednika Janeza Zemljariča. Narat pa je postal član uprave NLB po posredovanju nekdanje dolgoletne predsednice SKB Cvetke Selšek pri Milanu Kučanu. Le ta pa je v letu 2023 postala nadzornica v NLB. Poleg Narata skupino sestavljajo Naratova zaupnica in prijateljica Barbara Smolnikar, predsednica življenjske zavarovalnice NLB Vita, Marko Jazbec- predsednik paradržavne zavarovalnice SavaRe in Borut Jamnik, nekdanji dolgoletni predsednik Modre zavarovalnice.Tudi v člankih z naslovom Eksluzivno: 7 veličastnih, ki kadrujejo po državnih firmah in obvladujejo milijarde. Vsa imena in njihova tehnologija in 7 veličastnih, 2. del: Jamnik stopi iz sence, ker lahko, zdaj je vse njihovo. Območja razdeljena, nečaki marginizirali SD so lepo razkriti tako Jamnik, Narat in Kučan.Foto: Posnetek zaslona- Požareport Foto: Posnetek zaslona- PožareportV našem mediju smo še nadgradili Požarjeva razkritja s člankom z naslovom DOSJE STRICI NEČAKOV GOLOBOVE VLADE: Razkrivamo strice Požarjeve sedmerice, ki vladajo s slovenskimi MILIJARDAMI!!! z dne 13. oktober 2022:"Bojan Požar je razkril, da so v času sedanje vlade najbolj vplivni predsednik vlade RS dr. Robert Golob, predsednik Modre zavarovalnice Borut Jamnik, član uprave Save Matej Narat, predsednik SDH Žiga Debeljak, finančni minister v Golobovi vladi Klemen Boštjančič, nekdanji predsednik vlade Anton Rop in lobist Marko Pogorevc. Zato smo se odločili, da vam tokrat razkrijemo njihove strici. Med njimi so tudi Bruno Korelič, Aldo Krejačič, Janez Zemljarič in Franc Rode. Vse kaže, da se po dolgem času vračajo na sceno Yesovci z Žigom Debeljakom, da izpolnijo svoj dolgoletni načrt prevzem najpomembnejših gospodarskih družb v Sloveniji. Vse to z blagoslovom Boruta Jamnika. Obalni operativec z Dunajske 119 v Ljubljani je svoj imperij pripeljal pred dokončno implozijo. V boju in uničevanju igralcev poslovnega kroga Janeza Zemljariča si je pomagal s slovenskim sodstvom, policijo, tožilstvom, nadzornimi institucijami, slovenskimi (para) državnimi družbami in skladi. Jamnik je mislil, da njegova parkirišča v tujih skladih se ne bodo nikoli obračunala. A je prišla vsakokratno letno plačilo parkirne v obliki plačila obresti. Jamnik je pripeljal situacijo tako daleč, da grozi kolaps sistema. S tem bi se zgodil tudi kolaps in uničenje Slovenije. S tem pa bi obalni gospodje izpolnili svojo ljubezen do Padanije. Nič, Jamnik pač potrebuje kaos. V Golobovi vladi se je pravkar pričel."Foto: Prava.siKaj tukaj v tej druščini počne Petar Damjanič, brat Nikole Damjaniča. O Nikoli Damjaniču smo v članku z naslovom DOSJE NOMAGO- Reševanje implozije vzporednega mehanizma po Yorkovi Savi se nadaljuje! Zapisali sledeče:"Zakaj je Media Publikum pomemben v slovenskem prostoru? Odgovor je preprost, ker se je vzporedni mehanizem dogovoril, da se bo tja kanaliziralo in koncetriralo večino oglaševalskega medijskega denarja. Od tu se bo distribiturial denar točno določenim medijskim hišam. Višina prejemkov tega denarja je odvisna od gledanosti in poslušne uredniške politike. Bolj bo poslušna, več denarja dobi. Kdor pa ne, se lahko obriše pod nosom. Po domače povedano, od Voduškovega Topnews na dnu lestvice pa do POP TV, ki je na vrhu lestvice. Kdo so glavni igralci? To so Franci Zavrl, Borut Jamnik in Nikola Damjanič.Nikola Damjanič iz kninskih zgodb je glavni povezovalec medijske bande in skrbi, da se ne bi klika porazgubila in skrenila s Titove poti. Na kratko koordinator in povezovalec. Pri enem izmed svojih povezovalnih akcij pa je poletel pri Veliki Kapeli z lastnikom DZS s ceste. "Foto: Prava.siNe smemo pozabiti na poslovno povezanost med Miletom Šetincem, soprogom sedaj samostojne poslanke Mojce Pašek Šetinc in bratoma Damjanić. Mi smo v članku z naslovom Ali sta se Mile in Nikola dogovorila za "posel bajta POL MILIJONA" v dači obkoljeni z vinogradi zraven Knina? Med drugim zapisali:»Borut Jamnik je v preteklosti moral trpeti Janeza Kocijančiča. Le ta pa je bil zelo dober prijatelj z možem Mojce Pašek Šetinc, lobistom Miletom Šetincem. Kocijančič je Šetincu z veseljem razkril svoje posle in ga povezal s svojim omrežjem. Po smrti Kocijančiča je največ "podedoval" Kocijančičevih vez prav Mile Šetinc. To pa seveda ne ustrezu nikomur drugemu kot akterjem grobarjem slovenskega gospodarstva.... Jamnik ve, da je Šetinc Pašek skupaj s svojim možem zelo nevarna njegovemu imperiju. Pa še zlezla je v Kocijančičove čevlje, kljub temu da so za njo preveliki."Revija Reporter pa je razkrila, da je Petar Damjanič sedaj tudi strokovni sodelavec poslanke Pašek Šetinc. Ne smemo pozabiti, da je bil tudi njen mož Mile Šetinc v borbi za Mercator, a je ostal praznih rok. Je pa verjetno z zakulisnimi informaciji oskrbel svojo soprogo, ki je bila med vodilnimi novinarkami informativnega programa. Ne smemo pozabiti, da je Mojca Pašek Šetinc predstavila dokumentarec z naslovom Operacija Mercator- najcenejši sosed.Zdaj, če povežemo vse akterje domnevnega obiska v Zagrebu lahko sklepamo, da so se poraženci prve prodaje Mercatorja odločili, da ga po desetletju vrnejo nazaj. Tudi za ceno sporov in medsebojnih vojn. Ne glede na vse, so poraženci ves čas skrbeli, da so imeli z njim težave tako Todorić, skupina Borg in Fortenova. Z njim bo imel težave tudi Vojnovac. Tako dolgo, dokler ne bo postal spet »ponos slovenskega nacionalnega interesa« in služil političnim poslovnim elitam vzporednega mehanizma.Saj je prišlo do zahteve, drago in nedonosno parkirišče za Mercator zapreti. Očitno so ugotovili, da se Mercator ne splača lastninit. Torej je treba najti nova voljna parkirišča. Najbolj primerni zato so pokojninski skladi. Tako ali tako nihče ne ve, kaj je to saj gre za dolgoročne naložbe in jim je najlažje to podtakniti.Tako imenovanim malim paradržavnim strateškim vlagateljev najlažje to podtakniti. Krivec za neuspeh pa bo tako ali tako svetovna gospodarska kriza, ki trka pred vrati. Dokazovali bodo, da so vsi svetovni indeksi za določen odstotek padli. Mi ovce, tudi tisti, ki mislimo da s tem nimamo nič, pa ni res.Saj smo državljani republike Slovenije in solidarno odgovarjamo za vse njene obveze. Zato bo treba enkrat končati s to zgodbo o čudežnem modrem dečku, ki naj bi bil genialen, ker je enkrat zmagal na lokalnem tretjem razrednem tekmovanju v matematiki. To naj bi bil še edini argument, ki ga drži po konci pri stari gardi!Odlomek iz dokumentarca Mercator- najcenejši sosed, ki ga je v letu 2014 posnela sedanja samostojna poslanka Mojca Pašek Šetinc. (Foto: Posnetek zaslona- Mercator-najcenejši sosed)Bo se Mercator prodal s pomočjo "hrvaških pokojninskih skladov"? Fura jih Slovenec, Milan Kučan pa poziva "Slovenčke", da naj vložijo svoj keš v pokojninske sklade?Ali mogoče veste, kakšne sklade zagovarja prvi predsednik države Milan Kučan? V intervjuju za Reporter magazin je med drugim podprl zamisel, da bi morala Slovenija vlagati v pokojninske sklade. Po vzoru kot naša sosednja država Hrvaška.Vam je mogoče znana besedna zveza »hrvaški pokojninski skladi«? Ste že pozabili na prodajo Panvite? Eden izmed ključnih finančnih stebrov novih hrvaških lastnikov predstavljajo hrvaški pokojninski skladi. Kdo je v resnici alfa omega »hrvaških pokojninskih sladov«?Po naših informacijah gre za slovenskega državljana, ki ima pisarno v Zagrebu. Tip ima popolnoma proste roke in lahko z denarjem vlagateljev v miru kupuje deleže v slovenskih državnih in paradržavnih podjetjih. Še v Luki Koper imajo »hrvaški pokojninski skladi« svoj delež.Bomo videli, kaj bodo počeli akterji omrežij Bratovščine sinjega galeba, Komandosa in grobarjev slovenskih politikov in gospodarstva vseh ideoloških barv. Mogoče pa le pogrešajo bankomat Mercator za nadaljnje akcije vzporednega mehanizma globoke države.Zato pa Kučan kot velik finančni guru propagira, da morejo Slovenčki, ne Slovenci, saj nas ima za neumne več vlagati v pokojninske sklade. Pripravlja teren za donosno unovčitev nedonosnega Merkatorja. Kje je Agencija za varstvo konkurence? Se sprašujete, zakaj so regulatorji odigrali v primeru Mercator odigrali takšno vlogo kot so jo? To pa je že tema za drugi članek.P.S: Očitno se finančni steber Padanije in "slovenske Istre", ki ni več slovenska obala pod okriljem Unicredit umika iz hrvaškega Agrokorja in poslovnega omrežja Paveo Vujnovaca.Luka Perš
Teme
Domžalska Lolita lažno prijavila posilstvo skupinsko posilstvo Domžale amar ličina TikTok videoposnetki

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Fantovska druščina Amarja Ličine NI POSILILA DOMŽALSKE LOLITE! "Posiljena" petnajstletnica imela že 50 neresnih fantov!!!