SAGA RTV SLOVENIJA: Če zmaga Nikica, ZMAGA BORUT JAMNIK!!!

Objavil/a prava ., dne 2022-11-23 ob 13:06:53

Ali se vsi slovenski mediji dejansko delajo bedake o novem zakonu o RTV Slovenija? Podporniki in nasprotniki zakona se vsi zavzemajo za pluralno, javno in neodvisno RTV Slovenija. Eni so za stari zakon, drugi spet za novega. Vendar se hudič skriva v podrobnostih. Po novem zakonu bo namesto nadzornega odbora svetovalno telo programskega sveta sestavljal pet članski Finančni odbor. Vseh pet članov bo izvolil novoustanovljeni Programski svet. Člane pa bodo predlagali vsak po enega ministrstvo za finance in kulturo, Svet delavcev, Združenje računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije in Združenje nadzornikov Slovenije (ZNS). Kdo drži že vrsto let škarje in platno nad ZNS in preko njihovih članov dobesedno nadzorujejo dobršen del slovenskega (državnega) gospodarstva? Nihče drug kot predsednik Modre zavarovalnice Borut Jamnik, državljan Kane slovenskih (para) državnih podjetij in "neodvisnih" slovenskih institucij. ZNS in Modra zavarovalnica uporabljata ves čas isti modus operandi. Z majhnim lastniškim deležem ali le z enim članom v nadzornih svetih držijo vse niti v svojih rokah. Enako se bo zgodilo z novim zakonom o RTV Slovenija. Odločitev je vaša. Če želite, da bo Borut Jamnik big boss RTV Slovenija glasujte ZA, če ne glasujte PROTI! To je vsa umetnost novega zakona RTV Slovenija. Odločitev je vaša! 

Slovenija je doživlja praznik demokracije enega za drugim v letošnjem letu. Po parlamentarnih, predsedniških in lokalnih volitvah nas kmalu čaka še trojna referdumska nedelja. Pričakovano se je med vsemi tremi referendumskimi vprašanji znašel v središču pozornosti nov zakon o RTV Slovenija.

Poleg njiju se bomo odločali še o zakonu o vladi in zakonu o dolgotrajni oskrbi. Pri zakonu o vladi se skriva finta, da si hoče predvsem nekdanji elektroligarh na državne stroške, sedaj predsednik vlade Robert Golob pri novi reorganizaciji ministrstev združiti področje energetike in okolja, da bo lahko lažje izpolnjeval privatizacijske težnje za svoj GEN-I.

Ne pozabite, GEN-I je pod vodstvom Roberta Golob poskrbel, da je iz GEN-I izpuhtelo na lepe oči na desetine milijonov evrov, v balkanski elektro hobotnici pa so izginjale milijarde na lepe oči. A o tem kdaj drugič. To so ugotovile tudi mnoge okoljske nevladne organizacije, da v primeru sprejetja zakona o vladi obstaja velika težnja privatizacije slovenske energetike. V oddaji Ura Moči je Peter Gregorčič dejal, da ima GEN v letošnjem letu za 700 milijonov evrov izgube ter da želijo skupaj združiti GEN in Holding slovenskih elektrarn. Trikrat premislite, če res mislite glasovati ZA zakon o vladi!

Zakon o dolgotrajni oskrbi smo v Sloveniji čakali desetletja. Po 144 verzijah predloga zakona je državni zbor v času zadnje Janševe vlade sprejel zakon. Vendar se je aktualna koalicija levih strank odločila, da bi zakon zamakanila za leto dni. Zakaj? Ker so zelo verjetno 90 milijonov iz zakona o dolgotrajni oskrbi v proračunu za naslednje leto vsaj 60 milijonov evrov prerazporedili urad za migracije.

Vlada Roberta Goloba deluje že od prvega junija 2022. Ministrstvo za delo, socialo in družino bi morala v tem času odpraviti nekaj malenkosti v sprejetem zakonu, a so se raje v tem času ukvarjali z drugimi projekti. Predvsem premislite, ali si želite, da upokojenci izgubijo 60 milijonov evrov! To so njihova sredstva, za katere je večina od njih garala štirideset ali več let v službi!!! Odločitev je vaša!!


				Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv

Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv

Zakaj bo Borut Jamnik vladar RTV Slovenije, če zmaga Nikica? 

Pričakovano se je v središču slovenske javnosti znašel zakon o RTV Slovenija. V preteklosti je avtor članka pozorno poslušal obe strani. Oboji se zavzemajo za pluralno, neodvisno in javno RTV Slovenijo.

A niti ena stran ni povedala, kdo bo dejansko prevzel RTV Slovenija. Pisci novega zakona o RTV Slovenija  doc. dr. Barbara Rajgelj, Anuška Podvršič, prof. dr. Sandra Bašić Hrvatin, prof. dr. Marko Milosavljević in Urban Lečnik Spaić resnično verjamejo, da bo politika izginila iz odločanja o RTV Slovenija. Enako verjame tudi aktivistka, direktorica Inštituta 8.marec in prvi obraz ZA nov zakon o RTV Slovenija Nika Kovač.


				Ali se pisci zakonov sploh zavedajo, da bodo oblast v primeru njihovega sprejetja zakona o RTV Slovenija podarili Borutu Jamniku. (Foto: Posnetek zaslona-RTV Slovenija)			Ali se pisci zakonov sploh zavedajo, da bodo oblast v primeru njihovega sprejetja zakona o RTV Slovenija podarili Borutu Jamniku. (Foto: Posnetek zaslona-RTV Slovenija)

Vendar hudič se vedno skriva v podrobnosti in tega do sedaj ni opazil še noben medij v Sloveniji. Po novi spremembi zakona bi namesto nadzornega odbora ustanovili Finančni odbor. 

"Predviden je poseben finančni odbor, ki bo svetovalno telo Sveta RTV Slovenija. Saj bo Svet RTV Slovenija po novem nadzoroval tako finančno poslovanje kot izvajanje programskih vsebin. Finančni odbor bo imenoval in razreševal Svet RTV Slovenija. Od petih članov bodo po enega predlagali ministrstvo, pristojno za finance, ministrstvo, pristojno za medije, Svet delavcev RTV Slovenija, Združenje nadzornikov Slovenije ter Zveza računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije," so zapisali na strani Golobove stranke Gibanje Svoboda.


				Foto: Posnetek zaslona Gibanje Svoboda

Foto: Posnetek zaslona Gibanje Svoboda

Spoštovani državljani, kdo drži škarje in platno v Združenju nadzornikov Slovenije (ZNS)? Nihče drug kot Borut Jamnik, dobesedno državljan Kane slovenskega gospodarstva in "neodvisnih javnih instuticij".  Borut Jamnik je bil dolgoletni predsednik ZNS. V preteklosti je del kritičnih slovenskih medijev poročal o hobotnici ZNS v najpomembnejših slovenskih gospodarskih družbah. Leta 2020 je svoje žezlo predal Goranu Podbevšku, sam pa je postal predsednik strokovnega sveta ZNS. Prav ta organ pa daje smernice ZNS-a

Kdo je večna Jamnikova operativka v ZNS? Nihče drug kot dolgoletna izvršna direktorica ZNS Irena Prijović. Se še spomnite afere Kralj? V času Šarčeve vlade je kamniški fant Brane Kralj po telefonu poklical predsednico NS Uradnega lista RS Ireno Prijović in ji dejal, da morejo za novega direktorja Uradnega lista ustoličiti Kardeljevega vnuka, sedaj državnega sekretarja na ministrstvu za pravosodje Igorja Šoltesa.

Prijovića je zagnala vik in krik, da se nad njo izvaja politični pritisk. Kdor malo pozna ozadje je takoj vedel, da je Jamnik spustil prvo bombico za začetek konca Šarčeve vlade.

Ne gre za nič drugega kot klasičen modus operandi delovanja poslovnega omrežja Boruta Jamnika. Poglejte si samo njegovo Modro zavarovalnico. Opazili boste, da ima Modra zavarovalnica in njeni skladi lastniške deleže v mnogih slovenskih državnih in javnih družbah. Velikokrat manj pol odstotka lasntniškega deleža. A to je le predstava za javnost. Kdor jih ne uboga ali ne dela po njihovih notah, ga po hitrem postopku odstranijo. Lahko s kakšnim časopisnim člankom, kazensko ovadbo ali pa tudi z finančnim uničenjem podjetja.

Prav to se bo zgodilo na RTV Slovenija. Kdorkoli bo zastopal interese ZNS v Finančnem odboru, bo držal škarje in platno tako nad vodstvom RTV Slovenija kot programskim svetom.

Če je kdo v Sloveniji strokovjak, da z enim članom imaš kontrolo nad javnim zavodom kot je RTV Slovenija so to prav Jamnikovi kadri. 


				Foto: Posnetek zaslona-Požareport

Foto: Posnetek zaslona-Požareport

Ali si bo Borut Jamnik preko Franja Bobinca podredil še Programski svet RTV Slovenija?

V članku v spletnem mediju Požareprto z naslovom UČINEK METULJA: KAKO BO FRANJO BOBINAC V ZAHVALO POMAGAL GOLOBU OSVOBODITI RTV, TEPCI, OVCE IN NAJMANJ 12 SPECIALCEV samostojnega raziskovalnega novinarja Bojana Požarja je razkrito še eno pomembno dejstvo.

Levousmerjeni nazorski aktivisti resnično mislijo, da bodo oni vladarji rtv slovenije preko "neodvisnih državnih javnih insituticj". Ja, lahko siboste izpolnili  svoje želje in imeli Studio City vsak dan.

Požar je izpostavil še eno dejstvo. Eden izmed kandidatov za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije je tudi Franjo Bobinac. V primeru njegove
zmage bo v programski svet verjetno nastavljen še en Jamnikov kader.

V to ne dvomimo. Poleg tega tranzcijska levica prodaja zgodbo za top shop, da bodo večinoma izbrani vsi bodoči posamezniki preko javnih razpisov. Še ena pravljica za lahko noč. Stvar je preprosta. Če zmaga Nikica, zmaga Borut Jamnik. Odločitev je vaša.

Luka Perš

Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Mrhar Marijan
6
Nov 23, 2022
Pisci novega zakona o RTV Slovenija doc. dr. Barbara Rajgelj, Anuška Podvršič, prof. dr. Sandra Bašić Hrvatin, prof. dr. Marko Milosavljević in Urban Lečnik Spaić resnično verjamejo,. 50% je srbskih aktivistov
#1
prava .
prava .
Objavil/a 2022-11-23 13:06:53 (Nov 23, 2022)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Ekskluzivno: Umazane skrivnosti MARIBORSKEGA ŽUPANA SAŠE ARSENOVIĆA! ŠOKANTNA DEJSTVA, ki bodo stresla ŠTAJERSKO PRESTOLNICO!
ŠEFTAR ONE COINOV: Kandidat za župana Lendave Ivan Koncut naplahtal občane Lendave z nakupi zloglasne kriptovalute ONE COIN!!
Več kot 1000 m2 ledenih površin vabi na streho ALEJO SKY vse dni v tednu
Praznični dnevi v Cityparku
Vsak tretji Slovenec bo letos za božična darila namenil več kot 100 evrov
ALEJA: Ujemite Miklavža in zaupajte želje Božičku
Lekarniška vojna: Kako se je v LEKARNIŠKI VOJNI v Murski Soboti "nehote" znašel kandidat za župana DAMJAN ANŽELJ
DOSJE MILAN BOGATIČ: Dolgoletni šerif koprske carine "dopuščal" desetletja v Luki Koper sumljive posle OBALNIH GROBARJEV!!!
AFERA HESS-VIZJAK: NORO!!! Golobov minister BREŽAN odkril afero, kjer so glavno vlogo odigrali kadri dvojice NOVŠAK-GOLOB!!!
SAGA RTV SLOVENIJA: Če zmaga Nikica, ZMAGA BORUT JAMNIK!!!
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
nsi
(19)
haag
(13)
sta
(13)
GENI
(10)
ZDA
(10)
UKOM
(7)
NKBM
(6)
sds
(6)
sd
(6)
JLA
(5)
kul
(5)
furs
(5)
uefa
(5)
SAB
(4)
pct
(4)
udba
(4)
Sava
(4)
nlb
(3)
ozn
(3)
trst
(3)
eu
(3)
DSO
(3)
Bar
(3)
bih
(3)
NATO
(2)
York
(2)
sdh
(2)
mnz
(2)
elan
(2)
libe
(2)
kpk
(2)
sls
(2)
fifa
(2)
DUTB
(2)
btc
(2)
delo
(2)
sšk
(2)
SMC
(2)
Spar
(2)
MKGP
(2)
LMŠ
(2)
GDT
(1)
MTB
(1)
o
(1)
GAS
(1)
IZUM
(1)
ESA
(1)
voli
(1)
MBT
(1)
INOK
(1)
zpiz
(1)
SEP
(1)
romi
(1)
INAK
(1)
RWE
(1)
z
(1)
12
(1)
G 20
(1)
KAD
(1)
IPI
(1)
žig
(1)
agra
(1)
3227
(1)
smrt
(1)
mali
(1)
JEKO
(1)
Tito
(1)
Dr
(1)
oecd
(1)
pif
(1)
HEP
(1)
Olaf
(1)
FAZ
(1)
EFJ
(1)
MOL
(1)
vdor
(1)
PPD
(1)
bsi
(1)
MORS
(1)
13
(1)
Peru
(1)
Gen
(1)
ECM
(1)
Eles
(1)
Mura
(1)
HESS
(1)
Orca
(1)
vest
(1)
spl
(1)
BKTV
(1)
sdz
(1)
plin
(1)
vile
(1)
dars
(1)
vrh
(1)
Erar
(1)
roka
(1)
pos
(1)
2
(1)
MGRT
(1)
trma
(1)
Atne
(1)
Blic
(1)
brdo
(1)
OVSE
(1)
GHB
(1)
WHO
(1)
Ptuj
(1)
SNAV
(1)
krka
(1)
SCT
(1)