Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
DOSJE MILAN BOGATIČ: Dolgoletni šerif koprske carine "dopuščal" desetletja v Luki Koper sumljive posle OBALNIH GROBARJEV!!!
Več kriminalističnih in "obalnih underground" virov nam je zaupalo, da je bil prav Milan Bogatič tisti, ki je skupaj z obalnima kriminalistoma Deanom Juričem in Ljubom Volmutom imel glavno besedo pri "spregledanju" sumljivega tovora v Luki Koper.
prava .
Slovenija

Nedelja, 27. November 2022 ob 13:32

Odpri galerijo

Milan Bogatič. (Foto: Posnetek zaslona,Gibanje Svoboda, Regional Obala)

Kandidat za izolskega župana iz stranke Gibanje Svoboda Milan Bogatič prodaja podobo "prijaznega izolskega upokojenca." Vendar se za tem prijaznim obrazom skriva tudi njegova temnejša plat. Več kriminalističnih in "obalnih underground" virov nam je zaupalo, da je bil dolgoletni uslužbenec in direktor koprske carinske uprave močno vpleten v sumljive posle v Luki Koper. Pri tem je sodeloval z obalnima kriminalistoma Deanom Juričem in Ljubo Volmutom. Vedeti morate, da se v balkanskih lukah ni odkrilo oz. se ne odkrije vsaj osemdeset odstotkov sumljivega tovora. Luka Koper pri tem ni izjema. Lahko, da se z omenjinima osebama ne pozna, nosi pa vsaj strokovno in poklicno odgovornost, da je v Luki Koper potoval "mimo carinskih nadzorov" tovor sumljivega slovesa. Od drog, cigaret, orožja in drugo sumljivo blago. Svojo delovno kariero je pričel v Splošni plovbi, od leta 1972 pa je opravljal delo na carinski upravi v Kopru. Direktor koprske carinske uprave pa je bil od leta 1999 do svoje upokojitve v letu 2012. Izvedeli pa smo tudi, da so odgovorni v času Bogatičevega vodenja koprskega carinskega urada poslovno uničevali podjetja, ki so z carinsko garancijo zagotavljala svoje prostore drugim podjetjem. Tako je iz teh skladišč izginjalo blago in se tihotapilo v Italijo. Za nagrado pa so nič kriva podjetja kazensko preganjali in nad njih poslali policijo in inšpekcijske nadzore koprske carinske uprave. To se je dogajalo v obdobju 2002-2010 ves čas. Podjetja pa so imela poslovno škodo v višini dveh do petih milijonov evrov. Z zmago Bogatiča si obeta nove posle njegov medijski mecen, izolski podjetnik bosanskih korenic Aco Kabanica. Iz vrst "obalnih underground" in kriminalističnih virov smo tudi izvedeli, da bo v primeru zmage Bogatiča izolsko občino preplavil kapital sumljivega izvora iz Republike Srbske in Srbije. Enako je že dogovorjeno, da bosta v primeru zmage Bogatiča svoje stolčke prva zapustila direktor Zdravstvenega doma Izola Evgenij Komljanec in direktor Komunala Izola Denis Bele. Spoštovani volilni upravičenci občine Izola, a si res želite, da postanete plen grobarja slovenskega pomorstva in investicij sumljivega kapitala iz Republike Srbske in Srbije? Odločitev je vaša. Ljudstvo ima vedno prav.

Kandidat za izolskega župana Milan Bogatič s podporo sedanje največje vladne in parlamentarne stranke Gibanje Svoboda se predstavlja za enega najboljših slovenskih strokovnjakov na področju carine. Svoje prve korake na svoji poklici poti je naredil v Splošni plovbi. Kasneje je deloval še v obalnih podjetjih Tomos, Lama in Mehanotehnika.

V službi slovenske carine (takrat v Zvezni carinski upravi) je pričel delovati že leta 1972 in v njej vztrajal vse do svojo upokojitve v letu 2012. Leta 2006 je prevzel na prošnjo Evropske Unije koordinacijo vodenja dveh kontaktnih skupin Odysud in Ralph. Pri skupini Odysud je bil povezan z direktorji carinskih uprav južnoevropskih luk (Balkan, Grčija, Turčija, Italija, Španija, Portugalska). Ime Ralph je sestavljeno iz najpomembnejših pristanišč v Evropi ( Rotterdam, Antwerpen, Le Havre, Felixstowe in Hamburg) in povezuje direktorje carinskih uradov severnoevropskih luk.

V carinarnico v Kopru je vstopil kot pripravnik, končal pa kot dolgoletni direktor koprske carinske uprave. Direktorsko mesto je prevzel od Dina Pucerja, nekdanjega dolgoletnega menedžerja obalnih podjetij in nekdanjega koprskega župana. 

Izolski občani so si ga v preteklosti zapomnili kot predsednika nadzornega odbora izolske občine. V javnosti velja za t.i. borca proti "čudnim poslom" v primeru plačane odškodnine izolske občine podjetju R-Mercury in prodajo določenih zemljišč. Izstopa predvsem nakup zemljišča izvršnega direktorja DUTB Aleksandra Lozeja.

Sam se predstavlja za prijaznega, srčnega, strokovnjaka in borca za male ljudi. A resnica o Milanu Bogatiču je popolnoma drugačna kot se zelo rad predstavlja v javnosti.


				Milan Bogatič. (Foto: Posnetek zaslona,Gibanje Svoboda, Regional Obala)

Milan Bogatič. (Foto: Posnetek zaslona,Gibanje Svoboda, Regional Obala)

Ali je bil Milan Bogatič tista oseba na carini, ki je dopuščala dobavo prepovadanih mamil za balkanski in evropski trg? Kriminalistični in "obalni underground" viri zagotavljajo, da je bil Bogatič tesno povezan z obalnima kriminalistoma Deanom Juričem in Ljubom Volmutom!!!

V našem mediju smo se poleg mojih nekdanjih novinarskih kolegov z Nova24tv pričeli raziskovati sporno delovanje obalnih kriminalistov. V glavnih vlogah so se v marsikateri sporni zadevi znašli obalni kriminalisti Dean Jurič, Dušan Ribaš in njun večni šef, nekdanji vodja koprskih kriminalistov Ljubo Volmut. Njuni kolegi z policije so nam poslali odgovor in zanikali marsikatero navedbo iz naših člankov. Vendar so naši kriminalistični viri potrdili, da gre bolj za lepšanje javne podobe Juriča in da se neprijetne Juričeve dogodivščine iz preteklosti pometejo pod preprogo.

Medij Nova24tv je med drugim razkril, da bo Jurič priskočil na pomoč svojemu nekdanjemu kolegu iz SK PU Koper in sedaj direktorju Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Muženiču. Nihče pa še ni zanikal, da je bil Dean Jurič tesno povezan z delovanjem slovenske celice Kavaškega klana in njenim članom Darko Nezvatovičem. Seveda je Nezvatovič na "begu".

Enako kot Čubrilović leta 2015. Nekaj dni kasneje so Čubrilovića na tajni policijski lokaciji v Banjaluki ubili pripadniki notranjega ministrstva Republike Srbske. Se bo podobno zgodilo z Nezvatovićem?

V preteklosti je več balkanskih medijev poročalo, da se v balkanskih in južnih lukah v povprečju odkrije le med 15 do 20 odstotkov odkritih pošiljk prepovedanih drog, cigaret in drugega blaga sumljivega slovesa. Vse to lahko funkcionira, če imaš pokrito s posamezniki iz policije, tožilstva in sodstva. V našem primeru sumljivega kriminalnega tovora v Luki Koper sta pomembni še dve dejstvi. Informacijski sistem in kdo ima glavno besedo na carini.


				Foto: Prava.si

Foto: Prava.si

V našem članku z naslovom Dosje ACTUAL IT: Obalni fantje izvedli državni udar! DVA MESECA SABOTIRALI DELOVANJE LUKE KOPER, TOVOR PA TOVORILI V TRST!!! smo razkrili modus operandi obalnega podjetja Actual IT. 

Že takrat smo se spraševali, da takšen računalniški program razvejan čez široko mrežo jadranski luk povezan še s carinskimi službami po Jadranu omogoča potencialno popoln nadzor nad gibanjem in distribucijo droge.

Ugotovili smo tudi, da podjetje Actual IT ima vzpostavljen svoj informacijski sistem v Luki Koper še v Pločah (Hrvaška), Baru (Črna gora) ter v italijanskih lukah Benetke, Ancona, Savona in Livorno. Kdor je vsaj malo spremljal balkanske medije je lahko opazil, da so se v obdobju epidemije covid-19 pričele dogajati obsežni zasegi drog prav v lukah Koper, Ploče in Bar. Izvedeli smo, da so na koprski carini bili zaposleni v preteklosti Dino Pucer, Aurelio Juri in Lilijana Kozlovič.

Koga še nismo omenili? Kdor je imel ves čas nadzor nad delovanjem Luke Koper od leta 1972? Kdo je imel škarje in platno v delovanju koprske carine? 

"Prijazni izolski upokojenec" Milan Bogatiča. Ste že pozabili na njegovo prvo zaposlitev? V preteklosti se je "podjetje, o katerem je prepovadano govoriti" znašlo v več sumljivih poslih. Vprašajte nekdanjega poslanca SNS Srečka Prijatelja, zakaj je pristal v zaporu. Tisto, kar je zapisano na njegovem blogu nam je več poznavalcev  scene na Obali zagotovilo, da to vse drži.

V članku z naslovom ŠKANDAL! Nataša Pirc Musar ZAVESTNO KRŠILA odvetniški kodeks! Zaščitena, ker jo varuje ODVETNIŠKA AURA POMORSKEGA GROBARJA!!!  z dne 10. novembra smo razkrili sledeče:

"Potrebno je vedeti, da je odvetniška dvojica Starman-Velkaverh vedno na Obali delovala v interesni sferi poslovnega političnega omrežja Splošne plovbe....  Upokojeni grobar pa s svojimi dnevnimi obalnimi migrantskimi kadri v Ljubljani obvladuje ključne pozicije v slovenski policiji, tožilstvu, sodstvu in odvetniški zbornici."

V članku z naslovom DOSJE KRIMINALISTIČNI OPERATIVCI LJUBA VOLMUTA: Razkrivamo imena kriminalistov, ki delujejo v interesu OBALNEGA MEHANIZMA!!!  z dne 18. avgusta 2022 smo zapisali sledeče:

"Tako so bili v hude kriminalne rabote in v trgovino z drogo na Obali vpleteni dolgoletni "cappa di banda" obalne kriminalistične struje vzporednega mehanizma Dean Jurič, Dušan Ribaš, Mitja Kirbiš, Dean Grandič in vse kaže naivna kriminalistka Heidi Fluher. Za vse to sta vedela ves čas sedanja notranja ministrica v Golobovi vladi mag. Tatjana Bobnar kot njen izbranec na mestu v.d. generalnega direktorja slovenske policije Boštjan Lindav. Prav Fluherjeva je vse šokantne podatke zaupala svojemu nekdanjemu službenemu kolegu Davidu Klemencu. Vendar so omenjeni le igralci, ki jih omenja v svoji ovadbi Klemenc le izvršitelji ukazov obalnih veljakov iz Splošne plovbe. Ne pozabite, da tako novi stari vodja NPU Darko Muženič in vodja urada za preprečevanje denarja Anika Vrabec Božič prihajata iz Obale. Predvsem za Juriča in Muženiča velja, da sta pod direktnim vplivom dolgoletnega obalnega kriminalista Ljuba Volmuta. Izvedeli pa smo tudi, da je Volmut opravil nekaj poslov v podjetju Draga Kosa.  Vse zapisane besede v članku nam je potrdil tudi Matjaž Hrovatin, nekdanji dolgoletni vodja koprskih kriminalistov in dolgoletni tajni sodelevec za preganjanje najhujše oblike kriminala. Sam je pripravljen razkriti še marsikaj zanimivega o ugrabiteljih policije z Obale in si enkrat za vselej očistiti ime v slovenski javnosti. Hrovatin pa se je zaradi medijske diskreditacije umaknil na delo v tujino."

 


				Foto: Prava.si

Foto: Prava.si

Ali se vam že sanja, zakaj smo vam izpostavili nekaj dejstev iz naših preteklih člankov? Kdo je bil dejanski igralec na carini, da so vsi sumljivi tovori lahko mirno nadaljevali svojo pot iz Luke Koper?

Odgovor je zelo preprost. Ključni igralec obalnih kriminalistov Ljuba Volmuta in Deana Juriča je bil nihče drug kot "prijazni izolski upokojenec" Milan Bogatič. To nam je potrdilo več kriminalističnih virov in tudi nekdanjih "underground obalnih" igralcev. V našem mozaiku odkrivanja obalnega kriminalističnega policijskega kriminala manjka samo še oseba iz carine. To je s tiho podporo ves čas delal Milan Bogatič. V primeru, da ni nikoli sodeloval s temi osebami, ki smo jih našteli pa nosi vsaj dolgoletno poklicno in strokovno odgovornost, da je obalni kriminal v Luki Koper dopuščal desetletja.

Ali je koprski carinski urad pod vodstvom Milana Bogatiča "nalašč" uničeval in povzročal poslovno škodo podjetjem v Luki Koper?

Izvedeli pa smo še za nekatere sumljive posle na koprski carini v času vladavine dolgoletnega direktorja koprske carine "izolskega prijaznega upokojenca" Milana Bogatiča. Omenjena zadeva se je zgodila med leti 2002-2010. 

Tako je bilo več podjetij žrtev prevar s carinsko garancijo. Podjetja so oddajala svoje prostore drugim podjetjem, ki so v teh skladiščih imele svoje blago. Predvsem tekstil iz Kitajske. Kaj se je dogajalo?

Blago je bilo namenjeno v Avstrijo. Dostavo blaga je s carinsko garancijo potrdila tudi avstrijska carina. V čem je bila finta? V Avstrijo bi moralo priti npr. tisoč kontejnerjev z blagom. A so Avstrijci zaznali npr. le 700 kontejnerjev z blagom. Kam je izginilo ostalo blago? V Italijo.

Podjetja, ki so oddajala prostore tega večinoma sploh niso vedele in zaznale, da bi jih kdo pri belem dnevu goljufal in jim povzročal poslovno škodo. Še več, ko so vodilni na koprski carini opravili umazen posel so ta ista podjetja, ki so oddajale prostor kazensko preganjali. Vse to z dovoljenjem vodilnih predvsem na koprski carini. Se pravi Milana Bogatiča. Z veseljem pa v prihodnje objavimo nekaj dokumentov, ki potrjuje našo zgodbo. Poslovna škoda tem podjetjem pa je dosegala tudi med dva do pet milijonov evrov!!!


				Foto: Posnetek zaslona Nova24tv

Foto: Posnetek zaslona Nova24tv

Bogatičev medijski mecen je Aco Kabanica, poslovnež s sumljivimi praksami na Balkanu. V primeru Bogatičeve zmage bo Izolo preplavil sumljiv kapital iz Republike Srbske in Srbije! Prva kadrovska poteza Bogatiča bo odstavitev direktorja Zdravstvenega doma Evgenija Komljenovca in direktorja Komunala Izola Denisa Beleta!

Spletni medij Nova24tv je dne 17. novembra objavila članek z naslovom Tako delujejo svobodnjaki na Obali: zanje dela bosanski tajkun, glavni interes so zemljišča in denar!.

V njem so razkrili, da Bogatiča močno podpira izolski poslovnež bosanskega porekla Aco Kabanica. V preteklosti je hotel kupiti medij obalnih veljakov Primorske novice.

Glede tega pa je po poročanju spletnega medija Regional Obala sestankoval tudi v stavbi Splošne plovbe. Kabanica je potrdil, da je bil v stavbi Splošne plovbe, ne pa v prostorih Splošne plovbe in Primorskih novic in se ni pogovarjal o nakupu Primorskih novic. Sedaj so Primorske novice parkirane v medijski hobotnici Martina Odlazka.

Na spletu smo našli nekaj člankov o podjetju Elta kabel. Gre za krovno bosansko podjetje Ace Kabanice. Vse kaže, da je bil Kabanica v vojni bosanskih kabelskih operaterjev med zmagovalci. Kaj se je dejansko dogajalo, lahko domnevamo, a smo našli tako kritične članke do početja Kabanice do tega, da Kabanica dejansko nič kriv. Svojo družbo pa je verjetno v letu 2019 prodal srbskemu Telekomu in s tem omogočil popolni monopol srbskega Telekoma v Republiki Srbski. Ob tem pa seveda še odlično zaslužil.

Vendar so nam boljši poznavalci poslovne scene na Balkanu povedali, da je Kabanica pripravljen iti tudi preko trupel in izkoristiti svojo medijsko moč. Še več, naši "obalni underground" viri so nam zatrdili, da bo v primeru zmage Bogatiča za izolskega župana Izolo preplavil kapital sumljivega izvora iz Republike Srbske in Srbije.


				Foto: Posnetek zaslona Radio Bosna			Foto: Posnetek zaslona Radio Bosna

Prva kadrovska poteza Bogatiča na mestu izolskega župana bo, da bosta morala svoj stolček zapustiti direktor Zdravstvenega doma Izola Evgenij Komljanec in direktor Komunala Izola Denis Bele. Informacija so nam potrdili kriminalistični viri iz Obale. Pomembno vlogo v izolski celici stranke Gibanje Svoboda igra tudi Marko Treskavica s svojim vplivom na pripadnike navijaške izolske skupine Ribari.


				Direktor Zdravstvenega doma Izola Evgenij Komljanec in direktor Komunala Izola Denis Bele. (Foto: Posnetek zaslona-Primorske novice)			Direktor Zdravstvenega doma Izola Evgenij Komljanec in direktor Komunala Izola Denis Bele. (Foto: Posnetek zaslona-Primorske novice)

Ob koncu pa ne smemo pozabiti na Ljuba Volmuta. Več različnih virov nam je razkrilo, da je le ta je v času predvolilne kampanje pred prvim krogom lokalnih volitev v Izoli iz enega od bližnjih lokalov spremljal dogajanje na stojnicah predvsem pomladnih strank.

Naključje ali ne, dan pred glasovanjem je bilo po Izoli uničenih veliko predvolnih plakatov strank SDS in Nova Slovenija. Popolnoma nedotaknjeni pa so ostali plakati Bogatiča in stranke Gibanje Svoboda? Naključje ali le objestni vandalizem nekaterih obalnih prebivalcev?

Spoštovani volilni upravičenci občine Izola, se vam še vedno zdi Milan Bogatič le prijazni upokojenec iz vašega mesta? Si res želite, da boste postali plen pomorskega grobarja in izvora sumljivega kapitala iz Republike Srbske in Srbije? Odločitev je vaša. Usodo si boste pisali sami. 

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

0 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

0 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

1497 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

337 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

3623 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

159 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš
Teme
Prijazni izolski upokojenec s temačnim obrazom Milan Bogatič Dean Jurič Ljubo Volmut luka koper carinska uprava Koper

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

DOSJE MILAN BOGATIČ: Dolgoletni šerif koprske carine "dopuščal" desetletja v Luki Koper sumljive posle OBALNIH GROBARJEV!!!