Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Dean Jurič, OBALNI KRIMINALIST NA INTERVENTNEM DELU NA NPU SI LAHKO DOVOLI VSE! Nad novinarja Luko Perša poslal KRIMINALISTE!
Spoštovani obalni mariborski kriminalist Dean Jurič, medij Prava je v tej medsebojni obalno kriminalistični-underground vojni le v vlogi sela. Mogoče je pa čas, da si "stari prijatelji" usedete za mizo in enkrat za vselej razčistite s preteklostjo.
prava .
Slovenija

Sreda, 28. December 2022 ob 16:41

Odpri galerijo

Dean Jurič. (Foto: Posnetek zaslona- Delo, Dejan Javornik)

V našem mediju smo med drugim zelo obširno raziskovali domnevna sporna dejanja dolgoletnega obalnega kriminalista Deana Juriča iz Maribora, sedaj zaposlenega na Nacionalnem preiskovalnem uradu po poročanju Nova24tv. Razkrili smo vloženi kazenski ovadbi proti Juriču in njegovim ožjim sodelavcem, kjer se jim je očitalo malo morje domnevnih nepravilnosti. Enako smo razkrili tudi anonimno pismo nekdanjih zaposlenih na SK PU Koper iz leta 2010. Razkrili smo, da naj bi Jurič domnevno od prebivalca Ankarana v štirih letih prejel približno 250 tisoč evrov. Enako se je tudi razkrila vrednost njegove hiše v Ankaranu. V dveh člankih smo tudi predstavili, da je Jurič sodeloval in dajal navodila izdajalskemu krtu slovenske celice Kavaškega klana Darku Nezvatoviću, sedaj razkritemu tajnemu delavcu policije. Tokrat pa vam razkrivamo, kje je zaposlen Juričev dolgoletni sodelavec Dušan Ribaš. Nikjer drugje kot na obveščevalnem oddelku znotraj SK PU Koper. To ne pomeni nič drugega, da ima Ribaš dostop do ključnih in najbolj občutljivih obveščevalnih podatkov slovenskih, evropskih in mednarodnih institucij za boj proti organiziranemu kriminalu in prepovedanimi drogami. V našem mediju smo tudi tako razkrili, da Juričeva ekipa dobesedno na Obali nadzoruje celotno trgovino s kokainom, heroinom itd... Policija in Jurič so vse navedbe večkrat zanikali. Kljub temu dvom v čistost obalnega kriminalista Deana Juriča ne more izginiti, saj resnično dvomimo, da bi si kdo obremenilne informacije o Juriću in ekipi dobesedno izmislil. Nič, priča smo le še enemu "NE BOJ, MESARSKO KLANJE" med različnimi obalnimi kriminalističnimi- "underground" frakcijami. Spoštovani obalni kriminalist Dean Jurič, medij Prava je v tej vaši medsebojni vojni le v vlogi sela, ki posreduje sporočila. Mogoče je pa res čas, da se vsi osrednji akterji usedejo na pijačo in razčistijo o dejanjih iz preteklosti.

Pričakovano. Pričelo se je. V ponedeljek je avtor tega članka imel informativni razgovor s kriminalisti zaradi vloženega kazenskega pregona obdolžitve in žalitve s strani obalnega kriminalista Deana Juriča proti neznanim storilcem zaradi objavljenega sinopsisa pogovora med Ankarančanom in še dvema osebama. V njem so se pojavili očitki, da je moral Ankarančan plačati v štirih letih obalnemu kriminalistu iz Maribora Deanu Juriču približno 250 tisoč evrov in si več let zagotovil mir pred organi pregona. Ko je prvo plačilo zamudil, je obalna kriminalistična ekipa pod vodstvom Juriča v zapor po hitrem postopku spakirala Ankarančevo zelo bolehno mater. Zaradi tega je Ankarančan dobesedno znorel in Juriča pričakal konec maja 2021 v enem izmed lokalov v Ankaranu in z njim fizično obračunal.

V preteklosti je že več balkanskih medijev poročalo, da se iz balkanskih luk (Koper, Ploče, Bar itd..) odkrije le dvajset odstotkov tovora povezanega s kokainom in heroinom iz Južne Amerike, Arabskega polotoka ( Združeni arabski emirati- Dubaj) in Evrope. V našem mozaiku smo korak za korakom sestavljali mozaik, kdo ima posredno oz. neposredno prste v "mamilarski marmeladi."

S pomočjo kriminalističnih in obalnih "underground" virov se domnevno nakazuje, da ima pri tem osrednjo vlogo dolgoletni obalni kriminalist na interventnem delu na Nacionalnem preiskovalnem uradu Dean Jurić. Policija in tudi Jurič so se večkrat odzvali na kritične navedbe v medijih in zanikali vse.

Dušan Ribaš. (Foto: Posnetek zaslona-Policija)

Kje je zaposlen ključni operativec Juričeve ekipe Dušan Ribaš? 

V naših člankih smo večkrat izpostavili, da je ključna oseba pri domnevnih spornih poslih Juriča njegov dolgoletni sodelavec Dušan Ribaš. Vendar nikoli nismo vedeli, zakaj je Ribaš tako zelo pomemben za Juriča. 

Vse ključne in večje policijske uprave v Sloveniji imajo oddelek za obveščevalno dejavnost. V času zadnje Janševe vlade so sprejeli odločitev, da se v večjih policijskih upravah ukinejo omenjeni oddelki. Kaj je storila sedanja Golobova vlada? Po hitrem postopku so ponovno odprli oddelke za obveščevalno dejavnost. Kdo je sodeloval v komisiji in je zagovarjal, da se ponovno odprejo obveščevalni oddelki znotraj policije? Nihče drug kot Dean Jurič. Kaj je bil osrednji motiv Juriča, da je zagovarjal to odločitev?

Odgovor je zelo preprost. Ker je bil tam zaposlen Juričev "best frend" Dušan Ribaš. Kaj je naredil Ribaš? Malo pred ukinitvijo obveščevalnih oddelkov je pobegnil na bolniško. Z bolniške se je vrnil takrat, ko so oddelek znotraj SK PU Koper ponovno odprli.

Zakaj je dejansko pomembnen obveščevalni oddelek? Prosto po kmečki logiki so v tem oddelku dobili vse pomembne podatke od evropskih in svetovnih institucij za pregon organiziranega kriminala in tihotapljenja prepovedanih drog, cigaret in drugega sumljivega blaga po evropskih mestih in pristaniščih. Luka Koper je ena ključnih točk za sumljive posle balkanskih narko kartelov (Kavaški klan).

Ne bi nas čudilo glede na domnevne obtožbe nekaterih bivših slovenskih kriminalistov, da je prav Ribaš razporejal s ključnimi podatki, kdaj bo v koprsko pristanišče prišel sumljivi tovor. Tudi kokain in heroin. Glede na to, da informacijski sistem po ključnih balkanskih lukah za tihotapljenje droge nadzoruje obalno podjetje Actual IT in da so bili vrsto let ključni ljudje na koprski carini omrežja grobarja dela slovenskega pomorstva se zgodba v mozaik sestavi sama od sebe.

Tudi večkrat smo domnevali, kdo so ključni ljudje, da krijejo t.i. domnevne sporne rabote Juričeve ekipe. To sta nihče drug kot nekdanji dolgoletni vodja SK PU Koper Ljubo Volmut in prvi predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos. Kos in Volmut pa sta tudi v preteklosti skupaj delala nadzor nad koprskim komunalnim podjetjem Marjetica. Kos pa je bil po naših podatkih vsaj enkrat gost na rojstno dnevni zabavi Deana Juriča. 

Volmut tudi po pričevanju večih kriminalistov velja za t.i. masterminda uporabe tajnih tehnik, ki jih uporablja policija (prisluškovanje, tajno sledenje itd...). Že velikokrat se je tudi pisalo, da velja Volmut za avtorja večih anonimnih policijskih prijav proti motečim policijskim, političnim in gospodarskim nasprotnikom omrežja grobarja dela slovenskega pomorstva. A smo izvedeli, da to ves čas za obalno omrežje delajo tri pridne punce na PU Koper.

Nekdanji kriminalist Matjaž Hrovatin: "Gre pa tudi za modus operandi točno določenih kriminalistov SKP PU Koper, ki se z leti ponavlja, vse z namenom podtikanja in montiranja kazenskih postopkov. Tak način delovanja jim ni tuj in so se ga posluževali tudi v preteklosti"

V našem članku z naslovom (KAZENSKI OVADBI IN DOPIS) Objavljamo kazenski ovadbi proti obalnemu kriminalistu Deanu Juriču smo objavili dopis nekdanjega Juričevega sodelavca in v osrednjih medijih močno medijsko diskreditiranega kriminalista Matjaža Hrovatina.

V njem je Hrovatin potrdil več navedb iz kazenskih ovadb, ki sta jih v septembru vložila David Klemenc in Nysret Hoxhaj. Tako je med drugim razkril, da je s tajnim policijskim sodelavcem imela razmerje zaposlena na SK PU Koper Heidi Fluher. Osumljena v preiskavi Bedrana Ahmič pa se je hotela sestati z Hrovatinom. V nadaljevanju pa izpostavimo nekaj najbolj pomembnih dejstev. Resnično dvomimo, da bi Hrovatin ob vsej medijski gnojnici, ki jo je doživel na svoj račun si take podatke dobesedno izmišljeval. 

Med drugim je tudi zapisal:

"Točen je tudi podatek v pisanju Davida Klemenca na prvi strani, ki se nanaša na tajnega sodelavca in da je Heidi Fluher imela osebno razmerje z njim. O navedenem dejstvu je v policiji vedel majhen krog ljudi in sicer na PU Koper in UKP GPU, katere bom navedel poimensko, ko bo čas za to;

Dejstvo, da je bil zaupen podatek o tajnem delavcu izdan (op. takrat v letu 2019 sem še kot zaposlen na SKP PU Koper vodil to operativno kombinacijo), je bil pridobljen tudi tako, da je takrat Bedrana Ahmić osebno kontaktirala z Ines Knežić ( op. žena kriminalista Tihomirja Knežića), saj se je želela osebno sestati z menoj. To je bilo 27.9.2019. Takrat sem o tem obvestil takratno okrožno državno tožilko ODT v Kopru Anjo Štrovs in kriminalista GPU UKP SPN Vojko Pavčič. 27.9.2019 sem po posvetovanju z tožilko in kriminalistom poklical Bedrano Ahmić, katera, mi je povedala, da se želi sestati z menoj in se nanaša ta preiskava zoper njo. Do samega srečanja ni prišlo, saj sem bil 28.9.2019 pridržan. Komunikacija o tem dogodku, se nahaja v službenem telefonu, katerega ste mi zasegli 28.9.2019 in je bil z vaše strani zavarovan. Že takrat je bilo jasno, da je nekdo, ki je imel dostop do podatkov iz operativne kombinacije in so bili zaupni le-te posredoval osebam, ki so bile ne prikritih preiskovalnih ukrepih. To dejstvo sem VAM posredoval in vam je znano že od 29.9.2019.

Nadalje David Klemenc navaja dejstva o Dejanu Juriču, Dušanu Ribašu in Mitji Kirbiša z namenom pridobivanja podatkov zoper mene, ter da je Heidi Hrvatin po njihovem navodilu od Davida Klemenca želela pridobiti podatke prav o meni in mu tudi zaupala, da mi je bila zadeva v letu 2019 nastavljena, vse z namenom moje diskreditacije in odstranitve iz policijskih vrst. Prav tako izhaja, da mi želijo podtakniti oz. namestiti, storitev več kaznivih dejanj vse z namenom podtikanja. Drži tudi dejstvo, da so zaposleni na PU Koper posredovali več lažnih zgodb, ki so se nanašale na kazensko zadevo zoper mene in se je nanašala o anonimno prijavo zoper mene.

Glede na to, kdo je navodila dal in glede na preteklo delovanje navedenih tudi z ostalimi sodelavci policije je očitno, da je do tega tudi prišlo. Podobne situacije so se dogajale v preteklosti, kjer sta ista kriminalista v preteklosti tako že delovala.

Gre pa tudi za modus operandi točno določenih kriminalistov SKP PU Koper, ki se z leti ponavlja, vse z namenom podtikanja in montiranja kazenskih postopkov. Tak način delovanja jim ni tuj in so se ga posluževali tudi v preteklosti. 

Glede na vsebino pisanja Davida Klemenca in Nysreta Hoxhaja izhaja sum, da je bilo storjenih več kaznivih dejanj s strani zaposlenih PU Koper. "

Kot še zapiše, bi moral večkrat nastopiti kot priča v določenem postopku ( o tem so pisali v spletnem mediju Nova24tv), a je bilo vse kaže v interesu obalnega tožilca na začasnem delu v SDT Jožeta Levašiča ( zelo dobrega prijatelja Deana Juriča), da se ga ne zasliši. Vprašajte, koga je tožilec dejansko branil? 

Foto: Posnetek zaslona- Nova24tv

Razkriti član Kavaškega klana Darko Nezvatovič je ključna priča proti slovenskim članom zloglasne črnogorske kriminalne združbe! Kdo vodi proces proti članom Kavaškega klana? Nihče drug kot tožilec Jože Levasič, dolgoletni prijateljski znanec Juriča!

V raziskovanju domnevnih spornih dejanj obalnega kriminalista Deana Juriča se je razkrila domnevna povezanost s člani Kavaškega klana. To bi naj bil Darko Nezvatović. Pri tem so nam pomagali več razkritih dokumentov zapornika Mehmeda Mehmetovića. Le ta je sodeloval v nekaterih akcijah Nezvatovića in po navodilih Deana Juriča. Vse to se je razkrilo v dveh člankih z naslovoma [DOKUMENTI KAZENSKE OVADBE] EKSKLUZIVNO: Obalni kriminalist Dean Jurić tesni sodelavec KAVAŠKEGA KLANA!!! in [PISMO MEHMEDA MEHMETOVIČA] DEAN JURIČ OBLJUBIL MEHMETOVIĆU, DA NE BO PROCESIRAN ZA POSKUS UMORA ALENA ZILIĆA!!.

Mehmetović je tudi razkril, da je po navodilih Nezvatovića in Juriča moral v zaporu ubiti Alena Zilića. Sam pa je bil po lastnih besedah tudi večkrat žrtev domnevnih zastrupitev. Ob izbruhu afere slovenske celice črnogorske kriminalne združbe Kavaški klan je več medijev poročalo, da je Darko Nezvatović "pobegnil." Mi smo že takrat trdili, da v resnici ni pobegnil, ampak so ga kot zunanjega tajnega sodelavca policije premestili na varno lokacijo. Kot v preteklosti Nebojšo Čubrilovića, ko so ga ubili na tajni lokaciji v Banjaluki v letu 2015 pripadniki notranjega ministrstva Republike Srbske. Vse to je v pretoklosti razkril eden najboljših bosanskih in balkanskih raziskovalnih novinarjev Slobodan Vasković. 

Glej ga zlomka, osrednji mediji so poročali, da je bil Darko Nezvatović tajni sodelavec policije v razkrivanju članov Kavaškega klana v Sloveniji. Ne bi se čudili, da mu je verjetno kdo iz ožje ekipe obalnega kriminalista Deana Juriča obljubil, da bo lahko svoje "mutne posle" počel naprej, če bo pomagal pri izdajanju članov Kavaškega klana v Sloveniji.

Kot smo izvedeli, je Nezvatović že dolgoletni diler na Obali in je že dlje časa povezan z Juričem. Izvedeli smo tudi, da je Mehmetović bil slabe tri oz. štiri dni pred aretacijo v enem izmed portoroških lokalov skupaj na pijači z Nezvatovićem in Juričem. Kot kaže, sta Nezvatović in Jurič ocenila, da je Mehmetović "lahka pogrešana riba" in mu sploh nista omenila, da se pripravlja aretacija za njega. Mehmetović se je tako spet odpravil v enega izmed portoroških lokalov, kjer so ga aretirali do zob oboroženi policijski specialci iz Ljubljane. Nezvatović pa sploh ne bi smel biti dejansko tajni sodelavec policije, saj bi se morali prvo zaključiti kazenski postopki, ki potekajo proti njemu.

Streljanje v Portorožu

V članku z naslovom  DOSJE KRIMINALISTIČNI OPERATIVCI LJUBA VOLMUTA: Razkrivamo ime naročnika strelskega dogodka v Portorožu smo razkrili ozadje še enega kriminalnega dogodka na obalnem predelu Slovenije. V njem smo pisali o dogodku, v katerega je vpleten obalni diler Luka Staraj, najboljši prijatelj Jakoba Nedoha, sin kriminalista-forenzika Sebastjana Nedoha. 

Med drugim je bilo razkrito, da je Luka Staraj, najboljši prijatelj Jakoba Nedoha (njegov oče je kriminalist-forenzik Sebastjan Nedoh) bil naročnik streljanja na portoroški plaži v letu 2018. Sam Staraj pa se zanaša tudi na zaščito koprskega sodnika Julijana Glavino ( sedi tudi v senatu v primeru Davida Klemenca in Nysreta Hoxhaja), v policiji pa na informacije Sebastjana Nedoha. Očim od Staraje pa je Boris Glavina. Staraja in Jakob Nedoh pa sta se tudi slikala na Instagramu dobrih šest mesecev kasneje po strelskem dogodku v Portorožu.

Vendar Staraj ni tako nedolžen kot izgleda na prvi pogled. V uredništvu razpolagamo z uradnim dokumentom policije. V njem je opisana sledeča zgodba. V glavnih vlogah poleg Staraja nastopajo še Aleksander Vodopija, Svetlana Vodopija, Vid Črnigoj, Duško Devič, Klemen Kadivec ( domnevni vodja slovenske celice Kavaškega klana) in kriminalist v skupini za droge na SKP PU Koper Tihomir Knežič.

Uradni dokument razkriva, da je Aleksander Vodopija preprodajal večje količine kokaina. Vodopija je deloval v kriminalni združbi Klemna Kadivca, ki je bil takrat v priporu v Kopru. Vodopija se je tako pohvalil, da tedensko z Ljubljane s pomočjo kurirjev Kadiva dobi vsaj pet kilogramov kokaina tedensko. Vodopija je s pomočjo svoje žene Svetlane Vodopija tedensko vozil del prejete pošiljke kokaina  v Italijo. 

Dober kilogram kokaina pa je vedno vzel Luka Staraj. Za njega je naprej na drobno omenjeno količino prodal Vid Črnigoj. S poslovanjem z Vodopijo si je Staraj kupil mir zaradi zgoraj omenjenega dogodka streljanja v Portorožu. Vse kaže, da se je Staraj takrat zapletel z ljudmi, ki pripadajo Klemnu Kadivcu in Duško Deviću. 

Vodopija pa se ne boji nobenih posledic, saj se je sam večkrat pohvalil, da je njegov sosed v naselju Vrtine kriminalist v skupini za droge na SKP PU Koper Tihomir Knežič. Staraj ima z njim skupno vrtno ograjo. Kot razkriva dokument, obstajajo podatki, da je Knežič sodeloval pri preprodaji droge oziroma nudil varsto dilerjem z nasveti in podatki v zameno za plačilo. 

Nič, na Obali bo še pestro naprej. Spoštovani obalni kriminalist Dean Jurič, medij Prava je le v vlogi sela. Sami dobro veste, kaj se je dejansko dogajalo v preteklosti. Mogoče pa je res čas, da se vsi vpleteni akterji usedete za mizo in enkrat za vselej razčistite o spornih preteklih dejanjih.

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

259 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

74 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

1680 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

359 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

3701 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

166 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš
Teme
Juričove sumljive prigode Dean Jurič Dušan Ribaš Matjaž Hrovatin Darko Nezvatović Kavaški klan

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dean Jurič, OBALNI KRIMINALIST NA INTERVENTNEM DELU NA NPU SI LAHKO DOVOLI VSE! Nad novinarja Luko Perša poslal KRIMINALISTE!