Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
[VIDEO] Srbski novinar Vujićič: Kazenska ovadba spisana na 250 STRANEH proti BALKANSKI ENERGETSKI MAFIJI VLOŽENA V NEMČIJI!!
Vse kaže, da so se naše navedbe izkazale za resnične. V oddaji Dobro jutro Srbija je eden najbolj znanih srbskih novinarjev Dragoslav Vujićić povedal, da je kazenska ovadba spisana na 250 straneh proti balkanski elektro mafiji vložena v Nemčiji.
prava .
Slovenija

Torek, 31. Januar 2023 ob 15:31

Odpri galerijo

Robert Golob in znani dolgoletni srbski novinar Dragoslav Vujićić. (Foto: Posnetek zaslona- Fotomontaža Nova24tv Twitter, Happy TV Youtube)

Avtor članka je gostoval v srbski oddaji Dobro jutro Srbija na Happy TV. V njej sta kot osrednja gosta gostovala nekdanji pripadnik vojaškega KOS-a v SFRJ Ljuban  Karan in znani srbski novinar Dragoslav Vujićič. Oba sta povedala nekaj zanimivih dejstev, ki se lepo povezujejo v našo zgodbo o poslih na območju Zahodnega Balkana slovenskega največjega elektrotrgovca GEN-I . Predvsem v času vodenja podjetja dvojca- sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba in Igorja Koprivnikarja, nekdanjega prvega finančnika družbe, zastopnika vsaj 11 enajstih tujih hčerinskih družb (med drugim tudi GEN-I Sarajevo, GEN-I Beograd, GEN-I Skopje, GEN-I Tirana in hčerinska družba tega podjetja GEN-I Kosovo) in trenutnega predsednika uprave GEN-I. Karan je nakazal, da se ta afera ne bi zgodila brez prisotnosti tujih obveščevalnih služb. Tudi delovanje Berishaja ga ne čudi, saj je povedal, da ameriški diplomati to počnejo ves čas. V Sloveniji je imel velik vpliv na obveščevalne službe iz nekdanjih republik skupne države zaupniki lani preminulega diplomata Boruta Šukljeta. Ne smemo pa pozabiti, da sta bila tako on kot njegova žena med prvimi, ki sta se šla izobraževat v ZDA v času samostojne Slovenije. V ozadju zgodbe GEN-I - Martin Berishaj pa se pojavlja inštitut IFIMES. S svojo izjavo pa je presenetil predvsem znani dolgoletni srbski novinar Dragoslav Vujićić. Le ta je povedal isti podatek kot ga je razkril naš medij že pred tedni. Povedal je, da je kazenska ovadba spisana na 250 straneh proti balkanski energetski mafiji vložena v Nemčiji. To razkrije med trinajsto in petnajsto minuto v oddaji Dobro jutro Srbija na Happy TV. Izjavo in celotno oddajo si lahko ogledate TUKAJ.

Balkanska zgodba o poslovanju GEN-I v državah Zahodnega Balkana dobiva vedno nove razsežnosti. Korak za korakom se sestavljajo razkritja nekaterih kosovskih, albanskih, srbskih, črnogorskih in slovenskih medijev.

Dejansko se je sedaj razkrilo, da je hčerinska družba iz GEN-I na prijavljenem naslovu v srbskem Beogradu v obdobju 2015-2016 nakazala malce več kot 3,5 milijonov evrov denarja slovenskih davkoplačevalcev podjetjema MB Consulting na Kosovo in v Črno goro.

Kot se je razkrilo, je lastnik obeh podjetij sedanji kosovski veleposlanik na Hrvaškem, (slovenski) kosovski državljan dr. Martin Berishaj. On pa je z obeh bančnih računov v Črni gori in na Kosovu v več dvignjenih gotovinskih zneskih med leti 2019 do 2022 dvignil skoraj 3,5 milijona evrov v gotovini.

To dokazuje vsaj objavljen dokument medija Paparaci iz kosovske podružnice Nove Ljubljanske banke v Prištini. Vse kaže, da so tudi predstavljeni dokumenti slovenske televizije Planet TV v zadevi GEN-I - Martin Berishaj pristni. Predvsem zaradi dejstva, da je ljubljansko tožilstvo zavrnilo ovadbe Berishaja proti Planet TV in njihovemu novinarju Vitomiru Petroviču.

Prav razkriti dokumenti teh dveh medijskih hiš dokazujejo, da so v Gen-I Beograd dne desetega maja 2019 nakazali za opravljeno isto storitev tako v krovno Berishajevo podjetje na Kosovu ( približno 20 tisoč) in na njegovo hčerinsko družbo v črnogorski Podgorici (približno 24 tisoč evrov).

Spoštovani slovenski državljani, pa vam se zdi smiselno, da se na tak način troši vaš denar? Resno, nekdanji predsednik uprave GEN-I in trenutni predsednik vlade Robert Golob in večni zastopnik hčerinske družbe GEN-I Beograd, sedanji predsednik GEN-I Igor Koprivnikar!? Kdo je podpisal pogodbo z Berishajem? Kdo je odobril vse transkacije podjetjem Martina Berishaja? Preprosta vprašanja, želimo le preproste odgovore s čistimi računi.

Že 22. maja 2022 so v Albania Post napisali članek z naslovom Gazetari malazez, Vladimir Otaseviç, flet për Albanian Post: Banka Qendrore ia bllokoi kontot Martin Berishajt – paratë që i tërhoqi ka mundësi shkuan te Albin Kurti, kjer črnogorski novinar medija Press Vladimir Otašević razkrije, da je zelo verjetno denar iz GEN-I Beograd pristal pri ožjih kosovskih zaupnikih premiera Kosova Albina Kurtija.

Foto: Posnetek zaslona- Albania Post

Med ključnimi tesnimi zaupniki Kurtija je tudi Martin Berishaj, od leta 2018 član Kurtijeve stranke Vetëvendosje. Ob vseh znanih dejstvih, se lahko zelo močno sklepa in sumi, da je zelo verjetno šlo za sumljivo svetovalno bančno operacijo GEN-I Beograd-Martin Berishaj zelo sporen in sumljiv posel. Temu še dodatno pritrjujejo večgotovinski dvigi v višjih denarnih zneskih Berishaja iz črnogorskega in kosovskega bančnega računa podjetja MB Consulting. Popolnoma je razumljivo spremljati reakcije srbskega vrha in javnosti, da so ob dejanjih Golobovih fantov dobesedno ponoreli in se jim je dvignil srčni pritisk v višave!

Nekdanji pripadnik KOS-a Ljuban Karan in posnetek Ljubljane v oddaji Dobro jutro Srbija. (Foto: Happy TV)

V afero GEN-I - Martin Berishaj močno vpletene vplivne obveščevalne službe! Ali je celotno operacijo financiranja z GEN-I Beograd nadzoroval krog zaupnikov blizu lani preminulega diplomata Boruta Šukljeta?

Avtor članka je v gostoval pred nekaj dnevi v kratkem intervjuju v oddaji Dobro jutro Srbija na srbski Happy TV. V njej sta nastopala nekdanji visoki predstavnik v srbski vojaške Kontra obveščevalne službe SFRJ Ljuban Karan in novinar Večerjnjih novosti, eden najbolj znanih srbskih novinarjev Dragan Vujičić. 

Karan je povedal, da gre za staro taktiko obveščevalnih služb. Najlažje je politika na visokih položajih tako močno kompromirati v takšni aferi kot je sedaj GEN-I Beograd - Martin Berishaj. Med drugim pove, da ameriški diplomati že dlje časa opravljajo takšno dejavnost kot jo je v tem primeru počel Martin Berishaj.

Tako smo v tej zgodbi opazili vplivni inštitut na območju zahodnega Balkana IFIMES in sami namignili na vplivno diplomatsko-obveščevalno mrežo z omrežja lani preminulega diplomata Boruta Šukljeta

Karan razloži, da gre za tri postopke. Prvo, da se finančna sredstva z nekimi mahinacijami ukradejo in nezakonito financirajo sami sebe. Drugi postopek je, da si denar vzamejo za politično kampanjo je bilo že stokrat kompromitirano. Vse to se dokumentira in lahko v katerem koli trenutku predvsem obveščevalne sile anglosaksašega sveta odstranijo politične igralce na Balkanu iz scene. 

"Tretja stvar je, da v teh malverzacijah se obvezno okoristijo tisti, ki vodijo te operacije. Predvsem diplomate, ki so vključene v te politične igre. Poglejte samo ameriške diplomate, koliko se njih okoristilo. Koliko je firm, ki so vezane na bogastvo Kosova," razloži nekdanji pripadnik vojaškega KOS-a.

Robert Golob in znani dolgoletni srbski novinar Dragoslav Vujićić. (Foto: Posnetek zaslona- Fotomontaža Nova24tv Twitter, Happy TV Youtube)

Spoštovani gospod Pogorelec, kazenska ovadba na 250 straneh o balkanski energetski mafiji je vložena v Nemčiji! 

Avtor članka že dlje časa opozarja na sumljivo odtekanje denarja slovenskih davkoplačevalcev v družbi GEN-I. K uvodu članka svoje nekdanje novinarske kolegice na Nova 24tv dne petega januarja 2021 z naslovom Kam je izginilo pol milijarde evrov iz GEN-I? zapisal, da je iz enega največjih električnih trgovcev Zahodnega Balkana v času šestnajstletnega vodenja sedanjega predsednika vlade Roberta Goloba izpuhtelo pol milijarde našega denarja. 

Foto: Moj uvodni zapis, kjer zapišem, da je izpuhtelo v GEN-I in njihovih povezanih družbah vsaj pol milijarde našega denarja. (Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv)

Kasneje smo v letu 2022, nekje od marca 2022 aktivneje spremljati zgodbo GEN-I-ja. Že takrat smo razkrili v našem mediju, da se je Robert Golob iz naših visokih virov v takratnem NPU znašel v predkazenskem postopku zaradi postopkov ob preprodaji Elektro energije- hčerinske družbe Elektro Ljubljana pod vodstvom Andreja Ribiča, vodjo volilnega štaba Gibanje Svobode in sedaj tudi člana uprave državnega Dars-a podjetju GEN-I.

Kasneje smo ob primerjanju podatkov z drugimi vplivnimi električnimi trgovci ugotovili,  da bi GEN-I morali imeti vsaj tri odstotke čistega finančnega donosa. To se ugotovi na sledeči način. Delite prikaz čisti letni dobiček z celoletnimi prihodki podjetja ter pomnožite s sto in dobite procentualno številko.

Foto: Prava.si

Tako smo se v našem članku Škandalozno! GEN-I v povprečju dosegel malce nad en odstotek finančnega donosa! Kam je izpuhtelo 355 milijonov evrov iz GEN-I objavljen dne enajstega marca 2021 spraševali, kam je izpuhtelo le če malce karikiramo kmečki logiki več kot 350 milijonov evrov. Zdaj pa še tukaj dodajte zadnja razkritja poslov GEN-I na Kosovu in v Makedoniji in v drugih državah predvsem zahodnega Balkana bo številka hitro narasla na izginulih pol milijarde evrov v šestajstih letih pod vodstvom Goloba. 

Sumi ob njihovem netransparentnem poslovanju so se spet pojavili ob predstavitvi aplikacije Erar njihovih 81 milijonov evrov vrednih bančnih nakazil v hčerinska podjetja v Beograd, Sarajevo in Tirano. Ob  tem morete vedeti, da je GEN-I Kosovo dejansko hčerinska podružnica GEN-I Tirana.

Tukaj se pojavlja že dlje časa vprašanje, zakaj so dejansko slovenski davkoplačevalski denar porabili v omenjenih treh podružnicah. Mnogi mediji Zahodnega Balkana sumijo, da se je del tega denarja nakazovalo direktno iz ljubljanske pisarne Koprivnikarja podjetjema zaščitenega z diplomatsko imuniteto, kosovskega veleposlanika na Hrvaškem Martina Berishaja.

Podprite z letno naročnino ali donacijami spletni raziskovalni medij Prava. Omenjena afera pa nas je izstrelila v središče pozornosti medijev na Zahodnem Balkanu. (Foto: Prava.si)

Visoki diplomat sedanje vladajoče kosovske garniture zelo verjetno poskrbel, da je del tega denarja pristalo tako pri Kurtijevi stranki in tudi lanskih parlamentarnih volitvah v Sloveniji. Tako so vsaj v dokomentarcu medija Insajderji razkrili njihovi raziskovalni novinarji. 

V enem izmed naših člankov o razkrivanju elektro casino hazardiranja Golobovih fantov s poslovno miselnostjo modrega dečka iz Dunajske 119 v Ljubljani smo razkrili tudi sledeči podatek. 

Zapisali smo, da je v eni izmed evropskih držav vložena kazenska ovadba proti t.i. elektro mafiji Zahodnega Balkana. Zapisali smo celo, da je napisana na 250 straneh. Če naši podatki tujih obveščevalnih služb držijo, se lahko pogovarjamo o cifri PET MILIJARD evrov! Toliko davkoplačevalskega denarja državljanov držav Zahodega Balkana je izpuhtelo preteklih dvajsetih letih!

Po objavi podatka nas je izval gospod Janez Pogorelec, znan slovenski pravnik in višji politični predstavnik stranke Nove Slovenije, da naj izdam, katera država je bila.

Spoštovani gospod Pogorelec, poslušajte le del izjave enega najbolj znanih srbskih novinarjev Dragoslava Vujičića. V njej je med drugim rekel, da je v eni izmed držav vložena kazenska ovadba proti t.i. elektro mafiji zahodnega Balkana napisana na 250 straneh. Ta država je Nemčija.

Izjava Dragoslava Vujićića je bila sledeča:

To je klasičen primer korupcije. To je samo en del. Slovenci so znani po tem. Drugi del je Nemčija. prvo slovenska, potem nemška. vemo, kako to deluje. kurti se je zgodil happenig, prav iz teh sil.

Firma, ki je registrirana v Beogradu, GEN-I Beograd. Bil je denar. To deluje po sistemu, ki je poznan. slovenska firma, ki je imela hčerinsko v beogradu financirala nezakonito državo kosovo in metohijo. naše obveščevalne službe to vedo. 

Znate, kako so dobili ta podatek Slovenci. Slišali ste Luko Perša, da so obtožili Janšo, da je on vse kriv. Janša kaže da ne, da je kriv absolutno Golob. 

Kar je pomembno, v celotni aferi, koliko sem jo jaz uspel spremljati. Ena izmed držav je vložena obtožnica napisana na 250 straneh. gre za eno zahodno državo samo umazanem financiraju v tej zadevi. Katera država bi to lahko bila? Odgovoril je gospod Karan. Ta država je Nemčija!

Kdor spremlja dogajanje na odkrivanju kriminala v nekdanjih republikah skupne države je lahko opazil, da so evropske in druge mednarodne institucije organov pregona zoper preganjanje mednarodnega kriminala ščistili veliko posameznikov v Črni gori, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Kosovu, Albaniji in na Hrvaškem. Vsi vemo, da najhuje pride na koncu. Prej ali slej se bo to zgodilo tudi v naši državi. Ura tiktaka. 

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

855 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

219 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

3291 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

135 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Tue, 18. Jun 2024 at 18:22

1918 ogledov

Ali je kriminalna združba locirana na Bavarskem dvoru s pomočjo svojih SDT slug preprečila prodajo Celjskih mesnin?
Slovensko javnost je presenetila novica, da se zapleta pri prodaji slovenskega podjetja Celjske mesnine hrvaški poslovni skupini Braća Pivac. Celjske mesnine veljajo za eno večjih slovenskih podjetij iz živilskopredelolovalne industrije. Celjske mesnine že vrsto let obvaladujeta dvojec Danilo Dujović in Izidor Krivec.Foto: Posnetek zaslona-NecenzuriranoZdaj pa se je vmešalo v prodajo podjetja Celjske mesnine tožilstvo- kraljica postopkov. Natančneje, specializirano državno tožilstvo. Kaj so storili? Zaradi kazenskega postopka iz leta 2010 uveden proti Dujoviću so na specializiranem državnem tožilstvu zahtevali vpis plombe. Tako so med drugim v Necenzurirano razkrili, da je na podlagi sklepa Okrožnega sodišča v Celju z dne 12.6.2024 s katerim so zakonitemu zastopniku ali katerikoli drugi pooblaščeni osebi za čas šestih mesesev prepove odtujitev ali obremenitev 60- odstotnega poslovnega deleža družbenika. Kot še poročajo v Necenzurirano, da ostaja edino vprašanje, če je tožilstvo reagiralo pravočasno.Foto: Prava.siAli je kriminalna združba z okolice Bavarskega dvora spet ugrabila del SDT, da je preprečila prodajo podjetja Celjske mesnine? Krivec prodal podjetje napačnemu kupcu, ki ni po godu akterjem omrežja Bratovščina sinjega galeba?Vendar nas omenjena novica sploh ni presenetila. Celo če se pojavi kot osrednja dnevna novica v mediju Necenzurirano. Kaj je medij Necenzurirano, za koga deluje in kakšni so njihovi interesi pa smo v našem mediju predstavili v članku Novinarska trojka je ključni medijski glasnik interesov GROBARJEV SLOVENSKE POLITIKE IN GOSPODARSTVA VSEH IDEOLOŠKIH BARV!.A se je kdo vprašal, zakaj je specializirano državno tožilstvo reagiralo komaj sedaj? Zakaj tega niso storili že takoj na začetku postopkov? Tudi nam se je zdela poteza čudna, a so nam strokovnjaki iz gospodarskega prava razložili, da poteza tožilstva ni sporna.Foto: Posnetek zaslona-PozareportSporno je edino to, da se je zgodilo to komaj sedaj. Zakaj je spet v glavni vlogi specializirano državno tožilstvo? Kdor je naš reden bralec, smo v našem mediju že večkrat opredelili, da velja del specializiranaga državnega tožilstva diši po videzu za ugrabljeno institucijo. Že večkrat smo zapisali, da kriminalna združba , ki s svojimi lovkami daje videz obvladovanja kraljice postopkov- tožilstvo. Že večkrat smo posumili po našem laičnem razmišlanju, da omenjena skupina na videz izkorišča omenjeno institucijo za uničevanje svojih političnih in gospodarskih nasprotnikov vseh IDELOŠKIH BARV. To se intezivno dogaja že od leta 2008. Vsi ti plani se delajo v nekaterih okoliških stavbah v Ljubljani v okolici Bavarskega dvora. Foto: Prava.siSkrajno zavrženo je če je kraljica postopkov izvršitveni pomočnik kriminalni združbi, ki deluje na trgu, kjer naj bi pravo veljalo. Sploh pa je to nepredstavljivo, če se to dogaja v konkretni članici EU. Kje je tu spoštovanje evropske pristopne pogodbe in zaveza spoštovanja prava?Zelo dobro se ve, da tožilstvo ne bi reagiralo nikoli, če bi Krivec in Dujović prodala podjetje pravemu kupcu. Zdaj, ali je Hrvat, Srb, Slovenec je popolnoma vseeno. Ker če bi prodala pravemu kupcu, specialzirano državno tožilstvo ne bi reagiralo nikoli. Ali res verjamete, da se je nekdo na SDT čudežno spomnil, na kak način bi se preprečila prodaja podjetja?V resnici je stvar po našem mnenju veliko hujša. Kraljica postopkov- tožilstvo že vrsto let navidezno s "svojo ugrabljeno hčerkico SDT" dobesedno izvaja selekcijo, kdo si lahko v Sloveniji privošči vse in se mu ne zgodi popolnoma nič ( Splošna plovba Portorož, a ne spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin), na drugi strani pa so pripravljeni s pomočjo 3 4 HOP OBALA "večinskih resnih osrednjih" medijev uničiti vsakega posameznika. Primer Klemen Boštjančič.To se dogaja tudi v primeru prodaje Celjskih mesnin. Mogoče pa je Krivec pozabil poklicati nekdanjega soseda sedanjega predsednika vlade dr. Robert Goloba z Dunajske 119 v Ljubljani. Kot marsikdo drug v preteklosti. Se zgodi. Jebiga!Bavarski dvor v Ljubljani. (Foto: Posnetek zaslona-Kam.si)Luka Perš

Mon, 17. Jun 2024 at 17:18

1560 ogledov

Kavaški klan: Tožilcu Jožetu Levašiču se podira primer Kavaški klan! Sodni senat zavrnil obtožnico proti Kosti Tabakoviču!
V našem mediju že dlje časa spremljamo sodni proces Kavaški klan. Vse naše slutnje, da gre v resnici za maščevanje obalnih kriminalistov zaradi trgovine z drogo (kokain) s se več ali manj uresničujejo. Temu primerni so tudi bili dokazi tožilstva, o katerih smo v naših člankih večkrat zapisali, da so po našem laičnem mnenju zelo šibki.Poleg osrednjega procesa Kavaški klan se je proces prepletal z drugimi sodnimi primeri. Poleg primera Božič se je velikokrat na sojenju izpostavljala zadeva Maribor. V zadevi Maribor se je tudi na osrednjem procesu večkraz izpostavilo, da sta hotela osrednjo pričo tožilstva Darka Nevzatovića ubiti brata Tabaković. O tem si je v svojih člankih dajala duška "kraljica črne kronike"- peneloginja in dolgoletna novinarka Večera Damjana Žist.Članek "kraljice črne kronike" o bratih Tabaković. (Foto: Posnetek zaslona- Večer)A se je med procesom izkazalo, zakaj so rabili ustvariti še eno vzporedno zgodbo. To se je po laičnem mnenju avtorja članka dokazalo tistega dne, ko je obramba zahtevala za pričo Marka Hota, brata poslanke SD Meire Hot. O tem smo v našem mediju pisali v člankih z naslovom Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito?? in Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!. Še zdaj se spominjam malo morje fotografij, kjer je bila videna marihuana in kokain. Tožilec v sodnem primeru Kavaški klan Jože Levašič. (Foto: Posnetek zaslona- Dnevnik)Sodni senat zavrnil obtožnico tožilca Jožeta Levašiča proti Kosti Tabakoviču! Se obalni kriminalistični kliki s pomagači na NPU in SDT podira zgodba??????V naše uredništvo smo prejeli informacije od naših virov, ki zelo dobro poznajo brata Tabakovič. Že nekaj časa smo tudi mi v osrednjih medijih pričakovali, da bodo pisali o vloženi obtožnici proti bratoma Tabaković, ki jima je tožilstvo očitalo poskus uboja oz. atentata na Darka Nevzatovića.Vendar smo sedaj izvedeli, zakaj Damjana Žist in novinarska kompanija iz osrednjih večinskih medijev molčijo. Ker je sodni senat obtožnico proti bratoma Tabakovič zavrnilo. Kot smo izvedeli, je senat naprej specializiranemu državnemu tožilcu Jožetu Levašiču pojasnil, da so njegove obtožbe neustrezne, nesklepčne in odvečne. Pri tem so se nekatere navedbe ponavljale večkrat in očitali so mu tudi slabe določnosti.Senat je Levašiču dal tri dni časa, da obtožnico dopolni in popravi. V nasprotnem primeru bi jo senat zavrgel. Tožilec Jože Levašič je zaprosil, da bi v desetih dneh na tožilstvu odpravili napake. Senat je tej prošnji ustregel. Vendar ni pomagal niti desetdnevni dodatni rok. Kljub popravkom je sodni senat tudi v drugo zavrnil vloženo obtožnico tožilca Jožeta Levašiča. Velika zmaga za obrambo, hud poraz za kraljico postopkov- tožilstvo.Luka Perš
Teme
gde su pare gospod Golob Gen-i Beograd GEN-I Happy TV Dobro jutro Srbija Dragoslav Vujićič Ljuban Karan Robert Golob Albin Kurti Martin Berishaj MB Consulting pol milijarde kazenska ovadba 250 strani nemčija

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

[VIDEO] Srbski novinar Vujićič: Kazenska ovadba spisana na 250 STRANEH proti BALKANSKI ENERGETSKI MAFIJI VLOŽENA V NEMČIJI!!