Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
"Najbolj nevarna naveza v državi" Drago Kos in Ljubo Volmut sta le "lačna psa" UGRABITELJEV DRŽAVE z OBALE!!!
V oddaji Tarča je gostoval Klaudijo Stroligo, že od leta 2017 zaposlen kot namestnik direktorja v podjetju R.U.R. v lasti Draga Kosa, nekdanjega kriminalista in prvega predsednika Komisije za preprečevanje korupcije.
prava .
Slovenija

Sobota, 4. Marec 2023 ob 13:35

Odpri galerijo

Drago Kos in Ljubo Volmut. (Posnetek zaslona-Regional Obala)

Nekdanji direktor Urada za preprečevanje pranje denarja (UPPD) Klaudijo Stroligo je v oddaji Tarča ob razkrivanju sumljivih balkanskih poslov podjetja GEN-I dejal, da je nekdanji vodja urada UPPD Damjan Žugelj s strankarskimi kadri Slovenske demokratske stranke državni udar v omenjeni instituciji. Stroligo je pozabil dve stvari. Stroligojeva izjava, da je Žugelj izvedel državni udar se je nanašala na premestitev enega izmed t.i. krtov Darka Muženiča iz UPPD na FURS. Stroligo pa od leta 2017 opravlja službo namestnika direktorja v podjetju R.U.R. v lasti Draga Kosa. Gre le za del omrežja, ki ga je Kos pomagal graditi s pomočjo podjetja R.U.R., društvom Integriteta in svojim delovanjem kot predsednik Komisije za preprečevanje korupcije. V preteklosti je dolgoletni samostojni novinar Bojan Požar razkril večino imen, ki so tako ali drugače povezani z Dragom Kosom. Še več, za Draga Kosa in nekdanjega šefa SK PU Koper Ljubo Volmuta je zapisal, da tvorita "menda najbolj nevarna naveza v državi." Pozabili pa so zapisati, da sta Volmut in Kos le t.i. "lačna psa", ki čakata piškotek gospodarja. Mogoče pa tudi sama imata doma psičko Alda. Kos je vsa ta leta na različnih funkcijah skrbel, da so bili na plačilni listi na KPK in podjetja R.U.R. vedno finančno nagrajeni policijski kadri iz Obale, Koroške ali Celja. Izgleda, da sta morala Kos, Volmut in mnogi drugi poskrbeti, da ene zadeve ostanejo nedotaknjene. Tudi če sta sama pomagala pisati kazenske ovadbe. Jp, a ves cirkus v policiji se dogaja le zato, ker si "zakon o tonaži" ureja policijsko strukturo. Sploh pa po prehitri smrti Boruta Šukljeta. Žalostno je to, da gre samo zato in nič drugega. Sova, kje si, kaj delaš in kdaj boš prišla k sebi?!

V našem mediju že dlje časa razkrivamo pomen in vlogo Urada za preprečevanje pranje denarja (UPPD). V oddaji Tarča je kot "strokovnjak" nastopil nekdanji direktor UPPD Klaudijo Stroligo. Le ta je povedal med oddajo nekaj čudnih cvetk, da se takšni podatki ne bi smeli pojaviti v javnosti. Sam pa tudi ni problematiziral, da bi šlo v balkanskih poslih GEN-I karkoli narobe.

Še več, Stroligo je povedal, da je nekdanje vodstvo urada pod vodstvom podpornika (člana) stranke SDS dr. Damjana Žuglja izvedlo v "neodvisni instituciji" DRŽAVNI UDAR! Stroligo je pozabil povedati, da so le enega izmed Muženičevih krtov iz urada premestili na FURS. Z nastopom sedanje vlade pa so ga brez javnega razpisa zaposlili nazaj. Še več, omenjeni Muženičev krt bo prejemal 800 evrov manj na mesec kot je prejemal na FURSU. Vprašajte se trikrat, zakaj bi nekdo menjal službo in se zadovoljil z 800 evrov nižjo plačo? Zato je kritika Stroligoja o državnem udaru pod vodstvom Žuglja popolnoma nezaslišana!!!

Stroligo pa bi lahko povedal v oddaji, kdo so njegovi bližnji sosedi blizu njegovega stalnega bivališča na Obali. Izvedeli smo, da sta v bližini Stroligoja stanujeta tudi nekdanji dolgoletni direktor Luke Koper Bruno Korelič in nekdanji dolgoletni prvi obalni kriminalist Ljubo Volmut. Stroligo pa se je tudi zelo dobro poznal z nekdanjim predsednikom koprskega okrožnega sodišča Vitomira Bohinca. Kot zanimivost lahko navedemo, da je bližnji sosed Bohinca (nekdanji) izvršni direktor DUTB Aleksander Lozej. V bližini njegove hiše pa je nekajkrat gostoljubnost v preteklosti na Obali užival Damir Črnčec, nekdanji direktor Vojaške obveščevalne službe, SOVA in trenutni državni sekretar na MORS v sedanji vladi dr. Roberta Goloba.

V naših člankih smo že večkrat zapisali, da ključne funkcije v slovenski policiji, na tožilstvu, na Vrhovnem sodišču Republike Slovenije, neodvisne nadzorne institucije za nadziranje podjetnikov in gospodarstvenikov že slabih dvajset let nadzira obalna klika grobarja dela slovenskega pomorstva in poslovno omrežje Boruta Jamnika. Gre za obvladovanje tiste Slovenije vodi ekipa, ki se ni nikoli preizkusila na volitvah. Ne more pa ena banda, ki se ni nikoli ni preizkusila na volitvah vzeti državo za talca. Tipični klasični in šolski STATE CAPTURE( ugrabitev države).

Klaudijo Stroligo je nekdanji direktor Urada za preprečevanje pranje denarja in namestnik direktorja v podjetju R.U.R. v lasti Draga Kosa. (Foto: Posnetek zaslona-Tarča RTV Slovenija in Linkedin)

Stroligo, še en zaposlitveni kader v podjetju R.U.R. v lasti Draga Kosa!

Smo pa našli še en zanimiv podatek. Zelo verjetno je Klaudio Stroligo zaposlen v zasebnem podjetju R.U.R. ( namestnik direktorja) v lasti Draga Kosa, brata Marte Kos- nekdanje predsedniške kandidatke GS in nekdanje podpredsednice te iste stranke.

Drago Kos je v več intervjujih za slovenske medije govoril o svojih mednarodnih službah v različnih evropskih in svetovnih institucijah. Prej je to bila nagrada za uspešno opravljeno delo v Sloveniji. Za kakšno uspešno delo si odgovorite sami. Mogoče Patria. Kot je Kos deloval v mednarodnih institucijah za boj proti korupciji, je bil tudi Stroligo zaposlen v preteklosti pri Svetovni banki. Vsi se v tujini prikazujejo skozi slovenski medijski #MSM za strokovnjake svetovnega kalibra.

Na spletu smo našli serijo člankov medija Nova24tv in Demokracije (Dosje državna NLB plačuje Kosa: Kos kupoval storitve policista, ki je moral oditi zaradi slabih odnosov, [Ekskluzivno] Dosje državna NLB plačuje Kosa: Markovec zaradi stečaja stal, Drago Kos pokasiral pred stečajem, [Ekskluzivno] Dosje državna NLB plačuje Kosa: Nogomet, prvi milijon in hišna številka 4 v Domžalah , Drago Kos je najel lovskega inšpektorja , [Ekskluzivno] Dosje državna NLB plačuje Kosa: Na Kosovem plačilnem seznamu policist, ki ga je Kučan odlikoval, a slovi po škandalih, [Ekskluzivno] Dosje država plačuje Kosa: Novinarji na poroki, sorodnice v mreži) o bližnjih sodelavcih Draga Kosa v podjetju R.U.R. To se je razkrilo ob poslih podjetja R.U.R. z Novo Ljubljansko banko (NLB). Kos je za to opravljeno delo dobil več kot 700 tisoč evrov. Kdo so razkriti sodelavci podjetja Draga Kosa?

V zgoraj omenjenih člankih so se kot sodelavci Kosa pojavili nekdanji dolgoletni vodja SK PU Koper Ljubinko (Ljubo) Volmut, vodja oddelka za organizirani kriminal v UKP na PU Ljubljana Zlatan Šuštaršič, nekdanji načelnik koprskih kriminalistov Srečko Smodiš in inšpektor za lovstvo iz Kopra Mario Fojan. Sedaj se je razkrilo, da je še kot namestnik direktorja podjetja R.U.R. zaposlen Kladio Stroligo, tudi živeč na Obali.

Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv

Kdo vse so osebe povezane z Dragom Kosom?

Že leta 2011 je eden najbolje obveščenih novinarjev v Sloveniji Bojan Požar napisal članka z naslovom DRAGO KOS IN EKS KRIMINALIST VOLMUT, MENDA NAJBOLJ NEVARNA NAVEZA V DRŽAVI (7.1.2011) in DRAGA KOSA ODSLOVILI KAR PO MEJLU, TODA NJEGOVO POLICIJSKO OMREŽJE OSTAJA (5.11.2011) v katerih je razkrival imena omrežja Draga Kosa.

To so bili nekdanji pripadnik policije Bećir Kečanović (sedaj direktor Inštituta za razvoj ključujoče družbe), Sandra Blagojević, nekdanji kriminalist Roman Prah, nekdanji dekan Višje šole za notranje zadeve Peter Jeglič, bivši pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije na GPU Marjan Erhatič, upokojeni kriminalist in svetovalec bivšega predsednika uprave Hita Branka Tomažiča Zvonko Roksandič, eden najožjih policijskih sodelavcev Draga Kosa Darko Pečolar (imenovan Pepi), zaposleni kriminalist na NPU Jure Rus, Ljubo Volmut, nekdanji šef preiskav na NPU Robert Slodej, Ivan Novak (takrat zaposlen na direktoratu za policijo in druge varnostne naloge), takratni pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Maribor Franc Oder, nekdanji šef slovenjegraških kriminalistov Slavko Koroš, Kosov sotekač na maratonih in nekdanji vodja policijskega centra za varovanje in zaščito Branko Skrbinek.

Ničesar se ne prepušča naključju. Gre za še eno dobro staro finto. Kot so v preteklosti postavili inštitut IFIMES ali pa v Sloveniji "neznano društvo Forum 21" se je ustanovilo Društvo integriteta, društvo za etično javno delovanje. Društvo je bilo ustanovljeno 4. novembra 2008. Med ustanovitelji društva je bil tudi Drago Kos.

Kdo so bili takrat ključni posamezniki, ki so zasedali funkcije v društvu ali z njim zgolj sodelovali? To so bili Simona Habič (vodja društva), nekdanji varuh človekovih pravic in nekdanji poslanec Levice Matjaž Hanžek (podpredsednik društva), sedanji šef Komisije za preprečevanje korupcije Robert Šumi (sekretar društva), takratna funkcionarka Socialnih demokratov iz Radovljice Renata Jutriša (blagajničarka društva), nekdanji direktor Smučarske zveze Slovenije Jurij Žurej (nadzorni odbor društva) in Igor Ivašković( nadzorni odbor, direktor hrvaške podružnice Helsinški monitor). Med navadnimi člani pa so se pojavili nekdanji novinar in kandidat za poslanca SD Blaž Zgaga, sedaj zaposlen na Ministrstvu za pravosodje pod vodstvom SD pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan. Poleg Zgage je nekdanjega predsednika uprave časopisa Delo Jurija Giacomelija, nekdanji vidni politični predstavnik Golobičeve stranke Zares Branko Lobnikar, Zlatar Šušteršič- Šuco, Bečir Kečanović, direktor društva Hit Lab d.o.o. Urbana Malešiča, samostojna piarovka iz Celja Anita Ivačič, takratnega svetovalca uprave družbe za varovanje G7 Gaberja Kristana, takratnega ravnatelja Višje policijske šole Iva Holca in takratnega člana vodstva International Police Association (IPA) Janeza Karo.

Kot je poročal Požareport, je bil ustanovnimi člani društva Igor Šoltes, takratni predsednik Računskega sodišča, sedaj zaposlen kot državni sekretar za pravosodje v trenutni Golobovi vladi.

Foto: Posnetek zaslona-Pozareport.

Ali je obalno omrežje grobarja dela slovenskega pomorstva s pomočjo Draga Kosa in Ljuba Volmuta ustvarilo najbolj nevarna navezo v državi?

V našem mediju smo že večkrat pisali, da ključne kadre v slovenski policiji, tožilstvu in sodstvu že vsaj dvajset let nadzorujejo, kadrirajo in ustvarjajo politične direktive obalno omrežje grobarja dela slovenskega pomorstva. V svojih člankih smo že večkrat navedli ime Ljuba Volmuta. Volmut pa je oz. bil svak direktorja hčerinske družbe Splošne plovbe v Singapurju.

V enem izmed zgoraj dveh omenjenih člankov na Požareportu je Bojan Požar zapisal sledeče:

"Navezo med Kosom in nekdanjim koprskim kriminalistom Ljubom Volmutom, ki smo jo prav tako opisali v prejšnjem članku o Kosovem policijskem omrežju, nekateri ocenjujejo celo kot "najnevarnejšo zakulisno navezo" v državi."

Foto: Posnetek zaslona-Pozareport

Seveda to ne drži. Mogoče sta bila Kos in Volmut le dolgoletna operativca izvajalca nalog za "najbolj nevarne zakulisne naveze" v državi. Vendar ne Volmut in Kos si predvsem vpliva in moči v slovenski policiji ne bi morala zgraditi, če ne bi to bilo nekomu v interesu. Z drugimi besedami, ves cirkus okrog slovenske policije, tožilstva in sodstva se dogaja le zaradi enega zakona.

Lahko tudi mirno zapišemo, da zelo verjetno izgleda, da zakon o tonaži si ureja policijsko strukturo. Sploh po prehitri smrti Boruta Šukljeta, dolgoletnega zakulisnega režiserja policijskih- diplomatskih akcij v Sloveniji in na Balkanu ( NE BOJ, MESARSKO KLANJE ZA ZAPUŠČINO BORUTA ŠUKLJETA V POLICIJI!!! ). Žalostno je to, da gre samo zato in nič drugega. Ne gre za dejansko za nobeno politizacijo policije.

Drago Kos je pozabil rek grobarja dela slovenskega pomorstva, da je najbolj zvesti pes predvsem lačen pes.

Kaj se je zgodilo Drago Kosu? Za svoja dejanja v 90. ih letih je za nagrado postal prvi predsednik KPK v Sloveniji. Kot kaže je tudi ideja o KPK zrasla na "zeljniku obalnih gospodov". Kako sta si Boštjan Penko ( še en nekdanji direktor Urada preprečevanje pranje denarja) in Kos predstavljala delovanje KPK pa je v eni izmed oddaj na RTV Slovenija razkril nekdanji zunanji minister v Drnovškovi in Janševi vladi dr. Dimitrij Rupel. V času predsedovanja KPK je Kos ustanovil društvo Integriteta ter razširil svoj vpliv s svojimi kadri kot nevladna organizacija za boj proti korupciji. Kasneje je kot "uveljavljavljeni" strokovnjak zasedal funkcije v močnih mednarodnih organizacijah v boju proti korupciji.

V čem bistvo podjetja R.U.R.? V resnici ima Drago Kos le eno izmed mnogih podjetij omrežja grobarja dela slovenskega pomorstva. To, kar je počel Kos, so v preteklosti ali tudi sedaj počeli Mitja Klavora, Sebastjan Selan, Miloš Njegoslav Milović, Sandi Bonanza in mnogi drugi. Parkirajo jih v eno izmed državnih podjetij ali zasebnih družb povezanih s kapitalom vzporednega mehanizma. Drago Kos se je znašel v vlogi t.i. "lačnega psa". Poglejte si prihodke družbe R.U.R. v zadnjem desetletju in vam bo hitro jasno, koliko je ura. Da je "pes lačen", kažejo tudi negativni izidi čistega dobička podjetja R.U.R. v letu 2021. Kot kaže se je tudi Drago Kos zelo uštel, če bo lahko delal malce po svoje.

Pozabil pa je, da je funkcija njegovega podjetja imeti na plačilni listi kadre, ki so vrsto let ključni za delovanje obalnih-koroških-celjskih struktur za nadzorovanje slovenske policije. Zato ima zaposlenega Stroligoja, bližnjega soseda tako Ljubo Volmuta in Bruna Koreliča.

Jebiga, kdo bo rešil Aldota in Aljo? Aldota in Aljo je treba rešiti, in naj stane kar stane!

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

0 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

0 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

1497 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

337 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

3623 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

159 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš
Teme
Lačna psa za piškotke obalnih grobarjev Drago Kos Ljubo Volmut Klaudijo Stroligo komisija za preprečevanje korupcije Druptvo Integriteta podjetje R.U.R.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

"Najbolj nevarna naveza v državi" Drago Kos in Ljubo Volmut sta le "lačna psa" UGRABITELJEV DRŽAVE z OBALE!!!