Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
ENO KLJUČNIH VLOG v NEPREMIČNINSKI PODRTIJI JE ODIGRAL MOŽ Dominike Švarc Pipan, Matic Pipan??? Keš se znašel tudi v Dubaju??
Vse kaže, da tudi Dominika Švarc Pipan ni tako nedolžna, kot se želi prikazati slovenski javnosti. Ali pa ji njen mož Matic Pipan "deluje izza hrbta"? Keš od kupnine pa se znašel tudi v Dubaju????? Show me the money so kričali v filmu Jerry Maguire.
prava .
Slovenija

Nedelja, 28. Januar 2024 ob 10:36

Odpri galerijo

Pravosodna ministrica v Golobovi vladi dr. Dominika Švarc Pipan in njen mož Matic Pipan, odvetnica Nina Zidar Klemenčič, obalni poslovnež Sebastjan Vežnaver, državna sekretarka na MF Saša Jazbec in državni sekretar na MP dr. Igor Šoltes.(Foto: Posnetek zaslona-Facebook, GOV in odvetniška družba NZK)

Več virov z Ministrstva za pravosodje, Socialnih demokratov, Nacionalnega preiskovalnega urada in odvetniških krogov so nam zaupali sledeče informacije o Nepremičninski podrtiji na Litijski cesti 51 v Ljubljani. Viri blizu stranke Socialnim demokratom so nam zaupali, da je eno ključnih vlog ODIGRAL mož Dominike Švarc Pipan, Matic Pipan. Kot so nam pripovedovali viri iz stranke, se Matic Pipan in obalni podjetnik Sebastjan Vežnaver poznata iz preteklosti. Nekaj jih tudi namiguje, da sta zelo dobra znanca. V intervjuju za Cosmopolitan pa je lahko vsak prebral, da je Dominika Švarc Pipan zelo zvesta in srečno zaljubljena v svojega moža Matica Pipana. Isti viri so nam povedali, da je Švarc Pipan izvajala "čudne projekte" že kot državna sekretarka pri tedanji ministrici za pravosodje Andreji Katič pod sumljivim vplivom svojega moža. Isti viri tudi namigujejo, da je še en sporen posel, ki se je pojavil v medijih povezani z ministrtvom za pravosodje bil z "nasveti" vpleten Matic Pipan.

Ne smemo pozabiti, da so tudi za generalnega sekretarja stranke SD Klemna Žiberta na Tarči povedali, da pozna (zelo) dobro Vežnaverja. Viri iz ministrstva za pravosodje pa so nam potrdili isto kot so razkrili v Tarči in v Demokraciji, da je eno ključnih vlog odigral nekdanji predsednik Računskega sodišča in sedaj državni sekretar na ministrtvu za pravosodje Igor Šoltes. Strinjajo se, da so v Tarči pokazali ključne ljudi, ki so posel najbolj forsirali, da se izvede v letu 2023. To je poleg Šoltesa, "večnih dežurnih krivcev Gojkovič, Starček in Gervas Hočevar" tudi državna sekretarka na ministrtvu za finance Saša Jazbec, žena Marka Jazbeca, predsednika uprave paradržavne zavarovalnice Sava Re. Omenjena paradržavna zavarovalnica pa je tudi lastnica Sanitorij Rožna dolina v lastništvu Diagnostičnega centra Bled, ki ga večinsko obvladuje Sava Re s Zavarovalnico Triglav. Tudi Sanitorij Rožna dolina je hotela kupiti omenjeno stavbo, a je Vežnaver dobil veliko boljšo finančno ponudbo od ministrtva za pravosodje. Vprašajte se zakaj? Naši viri blizu Nacionalnega preiskovalnega urada bi naj prišli na sled, kako je potoval denar. S pomočjo ene izmed nepremičninskih agencij v Ljubljani in fiduciranega računa odvetnice se je del kupnine znašel na enem izmed bančnih računov v Dubaju. Ne smemo pozabiti, da Nina Zidar Klemenčič ni zanikala na Tarči, da je prejela milijon evrov nagrade ali da bi zavrnila navedbe, da je morala pokriti 750 tisoč evrov vreden kredit. Iz odvetniških krogov pa so nam namignili, da se je del kupnine v tem poslu znašel v Dubaju. Isto sami sumijo, da je šel iskat denar za poplačilo kredita nekdo iz zaupnikov odvetnice Nine Zidar Klemenčič ali ona sama. Odvetnišli krogi pa so nam namignili, da je nekdo moral imeti v Dubaju zanimive sproščene božično novoletne počitnice. Glede na vsa etična pravila se sprašujemo, ali bo predsednik Odvetniške zbornice Slovenije Janez Starman dovolil, da mu bo neka Nina Zidar Klemenčič krnila ugled zbornice? Kdaj bo ukrepal?!, se lahko samo sprašujemo. Dubajska dogodivščina pa bi se naj zgodila po informacijah naših virov zelo verjetno med božičnimi novoletnimi prazniki in prihodom pravoslavnega božiča. Ostalo je zgodovina. Sprašujemo se, zakaj je Jazbečeva forsila nakup, ko pa vemo, da spada v Jamnikov krog. Ali jih je napeljevala in pošiljala, usmerjala v past? Nastavila se je past SD. Mogoče pa si bosta Nina Zidar Klemenčič in Dominika Švarc Pipan v prihodnje ogledali filma Pisma z Iwo Jime in Jerry Maguire, kjer bodo Tom Cruiese, Nina Zidar Klemenčič in Dominika Švarc Pipan vzklikali "SHOW ME THE MONEY"!

Že dober mesec dni slovensko javnost zaposluje nakup NEPREMIČNINSKE PODRTIJE na naslovu Litijska cesta 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje. Vsi mediji v Sloveniji NAPAČNO PIŠEJO!, da je bil prvi medij, ki je o tem poročal spletni medij Necenzurirano. To ne drži, o nakupu nepremičninske podrtije je že isti dan (28.12.2023), ko je bilo sprejeto na vladi že poročal spletni medij N1 Slovenija v članku z naslovom Vlada v nakup nove stavbe, kjer bodo prostore dobila tri sodišča. Takrat še nismo posumili, da bi bilo kaj narobe, smo pa to posumili ob prebiranju članka v Dnevniku naslednji dan z naslovom Vlada kupuje prostore za tri sodišča v Štepanjskem naselju za 7,7 milijona evrov. Naše zle slutnje so se tudi uresničile.

Foto: Posnetek zaslona-N1 Slovenija.

Kaj vse je šlo narobe po strokovni plati pri tem nakupu, je škoda izgubljati besed. O tem so v preteklih dneh korak za korakom razkrivali v medijih Preiskovalno, Dnevnik, Mladina, Nova24tv, Domovina, Tarča, na RTV Slovenija, Necenzurirano, 24 ur, Večer, Reporter, Požareport, N1 Slovenija in Topnews. Mogoče smo še katerega spregledali. Zakaj smo našteli vse te medije?

Vsak izmed njih je dal kakšno manjkajočo informacijo v mozaiku verjetno najhujše afere v mandatu sedanje vlade dr. Roberta Goloba po sprejetju milijardne proračunske rezerve. V resnici ni nikoli bila ,"čista laž", s katero se je pokrila energetska špekulantska luknja- ČISTI VORTEX! Dvestokrat manjša pa nič manj grozljiva je pa nakup NEPREMIČNINSKE PODRTIJE! Na vso ŠLAMASTIKO bi MORALA CELOTNA VLADA ODSTOPITI TAKOJ! Pa naj 53 glasov TRENUTNE VLADAJOČE KOALICIJE v državnem zboru postavi NOVO VLADO! Ali pa gremo na PREDČASNE VOLITVE!

Gledue na to, da je že večina drugih slovenskih medijev pisala o spornem strokovnem poteku nakupa stavbe na Litijski 51 ne bomo tokrat vsebine obnavljali. A sedaj se v javnosti že pojavljajo neuradni podatki o t.i. drugem delu PREVARA NEPREMIČNINSKA PODRTIJA! Kdor je videl slike nepremičninske podrtije na Litijski 51 mu je jasno, da bo treba vložiti še veliko milijonov evrov v obnovo.

Foto: Posnetek zaslona-Domovina.

Mi kot popolni laiki smo že konec decembra napisali na omrežju X zapisali, da bi v omenjeno stavbo bilo vložiti vsaj pet milijonov evrov. Isto trdi ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan, da bo stavbo prenovljena za ceno štiri milijone evrov oziroma po 800 evrov na kvadratni meter. Isto je na Tarči trdila tudi odvetnica Sebastjana Vežnaverja Nina Zidar Klemenčič.

A vse kaže, kot je razkril prispevek v zadnji Tarči in članek v Domovini z naslovom Ne le da je preplačana, sodna stavba na Litijski bo težko dobila uporabno dovoljenje, pravi sodni izvedenec, ki je v preteklosti sodeloval tudi z Vežnaverjem da bo prenova stavbe stala najmanj med 7 in 10 milijonov evrov. Poleg tega je problem še z kulturno dediščino, saj je nekdanje poslovna stavba propadlega podjetja Hermes velja za prvo zgrajeno stekleno stavbo v Sloveniji. V članku pa Bojan Tomc, nekdanji dolgeletni predsednik Združenje sodnih izvedencev in sodnih cenilcev gradbene stroke (SICRASS) za področje širše Južne Primorske do Postojne razkril, da je z Vežanavarjem v preteklosti tudi poslovno sodeloval.

Razkrit t.i. drugi del prevare Nepremičninska podrtija. Za kupljeno stavbo, za katero smo davkoplačevalci namenili 7,7 milijona evrov bi še enkrat toliko morali vložiti v obnovo. HALO! (Foto: Posnetek zaslona-Tarča)

"Kot profesionalni špekulant naroči več cenitev, na koncu pa izbere tisto, ki mu najbolj ustreza. Posamezna cenitev namreč stane 350 evrov, zato ni nenavadno, da se za določeno stavbo lahko opravi več cenitev, da se dobi natančnejšo sliko.," razkrije Tomc.

V naših dveh člankih z naslovoma Karma je BIČ DOMINIKA! Akterji grobarjev dela slovenskega pomorstva in gospodarstva DOKAZALI, da je DOMINIKA ZERO!!! in TRI ŠTRI ZDAJ DOMINIKA! Ankaransko Hrvatinski hrib poskrbel za filmsko uspešnico z naslovom NEPREMIČNINSKA PODRTIJA! smo opozarjali na ključne igralce tega posla. Tudi isto smo opozarjali, da je bil scenarij napisan veliko prej, le da so se igralci menjali.

Foto: Prava.si

Kdaj je bil scenarij že napisan? Po naših zanesljivih podatkih so omenjeno podrtijo že hoteli podtakniti nekdani ministrici za pravosodje v tretji Janševi vladi Lilijani Kozlović iz kvote SMC (sedaj Konkretno) v ČASU njenega mandata. Ina ni nasedla, je pa Ankaransko Hrvatinski hrib dobil material za nov scenarij. Samo še primerne igralce je bilo potrebno izbrati.

To nas niti ne čudi, če vemo, v letu 2017 oz. 2019 lastnik nepremičninske podrtije postal Sebastjan Vežnaver. V preteklosti se je že večkrat omenjalo, da je poslovno blizu nekdanjemu dolgoletnemu koprskemu županu Borisu Popoviču. Lilijana Kozlovič pa je bila dolgoletna direktorica mestne občinske uprave v Kopru pod takratno vladavino Popoviča. Kljub temu, da je bila dolgoletna sodelavka Borisa Popoviča, ji nikoli ni srce zvestobe pripadalo nekdanjemu dolgoletnemu koprskemu županu.

A smo po objavi članka prejeli nekaj ogorčenih sporočil nekdanjih tesnih političnih zaveznikov Kozlovičeve, ki so nam povedali, da je "Lilijana Kozlovič večni trojanski konj za Borisa Popoviča in da velja za skrajno nesposobno in pokvarjeno" .

Lilijana Kozlovič. (Foto: Posnetek zaslona-ONA VE)

A so takrat na ministrtvu za pravosodje zavrnili nakup nepremičninske podrtije. Zelo verjetno je imela ključno vlogo pri zavrnitvi dolgoletna uradnica na Ministrstvo za pravosodje Lucija Remec, ki je od leta 2012 vodila na ministrstvu za pravosodje službo za investicije.

Zdaj pridemo do bistva zgodbe. Že dlje časa vas naš medij opozarja na fenomen Obala oz. akterjev grobarjev dela slovenskega pomorstva. Na Obali se ve, da so predvsem gospodarske in politične odločitve sprejemali v podjetjih Luka Koper, Splošna plovba Portorož, Intereuropa in Istrabenz. V preteklosti so bili znani pod oznakami "direktorji, ki so se strgali iz verige in reducirali Obalo v svoj peskovnik". Dolgoletni direktorji omenjenih firm so bili Bruno Korelič, Aldo Krejačič in Janko Kosmina. Ne smete pozabiti, da so v preteklosti poleg Primorskih novic je omenjene trojke Korelič, Kosmina, Krajnc obvladovala tudi Banko Koper, ki so jo ob začetku tega tisočletja prodali italijanski banki Intesa Sao Paulo. Ne smemo pozabiti, da je bila v Luki Koper položaj v upravi podjetja sedi Gorazd Jamnik, brat Boruta Jamnika in nečak strica Tomaža Jamnika, nekdanjega člana uprave Luke Koper. Nekateri tudi domnevajo, da je prav Tomaž Jamnik t.i. "podtaknil" TTI.

Sedaj vam obljavljamo še en citat iz članka z naslovom Borut Jamnik na eleganten način končal kariero Roberta Goloba v GEN-I, sedaj mu pa navidezno tlakuje pot v politiko? :

" Čas je, da se enkrat za vselej razkrije, kdo je sploh soustvaril Boruta Jamnika? To je nihče drug, v prispodobi daje videz samooklicanega rejnika Boruta Jamnika, Bruno Korelič - vladar Obale iz ozadja. Že vsa leta to osebno jezi državnega uradnika Jamnika.Ste se kdaj spraševali, od kod so velikokrat rojeni oz. prebivajo vplivni člani »vzporednega mehanizma globoke države? Ja, iz Koroške. Koreliču je uspelo povezati prav strujo z Obale in Koroške, ki imajo pod seboj zloglasne iztirjene ostanke varnostne službe v nekdanjem režimu. Konkretni iztirjeni kadri bivšega SDV nakazujejo le na to, da gre za tipični sindrom v postkomunističnih državah. Dokaz za to je tudi, da v času samostojnosti v tridesetih letih ni uspelo še nobeni vladi postaviti ustreznega pravosodnega reda. To je pa tudi temelj vsake pravne države."

Zakaj smo vam ta citat predstavili? Ker so "Korošico" Dominiko NATEGNILI kadri OBALE!

Foto: Prava.si

Ali je naloga Saša Jazbec, da nepremičninsko podrtijo POD CENO od države kupi Kirurški sanatorij Rožna dolina, ki spada v delni lastniški portfelj Sava Re moža Saše Jazbec, Marka Jazbeca! Gre za prijatelja oz. znanca Boruta Jamnika od mladostniških dni!

Eno ključnih vlog v tem omrežju igrajo akterji omrežja Boruta Jamnika. Ste že pozabili, da je hotel nepremičninsko podrtijo resen interisent Kiruriški sanatorij Rožna dolina. Od 18. februarja 2021 je postal stoodstotni lastnik Diagnostični center Bled. Po njihovi cenitvi je bila stavba vredna med 4 do 5 milijonov evrov in so bili resni interesenti, da bi to kupili. A sta Vežnaver in tudi zelo verjetno njegova odvetnica Nina Zidar Klemenčič

Lastnik Diagnostičnega centra Bled sta paradržavni zavarovalnici Sava Re in Triglav vsak s 40-odstonim lastniškim deležem. Zdaj vas vprašamo, kdo je predsednik uprave Sava Re? Hm, nihče drug kot Marko Jazbec, soprog državne sekretarke Saše Jazbec!

O Marku Jazbecu smo v istem članku, ki smo ga predstavili zgoraj zapisali sledeči citat:

"Spoštovani Slovenci, ste že pozabili na ime Marka Jazbeca, dolgoletnega poslušnega sledilca Jamnika iz Obale. Jazbec je tudi eden njegovih ključnih operativcev. Nekdanji predsednik SDH je bil tudi vodstveni kader v Banki Slovenija, SKB banki d.d., Drogi Kolinski, Interuropi, NLB in Hotelih Bernardin. Tako je časnik Delo poročal dne sedmega oktobra 2021 o novem podaljšanju mandata Jazbeca na čelu delne državne družbe Sava Re. In to neverjetnih celih osem mesecev pred iztekom trenutnega mandata!V primerjavi z Golobom je več kot očitno, da za samostojno delovanje mimo državnega uradnika Jamnika ni bilo večjih možnosti. Velika verjetnost je, da preprosto rečeno ostane brez novega mandata."

Zakaj smo izpostavili Sašo Jazbec? Na Tarči so razkrili realno, kdo je bil pobudnik posla, da se mora izpeljati do konca leta 2023. V prispevku je bilo jasno razvidno, da je bila Saša Jazbec tista, ki se je zavzemala za nakup. Jazbečeva je ves čas vztrajala, da država mora to kupiti še v letu 2023. V tem je zelo aktivno sodeloval tudi nekdanji predsednik Računskega sodišča in sedanji državni sekretar na ministrtvu za pravosoje Igor Šoltes. Med drugim je prispevek razkril, da je bila pri njem glede tega posla tudi Nikolina Prah, še ena dolgoletna poslovna sodelavka gospodarskega omrežja akterjev Boruta Jamnika. Ne smemo pozabiti tudi na izjavo predsednika združenja SICRASS v Tarči, da je najboljša rešitev za državo takojšnja prodaja stavbe, pa če tudi bo nekaj milijonov evrov minusa. S tem jasno signaliziral trenutni vladni garnituri, da novi kupec NEPREMIČNINSKE PODRTIJE že čaka.

Tudi nas ne čudi, da je v zgodbo vpleten Igor Šoltes. Že v Demokraciji v članku z naslovom Škandalozni nakup ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan zapisali sledeče:

"Stvari so toliko bolj nerazumljive, ker je državni sekretar na ministrtvu Igor Šoltes, nekdanji predsednik Računskega sodišča RS, vendar ga zdaj Dominika Švarc Pipan, vključno s tranzicijski levici naklonjeni mediji, niti ne omeni, pa naši viri navajajo, da je pri sklenitvi posla nakupa stavbe sodeloval. "

Ne smemo pa pozabiti na stanovanja Igorja Šoltesa. Eno si je v preteklosti kupil tudi na Obali. Ste že pozabili na raziskovalni članek dolgoletnega samostojnega novinarja Bojana Požarja z naslovom KAKO JE IGOR ŠOLTES, DRŽAVNI SEKRETAR ZA PRAVOSODJE, ŽIVEL V NEPROFITNEM STANOVANJU IN SI HKRATI KUPIL DVE LASTNIŠKI.

Med drugim v članku piše:

"Novopečeni evropski poslanec in prvak stranke Verjamem še vedno noče povedati, kdaj si je nabavil stanovanje v Piranu, koliko je zanj plačal in kako je ta nakup financiral."

To je le nekaj, kar je Šoltes počel na Obali. Ali res mislite, da ni prišel čas, da eden izmed arhitektov postavljanja institucije Računsko sodišče RS mora določene usluge vrniti grobarjem dela slovenskega pomorstva, veečinoma živeči na Ankaranskem Hrvatinskem hribu. Kardeljev vnuk gor ali dol!

Foto: Posnetek zaslona-Pozereport

FINALNO RAZKRITJE: GLOBOKO GRLO: " Inciator posla je bil Andrej Pipan, mož Dominike Švarc Pipan?? Dominika prejela provizijo kuverto od Nine Zidar Klemenčič, ki je vso finančno operacijo opravila v DUBAJU??????????????

Zdaj pa je čas, da enkrat za vselej rečemo bobu bob v zadevi NEPREMIČNINSKA POLOMIJA. Več nepovezanih virov iz ministrstva za pravosodje, Socialnih demokratov, viri blizu NPU in policije ter iz odvetniških krogov so nam povedali več različnih informacij, ki jih nekaj časa nismo znali povezati v celoto.

Obrnili smo se tudi na novinarske kolege, ki imajo po našem mnenju direkten dostop do informacij do poslovnega omrežja Boruta Jamnika. Izvedeli smo tudi, da ima isto INFORMACIJO uredništva najbolj znanih slovenskih osrednjih medijev, a si tega niso upali še ZAPISATI! Med drugim pa imajo zelo podobne informacije v uredništvu Tarče, a jih do sedaj še niso razkrili! Mogoče pa bodo v sledeči oddaji. Bomo videli.

Kaj so nam zaupali naši viri:

"Več virov z Ministrstva za pravosodje, Socialnih demokratov, Nacionalnega preiskovalnega urada in odvetniških krogov so nam zaupali sledeče informacije o Nepremičninski podrtiji na Litijski cesti 51 v Ljubljani. Viri blizu stranke Socialnim demokratom so nam zaupali, da je eno ključnih vlog ODIGRAL mož Dominike Švarc Pipan, Matic Pipan. Kot so nam pripovedovali viri iz stranke, se Matic Pipan in obalni podjetnik Sebastjan Vežnaver poznata iz preteklosti. Nekaj jih tudi namiguje, da sta zelo dobra znanca. V intervjuju za Cosmopolitan pa je lahko vsak prebral, da je Dominika Švarc Pipan zelo zvesta in srečno zaljubljena v svojega moža Matica Pipana. Isti viri so nam povedali, da je Švarc Pipan izvajala "čudne projekte" že kot državna sekretarka pri tedanji ministrici za pravosodje Andreji Katič pod sumljivim vplivom svojega moža. Isti viri tudi namigujejo, da je še en sporen posel, ki se je pojavil v medijih povezani z ministrtvom za pravosodje bil z "nasveti" vpleten Matic Pipan.Ne smemo pozabiti, da so tudi za generalnega sekretarja stranke SD Klemna Žiberta na Tarči povedali, da pozna (zelo) dobro Vežnaverja. Viri iz ministrstva za pravosodje pa so nam potrdili isto kot so razkrili v Tarči in v Demokraciji, da je eno ključnih vlog odigral nekdanji predsednik Računskega sodišča in sedaj državni sekretar na ministrtvu za pravosodje Igor Šoltes. Strinjajo se, da so v Tarči pokazali ključne ljudi, ki so posel najbolj forsirali, da se izvede v letu 2023. To je poleg Šoltesa, "večnih dežurnih krivcev Gojkovič, Starček in Gervas Hočevar" tudi državna sekretarka na ministrtvu za finance Saša Jazbec, žena Marka Jazbeca, predsednika uprave paradržavne zavarovalnice Sava Re. Omenjena paradržavna zavarovalnica pa je tudi lastnica Sanitorij Rožna dolina v lastništvu Diagnostičnega centra Bled, ki ga večinsko obvladuje Sava Re s Zavarovalnico Triglav. Tudi Sanitorij Rožna dolina je hotela kupiti omenjeno stavbo, a je Vežnaver dobil veliko boljšo finančno ponudbo od ministrtva za pravosodje. Vprašajte se zakaj? Naši viri blizu Nacionalnega preiskovalnega urada bi naj prišli na sled, kako je potoval denar. S pomočjo ene izmed nepremičninskih agencij v Ljubljani in fiduciranega računa odvetnice se je del kupnine znašel na enem izmed bančnih računov v Dubaju. Ne smemo pozabiti, da Nina Zidar Klemenčič ni zanikala na Tarči, da je prejela milijon evrov nagrade ali da bi zavrnila navedbe, da je morala pokriti 750 tisoč evrov vreden kredit. Iz odvetniških krogov pa so nam namignili, da se je del kupnine v tem poslu znašel v Dubaju. Isto sami sumijo, da je šel iskat denar za poplačilo kredita nekdo iz zaupnikov odvetnice Nine Zidar Klemenčič ali ona sama. Odvetnišli krogi pa so nam namignili, da je nekdo moral imeti v Dubaju zanimive sproščene božično novoletne počitnice. Glede na vsa etična pravila se sprašujemo, ali bo predsednik Odvetniške zbornice Slovenije Janez Starman dovolil, da mu bo neka Nina Zidar Klemenčič krnila ugled zbornice? Kdaj bo ukrepal?!, se lahko samo sprašujemo. Dubajska dogodivščina pa bi se naj zgodila po informacijah naših virov zelo verjetno med božičnimi novoletnimi prazniki in prihodom pravoslavnega božiča. Ostalo je zgodovina. Sprašujemo se, zakaj je Jazbečeva forsila nakup, ko pa vemo, da spada v Jamnikov krog. Ali jih je napeljevala in pošiljala, usmerjala v past? Nastavila se je past SD. Mogoče pa si bosta Nina Zidar Klemenčič in Dominika Švarc Pipan v prihodnje ogledali filma Pisma z Iwo Jime in film Jerry Maguire, kjer bodo Tom Cruiese, Nina Zidar Klemenčič in Dominika Švarc Pipan vzklikali "SHOW ME THE MONEY"!"

Pravosodna ministrica v Golobovi vladi dr. Dominika Švarc Pipan in njen mož Matic Pipan, odvetnica Nina Zidar Klemenčič, obalni poslovnež Sebastjan Vežnaver, državna sekretarka na MF Saša Jazbec in državni sekretar na MP dr. Igor Šoltes.(Foto: Posnetek zaslona-Facebook, GOV in odvetniška družba NZK)

FOLLOW THE MONEY spoštovana direktorica Urada za preprečevanje pranje denarja Anika Vrabec Božič (Obala-prebivalka Ankaranskega Hrvatinskega hriba), direktor NPU Darko Muženič (zvesti učenec Ljuba Volmuta, še enega prebivalca Ankaranskega Hrvatinskega hriba) in direktor GPU Senad Jusič ( dolgoletni kader obalnega kriminalsta Deana Juriča, še en prebivalec Ankaranskega Hrvatinskega hriba).

P.S.: Preko te afere se bo obalni kao rdeči odvetnik še bolj ojačal. Po naših zanesljvih informacijah ima svoje prste vmes kao rdeči odvetnik, ki se bo na ta račun še bolj ojačal. Odvetniški žigolo rad obvladuje sceno na ulici. S to potezo zbrišejo pomemben del OBALNE OPOZICIJE in konkurence na slovenskem tožilstvu.Tako ali tako je bilo v planu, da ne bo nihče na koncu zaslužil, samo izgubil. Še dobro, da je padla kupnina 7,7 milijona evrov!

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

1267 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

107 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

1809 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

392 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

3751 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

173 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš
Teme
BorutJamnik BrunoKorelič DominikaŠvarcPipan dubaj IgorŠoltes LitijskaCesta51 MaticPipan MinistrstvoZaPravosodje nINAZIDARkLEMENČIČ sašajazbec SebastjanVežnaver

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

ENO KLJUČNIH VLOG v NEPREMIČNINSKI PODRTIJI JE ODIGRAL MOŽ Dominike Švarc Pipan, Matic Pipan??? Keš se znašel tudi v Dubaju??