Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
DOKUMENTI: Dominika Švarc Pipan LAŽE!PETEGA OKTOBRA 2023 JE SAMA IZRECNO POVEDALA, DA BO KEŠ ZA LITIJSKO ZRIHTALA PRI GOLOBU!
Razkrivamo ključne dokumente, ki dokazujejo vednost ministrice dr. Dominike Švarc Pipan že pred decembrom, kot se sama uradno izgovarja. Na sestanku petega oktobra je sama povedala, da bo denar za Litijsko iskala tudi pri predsedniku vlade dr. Golobu
prava .
Slovenija

Sobota, 3. Februar 2024 ob 16:11

Odpri galerijo

Pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan in dokumenti, da bi lahko petega oktobra zadevo zaključila, a je sama zahtevala, da se nakup stavbe nadaljuje. (Foto: Posnetek zaslona- Svet24 in bralec Prava.si)

Vse se dogaja točno tako, kot smo predvidevali. Pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan s pomočjo osrednjih medijev postaja POLITIČNA ŽRTEV ZAROTE nakupe stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje. Še več, ministrica Švarc Pipan sedaj razkriva, da se je nad zaposlenimi, ki so opozarjali na nepravilnosti izvajal mobing. Zaradi javnega izpostavljanja v tej aferi pa je prejela tudi grožnje in » dodatno policijsko spremstvo.« Sedaj je tudi prikazala dvanajst stranski dokument, kjer izpostavlja vse izpostavljene uradnike. To so Uroš Gojkovič, Simon Starček, Jure Maleš, Sandra Škofic, Anton Golob, Tina Teržan, Mateja Žižek, Ana Teodorovič, Robin Majnik, Barbara Pretnar in Janja Garbas. Začuda, v tem dokumentu ni nikjer napisanih imen Igor Šoltes, Saša Jazbec, Žiga Čepe in Dominika Švarc Pipan. V dokumentu zapišejo, da je bila šele decembra seznanjena z nakupom na Litijski. A smo v naše uredništvo pridobili dokumente sestanka z dne 5. oktobra 2023 v prostorih kabineta pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Tema sestanka je bila Projektna naloga z analizo stanja javne infrastrukture na področju pravosodje- Segment sodišč z umestitvijo za nadaljnje ukrepanje do 2030. Na tem sestanku so bili prisotni Dominika Švarc Pipan, njena državna sekretarja Igor Šoltes in Valerija Jelen Kosi, vodja ministričenega kabineta Žiga Čepe, generalni sekretar MP Uroš Gojkovič in njegova namestnica Tina Teržan, vodja  Služba za nepremičnine in investicije ter varnost pravosodnih organov Simon Starček in pripravljalci analize JHP d.o.o. Na tem sestanku, se pravi dne 5.10. 2023 je generalni sekretar MP Uroš Gojkovič povedal in seznanil pravosodni ministrici dr. Dominiki Švarc Pipan, da za NAKUP STAVBE NI ZADOSTNIH SREDSTEV v proračunu. Game over, projekt nepremičninska podrtija na Litijski cesti 51 v Ljubljani bi se lahko zaključil. A glej ga zlomka, kdo je bila tista oseba na sestanku, da se mora nakup stavbe na Litijski 51 izvršiti? Nihče drug kot Dominika Švarc Pipan. Game over. "Ministrica je na sestanku dejala, da bo naredila vse, da bo prišlo do potrebnih sredstev, da gre za drobiž v proračunu, da je to sicer za proračun nezamerljiv delež, a da je potrebno slediti strategiji, ki si jo je zadala- zagotovitev lastnih prostorov sodišč, zmanjševati najemne prostore in sodišča v Ljubljani združiti na nekaj lokacijah.... Posebej je POUDARILA, da bo šla k ministru za finance in predsedniku Vlade in da bo ta sredstva že zagotovila," piše v dokumentu, ki smo ga pridobili v naše uredništvo.

Čas je, da rečemo enkrat za vselej bobu bob v filmski uspešnici Nepremičninska podrtija. V našem mediju smo glede problematičnega nakupa stavbe na Litijski cesti 51 v Ljubljani spisali članke z naslovi Karma je BIČ DOMINIKA! Akterji grobarjev dela slovenskega pomorstva in gospodarstva DOKAZALI, da je DOMINIKA ZERO!!! , TRI ŠTRI ZDAJ DOMINIKA! Ankaransko Hrvatinski hrib poskrbel za filmsko uspešnico z naslovom NEPREMIČNINSKA PODRTIJA! In ENO KLJUČNIH VLOG v NEPREMIČNINSKI PODRTIJI JE ODIGRAL MOŽ Dominike Švarc Pipan, Matic Pipan??? Keš se znašel tudi v Dubaju?? .

V vseh člankih smo vam dajali namige, kdo dejansko stoji za celotno zadevo. Vse kaže, da je zgodba še veliko hujša. Kaj nam želijo predstaviti ključni osrednji mediji v državi? Da Dominika Švarc Pipan bila ves čas zavedena in je bila le žrtev politične zarote povezanih uradnikov na Ministrstvu za pravosodje in generalnega sekretarja SD Klemna Žiberta?! A v nadaljevanju vam bomo jasno pokazali, da je prav Dominika Švarc Pipan tista oseba, ki se je zavzemala in forsirala nakup stavbe. To že petega oktobra 2023!

Ali ste opazili eno malenkost? Pravosodna ministrica Švarc Pipan ves čas zatrjuje, da je bila zavedena s strani nižjih uradnikov s strokovnih služb ministrstva in da jim je zaupala. Kaj to pomeni? Nič, jaz sem kriva za podpis, vse ostalo kazensko odgovornost pa naj odgovarjajo zaposleni uradniki na ministrstvu. Kaj vam to daje vedeti? Da je bilo v načrtu ves čas, da se vsa krivda zvali na uradnike, ministrica pa bo heroj v javnosti ob razkrivanju zarote in korupcije na njenem ministrtvu.

V čem je glavni štos? Velika razlika je, če gledamo zadevo iz kazenskega vidika. Storjeno kaznivo dejanje v stiski je ena kazen, kdor pa načrtuje nekaj mesecev ter v naprej vključeval še druge ljudi še posebej hudo kaznivo dejanje in je kazen dvakrat hujša.



Po vseh znanih razkritih v medijih se je tudi izluščila skupina posameznikov, ki so odigrali ključno vlogo v tem poslu. To so bili Nina Zidar Klemenčič, Igor Šoltes, Saša Jazbec, Dominika Švarc Pipan. Tile štirje so opravili ključni del posla. Ena polovica je poskrbela za ministrstvo za pravosodje, druga ministrstvo za finance.

Obalni podjetnik Sebastjan Vežnaver. (Foto: Posnetek zaslona-Primorske novice)

Ne smemo pozabiti še na Tino Gaber, partnerico aktualnega predsednika vlade dr. Roberta Goloba. Tino Gaber zelo dobro pozna obalni poslovnež Sebastjan Vežnaver. »Ko se mu je nasmehnila sreča« za posel nas ne bi čudilo, da je za pomoč pri poslu poklical prijateljsko Gabrovo. Kar se tiče o zakulisju tega posla, smo vam v naših treh člankih več ali manj vse razkrili.

Tina Gaber in dr. Robert Golob. (Foto: Posnetek zaslona- STA)

Na koncu bo ključno žrtveno medijsko jagnje generalni sekretar Socialnih demokratov Klemen Žibert. Ja, vse kaže, da je bil vpleten, a Žibert je tukaj bil v vlogi idotskega prevzemnika izvajalca načrta. Stanovanje v Schelenburgu gor ali dol! Smo pa tudi v naše uredništvo prejeli nekaj zanimivih informacij o Klemnu Žibertu, ki pa jih bomo razkrili v enem izmed prihajajočih člankov na našem medijskem portalu.

Finančni minister v sedanji Golobovi vladi dr. Klemen Boštjančič. (Foto: Posnetek zaslona- Wikipedia)

Kdo je imel namen izvrševati zavrženo dejanje in tunkati državne uradnike?

A vse kaže, da se je po sedaj predstavljenih dokumentih po našem laičnem mnenju izkazalo, kdo je imel pomembno vlogo na ministrstvu za pravosodje in finance, da se je posel nepremičninska podrtija izvedel.

Kar pomeni, da je nekdo imel več kot očiten namen izvrševati kaznivo dejanje. Vso operacijo so izpeljali preko nižjih zaposlenih. V primeru, da je kaj narobe, so oni krivi. Vse to se je načrtovalo samem vrhu in da bodo posel izpeljali nižji zaposleni, njihova krivda toliko večja. V svojem načrtu so predvidevali, da se je cel posel izpeljal mimo nižjih uradnikov brez vedenja vodstva kabineta ministrice Švarc Pipan. Zadeva je toliko hujša, da so morali v celotno izvedbo kaznivega dejanja vklučiti še druge uradnike z drugih ministrstev.

Raje ne izgubljamo besed, da kupljena stavba s strani ministrstva za pravosodje pred nakupom sploh ni vplačalo are, ni imelo notarsko overjene pogodbe in 16 DNI NI VPISALO PREDZNANMBE V ZEMLJIŠKO KNJIGO!!! Raje ne premišljujemo o najbolj črnogledih scenarijih.

Gre za zavržen način. Sam načrt je predvideval da bodo krivi nižji uradniki. Načrtovano, da se oteži zaseg protipravno pridobljenih sredstev. Po domače kupnina. Peljali so prek nepremičninske agencije, ki sploh ni bila potrebna po očitno javno razpoložljivih podatkih. Iz strokovnih krogov je bilo slišati, da so jo vključili zgolj zato, da da na razpolago sredstva kot pomoč pri prekrivanju kaznivega dejanja in pranje denarja.

To pa da ni ministrica do dandanes predlagala zaseg nakazanih sredstev kot takojšnji ukrep zavarovanja sredstev, s katerim se je realiziralo kaznivo dejanje. S tem, da kaže s prstom na druge odvrača na zasego kupnine nakazane za goljufiv posel.

Čas je, da se vsi v tej državi enostavno nehajmo sprenevedati. V članku z naslovom Afera Litijska 51: Od padle trdnjave Rudija Brica do ministrskega stolčka Dominike Švarc Pipan razkrijejo ključne podatke o zgodovini te stavbe. Vse to nakazuje, da se je prevara planirala mnogo prej. Prvo je bilo potrebno nepremičninski podrtiji znižati še dodatno ceno. Tako je prvo hotel stečajni upravitelj omenjeno stavbo prodati za 2,9 milijona evrov, a je leta 2019 Vežnarjevo podjetje Rajski vrt po nekaj ponovljenih javnih dražbah kupilo za 1,9 milijona evrov.

Državna sekretarka na ministrstvu za finance Saša Jazbec. (Foto: Posnetek zaslona: Vlada RS)

Poleg težav, ki jih izpostavljajo predvsem osrednji mediji je bilo potrebno dodati še eno dejstvo. Kot boste kasneje izvedeli, ministrstvo za pravosodje ni imelo SPLOH planiranih sredstev za nakup te stavbe v letu 2023.



Vežnaver je prejel še eno ponudbo za stavbo po ceni pet milijon evrov s strani Diagnostičnega centra Bled. Kot smo razkrili je lastnik Diagnostična centra država, saj sta večinska lastnika DC Bled DRŽAVNI (PARA) Zavarovalnici Sava Re in Triglav. Kar pomeni, da so nas hoteli s to stavbo NATEGNITI NA TAK ALI DRUGAČEN NAČIN, spoštovani državljani! Le da bi akterji poslovnega omrežja nekdanjega modrega dečka z Dunajske 119 v Ljubljani vsaj imeli nadzor nad CASH FLOW pri obnovi stavbe. Zdaj ga pa nimajo??? A ga res nimajo???

Še več, tukaj je ministrica za pravosodje spet potegnila vrhunsko potezo. Za razdor pogodbe je spet aktivirala uradnike. Državno odvetništvo. Tam so strokovnjaki. Oni vedo, kaj delajo. Raje ne izgubljamo besed s podpisom vašega aneksa, spoštovana ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan.

Kaj se bo zgodilo, ko bo jasno, da stavba ostane v lasti ministrtva za pravosodje? Adaptacija prostorov, kot se je temu izrekla 28. decembra Dominika Švarc Pipan na svojem profilu na Facebooku. Drugi del prevare.

Kot so že mediji poročali, bi verjetno prenova stavbe stala med 7 do 10 milijonov evrov so prikazali v Tarči, ne pa štiri kot zagotavljata »znanki« Nina Zidar Klemenčič in Dominika Švarc Pipan. Ne, počakali bodo uradno ceno cenilca Ministrtva za pravosodje, ki ga je NAJELA! dr. Dominika Švarc Pipan.

V podkastu SBC so gostje s novinarko Katarino Matejčič ( tudi njo je del življenjske poti naneslo k Borutu Jamniku op. a.) tudi priznali in povedali, da se cenitve vedno pišejo v korist naročnika. In da so lahko odstopanje od cenitvenih zahtevkov maksimalno možna do deset odstotkov.

Marko Jazbec. (Foto: Posnetek zaslona- Finance)

Kaj se bo zgodilo, da je cena stavbe le štiri milijone evrov? Lahko pa se stavba lastniško samo prenese na Ministrstvo za zdravje, ta pa bo dalo v najem Diagnostičnemu centru Bled? Kdo bo delal OBNOVO? Čakamo, da najdete nove igralce spisane v vašem scenariju Nepremičninska podrtija. Mogoče pa bi Litijsko rad s svojimi klimami prenavljal Borut Petek, kdo ve. Zato, ker so verjetno provizije v tem poslu pobrali vsi drugi, le oni ne, je tudi jasno, zakaj je Švarc Pipan naenkrat junakinja, ki »ruši tabuje« v slovenski politiki. Oziroma se nekdo ni držal dogovora pri razdelitvi kupnine.

Strinjamo se tudi z oceno, ki so jo zapisali v spletnem mediju Insajder v članku z naslovom Nedopustno lomastenje po mestu zločina: Zakaj Dominika Švarc Pipan ne more preiskovati »lastnega primera«? objavljen 2. februarja 2024. V njem so pravilno ugotovili, da je Švarc Pipan prva, ki bi se morala odstraniti iz prizorišče zločina. Saj v velja za najbolj politično in objektivno odgovorno osebo za vse, kar je šlo narobe v primeru nakupa nepremičninske podrtije. Predstavljajte si, da policija ne zavaruje prizorišča zločina, glavni osumljenec pa odstranjuje dokaze in še medijsko javno vodi zgodbo v svojo korist s svojo načrtno planirano dokumentacijo.

Foto: Posnetek zaslona-Insajder

Zakaj v ključnem dokumentu ni navedenih imen Igor Šoltes, Saša Jazbec, spoštovana pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan? Vi ste bili obveščeni komaj decembra???’

V osrednjih slovenskih medijih je bil predstavljen ključen dokument, ki hoče dobesedno oprati vse odgovornosti aktualne pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Še en stopnja izvedbe v njihovem načrtu. Na dvanajstih straneh ste lahko prebrali, kaj je šlo vse narobe in kdo je vse pri projektu znotraj ministrstva za pravosodje deloval.

Igor Šoltes. (Foto: Posnetek zaslona-Pozareport)D

Kot dežurni krivci so v dokumentu pripravljen v kabinetu ministrice za pravosodje označeni Uroš Gojkovič, Simon Starček, Jure Maleš, Sandra Škofic, Anton Golob, Tina Teržan, Mateja Žižek, Ana Teodorovič, Robin Majnik, Barbara Pretnar in Janja Garbas.

Kot »uslužbenke, ki so opozarjale na nepravilnosti« so navedene Lucija Remec, Ana Pirc Bricelj in Špela Kelih so opozorila na več nepravilnosti. Prav z Lucijo Remec, ženo direktorja Stanovanjskega sklada RS Črtomirjem Remcem so s pomočjo članka v reviji Mladina ustvarili prvi spin zgodbe, na kak način sta prišla na ministrtvo za pravosodje Simon Starček in Uroš Gojkovič. V članku so problematizirali, da je Remčeva vodila na Ministrstvu za pravosodje od leta 2012 službo za investicije, a so po reorganizaciji služb na ministrtvu za pravosodje ukinili njen oddelek ter ga pridružili drugi službi znotraj ministrstva. Čudno, prav ena izmed njih se pojavi v poročilu, da je opozarjala na probleme. Pa še v 24ur se pojavi članek, ko ministrica pove, da se je nad nekaterimi uslužbenci dogajal mobing. Pa še policijsko varstvo povrh. za ministrico Švarc Pipan. Ne skrbite, ključen preobrat pride na koncu članka.

Kaj smo mi pogrešali v tem dokumentu? Nikjer ni omenjen IGOR ŠOLTES! Nikjer ni omenjena državna sekretarka na MF Saša Jazbec! Pravosodna ministrica Švarc Pipan pa je omenjena mimogrede, da je komaj decembra izvedela za ponudbo. Zdaj pa še povežite najnovejše informacije medijev o Hranilnici Lom, Saši Jazbec, Klemen Žibert, en milijonski kredit za stanovanje v Schelenburgu. Kaj pa vaše stanovanje v Piranu, spoštovani državni sekretar Igor Šoltes? Zakaj so izpuščena prav ta imena. Aja, nekoga so morali okriviti. Tako v poročilu piše, da je na predstavnik MF pritiskala Tina Teržan, nekdanja članica Golobičevega Zaresa. A to je spet finta, da se odvrne pozornost od resničnih igralcev tega posla. Po vseh prejetih informacijah iz medijev se lahko indicira, da sta ključno komando na obeh ministrtvih za finančno izpeljavo posla imela državni sekretar na MP Igor Šoltes in državna sekretarka na MF Saša Jazbec. To je zelo jasno preduciral tudi prispevek v Tarči. Ne pozabite, da je Saša Jazbec žena Marka Jazbeca, predsednika uprava Zavarovalnice Sava Re in mladostniškega prijatelja Boruta Jamnika.


Foto: Posnetek zaslona-Slovenske novice

Kaj se je dogajalo dne petega oktobra 2023 v pisarni kabineta ministrice za pravosodje dr. Dominike Švarc Pipan? Petega oktobra 2023 je vedela, da ni finančnih sredstev za nakup stavbe v predvidenem proračunu MP vletu 2023, a je SAMA IZRECNO ZAHTEVALA, da se projekt nadaljuje!

Kot razkriva dokument, da so se petega oktobra 2023 sestali pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan, državna sekretarja na MP Valerija Jelen Kosi in Igor Šoltes, vodja kabineta ministrice Žiga Čepe, generalni sekretar MP Uroš Gojkovič, namestnica generalnega sekretarja MP Tina Teržan, vodja službe Simon Starček in pripravljalci analize (JHP d.o.o.). Tema sestanka je bila Projektna naloga z analizo stanja javne infrastrukture na področju pravosodje- Segment sodišč z usmeritvami za nadaljnje ukrepanje do 2030 pri ministrici. Sestanek je bil sklican en dan prej na pobudo vodje kabinete ministrice Žige Čepeta.

Tako v dokumentu piše, da bi lahko na ministrtvu za pravosodje kupili primerne stavbe za sodišče v obdobju treh let. Po končani predstavitvi je Uroš Gojkovič ministrico in vse navzoče SEZNANIL! z zaključki INFORMATIVNEGA javnega zbiranja ponudb za nakup poslovnih prostorov v Ljubljani. Gojkovič je predstavil,
da je izbrana stavba na Litijski cesti 51 v Ljubljani v lasti podjetja, ki ga obvladuje obalni poslovnež Sebastjan Vežnaver. Še več, Gojkovič je pravosodni ministrici Švarc Pipan da za NAKUP STAVBE NI ZADOSTNIH SREDSTEV V PRORAČUNU. To se je dogajalo 5. oktobra 2023!

Foto: Bralec Prava.si

A sedaj razkrivamo ključen podatek. Kdo je bil tisti, ki je "forsiral" nakup? Kdo je želel, da se izvede? Nihče drug kot pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. V tistem trenutku bi lahko projekt zaključila in ga pospravila predal. Verjetno se ne bi zdaj znašla v soju žarometov kot so se v preteklosti Katarina Kresal, Aleksandra Pivec ali Sanja Ajanovič Hovnik.

Da je bila aktivno vpletena in je tudi finančno spodbujala projekt dokazuje sledečo besedilo iz dokumenta, ki smo ga pridobili:

"Ministrica je na sestanku dejala, da bo naredila vse, da bo prišlo do potrebnih sredstev, da gre za drobiž v proračunu, da je to sicer za proračun ministrstva nezamerljiv delež, a da je potrebno slediti strategiji, ki si jo je zadala- zagotovitev lastnih prostorov sodišč, zmanjševati najemne prostore sodišča v Ljubljani
združiti na nekaj lokacijah. Poudarila je, da se sodna stavba ne bo gradila, da se naj pozabi na investicije v višini 200 in več milijonov evrov. Posebej je poudarila, da bo šla k ministru za finance in predsedniku Vlade in da bo ta sredstva že zagotovila."


Ali hočete spoštovani državljani še bolj jasen dokaz, kdo je v resnici spodbujal nakup stavbe na Litijski cesti 51. Sama ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan je bila "najbolj glasna" in zavzeta, da se nakup nepremičninske podrtije pelje naprej.

Tukaj lahko vidite datum sestanka in kdo vse je bil udeležen. (Foto: Bralec Prava.si)

Nadalje je na istem sestanku naročila svojemu generalnemu sekretarju na ministrstvu Urošu Gojkoviču, da naj preveri ali so še kaka druga sredstva v proračunu ministrstva ali drugje in se naj pogledajo možnosti financiranja preko leasinga in da se naj povežejo s pristojnimi službami na Ministrstvu za finance glede tega.

Še več, Gojkoviču je naročila, da mora v tednu dni pripraviti cenitev zemljišč na Dunajski cesti, Masarykovi in na Povšetovi ulici v Ljubljani. Ministrica za pravosodje je od Gojkoviča, da ji mora to pripraviti v tednu in "da bo takoj klicala Boštjanjčiča, da se dogovorita za naprej." Da je imela ves čas resen namen kupiti nepremičninsko podrtijo na Litisjki 51 dokazuje tudi dejstvo, da je hotela sama s prodajo teh zemljišč prinesti denar v proračun in da ne bo samo trošila denar.

Ključen dokument, da je ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan natančno vedela, kakšno stavbo želi kupiti ministrstvo za pravosodje. Uroš Gojkovič ji je povedal, da ni finančnih sredstev v proračunu MP, a je pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan vtrajala, da se projekt nadaljuje.

Na njeno zahtevo ji je Gojkovič povedal, da v tednu dni je to izvesti zelo težko, saj je potrebno IZVESTI CELOTEN POSTOPEK JAVNEGA NAROČILA! A mu je odgovorila, da naj naredijo vse in se naj to izvede čim prej, saj bi naj apetite po teh zemljiščih imela tudi druga ministrtva ali pa ljubljanski župan Zoran Janković. Ob tem je še povedala, da se sedaj že v javnosti na glas govori, da se išče denar za nepremičninske projekte in da ne bo kdo želel teh zemljišč.

Dokument iz Odbora za pravosodje z dne 11.102.2023. Že tukaj je ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan omenjala nakup nove stavbe.

Ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan je na seji 11. oktobra 2023 v Državnem zboru povedala sledeče_:

"Tako da že zato, ker v naslednjih nekaj letih pač ne bo velikih sredstev iz objektivnih razlogov se pač nam zdi smiselno, da sedaj preidemo nekako na pripravo tega scenarija, kar nekaj možnosti že imamo tudi v Ljubljani na gledanih in bomo v relativno kratkem času lahko tudi predstavili ta scenarij v podrobnosti,
kako smo si ga zamislili."


Jasno njena izjava nakazuje, da je vedela za nakup stavbe na Litijski 51, kar dokazuje njena prisotnost na sestanku petega oktobra in je tudi videno, da je bila najbolj zavzeta, da se projekt izpelje. Sedaj pa vam še pokažemo del dokumenta z dne 16. novembra 2023.

Na dokumentu z dne 16.11.2023 jasno piše, da je bila ministrica s podpisom dokumenta ponovno potrdila, da je bila seznanjena z javnim pozivom za nakup poslovnih prostorov in iskanje razpoložljivih finančnih sredstvih. (Foto: Bralec Prava.si)

Omenjeni dokument razkriva, da je bila v odzivnem priporočilu na predlog letnega programa dela Upravnega sodišča v Ljubljani za leto 2024 s podpisom dokumenta razkriva, da je bila SEZNANJENA z javnim pozivom za nakup poslovnih prostorov in iskanjem razpoložljivih fininačnih sredstev.Tudi bila je seznanjena, da se iščejo novi prostori za Upravno sodišče v Ljubljani. Tudi piše, da je ministrstvo izvedlo analizo možnih modelov optimizacije rabe obstoječega prostora pravosodnih organov in izvedlo postopek javnega poziva za nakup poslovnih prostorov za približno 5000 kvadratnih metrov.

Hočete še finalni dokaz, da je ministrica za pravosodje dr. Dominka Švarc Pipan vedela, da kupuje podrtijo. To je sama razkrila svojim sledilcem na Facebook profilu že 28. decembra 2023! Med drugim je zapisala:

"Hvala tudi Ministrstvu za finance in celotni vladi za posluh, da smo lahko hitro izpeljali ugoden in smiseln posel, s katerimi bomo po adaptaciji prostorov zagotovili optimalne pogoje za delo, zlasti Upravno sodišče, ki je ob vse večjih pristojnostih v alarmantni prostorski stiski."

Tudi ta stavek nakazuje, da so vsi od prvega do zadnjega v trenutni vladi dr. Roberta Goloba zelo dobro vedeli, kaj kupujejo in za kakšen namen. V celotni aferi pogrešam ključen podatek, zakaj ni nihče predstavil podatka o prenovi stavbe. To je vedela ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan ves čas, da bo trebo zgradbo prenoviti. Verjetno jo država tudi bo. To pa je že naslednji korak načrtovanega scenarija filmske uspešnice Nepremičninska podrtija.


V Tarči so prikazali, da bo prenova nepremičninske podrtije stala med 7,5 in 10 milijoni evrov. (Foto: Posnetek zaslona- RTV Slovenija)

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

259 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

74 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

1680 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

359 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

3701 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

166 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš
Teme
dokumenti DominikaŠvarcPipan IgorŠoltes KlemenŽibert litjska petioktober sašajazbec SebastjanVežnaver uradniki zavrženodejanje

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

DOKUMENTI: Dominika Švarc Pipan LAŽE!PETEGA OKTOBRA 2023 JE SAMA IZRECNO POVEDALA, DA BO KEŠ ZA LITIJSKO ZRIHTALA PRI GOLOBU!