Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Zakaj Eugenija Carl hoče medijsko disciplinirati Darka Muženiča? Se je B ekipa Obale izneverila ostankom omrežja KOMANDOS?
Kdo bo koga bolj zajebal za prevlado hirajočega omrežja Komandos?
prava .

Torek, 23. April 2024 ob 10:03

Odpri galerijo

Eugenija Carl in Darko Muženič. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook in Delo, Google)

V našem članku z naslovom Novinarska trojka je ključni medijski glasnik interesov GROBARJEV SLOVENSKE POLITIKE IN GOSPODARSTVENIKOV VSEH IDEOLOŠKIH BARV! zapisali na koncu članka sledeče:

"Cilj je, da se poniža in ugrabi vse delujoče operativce shirajoče ekipe Komandos. To je v preteklosti naredila novinarska trojka s "koroško provienco". Zdaj je čas za ugrabitev omrežja akterjev vseh tistih, ki so kadarkoli dobili sredstva iz Splošne plovbe Portorož? Če jim je uspelo uničiti Koroško, bodo pa še "cvet slovenskega turizma". Ali jih bo zaustavila Eugenija Carl?"

Rečeno, storjeno. Eugenija Carl se je spet lotila trenutnega direktorja NPU Darka Muženiča v kolumni z naslovom Bo policija zaradi domnevnega krivega pričanja ovadila tudi direktorja NPU-ja Darka Muženiča. Vzrok za njeno kolumno pa je bil članek novinarke RTV Slovenije Irene Ulčar Cvelbar z naslovom Kaj je pred preiskovalno komisijo povedal in kaj zamolčal direktor NPU-ja Darko Muženič.

Zgodba je znana. Po prihodu tretje Janševe vlade v marcu 2020 se je med prvimi s svojega položaja moral posloviti s pozicije direktorja NPU Darko Muženič. Zaradi tega je sprožil tudi sodne spore pred pristojnimi sodišči. Že takrat so "resni osrednji mediji" kot papige ponavljali, da je bil Muženič nezakonito razrešen in po sodbi sodišča mu mora vlada omogočiti vrnitev na položaj direktorja NPU. Prav v teh dneh pa je generalni direktor Policije Senad Jusić zaradi sprememb zakonodaje podaljšal mandat Muženiča na čelu NPU za obdobje petih let.

Ključna težava je, da je Muženič zelo verjetno javno na pričanju pred preiskovalno parlamentarno komisijo zelo verjetno zavestno zavajal poslance, posledično pa slovensko javnost. Bistvo problema je omenjena sodba na katero se je ves čas skliceval Muženič. Tudi aktualna vladajoča koalicija je pred aprilskimi parlamentarnimi volitvami povedala, da bo Muženiča vrnila na položaj NPU, ker tako zahteva sodišče.

Muženič je pred komisijo tudi povedal, da je to morala aktualna vlada storiti, če ne bi vložil kazensko ovadbo proti takratnemu v.d. GPU Boštjanu Lindavu. Zdaj pa ključni preobrat!

Po vsem tem času se je DEJANSKO IZKAZALO!, da takšna sodba ne OBSTAJA!. Nikjer v nobeni sodb sodišča ne piše, da se mora Darko Muženiča vrniti na mesto direktorja NPU! Zato enostavno ne vzdrži argument, da je Muženiča na mesto direktorja NPU postavilo sodišče in je politika le izvedla sodbo sodišča, ampak je šlo za ČISTO POLITIČNO IMENOVANJE! PIKA! Muženič pa je na svoj predlog dobil še odškodnino! Pa to je zrelo za ODSTOP! Ali pa interpelacija notranjega ministra Boštjana Poklukarja!

Omenjeni članek novinarke TV Slovenija Irene Ulčar Cvelbar je sprožil nove težave za sedanjega direktorja NPU Darka Muženiča. (Foto: Posnetek zaslona- MMC RTV SLO)

Kako se je Darko Muženič znašel v vojni med hirajočim omrežjem Komandosi in akterji omrežja grobarjev slovenske politikov in gospodarstvenikov VSEH IDEOLOŠKIH BARV!

Zdaj pa malce zgodovine, da boste lažje razumeli nadaljevanje članka. V našem mediju smo vam že zapisali, da so v zelo kratkem obdobju umrli Janez Kocijančič, Janez Zemljarič, Borut Šuklje in Aldo Krejačič, neformalni vodja skupine Komandos. Prav omenjena skupina je od leta 1972 korak za korakom pričela prevzemati ključne pozicije prvo na obalnih sodiščih in pričeli nastavljati kadre v obalnem odredu slovenske policije, predvsem so zasedli vse ključne pozicije na SKP PU Koper (protiobveščevalni oddelek, gospodarski oddelek, oddelek za pregon prepovedanih drog). Seveda so prvo korak za korakom prevzeli tudi tožilske vrste na Obali. Darko Muženič je bil dlje časa operativni izvajalec nalog tega omrežja.

Janez Zemljarič, Borut Šuklje, Janez Kocijančič in Aldo Krejačič. (Foto: Posnetek zaslona-Delo, Vlada Rs, Primorske novice, Google)

A vse kaže, da je Muženič "prestopil" na drugo stran v omrežje grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Kot smo že v preteklosti razkrili, omrežje Komandos ni moralo učinkovito delovati, če jim pri tem niso pomagali kadri Luke Koper.

Omrežje Komandos. (Foto: Posnetek zaslona-Finance)

Dolgoletni predsednik uprave Luke Koper je bil Bruno Korelič. Mi smo v našem mediju razkrili, na kak način sta povezana Bruno Korelič in Borut Jamnik, prosto po Srbih ali Slovenskih novicah ključni operativec omrežja grobarjev slovenskega gospodarstva. Smo pa tudi že večkrat zapisali, da omenjeno omrežje je ugrabilo del ministrstva za finance (obveščevalni organ Urad za preprečevanje pranje denarja), del Finančne uprave Republike Slovenije, del policije (NPU).

Foto: Posnetek zaslona-Večer.

Kaj se dejansko dogaja? Isto kot vsepovsod. Ko poglavarji družine umrejo, se prične boj za nasledstvo. Nihče noče biti NUMBER TWO! Prav to se sedaj dogaja. Po lanskoletni smrti neformalnega vodje skupine Komandos, nekdanjega direktorja Splošne plovbe Portorož Alda Krejačiča sedaj tavajo v temi in vsi iščejo novega vladarja.


Kolumna Eugenije Carl o direktorju NPU Darku Muženiču. (Foto: Posnetek zaslona-MMC RTV SLO)

Ali Eugenija Carl želi disciplinirati Muženiča, da ne pozabi, kdo so njegovi dejanski vladarji?

Zdaj pridemo do zadnje odkrite afere Darka Muženiča. Že v našem članku z naslovom V policiji vlada POPOLNA ZMEDA! NE VE SE VEČ KDO PIJE IN PLAČA! zapisali sledeče:

"Vendar je Carlova predvsem v imenu omrežja grobarjev dela slovenskega pomorstva le opozorila, da se naj njihovi obalni izbranci nehajo zafrkavati ali pa se lahko poslovijo s funkcij."

Mi smo že ob prvih kritičnih člankih na račun Vesne Vukovič in Darka Muženiča mislili, da Carlova le izvaja medijski pritisk na Tanjo Dužnik, ki je postala pomočnica direktorja NPU Darka Muženiča. A problem Dužnikove se je razkril na sodnem procesu Kavaški klan.

Ve se, da Carlova nikoli ni bila kritična do obalnega kriminalista Deana Juriča ali pa do obalne družinske dinastije Hot, kateri pripada tudi poslanka Socialnih demokratov Meira Hot.

Kaj se je takrat razkrilo? Dužnikova je kot zaposlena kriminalistka izvedla preiskavo Sky telefonov v uporabi nekaterih družinskih članov družine Hot. Na procesu je izkazalo, da na telefonih družinskih članov Hot mrgoli slik kokaina in prepovedane konoplje. Verjetno smo na teh slikah videli več droge kot na celotnem procesu skupaj. To je tudi bistvo zgodbe Kavaški klan. Da so prikrili sumljive dejavnost družine Hot, je obalna kriminalistična klika s pomočjo pomagačev z NPU in Darko Nezvatovićem ustvarila vzporedno umetno zgodbo z osrednjim akterjem Klemnom Kadivcem.

Za trenutek se vrnimo spet na Urad za preprečevanje pranje denarja (UPPD). Gre za samostojni obveščevalni finančni organ. UPPD je ključna institucija, ki lahko preveri vsako bančno transakcijo v naši državi. Že večkrat smo v našem članku indicirali in sumili, da so se določeni podatki iz UPPD pojavili direktno v člankih medija Necenzurirano, ključnega medijskega glasnika interesov omrežja grobarjev slovenske politike in gospodarstva vseh ideoloških barv!

Vse kaže, da je spet ključni boj med akterji istega omrežja, kdo bo obvladoval UPPD. Se še spomnite uničujoče analize poslovnega imperija zakoncev Musar pred predsedniškimi parlamentarnimi volitvami? Se spomnite, kako so v mediju Necenzurirano zelo natančno opisali tok denarja med akterji v telenoveli "Nepremičninska podrtija". Koga so predvsem aferi Litijska izpostavljali v mediju Necenzurirano? Odvetnico Nino Zidar Klemenčič in njen milijonski kredit. Ta natančni podatek je lahko nehote ušel z UPPD???????

Akterji hirajočega omrežja Komandos, ki smo ga v našem mediju velikokrat označevali za omrežje grobarjev dela slovenskega pomorstva so se kot kaže zelo ušteli. UPPD jim je pred nosom ugrabila klika, s katero so non stop v biznisu, skupaj so sodelovali pri ugrabitvi vseh najpomembnejših institucij v državi in hkrati so tudi v tako imenovani medsebojni vojni. To se zdaj več kot dokazuje. UPPD je tudi eden izmed ključnih adutov, da bodo komandosi odšli na smetišče zgodovine.

Ob tem ne smemo pozabiti, da je bila ključna trojka v preteklosti na UPPD poleg sedanjega direktorja NPU Muženiča še ena oseba, ki se piše na črko P in sedanja vodja UPPD Anika Vrabec Božič. Gre za dolgoletna znanca z Obale. Včasih pa sta bila tudi kdaj "več kot znanca". Vrabec Božič smo v preteklosti izpostavili kot eno izmed ključnih oseb, ki je v preteklosti pokrila primer Muženič na UPPD. Tako smo že v članku z naslovom DESANT IZ OBALE NA URAD ZA PREPREČEVANJE PRANJE DENARJA! Razkrivamo osebe za reševanje vojaka Darka, operativca Ljuba Volmuta z dne 11. junija 2022 sledeče:

"Vrabec Božičeva pa ima le eno ključno nalogo. S svojim vplivom oz. bolj natančno z novim položajem sanirati vloženo kazensko ovadbo proti nekdanjemu direktorju urada in NPU Darku Muženiču. Očitno so t.i. mentorji in snovalci strategije vse svoje sile uperili v to, da ji mora to tudi uspeti. Prav v ta namen se je angažiralo Petro Rupnik. seveda tudi iz Obale. Naloga Rupnikove je, da sanira obremenjajoče elemente Muženiča iz kazenske ovadbe. Saj sta prav ona dva po naših informacijah nekaterih bivših zaposlenih izpeljala sporni posel. Iz tistega obdobja takoimenovana strokovnjakinja za javne in evropske razpise Rupnikova skupaj z Muženičem vodila sporni posel, s katerim naj bi oškodovali evropska sredstva v višini 60 tisoč evrov. Absurd od absurda pa je, da so po menjavi oblasti in prav v tej fazi preiskave Rupnikovo zaposlili nazaj na urad. Prav na urad, ki bi moral slediti in preveriti takšne denarne tokove. Preiskovalci so dali prav sedaj makskimalni gas, da operejejo Darka Muženiča in s tem obalna klika prevzame še zadnjo ključno neosvojeno mesto pod sedanjo vlado dr. Roberta Goloba. To je NPU. Dr. Golob se sploh ne zaveda, v kaj je padel in kdo mu je vlado postavil in ugrabil tudi njegovo gibanje oz. stranko."

Vendar se je sedaj izkazalo, da ključni akterji niso zadovoljni s svojo B obalno ekipo. Ali pa se je B obalna ekipa preveč ideološko, poslovno in politično povezala z grobarji slovenskega gospodarstva?

Je zato panika pri medijskih derivatnih operativcih hirajočega omrežja Komandos z baze "cveta slovenskega turizma"? Le kdo bo novi Komandos?????

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

1267 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

107 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

1809 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

392 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

3751 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

173 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš
Teme
Politika Ljubljana Ajdovščina Ankaran Apače Beltinci benedikt BistricaObSotli Bled bloke Bohinj borovnica bovec Braslovče Brda brezovica Brežice Cankova Celje CerkljeNaGorenjskem Cerknica Cerkno cerkvenjak cirkulane Črenšovci ČrnaNaKoroškem Črnomelj Destrnik divača dobje Dobrepolje dobrna DobrovaPolhovGradec Dobrovnik DolpriLjubljani DolenjskeToplice Domžale Dornava Dravograd Duplek GorenjaVasPoljane gorišnica Gorje GornjaRadgona GornjiGrad GornjiPetrovci grad Grosuplje Hajdina Hodoš Horjul HočeSlivnica Hrastnik HrpeljeKozina Idrija ig IlirskaBistrica IvančnaGorica Izola Jesenice Jezersko Juršinci Kamnik KanalObSoči kidričevo kobarid kobilje Komen Komenda Koper KostanjevicaNaKrki Kostel Kočevje kranj KranjskaGora križevci krško kozje Kungota Kuzma Laško Lenart Lendava litija Ljubno ljutomer LogDragomer Logatec LovrencNaPohorju LoškaDolina LoškiPotok Lukovica Luče Majšperk makole Maribor markovci Medvode Mengeš Metlika mežica MiklavžNaDravskemPolju MirenKostanjevica mirna MirnaPeč Mislinja MokronogTrebelno MoravskeToplice Moravče Mozirje MurskaSobota muta Naklo nazarje NovaGorica Novomesto Odranci oplotnica Ormož osilnica pešnica Piran pivka podlehnik Podvelka podčetrtek poljčane polzela Postojna prebold Preddvor prevalje Ptuj Puconci Radenci Radeče RadljeObDravi Radovljica RavneNaKoroškem RAZKRIŽJE RačeFram RenčeVogrsko RečicaObSavinji Ribnica RibnicaNaPohorju rogatec RogaškaSlatina rogašovci ruše SelnicaObDravi Semič Sevnica Sežana SlovenjGradec SlovenskaBistrica slovenskekonjice Sodražica Solčava SrediščeObDravi Starše Straža policijainkriminal EugenijaCarl DarkoMuženič npu AnkaVrabecBožič

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zakaj Eugenija Carl hoče medijsko disciplinirati Darka Muženiča? Se je B ekipa Obale izneverila ostankom omrežja KOMANDOS?