Članek
Razstrupljanje od težkih kovin
Objavljeno Feb 10, 2017

Ker naj bi bili glavni vzroki avtizma zastrupitev s strupi parazitov ali s težkimi kovinami (cepiva), bom v nadaljevanju podala način razstrupljanja od težkih kovin.  Članek ni mišljen kot spodbuda za opustitev zdravljenja z uradno medicino in ker naj bi Codex Alimentaris prepovedal objavljanje zdravilnih učinkovanj rastlin, naj se članek v nadaljevanju bere kot domišljijski spis. Daje smernice, za podrobno terapijo pa naj se bolniki posvetujejo s strokovanjkom za razstrupljanje. Bioresonanca, analiza lasu, krvi ali blata lahko ugotovijo, ali imamo preveč težkih kovin ali parazitov v sebi.

Živo srebro ( v amalgamskih zobnih zalivkah je 50% živega srebra, je v cepivu za gripo, v otroških cepivih je bilo do leta 2000...) raztaplja živce: povzroči oksidativno prizadetost astrocitov in nevronov v možganih, prizadene imunski sistem, moti delovanje nevtro-transmiterjev (glutamina, serotonina, holina, dopamina), ki v našem živčnem sistemu prenašajo informacije od ene živčne celice do druge. Je vzrok težkih bolezni, kot so avtizem, Alzheimer, sindrom motene pozornosti ADD, Asperger sindrom (oblika avtizma), psihoze, demenca, artritis, multipla skleroza, bolezni ledvic, pljuč itd...Dr. Patrick Kingsley, vodilni angleški strokovnjak za multiplo sklerozo je povedal, da med 5000 njegovih pacientov, jih le pet ni imelo zastrupitve z živim srebrom. 

(poseben protokol za razstrupljanje od živega srebra sem na željo ene bralke napisala v komentarju št 32, razstrupljanje od aluminija je v komentarju št. 33, razstrupljanje od bakra je v komentarju št 35, razstrupljanje od železa je v komentarju št 39)

Zelo strupene so tudi kovine svinec, kadmij, aluminij, barij, stroncij, arzenik......med drugim povzročajo raka. in vnetje možganov z depresijo, tesnobo in demenco. Wendy Myers pravi, da kadmij povzroči več raka, kot vse ostale težke kovine skupaj, nahaja pa se v izpušnih plinih avtomobilov in v dimu fosilnih goriv. Svinec pa je v letalskem gorivu kerozinu - torej v zraku, ki ga dihamo. V ZDA 61% šmink za ustnice vsebuje svinec. Največ svinca imajo šminke  L’Oreal, Body Shop,Maybelline in Revlon. Lip glos za ustnice pa vsebuje arzenik, je povedala Bridgit Donner Lac FDNP.

Dr. Pamela Wartian Smith pravi, da nove raziskave kažejo, da težke kovine povečajo nivo krvnega sladkorja, kar je tveganje za diabetes tip 2. Dr Daniel Nuzum, ki ima sedem doktoratov, je povedal: Težke kovine povzročajo ciklus kronične iritacije, vnetja in infekcije celice, dokler ta nazadnje ne umre. Še posebno nevarna je kombinacija fluora iz zobnih past z aluminijem ali z živim srebrom iz zobnih zalivk, saj povzroča smrt nevronov, kar vodi v degeneracijo možganskih tkiv in izgubo spomina - Alzheimer bolezen. Težke kovine se vežejo na receptorje za esencialne minerale, zato so celice podhranjene.  

 Uradna medicina ne ponuja rešitve za odstranjevanje težkih kovin iz telesa, obstaja pa metoda alternativne medicine, ki se imenuje **kelacija**. Izvajajo jo holistični zdravniki in naturopati. V Sloveniji kelacijo izvajajo v bolnišnici le v primeru, da gre za smrtno nevarno zastrupitev s težkimi kovinami. Problem te metode pa je v tem, da iz telesa lahko odstrani tudi esencialne minerale, ki so telesu potrebni ter dodatno preobremeni ledvice. Uporablja sintetične snovi DMPS; DMSA in EDTA, ki so primerne le za akutno zastrupitev z težkimi kovinami, saj imajo pri dolgotrajni uporabi škodljive stranske učinke (lahko nižajo kalcij v krvi, povzročijo alergije, epileptične napade, poškodbe možganov, jeter in ledevic, depresijo kostnega mozga, znižajo krvni tlak, vlečejo težke kovine iz tkiv, ki pa lahko končajo v možganih). 

Naravne snovi, ki odstranjujejo težke kovine iz telesa, po navadi čistijo le kri in ne globljih tkiv. Te snovi so: česen, modificirani pektin citrusov, alge klorela in spirulina, visoki odmerki C vitamina, prečiščeni mineral zeolit, aktivno oglje, sladki koren, selen, brin, čemaž, korenina navadnega repinca, ožepek....Glina čisti težke kovine iz črevesja, veže pa se tudi na esencialne minerale...Majaron varuje tkiva pred učinki težkih kovin, luštrek pa spodbuja izločanje težkih kovin iz telesa.

***

majaron in alge chlorella

fotografija Radha 2019

* * *

Francoski toksikolog prof. G.E. Seralini phD je preučeval učinek zelišč na razstrupljanje in ugotovil, da lahko jemljemo kombinacijo največ treh zelišč hkrati, ker v tem primeru spodbujajo gene, ki kodirajo encime za razstrupljanje celic ( npr. encimi cytochrome p 450). Večja količina aromatičnih snovi namreč povzroči, da celice začnejo čistiti arome teh zelišč in ne strupov iz svoje notranjosti, če zaužijemo preveliko količino zelišč ali preveliko količino različnih zelišč hkrati. Najbolje je uživati lokalno pridelana zelišča ali iz vrta, ki spodbujajo apetit, ker v tem primeru aktivirajo izločanje sline, želodčnih sokov in jetrnih encimov ter stimulirajo razstrupljanje celic. Pravi, da jih je najbolje uživati kot kulinarična zelišča z obrokom.

* * *

citronski timijan - fotografija Radha 2019

* * *

  

Posebno je treba omeniti rastline in minerale, ki preprečujejo vezavo težkih kovin v celicah: tekoči klorofil, prečiščeni mineral zeolit, pegasti badelj, origano, rožmarin, kapre, galgant, čemaž (čisti težko dostopna tkiva) ...olje konoplje...

Zelišče, ki čisti težke kovine iz nevronov v možganih ter živo srebro iz medceličnega tkiva, mitohondrijev in celo iz jedra celice pa je KORIANDER, ki prav tako preprečuje, da bi živo srebro poškodovalo DNK v jedru celice. Raziskave so pokazale, da korinader v kombinaciji z algo chlorello v 42 dnevih odstrani velike količine težkih kovin iz telesa: 74% aluminija, 91 % živega srebra in 87% svinca......Koriander odstranjuje toksine iz tkiv in organov, ti se potem kopičijo v krvi, od tam pa jih odstranjuje zelena alga chlorella.(nekateri zdravniki koriander odsvetujejo, ker se ne veže dobro na težke kovine...več o tem v nadaljevanju)

Možgane, ki so težko dostopni, razstrupljajo tudi ginko biloba, galgant, bio aktivni ogljiki- fulvična kislina, tekoči nano zeolit clinoptilolite, alpha lipoična kislina. Poškodovane nevrone v možganih regenerirajo indijska rastlina ašvaganda, medicinska goba resasti bradovec (Hericium Erinaceus), Gotu kola in izvleček kurkume (kurkumin). Zdravilo za možganske celice so še ginseng, baicalin, ekološki oves, brahmi (vodni ožepek- bacopa monnieri), B vitamini, olje črne kumine, selen, magnezij, omega 3, ginko biloba, granatno jabolko, magnolija, apigenin, borovnice, huperzine, reservatol, matični mleček, berberine, EGCG iz zelenega čaja itd...čisti pa jih tudi janež (anis).

SLADKI KOREN (licorice) pa je en najbolj pomembnih tonikov za razstrupljanje, saj iz telesa odstranjuje več kot 1200 vrst znanih toksinov. 

* * *

čemaž- fotografija Radha 2019

* * * 

Potrebno pa je ugotoviti, zakaj v telesu pride do kopičenja težkih kovin. Kajti če je telo zdravo, bo odvajalo strupene kovine samo od sebe in se nam ne bo treba ukvarjati s tem.  

Dr. Lawrence Wilson razlaga, da telo postane zastrupljeno od težkih kovin zaradi neravnovesja v telesu, ki je prilagoditev na stres zaradi pomanjkanja esencialnih mikro-mineralov ali zaradi nekega vnetja v telesu ( o proti vnetnih sredstvih sem pisala v članku Endometrioza).  Vzrok je lahko tudi okužba preko okuženega klopa z spirueto borelije, ki zakisa telo in povzroči bohotenje kandide, ki oslabi jetra, kar poveča koncentracijo težkih kovin v krvi.  

Proces izločanja težkih kovin poteka namreč preko jeter, ki so glavni organ razstrupljanja. Jetra okrepijo in čistijo pegasti badelj, rožmarin, korenina regrata, sladki koren, tekoči klorofil, črna kumina, reishi goba, neem. Drug organ razstrupljanja so ledvica ( ki jih krepi zlata rozga) ter koža in pljuča. 

Dr Wilson ne predlaga le uživanja zgoraj navedenih snovi, pač pa priporoča celovit sistem razstrupljanja, ki obsega med drugim:

1. Pravilna prehrana: Telo naj ne bo zakisano, ampak bazično ( bolj yang)...Na dan naj ne bi zaužili več kot 150 kilokalorij živalskih beljakovin ( ne več kot 2.5dl mlečnih izdelkov, 5 dkg sira...mesa..), ker le te povečajo občutljivost celic na okoljske strupe. Če le moremo uživajmo ekološka živila iz domače tržnice ali vrta. Študija iz leta 2013 je pokazala, da uživanje ekoloških živil v 7 dnevih zniža raven pesticidov v telesu za 90%.

2.Okrepimo vitalno energijo organov, zlasti sistemov in organov za razstrupljanje, ki so limfa, jetra, ledvice in koža. Zlasti priporočam hojo z bosimi nogami po jutranji travi, na kateri je rosa. Voda namreč poveča električno prevodnost kože in telo iz zemlje vsrkava elektrone, ki nevtralizirajo strupene proste radikale. Ta metoda je preprosta, a zelo učinkovita in poceni. Zdravi vnetje v telresu, pomirja živčni sistem, zmanjša bolečine, depresijo, stres, nespečnost. (več o pomenu primzemljitve : dr. Gaetan Chevalier, doktor jedrske fizike, direktor Earthing Institute:http://www.earthinginstitute.net/what-is-earthing/) 

Hodimo lahko tudi po morju ali ležimo v plitvini in se čistimo ter hranimo z mikro minerali, ki so v morski vodi. Morje ima negativni električni naboj zaradi soli in nas prav tako prizemlji, kot zemlja. Tudi morski zrak ima blagodejne negativne ione. Istočasno se raztrupljamo, ker sončni žarki povzročajo izločanje strupov. Zato je potrebno piti dovolj vode, da zapustijo telo.

Blagodejna je tudi savna, ki izloča svinec, baker, cink, nikelj in druge strupe preko kože. 

3. Telesu zagotovimo potrebno količino esencialnih mikro mineralov. Ko telo dobi potrebne minerale, začne samo od sebe izločati strupene kovine. Prvi korak je kopel v čaju od njivske preslice (zlasti v času polne Lune, ko je učinek 3x večji kakor ostale dneve. Njivska preslica razstruplja od aluminija) ali kopel v magnezijevi mineralni soli (Epson sol ali sol mrtvega morja, ki vsebuje 35% magnezijevega klorida... dobi se v Muller-ju in je zelo poceni) z dodatkom sode bikarbone (500 gr soli mrtvega morja in pol šalice jedilne sode bikarbone) . V tej kopeli bo telo dobilo potrebne minerale in ne bo želelo kopičiti težkih kovin iz okolja in hrane.

Lahko pa tudi dolgo časa ležimo v plitvini morja in se hranimo z minerali, katerih je v morski vodi več kot 90. Istočasno čistimo tudi avro od energetskih in čustvenih blokad, gledamo morje in poslušamo zvok valovanja, kar znižuje stresni hormon kortizol, zviša pa nivo hormona ljubezni in sreče- oksitocina ter dobrega počutja (seratonina in dopamina). Jaz se pri tem pokrijem s tančico, da me ne opeče sonce, ki je zadnja leta zelo močno. Ali pa obdržimo na sebi majico (kreme za sončenje imajo prav tako strupene snovi, razen če niso ekološke).Če ne moremo na morje ali nimamo banje, lahko naredimo kopel za noge iz soli mrtvega morja ali gline kar v majhni banjici, saj bo telo tudi preko stopal izločilo strupe ter vsrkalo minerale.

* * *

fotografija Radha 2018

* * *

Minerale dobimo tudi iz divje hrane, kot so na primer nekatere rastline na travniku (marjetice, regrat, cvet detelje, koprive itd...). Več o tem v knjigi Dario Cortese: Divja hrana

4. Znižanje stresa in strahov (masaža, meditacija, molitev, počitek, smeh, sprehod, prijetna glasba....)

5. Uživanje snovi za razstrupljanje, ki so opisane v tem članku in zmerno pitje vode (1,8 l na dan) , ki odstranjuje strupe, a ne preveč, ker lahko izloča tudi telesu potrebne minerale

Ni potrebno, da se bojimo težkih kovin v hrani, cepivih, kozmetiki, chemtrailih, ...dokler sta naše telo in um v ravnovesju. Če pa že imamo preveliko koncentracijo strupov v sebi, imamo na voljo tudi mnoga preprosta zdravila iz narave.  

* * *

Okolje je postalo zelo strupeno, saj je znanih 80.000 kemikalij s slabim vplivom na zdravje, ki jih dobimo v hrani, kozmetiki, čistilih, vodi, zraku, cepivih, zobnih zalivkah ipd....V krvi novorojencev v ZDA so našli povprečno 186 strupenih snovi, ki so jih dobili od matere skozi placento. Zdravo telo ima naravne sisteme razstrupljanja, med katerimi je najbolj pomemben sistem limfa -kri- jetra- žolč- črevesje, ki razkroji in nevtralizira mnoge škodljive snovi. A če naše zdravje ni optimalno, se težke kovine lahko kopičijo v telesu in v možganih - v njih ostanejo vse življenje in povzročajo številne težke bolezni, kot je Alzheimer, multipla skleroza.....ipd

Ali imamo v telesu preveč težkih kovin nam pokaže bioresonanca, ki jo izvaja Biyovis v številnih lekarnah brezplačno ( s svetovanjem svojih proizvodov Biostile. Pokaže stanje za otroke nad 10 let). Od januarja 2018 uporabljajo nov program, ki ga je razvil Inštitut Jožef Štefan, ki natančno pokaže količino težkih kovin, pa tudi morebitno pomanjkanje vitaminov in mineralov ter delovanje telesnih sistemov. Analiza lasu, blata in urina namreč ni zanesljiv pokazatelj, saj oseba, ki se dobro razstruplja, bo imela v blatu, urinu in laseh veliko težkih kovin, med tem ko oseba, ki se slabo razstruplja, ne bo strupov odvajala skozi blato, lase in urin, ampak jih bo kopičila v organih, možganih, kosteh in tkivih. In testi bodo kazali, kakor da nima veliko težkih kovin, med tem ko bo v resnici z njimi zastrupljena. 

Poseben problem so amalgamske zobne zalivke, ki vsebujejo 50% živega srebra, 20-33% srebra, 12-15% kositra, 3-13 % bakra in 1% cinka. Iz zalivke gre v telo približno 1 -10 mcq živega srebra na dan. Dr. Thomas Lokensgard DDS, NMD pravi: "American Dental Association trdi, da živo srebro iz zalivk ne izhlapeva, a to ni res."  Dr. Rouzita Rashitan, biološka zobozdravnica: Živo srebro je tekoče na sobni temperaturi in hlapi živega srebra izhlapevajo iz zalivke, ko oseba pije vroč čaj, kavo ali juho, med pranjem zob in med posegom pri zobozdravniku.

Živo srebro zelo slabo vpliva na črevesni mikro biom, ki je temeljnega pomena za zdravje, prehaja tudi v možgane in skozi placento v fetus. Veže se na celice organov, ki jih imunski sistem prepozna za sovražne in napade lastno tkivo, kar povzroči nevrološke bolzeni, bolezni ščitnice ali srca, ledvic in jeter. Če bomo odstranili te zobne zalivke, moramo nujno izbrati zobozdravnika, ki uporablja zaščitno membrano, da se med posegom ne zastrupimo z živim srebrom ter sesalec in morda še kisikovo masko, saj gredo hlapi živega srebra skozi nos v možgane (zlasti v hipotalamus in hipofizo, kjer moti delovanje HPA osi, ki uravnava hormonski sistem). Ob tem moramo uporabiti snovi za razstrupljanje od živega srebra, ki so opisane v nadaljevanju. Najbolje je, če že 2-3 mesece pred posegom začnemo z razstrupljanjem in nadaljujemo 3-6 mesecev po posegu, oziroma vse dokler bodo rezultati bio - resonance kazali, da imamo preveč živega srebra.

Težke kovine, gluten iz žit, herbicid Round Up (glyphosate)...ipd.....poškodujejo steno črevesne sluznice in lahko povzročijo sindrom propustnega črevesja, ki je vzrok 85% vseh kroničnih bolezni. To namreč aktivira imunski sistem, da nastajajo kronična vnetja, ki so vzrok kroničnih bolezni. 

Razstrupljanje je zapleten in dolgotrajen proces, na katerega vpliva mnogo dejavnikov. Zato je najbolje, če najdete zdravnika strokovnjaka za razstrupljanje in to počnete pod strokovnim vodstvom.  V nadaljevanju pa so podane smernice protokola razstrupljanja od težkih kovin, če se tega lotite sami, kot to počnem jaz, ki sem začela z razstrupljanjem maja 2017 in se zdaj pripravljam na odstranitev amalgamskih zobnih zalivk. 

***   ***   ***

Fotografija Radha 2019

* * *

PROTOKOL RAZSTRUPLJANJA OD TEŽKIH KOVIN

1. ANTI- STRES TERAPIJA

Stres in čustvene blokade preprečujejo uspešno razstrupljanje. Poslabšajo ravnovesje črevesnih bakterij, ki imajo pomembno vlogo pri razstrupljanju in ohranjanju zdravja. Težke kovine povzročajo notranji celični stres in prizadenejo center za čustva - limbični sistem z amigdalo, kar vpliva na nihanja razpoloženja, občutek tesnobe in depresijo. Ko sprostimo neko travmo, se zelo poveča sposobnost telesa, da po naravni poti izloča težke kovine.

Za sproščanje travm je zelo dobra metoda Emotional Freedom Technique EFT (več o zdravljenju čustev sem pisala v objavi * boleča čustva* in *zdravljenje čustvenih bolečin*). Pomembno je tudi, da dihamo globoko, z diafragmo, ker so v možganih nevroni, ki opazujejo dihanje. Če dihamo plitvo, ti nevroni sporočajo amigdali, da smo v stesu in telo je v kroničnem stranju mehanizma *boj ali beg*, ki slabo vpliva na vse telesne funkcije. Zelo pomembno je, da imamo dovolj spanja (7-8 ur), ker razstrupljanje poteka ponoči, med spanjem. 

Stres niža tudi meditacija, sprehod v naravi, zmerna telesna vadba, poslušanje glasbe, joga, delo na vrtu, smeh, druženje s prijatelji ipd....Zelo uspešna naj bi bila metoda Healing Codes, ki jo je razvil dr. Alex Loyd in je o tem napisal knjigo, prevedeno v slovenski jezik z naslovom Zdravilni Kodeks. V kratkem času naj bi iz telesa odpravila velike količine nakopičenega stresa. Dobra so tudi anti-stresna zelišča, kot je adaptogen rožni koren (rhodiola). ginseng, sveta bazilika tulsi, ašvaganda, astragalus ali sladki koren. Tudi eterična olja znižujejo stres: pomoranča, limona, rožmarin, bergamotka, neroli, vrtnica, ylang ylang, geranija, sivka, kamilica ali narda. Pijemo pa lahko tudi čaje, ki pomirjajo stres: bazilika, ingver, melisa, bezeg itd....C vitamin 500-1000 mg (nadledvični žlezi ga potrebujeta za zmanjšanje posledic stresa in proizvodnjo kortizola. Raziskave so pokazale, da znižuje nivo stresnih hormonov v krvi)

Oseba, ki ima pozitiven pogled na življenje, se bolje razstruplja. Več o tem je v moji objavi Anti-stres terapija.

2. IZBOLJŠANJE DELOVANJA CELIC

Da celice lahko sprejemajo hranila in izločajo toksine in težke kovine, morajo imeti dovolj energije in zdravo celično membrano, ki je inteligenca celice. Celična membrana ima glavno vlogo pri razstrupljanju, epigenetiki in hormonskem ravnovesju. Vnetje celične membrane je vzrok skoraj vseh kroničnih bolezni. Vneta je lahko tudi membrana mitohondrijev, ki so organizmi, ki proizvajajo ATP energijo. Vnetje povzročajo predvsem sladkor in slabe maščobe, zato za zdravje celične membrane uživamo hladno stiskana olja, čim manj sladkorja, dovolj omega 3, sirotko, B vitamine, cink, magnezij, antioksidante, koencim Q10.....

Farmacevtski antibiotiki in živo srebro poškodujejo mitohondrije in črevesno mikro floro. Arzenik zaustavi produkcijo ATP energije v mitohondrijih. Liposomski silicij Bio Sil vstopa v mitohodrije in jih razstruplja od nekaterih težkih kovin. Tudi bio aktivni ogljiki - fulvična kislina ima majhne molekule, ki lahko vstopijo v celice in v mitohondrije in jih čistijo od strupov in težkih kovin. Glavni simptom slabega delovanja mitohodrijev je pomanjkanje energije- utrujenost. Mitohodrije spodbujajo tudi infra rdeča savna in sončni žarki. Kokosovo olje poveča število mitrohondrijev v celici. Acetil L-karnitin varuje mitohondrije in prinaša vanje maščobne celice za večjo proizvodnjo ATP energije. 

Za zdravje naših celic je ključnega pomena naravni telesni anti-oksidant glutation, ki je 5000 x močnejši od večine drugih anti-oksidantov, ki preprečujejo poškodbe v celici s strani prostih radikalov, ki nastajajo v procesu metabolizma, dihanja ali iz zunanjega vira. Nivo glutationa, ki je glavni razstrupljevalec v naših jetrih, znižujejo stres, kajenje, nezdrava hrana, farmacevtska zdravila, alkohol, toksini, kemikalije, EM sevanje, plastika, težke kovine itd.... Vir glutationa so surovo mleko, sadje in surova zelenjava (zlasti zelje, ohrovt, kitajsko zelje, mlada špinača, česen, radič, kreša......(brokoli, cvetača, špinača...se ne smejo uživati surovi)) . Nivo glutationa povečujejo C vitamin (naj bo iz naravnega izvora), shisandra, limonska melisa, probiotiki, selen, magnezij, N-acetyl cystein, aminokislina glicin ( ekološka želatina ima 35% glicina), alfa lipoična kislina, acetil L-karnitin, sirotka, ginko biloba, ašvaganda, vodni ožepek ali brahmi (bacopa monnieri). Silimarin iz pegastega badlja lahko poveča nivo glutationa v jetrih za 30%. Nivo glutationa poveča tudi ME3, probiotična bakterija Lactobacillus fermentum. 

 Brokoli - fotografija Radha 2018

* * *

3: PRIPRAVA POTI IZLOČANJA TEŽKIH KOVIN

Podpora sistemom izločanja, da se težke kovine lahko izločajo iz telesa, naj traja 1-2 meseca. V tem času krepimo delovanje limfnega sistema, ledvic, jeter in žolčnika ter črevesja. Kajti če bomo jemali snovi za razstrupljanje od težkih kovin, sistemi izločanja pa ne bodo delovali dobro, lahko težke kovine le krožijo po telesu in se odlagajo v druga tkiva. 

- limfni sistem: največ limfnega tkiva je okoli črevesja. Celice oddajajo strupe v limfo, od tam grejo v kri, v jetra, žolč in se izločijo skozi črevesje ali skozi ledvice z urinom. Zato je pomembno, da limfa dobro cirkulira skozi telo. K temu pomaga suho ščetkanje telesa, tek, poskakovanje, ležanje na hrbtu in kolesarjenje z nogami, limfna drenaža, globoko dihanje, pitje dovolj vode, infra rdeča savna, tuširanje izmenično z vročo in mrzlo vodo. Uživamo lahko česen, čebulo, ingver, ginseng....... eterična olja za razstrupljanje skozi limfo: komarček, cipresa, muškatna kadulja, geranija, rožmarin, laški smilj, brin, limona...čaje iz ameriškega slamnika itd...

- ledvice: piti je treba dovolj vode, izogibati se fitinski kislini (s fermantacijo žit, oreščkov, semen), preveliki količini živalskih beljakovin, gaziranim pijačam, sladkorju, jodirani soli, ostrim začimbam.....uživamo snovi, ki negujejo ledvice: vodni ožepek (brahmi ali bacopa monieri), shisandra, šparglji, ingver, vodna kreša, dušena jabolka, orehi, fižol, buča. stročji fižol, špinača, črna redkev, petršilj, klinčki, vitamin C, B vitamini, sezam, goji jagode, oves, ašvaganda, sibirski ginseng, koromač, sok od limone in brusnice....... čaj od melise, bazilike, koprive, preslice, angelike, breze, sladkega pelina, mete, encijana, komarčka, rmana ali šentjanževke...za rastrupljanje ledvic so dobre tinkture čemaža, zlate rozge in plešca...Ko se strupi zataknejo v nefronih ledvic, se lahko zgodi, da imunski sistem napade celice ledvic. To preprečuje sladkor galaktoza, ki modulira imunski sistem, da deluje bolj inteligentno in s tem varuje ledvice med razstrupljanjem. 

- jetra in žolčnik: jetra so glavni organ razstrupljanja in glutation je najbolj pomemben anti-oksidant, ki nevtralizira različne škodljive snovi. (za povečanje ravni glutationa glej točko 2. ). Limfa prinaša toksine v kri, ki se čisti v jetrih, ta pa strupe in težke kovine odvaja z žolčjo v žolčnik in od tam v črevesje. Zato je zelo pomembna cirkulacija žolča in prehodne žolčne poti. Telo reciklira žolč, tako da ta postaja stara in zgoščena, zaradi česar prihaja do zastajanja. Uživamo snovi, ki redčijo žolč in pospešujejo nastajanje novega žolča

Hrana, ki čisti in krepi jetra: česen, grenivka, zelena listnata zelenjava, avokado, orehi, kurkuma, žlička olivnega olja z limono zjutraj na prazen želodec...artičoke, čemaž, česen, koleraba, špinača.......Celice jeter regenerirajo: tekoči klorofil, sladki koren, pegasti badelj,  olje črne kumine, neem, goba rei-shi, rožmarin....Čaji za krepitev jeter : bezeg, meta, potrošnik, pušpan, sladki pelin ( nima živčnega strupa tujona), jetičnik, rman, tavžentroža, regrat, sivka........Za pospeševanje izločanja starega žolča:pehtran, česen, kurkuma, kolmež, krhlika, poprova meta, sladki pelin, regrat, repinec, kumina, angelika, rman, vitamin E, omega 3, B vitamini, kokosovo olje, sok rdeče pese........Topli obkladki iz ricinus olja na področju jeter razredčijo žolč in odvajajo stari žolč...holin....Rožmarin poveča količino žolča in encime jeter.

* * *

Rožmarin- fotografija Radha 2019

* * *

- črevesje: če imamo sindrom propustnega črevesja, se bomo težko razstrupljali. Najhitrejši način za zdravljenje propustnega črevejsa je post ( na primer: en dan v tednu se postimo in uživamo le sirotko, do 2.5 litra na dan) ter zdrava črevsena flora, ki nevtralizira mnoge toksine. Uživamo prebiotike, ki so hrana za dobre mikorbe in probiotike iz fermentirane hrane, kot je kislo zelje, kisla repa, zeljnica, probiotični jogurt, kefir, fižol....Vlaknine so hrana za zdrav mikro-biom, ki olajša delo naših jeter in preprečuje vnetja in bolezni. Najboljša hrana za dobre črevesne bakterije z veliko vlaknin so: surova cikorija, surov topinambur, surov česen, čebula, surov por, regrat, šparglji, banane. Črevesno floro uničuje fruktoza, gluten iz pšenice, farmacevtski antibiotiki, kontracepcijske tablete, nesteroidna protivnetna zdravila (Ibuprofen, Naproksen....), kemikalije, pesticidi - glifosat, težke kovine....ipd...

Za celjenje črevesne sluznice je potrebno odstaniti vse, kar povzroča vnetje ( npr. gluten, kazein, paraziti, aditivi v hrani, hrana s pesticidi), jesti dušena jabolka, ki imajo pektin, žolco ekološko rejene govedine, kolagen, omega 3, aloja vero, klorofil... vitamin A, kvercetin (čebula), medicinske gobe, izvajati anti-stres terapijo in povečati pretok žolča (kot je opisano zgoraj)

4. ANTI-PARAZITNA TERAPIJA

Paraziti in težke kovine delujejo v sinergiji. Mikrobi, ko je na primer Borelija, uporabljajo težke kovine kot zaščito v svojih kolonijah (bio filmu). Mnenja so deljena, ali je potrebno najprej izvajajti anti-parazitno terapijo (glej mojo objavo *anti-parazitna terapija*), ali razstrupljanje od težkih kovin. Paraziti namreč v sebi kopičijo težke kovine in manjše mikrobe. Zaradi tega nekateri menijo, da nas paraziti na nek način varujejo pred škodljivim učinkom težkih kovin, ki se nahajajo znotraj parazita in tako ne škodujejo celicam. Svetujejo, da je najprej potrebno narediti razstrupljanje od težkih kovin in nato anti-parazitno terapijo. Drugi spet pravijo, da se ne moremo razstrupiti od težkih kovin, če so te znotraj parazitov in da zato najprej delamo anti-parazitno terapijo in nato razstrupljanje od težkih kovin. 

Glede na to, sem jaz osebno najprej delala 6 mesecev razstrupljanje od težkih kovin, nato pa še anti-parazitno terapijo dva meseca, zdaj pa bom spet delala raztrupljanje od težkih kovin ..nazadnje pa bom izvajala še terapijo zoper Borelijo.

Rešitev je morda našel dr. Thomas Janossy, ki je naredil formulo Stem Detox, ki vsebuje vse terapije istočasno: razstrupljanje od težkih kovin, anti mikrobno  ter anti parazitno terapijo. Formula, ki ima kar 55 snovi (minerale, encime, probiotike, antimikrobna zelišča, vitamine, kelatorje za težke kovine), se dobi na strani :  https://oradix.com/product/stemdetox-detoxification-anti-germ-and-weight-loss/

Podobno deluje tudi formula Bind Toxin Elimination od podjetja Systemic Formulas, ki vsebuje aktivno oglje, humične in fulvične kisline, zelišče Cascara sagrada, korenino regrata, Cinqufoil, vlaknine, lan ter Bacillus coagulans. Ta formula odstranjuje težke kovine, pesticide, toksine mikrobov, parazite, viruse, bakterije in glivice.

***

aktivno oglje in pehtran - fotografija Radha 2019

* * *

5. RAZSTRUPLJANJE OD TEŽKIH KOVIN

 Svetujejo, da jemljemo snovi, ki razstrupljajo od težkih kovin 4-7 dni zapored, nato pa 7-10 dni pavziramo, zato da telo počiva in se regenerira, kajti razstrupljanje je napor, ki zahteva veliko energije in procesov. Tako delamo 3-4- mesece, oziroma dokler bio-resonanca ne pokaže normalnega nivoja težkih kovin v sledovih. V nekaterih primerih razstrupljanje lahko traja od 1- do 3 let. 

Nekateri svetujejo, da najprej uživamo snovi, ki razstrupljajo telo,  ne pa tudi možganov. Razlog je v tem, da te snovi vlečejo težke kovine iz *skladišč* kot so kosti, maščobne celice in če te snovi niso trdno vezane na atome težkih kovin, ti lahko začenejo krožiti po krvnem obtoku in se kopičiti v možganih. Zato v prvi fazi razstrupljanja ne uporabljajo snovi, ki prehajajo skozi krvno žilno pregrado v možganih in razstrupljajo nevrone od težkih kovin, kot so nano zeolit clinoptilolite, alfa lipoična kislina in koriander.....saj je znano, da alfa lipoična kisline vozi težke kovine ne le iz možganov, ampak tudi v možgane. 

Dr. Daniel Pompa odsvetuje uporabo koriandra. Sam je imel težko izkušnjo, ko zamenjal dve živo srebrni zalivki z zlatimi in je v ustih nastal električni glavanski tok, ki je 10 krat povečal izparevanje živega srebra iz preostalih zalivk. Pil sok od koriandra, ki razstruplja možgane, a je dobil tako hude psihične motnje, da je skoraj končal v bolnišnici. On pravi, da koriander nima vezi, ki bi vezale težke kovine in jih izločile iz telesa, temveč da le premakne težke kovine iz celic, ki potem s krvjo krožijo po telesu in končajo v možganih, kjer lahko povzročijo hude psihične motnje. 

***

koriander in pehtran - fotografija Radha 2019

* * *

Razstrupljati se lahko začnemo, dokler še imamo amalgamske zobne zalivke, toda morali jih bomo odpraviti, saj so stalen vir zastrupitve. Nekateri ljudje imajo zelo dober naraven sistem razstrupljanja in jim te zalivke ne bodo povzročale problemov. Kdor pa ima kronično bolezen, naj pomisli, ali niso vzrok tudi strupene kovine v amalgamskih zobnih zalivkah. 

- razstrupljanje telesa: Snovi, ki se vežeta na težke kovine, a ne prečkata možganske krvno žilne pregrade sta sintetični snovi  Dimercaptosuccinic acid (DMSA) in 2,3-Dimercapto-1-propanesulfonic acid (DMPS). Natančen protokol razstrupljanja z njima ima dr. Andy Cutler. Te snovi so primerne za akutno zastrupitev z težkimi kovinami, niso pa primerne za dolgotrajno uživanje, ker imajo škodljive stranske učinke. Poleg tega tvorijo le eno ionsko vez s težkimi kovinami in pogosto se zgodi, da zgubijo te atome, ki nato krožijo po telesu in povzročajo škodo. Pogosto se to zgodi v črevesju, kje se težke kovine *odvežejo* in se spet absorbirajo v kri. Tudi žolč prinese strupe v črevesje, ker pa se od tam reciklira nazaj v kri, se lahko vrnejo v kri tudi strupi. 

Zaradi tega je potrebno jemati tudi snovi, ki vežejo težke kovine v črevesju in jih odvajajo z blatom, kot so modificirani pektin citrusov, aktivno oglje, jedilna ilovica, bio aktivni ogljiki (fulvična in humična kislina), prečiščeni  zeolit (toda ne nano, ker ta prehaja skozi črevesno sluznico, za čiščenje črevesja naj bo zeloit, ki ima večje molekule ) ....V črevesju  se te snovi vežejo na težke kovine  in s tem preprečujejo ponovno asorbcijo v kri.  

Težke kovine v krvi pa vežejo modificirani pektin citrusov, bio aktivni ogljiki (humična, fulvična kislina) ter Bio-sil silicij ( ki veže arzenik, talij, aluminij, kositer, ne pa tudi živega srebra). Kri naj bi čistila tudi alga chlorella, ki pa prav tako ne oblikuje vezi z atomi težkih kovin. V prodaji je Humiferr, ki ima humično kislino, ki  se veže na težke kovine v krvi in jih izloča v črevesje.

Modificirani pektin citrusov (kot je na primer Pectasol-C) prav tako veže težke kovine v krvi in jih izloča skozi črevesje. Modificirani pektin citrusov ima razpolovno dobo v krvi 12ur (v tem času se količina pektina zmanjša za polovico) in ima številne druge zdravilne učinke, Zavira protein galaktin 3, ki sproži vnetje in blokira delovanje T celic imunskega sistema. Je zdravilo za raka, ki povzroči programirano smrt celic raka (apoptosis), preprečuje metastaze in tvorbo krvnih žilic tumorja (angiogenezo), izboljša delovanje imunskega sistema, pomaga izboljšati spomin pri demenci, izboljša stanje sklepov pri revmatoidnem artritisu in osteoartritisu. Ker je kronično vnetje vzrok večine bolezni, modificirani pektin citrusov izboljša stanje mnogih bolezni, tudi borelioze ipd...

V celice tkiv vstopajo in jih razstrupljajo nano zeolit (Cytodetox), Bio sil silicij....Bio aktivni ogljiki- fulvična kislina ima majhne molekule, ki vstopijo v celico in celo v mitohodnrije in jih razstrupljajo (humična kislina ima večje molekule in zato ne vstopa v celice, čisti pa črevesje in kri, medcelični prostor (ekstra celično matrico)

če se pojavijo simptomi razstrupljanja (Herxheimer reakcija) , kot so glavobol, utrujenost, prebavne motnje.... je potrebno zmanjšati količno snovi za razstrupljanje ali narediti pavzo.

- razstrupljanje možganov: težke kovine se vse življenje akumulirajo v možganih in povzročajo nevro-degenerativne bolezni, kot so demenca, multipla skleroza, psihične motnje, depresija, napadi panike......motijo tudi delovanje hormonskega sistema.....V možgane vstopajo in jih čistijo od težkih kovin koriander, nano zeolit clinoptilolite (cytodetox) , nano delci bio aktivnih ogljikov (fulvična kislina), alfa lipoična kislina ter sintetična snov EDTA. Alfa lipoična kislina nima močnih vezi z atomi težkih kovin, zato jih lahko *zgublja* na poti skozi telo. Enako velja za koriander, zato je potrebno poleg teh snovi jemati tudi snovi za vezavo težkih kovin v krvi in črevesju.

 Dr. Daniel Pompa za razstrupljanje priporoča liposomski Cytodetox, ki vsebuje prečiščeni nano zeolit clinoptilolite. Ta nastane ob stiku lave z morsko vodo in oblikuje kristalno kletko iz aluminija, silicija in kisika, ki privlači in ujame težke kovine in druge toksične molekule s pozitivnim električnim nabojem. 

Liposomski nano zeolit je zelo majhna molekula, zato lahko prečka membrano celic ter razstruplja celice, tudi v možganih. Vsebuje pa tudi večje molekule, ki razstrupljajo kri, limfo in črevesje. Formuli so dodali tudi organske kisline fulvate ( fulvične kisline), ki se dobro vežejo na težke kovine in jih izločajo iz telesa

Dr Jay Davidson za vezanje strupov najbolj priporoča aktivne bio ogljike, kot sta fulvična ali humična kislina (Bio active carbon). 

V kapsuli je 33% dolgoverižnih, ki ostajajo v črevesju, in se vežejo na strupe, ki jih prinese žolč v črevesje in se od tam lahko spet asorbirajo v kri, če ni sredstva, ki bi se vezalo na njih in jih z blatom odpravilo iz telesa. 
33% je srednje verižnih molekul, ki prehajajo skozi steno črevesne sluznice in čistijo kri, 33% pa je kratkoverižnih, ki so tako majhne molekule, da lahko prehajajo skozi črevesno sluznico v kri in od tam tudi v celice ter možgane in jih razstrupljajo.

Bio active carbon One je za težke kovine in pesticide, kot je glifosat iz Round Up od Monsanta. Bio active carbon plus pa je za biološke toksine, ki jih sproščajo paraziti ( zato so dobri tudi, ko delamo anti-parazitno terapijo) 
Bio aktivni ogljiki pa se ne vežejo na esencialne minerale in vitamine in jih ne odvajajo iz telesa.
* * *

Glina razstruplja črevesje - fotografija Radha 2019

***   ***   ***

Sama sem se odločila za pristop hkratnega razstrupljanja telesa in možganov s preparatom Metal Free, ki ga je razvil dr. David Minkoff. Ima beljakovine, ki trdno vežejo atome težkih kovin kar s tremi močnimi vezmi (ionsko, kovalentno in vodikovo) in zato težke kovine ne krožijo po telesu, ampak se izločijo predvsem skozi črevesje, kar obvaruje ledvica. Ne vežejo se na koristne esencialne minerale, kot to naredita DMPS in DMSA. Učinkovito odstranjujejo živo srebro, antimon, arzenik, berilij, baker, nikelj, uran, svinec, kadmij, aluminij in kositer. DMPS, DMSA in EDTA nimajo tako širokega spektra vezave in so manj učinkoviti, poleg tega tvorijo le eno ionsko vez s težkimi kovinami in jih zgubljajo na poti skozi telo. Metal Free odstranjuje tudi škodljive ostanke zdravil, topila, pesticide, pozitivno nabite škodljive kemikalije ter ostanke bakterij in virusov. Vsebuje mikro-aktivirane alge, ekstrakt Lactobacillus in Bifido bakterij, peptidyl gluconase, aminokislino glicin, ionizirane morske minerale, koloidni silicij, anti-oksidant glutation, vitamin C, hilauronsko kislino, fulvično, ferulično in lipoično kislino. 

Dobra se mi zdi tudi zeliščna formula, ki jo je razvil dr. George Giorgieu : HMD Heavy Metal Detox. Za to formulo je bila narejena znanstvena raziskava, ki je trajala tri leta in je zajemala 350 ljudi. Niso ugotovili nobenih škodljivih stranskih učinkov, zagotovo pa na nežen in počasen način odstranjuje uran, arzenik, živo srebro, kadmij, svinec, aluminij, antimon, bismut in nikelj. Primerna je tudi za ADD in avtistične otroke, ki imajo večinoma sindrom propustne črevesne sluznice in zastrupitev s paraziti in težkimi kovinami. Vsebuje rastni faktor iz alge chlorella, koriander in homeopatsko chlorello. Ugotovili so, da koriander ali chlorella sama zase nista učinkovita pri razstrupljanju od težkih kovin, če pa delujeta v sinergiji, kot v tej formuli, pa sta uspešna

Za razstrupljanje od aluminija dr. Christine Schaffner priporoča Enterosgel, binder na osnovi silicija..  

***   ***   ***

Pri razstrupljanju so nam v pomoč še naslednje snovi in postopki:

- česen odstrani svinec iz krvi in celic bolje kakor kelator d-penicillamine, ki ima hude stranske učinke. Odmerek, ki so ga uporabili v raziskavi na 117 delavcih iz tovarne baterij je bil 1,2mg alicina (iz 1000mg izvlečka česna) 3 x na dan, 4 tedne

- naravni C vitamin (camu camu, šipek, acerola). cink-  B vitamini - vitamin E - selen- žveplo MSM - hrana z veliko anti oksidantov - olje črne kumine- pegasti badelj- tekoči klorofil

* * *

camu camu - naravni C vitamin deluje bolje kot askorbinska kislina

fotografija Radha

* * *

- magnezij L-threonate, ki je edina oblika magnezija, ki zanesljivo prečka možgansko krvno pregrado (dr. Jockers)- preprečuje težkim kovinam vstop v možgane, blaži vnetje, morda pa jih tudi razstruplja. Magnezij je potreben za encime razstrupljanja faze I v jetrih (citokrom P450 in NADH citokrom reduktazo) ter za tvorbo glutationa (antioksidanta, ki sodeluje v fazi II razstrupljanja v jetrih)

- selen deluje kot magnet za živo srebro, vežeta se skupaj in telo ju izloči. Selen niža tudi nivo kadmija. Najboljša oblika selena je L selen metionin 200-400mcq na dan (dr. David Jockers)

- liposomski glutation, ki je ključen antioksidant za razstrupljanje od težkih kovin in je glavni naravni antioksidant v telesu. Dr. Thomas Janossy priporoča analne svečke z glutationom in kelatorjem EDTA, ker razstrupljanje poteka v največji meri ponoči. Imenujejo se ToxDetox (oradix.com). Njegov protokol razstrupljanja je na strani:  https://oradix.com/detoxification-protocol/

- post.....za čiščenje, obnovo ali regeneracijo celic...lahko je prekinitveni post 12-16 ur (npr ne jemo od 18.00 do 11.00 ure), ali post en dan na teden.....post povzroči aktivacijo procesa *autophagy*, med katerim celica razkraja neuporabne beljakovine in se regenerira

 

 - kapre, čemaž, rožmarin, olje konoplje preprečujejo telesu vsrkavanje strupov

***


kapre - fotografija Radha 2019

* * *

- kopeli s soljo mrtvega morja, sodo bikabono in glino, zmerna telovadba

- infra rdeča savna (tudi sončenje): ti žarki 650-800 nm prodirajo v telo in topijo maščobo, v kateri se skladiščijo težke kovine.  Veliko strupov, tudi pesticid glifosat,  se izloča s potenjem, ki naj traja 5-10 minut, po tem pa se je potrebno tuširati s hladno vodo, da se zaprejo kožne pore, kar prepreči, da si se strupi absorbirali nazaj v telo. Preden gremo v IR savno (90 minut pred savno)  pa moramo vzeti snov za vezanje strupov, ki med savno začnejo krožiti iz tkiv v kri ( na primer 6-8 tablet alge chlorella, bio-aktivne ogljike, modificiran pektin citrusov...) Študija iz leta 2010 je pokazala, da se v infra rdeči savni izloči z znojem več  bizmuta, kadmija, kroma, živega srebra in urana. V parni savni pa se izloči več arzenika, aluminija, kobalta, bakra, mangana, niklja, svinca, kositra, talija in cinka. Potenje izloči več težkih kovin kot jih telo izloči z urinom. Izločajo se tudi petrokemikalije, ki so hormonski motilci, kot sta BPA (bisphenol A) in ftalati. 

- oljna terapija- jutranje žvrkljanje sončičnega ali sezamovega olja v ustih 10-20 minut. Olja nikakor ne smemo pogoltniti, ker se skozi jezik, mukozne membrane in limfni obroč iz limfe, krvi in organov izločajo toksini. Izpljunemo ga in operemo zobe.  V olje lahko damo 1 kapljico eteričnega olja klinčkov, muškatnega oreščka ali šetraja, za dezinfekcijo ustne votline od mikrobov

eterična olja za razstrupljanje (pomagajo, a se ne vežejo na težke kovine, ker so prelahka): klinčki, rožmarin, meta, mira, timijan.....Doterra ima mešanico Zendocrine: rožmarin, koriander, brin, tangerina, geranija. nekatera eterična olja imajo citral, ki poveča aktivnost encima za razstrupljanje - glutation S transferaze. Največ citrala imajo (po vrstnem redu) : limonska mirta, limonska trava, limonski čajevec, may chang...

***

limonska mirta ima največ citrala

fotografija Radha 2019

***

Opozorilo za zeolit: neprečiščeni zeolit v prahu ima lahko kancerogene snovi in težke kovine. zato je potrebno uživati le prečiščeni zeolit. Dr Klinghardt priporoča ZeoBind od podjetja Bio Pure za razstrupljanje od težkih kovin, organofosfatov, insekticidov, pesticidov (glifosat), barvil, ostankov zdravil. Zeolit je kristal aluminij-silikata in ko pride v želodčno kislino, se sprosti nekaj aluminija. Zato ima ZeoBind tudi njivsko preslico (equisetum arvense), ki se veže na ta aluminij in ga izloča iz telesa.

Več o sredstvih za vezanje (binders) je na naslovu :  https://alisonvickery.com.au/binders/?utm_source=Alison+Vickery+Newsletter&utm_campaign=68424ad7a8-EMAIL_CAMPAIGN_2019_03_19_11_03&utm_medium=email&utm_term=0_0d13676e04-68424ad7a8-160577641

*

Dr. Sherri Tenpenny za razstrupljanje od težkih kovin in radioaktivnih elementov priporoča PURE BODY EXTRA: https://drtenpenny.thegoodinside.com/pbx-trial-offer-10c2020/

*

Kadmij in svinec v čokoladi, tudi v znani blagovni znamki Lindt https://epoha.com.hr/2023/01/11/pogledajte-cokolade-koje-sadrze-ogromne-kolicine-stetnih-metala/

za razstrupljanje od grafen oksida, težkih kovin, kemikalij, pesticidov, bio toksinov sta najboljši fulvična in humična kislina. Nakup je na amazon.de_ https://www.amazon.de/s?k=shilajit&crid=CVJEDSAMZ1EB&sprefix=shilajit,aps,108&ref=nb_sb_noss_1

Za detox radioaktivnega cezija: Ageless AF Diatomaceous earth CitriCleanse Prussian blue Folium pX https://myersdetox.com/cesium-toxicity/?fbclid=IwAR3NMxKsaKj-81WGB_sgweJif12fQYmMzqxb59kjE91v14jTahalkPPTUXo

Terapevtka Jana: Obstajajo različni načini razstrupljanja, kot je vadba, ščetkanje kože, dihanje, ... Pred kratkim pa sem odkrila fenomanelen izdelek po imenu Clean Slate. Sestavlja ga edini Zeolit na svetu, ki očisti celice na vseh nivojih. Njegovi učinki pa so vidni zelo hitro. https://www.janavizin.com/pages/svetbarv?fbclid=IwAR14TD-4W8-eUwW4jUI71W05ulpV335oBRqhzy7loe3TI7qVIwTtT-3xcPk

Znanka s hematokromatozo me je danes klicala (kom 45) in sporočila, da je po jemanju Naturland ampul za detox nivo feritina znižal za 900 enot ng/mL. Jih zelo priporoča za nižanje železa v krvi. Naturland detox vsebuje devet zelišč: breza, regrat, kopriva, zeleni čaj, artičoka, komarček, repinec, močvirski oslad, sapwood https://www.cocooncenter.co.uk/naturland-organic-detox-depurative-draining-20-drinkable-phials-of-10ml/36210.html

Posnetek kaže, kako živo srebro (iz cepiv, amalgamskih zobnih zalivk...) v majhnem odmerku in v zelo kratkem času - v 30 minutah - uniči dendrite nevronov in s tem povzroča nevrološka obolenja https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=85tgwh3HpsM

Zim Zelen....najlepša hvala za ta predlog znižanja železa za bolnike z dedno hemokromatozo Moja znanka pa nima dedne bolezni temveč se ji železo kopiči, ker zaradi bolezni že leta prejema redne transfuzije krvi od drugih ljudi.....zato zanjo krvodajalstvo ni rešitev, temveč se mora na nek drug način razstrupljati od železa.... Kurkuma je videti obetavna za detox železa...tu je graf, ki kaže, kako se niža nivo železa ob uživanju kurkumina https://hemochromatosishelp.com/wp-content/uploads/2017/04/Turmeric-Effect-on-Iron-Absorption.jpg

Danes me je klicala znanka, ki ima hemokromatozo- kopičenje železa v telesu in me vprašala kako se razstrupiti od železa .......zaradi tega sem pogledala, kaj pomaga znižati previsok nivo železa, ki lahko povzroči diabetes, bolezni srca in ožilja, demenco, bolezni ščitnice, odpoved jeter, rak, osteoporozo, kronične infekcije z mikrobi, Fenton reakcijo: uničevanje mitohondrijev, membran celic in beljakovin, kar vodi v kronično vnetje. Povzroča tudi pomanjkanje mineralov (mangana, cinka, bakra) in vitaminov ( B6 in C) Železo poškoduje sluznico prebavil, zato je prvi znak prevelike količine železa bolečina v želodcu, slabost in utrujenost. Seznam vseh simptomov je v članku : https://medium.com/@wendymyers/how-to-detox-the-iron-toxicity-that-is-destroying-your-body-a716f7685950 Snovi, ki pomagajo telesu izločati odvečno železo so: - vitamini B6, B12, E, D - minerali : mangan, kalcij, baker, kobalt, krom, magnezij, cink, selen - antioksidanti (pegasti badelj, zeleni čaj, začimbe in zelišča) - jajčne beljakovine - dolgoverižne maščobne kisline (kokosovo olje...) - liposomski kurkumin - N acetyl cysteine - alfa lipoična kislina *** Znanstveniki so ugotovili, da kurkuma znižuje vnetje, bolečine ter odvaja odvečno železo iz telesa. Je biološko aktiven kelator železa in antioksidant. Ker se v prebavilih slabo absorbira, je najboljši liposomski kurkumin, ki ga prodaja na primer Ekolife Natura (250ml = 32 EUR) Absorpcijo železa iz hrane v prebavilih zavirajo naslednje snovi: - Kalcij - zeleni čaj - pegasti badelj - kurkuma - IP6 - Inositol heksafosfat - https://hemochromatosishelp.com/turmeric-benefit-for-hemochromatosis/

Dr. Daniel Pompa za razstrupljanje priporoča liposomski Cytodetox, ki vsebuje prečiščeni nano zeolit clinoptilolite. Ta nastane ob stiku lave z morsko vodo in oblikuje kristalno kletko iz aluminija, silicija in kisika, ki privlači in ujame težke kovine in druge toksične molekule s pozitivnim električnim nabojem. Liposomski nano zeolit je zelo majhna molekula, zato lahko prečka membrano celic ter razstruplja celice, tudi v možganih. Vsebuje pa tudi večje molekule, ki razstrupljajo kri, limfo in črevesje. Formuli so dodali tudi organske kisline fulvate, ki se dobro vežejo na težke kovine in jih izločajo iz telesa Več o tem v članku: https://drpompa.com/additional-resources/health-tips/cell-detoxification-cytodetox-zeolite

V lekarnah imajo komplet brezalkoholnih kapljic Soria za podporo organov razstrupljanja: glicerinski izvleček artičoke, preslice, pegastega badlja in regrata https://www.soria-natural.si/izdelek/paket-za-30-dnevno-razstrupljanje-akcija/

Zahvaljujem se 2870 bralcem objave razstrupljanje od težkih kovin......kmalu bom objavo dopolnila z novimi spoznanji o razstrupljanju.........s srečanja zdravnikov Heavy Metals summit, ki bo potekal od 29.1.do 5.2. 2018. Dr. Jay Davidson pravi, da je potrebno najprej izvajati anti-parazitno terapijo in nato razstrupljanje od težkih kovin... Paraziti so namreč kakor goba, ki v sebi zadržujejo težke kovine.....zato je težko odpraviti težke kovine, kadar so znotraj parazitov..... Pred razstrupljanjem od težkih kovin pa je potrebno najprej odpraviti izvor v telesu, ki je v amalgamskih zobnih zalivkah. Te vsebujejo 50% živega srebra, ki je živčni strup.... Zelo pomembno pa je, da zamenjavo zalivk opravi zobozdravnik, ki je specializiran za to in uporablja zaščito ustne votline med posegom. Največja zastrupitev z živim srebrom nastane med posegom, hlapi skozi nos prehajajo direktno v možgane. Nikakor pa ne smemo imeti nekaj zlatih zalivk in nekaj amalgamskih, saj v tem primeru nastane galvanski električni tok in se živo srebro zaradi navzočnosti zlata prične sproščati 10 krat hitreje in lahko privede do resnih psihičnih težav... demence...avto-imunskih bolezni itd... Navzočnost težkih kovin pokaže bio resonanca, ( najboljši je program, ki ga je razvil Inštitut Jožef Šštefan ) in jo brezplačno izvajajo v mnogih lekarnah http://vizita.si/clanek/alergije/amalgamske-zalivke-tempirane-bombe.html

Analize krvi tri leta starih otrok iz Črne na Koroškem in Mežice so pokazale povišane vrednosti svinca v krvi pri 20% od 90 otrok. Svinec povzroča poškodbe možganskih celic (sindrom pomanjkanja koncentracije, nižja stopnja inteligence, hiper-aktivnost, slab spomin, epileptični napadi...), poškodbe ledvic, slabokrvnost, neplodnost itd... Kako bodo zdravili uboge malčke, da se bo nivo svinca v njihovem telescu znižal? Vir: http://www.24ur.com/novice/slovenija/zaskrbljujoci-rezultati-meritev-svinca-v-krvi-pri-petini-otrok-povisane-vrednosti.html?focus=1

RENS zeliščni pripravek na osnovi klorofila in alg za razstrupljanje od toksinov in težkih kovin, zdravljenje tumorjev, avtizma itd... http://www.publishwall.si/frremskar/post/285067/avtizem-je-motnja-v-razvoju-ali-bolezen

V ameriškem kongresu poteka preiskava, ker so v hrani za dojenčke našli visok nivo težkih kovin. Vpleteni so proizvajalci: Gerber ( Nestle) Plum Organics ( Campbell Soup) Beech-Nut Sprout Organic Earth’s Best Organic Happy Baby Parent’s Choice (Walmart) V hrani za dojenčke teh proizvajalcev so med drugim našli najbolj nevarne težke kovine: -Arsenik -Živo srebro -Svinec -Kadmij https://thetruthaboutcancer.com/heavy-metals-in-baby-food/

Želim vama veliko optimizma in še večji napredek pri odpravi te nadloge. Mnogokratnik vzdržljivega je res ogromen a z vztrajnostjo in kontrolo pri zdravnici se bo počasi le uredilo. Lp

Zim Zelen, klicala me je znanka s hematokromatozo, ki ima zaradi rednih infuzij krvi zvišan nivo feritina, beljakovine, ki shranjuje železo. Ima dobro novico, da je kurkuma, katero sem ji predlagala v kom 41, zelo pomagala znižati feritin. Decembra ji je zdravnik specialist predpisal farmacevtsko zdravilo Exjade, ki naj bi znižalo feritin, v resnici pa ji ga je močno povišalo. Normalna zgornja meja feritina v krvi je 150 ng/mL, ona pa je decembra imela kar 3.600 ng/mL, Exjade pa ji ga je v 45 dneh povišal celo na 4.700 ng/ml. Železo iz feritina se kopiči v sklepih, jetrih in srcu in lahko povzroči bolečine v sklepih, odpoved srca, cirozo jeter itd... Bila je obupana in me je konec januarja poklicala in prosila za nasvet. Po 20 minutah iskanja sem na spletu našla podatek, da liposomski kurkumin znižuje nivo železa. in v kom 39 sem napisala katere druge snovi znižujejo železo. Zdaj je sporočila veselo novico, da se je po jemanju liposomske kurkume in homeopatskega zdravila Bio H Simplex nivo feritina v krvi v 45 dnevih znižal iz 4.700 ng /mL na 3.600, čeprav je v tem času prejela transfuzijo oz dve enoti krvi. Zaključek: farmacevtsko zdravilo Exjade je zvišalo feiritn za 30%, liposomski kurkumin pa je v enakem obdobju nivo feritina znižal za 30%, brez škodljivih stranskih učinkov. Upam, da ji bo liposomski kurkumin še naprej pomagal in znižal nivo železa oz feritina na vsaj približno normalen nivo, ki je do 150 ng/mL

Hvala Abram :)) Že dolgo spremljam medicino, zadnje leto in pol pa intenzivno proučujem ameriško alternativno medicino in poslušam predavanja teh zdravnikov........od njih vsak dan dobim 7-10 e-mailov, kjer me obveščajo o najnovejših raziskavah in spoznanjih na področju medicine.... zato sem vesela, da lahko nekaj teh informacij delim z drugimi in jim na nek način pomagam...pri razstrupljanju... ....to objavo je prebralo že več kot 7.500 ljudi, kar kaže na zanimanje za to tematiko in problem vse večje onesnaženosti našega planeta s kemikalijami in težkimi kovinami Lep dan ti želim :)

Čestitam TI,za tvoj trud Radmila.:)**

Zanimiva razmišljanja, ugotovitve na tem naslovu: I-77 Pregledni prispevek/Review article VKLJUČEVANJE BOLNIKOV Z DEDNO HEMOKROMATOZO MED KRVODAJALCE

Na MMC RTV emonec = Greg Zupan omenja tvoje ime v zvezi z avtizmom: https://www.rtvslo.si/blog/emonec/dr-zimmerman-avtizem-in-kako-utisati-anticepilce/122925

Hvala Zim Zelen za to informacijo.......res je problem sočasno uživanje več kemičnih zdravil, ki imajo škodljive stranske učinke.......in zdaj imajo kvantne računalnike, s katerimi bodo lahko predvideli rezultate..... najboljša je zato preventiva, zdrav slog življenja z dovolj gibanja, zdravo ekološko prehrano in razstrupljanjem....da se izognemo težki bolezni Včeraj sem prebrala, kaj je povedala Erika Brajnik, naturopatinja: da je imela triletna deklica več težkih kovin kot njena 80 let stara babica........to kaže, kako onesnažen je svet danes in kako potrebno je razstrupljanje Citat Erike Brajnik na strani Saeka:: v oktobru 2013 so k meni pripeljali 2,5 let staro punčko Anjo, ki so ji 5 mesecev kasneje postavili diagnozo avtizem. Punčka je bila živahna, kot posledico alergije je imela po telesu izpuščaje. Dala sem ji probiotično kuro, ključno pri teh vrstah obolenj, Bachove kapljice in naredili smo ji mineralogram (istočasno smo mineralogram naredili tudi njeni osemdesetletni babici). Rezultati mineralograma so pokazali, da je imela Anja 4 x več toksičnih kovin v sebi kot babica pri 80 letih. Če so v črevesju prave populacije bakterij in iz telesa odvzamemo toksične kovine, se bolezenski znaki avtističnega otroka zmanjšajo na minimum.

So ljudje katerim so predpisali za celo prgišče raznoterih zdravil. Morda se bo z naslednjim odkritjem kaj spremenilo v dobro bolnikov: https://stari.rtvslo.si/zdravje/novice/slovenska-raziskovalka-razvila-metodo-napovedovanja-stranskih-ucinkov-kombinacije-zdravil/475669

Razstrupljanje od bakra Danes je pogosto prevelika obremenjenost z bakrom, ki se nahaja v bakreni posodi, v vodi, amalgamskih zobnih zalivkah ( imajo 3-13 % bakra), soji, sezamu, avokadu, zelenem čaju, oreščkih, kakavu itd... Probleme v telesu povzroča baker, ki ni vezan (hormon estrogen se veže na baker). Je sicer pomemben element za sintezo mnogih encimov in beljakovin, a zaradi stresa nam pogosto primanjkuje cinka, ki uravnoteža baker. Imamo veliko xenoestrogenov iz okolja, ki skupaj z bakrom povzročajo tesnobo, čustvena neravnovesja.... Ko ima oseba preveč bakra, ima tudi tri krat previsok nivo kalcija, ker se telo na ta način brani pred bakrom.. ta je tudi antena za elektro-magnetna valovanja, ki odpirajo kalcijeve kanale v membrani celic, tako da vanje vstopa kalcij in jih pretirano vzburja, kar povzroči *cell danger* stresni odziv in kronično vnetje . . Simptomi oz posledice previsokega nivoja bakra v telesu: - hiperaktivnost ali utrujenost - depresija, prevelika količina misli - motnje metabolizma in nespečnost - hormonsko neravnovesje - živčnost, migrena, izpadanje las - fobije, tesnoba, napadi panike - nepravilno delovanje ščitnice - infekcije urinarnega trakta, Kandida - zvišan holesterol in krvni tlak, pokanje kapilar dr. Ann Louise Gittleman phD predlaga naslednji protokol: - okrepiti delovanje nadledvičnih žlez z adaptogeni, kot sta ašvaganda ali rodiola – rožni koren, vitaminom C (naravni - camu camu, šipek, acerola ..2000 mg na dan) Delovanje nadledvičnih žlez podpirajo tudi šisandra, astragalus, sladki koren, grško seme triplat, damiana, cimet, suhi ingver, limonina lupinica, B6, B5, ginseng, goba cordyceps,  - okrepiti delovanje jeter in žolčnika- kot je opisano v objavi - uživanje mineralov : cink (v obliki cinkovega glukonata 100mg na dan tri tedne, nato 50 mg na dan), mangan (10 mg 3 x na dan), molibden (300-500 mcq na dan), žveplo MSM, kajti nivo bakra nižajo cink, molibden, železo, mangan - uživanje vitaminov, ki nižajo baker: Vitamin B3, B6, B9 v obliki metil folata – vitamin B6 in cink izboljšata metabolizem bakra - MAP aminokisline za vegane in vegetarijance, ki imajo zaradi uživanja oreščkov po večini preveč bakra - ko se baker začne izločati, ima oseba lahko tesnobo, glavobol, bolečine, zato naj uživa snovi za vezanje težkih kovin kot so opisane v objavi. Dr. Gittleman priporoča kavni klistir z ekološko kavo (coffee enema zjutraj enkrat na 14 dni ), hidroterapijo debelega črevesja, limfno drenažo

Obvestilo o strokovnem seminarju dne 13. 10 2018 v Ljubljani od 8.30 do 19.00.... INTENZIVNI SEMINAR o vplivu in mehanizmih delovanja ALUMINIJA na naše telo in zdravje ter o RAZSTRUPLJANJU IN REŠITVAH Vsebina: - mehanizmi škodljivega delovanja aluminija - načini testiranja, ki pokaže magnitudo problematike aluminija, toksičnost in njegove škodljive učinke v telesu - kako se uspešno lotiti razstrupljanja aluminija - kako spremljati blokade ki jih povzroča aluminij - poleg teoretičnih osnov bodo predstavljeni predvsem protokoli, postopki, vključno z praktičnimi demonstacijami - udeleženci seminarja bodo po seminarju vabljeni na »follow up« delavnice/webinarje kjer bomo spremljali konkretne primere Predavatelji: - Dr. Alfred Bogomir Kobal je starosta med strokovnjaki reševanja problematike zastrupitev z živim srebrom v Sloveniji. S posledicami 500-letnega rudarjenja v rudniku živega srebra v Idriji in škodljivimi vplivi živega srebra, ki obremenjuje okolje in zdravje ljudi se ukvarja že več kot pol stoletja. Izjemno dobro pozna nevarnosti te težke kovine. Kot mednarodno uveljavljen raziskovalec se je poglobil tudi v razpravo o avtizmu in cepivih ter spoznal, da lahko oba, tako živo srebro kot aluminij v cepivih, poškodujeta otroške možgane in gene. - Dr. Dana Flavin - Trenutno je predavateljica na »The Leicester School of Pharmacy« v »De Montfort University« v Angliji kjer poučuje farmakologijo nutrientov in zdravil brez recepta ki delujejo proti degenerativnim boleznim. Zadnjih 37 let se je v sklopu «Foundation for Collaborative Medicine and Research«, posvetila deljenju znanj na področju medicine, farmakologije in nutrientov z pacienti in kolegi po svetu. Zaključila je naslednja zobraževanja : - Psihologijo in Kemijo na "Loyola University" - diplomirala Farmakologijo na Čigaški Medicinski univerzi . - Zaključila študij medicine v Innsbruck-u v Austriji. - "Summa Cum Laude in Nutrition" Michael Fessler - 23 let je kot asistent in raziskovalec sodeloval z neurokirurgom David-om B. Maline.Preko testiranj vzorcev tkiv ki so bili vzeti v postopkih kliničnih poiskusov je odkril mehanizem povečanja aluminijevih soli. Praktični pomeni mehanizma delovanja ki vplivajo na natrij/kalij črpalko ki vpliva na celično funkcijo kože,posledično spremembo vzorcev potenja, motenega ravnovesja mineralov ki ga povzroča aluminija ki je "ujet" v tkivih vključno z reševanjem tega problema bo predstavil na seminarju. Kot eden vodilnih na področju interpretacije rezultatov testiranj stanja težkih kovin in mineralov v tkivih s pomočjo spektrofotometrične metode ima veliko izkušenj pri izobraževanju celostnih zdravnikov, naturopatov, terapevtov in "bioloških zobozdravnikov" Cena seminarja je 240 EUR, predavanja bodo v angleškem jeziku, razen predavanja dr. Kobala

Razstrupljanje od aluminija: Aluminij iz hrane težko prehaja skozi črevesno membrano, a deluje v sinergiji s pesticidom glifosat. Vežeta se in vstopita v kri, organe, tkiva in možgane, kjer povzročata vnetje, ki je vzrok nevro-degenerativnih bolezni, avtizma, Alzheimerja, raka dojk, bolezni ščitnice, avto-imunskih bolezni in bolezni kosti. V črevesju preprečuje absorbcijo mineralov iz hrane v kri. Zlasti nevaren je nano aluminij, ki ima učinek podoben hormonu estrogen in povzroča bolezni povezane s previsokim nivojem estrogena. Estrogenski učinek nano aluminija zmanjšujejo sezam, črni sezam in laneno seme, ki imajo fito-estrogene, ki se vežejo na estrogenske receptorje. Vir aluminija so zrak, alu-folija, deodoranti, konzerve, pločevinke za pijačo, cepiva, posoda iz aluminija itd....Ker se kopiči v kosteh, jih je potrebno razstrupljati 12 mesecev. Ali imamo aluminij v preveliki količini in je potrebno razstrupljanje, pokaže bio-resonanca podjetja Bio stile, ki se izvaja v nekaterih lekarnah. Snovi za vezanje težkih kovin ne jemljemo pred jedjo ali dve uri po jedi, da preprečimo vezavo na minerale iz hrane. Ne jemljemo jih hkrati z zdravili. Ker aluminij in pesticid glifosat delujeta v sinergiji, je potrebno tudi sočasno razstrupljanje od glifosata (več o tem je v moji objavi Razstrupljanje od pesticidov in gensko spremenjene hrane). dr. Dietrich Klinghardt za razstrupljanje od glifosata priporoča Zeo Bind - nano zeolit, Matrix Minerals od podjetja Bio Pure, adaptogene Deep Purple (acai jagode, granatno jabolko, klematska sliva), vitamin C iz šipka. - najti vire zastrupljanja z aluminijem in jih odstraniti - priprava organov izločanja, kot je opisano v objavi - magnezij je najbolj pomemben mineral za razstrupljanje, veže se tudi na aluminij in ga odvaja iz telesa - sok limone in limete odstrani nekaj aluminija - glavni mineral za razstrupljanje aluminija je naravni silicij, ki se jemlje skupaj z ekološkim jabolčnim kisom. Najboljši vir silicija je čaj njivske preslice, sintetični silicijevi produkti pa aluminija ne odvajajo. Dobre formule s silicijem so: Microsilica od podjetja Bio Pure (doza 100 mcq na 10 kg telesne teže), Bio Sil liposomski silicij (vstopa v mitohondrije, ki proizvajajo ATP energijo in v kosti ter jih razstruplja od aluminija) - prečiščeni nano zeolit clinoptilolit Zeo Bind od podjetja Bio Pure ali Cyto detox...veže glifosat, aluminij in druge težke kovine, vstopa tudi v možgane in jih razstruplja... - antioksidanti liposomski C vitamin, vitamin E in liposomski glutation - modificirani pektin citrusov Pecta Sol C- veže aluminij in druge težke kovine v črevesju, krvi, organih in celicah - ekološka želatina, ki ima 35% aminokislne glicin - Matrix Minerals - za glifosat, aluminij in druge težke kovine - bio-aktivni ogljiki – Bio Active Carbon Metchem - Metal Free – opisan v objavi - Heavy Metal Detox - opisan v objavi

Protokol razstrupljanja od živega srebra: - priprava organov izločanja, kot je opisano v objavi - najti vir zastrupitve z živim srebrom in ga odstraniti. Najbolj pogost vir so amalgamske zobne zalivke, iz katerih živo srebro prehaja v kri, možgane in druge organe ter se tam kopiči, če ima oseba zmanjšano moč razstrupljanja (genetsko ali zaradi preobremenjenih jeter). Drugi vir je morska hrana - tune in morski psi, nahaja pa se v obliki hlapov tudi v zraku - povečati je potrebno nivo telesnega antioksidanta glutation, ki razstruplja in varuje celice in možgane pred.živim srebrom. Jemlje se dodatek liposomski glutation, naravni vitamin C ( do 3000 mg na dan, camu camu, acerola, šipek) in N- acetyl cistein, ki zvišuje nivo glutationa in odvaja živo srebro iz telesa - podpora črevesnemu mikrobiomu s fermentirano hrano, vlakninami, fižolom, kajti če je mikro biom neuravnovešen. lahko živo srebro iz črevesja vstopa v kri. Dobre bakterije v črevesju razgrajujejo živo srebro in ga odvajajo iz telesa - bioresonanca bo pokazala ali telesu primanjkujeta cink in selen, ker sta potrebna za razstrupljanje od živega srebra. Dobra formula je Bio- selen+ cink - potrebno se je izogibati EM sevanju, WI-FI, telefonu, PC. Mikrovalovi iz telefona raztapljajo amalgam v zobnih zalivkah. tako da živo srebro v večji količini prehaja v kri in možgane. Mikrovalovi tudi blokirajo razstrupljanje - pomagajo dodatki: vitamin E, B kompleks, žveplo MSM, C vitamin, petršilj, česen, velike količine alge chlorella iz ekološke pridelave - zelo pomembna je dobra pretočnost žolča, kot je opisano v objavi - magnezij je en najbolj pomembnih mineralov za razstrupljanje, veže se tudi na živo srebro in ga odvaja iz telesa. Mažemo se lahko z magnezijevim oljem ali naredimo kopel iz soli mrtvega morja, ki vsebuje 31-35% magnezijevega klorida (prodaja se v trgovini Muller), Magnezij tudi razstruplja jetra. Pomaga tudi kopel iz ilovice Formule za odstranjevanje živega srebra: - Metal Free (opisan v objavi) - dr. Daniel Pompa priporoča Cyto Detox (opisan v komentarju št 29) - dr Mercola priporoča PCA-RX Toxin Removal, ki vsebuje bakterije Streptococcus Thermophilus, ki je tudi v jogurtu in odstrani najprej svinec, nato živo srebro iz tkiv, krvi in možganov - dr Jay Davidson priporoča Bio Active Carbon Metchem, ki vsebuje bio aktivne ogljike - dr. Dietrich Klinghardt priporoča Matrix Minerals, ki vsebuje bio aktivne ogljike- humično in fulvično kislino Bio aktivni ogljiki - humične snovi in fulvična kislina so najboljše snovi za razstrupljanje od težkih kovin in drugih kemikalij - -

Na FB sem od ene bralke ( objava ima do zdaj 5.200 bralcev) dobila naslednje sporočilo : Možu je bioresonanca pokazala nenormalno povišano živo srebro. Terapevt mu je priporočal kelacijo. Opravil je pet terapij, potem pa z njimi prenehal. Jaz sem imela pomisleke o tej terapiji prav zaradi uporabe sintetičnih preparatov. Zdaj iščeva varianto, kako se učinkovito in do telesa bolj prijazno razstrupiti. Variant je toliko, kot je trapevtov. glede na to, da ste sama šla skozi te faze, bi nama bila pripravljena kaj svetovati? Sama sva nagnjena k naravnemu zdravljenju, tako tudi živiva. Hvaležna vam bom za vsak namig. Konec sporočila Zato bom napisala še poseben protokol za razstrupljanje od živega srebra, ker tudi meni kelacija z umetnimi snovmi ni všeč, v objavi sem tudi napisala katere pomanjkljivosti ima, dodajam pa še članek, v katerem so navedeni možni škodljivi stranski učinki kelacije Med najbolj resnimi so poškodbe jeter, ledvic in možganov, epileptični krči in depresija kostnega mozga https://www.news-medical.net/health/Chelation-Therapy-Side-Effects.aspx

Francoski toksikolog prof. G.E. Seralini phD je preučeval učinek zelišč na razstrupljanje in ugotovil, da lahko jemljemo kombinacijo največ treh zelišč hkrati, ker v tem primeru spodbujajo gene, ki kodirajo encime za razstrupljanje celic ( npr. encimi cytochrome p 450). Pravi, da jih je najbolje uživati kot kulinarična zelišča z obrokom. Večja količina aromatičnih snovi namreč povzroči, da celice začnejo čistiti arome teh zelišč in ne strupe iz svoje notranjosti, če zaužijemo preveliko količino zelišč ali preveliko količino različnih zelišč hkrati. Najbolje je uživati lokalno pridelana zelišča ali iz vrta, ki spodbujajo apetit, ker v tem primeru aktivirajo izločanje sline, želodčnih sokov in jetrnih encimov ter stimulirajo razstrupljanje celic.

Dr Jay Davidson za vezanje strupov priporoča aktivne bio ogljike, kot sta fulvična ali humična kislina (Bio active carbon). V kapsuli je 33% dolgoverižnih, ki ostajajo v črevesju, in se vežejo na strupe, ki jih prinese žolč v črevesje. 33% je srednje verižnih molekul, ki prehajajo skozi steno črevesne sluznice in čistijo kri, 33% pa je kratkoverižnih, ki so tako majhne molekule, da lahko prehajajo skozi črevesno sluznico v kri in od tam tudi v celice ter možgane in jih razstrupljajo. Bio active carbon One je za težke kovine in pesticide, kot je glifosat iz Round Up od Monsanta. Bio active carbon plus pa je za biološke toksine, ki jih sproščajo paraziti ( zato so dobri tudi, ko delamo anti-parazitno terapijo) Bio aktivni ogljiki pa se ne vežejo na esencialne minerale in vitamine.

Vse, ki vas zanima razstrupljanje, vabim k branju objave, ki sem jo dopolnila s spoznanji Heavy Metals Summit, kjer je predavalo 33 ameriških strokovnjakov za razstrupljanje.......večinoma zdravnikov holistične medicine....... Funkcionalna ali holistična medicina išče vzroke bolezni in ne zdravi le simptomov.....temveč odpravlja vzroke Med glavnimi vzroki bolezni so: - nezdrava prehrana in premalo gibanja - negativna čustvena stanja, stres in travme - strupene kemikalije in težke kovine, ki so v vodi, zraku, kozmetiki, hrani ... - paraziti, ki povzročajo kronične infekcije in z izločki zastrupljajo telo Temelj zdravja pa je zdrava črevesna flora, ki med drugim nevtralizira mnoge toksine v hrani in s tem razbremeni delovanje jeter ter blaži vnetja, ki jih povzročajo izločki parazitov in strupi

V DM na žalost ne prodajajo več soli iz Mrtvega morja, ki ima zelo veliko vsebnost magnezija in se uporablja za kopel. Dobi pa se po zelo ugodni ceni v Mullerju

Aluminij se kopiči predvsem v možganih (demenca), jetrih, žlezi ščitnici, pljučih in kosteh. Glavni organ za razstrupljanje tega so jetra, ki so obremenjena zaradi številnih funkcij, ki jih opravljajo Hrana, ki čisti jetra pa je : česen, orehi, avokado, rdeča pesa, zeleni čaj, regrat, začimbe črna kumina, rožmarin in kurkuma ter pegasti badelj

O ne Grega....v tekstu nisem ničesar spreminjala......le da ti površno bereš :(

Greg...tudi dr. Lawrence Wilson ni neumen in se je zavaroval pred takimi kot si ti z **disclaimer**, ki si ga navedel v ...#14

Greg Zupan.....tudi jaz ničesar ne trdim....samo domišljijsko razmišljam o razstrupljanju.... ljudje pa so dovolj pametni, da se bodo sami odločili kako in kaj bodo naredili ;))

Zanimiv je tudi protokol Dr. Klinghardta, ki za izplavljanje uporablja čemaž in koriander, za vezavo in odstranjevanje živega srebra iz telesa pa algo klorelo. Koriander, imenovan tudi kitajski peteršilj, mnogi prehranski strokovnjaki dobro poznajo kot rastlino, ki veže živo srebro. vir: Cirila Štuber in Mojca Vozel v pogovoru z dr. Alfred Kobalom, december 2015 http://naravnaimunost.si/Razprave/intervju12.php

Zanimiv je tudi protokol Dr. Klinghardta, ki za izplavljanje uporablja čemaž in koriander, za vezavo in odstranjevanje živega srebra iz telesa pa algo klorelo. Koriander, imenovan tudi kitajski peteršilj, mnogi prehranski strokovnjaki dobro poznajo kot rastlino, ki veže živo srebro. vir. Cirila Štuber in Mojca Vozel v pogovoru z dr. Alfred Kobalom, december 2015

Grega Zupan pravi......da me zaradi tega članka lahko nekdo toži......ker nisem strokovnjak za razstrupljanje torej, vsi ki me mislite tožiti, prosim ne berite tega članka, ker res nimam denarja za tožbe :)))

raziskave so pokazale, da korinader v kombinaciji z algo chlorello v 42 dnevih odstrani velike količine težkih kovin iz telesa: 74% aluminija, 91 % živega srebra in 87% svinca...... .koriander odstranjuje toksine iz tkiv in organov, ti se potem kopičijo v krvi, od tam pa jih odstranjuje alga chlorella

Gregor Škerl......hvala za koristno informacijo o delovanju konoplje na razstrupljanje od težkih kovin

Mislim, da lahko rečemo, da je zdravnikom res do zdravja ljudi, ampak teorija, dobra ali pa ne, je tako trdo zasidrana v mnoge od njih, da vidijo samo to, kar pravi medicina ... Tako je tudi s cepivi in raznimi zdravili, ki (morda) pomagajo, hkrati pa povzročajo toliko sekundarnih hudih učinkov ...

K tekstu pa dodajam: konoplja je izvrsten detoksifikator, čistilec težkih kovin v telesu. Deluje tako, da "topi" vezi težkih kovin, ki so namesto mineralov, ki so jih izrinile, vrinjene v molekularne formule. Tako se težke kovine potem vežejo na antioksidante in na elektrolite - soli, s katerimi so potem s sečom odplaknjene iz telesa.

Radmila, zdravniki so se zavezali s Hipokratovo zaprisego k delovanju v dobro ljudi zato je njihov primarni interes skrb za zdravje ljudi.

Dajana <3

detoks... 037000

Stoyan....to jim ni v interesu, ker je preveč preprosto in poceni :))

lepo draga Radmila, da si objavila ta članek, res razstrupljanje telesa bi morali priporočati vsi zdravniki, ki jim je do zdravja njihovih pacientov, ne pa samo do provizij farmacevtskih korporacij.