Se vračamo nazaj v socializem?

Objavil/a Rak stari, dne 2017-03-01 ob 09:58:15

Vse kaže, da se Slovenija proslulemu in na zunanjih posojilih ter visokih davkih temelječem socializmu sploh ne zmore oziroma noče odreči. Pravzaprav ne gre za državo Slovenijo kot na ustavi in demokraciji temelječo državo po njenem odhodu iz bivše Juge, temveč za državo Slovenijo, ki je krepko skrenila iz svoje začrtane in pričakovane poti.

To mojo bojazen, da se kot zgleda spet na nerevolucionaren način vračamo nazaj v socializem kakršne koli oblike že, namreč sprožajo nekateri zgrešeni ali pa namerni daljnosežni in kratkoročni ukrepi zadnjih vlad in ministrstev od Pahorjeve vlade naprej, na ekonomskem, gospodarskem, bančnem in socialnem področju, večinske odločitve levičarskih strank v zakonodajnih postopkih v parlamentu, ravnanja in odločitve še vedno kontinuitetno usmerjenega pravosodja, včasih tudi v službi dnevno političnih potreb. Enako je tudi glede državnih finančnih inštitucij, ki obvladujejo in usmerjajo denarne tokove še vedno po poznanih metodah in načinih iz svinčenih časov, ko se je na osnovi politične ali oblastne moči nekje ali nekomu vzelo ter dajalo tja, kjer so bili oziroma so danes problemi take ali drugačne vrste. Danes se državna pomoč spet daje predvsem tja, kjer se pridobivajo volilni glasovi za nadaljevanje vladajočega političnega statusa quo – torej za nadaljnje parazitsko izčrpavanje izvorov sredstev in obvladovanje neukih in naivnih množic v korist vladajočih struktur.

Da naštejem samo nekaj zame zgrešenih ukrepov zgoraj omenjenih oblasti in oblastnikov v preteklosti:

-        Državno reševanje Probanke, Factor banke in SIB banke v korist tajkunskih lastnikov,

-        dokapitalizacija NKBM s sredstvi državnih elektro podjetij,

-        127 milijonske finančne pomoči Cimosu v preteklih letih,

-        pokrivanja milijardnih finančnih lukenj v NLB z davkoplačevalskim denarjem,

-        finančna pomoč Muri s strani Pahorjeve vlade,

-        nepotrebne izgube denarja ob prodaji Mercatorja zaradi političnih preigravanj,

-        finančne in lastniške malverzacije pri reševanju Elana,

-        …….

Ti ukrepi so bili večinoma zgrešeni in neuspešni, povzročali so in še nove probleme in omogočajo ponovne nepravilnosti in malverzacije, zakrivanje kraj državnega premoženja in sredstev ter neracionalno trošenje davkoplačevalskega denarja ali najetih tujih posojil.

Kronski primer ponovnega neracionalnega ukrepanja in postopkov v zvezi z njim pa je zadnji poskus prodaje Cimosa – diletantsko ali pa namerno takšno ravnanje zato, da je zadeva spet padla v vodo in je s tem ponovno omogočeno vpletanje države v usodo gospodarstva z davkoplačevalskim denarjem. Kaj bi še našteval, že (pre)večkrat videno, točno to pa sem tudi pričakoval, da se bo zgodilo.

Od socializma ni pričakovati dolgoročnih učinkovitih rešitev za materialno in družbeno izboljšanje stanja tistih, v »imenu« katerih se nesposobni levičarski politiki «borijo« za njihovo eksistenco. Socializem je bil v svoji zgodovini doslej uspešen le v »socializaciji« izgub, visoki inflaciji, ki je požirala prihranke ter nenehnemu zunanjemu zadolževanju za pokrivanje manjka, kar pa s svojim videnjem in vodenjem gospodarstva ni nikdar uspel zagotoviti, tudi z mizernim plačevanjem delavcev ne.

Ni zaman dejala Teatcherjeva – socializem lahko uspeva le, dokler je zanj zagotovljen denar. Velja pa tudi tisto – če bi socialisti poznali ekonomijo, ne bi bili socialisti.

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
8
rastko plohl
0
Mar 02, 2017
nas je že preko 4.400, podpiši z nami na tej povezavi in jo deli:
https://www.pravapeticija.com/ustavna_pobuda_zaradi_razlastitve_nas_dravljanov

USTAVNA POBUDA ZARADI RAZLASTITVE NAS DRŽAVLJANOV - Pravapeticija.com

  Mi, skupina državljanov Republike Slovenije različnih nazorov, poklicev in položajev, smo se odločili, da vložimo usta
#8
Rak stari
2
Mar 01, 2017
Spoštovani Abram, dolgo sem verjel v postulate socialistične ekonomije, a v praksi se mi je ta teorija v reševanju dejanskih problemov in težav vedno sfižila. Po upokojitvi sem sistematično pričel brati in razumevati svetovne velikane in Nobelovce s področja družbe, ekonomije, sociale ... Počasi sem spoznaval bistva mojih preteklih zablod in pokvarjenost družbe, ki je podpirala to, kar se nam je in nam se še dogaja.
Seveda ne mislim odnehati s svojim razmišljanjem in kritičnimi zapisi, saj je moj moto na blogu jasen - pišem zato, ker čutim, da moram, pišem o tem, o čemer razmišljam, pišem tako, kot pač znam.
Iskrena hvala za mnenje in nasvet!
#7
abram1b2 Cej
3
Mar 01, 2017
Rak stari :)*
Rado rad pametuje, a malo razume.Ekonomija se ukvarja z vprašanji :Kaj Zakaj in za Koga.
Imamo plansko in sintezno ekonomijo.Potem mikro in makro.Slovenija nima trenutno ekonomije ki bi odgovorila Kaj prozvajati tržiti,Nima odgovorov Zakaj in nima odgovorov Za koga? To pomeni Slovenija ima stihijsko ekonomijo,ki ne more dati rezultatov. Politična ureditev nima z ekonomijo nič,če ta ne zna opredeliti teh treh osnovnih vprašanj : 1 Kaj 2. Zakaj in 3. Za koga ? Upam,da sedaj vsak tumpek lahko razume osnove ekonomije. Rak stari,ti samo piši in se ne oziraj na papagaje! :)*** Moja misel:Pri ekonomiji je najvažnejše stanje zavesti, morale in etike v državi in svetu.
#6
Branko Gaber
3
Mar 01, 2017
Vse je po starem, že dolga leta. Menjali smo sistem na papirju, na položajih so pa še vedno iste sile, ki delajo tako, da je njim prav. Tako je bilo tudi pred letom 1990. "Novi" sistem tega ni preprečil.
#5
Rak stari
2
Mar 01, 2017
Rado, niti na misel mi ne pride, da bi te poskusil prepričati o nasprotnem. Morda samo to, kako pa bi ti poimenoval tisti sistem v katerem smo živeli in so se take stvari redno dogajale, samo da o tem ljudstvo ni smelo kaj dosti vedeti. Kar se pa ekonomije tiče pa priznam, da sem analfabet, moral sem se je namreč učiti tam nekje 1980-tega.
Glede tistih ameriških 800 milijard pa le to, država je seveda pomagala, a kolikor vem je dobila nazaj ta denar, ko so si podjetja in banke spet opomogle. Se je pri nas že zgodilo kaj takega?
#4
Sponko
0
Mar 01, 2017
*Rado K.
Kakšno mnenje imaš o Kitajski obliki, kapitalizma&socializma;?
#3
Rado K.
0
Mar 01, 2017
Še en komentar moram napisati. Čisto iz sebe sem, nad tvojim neznanjem ekonomije. /pa saj nisi edini, cele množice istomišljenikov imaš, ki se prav tako ne spoznajo na ekonomijo in pametujejo na veliko./

Veš katera je največja socialistična država na svetu (po kriterijih, ki si jih ti uvedel na tem blogu)?
ZDA!!! SIC!

Na začetku izbruha krize, leta 2008, so ZDA vrgle v pomoč svojemu gospodarstvu neverjetnih 800 milijard dolarjev! Največji socialistični transfer v zgodovini sveta!

Jasno, da mora država ščititi svoje gospodarstvo, svoja delovna mesta.
Kaj bi pa ti ščitil Rak? Delovna mesta globalistov?
#2
Rado K.
0
Mar 01, 2017
Rak,
zdej si pa čist iztiril. Imamo pogoltni, iztirjeni, nebrzdani kapitalizem - brez vsake konkurence. Zdaj res ni čas za kritiko socializma.
Če se pa nam res obeta socializem, je to lahko le zaradi tega, ker kapitalizmu ni uspelo!
#1
Rak stari
Rak stari
Objavil/a 2017-03-01 09:58:15 (Mar 01, 2017)
Starejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Se vračamo nazaj v socializem?
Vrnitev državnih arhivov Republike Sovenije iz Beograda
Inavguracija predsednika ZDA Trumpa ter naš medijski antitrumpizem
Dileme ob beračenju
Prazniki so tu ....
Viceguverner BS Milan Cvikel? Pa ja ne!
Da te kap ... le doklej še?
Živel prihajajoči 1.maj - praznik (ne?)dela
Hoteli smo ...... zdaj pa imamo
Saj ni res, pa je - moje velikonočno darilo naivnim in nepoučenim Slovencem
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
IŠČI PO ARHIVU
Januar 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj