Latentni geji in njihove žene

Objavil/a Roman Vodeb, dne 2015-06-30 ob 09:31:32

Tale intervju sem dal pred kakšnim mesecem za revijo Gloss. Govori pa o latentnih gejih, ki varjajo svoje žene z moškimi.

1. Kako feminizirana je slovenska družba in ali pravi moški sploh še obstajajo?

Kdo je pravi moški, se najbolj in največkrat sprašujejo tiste normalne ženske, ki so rasle v tradicionalni družini z močnim in pozitivnim likom očeta, ki so ga imele rade, on je bil pa dober do njih, in mamo, ki je imela dober odnos s svojim možem, hčerkinim očetom. Normalne, torej feminilne/ženstvene ženske, ki so razvile feminilno spolno identiteto in željo po možatem moškem – katere epicenter je manifestna želja po penisu in mnogimi faličnimi atributi, ki naj bi jih imel (pravi) moški – obupujejo nad sodobnimi moškimi, ki niso več pravi, premalo so možati/falični, premalo »dajajoči« in premalo zaščitniški do žensk. Normalna ženska je zaradi vaginalno-klitoralnega diktata »sprejemajoča« in na nek način karakterno nemočna, svojevrstno šibka – zato potrebuje dajajočega faličnega, možato zaščitniškega moškega. V paketu »ne-pravega« moškega pride tudi  marsikakšna »smet«; in najhuje je, ko so ti novodobni kvazi-moški moralno pokvarjeni – nekateri med njimi imajo celo motnje oz. nihanja v spolni identiteti.

2. Kdo ob dejstvu, da mož vara ženo z moškim bolj potrebuje strokovno pomoč? Žena ali mož? Kakšna naj bi strokovna pomoč sploh bila in ali ste imeli v svoji poklicni praksi tak primer?

Ženska oz. žena/partnerica v tem primeru rabi strokovno pomoč v toliko, kolikor ima »(z)moten« okus, kdo je pravi moški, pa tudi v primeru, če se počuti precej depresivno in patološko ljubosumno. Z izbiro moškega imajo navadno probleme tiste ženske, ki kot deklice niso bile deležne normalnih, torej dobrih očetov. Jasno pa je, da je moški, ki vara žensko z moškim, precej (z)moten, v smislu spolne identitete in spolne želje. Moškega navadno v biseksualnost vlečejo oz. silijo spolne zlorabe, ki jih je doživel v otroštvu. Največkrat gre za homoseksualne (pedofilske) spolne zlorabe. Pogosto pa je v ozadju moške biseksualnosti (in homoseksualnosti) tudi napačno razrešen Ojdipov kompleks (v primarni družini). V tem primeru je problem preveč falična (ojdipska) mama in (hkrati) premalo možat in premalo avtoritativen (ojdipski) oče, ali celo odsoten ojdipski oče (ali celo odsotna mama). Vse kar se otroku zgodi v otroštvu – npr. do 6 ali celo 8 leta starosti – je domala nemogoče predrugačiti, še manj pozdraviti, ker ne gre za bolezen, pač pa osebnostno oz. seksualno motnjo oz. specifiko, ki se jo kvečjemu lahko omili s kakšno dobro oz. prefinjeno psihoterapijo. Ampak, kolikor vem, se redko kateri psihoterapevti upajo in drznejo v to sršenje gnezdo, saj si vpleteni to niti ne želi. To niti ni »modno« oz. v tej/dandanašnji strokovni psihoterapevtski doktrini ni v navadi. Če se k meni zateče kakšen gej oz. biseksualec po nasvet – v smislu nihanja v spolni identiteti –, mu ne svetujem oz. se ne pogovarjam v smer, da je homoseksualnost in/oz. biseksualnost nekaj popolnoma nesprejemljivega. Psihoterapevtska intervencija v spolno identiteto je zelo delikatna in nehvaležna. Navadno si niti nihče – mislim na geja ali biseksualca – ne želi, da bi kdo psihoterapevtsko dreznil v njegovo spolno identiteto in/oz. spolno željo. To si navadno želijo kvečjemu partnerji oz. starši, bratje, sestre in ožje sorodstvo dotičnega geja/biseksualca. Da bi se meni osebno ženska prišla pritoževat, da jo moški vara z moškim, niti nisem imel. Vem pa, da takšne ženske niso klasično ljubosumne, pač pa grozljivo skesane in najpogosteje hitro vržejo puško v koruzo in se niti ne borijo za ohranitev oz. vzdrževanje takega patološkega odnosa. Z moškim (kot seksualnim konkurentom) pač ne morejo tekmovati, ker niso ustrezno genitalno opremljene.

 

3. Zakaj se moški zatekajo k ljubimcem?

Moški, ki prevara žen(sk)o z moškim, največkrat pomeni, da je bil sam spolno zlorabljen tako, da mu je homoseksualna spolna izkušnja iz otroštva ali pa pedofilska spolna zloraba kontaminirala spolno željo. Miselni odtis, ki si ga je kot otrok ustvaril v glavi v povezavi s spolnim uživanjem, je v resnici kriv, da takemu moškemu spolna identiteta oz. spolna želja zaniha k istemu spolu, torej v homoseksualnost oz. biseksualnost. Najbolj problematične so tiste (pedofilske) spolne zlorabe, kjer je žrtev (deček) na nek način (fiziološko) uživala. Tu je seveda aktualen še ponesrečeno razrešen oz. nerazrešen Ojdipov kompleks. V teoriji spolnosti oz. iz  psihoanalize pa tudi vemo, da se spolna želja z leti skrha oz. naveliča strastno želeti. V tem primeru je menjava spola spolnega objekta v spolnih praksah lahko »nekaj novega«, nepreizkušenega, adrenalinskega, ki se – če ni začinjena z gnusom – lahko prelevi v svojevrstno strast, pohoto oz. užitek, predvsem zato, ker gre za konceptualno (bistveno) drugačno spolno prakso. Ampak v tem primeru vendarle mora obstajati neka infantilna dispozicija, da se nekdo lahko poda v spolno avanturo z istim spolom. Takšna dispozicija je navadno prav ojdipalna – v smislu, da je (falična) mamica dečka preveč fizično kaznovala, očka pa je bil hkrati do njega preveč materinsko nežen.

4. Ali je homoseksualnost oziroma biseksualnost motnja oziroma samo stvar izbire, morda celo prirojena?

Homoseksualnost – moško in žensko – je izjemno težko proučevati, ker nobenega homoseksualca v resnici ne zanima, zakaj je gej/lezbijka, in se ne bo pustil izpraševati in proučevati, zakaj je spolno usmerjen k istemu spolu. Lezbičnost in gejevstvo je potrebno proučevati ločeno, torej drugače. Prakticiranje seksa z istim spolom je pri ženskah lahko nekaj običajnega – ker je imela deklica kot prvi objekt želje mamo, ki je istega spola kot ona sama. Za prakticiranje seksa z istim spolom imajo ženske infantilno, torej predojdipalno dispozicijo. Prakticiranje seksa z istim spolom se ji načelom ne gnusi na tak način kot (normalnemu) moškemu. Ženska si na nek način lahko izbere za svoj objekt želje isti spol, torej žensko, ker njeno nezavedno to njeno istiospolno izbiro tolerira oz. ji je celo malce naklonjeno. In ko se zgodi v takšni istospolni praksi še fiziološki užitek – predvsem orgazem – ji to »kontaminira« spomin na to prijetno/orgazmično izkušnjo. Pri moškem je stvar bolj jasna – v smislu, da moški ne more seksati z istim spolom kar tako, torej, da bi se »svobodno« odločil, ali pa na neko zunanjo pobudo pristal na seks z istim spolom. Moški gnus do seksa z istim spolom je prežet tudi s hudim odporom, torej z agresivnostjo. Tistim moškim pa, ki se jim spolna želja začne želeti isti spol, je zagodlo otroštvo – bodisi spolna zloraba, ali pa ponesrečeno/nepravilno razrešen oz. nerazrešen Ojdipov kompleks (znotraj primarne družine) – problematična je predvsem vloga matere v otroštvu. Vsaka ojdipalna anomalija seveda še ne pomeni nihanje v spolni želji/identiteti. Otrokov odnos s staršema – posebej z očetom in posebej z mamo – zaznamuje spolno željo; in če se spolna želja zavozla oz. pobezlja, se je treba vprašati, kakšno vlogo ima pri tem starš istega spola in/oz. kakšno starš nasprotnega spola. Določeni tipi homoseksualnosti so lahko tudi prirojeni – bodisi povsem gensko, bodisi se je materi zgodila neka anomalija v nosečnosti. Takšnim gejem/lezbijkam se ne da pomagati z nobeno psihoterapijo. Variacij na temo nihanja spolne identitete je kar nekaj. Obstajajo moški, ki bi si radi dali operativno spremeniti spol v žensko – zato, da bi lahko zaživeli lezbično življenje. In obratno: obstajajo ženske, ki niso lezbijke, pač pa bi si želele spremeniti spol (v moškega), zato, da bi bili geji.

 

 

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
2
Sponko
0
Jun 30, 2015
*rastko p. - tako dobro in z občutkom za enostavno razlago si povedal lasten vidik, da ti prisodim, čebelico.
#2
rastko plohl
1
Jun 30, 2015
napačno kanaliziranje seskualne in čustvene energije
oziroma razosebljevanje
vodi jih ideologija večvrednosti (ki se jo poučuje v zaprtih krogih) nad heteroseksualci z dogmo ujetosti duše v nekem telsu in da duša nima spola in, da heteroseksualci tega ne vedo in so zato nižja bitja, na nižji razvojni stopnji
s tem ko spolno občujejo ali se ljubi z drugo dušo, skrbno izbrano, da je le ta ujetnica telesa istega spola
ravno s to izbiro negirajo lastno dogmo, da duša nima spola ampak ima spol le telo in v nasprotju z brezpolno dušo izbirajo le isti telesni spol in se te brezspolne duše družijo le s telsi istega spola,
dekadenca razvrat, ki bo (je že) uničil zahodno civilizacijo, ne vojne in ne revolucije in ne elementarne katastrofe
homoseksualnost je nasprotje evolucije in je pot nazaj, ko so živa bitja bila nespolna in so se le delila na dva dela itd, šele nato je prišla razlika v spolih in razmnoževanju med ženskim in moškim bitjem, enako je pri živalih in rastlinah...
homoseksualnost je tako oseben ponesrečen preskok ali padec,
ko se mora vsako človeško bitje zavestno odločiti za heteroseksualno bivanje (nedekadentno) in tisti, ki tega ne store.........postanejo ali ostanejo homoseksualci, ker niso mogli sprejeti svojega jaza ali biti in prinesti potrebne odločitve v določenem odločujočem trenutku...so kapitulanti bivanja in civilizacije#1
Roman Vodeb
Roman Vodeb
Objavil/a 2015-06-30 09:31:32 (Jun 30, 2015)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Nekaj čivkov (o COVID19) in boju za oblast
Psihoanalitični vidiki psihičnega funkcioniranja športnikov - 3. del
Zdrs psihiatrinje dr. Biserke Ilin
Psihoanalitični vidiki psihičnega funkcioniranja športnikov - 2. del
Psihoanalitični vidiki psihičnega funkcioniranja športnikov - 1. del
»Strokovnjaki« in strokovnjaki – ali: KJE STE PSIHIATRI?!
Maske?! Nujne, a nevarne!
Razumevanje teorije zarote skozi psihoanalizo (COVID19)
Teorija zarote, COVID19, cepljenje ...
Kritika psihiatrije (skozi psihoanalizo)
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
ŠPORT
(19)
LGBT
(17)
ZZZDR
(13)
CSD
(6)
RAAM
(5)
geji
(4)
eu
(4)
1968
(4)
Film
(3)
MOM
(3)
FDV
(2)
WC
(2)
ONA
(1)
FF
(1)
RTH
(1)
LMŠ
(1)
seks
(1)
self
(1)
DUTB
(1)
sd
(1)
sex
(1)
oče
(1)
mati
(1)
NOB
(1)
SURS
(1)
RKC
(1)
tek
(1)
FSD
(1)
gurs
(1)
OKS
(1)
SKZP
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Oktober 2020
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj