Članek
Učili naj bi se vse življenje!
Objavljeno Jan 24, 2017

Prijazno, zanimivo, živahno življenje dosežemo le, da se celo življenje učimo, želiš spoznavati, iskreno čutiti, misliti in aktivno delovati, ljubiti in rad imeti.
Reči si morate: »To si želim in nič drugega!..., za to pa se moramo potruditi!«

Vedno moramo strmeti za tem, da se izpopolnjujemo in izoblikujemo v dobro in razumno osebo, človeka, ki že na vzven deluje prijetno, ne odbojno. Nikoli se ne imejte za dovolj pametnega in vedno je dobro sogovorniku pokazati skromnost v nas samih.

V življenju se ni nikoli prepozno naučiti še kaj novega, nam neznanega. Prijazno in z zanimanjem je potrebno slediti- sprejemati od drugih zdrave lastnosti in lepe misli človeka, ki pozitivno vplivajo na nas in na druge, učenje pa je tisto, ki nas bogati in privede do prave razsodnosti.

Povsem drugače se bomo obnašali do drugih ljudi, z prijetnimi in ne odvratimi zateženimi občukti, temveč z načeli zdravih vrednot, ki v človeku izražajo duhovno rast in ljubezen.

V takih okoliščinah, bomo obkroženi in vedno cenjeni od vseh, ki jih srečujemo in svojih bližnjih, zato se splača truditi in slediti tistim, ki jih je vredno posnemati.

Življenje nas vedno znova in znova preseneča, nam na pot postavlja nova spoznanja, nova velika ali majhna presenečenja, nova vprašanja, nova znanja in če imaš um odprt in srce na pravem mestu, si dovolj radoveden učenja, ni nikoli dovolj oz. konec....

Vsem se lepo zahvaljujem na lepih komentarjih Rastko, Andrej, Abram, Azra, Zim Zelen in veseli me, da se vas je dotaknil ta moj prispevek...

Azra :) Kaos je značilen za sedanjo dobo.Mi smo inteligentnejši in vse bolj zbegani v delovanju in v življenju. Mi sami nismo tega še ozavestili.Strah nas je... podzavestno... prihodnosti.

Abram, višji nivo? Po moje drsimo samo nižje.

Romano, ta tvoj zapis bi treba poslati na davčno, na upravne enote, izvršiteljem, bankam, sodiščem .... Vsem, ki delajo z ljudmi in za ljudi. Če bi se držali tega "budi čovjek" bi bilo za vse lažje. Tako pa uničujejo male ljudi, medtem ko gredo veliki mimo. Davčna uprava je pravi primer tega.

Andrej :)* Misliš kontrirati? Resnice se danes sploh ne da govoriti! Svet je v kaosu,pred prehodom na višji nivo.:)*

Andrej :)* Poglej moj komentar 11# Mogoče boš kaj dojel? Ne pričakujem,da mi potrdiš,če ti misliš drugače.:)*

Potem so si izmislil ledeni Antarktiko in Arktiko Andrej? Kako pa ZEmlja regulira povprečno zračno temperaturo in vodne tokove,da ta ne preseže Curieve kritične temperaturne točko 16 C ? Ti to sigurno veš ?:)*

Študijo, ki so jo objavili v internetni izdaji publikacije Science Express, so s pomočjo najbolj naprednih tehnologij opravili na dveh ledenih gorah v Wenddelovem morju. Ugotovili so, da imajo ledene gore – število slednjih je v zadnjih letih zaradi globalnega segrevanja naraslo (zadnje meritve kažejo, da pokrivajo kar 11 tisoč kvadratnih kilometrov površine), velik vpliv na morski ekosistem. Vir: Dnevnik In zato ledene gore ne obstajajo?

*Andrej. Jaz ti zaupam, tvoj um je ledeno hladen, kristal. V njem je zapisano vse. Dešifrant je v tvojih rokah, uporabi ga.

ja

Se strinjam Romano:)*

Super Rak, prav veselilo me je, ko si napisal od svojih vnukov, veliko ljudi ne ve, kaj vse zamuja, ker ne sledi otroškemu umu, ki je že marsikoga popeljal v resno razmišljanje. Zaradi otroške iznajdljivosti so nastala velika podjetja. Morda bo šlo komu na smeh, samo to je resnica...

Jaz se učim še danes, več kot tričetrt stoletnik, delno na osnovi svojih spoznanj, delno od drugih in delno iz knjig, forumov ter ne nazadnje od svojih vnukov ....