Članek
Ja, briga me za Slovenijo!
Objavljeno Jun 25, 2016
Pred leti je eden naših otrok dobil tako posrečeno majčko!
Z napisom "Briga me!
Ja, briga me zate in za vso Slovenijo!"
Še vedno mi je ta majica ljuba!
Ponavadi izrek "briga me!" pomeni isto kot zamahniti z roko, češ: Kaj me briga!
Taka je bila tudi prva misel, ko sem slišala pesem Briga me zate in za vso Slovenijo!






Šele kasneje sem ZARES slišala besedilo!
Pa še kako jih/nas briga zate, zase, zanj ..., za vso Slovenijo!


Briga me zate in za vso Slovenijo,
za ljudi, ki bežijo, zatočišče iščejo,
za mlade in te, ki se zvečer spozabijo,
za otroške oči, ki življenja prosijo.

(del pesmi)

Slovenija, rada te imam!
* Ni mi vseeno za sodržavljane. Rada bi, da bi rasli v sočutju drug do drugega, da bi rasli v obzirnost, iskali in našli drug pri drugem tisto, kar nas povezuje, kar nas dela srečne, zadovoljne ... In da bi sprejemali drug drugega tudi v drugačnosti. In želim, da bi spoštovali medsebojno svobodo in z drugačnostjo "ne zganjali" nasilja nad drugimi.


* Ni mi vseeno za otroke. Želim si, da bi bilo vzdušje v državi svetlo, optimistčno, da bi bilo vzdušje, v kakršnem se človek dobro počuti - in upa Biti. Želim, da bi ljudje upali imeti otroke in da bi v tem videli zanesljivo prihodnost.


* Ni mi vseeno za našo zemljo. Rada bi, da bi jo varovali in čutili z njo. Da bi se zavedali, da smo le "najemniki", da nam je zemlja posojena ... in da jo moremo varovati in ljubiti ... tudi za zanamce ...


* Ni mi vseeno za to, kako se čutimo varne. Rada bi, da bi bolan človek lahko zaupal zdravstvu ... Rada bi, da bi zdravstveni delavci, prav tako tudi mi vsi, res spoštovali življenje od začetka do naravnega konca.


* Ni mi vseeno za šolarje. Rada bi, da bi se učitelji in učenci medsebojno spoštovali in z veseljem sprejemali tudi odgovornosti, ne le pravice.


* Ni mi vseeno za osamljene predvsem hribovske kmetije. Želim, da bi kmetje ne izgubili upanja in da bi se izkazalo, da je upanje realno, ne le utopija.


* Ni mi vseeno za mlade brez dela in za stare, ki se še ne morejo upokojiti, pa bi se radi. Želim si, da mladi dobijo delo - želim si, da bi spoštovali delo in ga odgovorno opravljali. Tudi z dobro opravljenim delom (mlademu) človeku rasteta samozavest in zadovoljstvo. In stari ljudje naj z veseljem pogledajo na leta, ki so jih prehodili in z zaupanjem preživijo dni, ki so jim še ostali.

Babica <3 sonakladač ... nakladač pač ...