Članek
Strašna zelena pošast :) (bogomolka)
Objavljeno Aug 24, 2016






Ojej, po roki
sprehaja se strašna
zelena pošast.







O bogomolki marsikaj "strašnega" piše - da npr. poje miš ali pa zlato ribico ...
Npr. tukaj nekaj zanimivosti.

http://www.aura.si/varljiva-poboznost-navadna-bogomolka/

Anka, a res, večkrat jo srečaš? Jaz mislim, da je jaz ne, ampak saj res kobilic tudi ne opazujem zelo natančno ... BTB

ja, zanimiva žival, v Čebelici Maji predstavljena kot grozna pošast.....večkrat jo srečam v svoji okolici

Lara, super, da sem se oglasila s tem pri tebi in si me opozorila, po moje si bom zapomnila za "vse življenje" :D Marsikaj preverim v slovarju, tega pa nisem. :)

Ja, si uspela še mene zmest, ker si običajno tako knjižna... Če pogledaš moj spodnji komentar ti bo kuj jasno. Šla preverjat, ker si me navdala z dvomom in sem se uspela prepričati, da molji niso imeli krilc vmes ;) :) :D Pa eto. Dokaz, da se celo življenje učimo, medemo in da se imamo priložnost dograjevati, v kolikor le emšo dopušča ;) :) :)

Lara, kako sem ti hvaležna, da si me opozorila na napako!! Veliko mi pomeni, da ni napak - pa mi je "ratala" :) J mi ni bil odveč, lepše se mi ej videlo - saj ga pogrešam, ampak knjižno slovenščino pa le sprejmem - ponavadi :) Kaže pa, da obstaja več različnih bogomolk - poleg vsaj dveh živalskih vrst s tem imenom sem se pohecala še s "človekinjami", ki molijo :) https://www.google.si/search?q=bogomolka&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjwnunUkNrOAhWD7xQKHSYrAXgQ_AUIBigB

Se mi je kar zdelo, da nekaj ne štima. So bogomolke in ne bogomoljke... z molji zaenkrat še nimajo velike veze ;)

Lara, hehe :) Tale moja na roki mojega otroka moli :) Ampak ne, da jo ti poješ, hehe, morda pa moli v zahvalo, ker je ne boš pojedla :)

hm, ni vsaka bogomoljka bogomoljka. Vsekakor si tega imena ne prisluži nobena, ki mojega okusa in želodčka ne uspe potešiti. Veš čemu sploh moli??? Da jo najdem, kajpak.

Lara, sem ob branju tvojega prispevka ugotovila, da poleg "moje" obstaja še kakšna; ampak ni kaj, bogomoljka je bogomoljka :) Še bolj pristna je pa morda kakšna molivka :)

nima nič skupnega z morsko, je pa pošastna, priznam :)