Regrat kot zdravilo proti raku - tudi o čaju iz regratovih korenin

Objavil/a Ana Kos, dne 2017-03-16 ob 22:48:10

Pred kratkim sem spet pisala o regratu, navdušena sem nad to dobro in koristno in lepo rastlino!

Rezultat iskanja slik za odsrcadosrca regrat

Pa "moram" spet, saj sem dobila v svojo pošto nekaj zanimivosti v zvezi z njo; z veseljem (malo prirejeno) delim (avtorja ne vem):

Rastlina, ki je 100-krat močnejša od kemoterapije

Zgodba 72-letnega Kanadčana je dobesedno prisilila biologe, da so postali pozorni na regratove korenine ... Zgodba se je začela leta 2012, ko so zdravniki obupali nad 72-letnim Johnom DiCarlom. Poskusili so vse, kar uradna medicina lahko, DiCarla pa so dobesedno poslali domov, da se poslovi od žene in štirih otrok. Danes se DiCarlo spominja pogovora s svojo zdravnico dr. Caroline Hamm, ki mu je svetovala čaj iz regratovih korenin - da je njegovo zadnje upanje. DiCarlu seveda ni preostalo drugega, kot da se drži zdravničinega nasveta. Še naprej je jemal zdravila proti levkemiji, vsak dan pa je popil tudi do 4 litre čaja iz posušenih regratovih korenin.

Tri mesece kasneje je dr. Hammova poklicala biokemika na raziskovalni inštitut univerze v Windsor v Kanadi in sporočila, da imajo pacienta, ki je imel neozdravljivo obliko levkemije, po treh mesecih pitja regratovega čaja pa je povsem ozdravel.

Dr. Hammova pa je naredila še nekaj. O zgodbi je obvestila medije in različne sklade, ki podpirajo raziskovalne projekte iskanja zdravil. V samo nekaj dneh so zbrali za 217.000 dolarjev donacij, skupina biokemikov pa je že po enem mesecu potrdila zdravilne učinke regrata.

Čudežno zdravilo, ki so ga poznale že naše babice!

Potrdili so, da ima regrat 100-krat večjo moč pri uničevanju rakastih celic (kot? tu nekaj manjka!), pri tem pa zdrave celice ne obremenjuje. Poleg tega se regenerirajo jetra, zniža holesterol v krvi, v litru regratovega čaja je 535 % dnevne količine vitamina K in 110 % potrebne dnevne količine vitamina A. Ima še veliko vitamina B6, tiamina, riboflavina, vitamina C ter ogromno mineralov (kalcija, kalija, folno kislino, magnezija, železa ...).

Ko sta bila približno leto dni po teh dogodkih DiCarlo in dr. Hammova gosta na neki televiziji, se je dr. Hammova spomnila, da je svojim pacientom, ki so hodili na kemoterapije, vedno znova govorila, da naj ne poskušajo ničesar alternativnega, ker s tem samo motijo in zmanjšujejo učinke kemoterapije. Še na misel ji ni prišlo, da se v regratu skriva takšna zdravilna moč. DiCarolu je svetovala regrat, ker je bila pomlad, lepo vreme, nekaj gibanja v naravi pa mu ne bo škodilo.


Kako pripraviti domač regratov čaj?

Ključne snovi regrata se skrivajo v koreninah. Poiščite velike in čvrste rastline, ki jih z lopatico previdno izkopljite iz zemlje. Pazljivo očistite korenine, da jih ne poškodujete, potem pa očiščene korenine narežite na drobne kose, dajte na suho in zračno mesto ter jih pustite sušiti 3 do 14 dni. Ko se začno korenine drobiti pod prsti, so dovolj suhe.

Kako pripravimo zdravilni prah? (Druga možnost)

Izkopljite več korenin regrata. Odrežite liste približno 1cm nad korenino. Korenino na grobo očistite od zemlje, vendar je ne operite. Malo prsti nič ne škodi, pač pa pomaga imunskemu sistemu.

Korenine nato posušite v pečici pri temperaturi 40 C. Poleti jih lahko sušite tudi na soncu. Ko so korenine posušene, jih zdrobite v prah v leseni posodi. Nikoli ne uporabite električnega mlinčka.

Tako zdrobljene korenine shranite na suhem v temni stekleni posodi.

Vsak dan zmešajte malo več kot polovico čajne žličke zdrobljene korenine v kozarec z mlačno vodo, priporočamo, da spijete cel kozarec naenkrat.

Po nekaj dnevih se boste že bolje počutili in vaš imunski sistem se bo začel krepiti. Rakaste celice se ne bodo več razmnoževale.

Po nekako treh tednih jemanja bo tudi bolečina, ki jo povzroča rak, izginila.

Vse vrste raka naj bi pozdravili v roku treh mesecev, vendar je za popolno ozdravitev potrebno nadaljevati pitje tega praška še vsaj pol leta. Telo pa itak že samo pove, kdaj je dovolj in kako se počutimo.

Nekateri ljudje občutijo bolečine v trebuhu, če ga popijejo preveč. V tem primeru je potrebno zmanjšati dnevno količino. To tudi pomeni, da je rak pod kontrolo in da lahko zmanjšate dnevni vnos. Kot stranski učinek jemanja boste opazili, da se je vaša telesna odpornost povečala in da v času jemanja niste zboleli za prehladom. Največji sovražnik te metode je seveda kemoterapija. Kemoterapija namreč ubija imunski sistem in apetit. Poizkusite sami, nič vas ne stane, lahko vam samo koristi.

---

http://www.publishwall.si/solzemlje/post/98636/regrat-taraxacum-officinale

http://www.publishwall.si/solzemlje/post/98638/regrat-hrana-in-zdravilo

http://www.publishwall.si/solzemlje/post/272157/regrat-vec-kot-hrana

Regrat (Taraxacum officinale)

Zdaj, ko se narava spet ogrinja v zelen plašč - včasih kar vzkipi v zelenem! - kar naenkrat prikuka iz zemlje mnogo rastlin, ki jih smemo ne le občudovati, temveč hvaležno tudi pojesti! Sklenila sem predstaviti nekaj rastlin - rastlin, ki niso ne le lepe, temveč tudi užitne ali tudi zdravilne. To bom naredila večkrat po eno ali več rastlin, tako da posti ne bodo predolgi.   Regrat (Taraxacum officinale) je spomladi ena prvih solat. Kmalu bo prišel čas, ko bo po travnikih kar mrgolelo ljudi, ki nabirajo regrat. Mlade liste nabiramo celo leto, tudi med cvetenjem, res so pa tedaj listi nekoliko trši in bolj grenki, kar lahko omilimo, če regrat dodamo mešanicam solat in drugih različnih rastlin. Uporabljamo tudi cvetove. Po solati potresemo samo cvetne listke, brez zelenega dela. Prav tako lahko regrat dodajamo v kašaste sadno zelenjavne sokove.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
26
Janez Gril
0
Mar 04, 2019
Ana, zlata si! Sem tudi jaz nabral in sedaj sušim. Upam, da si v redu......
#26
Ana Kos
0
Mar 18, 2018
ZimZelen, a zaradi tegale zapisa? :)
Za mnoge je vseeno samo plevel :)
Sicer pa se meni zdi, da gre vedno toliko regrata v cvet in se potem raztrosijo semena, da se mi zdi nemogoče ga iztrebiti ... Upam! <3
#25
Zim Zelen
0
Mar 17, 2018
Bojim se, da bo zdaj SLO očiščena regrata in bo treba ponj južneje kjer ga ne poznajo kot solato ampak kot travo, plevel.
#24
Ana Kos
1
Mar 20, 2017
ZimZelen, hvala ti! :) No, potem bo pa šlo. Ravno čistim korenine, nekatere so zelo dolge, je pa malo takih, ki niso res nič poškodovane ... Težko je izkorat 30 cm dolgo korenino, ne da bi jo kaj ranila ... kakšna se je tudi odtrgala ...
Sok je dragocen, ja! Tako pravi tudi Marija Treben, ki priporoča, da jemo stebelca cvetočega regrata.

Radmila, neč bat, z minerali obogaten regrat je to! :)
#23
Radmila Čučak
3
Mar 20, 2017
Imam lesen možnar in sem zdaj poskusila te korenine zdrobiti, in je še kar uspelo

le da jih ne morem prej še enkrat oprati in zmočiti
#22
Zim Zelen
1
Mar 20, 2017
*Ana
GOOGLE: "lesen možnar (terilnik)"

Nasvet, da se pred sušenjem nareže na drobne kosce je vprašljiv, ker izteče koristen mleček.
(možnarji in bati so iz trdega lesa, nič se bati, da nebi zdrobili suhe korenine)

lesen možnar - Iskanje Google

Napredno iskanjeGoogle Slike – domača stran Pomoč Pošlji povratne informacije
#21
Ana Kos
1
Mar 20, 2017
Radmila, ne predstavljam si, kako bi jih zdrobila v leseni posodi ... Hmmm? S čim? Tam pravi, da so se v rokah drobijo, so dovolj suhe. Ampak ne predstavljam si, da bi lahko naredila prah kar ročno :)

Glede celih koreni - morda je kaj podobnega kot velja za meso ... Pravijo, da z mesom pojemo tudi strah živali, tisto, ko se bojijo, trpijo ... Da se pod vplivom tega strahu pred smrtjo tudi v telesu živali kaj dogaja ... in tisto mesojedi čovek z mesom dobi.
Morda je podobno z rastlino, ki ej bila ranjena - in morda na mestu rane skrbeti za celjenje?
Ne vem ... le razmišljam ...
#20
Radmila Čučak
0
Mar 20, 2017
Ana....ne vem zakaj naj bi bile cele, te ki jih imam jaz, niso cele.....se tudi ne drobijo, čeprav so suhe......so trde in ker jih ne morem narezati, jih prej namočim :)
#19
Ana Kos
0
Mar 20, 2017
Radmila, v naravi je toliko dobrega!

Glej, zemljica vse ti ponudi ...
Samo potrebno je prisluhniti ji. In se učiti pri modrih ljudeh!

Nakopala sem regratove korenine, zdaj jih bom očistila ... se pa sprašujem, kako korenine izkopati res cele ... in sprašujem se, zakaj morajo biti cele ... Tam, kjer so ranjene, nastaja sok, tisti mlečni sok. Morda potem vsebina korenine ni enaka, kot bi bila sicer? Ne vem ...
Se ti kaj sanja, Radmila, zakaj bi morale biti korenine cele?
Tudi glede drobljenja si čisto ne predstavljam ... Se bodo drobile pod prsti? No, bom videla! :)

http://www.publishwall.si/solzemlje/post/101924/plevel-kaj-je-sploh-to

Plevel - kaj je sploh to?

Od malega poznam marsikatero rastlino, nekatere po imenu, marsikatero samo po videzu ... a nikoli si ne bi mislila, da j
#18
Radmila Čučak
1
Mar 17, 2017
ja.... Hofer se kar precej trudi za bolj zdravo hrano :)

ups.....tale komentar se nanaša na tvoj članek o jajčnih lupinah :o
#17
Radmila Čučak
1
Mar 17, 2017
Ana.....veliko mineralov lahko dobimo tudi na bio-travniku z užitnimi travniškimi cvetlicami, ki jih opisuje Dario Cortese v knjigi Divja hrana...to so bio-minerali za razliko od tistih cenenih kupljenih, ki niso tako dobri.....

ali pa ko se kopamo v morju....tam so vsi mikro-minerali.....ki prehajajo skozi kožo v telo

aktivno oglje je pa izvrstno za razstrupljanje
#16
Ana Kos
1
Mar 17, 2017
Radmila, 12 in 13, iz otroštva se spomnim, kako so mladi pujski rili po zemlji! Jedli so jo! Če pojemo malo zemlje, gotovo ni nič narobe. Pomembno je pač, od kod je tista zemlja. Ampak če je tista, v kateri je zrasel regrat, ki ga jemo, je gotovo tudi tista zemlja v redu.

Veš, otrokom sem pokazala pepel (ob pepelnici - ob spominjanju na to, da smo prah in se v prah povrnemo), šla sem ga iskat k eni gospe, ki kuri samo drva ... Pa je en otrok vprašal, če lahko malo pepela poje. Rekla sem, da lahko - če njihovi starši (bili so zraven) dovolijo - je biopepel :) In so ga nekateri otroci. Jaz sem rekla: To so minerali :) Kaj vse človek hodi iskat v lekarno, pa morda lahko dobi doma :)
Kot recimo kalcij ... pred kratkim sem brala o tem, kako lahko zdrobimo jajčne lupine in dodamo kakšni hrani ali tekočini. Le to je pomembno, da so jajca zdrava. :)
Tudi pisala sem o jajčnih lupinah.

http://www.publishwall.si/solzemlje/post/274628/jajcne-lupine

Jajčne lupine

Ni vseeno, kakšna jajca jemo. Sin mi je pred kratkim rekel, da je bral, da Hofer sploh ne bo več prodajal jajc baterijsk
#15
Ana Kos
2
Mar 17, 2017
Greg, 11, vedno so neki začetki ... nekdo je prvi. Verjetno se boš strinjal z menoj, da tisti, ki ima oblast, ki je na vrhu, odloča, katera "resnica" bo veljala. Tisti, ki ima moč.
Ko so bili moji najstarejši otroci majhni, je bila zdravniška doktrina ta: nujno dajati dojenčkom kapljice AD3 toliko in toliko kapljic vsak dan. Jaz sme enkrat vprašala zdravnico, če so kakšni dokazi, da zdaj ZARADI DAJANJA TEH KAPLJIC ni več rahitisa ... ali pa je rahitis izginil, ker na splošno jemo bolje in bolj raznoliko, kot so kakšni revni včasih. Zdravnica je znorela! Rekla je, da je zdravniška doktrina taka in da se je moram držati - pa četudi bo jutri veljalo drugače!
Kot vidiš, mi ni nič povedala - nič uporabnega ... no, povedala je to, da moram ubogati!!
Amapk nekaj let zatem so zdravniki spremenili zdravilo, dojenčkom se je dajal le D vitamin, mislim, da tudi manj kapljic.

Torej - nekaj velja samo zato in ravno zato, ker zdravniška doktrina tako pravi?
Zakaj potem v eni drugi državi o kakšni stvari drugače pravijo (npr. o cepljenju), pa gre lahko za državo s podobnim okoljem, kot je naša ...?

Življenje gre naprej - z vedno novimi začetki ... novimi koraki ...
#14
Radmila Čučak
0
Mar 17, 2017
Ana....so različni recepti za pripravo čaja......jaz osebno ne bi pila zemlje....kot svetuje v članku.

glino sem pila......a z glino za pitje je drugače kakor z zemljo.....
#13
Radmila Čučak
1
Mar 17, 2017
Ana.....jaz operem te korenine, ker ne vem, če ni kakšen ostanek od zemlje na njih.....vsaj te, ki jih imam zdaj, se mi zdijo potrebne pranja....saj se v tako kratkem času iz korenine s pranjem ne more izločiti nobena zdravilna snov.......pač pa se izloči v vodo, ko jih namakam, zato to vodo uporabim za čaj :)
#12
G Z
0
Mar 17, 2017
Ana, dokler ne bodo potrdil I, da deluje na ljudeh in ne samo na živalskih celicah v laboratoriju, je vse nabijanje v prazno.
#11
Radmila Čučak
1
Mar 17, 2017
Ana......#5.....ne nabiram vijolic, trobentic......lepo jih je videti v naravi......doma pa tako hitro uvenijo :(
#10
Ana Kos
0
Mar 17, 2017
Radmila, aha, vidiš, v tem, kar jaz objavljam, pravijo, nič prat, samo očistit ... Zdrobit ... V bistvu se niti ne kuha, samo doda tekočini, kakor jaz razumem.
Včasih dam korenino v sadnozelenjavne kašaste sokove, če delam samo zase ali pa še za moža, otroci pa vihajo nos, če je grenko :) Ampak ni zelo grenko.
V prispevku sicer svetujejo neuporabo nožev (kovine).
#9
Radmila Čučak
1
Mar 17, 2017
tukaj je še članek od aktivni.si ....o regratu, iz vidika indijske tradicionalne medicine ayurvede :)

https://www.aktivni.si/prehrana/zdrava-prehrana/regrat-zdravilno-zelisce-za-prebavo-ciscenje-in-razstrupljanje/

Regrat - zdravilno zelišče za prebavo, čiščenje in razstrupljanje - Aktivni.si

Veselite se vsake regratove zeli. In preberite, kako vse pomaga.
#8
Ana Kos
1
Mar 17, 2017
Greg, čisto razumem vsako skepso, tudi jaz sem jih polna :) Ampak uradnim zdravilom tudi kaj dosti ne verjamem, tako da ;)

Zanimivo je, ko včasih ugotovimo, kaj vse so naši predniki počeli, morda tudi vedeli (razumeli) ... pogosto je pač "kmečka" pamet poznala določene izkušnje, zapomnili so si jih. Niso znali razložiti, kako in kaj, vedeli pa so, da je tisto dobro.
Tako včasih ugotavljamo, da so naše "babice" marsikaj znale, kasnejši rodovi so tisto zavrgli, potem pa pravnuki spet odkrivajo to, kar so nekoč že vedeli ... :)
#7
Pokaži več komentarjev
Ana Kos
Ana Kos
Objavil/a 2017-03-16 22:48:10 (Mar 16, 2017)
Starejša objava Novejša objava
Regrat - več kot hrana!

Med prvimi rastlinami, ki zgodaj pomladi klijejo iz tal in se nam ob njih cedijo sline, je regrat. Užiten je sicer vse leto, le da je pomladi, ko je še mlad, nežnejšega okusa, hkrati smo pa zgodaj pomladi še bolj potrebni svežih solat, kot potem čez leto - vsaj tisti, ki kaj damo na sezonsko zelenjavo in se nam zdi normalno, da jagod, češenj in zelene solate ni decembra ali januarja.

Regrat (Taraxacum officinale)

Zdaj, ko se narava spet ogrinja v zelen plašč - včasih kar vzkipi v zelenem! - kar naenkrat prikuka iz zemlje mnogo rastlin, ki jih smemo ne le občudovati, temveč hvaležno tudi pojesti! Sklenila sem predstaviti nekaj rastlin - rastlin, ki niso ne le lepe, temveč tudi užitne ali tudi zdravilne. To bom naredila večkrat po eno ali več rastlin, tako da posti ne bodo predolgi.   Regrat (Taraxacum officinale) je spomladi ena prvih solat. Kmalu bo prišel čas, ko bo po travnikih kar mrgolelo ljudi, ki nabirajo regrat. Mlade liste nabiramo celo leto, tudi med cvetenjem, res so pa tedaj listi nekoliko trši in bolj grenki, kar lahko omilimo, če regrat dodamo mešanicam solat in drugih različnih rastlin. Uporabljamo tudi cvetove. Po solati potresemo samo cvetne listke, brez zelenega dela. Prav tako lahko regrat dodajamo v kašaste sadno zelenjavne sokove.

Regrat - hrana in zdravilo

Je dobro znano živilo in preizkušeno ljudsko zdravilo, vendar je na voljo le malo strokovnih izsledkov, ki bi upravičili čislanje droge. Kemična sestava in farmakološke raziskave na živalih kažejo, da je praktično nestrupen, vendar se pretirana raba – čezmerni odmerki in čezmerno jemanje – odsvetuje. Pri žolčnih in revmatičnih težavah priporočamo 4- tedensko kuro spomladi in jeseni. Pri želodčnih težavah, ki jih povzroča pomanjkanje kisline, pijte čajni napitek pol ure pred jedjo. Pri ledvičnem pesku je možno uporabiti vodni šok: čajni napitek dopolnite z vodo do poldrugega litra in popijte vso količino v 15-20 minutah.

KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Punčka
Sredi noči
Zakaj je breza bela?
Jezus je vstal - a še ni?
Mrhovinarji na kosovcu
Pod plazom
Sveta glava
Ryanova hči
Povodni mož v Svetem pismu
Anketa o uporabi mobitela
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
Biseri
(169)
Zaveza
(89)
Tanka
(89)
Hospic
(21)
Psalm
(17)
Rožce
(13)
Film
(3)
IŠČI PO ARHIVU
Julij 2020
PTSČPSN
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj