Članek
Vojska in narod
Objavljeno Nov 08, 2023


Objavil/a Srečko Prislan, dne 2016-04-08 ob 08:01:44

Koga ščiti vojska v kapitalističnem sistemu


Vsaka profesionalna vojska je režimska vojska in ščiti strukturo na oblasti!


Zakaj potrebujemo profesionalno vojsko je že vsakemu slepcu jasno, saj primarno varuje strukturo na oblasti oz. za varovanje režima ali obstoječega družbenega sistema v interesu lastnikov kapitala, čeprav se financira iz javne blagajne, ki se polni od vseh davkoplačevalcev, ne le od privilegirancev, ki ne ustvarjajo novo vrednost, ampak živijo na tuj račun.


Profesionalna (ali plačana) vojska v obstoječem sistemu (kot v Ukrajini ali drugod po svetu) le podpira režim (ali strukturo na oblasti), ki ji dirigira in ji ukazuje za svoje potrebe in ne potrebe naroda, da se ga lahko izkorišča, saj brez njega ne bi bilo izkoriščanje in drugih privilegijev strukture na oblasti-


To se je zgodilo tudi v SFRJ, ampak tam smo imeli TO in SLO, ki so jo tvorili vsi (vojsko obvezni) civili in zato je JLA bila tudi ljudska, ne pa le režimska vojska.

TO in SLO (NO in DS) je zaščitila ljudi, tudi pred profesionalnim delom JLA (ali uslužbenci oz. profesionalci v vojski), zato je lahko premagalo tudi eno najmočnejših armad v Evropi in svetu. Kako pa se lahko brezpraven in slabo zaščiten narod brani pred plačano vojsko in drugimi represivnimi organi danes!  


Se v celoti strinjam s tistimi, ki se zavedajo, da je potrebno razvijati splošno ljudsko obrambo (SLO=profesionalna vojska + TO) ali primarno TO (NO in DS), ne pa le profesionalno vojsko za režimske potrebe.


Vsak lokalna skupnost (in vsi njeni člani) ima svoj obrambni in varnostni sistem (določene obveznosti, da zaščiti ljudi, skupno premoženje in naravne dobrine), ki je povezan v učinkovit nacionalni varnostni sistem ali zaščito ter varovanje osnovnih dobrin za življenje naroda (vse ljudi, ne le privilegirano strukturo in režim).


Takšno SLO smo že imeli v bivši državi in se je pokazalo zelo pozitivno za večino ljudi, saj se je zaščitilo tudi skupne in naravne dobrine za življenje vseh ne le samozvane pomembneže (ali pohlepneže, ki z denarjem vseh plačujejo svoje obrambo in privilegije).


Tudi v novem družbenem sistemu Bio-humanizmu je »varnostni sistem - vsake skupnosti« (lokalne in nacionalne) grajen in se razvija primarno za vse ljudi in zaščito naravnih dobrin, kot "Skupni Obrambni Sistem" (SOS).


SOS je zato grajen kot bivša SLO, kar pomeni, da vključuje v varnostni sistem vsakega posameznika, saj je varnost osnovna dobrina za življenje vseh, ne pa le za kriminalce in lopove, kot jo imamo danes, saj se denarjem davkoplačevalcev ali naroda financira profesionalna vojska, ki ščiti le riti in podobne parazite strukture na oblasti!!!


"Prave spremembe so nujne, vendar jih tisti, ki vladajo in na tuj račun živijo, ne želijo!" 

Kako se obstoječi družben sistem vzdžuje z nasiljem, vojno in zločini se lahko prepričate na ogledu vsebine na linku spodaj!

https://triglavmedia.si/novice/svet/322-dr-uros-lipuscek-o-trenutnih-dogajanjih-v-svetu?utm_source=TMaut&utm_medium=mail&utm_campaign=N-43&utm_content=novo&fbclid=IwAR1dSfiaYuRz-8AvVQUTvgNMcCUvqS0KKTl_B57aXsGXd_JjHBlQbO9kh4g

https://triglavmedia.si/novice/svet/325-razkrita-skrivnost-izraela?fbclid=IwAR3q4nboAT9GBrdcjsHjYDBkgKikbVaIl2znqV2WFHWzw-NS4DElEbH4dyo

https://triglavmedia.si/mnenja/komentarji/329-ustavimo-nasilje-nad-palestinci