Članek
Pust širokih ust... pa čim več bobov....
Objavljeno Feb 28, 2014

Jutri je pustna sobota, dan krofov in pustnih šem – jedlo in norčevalo se bo…

Pravijo, da se je treba v pustnem času dobro namastiti, ker sledi 40 dnevni post do velike noči… zato vam želim obilo krofov, flancatov, mišk, ter ostalih kulinaričnih dobrot ter seveda lepih mask…

Koliko krofov boste pojedli…?

 

Ja seveda, mogoče v kakšnem drugem življenju, v tem sigurno ne…

HALOOOOO!

V jutranji oddaji so pekli zdrave krofe! Kakšni so pa to zdravi krofi? Jaz jih ne poznam, res ne , kaj pa vi? Vse kar je na olju pečeno, ocvrto, toplotno obdelano -  je strup za telo…. Že zdavnaj je bilo povedano da olje, ki je pregreto, pa če tudi samo 160°, je zdravju škodljivo… Poleg tega pa še iz bele moke, ki dodatno obremeni trebušno votlino… ma saj je vseeno, koga to zdaj briga, važno da so sveži, topli, mastni…

Kaj bomo pa jutri? Ali pa čez 5 – 10 let? Kakšno bo naše zdravje? Kako se že danes počutite? Ali ste kdaj o tem premišljevali?

 

Ob vsem tem boste verjetno kar računalnik ugasnili, ne samo tega članka zaprli…

 

In kaj je pol zdrava prehrana… krofi sigurno ne sodijo v to kategorijo…

 

Za zdravega človeka je vse zdravo… A pa ste zdravi?.... Kako pa veste, da ste?... A ker vas nič ne boli?... A pa veste, da če vas nič ne boli še ne pomeni da ste zdravi, mogoče se ravno zdaj nekaj kuha v vas in to prav gotovo je tako…

Poleg tega pa itak že vemo, da današnja hrana že vsa okužena…

 

Upam, da te ne bom prizadela, če dam sem link posta o krofih. Dejansko so bili krofi del neke tradicije ... dandanes so pa res krofi marsikje kadarkoli. http://www.publishwall.si/solzemlje/post/99298/pust-od-kod-krofi-cilkine-kroglice

Oja, Tatjana, res je. Ampak kranjska in še marsikaj paše v velik del leta (ali pa ne, če se tako odločimo). Res je, strinjam se glede strupov in tega ... Veliko dam na presno hrano in moja hči je že čisto veganka.

Veste koliko zadev je takih, ki jih jemo samo enkrat na leto... nešteto.... in to se nabira v našem telesu in se kopiči.... pa ne samo to... vsi ti strupi, ki so v hrani se nalagajo v naš organizem in nam krajšajo življenje... Drugače pa niso samo bobi del tradicije, so tudi del traicije kranjska klobasa, pa krompir... in še vsa ostala slovenska hranat... kot pa sem že večkrat omenila naj se vsak sam odloči kaj je za njega pomembno... zdravje ali kaj drugega...

Jaz krofov (bobov) nikoli ne delam, ker se mi zdi škoda časa zanje, delam pa flancate ali pa miške, ampak samo te dni, za pusta. Nekako jemljem to, kot da paše k tradiciji - enkrat na leto. Sicer pa živim zelo skromno.