Savne

V termah Snovik so vam na voljo naslednje savne:

  • finska (suha)
  • turška (parna)
  • ledena

V sklopu savn pa sta obiskovalcem na voljo tudi:

  • krožna bazenčka (s hladno in toplo vodo) za knajpanje
  • kad s toplo vodo in
  • pitnik naravne zdravilne termalne vode.

Obiskovalcem savn so ves čas brezplačno na voljo tudi čaji iz zdravilnih zelišč, ki jih vzgajamo na lastnem vrtu zdravilnih rastlin.

SPOŠTOVANI GOSTJE! OD 1.5.2015 SAVNE ZAČNEJO OBRATOVATI OB 17:00.

Finska ali suha savna

Temperatura v suhi savni se giblje med 70°C in 90°C, vlažnost pa med 25% in 35%. Le-ta se s polivanjem na ogreto kamenje še povečuje, saj voda v trenutku izpari in dodatno ogreje prostor. Segreti zrak povzroči potenje, z razširitvjijo por se izloči prah, odmrla koža, odvečen loj in umazanija. pospeši se delovanje ledvic, ki izločijo soli, strupene in odpadne snovi iz telesa. Pregretje telesa pa poveča imunsko odpornost.

V savni vas razvajamo tudi z blagodejnostjo in zdravilnostjo zelišč v obliki aromaterapije in pitja čajev*. Izbrana so zelišča iz lastnega zeliščnega vrta, ki pomirjajo, sproščajo, delujejo antiseptično, proti prehladom in vnetjem. V savni vas vsak dan čaka drugo zelišče.

Turška ali parna savna

Temperatura v turški savni ali parni kopeli ni tako visoka kot v finski. Giblje se med 45 °C in 60 °C, vlažnost pa med 40 in 65 %. Visoka vlažnost blagodejno vpliva predvsem na dihala, toplota pospeši cirkulacijo v telesu, sprosti mišice, odpre pore in tako pripomore k naravnemu čiščenju kože.

V savni vas razvajamo tudi z blagodejnostjo in zdravilnostjo zelišč v obliki aromaterapije in pitja čajev*. Izbrana so zelišča, ki pomirjajo, sproščajo, delujejo antiseptično, proti prehladom in vnetjem. V savni vas vsak dan čaka drugo zelišče.

Ledena savna

Snežni prostor (frigidarium), kjer je temperatura od -5 °C do 0 °C, nudi ohladitev po vroči savni. V ˝snežni votlini˝ vas ne bo zeblo v noge, saj so tla ogrevana. Z ledom, ki si ga boste natrli po telesu, boste pospešili prekrvavitev, po savnanju pa v kadi s toplo vodo telo ponovno segreli na telesno temperaturo.