Članek
Okrogla miza in posvet: Energetika na podeželju, 8. julij 2016
Objavljeno Jun 20, 2016

Lepo vabljeni na na okroglo mizo in posvet z naslovom:»Razvojni potenciali energetike na podeželju«, ki bo 8. julija 2016, z začetkom ob 9.30 uri na VŠ Grm Novo mesto.

Razpršena energetska infrastruktura je lahko ena od razvojnih priložnosti slovenskega podeželja. Recimo, da si želimo po poti sosednje Avstrije, kjer je ta dejavnost ena od stabilizatorjev posameznih delovnih mest na podeželju.

Ker želimo poiskati priložnosti tudi za slovenska kmetijska gospodarstva, smo pripravili posvet, na katerem želimo odgovoriti na razvojna vprašanja, izzive in priložnosti, ki jih prinaša razpršena energetska infrastruktura v naslednjih letih. Skupaj z Ministrom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejanom Židanom, Ministrom za kmetijstvo in okolje dežele Saške (Nemčija), Ministrstvom za infrastrukturo in Gozdarskim inštitutom Slovenije bomo na vodeni razpravi na okrogli mizi poskusili poiskati optimalne možnosti, ki jih ponujajo okolje in podpirajo oblikovalci politike. Prav tako bomo na posvetu pogledali nekatere primere dobrih praks izkoriščenja energetskih priložnosti na podeželju.

Udeležba na posvetu je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava na e-naslov: info@vsgrm.unm.si

Več o dogodku najdete v priloženem vabilu.

#energetika #EnergetikanaPodezelju #grmnovomesto #posvet #visokasolagrm #Novomesto #aktualno #Trebnje #Črnomelj #DolenjskeToplice #Kočevje #Kostel #LoškiPotok #Metlika #Mirna #MirnaPeč #MokronogTrebelno #Osilnica #Ribnica #Semič #Sodražica #Straža #Šentjernej #Šentrupert #Škocjan #ŠmarješkeToplice #Žužemberk