Članek
3. Miniature iz vsakodnevnih informacij v časopisih in televizijah na slovenskem v dnevih od začetka do konca avgusta 2019

3. Miniature iz vsakodnevnih informacij v časopisih in televizijah na slovenskem v dnevih od začetka do konca avgusta 2019

Objavljeno Aug 30, 2019

{facebook http://za-misli.si/images/mgerdej.jpg}

  Če človek vklopiš spletno stran You Tube, lahko najdeš in vidiš ogromno prispevkov, vse od seksualnih strani do svetih maš, pesmi, oper. Vsega. Običajno je to vse pomešano in si sledi eden drugemu, da je prav zanimivo: tako zraven maše ali duhovnega nagovora najdeš seksualni prispevek. Res smešno.


Tako sem si te dni naletel in gledal jezuitske slovesne zaobljube, kjer so sprejeli dva jezuitska »sobrata«, saj jima je general v Rimu dal to dovoljenje, ker sta oba razpoložljiva.[1] Prvi je Primož, ki je pred enim letom sklenil tretjo probacijo in  se vrnil iz Irske v Slovenijo, saj ga je prejšnji rimski provincial povabil, da pride v Dravlje za kaplana, in Primož je sprejel; ker je bil silno razpoložljiv. Peter, to je drugi jezuit, ki bo izpolnil zadnje zaobljube, je bil v Kaliforniji, kjer je bil profesor in je delal celo tudi v predsedniški pisarni(!!)[2] in je na povabilo sedanjega provinciala (tu se župnik smeji, a (ne) vemo zakaj!), prišel v Slovenijo. Ker je razpoložljiv! In general v Rimu ti da, da imaš zadnje zaobljube, če si popolnoma razpoložljiv (!!), opraviš tam, kjer is razpoložljivo zaželiš... Res domišljavo.

Mimogrede: kaj to pomeni za svobodnega človeka, ki je eno z Bogom in je samo njemu razpoložljiv, da je razpoložljiv še nekemu generalu, ne vem? Prav gotovo samo to, da si samo na stopnji vojaka, torej degradiranec, in oseba brez osebne svobode, nadrejen komandnemu vrhu in si pripravljen tudi na njihovo povelje ubijati v vsakem času, ne glede na to, za kaj in čemu. In seveda proti božji volji! Pač ta razpoložljivost nekemu človeku je uboj tvoje vesti, zatrtje tvojega duha in božjega poslanstva ter odgovornega odnosa do Boga, kakor nas je bil ustvaril. Kajti če sem razpoložljiv, sem lahko razpoložljiv samo Bogu, nikakor pa ne človeku!! Žalostno, kam jih vodijo jezuiti, zato so pa že nekdaj izumili pregovor: si cum iesuitis non cum Iesu itis, kajti če greš z jezuiti, ne moreš iti z Jezusom in obratno: če greš z Jezusom, ne moreš z jezuiti... So jih že nekdaj pogruntali, zato so pa iz nekaterih držav izgnani!

In potem jezuitski župnik nato v pridigi – oprostite hinavsko govori, kako pa naj njegovo vzvišenost manj hinavsko razumemo? – : »Na nek način smo od krsta naprej vsi postali redovniki in redovnice…« (Ha, ha, a vidite, kako vas ta jezuitski župnik iz Dravelj izloča?[3] Samo redovniki in redovnice!! Ostali ste pa…). In pravi naprej: »Vsi smo na neki način tukaj notri v cerkvi; jezuiti, pa uršulinke, pa sestre matere Terezije. Vsi smo to. Zdaj malo pretiravam, ampak želim to poudariti. Zakaj? Zato, ker krst ti ne izbriše samo izvirni greh, ampak krst te vcepi v Jezusa Kristusa. In ti si Kristusov in pripadaš le k njemu. In kaj to pomeni? Da Kristus ni več poleg tebe, ampak je v tebi. Torej to je nov pogled na svet. Tako kot je oče v sinu in sin v očetu, je zdaj Jezus v tebi in ti v Jezusu. In v moči svetega duha, smo si tako drug v drugem. In to je cerkev. Nismo drug poleg drugega, ampak drug v drugem v moči svetega duha. To je krst in to je redovniško življenje, kateremu smo vsi poklicani«. Ampak kot je rekel: samo redovnice z jezuiti na čelu! Zares primitivno vzvišeno in izločevalno, če že izločim misel, da krst res nima tega pomena, da bi bil človek povezan z Jezusom, že če gledamo Jezusov krst, kakor o njem poročajo trije evangelisti.[4] Še najmanj pa tako kot govori draveljski župnik, ki prej govori krivoversko kot pa kot Jezus po resnici!!

In kje si ti zemljan, ti, ki si ravno tako ustvarjen od boga očeta in nisi redovnik in si lahko še bolj povezan z Bogom, to je, da nisi jezuit in ne uršulinka in ne sestra matere Terezije? Za tega jezuitskega fajmoštra pač nikjer! Kje si torej vsaj ti škofijski župnik na bog ve kateri župniji, ker te draveljski jezuitski župnik sploh ni omenil? In si zanj izločen, kot da ne obstajaš? Res se vidi, kako so jezuiti grozno vzvišeni in kako oni izločajo in zapostavljajo vse druge ljudi, ki niso jezuiti ali uršulinke!! Ali ni to sovražni govor, ljudje?[5]

Seveda You Tube premore še mnogo podobnih nesmislov in nesmiselnih pridig, ki jih tja pošiljajo neodgovorni ljudje. Tudi jezuiti in novomašniki. Žalostno je to, da se tile teologi, pa naj gre za jezuite ali druge, ne zavedajo, da oznanjajo nevero. Že moja mati mi je rekla; veš, po teologih gre vera gor ali dol. In prav je imela! Ko gledamo tele prispevke na You Tube, se kažejo med drugim razni novomašniki, ki jim ljudje pojejo slavo prvega dne, ne vedo pa, da bodo lahko nekateri od teh slehernikov, čez leta postali pedofili, da bodo spolno nadlegovali poročene ženske in imeli z njimi spolne odnose[6], da bodo po šestdesetem letu pridiganja o večni božji ljubezni in o bogu očetu izstopili iz duhovništva in začeli delati (neodgovorno pri tej starosti!) otroke. In tako naprej. Žalostno in grozno. Sedaj pa govorijo, kako nas Jezus spremlja, kako moramo biti njegovi, se za Jezusa odločati in tako naprej. Grozno in žalostno.

 

● Dies irae – dan jeze ali sodni dan. Kakšna blesava poteza srednjeveških teologov in papežev! Kaj ima to opraviti z ljubljenim in najbolj milostljivim Bogom? Prav ničesar!

Kot lahko prepišem iz Wikipedije, gre za Dies irae (dan jeze ali sodni dan), ki je sekvenca v maši zadušnici in je nastala kot gregorijanski napev, katerega avtor naj bi bil Tomaso de Calano (umrl leta 1260). Dies irae je v zahodni liturgiji uvrščen kot drugi stavek rekviema. Pogosto je tudi ovrednoten kot najboljše srednjeveško pesniško in glasbeno delo. Pesniška rima vsebuje trohejski ritem. Koralni napev temelji na izmenjavi avtentičnega in plagalnega dorskega modusa (t. i. dorius mixtus), oblikovno pa je sestavljen iz delov aa bb cc, ki se v 18 kiticah oziroma sekvencah trikrat ponovijo, pri tretjem ponavljanju pa je zadnja, 19. kitica nadomeščena z razširjeno kodo Lacrimosa ... Amen. Pesnitev ponazarja sodni dan, trobenta še zadnjič kliče duše pred Božji prestol.

Naš slavni Valentin Vodnik je to pesem prevedel:

Strašen dan bo dan plačila

zemlja v prah se bo zdrobila,

priča David in Sibila.

Kolik strah bo vstal v naravi,

ko Sodnik v mogočni slavi

na odgovor vse postavi!

Tromba silno bo zapela,

do vseh mrtvih zadonela,

jim pred sodni stol velela.

V grozi smrt se bo čudila,

ko bo stvar se spet zbudila,

da pred sodbo bo stopila.[7]

A vprašanje tukaj nastaja: zakaj je Rkc v preteklosti – in žalostno, da tudi dandanes, sicer z drugačnimi prijemi, na primer na Slovenskem, da je še od tridesetih let prejšnjega stoletja, vdana in zavezana domobranstvu, ki je sicer ubijalo Slovence, a jih je ubijalo z blagoslovom Rkc!! – tako strašila ljudi? Kaj ni oznanjala evangelija o Jezusu, ki mu sedaj pravijo (celo?) VESELO OZNANILO in ne Jezus ne evangelij ne kažeta na križ in pepel? Jezus je rekel, da bomo imeli življenja v izobilju in ne križ in jezo, kakor oznanjajo teologi in škofi… Čemu takšno sprenevedanje Rkc?

Tu je seveda kup še drugih vprašanj: Zakaj je Valentin Vodnik bil tak pesimist? Zakaj strašiti ljudi, če pa kot pravi celo jezuit Mello, da nekateri fajmoštri oznanjajo, da je lažje priti v pekel kot v nebesa? Kje je tu kakšna povezava srednjega veka z Jezusom, ki je oznanjal nebesa in ne satanizma in pekla, kakor so ga oznanjali celo vse do prejšnjega stoletja in ga nekateri oznanjalo še danes?

In ne le to: kdaj pa je Jezus oznanjal »dan jeze«? Kakšna bedarija teologov in papežev! Lopovščina brez primere, kako zapeljat tercijalce!! No, saj je Jezus rekel, kako bo, ko se sin človekov spet vrne, ko bo sonce otemnelo in luna ne dajala svetlobe, a tako grd pa že ni bil, da bi bil rekel, da bo strašen dan dan plačila? Za kakšno plačilo naj bi šlo, saj Jezus o tem ni nikjer govoril! Seveda je govoril o tem, ampak vsakemu v živo: prodaj vse kar imaš in hodi za menoj!! A je rimo katoliška cerkev kaj prodala? O, ho, ho, kakšno bedasto vprašanje, mar ne! Vsak dan bogastvo samo vleče(jo) k sebi, tebi uboga vdova, ki jim ga tako ljubeče vsak dan daješ, pa niti za zajtrk ali mleko ne dajo! To, da bo dan plačila, so si izmislili srednjeveški teologi in papeži, da bi tudi na ta način vladali svetu, ker kaj božjega pač niso imeli v sebi.

 

● Potem se bo pa jutri na državni praznik device Marije, ko je celo dela prost dan, spet odvijala romanja po ne vem katerih župnijskih cerkvah, ki so posvečene Mariji, ker nam kar naprej čvekajo, da smo Marijin narod; češ da smo Slovenci posvečeni Mariji, piše kaka ženska, ki ji gre le za fičnike, pa piše kar hoče. In bodo vsi nad in pod škofje čvekali izmišljenost o onostranstvu – tega itak nihče od teologov ne premore, da bi govoril kot Jezus, ki je bil rojen, da pričuje za resnico (!!) (Jn 18, 37). Ti škofje in teologi pa so itak podvrženi laži že skoraj 2000 let, kakor to občutimo na žalost vedno vse do dandanes. In spet bo 15. avgusta vse slovensko romarsko zgrešeno novinarstvu, ki bo »posvečeno« Mariji v nebo vzeti (mislim, da ne bom sploh odprl televizorja!). Pač oslarija, ki se dela v javnih občilih vse od slavnega leta 1991, prej so pa tile novinarke in novinarji mogli biti tiho – eh, saj jih še ni bilo in sedaj ne morejo vedeti, kako smo lepo in dobro živeli pod Titom in v socializmu! Zato pa sedaj spet pišejo in poročajo o imaginarnosti, kako da je bila devica Marija sprejeta v nebo. In dobijo za to nekaj fičnikov. Res hudičevo početje naše in svetovne javnosti!!

A sem kljub temu, da televizije nisem vklopil, na rtv slo mmc prebral, kaj je Zore povedal: »Upanje človek potrebuje bolj kakor lačni kruh, žejni vodo, bolni zdravilo. Brez upanja se namreč nebo zapre. Brez upanja se obzorja stemnijo. Brez upanja človek nima jutrišnjega dne in brez upanja življenje nima prihodnosti. Brez upanja smo ujeti v danes in v snov," je dejal Zore. Čudne nesmisle trobijo! Ha, ko ne bi bil že davno pred njim Maksim Gorki stokrat boljše in točneje povedal: UPANJE JE BRAT GORJA! A tu na svetiščih govorijo res prave nesmisle. Če vsa teologija ne ve povedati, ali bo po smrti ali spremembi življenja res večno življenje, potem teologije ne potrebujemo in tudi takšnih teologov, ki govorijo o zgolj o upanju, ki je brat gorja, ne! ♦

 

● Ej, pol pa spet gledam na neki katoliški televiziji, kako tri nune molijo. A koga in kaj molijo? In čemu? Mogoče za zdravje? Oj, saj če ne sodeluješ s Stvarnikom, da se sam zdraviš, čemu ti bo molitev?  Kaj te babe (oprostite, da tako rečem), ne molijo brezzvezno? Da skupaj s televizijo in še kom zapravljajo čas? A mogoče molijo za mir? Eh, a tu je že budist Dalajlama lepo povedal, mnogo bolj pronicljivo in resnično kot vsak papež(!!): »Molitev vas ne bo rešila vaših problemov. Vsak dan se srečujem z molivci, toda ne verjamem, da molivec prinaša mir v družbo, ali da bi bilo v svetu kaj več miru. Tisoče let človek moli, moli in moli, a se ni nič spremenilo. Sedaj bodimo realisti. Večkrat ljudem pripovedujem, če boste imeli priložnost, da se srečate z Jezusom ali Budo, prosite ju, naj vneseta mir na naš planet. Gotovo vam bosta rekla: Kdo je naredil nasilje? Če je nasilje naredil Bog, je dobro in logično, da prosite Boga naj ga odvzame. Toda nasilje samo smo ljudje naredili in ga vsak dan delamo in ne Bog! Tako Jezus Kristus kot Buda bi nam to rekla! Vi ljudje ste to naredili. Zato je to vaša odgovornost, da nasilje rešite in to ni stvar ne Boga in ne Bude! Ne obračajte Boga za probleme, ki ste jih vi ustvarili in naredili, zato vi sami delajte tako, da jih boste odpravili«.

Tako se mi res čudno zdi, za koga in za kaj molijo[8] in da jih celo televizija vsak dan prenaša?♦

 

● Ostaja pa še nekaj lažnivega in nas spet okoli prenašajo, tako kot z mlitvijo očenaš, ki ga vsak dan bogokletno molijo, ko na koncu branja evangelija pri mašah rečejo: »To je Kristusov evangelij«. Seveda je to velika laž, ki jo škofje in teologi ponujajo vernicam in vernikom in jo neodgovorno zagovarjajo, saj nikakor ne gre za Kristusov evangelij, ki bi ga naj bil napisal Jezus, saj Jezus Kristus ni napisal nobenega evangelija, ampak so evangelije napisali avtorji evangelisti – tako nas učijo – Matej, Marko, Luka in Janez. Če bi pravilno rekli: »To je evangelij o Jezusu Kristusu«, bi bili bolj prepričljivi in manj lažnivi…

Besedil evangelijev ni v aramejskem jeziku kot je govoril Jezus, ampak so prevodi iz grščine v tako imenovano latinsko vulgato, pri tem pa so nastopili celo čistilci kot je Hieronim, ki je povsem spremenil evangelije, tako da dandanes ne vemo, kaj je Jezus Kristus resnično govoril, ker je vse pomešano. A  Jezus ni pisal evangelijev, ti so nastali šele mnogo pozneje po njegovi smrti, tako da lažnivo govorimo, da je to Kristusov evangelij!

Zato se pa dandanes vprašujemo tudi, kako je dandanes s pravimi besedili teh evangelijev in resničnim poslanstvom, saj vemo, da so jih (p)opravljali čistilci kot je (Hieronim in drugi) mnogo pozneje od takrat, ko so evangeliji nastali. Zaradi tega dandanes ne vemo točno, kakšno je bilo prvotno besedilo, še posebej zato ne, ker so se skozi stoletja teksti tudi zaradi prevajalcev vedno spreminjali.[9] Kako naj torej dandanes s točnostjo vemo, kaj je Jezus razlagal in učil? Žal smo dandanes glede prvotnega besedila evangelijev povsem nemočni, da ne rečem izgubljeni, kajti prvega in ta pravega besedila o tem, kaj je Jezus res govoril in razlagal, ne poznamo. In dandanes učiti neke resnice na tako popačenem besedilu evangelijev, je zlobno in hinavsko, ker je vse pomešano in resnično ne vemo, kaj je Jezus rekel in govoril!

Zato pa moramo odločno protestirati in še enkrat povedati, da nikakor ne gre za Kristusov evangelij, saj ga ni Jezus Kristus (na)pisal, ampak so ga napisali našteti evangelisti in to šele mnogo let pozneje, ko je Jezus že odšel v nebesa, besedilo pa je bilo prevedeno in se vse da dandanes spreminja. Kaj nas torej spet okoli prenašate teologi in škofje?  Popravite zmešnjavo, ki ste jo naredili: to je, da nam daste pravi evangelij o Jezusu Kristusu in ne vaših ponaredkov, izkrivljenih skozi stoletja!

 

● Sem gledal začetek proslave o priključitvi Prekmurja. Menda k Sloveniji. Že domači župan je govoril nepravilno in neslovensko. Pa ne mislim, da v narečju, tu nikomur ne zamerim, ker itak vsi govorimo v narečju!, ampak je govoril o obeleževanju, ne o znamenju ali spomeniku, in o tem, da so postavili obeležje, namesto spomenik, itd. Zanimivo je to, da dandanašnje šolstvo niti malo ni zmožno, da bi učence in dijake naučilo pravilno slovensko! Učiteljice jih celo učijo govoriti napačno, kot da bi pravilno učenje ne spadalo v šolski program![10]

Pevke in pevci, bog vam naj da dobro, da pač nastopate, a žal ne veste zakaj, kako in čemu!, a kaj ko so potem dirigenti in solisti izven tega? Kaj solo pevec res ne obvlada slovenščine in poje kar tako od oka, kakor mu paše? Žalostno. Poleg tega ste peli zahvalno od Mihaela Haydna v F duru, ampak Hayden jo je napisal v G duru in to s posebnim uvodom. In tako bi jo morali peti! Ne vem zakaj so razni ljubljanski izdajatelji pesmaric (razni domišljavi Smrkolji) zanemarili Haydna in še mnoge druge skladatelje, da so napisali pesmi kar na svojo roko in so celo spreminjali besedila in prestavljali n napačne modulacije?! To bi morali zborovodje vedeti! A kaj naj dirigent instrumentalnega orkestra ve o pesmih za zbor? Saj še svoje kopirajo, o zborovskih pesmih pa res nimajo pojma. Žalostno, kam tonemo!

No, slavni govornik gospod nogavica je pa še kar dobro govoril: se mu ni izmuznilo kaj političnega, tako kot vedno, ko govori. Lepo in pohvalno, bi rekel. Mogoče sem kaj preslišal inmi naj oprosti, ker doslej je zgolj politično govoril...

So pa bili v zboru (nad)škofov vsi, ki so slovenske vernike denarno in finančno nategnili in jim pobrali denar: Turnšek, Kramberger, Stres…, da o sedanjih ne govorim, seveda! In kaj imajo ti tipi takšnega, da med škofi in v zboru takšne prireditve, če so pa eks? Ne vem in mi je nerazumljivo. Lahko bi bil tam jaz… Če so bili izločeni, potem morajo biti izločeni tudi sedaj in v prihodnje, sicer je pa to hinavščina nekdanjega Poljaka kot apostolskega nuncija in je zlagana, še posebej, ko je za Urana rekel, da je srčni bolnik, ki da bo vsak čas umrl, ta je pa še vedno med nami; in vedno bolj zdrav. Bom rekel samo: fuj takim predstavnikom Vatikana! Dobro, da je zginil nazaj na Poljsko! Saj smo takrat razumeli, da bo Uran kar umrl v tistih dneh, pa ga bog tako dolgo živi med nami![11] Ha, kako lepo se že veliko let ima, a onega Poljaka je pa že odneslo. No, tako torej dela Rkc: okoli nas kar naprej prenaša, nam laže in je hinavska, kot bi jim rekel Jezus!![12]

 

● 21. 08. so kazali pogreb Ivana Omana in o njem govorili vse najboljše, celo nekdanji poslanci. Res, de mortuis nil nisi bene – o umrlih nič, če ne dobro. A kaj boš govoril o takih ljudeh dobro, če so celo življenje delali slabo. Neka kmeta sta govorila, kako da je bil »napreden« kmet in da je delal dobro za kmete. Možno. O tem doslej nismo ničesar videli na kakšni kmetijski tv oddaji! A kolikor sem ga jaz spremljal, je bil domobranec. In na njegovem pogrebu se je spet zbral ves vrh slovenske politike, vključno z izključenim ali eks nadškofom Stresom.

Se vprašujem: ali sta slovenska politika in Rkc domobranska? Oprostite, vse proslave od priključitve Prekmurja do tega pogreba, kažejo samo to.

In zdaj vprašanje, ali je slovensko krščanstvo/katolištvo in njegovo oznanjevanje le domobransko? Pa menda ni bil Jezus domobranec? Res je to protireformatorstvo tako satansko prikovalo Slovence v greh in katoliško suženjstvo, da se bo še nekaj desetletij težko izkopalo iz njega, če se bo sploh kdaj. To je protireformatorstvo, ki se kaže v preteklem stoletju v Mahničevstvu, sedaj pa v rodetovstvu, zoretotsvu, stresovstvu, turnškovstvu in skoraj ob vseh ostalih slovenskih škofih in teologih, ki so zamenjali teologe jutranje zarje in napredka A. Trstenjaka, J. Janžekoviča in mnogih drugih, in ste dandanes na poti nazadnjaštva in striktne nepovezanosti z Jezusom Kristusom.

Vprašujem: koga sploh oznanjate slovenski škofi in teologi, če ne lastne zagrenjenosti, egoizma[13] in odtujenosti od Jezusa Kristusa! Kaj pa še imate v sebi in v oznanjevanju Kristusovega, božje ljubezni in evangeljskega izročila? Kolikor vidim: nič, razen da vsakodnevno čvekate neke misli in si mislite, da s evangeljske… so pa na žalost zgolj satanske… Zakaj nas vodite proč od Boga in k satanu in ne k Bogu očetu? ♦  



[2] Kaj imajo župniki za delati v predsedniški pisarni? Recimo to bi bilo nekako tako kot če bi Jezus  delal v pisarni Kajfe, če že ne Poncija Pilata. Res zmešano, da se potem celo s tem hvalijo, jezuiti namreč!

[3] Sem že v šestdesetih letih prejšnjega stoletja videl, kako jezuiti izločajo druge ljudi, tudi škofijske bogoslovce. Ni bilo nobenih stikov z jezuiti; kot da si bog ve kdo. Oni pa nad teboj in vzvišeni. Pa takrat tega nisem (toliko) čutil, to se šele sedaj zavedam. Sem šel kako leto nazaj po Ljubljani, tam okoli, kjer je predstavništvo Vatikana, zraven je pa jezuitska cerkev, na kateri je takrat pisalo: dajte nazaj denar (je bila cifra), ki ste ga pokradli. A o tem ni bilo ne duha ne sluha v občilih, tam s frančiškanske cerkve pa… Toliko v vednost, kdo ali kaj so jezuiti!

[4] Matej takole poroča: »Jaz vas krščujem z vodo, da bi se spreobrnili, toda on, ki pride za menoj, je močnejši od mene in jaz nisem vreden, da bi mu nosil sandale. On vas bo krstil v svetem duhu in ognju. Velnico ima v roki in počistil bo svoj skedenj. Svoje žito bo spravil v kaščo, pleve pa sežgal v ognju,ki nikoli ne ugasne« (Mt 3, 11-12). Tudi Marko podobno poroča, prav tako Luka.

A tu nastane vprašanje: zakaj ni Jezus krščeval? Ne poznam niti enega primera, da bi bil Jezus koga krstil. V apostolskih delih je celo zapisano, da je neki Apolo bil dobro seznanjen z Gospodovim naukom in je natančno pripovedoval o Jezusu, vendar je poznal samo Janezov krst. Tudi v evangelijih ni nikjer zapisano, da bi bil Jezus krščeval! Kaj si je torej izmislila Rkc in jezuiti?

[5] Sicer si pa lahko na You tube ogledate še druge nespametne izjave jezuitov. Med te spada med drugimi tudi pater (halo, kako se ti poimenujejo: očetje?!?) Lovše, ki v dotikih božjega ali Nikodemovih večerih klati neumnosti, češ, da Bog ljubi tako tistega, ki je bil ubit in njegovega ubijalca! Jezuitsko lopovstvo prve vrste, saj tako stara kot nova zaveza učita nekaj povsem drugega, le jezuiti so krivi pričevalci, ker nečijo ubijalca in žrtev. Glej https://www.youtube.com/watch?v=o2deVwCmgOc&t=707s, posebno tam okoli 27,39 minute. Zares: če si z jezuiti, nikakor nisi z Jezusom!!

[6] Veliko je primerov, ko so kot ta imenovani dušni pastirji zalezovali poročene ženske. Med drugim poznamo primer, ko je župnik hodil k poročeni ženski, ki je bila poročena z invalidom, ali pa je župnik zavajal poročeno žensko, ki mu je poškodovala tiča, da je moral pomoč iskati v bolnišnici; da ne govorim o mnogih, ki so jih zakoniti možje preganjali, da bi jim odrezali spolovilo; kako je našel mož župnika pri njegovi ženi, ker letalo ni odletelo in se je vrnil domov. Se človek samo čudi, kaj delajo ti, ki se imajo celo za duhovnike, prav tako pa »ubogim vdovam«, ki te spolne iztirjence kar naprej finančno podpirajo.

[7] Poglejte celotno pesem na spletni strani: https://sl.wikipedia.org/wiki/Dies_irae

[8] No, saj ne gre samo za te tri babe, ki zadnje čase molijo, saj molijo tudi nadškofje in še kdo. In pomislite na Dalajlamo, kar je rekel! Kaj takega ne bi prišlo na um nobenemu papežu…

[9] Hoj, dandanes nekateri kardinali in ostali tako imenovani teologi, ne priznavajo več pekla in v nekaterih prevodih že pišejo, da gre za peklensko dolino (ha, ha, podobno kot da gre za Silicijevo dolino) in ne več za pekel. Po drugi strani pa, če greste k maši, molite pri veroizpovedi, da je Jezus šel pred pekel; in tudi sam je govoril o peklu. Nikjer ni bilo do dandanes govora o peklenski dolini. A o tem naj verodostojno in pošteno razglabljajo teologi, da bo prihajalo krivoverstva.

[10] Tako na primer  na Prevaljah, kjer so postavili eksplodirano plinsko bombo pred gasilski dom, so napisali, da je bomba »explodirala« nekega leta, kjer so za letnico napisali celo piko (kot Hrvatje), pisec pa si je pridobil celo občinsko priznanje; na Ravnah na Koroškem pa imate še sedaj napisano, da lahko parkirate »max.«, kar je sramota ne le za župana in njegove sodelavce, čeprav so bili na to opozorjeni, pa nihče ni pravilno (slovensko) reagiral, tudi za ljudi, ki to berejo, ne. Kaj berete sami nepismeni in nešolani? Takšno je znanje slovenščine v Sloveniji, čeprav vsako leto »obeležujejo« - ha, zaznamujejo seveda – najboljše maturante! Le kje ste, se vprašujem, in čemu šolstvo?

[11] Ja, seveda smo že takrat vedeli, da gre za nateg vatikanskega predstavnika. Pa kaj potem? S tem se srečujemo že ves čas, odkar živim: Vatikan nas nateguje, okoli prenaša in ponižuje. A je to kaj v skladu njihovega ustanovitelja Jezusa Kristusa? Ha, ha, res nič. To samo kaže, da so v Vatikanu vsaj 2000 let proč od Kristusa in z vsakim dnem vedno bolj in ga v bistvu zaničujejo in se mu posmehujejo. Povejte drugače ljudje, če nimam prav?

[12] Ha, sem pa vmes, ko sem hotel iti na slovenska poročila, spet vklopil tv, kjer je govoril Pahor. Kot je bilo razbrati, mu je govor napisal nekdo, in ga je Pahor spet bral (ne da bi razumel, kaj sporoča in bere, seveda!). A hecno je bilo na koncu, ko je slavni spremljevalec in komentator (pa imena ne bom rekel, ker bi bilo preveč škilavo), hotel skleniti proslavo v Beltincih, ga je nekdo v studiu prekinil in dal nekaj sekund nekaj od slavnega angleškega bedaka Mr. Beana in tega slavnega spremljevalnega novinarja prekinil. Zares impozantno in čudovito!! Zares imamo krasne slovenske televizije!

Vam pa lahko še navedem kak primer: ko je nekdaj ljubljanska tv predvajala mašo iz slavne mariborske bazilike Marijinega usmiljenja, je na koncu takoj po koncu prenosa dala popevko, nekako v tem stilu: ljubljeni ata in ljubljena mama, kaj  mi pa moreta, če me zanima ta stvar kosmata. Mati usmiljenja in stvar kosmata, seveda. Pa slovenjgraški radio je tudi pod vodstvom M. V. podobno neko nedeljo predvajal, najprej o neki mesariji, potem pa je bil na vrsti prenos maše. Takšne so tv in radijske oddaje v Sloveniji, pač!

[13] Da ne omenjam samo denarja, ki ste si ga prisvojili in osramotili številne Slovence!

#Kolumne #Marijan-gerdej