Aleksandra Pivec: ''Gospod Janša je korekten, spoštljiv, strokoven in strateško razmišljujoč.''

Objavil/a Spletni Časnik, dne 2020-05-09 ob 02:01:42

Aleksandra Pivec, danes podpredsednica slovenske vlade, se je širši javnosti predstavila, ko je v začetku jeseni 2018 prevzela vodenje kmetijskega ministrstva v vladi Marjana Šarca. Konec lanskega leta pa je z napovedjo naskoka na vrh stranke Desus z velikimi koraki vstopila med bolj prepoznavne politične osebnosti v Sloveniji. Prevzem stranke jo potisnil med prvih pet najbolj priljubljenih politikov. Kdor seveda verjame mnenjskim raziskavam, ki se tedensko ukvarjajo z našo politiko. Dokler je še sedela v Šarčevi vladi, je bil njen šef seveda po priljubljenosti pred njo, z vstopom v Janševo vlado pa je svojega novega šefa po priljubljenosti močno prehitela. Kar seveda lahko razumemo, če vsaj malo sledimo ”ubijanju” Janše, kar traja že skoraj tri desetletja. Potrjuje pa tudi dvom, ki se ga avtor teh vrstic ne more znebiti, v strokovno neoporečnost merjenja javnega menja.

Aleksandra Pivec, železna lady s človeškim obrazom

Pisec članka sem eden srečnežev, saj imam v dosegu rok prav vse, kar še tiskanega od medijev izide v Sloveniji. Konec aprila me je z naslovnice revije Obrazi opazovala podpredsednica Vlade RS dr. Aleksandra Pivec, k branju pa me je vabil pomenljiv naslov »Železna lady s človeškim obrazom«. Avtor prispevka je Gorazd Dominko Sraka, za vrhunsko fotografijo pa je poskrbel Miran Juršič. Zdi se mi pošteno in prav, da vtise o prispevku podelim z bralci Časnika.

Avtor Dominko Sraka se je pogovora lotil izjemno ambiciozno. S podpredsednico Vlade RS se je želel dotakniti »tem, ki razdvajajo leve in desne, pomenov besed izdaja, predanost, smrt, otroštvo in besednih zvez politična rehabilitacija, preseganje vedenjskih vzorcev in slaba starševska vest«. Če seveda želite zvedeti, kako je gospa Pivec odgovarjala na  vsa omenjena vprašanja, boste morali obiskati najbližjo knjižnico ali pa kupiti aprilsko številko Obrazov.

Konsolidacijo stranke Desus prekinil odstop predsednika vlade

Aleksandra Pivec se ni mogla ogniti vprašanjem, povezanim s prevzemom vodenja stranke Desus. Če je po mnenju Pivčeve »DeSUS je zadnja leta bledel, volilni rezultati so bili slabi, nezadovoljstvo med članstvom je bilo veliko,« pa je po njeni zmagi na kongresu v stranki »znova zavladal optimizem, a se zavedam, da še vedno nismo popolnoma na konju, še nas čaka ogromno dela

Pivčeva je povedala, da je bila odločitev sprejeti izziv za kandidaturo na mesto predsednice DeSUS-a »precej nenavadna in predvsem pogumna ter hitra. Tega nisem doživljala kot boj proti Karlu Erjavcu niti kot tekmovanje, temveč kot občutenje pomembnosti trenutka, ki stranki in slovenskemu političnemu prostoru lahko prinese svežino in novo energijo, kot odnos in zavzemanje za stranko

Očitno ima predsednica stranke Desus v načrtu popolno konsolidacijo politične organizacije, kar pa bo očitno dolgotrajen proces. Namreč, le nekaj dni po volilnem kongresu Desus se je »zgodil odstop takratnega predsednika vlade g. Šarca in vsi smo začeli ukvarjati s kreiranjem novega slovenskega političnega prostora,« je pogovor o stranki zaključila Aleksandra Pivec.

Če malo preskočim, kako je gospa podpredsednica Vlade RS predstavila družinsko življenje, ki je sedaj v celoti podrejeno državniškim dolžnostim, mi dovolite predstaviti njen odnos z Janšo in Šarcem.

Janša je korekten, spoštljiv, strokoven in strateško razmišljujoč

Gorazd Dominko Sraka ji je postavil izzivalno vprašanje: »Zdaj ste Janševi. Je to kompliment?«  »Jaz ne bi rekla. da sem Janševa … sem zelo ‘sama svoja’,« je v smehu odgovorila.

V nadaljevanju je predstavila razloge, ki so bili odločilni, ko so se organi stranke Desus odločali za vstop v Janševo vlado. Najbolje bo, da navedem njen celoten odgovor:

»Sem politik, ki želi politiko s človeškim obrazom, presegati medstrankarske spore in zategadelj velikokrat veljam za naivno. V preteklosti se je premalo ukvarjalo s potrebami ljudi in države ter preveč s političnimi obračunavanji, dvoboji, delitvami. Pripisovali so mi spogledovanje z Janševo vlado že, ko sem kandidirala za predsednico DeSUS-a, a naj vas pomirim, nisem bila nikakršen trojanski konj. Odločitev oditi v koalicijo z Janšo sem prepustila ključnim organom stranke. In predvsem sem želela delovati v dobro države in čimprejšnje politične stabilnosti v njej. Zdaj se je izkazalo. da je to bilo še toliko bolj pomembno. V veliki krizi smo in si ne znam predstavljati, da bi to situacijo obvladovali pred volitvami, v duhu predvolilnih spopadov.«

Pred Šarcem težka, če sploh, politična rehabilitacija

Aleksandra Pivec je posebej izpostavila, da si z Janšo ne delita političnega oziroma ideološkega prepričanja. Njun odnos temelji »na profesionalni distanci. Sicer je gospod Janša korekten, spoštljiv, strokoven in strateško razmišljujoč.«

Poudarila pa je, da bo »ostala glasen zagovornik naših stališč, tudi takrat, ko utegnejo biti v nasprotju s kakšno drugo stranko iz koalicije. Prav tako pa bom delovala strokovno in profesionalno v svojem resorju in prav tako kot podpredsednica Vlade RS.«

Seveda vas zanima tudi njeno mnenje o nekdanjem predsedniku Vlade RS. Aleksandra Pivec meni, da je pred Šarcem »težka, če sploh, politična rehabilitacija. Razpust vlade je bil vse prej kot domišljen, veliko presenečenje, brez pravega rezervnega scenarija. Ko se je zgodil Šarčev zelo nepričakovan odstop, pa smo se spraševali, ali ima v rokav ‘plan b’, ‘plan a’ so bile namreč predčasne volitve.«

»Marjanu Šarcu se kalkulacija z volitvami ni izšla,« je Aleksandra Pivec zaključila ocenjevanje Janševega predhodnika na Gregorčičevi. Opozorila je, da se je vseskozi pozabljalo, »da imamo na drugi strani uspešnega, odločnega in pragmatičnega politika, ki zna in zmore sestaviti novo vlado«.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
1
Boris Valenčič
0
May 11, 2020
Poleg severno Korejskega predsednika Kim Jong Un-a, še zadnje dva komunistična DIKTATORJA na svetu, Milan Kučan in Janez Janša ter njune tolpe!

Resnično neverjetno, to se dogaja v središču Evrope, v Sloveniji!

Oba KOMUNISTIČNA DIKTATORJA imata povsem različne strateške cilje, njuna skupna točka je le ropanje ter popolno uničenje avtohtonega prebivalstva, srednjega sloja, uničenje Slovenije in njenega gospodarstva.

Komunistični DIKTATOR Milan Kučan je za Miloševičem naslednik in glavni VELIKO SRBSKI voditelj, skupaj z Dizdarevičem in Mesičem ponovno združujejo bivšo Jugoslavijo v VELIKO SRBIJO, kjer se bo Milan Kučan oklical za VELIKO SRBSKEGA KRALJA. Je Putinova in Ruska sramota.

Komunistični DIKTATOR Janez Janša, NOSILEC TITOVE ŠTAFETE je pristal v Evro-Ciaških rokah, je le njihov hlapec, kateri prav tako ne deluje za interese SLOVENIJE in avtohtonega prebivalstva. Njegovo Evro-Ciaško poslanstvo je le popolna uvedba imperialističnih interesov, brez sleherne demokracije, uničevanje zasebnega in družbenega gospodarstva. Ta KOMUNISTIČNI DIKTATOR Janez Janša ima nalogo pripraviti celotno Slovenijo za izvedbo Ameriškega napada na Ruse, poleg drugih vzhodno evropskih držav.

berite: www.monarh.si www.predsednica.si www.zml.si

Ne ostane vam nič drugega, kot da pričnete prepevati PRAVO SLOVENSKO HIMNO:

www.youtube.com/watch?v=ZplPSbaAreg

Boris Valenčič, slovenski KRALJ

DNAR NAZAJ: www.monarh.si/dnar-nazaj.mp3

SLOVENCI, res ste ene ŠLAPE in DUHOVNE SIROTE!

#1
Spletni Časnik
Spletni Časnik
Objavil/a 2020-05-09 02:01:42 (May 09, 2020)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Je bila petomajska komunistična hunta res prva slovenska vlada
Narava in pokrajina (foto): Zbiljsko jezero
Berimo in poslušajmo tiste medije, ki ne širijo jeze; domače in tuje.
Pravne podlage za izročitev jugoslovanskih vojnih ujetnikov ni bilo. Kar zmenili so se.
Slovenska politika se je spridila, ko so se z njo nehali ukvarjati resni ljudje
Prva obletnica katoliško-islamske Deklaracije iz Abu Dabija
Domen Mezeg: Ilonika. Saga o cesarju Feliksu
Ko levica v ogledalu zagleda Orbana
Poglavitno vprašanje ni, zakaj ljudje protestirajo, marveč: Zakaj so protesti proti Janezu Janši vedno številčnejši
Edina pot v slovensko resnično svobodo, zgolj prvi korak, je ukinitev obveznega plačevanja RTV-prispevka.
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
KULTURA
(167)
(153)
svet
(117)
cerkev
(80)
mediji
(72)
demos
(56)
Evropa
(55)
islam
(54)
otroci
(53)
nsi
(48)
levica
(42)
eu
(40)
sds
(40)
Vzgoja
(40)
ZDA
(37)
s
(36)
mladi
(35)
udba
(34)
rusija
(29)
Vlada
(27)
nlb
(27)
splav
(26)
brexit
(25)
sls
(25)
LGBT
(23)
NOB
(21)
Novice
(21)
SMC
(21)
strah
(20)
P
(19)
dialog
(19)
sprava
(19)
Pariz
(19)
knjiga
(18)
of
(17)
Kamnik
(16)
ISIS
(16)
cdu
(15)
Bog
(15)
moški
(15)
OTROK
(14)
trst
(14)
papež
(14)
Vojna
(14)
davki
(14)
LDS
(13)
delo
(13)
arhivi
(13)
judje
(13)
tigr
(13)
m
(13)
2tdk
(13)
narava
(13)
obisk
(12)
smrt
(12)
kriza
(12)
hdz
(12)
šola
(12)
pokop
(12)
poboji
(12)
vera
(12)
z
(11)
oblast
(11)
sd
(11)
desus
(11)
NATO
(11)
oče
(11)
proti
(11)
JLA
(11)
odnosi
(10)
banke
(10)
gorica
(10)
Glasba
(10)
vos
(10)
skavti
(10)
Slove
(10)
Mir
(10)
znp
(9)
slo
(9)
sv
(9)
v
(9)
po
(9)
sdh
(9)
r
(8)
BDP
(8)
ozn
(8)
kuba
(8)
mati
(8)
Iran
(8)
sp
(7)
pr
(7)
post
(7)
t
(7)
k
(7)
Film
(7)
u
(7)
FDV
(7)
so
(6)
lidl
(6)
nuk
(6)
n
(6)
mama
(6)
afd
(6)
LMŠ
(6)
rim
(6)
Bled
(6)
ma
(6)
za
(6)
CSD
(5)
Tito
(5)
sova
(5)
laž
(5)
zlo
(5)
slov
(5)
moč
(5)
o
(5)
to
(5)
skd
(5)
upor
(5)
dolg
(5)
krst
(5)
mož
(5)
Trg
(4)
sdv
(4)
od
(4)
vol
(4)
knoj
(4)
ve
(4)
Rog
(4)
sviz
(4)
re
(4)
azil
(4)
beg
(4)
meje
(4)
bih
(4)
npu
(4)
DUTB
(4)
ro
(4)
psi
(4)
rtv
(4)
ev
(4)
luna
(4)
blog
(4)
pos
(4)
zkps
(4)
MOL
(4)
uber
(4)
molk
(4)
i
(4)
dubt
(4)
greh
(4)
judi
(4)
gore
(4)
jbtz
(4)
kps
(3)
sin
(3)
mame
(3)
zv
(3)
no
(3)
TTIP
(3)
most
(3)
usta
(3)
žrt
(3)
vso
(3)
ra
(3)
sšk
(3)
ter
(3)
zl
(3)
pred
(3)
spom
(3)
Gozd
(3)
og
(3)
sta
(3)
vl
(3)
mar
(3)
zora
(3)
pape
(3)
evro
(3)
epp
(3)
oecd
(3)
sazu
(3)
va
(3)
me
(3)
grob
(3)
ecb
(3)
zav
(3)
tema
(3)
soc
(3)
liga
(3)
vla
(3)
si
(3)
fant
(3)
ju
(3)
igra
(3)
svo
(3)
Kuga
(3)
övp
(3)
spor
(3)
puč
(2)
bmz
(2)
pogo
(2)
rud
(2)
rok
(2)
kaos
(2)
krim
(2)
CETA
(2)
APEL
(2)
umor
(2)
tv
(2)
LGTB
(2)
par
(2)
mini
(2)
hu
(2)
rak
(2)
čas
(2)
hobi
(2)
Irak
(2)
priz
(2)
agsl
(2)
lgb
(2)
haag
(2)
lg
(2)
ndr
(2)
pri
(2)
seja
(2)
ibm
(2)
CIA
(2)
IS
(2)
romi
(2)
hse
(2)
pust
(2)
l
(2)
meja
(2)
nasa
(2)
kult
(2)
ndh
(2)
joga
(2)
ETV
(2)
kruh
(2)
ko
(2)
odpu
(2)
gzs
(2)
roma
(2)
tabu
(2)
RKC
(2)
mag
(2)
miti
(2)
iv
(2)
je
(2)
tast
(2)
god
(2)
pet
(2)
umik
(2)
mat
(2)
poli
(2)
šk
(2)
tink
(2)
Reka
(2)
nvo
(2)
mi
(2)
spla
(2)
Ivan
(2)
shod
(2)
furs
(2)
vest
(2)
šve
(2)
vo
(2)
sle
(2)
tr
(2)
reki
(2)
kpk
(2)
hss
(2)
tvit
(2)
sneg
(2)
nica
(2)
cilj
(2)
telo
(2)
kije
(2)
pol
(2)
kras
(2)
dar
(2)
nas
(2)
boj
(2)
csu
(2)
(2)
med
(2)
zdr
(2)
lurd
(2)
co2
(2)
krik
(2)
bes
(2)
na
(2)
ozna
(2)
st
(2)
stra
(2)
jan
(2)
btc
(2)
spd
(2)
j
(2)