Cilj magistrskega programa Socialna gerontologija Alma Mater Euroapaea – ECM je študenta voditi skozi proces teoretskih znanj, ki jih sukcesivno preverja v raziskovanju, ga pripeljati do sposobnosti analize in sinteze raziskovalnih izkušenj in ga usposobiti za modeliranje novih rešitev.

Gre za željo zagotoviti kakovost dela s starostniki kot vrednoto, katere sinonim je nenehno izboljševanje, prenavljanje, poskus oblikovanja storitve na nov način, kvalitetnejše, kompleksnejše, lepše, boljše. Alma Mater Euroapaea – ECM pristop k socialni gerontologiji je naravnan tako, da se vzpostavlja kot posebno pomembna kvaliteta in specifika dela. Temelji na filozofiji kvalitete življenja starih ljudi. Po zaključku magistrske stopnje bodo diplomanti magistrskega študija Socialne gerontologije Alma Mater Euroapaea – ECM usposobljeni za samostojno delo v posamezni organizacijski enoti, posebej bodo v procesu študija pridobili vpogled v raziskovalno sfero na nov, raziskovalni način. 

Cilj novega programa je študenta voditi skozi proces teoretskih znanj, ki jih sukcesivno preverja v raziskovanju, ga pripeljati do sposobnosti analize in sinteze raziskovalnih izkušenj in ga usposobiti za modeliranje novih rešitev. Gre za željo zagotoviti kakovost dela s starimi kot vrednoto, katere sinonim je nenehno izboljševanje, prenavljanje, poskus oblikovanja storitve na nov način, kvalitetnejše, kompleksnejše, lepše, boljše.

Po zaključku druge (magistrske) stopnje bodo magistranti usposobljeni za samostojno delo v posamezni organizacijski enoti, posebej bodo v procesu študija pridobili vpogled v raziskovalno sfero na nov, raziskovalni način. Sposobni bodo modelirati nove aplikativne rešitve problemov. Pri tem  bodo usposobljeni za nenehno izboljševanje sistemov, za višanje kakovosti, za animiranje organizacijskih poti storitve do kreativne rešitve in kakovosti storitve.