Članek
Trumpasti*
Objavljeno Feb 25, 2016

Bržkone vas bo tale izjava presenetila, a moram to vseeno povedati. Vedno bolj razumem Donalda Trumpa in njegovo nestrpnost do priseljencev. Zadnji branik dobrih starih krščanskih vrednot, ameriškega načina življenja, ustavnih pravic in glasnik demokracije je. V svoji primitivni, nazadnjaški betici z žaljivo retoriko ter nadutim in bebavim ksihtom vsaj. No pa tudi v očeh premnogih Američanov, ki se lahko pohvalijo s podobnimi mišljenji, strahovi, mržnjo in načinom razmišljanja kot on ali pa udeleženci šenčurskega shoda.
Možak je poln keša, kar ne pomeni, da ima kaj v glavi in taki ljudje so polni sami sebe, četudi je vsebina pravzaprav praznina ali pa zaudarjajoče govno. A, če je nekdo tako zatrdno prepričan vase, hitro prepriča tudi tiste, ki lastnih prepričanj nimajo in verjamejo pač tistemu, ki svoja prepričanja najglasneje razglaša. Čeprav je največji zarukanec.

trump

Deset let je poročen s Slovenko, prej je bil poročen s Čehinjo. Angleščina tako ene kot druge je upoštevajoč dejstvo, da sta – nisem sicer popolnoma prepričana glede let – ampak vsaj Melania živi v Stados Unidos dvajset let, a je njena ‘merikanščina kljub temu naravnost porazna. Pa smo se Bratuškovi smejali. Zdaj si pa vi predstavljajte strah tega ubogega mentalnega reveža, ko pomisli na migrante, ki se ne bodo ravno sukali po nobel družbah, bili v stiku z elito in se bodo držali bolj svojih ljudi, kakšno ‘merikanščino bodo govorili čez dvajset let.
Edino upam, da je imel obe ženici lepo doma zaprti v vitrini, da nista kaj dosti hodili po čeških in slovenskih kulturnih domovih in tam mlatili slovanščino, kar bi bil za sedanjo ženo recimo legitimen izgovor, da govori ‘meriško tako, kot bi pred mesecem in pol prišla ven iz skrite črne kuhinje, kjer je prej leta in leta pekla potice, jabolčne štrudle in kuhala joto, žgance in zelje za slovensko restavracijo.
Vse dokler je ni rešil možakar, ki tako ljubi US of A in njeno zgodovino, da si je dal po vzoru narodnega heroja, Davyja Crocketta, (ki je mimogrede potomec francoskega migranta, ki je imigriral na irsko, njegov sin je potem migriral v New York, njegov sin v Philadelphio, bla bla) na glavo trajno inštalirat mrtvega rakuna.
Ajde, ne rečem, če bi bil Trump neko tretje pokoljenje v Ameriki … Pa ni.
This knobdobbers mother was fookin scottish! Whut a complete numpty.
Pa ajde, recimo, da se je Donnie vrgel bolj po očetu in da pač rad jebe migrante – vak il onak, ter da je vsaj fotr potomec kakih prvih ameriških pionirjev, ki so iztrebili rdečekožce in bizone, pa zdaj on čuti neko moralno dolžnost in zavezo, da mora tudi on sam neki rasi otežit življenje.Nak. Njegov ded in bakica po očetovi strani sta – seveda, prav sklepaš – imigranta iz Nemčije.
Tako, da lahko bi se reklo, ‘de Donalde malo sjaši’. Vsaj s tistih migrantov, ki si niso operirali nosu in žnablov na tvoj račun, ki ne sedijo v tvojem pozlačenem penthousu, in ki se za razliko od bivše super manekenke, sedaj v upanju, da bo nekoč prva dama, vsaj trudijo naučiti jezika, in ki bodo za razliko od vaju, morda sprroducirali kako bitje, ki ne bo le tratilo kisika in opletalo z dizajnerskimi torbicami.
Po dvajsetih letih življenja v Ameriki, tudi če nimaš guzico polno ‘meriških dolarjev, s katerimi bi si lahko plačal tečaj, tutorje, couche in učitelje, bi govoril ameriško angleščino, kot bi bil poleg, ko se je pisalo ameriško ustavo in podpisovalo listino o neodvisnosti.
Izpade precej klavrno, ko na govorniškem odru v Južni Karolini izustiš ’Kongređjulešn tu maj hazbnd’, sploh, če v intervjuju vehementno navržeš, da govoriš ‘several languages’.
Pomisliti je treba tudi na možnost, da ima gospon Trump morda kake komplekse, ki bi jih rad nekako odpravil s to svojo imigrantsko gonjo. Morda ga kje pod tistim lasiščem, v njegovi trdi betici, v tisti droben možgan kljuva orjaški plešasti orel, z razpetimi krili, ki plapolajo kot zastava prepredena z belo rdečimi progami in posuta s petdesetimi belimi zvezdicami na modri podlagi, ter ga ves čas opominja na dejstvo, da je sin umazanih priseljencev.
God bless ya, you wallaper.

*trumpast -a, -o prid polnočna skovanka, ki naj bi ponazarjala novo raven omejenosti in stupidnosti, Trumpasti – označuje njegovo visokost in najvišjo možno doseženo inštanco dosedaj, opisno – obnašal se je trumpasto, ne bodi no tako trumpast!, bojazen – bojim se da bodo bebci za predsednika  izvolili ravno Trumpastega, slabšalno – trumpec trumpasti!,  žalostno in resnično – še bolj trumpast je, kot je videti