Članek
Kdo smo Slovenci, o Avstrijcih, ki so v bistvu Slovenci, in o Hrvatih, ki so si prikrojili zgodovino
Objavljeno Oct 20, 2013

Na internetu je že dolgo moč najti malo drugačen portal o zgodovini Slovencev, o njihovih sosedih ter izvoru. Nisem še zasledil, da bi kakšen medij omenjal ta portal ali ga citiral, je pa že kar nekaj šolarjev dobilo cvek, ker so se učili iz napačne literature (zgodovina.eu). V naših šolah smo se in se učijo čisto drugačnih resnic.

Nekaj najboj šokantnih citatov, ki te dobesedno prilimajo na rit.

DNK raziskave kažejo, da selitve Slovanov izza Krpatov ni bilo. Tisti Slovenci, ki niso mogli sprejeti Rimske okupacije, so se selili iz stoletnih domov čez Krpate na server in vzhod v Rusijo.

Avstrijci so ponemčeni Slovenci. Medtem ko se nekateri vodilini ? slovenski ? zgodovinarji trudijo dokazovati, da smo se Slovenci pojavili šele pred kratkim ter da je slovenska država Karantanija le mit, tisti zdrave pameti že dolgo vemo, da Avstrijci niso Nemci, pač pa so le ponemčeni Slovenci.

Pa še o Hrvatih, ki jih avtorji kratkomalo označijo za lažnivce in ponarejevalce zgodovine...

Posledice potvorjenih zgodovinskih dejstev, ki so si jih privošili Hrvati, da bi upravičili zasedbo ozemlji, ki jim niso nikdar pripadala, so velike. Hrvaška politika temelji na potvarjanjih in lažeh ter iskanju zavezništva, ki bi jih ščitil pri njihovem nečasnem početju.

Avtorji (predvidevam, da jih je več, saj je obdelanih več različnih tematik) niso kar neki mulci, ki so to napisali malo za šalo čez krompirjeve počitnice. Konec koncev se sklicujejo na cel kup zgodovinskih virov, ki jih pač tolmačijo po svoje. Nisem pa našel nobene resne razprave, ali so te teze zlonamerne ali celo morda neresnične, ali pa nam je Slovencem res potrebno napisati zgodovino na novo in živeti pod težo bremen, ki ga prinese takšno videnje našega izvora in zgodovinskega sobivanja narodov na tem prostoru. Dejstvo pa je, da je slovenstvo in slovenski jezik vsaj tako staro kot nemško, Pred časom sem poslušal intervju s prevajalcem iz hebrejščine v slovenščino in je dejal, da je le redko kateri jezik tako bogat kot je slovenski, kar kaže na zrelost in starost jezika in kulture.

Zoran Predin bo moral na novo napisati svojo lepo balado Praslovan!  Ne bo druge.

Bi bilo smešno, če ne bi bilo res.

@Pj <3 @Laščan... Poglej ta naslov... http://www.siol.net/novice/slovenija/2013/10/dan_ko_slovenci_niso_bili_vec_avstrijci.aspx

@Laško: Evo, ja se ne foliram i pišem slovenački. :P @Dajana: Wos sogta da Rasta? http://www.youtube.com/watch?v=r53Ao-Y5_2Q

Laščan... Du meinst Jugoslawien? :P

Ja ne ven no, vsak ki gre v Nemčijo, piše vse po nemško po FB :) Čakam kdaj bodo imena in prrimke spremenili... schoenne gruesse nach zlowenia

Ne Laščan... narobe vidiš. Prebujamo se. Končno gledamo, kaj smo mi in kaj nismo. Vse bomo dobili nazaj, kar nam je vzeto. Samo zaboga prenehajmo s tem negativizmom! Kritična masa ljudi se mora dvigniti, pa bo. Tale PW je že dober primer za to. Kritiziranja in negativizma ne rabimo... to nas samo drži na istem mestu. Moramo sprejeti, da smo to, kar smo in iti naprej.

Tako je!!!! In sedaj se ravno vrši druga faza zmanjševanja! Primorci to bolje razumejo :) Ni vse v denarju...

Se strinjam! :)... Naj dodam še nekaj, kar mi je padlo v oči po petnajstletnem življenju na Dunaju... vsepovsod slovenska imena in priimki, pa nikjer slovenske govorice. Hrvatov in Srbov je na Dunaju ogromno in se jih sliši (in tudi vidi... vsi parki so porisani s črkami CCCC itd.), Slovencev pa ni nikjer... razen v imenih. Se pravi... Slovenci so se sami sebe "zmanjšali" tako, da so sprejeli sosedni, nemški jezik in se razglasili za Nemce eee Avstrijce...