objavi na
pozareport.si

Sreda, 9. Februar 2022 ob 06:00

Spregledano ključno sporočilo Medianine ankete - v slogu zadnje bitke Kučanove generacije. In kdo je kriv za Goloba.
No, to, doslej (med vlado Janeza Janše) morda najzloglasnejšo anketo Mediane je objavila javna RTV Slovenija. Kar tudi simbolično pomeni, saj naključij znotraj slovenske politike ni, da je RTV še vedno "naša" ...
Bojan Požar

Odpri galerijo

Ob zadnji javnomnenjski anketi Mediane za RTV Slovenija (minulo nedeljo, 6. 2. - tukaj), ki je Gibanje Svoboda in Roberta Goloba postavila na prvo mesto vseh možnih kategorij (GS je precej prehitelo Janševo SDS, Golob za sladkih 0,1 odstotka Boruta Pahorja), Dobro državo , Pirate, Zelene ... pa med drugim uvrstilo med parlamentarne stranke, so vsi, no ja, skorajda vsi, spregledali ključno sporočilo te ankete:

- To, doslej (med vlado Janeza Janše) morda najzloglasnejšo anketo Mediane je objavila javna RTV Slovenija. Kar tudi simbolično pomeni, saj naključij znotraj slovenske politike ni, da je RTV še vedno "naša". 

- Da gre za sporočilo politični levici, predvsem Alenki Bratušek (SAB), in drugim strančicam na levi (DeSUS, LIDE), da se absolutno morajo pridružiti Golobu, medtem ko je Marjan Šarec (LMŠ) že odpisan, in delajo na tem, da se ga znebijo.

- Da je anketa Mediane narejena v duhu nedavne izjave (napovedi) Milana Kučana o zadnji veliki bitki njegove generacije in da se Kučan pri tem niti slučajno ne šali.

Med zahteve zadnje velike bitke njegove generacije sodi tudi tokratna ultimativna Kučanova želja, no, zahteva, da mora še pred volitvami priti do koalicije med Golobom in celotno levo opozicijo (KUL plus ostanki), pri čemer ne gre spregledati dejstva, da Goloba res "držijo skoraj do zadnjih podrobnosti" in ga lahko zato tudi čez noč uničijo. Dovolj je samo en nastop Luke Mesca, češ, stranka Levica ne more sodelovati z nekom, ki - na čelu državnega in napol monopolnega energetskega trgovca - prejema 45 tisoč evrov plače (trenutno sicer samo okoli 14 tisoč evrov?!), pa kasira milijonske nagrade, in z Robertom Golobom je konec. Gotof je. Ne rešijo ga niti trije Pop TV-ji.

Mimogrede, Mesec v ožjih družbah pove, kako je bilo na tistem torkovem prvem sestanku z Golobom in liderji koalicije KUL: Golob je predaval, čeprav nima še nič od stranke, Bratuškova ga ne more videti, Šarec je uvidel, spoznal, da je to njegov konec, edino Tanja Fajon (SD) ga še - Goloba - hočeš nočeš sprejema. Menda zato, ker se je že sprijaznila, da ne bo predsednica vlade, Kučan pa naj bi "pomiril" kroge blizu milijarderja in velikega zakulisnega političnega plejerja Georgea Soroša, da bo Fajonova ministrica za zunanje zadeve, kar bo koristno za Soroša, na Balkanu in znotraj Evropske Unije.

Sicer pa tudi sami pri Golobu priznavajo, da imajo velike težave pri pojasnjevanju njegove plače in da je storil napako, ko je napovedal, da bo nagrado za uspešnost v letu 2021 (predvidoma 800 tisoč evrov) razdelil med izbrane NVO-je (recimo Niki Kovač in njenemu Inštitutu 8. marec, ki za leve stranke, torej tudi za Roberta Goloba, vodi del predvolilne kampanje pred aprilskimi "prelomnimi volitvami"), namesto da bi ta denar namenil ljudem, ki jih je najbolj prizadela aktualna energetska draginja.

Sicer pa anketa Mediane razkriva tudi dve strateški točki predvolilne kampanje:

- Roberta Goloba in Gibanje Svoboda predstavljati ne samo kot glavnega izzivalca Janeza Janše in SDS, ampak tudi že kar kot zmagovalca volitev.

- Medijsko uničevanje koalicije Povežimo Slovenijo (vir), ki jo je (tudi) omrežje tranzicijske levice detektiralo kot tisto stranko, katere volilni rezultat na teh parlamentarnih volitvah, 24. aprila, dejansko odloča o sestavi nove vlade.

Kdo je kriv, da se je Golob vrnil v politiko

In končajmo v slogu tako imenovanega gonzo novinarstva*: Na enem od zasebnih kosil v zadnjih tednih je bilo avtorju teh vrstic rečeno, da je pravzaprav kar on kriv, da se je Robert Golob vrnil v politiko.

Ker da se je vse sprožilo v ponedeljek zjutraj, 11. januarja 2021, z objavo tega odmevnega članka: "Kdaj bo kdo pregledal tiste posle Robert Goloba ...?!"

* Gonzo Journalism.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Robert Golob Janja Božič Marolt Milan Kučan rtv slovenija Mediana Nika Kovač Inštitut 8 marec luka mesec levica Alenka Bratušek Stranka Alenke Bratušek marjan šarec Lista Marjana Šarca Tanja Fajon Socialni demokrati George Soros Vlada Janeza Janše sds Borut Pahor

objavi na pozareport.si

NAJBOLJ OBISKANO

Spregledano ključno sporočilo Medianine ankete - v slogu zadnje bitke Kučanove generacije. In kdo je kriv za Goloba.