Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Ali bo afera Smodej rodila še novo korupcijsko afero v zdravstvu? Objavljamo nova šokatna pričevanja Smodejevih žrtev!
prava .
Slovenija

Ponedeljek, 22. Avgust 2022 ob 08:33

Odpri galerijo

Dušan Smodej in njegov oče Josip Smodej v družbi direktorja Krke Jožeta Colariča. (Foto: Posnetek zaslona- Center za kreativnost in Vizita, interno glasilo SB Novo mesto)

V našem mediju Prava smo eden redkih slovenskih medijev v Sloveniji, ki smo povzeli večino zapisov iz Instagram skupine Proti nasilju Dušana Smodeja. Vse kaže, da gre za eno večjih afer na kulturni sceni v zgodovini samostojne Slovenije. Skupina kljub določenim težavam še naprej objavlja posredovane zapise žrtev Dušana Smodeja. Eden izmed njih je celo napisal, da je Smodej v pisarni svojega očeta, nekdanjega direktorja Splošne bolnišnice Novo Mesto dr. Josipa Dušana Smodeja prevzemal podkupnine v višini 10 do 15 tisoč evrov!

Novomeščan Dušan Smodej si v življenju ni mislil, da se bo znašel v središču slovenske javnosti. A se je krepko motil, če je mislil, da nihče izmed 2500 registriranih slovenskih medijev ne bo povzel zapisov na Instragram skupine Proti nasilju Dušana Smodeja. Tako smo v našem mediju objavili vse zapise, ki so javno objavljeni do dne 19.8.2022. Enako smo v celoti objavili odgovor Smodeja in priložili vse slike 

V nadaljevanju vam predstavimo nekaj najnovejših zapisov, ki so se pojavili v naslednjih dneh. Vsi zapisi bodo napisani v originalni obliki.

21.8.2022

Zdravo,
nisem bil presenečen, ko sem začel brati stvari o Dušanu Smodeju. Ta družbeni izmeček je začel s temi stvarmi že v srednji šoli. S prijateljem sta v srednji šoli izdala glasilo Avenije, kjer sta blatila z izmišljenimi zgodbami dijake Gimnazije Novo mesto. Ob izidu Avenij, kjer sta eno dijakinjo celo ozmerjala s kurbo, Dušanu ni nihče pristrigel peruti.

Ker je okoli tega dvigalo precej prahu je ravnateljica kasneje prepovedala nadaljno distribucijo.

Kdo pa bi se upal stopiti na prste sinu, bivšega direktorja Splošne bolnišnice Novo mesto Dušanu Smodeju. Spomnim se, ko je Dule kazal telefon v gimnazijskem atriju, ko mu je oče napisal "pridi po odojka."
Ta "odojk" so bile podkupnine, ki jih je Dušan mlajši pobral v pisarni pri očetu, enkrat na mesec nekje. V kovčku je bilo vedno 10.000- 15.000 EUR gotovine. Ker oče niti ni vedel, kako visoko podkupnino je prejel, verjetno je šlo za provizije pri nabavi opreme, mu je Dule vedno pajsnu par tisoč EUR, s katerimi se je vedno bahal po gimnaziji.

Vedno je imel pri sebi več kot 500 eur. Kasneje je oče Dušan tudi pogruntal, da je Dušan prevelik potrošnik družinske blagajne, zato je pipco zaprl. Ker je bil Dule navajen življenja na veliki nogi, so verjetno iz tega razloga nastali tudi
dolgovi in kraje pri folku, saj doma ni več "štipendije"
Že takrat je bil aroganten in je mislil, da je bog na zemlji. Tudi mene je takrat opisoval v Avenijah, ampak me to niti ni prizadelo, saj sem bil zelo uspešen na svojem področju in mi ni bilo mar za Duleta, ki kaj več kot "poklicni sinček" v življenju ni dosegel. Vem pa, da je marsikatera punca presekirala zaradi tistih Avenij.
Skratka Dušan Smodej, nula od človeka, vedno pride do pravice, če ne na sodniji, pa do božje.


				Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.  

21.8.2022

Meni se je nedavno nazaj vsiljeval na večih žurkah. Bil je ekstremno tečen
z dotakanjem pijače in siljenjem, naj še spijem. Ker sem mu stokrat rekla NE
in mi ni nehal prinašati alkohola, sem mu na neki točki rekla:
"Samo ja pomeni ja!"odgovoril je z : "pf, samo ja pomeni ja. Niko Kovač bomo zjebal."
Bil je tudi zelo jasen in direkten v tem, da hoče seks.Ekstremno zoprn moški s strupenim vajbom, ki ne
spoštuje nikakršnih mej. Hvalabogu imam za sabo že par slabih izkušenj in sem ga hitro spregledala, tako da se mu nisem pustila.
Si pa predstavljam, da bi še par let nazaj lahko kar hitro podlegla pritiskom tega bolanega narcisa.


				Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

21.8.2022

Pred leti sem se znašla na t.i. afterju v Dušanovem stanovanju v Tivoliju.
Sprva je bilo zabavno, saj je bilo na kupu veliko zanimivih ljudi. Med nami je bila tudi punca, ki je bila kar "out", zadrogirana ( po tem ko sem brala zgodbe po vašem profilu, je čisto možno, da jo je zadrogiral on).

Na njej sem imela ves čas oko, da ne bi šlo kaj narobe. Potem je izginila. Šla sem po stanovanju, ljudje so bili po vseh sobah, razen v predsobo so bila zaprta vrata in se ni dalo vstopit.
Potem sem se zavedala, da je izginil tudi Dušan in še par njegovih frendov.
Začela sem pritiskati na vrata in poklicala še druge, da pomagajo.
Nekdo jih je držal na drugi strani. Ko smo končno vdrli v predsobo, je bilo očitno, da smo prekinili
"akcijo" (beri: poskus zlorabe neprištevnega dekleta).

Tam je izbruhnil kar konkreten prepir z Dušanom, ki me je obtoževal, kaj se vtikujem, da ona to hoče itd. Bilo je kar napeto. Potem so jo pustili pri miru. Kasneje pa sem insti žurki bila priča, ko je poskušal svojega frenda, ki je bil "gotov" še dodatno zadrogirati z ghb-jem. Nisem še videla tako destruktivnega človeka....


				Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

21.8.2022

To je zgodba o zlorabi položaji. Ko sem Dušana spoznal, sem bil navdušen nad njegovo
energijo in entuziazmom, s katerim je začel ustvarjati sveže platforme za umetnost pri nas.
Okoli njega so krožili zanimivi ljudje in vse skupaj je dajalo občutek nekega fajn community-ja, kjer
smo se spoznavali (vsaj navzven) podobno misleči. Zato me ta prikrita realnost še toliko bolj prizadene.
In ta žalostni človek, ki je sebe povzdignil nad vse, nad moralo, vrednote, nad pravila, nad bolečino drugih, nad zaupanje in prijateljstvo, naj končno odgovarja za svoja dejanja!
Zdaj razumem, da nikdar ni delal umetnost ali ljudi, ampak za egoistične fantazije, ki so številne globoko prizadele. In tak človek naj bi odločal o
karierah mladih artistov. Please stop this guy.


				Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja

Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja

21.8.2022

To je zgodba o zlorabi zaupanja. Predlani proti koncu leta sem izvajal slikarsko delo po naročilu, ker se tako lahko preživljam v tem čudnem obdobju. Ker sem takrat brezposeln in brez statusa, sem Dušana prosil, da mi izda račun za
1500e preko društva. Ker sva v preteklosti profesionalno sodelovala, sem mu seveda zaupal. Ko je dobil moj honorar, je po daljšem obdobju izgovorov izginil. Denarja nisem dobil, imam pa nešteto neprespanih noči, ko sem obupan čakal, da me
vržejo iz stanovanja, ker nimam za najemnino. Hvala Dušan, idiot.
Aja, hvala da ste realizirali tale profil, že dolgo sanjam o tem, da bi naredil nekaj takega, žal so ga takrat ščitili ali pa so ščitili sebe in
se je bilo težko povezati z ljudmi s podobno izkušnjo. Well, The cat is out of the bag. Well done.


				Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

20.8.2022

I hope my statement helps others feel seen to whom something similar has
happened, the way that statemnts from others helped and continue to help me fell supported and seen. This is the reasno I am sharing my account. On a larger scale, I hope this moves the dial regarding sexual or power abuses in the international art scene.

A few years ago, I was participating as an artist in a very well known international art festival/ exhibition. I was with a group of people who joined another group where D.S. was, the group was also going to an evening get-together organised by the festival.
We briefly chatted while walknig to the venue, I introduced myself as an artist, said I was participating in the show, and tht perhaps he would look into my work.
I did not realise it then, but the power dynamic had already established itself. As far as I remember, this brief exchange was all we spoke about.

Later at the party, i was standing with friends of mine talknig and D.S. passed me and as he passed me, he grabbed me really strongly from behind and walked away. I was first in shock, I could not believe it and immediately
questioned myself whether this happened or not. I felt so violatedat and stripped bare. My mood immediately dropped and I could not engage in anything at the party anymore. I left very soon after that and remember feeling ashamed and horrible,
like it was my fault this happened to me. I asked myself if I provoked him in any way. I blamed
myself that it was something I did, but actually came up with nothing.
And yes, exactly nothing would justify or allow for what he did, he simply had no permission to do that out of the blue.
I think I told my friends right there, but they seemed to just laugh it off, or that was my impression. I felt realy bad the days after and had
difficulty engaging with other people, I was checking out all the time.
I did not understand at that momement, that this was happening as a result of this encounter, because up until that point everything was fine- I was having a great time with the exhibition and doing my work, and then I wasn*t.

When I came back home, I told my then boyfriend, now husband what had happened. He was outraged, but I wanted to leave it there, I could not act on it in any way and just thought I should avoid bumping into him ever again. But I was afraid and I thought he had some power over me,
that he might tell other people from our field something untrue about me and just felt horrible about it. I spoke about this privately to a few people but that was it.

I was afraid to speak out publicly for fear of professional repercussions.
Maybe on first glance this doesn*t sound like much happened, but nobody has a right to physicalli violate, grab or touch another person in in inappropriate places under any circumstance ever. My bodily autonomy was violated. The power dynamic that was established prior to this event suggested
that power was to be exercised over me, and I was to accept that, because what was the alternative one might think?
I did not accept it but that was irrelevant, becuase I did not even have a say in it happening or not. The violation just happened. Well now there is an alternative finally, when people start sharing and coming out of the shadow and speaking the truth.
Hopefully these statemnts will also shift something in the art world or may be a start in doing so, because it is long overdue.


				Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

20.8.2022

Pisala sem vam z namenom, da svojo zgodbo delim v celoti, ampak sem si
premislila. Veselam sem, da se je odprl ta instagram profil, da se končno
govori o vsem.

Hkrati pa že cel teden podoživljam to kar se mi je zgodilo. Bolj ko se trudim
vam ali sebi opisat, kaj mi je Dušan naredil, manj vem, kaj se je zgodilo.
So bili naprej udarci, ali najprej ugašanje čika na mojem telesu? Kako se je vse začelo?

Približno vem, ampak mam luknje v spominu. Vsakič znova podvomim, da točno vem, kaj se je dogajalo.

Jaz se ne spomnim, da kadarkoli pristala na vse udarca, klofuta in ukaze.
Ne spomnim se, da bi se dogovarjali o dogajanju, da bi me kdo vprašal, če sem
že kdaj sodelovala pri BDSM praksah, če mi je to všeč, kaj mi je všeč.
Samo začelo se je. In jaz sem okamenela. Skušala sem bit čim bolj "pridna", da bi se zadeva čim prej končala.
Nisem bla sposobna it stran. Vsaj ne dovolj hitro. Sploh nisem zares razumela, kaj se mi dogaja. Niti ne zakaj.


A mi je blo kaj podtaknjeno? A mi ni bilo? A so bile samo druge substance?
Počutim se dolžno opisat do potankosti vse kar vem in vse kar se je zgodilo. Dolžno, ker hočem biti dosledna, do sebe, do drugih žrtev in do ne vem koga vse.

Povedat hočem, da Dušan tega nasilja ni izvajal sam. Ampak o pomočnikih/pomočnihac ne morem spregovorit. Preveč sem izmučena. Od kar se končno govori o tem, vsak dan podoživljam karkoli se je že zgodilo. Počutim se kot da sem spet preživljam prve mesece po dogodku. Modrice so se mi poznale še dober mesec.
Po dveh mesecih blede lise. Vsakič, ko sem se preobleka sem se mogla spominjat na vse skupaj. In trajalo je dolgo časa, da sem prišla k sebi psihično. Da nisem mela občutka, da me on/ta dogodek definitivno zanaznamuje. In v zadnjih dneh, ko berem vse te zgodbe je podobno. Počutim se ogabno, nemočno.
Kljub temu, da je vse anonimno, si zaenkrat ne upam delit več kot to. Mogoče ni dovolj in bi za bolj kredibilno pričevanje mogla povedat več. Ampak si ne upam. Mogoče bom kdaj, lahko delila več. To lahko objavite.


				Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

20.8.2022

Je bil podnajemnik kakšni dve let. Stalna štala in obnašanje proti vsem
dogovorom. Ker mu določeni kosi pohištva niso bili všeč jih je umaknil in
ob tem nekaj tudi uničil, konstantne žurke, ki so močno načele stanovanje.
Na koncu se je po nekajmesečnih neplačanih najemninah, odselil skrit v zavetju noči. Stanovanje je pustil v takem stanju, se je bil potreben mesec dni in nemalo sredstev predno se ga je
spravilo kolikor toliko v red. Kot slišim podobno počne še naprej. Povsod ista zgodba, same obljube in na koncu kup neplačanih dolgov in rep med noge.Glede odnosa do žensk pa je bilo tu
že skoraj rečenega in še veliko se sliši. Previdno z njim.


				Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

855 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

219 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

3291 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

135 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Tue, 18. Jun 2024 at 18:22

1918 ogledov

Ali je kriminalna združba locirana na Bavarskem dvoru s pomočjo svojih SDT slug preprečila prodajo Celjskih mesnin?
Slovensko javnost je presenetila novica, da se zapleta pri prodaji slovenskega podjetja Celjske mesnine hrvaški poslovni skupini Braća Pivac. Celjske mesnine veljajo za eno večjih slovenskih podjetij iz živilskopredelolovalne industrije. Celjske mesnine že vrsto let obvaladujeta dvojec Danilo Dujović in Izidor Krivec.Foto: Posnetek zaslona-NecenzuriranoZdaj pa se je vmešalo v prodajo podjetja Celjske mesnine tožilstvo- kraljica postopkov. Natančneje, specializirano državno tožilstvo. Kaj so storili? Zaradi kazenskega postopka iz leta 2010 uveden proti Dujoviću so na specializiranem državnem tožilstvu zahtevali vpis plombe. Tako so med drugim v Necenzurirano razkrili, da je na podlagi sklepa Okrožnega sodišča v Celju z dne 12.6.2024 s katerim so zakonitemu zastopniku ali katerikoli drugi pooblaščeni osebi za čas šestih mesesev prepove odtujitev ali obremenitev 60- odstotnega poslovnega deleža družbenika. Kot še poročajo v Necenzurirano, da ostaja edino vprašanje, če je tožilstvo reagiralo pravočasno.Foto: Prava.siAli je kriminalna združba z okolice Bavarskega dvora spet ugrabila del SDT, da je preprečila prodajo podjetja Celjske mesnine? Krivec prodal podjetje napačnemu kupcu, ki ni po godu akterjem omrežja Bratovščina sinjega galeba?Vendar nas omenjena novica sploh ni presenetila. Celo če se pojavi kot osrednja dnevna novica v mediju Necenzurirano. Kaj je medij Necenzurirano, za koga deluje in kakšni so njihovi interesi pa smo v našem mediju predstavili v članku Novinarska trojka je ključni medijski glasnik interesov GROBARJEV SLOVENSKE POLITIKE IN GOSPODARSTVA VSEH IDEOLOŠKIH BARV!.A se je kdo vprašal, zakaj je specializirano državno tožilstvo reagiralo komaj sedaj? Zakaj tega niso storili že takoj na začetku postopkov? Tudi nam se je zdela poteza čudna, a so nam strokovnjaki iz gospodarskega prava razložili, da poteza tožilstva ni sporna.Foto: Posnetek zaslona-PozareportSporno je edino to, da se je zgodilo to komaj sedaj. Zakaj je spet v glavni vlogi specializirano državno tožilstvo? Kdor je naš reden bralec, smo v našem mediju že večkrat opredelili, da velja del specializiranaga državnega tožilstva diši po videzu za ugrabljeno institucijo. Že večkrat smo zapisali, da kriminalna združba , ki s svojimi lovkami daje videz obvladovanja kraljice postopkov- tožilstvo. Že večkrat smo posumili po našem laičnem razmišlanju, da omenjena skupina na videz izkorišča omenjeno institucijo za uničevanje svojih političnih in gospodarskih nasprotnikov vseh IDELOŠKIH BARV. To se intezivno dogaja že od leta 2008. Vsi ti plani se delajo v nekaterih okoliških stavbah v Ljubljani v okolici Bavarskega dvora. Foto: Prava.siSkrajno zavrženo je če je kraljica postopkov izvršitveni pomočnik kriminalni združbi, ki deluje na trgu, kjer naj bi pravo veljalo. Sploh pa je to nepredstavljivo, če se to dogaja v konkretni članici EU. Kje je tu spoštovanje evropske pristopne pogodbe in zaveza spoštovanja prava?Zelo dobro se ve, da tožilstvo ne bi reagiralo nikoli, če bi Krivec in Dujović prodala podjetje pravemu kupcu. Zdaj, ali je Hrvat, Srb, Slovenec je popolnoma vseeno. Ker če bi prodala pravemu kupcu, specialzirano državno tožilstvo ne bi reagiralo nikoli. Ali res verjamete, da se je nekdo na SDT čudežno spomnil, na kak način bi se preprečila prodaja podjetja?V resnici je stvar po našem mnenju veliko hujša. Kraljica postopkov- tožilstvo že vrsto let navidezno s "svojo ugrabljeno hčerkico SDT" dobesedno izvaja selekcijo, kdo si lahko v Sloveniji privošči vse in se mu ne zgodi popolnoma nič ( Splošna plovba Portorož, a ne spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin), na drugi strani pa so pripravljeni s pomočjo 3 4 HOP OBALA "večinskih resnih osrednjih" medijev uničiti vsakega posameznika. Primer Klemen Boštjančič.To se dogaja tudi v primeru prodaje Celjskih mesnin. Mogoče pa je Krivec pozabil poklicati nekdanjega soseda sedanjega predsednika vlade dr. Robert Goloba z Dunajske 119 v Ljubljani. Kot marsikdo drug v preteklosti. Se zgodi. Jebiga!Bavarski dvor v Ljubljani. (Foto: Posnetek zaslona-Kam.si)Luka Perš

Mon, 17. Jun 2024 at 17:18

1560 ogledov

Kavaški klan: Tožilcu Jožetu Levašiču se podira primer Kavaški klan! Sodni senat zavrnil obtožnico proti Kosti Tabakoviču!
V našem mediju že dlje časa spremljamo sodni proces Kavaški klan. Vse naše slutnje, da gre v resnici za maščevanje obalnih kriminalistov zaradi trgovine z drogo (kokain) s se več ali manj uresničujejo. Temu primerni so tudi bili dokazi tožilstva, o katerih smo v naših člankih večkrat zapisali, da so po našem laičnem mnenju zelo šibki.Poleg osrednjega procesa Kavaški klan se je proces prepletal z drugimi sodnimi primeri. Poleg primera Božič se je velikokrat na sojenju izpostavljala zadeva Maribor. V zadevi Maribor se je tudi na osrednjem procesu večkraz izpostavilo, da sta hotela osrednjo pričo tožilstva Darka Nevzatovića ubiti brata Tabaković. O tem si je v svojih člankih dajala duška "kraljica črne kronike"- peneloginja in dolgoletna novinarka Večera Damjana Žist.Članek "kraljice črne kronike" o bratih Tabaković. (Foto: Posnetek zaslona- Večer)A se je med procesom izkazalo, zakaj so rabili ustvariti še eno vzporedno zgodbo. To se je po laičnem mnenju avtorja članka dokazalo tistega dne, ko je obramba zahtevala za pričo Marka Hota, brata poslanke SD Meire Hot. O tem smo v našem mediju pisali v člankih z naslovom Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito?? in Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!. Še zdaj se spominjam malo morje fotografij, kjer je bila videna marihuana in kokain. Tožilec v sodnem primeru Kavaški klan Jože Levašič. (Foto: Posnetek zaslona- Dnevnik)Sodni senat zavrnil obtožnico tožilca Jožeta Levašiča proti Kosti Tabakoviču! Se obalni kriminalistični kliki s pomagači na NPU in SDT podira zgodba??????V naše uredništvo smo prejeli informacije od naših virov, ki zelo dobro poznajo brata Tabakovič. Že nekaj časa smo tudi mi v osrednjih medijih pričakovali, da bodo pisali o vloženi obtožnici proti bratoma Tabaković, ki jima je tožilstvo očitalo poskus uboja oz. atentata na Darka Nevzatovića.Vendar smo sedaj izvedeli, zakaj Damjana Žist in novinarska kompanija iz osrednjih večinskih medijev molčijo. Ker je sodni senat obtožnico proti bratoma Tabakovič zavrnilo. Kot smo izvedeli, je senat naprej specializiranemu državnemu tožilcu Jožetu Levašiču pojasnil, da so njegove obtožbe neustrezne, nesklepčne in odvečne. Pri tem so se nekatere navedbe ponavljale večkrat in očitali so mu tudi slabe določnosti.Senat je Levašiču dal tri dni časa, da obtožnico dopolni in popravi. V nasprotnem primeru bi jo senat zavrgel. Tožilec Jože Levašič je zaprosil, da bi v desetih dneh na tožilstvu odpravili napake. Senat je tej prošnji ustregel. Vendar ni pomagal niti desetdnevni dodatni rok. Kljub popravkom je sodni senat tudi v drugo zavrnil vloženo obtožnico tožilca Jožeta Levašiča. Velika zmaga za obrambo, hud poraz za kraljico postopkov- tožilstvo.Luka Perš
Teme
afera sex radiator Dušan Smodej Josip Smodej

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ali bo afera Smodej rodila še novo korupcijsko afero v zdravstvu? Objavljamo nova šokatna pričevanja Smodejevih žrtev!