Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Sami so si krivi!!!
Zakaj vsakokratna vlada pade na eno in isto finto akterjev omrežja grobarjev dela slovenskega pomorstva? Zakaj se ne upre temu nobena politična stranka, sindikati, organi pregona, FURS, KPK, osrednji slovenski mediji?!
prava .
Slovenija

Nedelja, 29. Oktober 2023 ob 14:11

Odpri galerijo

Borut Jamnik, Asta Vrečko, Robert Golob, Tanja Fajon, Janez Janša, Milan Kučan, Matej Tonin. (Foto: Posnetki zaslona- Robert Balen Večer, Wikipedia, družbeno omrežje X)

Spet smo priča političnemu cirkusu v preteklih dveh tednih. Niti malo se ne dajejo signali, da bi se to prenehalo. Vsakokratni politični cirkusi so isti kot ga spremljamo sedaj. Enak cirkus smo spremljali v vseh vladah od leta 2008 naprej. Kaj se obeta v prihodnje? Vidno je že z neba, da si je vsaka koalicijska stranka v trenutni vladi pod vodstvom dr. Roberta Goloba našla izgovor, da zapusti trenutno vladno koalicijo. Zelo verjetno bosta Levica in Socialni demokrati gradila svoj izhod iz koalicije, če bo Gibanje Svoboda vztrajala pri krčenju socialnih transferjev v višini 300 milijonov evrov. Trenutno največja vladna stranka Gibanje Svoboda pa si izgovor za teren razpad koalicije pripravlja s takoimenovano reorganizacijo vlade. Svoje so dodale še trenutne afere in besedni dvoboji med podmladki koalicijskih strank. Ironija usoda je, da vsi ključni politični, gospodarski in medijski akterji zelo dobro vedo, katero omrežje je tisto, ki služi na račun vsakokratnega političnega-gospodarskega cirkusa v naši državi? Mi smo že večkrat s prstom na podlagi dejstev iz preteklosti prst usmerili v gospodarsko-politično omrežje akterjev grobarjev dela slovenskega pomorstva. Njihov najbolj vidni predstavnik v javnosti je trenutno Borut Jamnik, prej zaposlen kot dolgoletni predsednik državne Modre zavarovalnice, sedaj pa predsednik uprave edine državne banke SID banka. Kaj dela Jamnik? Nič posebenga, medije vsakodnevno zasuje z zgodbami, da niso sposobni realnega razmišljanja. Kaj šele, da bi ugotovili, da jih ima nekdo za norca? Režiser je zrežiral vrhunsko komedijo. Jebiga, sami so si krivi!

Če je kul biti medij je to, da imaš zelo verjetno zagotovljen dostop do večine javnih dogodkov. Tako sem tudi sam spremljal lanskoletne aprilske parlamentarne volitve po sedežih različnih političnih strank in v medijskem središču v Cankarjevem domu. Ob dogajanju na slovenskem političnem prostoru v zadnjih dveh tednih že premišljujem, da si bom moral morebiti spet v kratkem urediti akreditacijo za morebitne predčasne parlamentarne volitve v bližnji prihodnosti.

V ponedeljek, 16.10.2023 smo v našem mediju objavili članek z naslovom Ekskluzivno! Na obrambno ministrstvo prihaja Anton Krkovič, za Šarca pa nam sporočajo: "Veseli december, prihaja Šarec!". Vse kaže, da so akterji politične scene opazili sporočilo "Veseli december, Šarec prihaja."

Foto: Prava.si

Za slaba dva dni, dne 18.10.2023 je eden najboljših slovenskih raziskovalnih novinarjev Bojan Požar v svojem mediju objavil članek z naslovom SANJA AJANOVIĆ HOVNIK JE ZANJU AMATERKA: ČRNČEC IN ŠAREC DALA 2 MILIJONA EVROV FIRMI BIVŠEGA SPECIALCA, KI SPLOH NE POSLUJE. V nadaljnih dneh je več slovenskih osrednjih medijev in Požareport razkrivalo nova dejstva o spornem razpisu Ministrtva za obrambo pod vodstvom Marjana Šaraca za resničnostni vojaški televizijski šov Vojak naj bo, ki bi slovenske davkoplačevalce stal malce manj kot dva milijona evrov. Med drugim se je tudi razkrilo, da so nameravali POL MILIJONA EVROV vložiti v PROMOCIJO!! Afera pa je zadala grd medijski udarec največji komercialni televiziji v Sloveniji POP TV/Kanal A. Kot kaže je medijski učinek dosegel minimalni učinek, saj so aktualni razpis razveljavili in bodo na ministrstvo za obrambo pripravili nov razpis na isto temo! Verjemi, kdor mora!

Foto: Posnetek zaslona-PozareportFoto: Posnetek zaslona-Pozareport

Največja komercialna televizija POP TV je morala nekako vrniti udarec. Tako so v nedeljo 22.10.2023 lansirali serijo "Dejstev" o čudnih poslih na Družbi za upravljanje s avtocestami (DARS). V njih se je znašel skrivnostni žvižgač, ki je povedal, da je plačal davčnemu strokovnjaku in lobistu ddr. Roku Snežiču 90 tisoč evrov za določeni posel na DARS-u, a ga ta ni dobil. Seveda je žvižgač povedal, "da misli, da je del denarja končalo pri stranki SDS." Še več, na posnetku je bil prikaz videokamere, kako ddr. Rok Snežič šteje bankovce v višini pet tisoč evrov. V prispevku pa se je pojavil še eden izmed vodilnih iz podjetja Žonta z Vranskega. Hitro se je izkazalo, da je v zgodbi veliko lukenj. Prva luknja je bila vloga žvižgača. Hitro se je ugotovilo, da je žvižgač v resnici zagrešil kaznivo dejanje in so ga iz žvižgača na POP TV spremenili v skesanca. Izkazalo se je tudi, da podjetje Žonta ni tako nedolžno kot se je predstavljalo v preteklosti. Mi pa smo pred družbenega omrežja X objavili tudi vloženo ovadbo ddr. Roka Snežiča proti neznanim storilcem zaradi nedovoljenega snemanja. Omenjeni posnetek je po naših informacijah prikazoval dogodek izpred nekaj let, ko je v podjetju Žonta dobil Snežič denar zaradi pokvarjene opreme od omenjenega podjetja.

Veliko hujša razkritja glede poslov z avtovlekami pa so razkrili v mediju Mladina. Le ti so v tiskani izdaji objavili članek Boruta Mekina z naslovom Mafija na slovenskih avtocestah. V njem so podrobno opisali nekaj primerov državljanov Češke in Poljske, ki so preplačali svojo storitev avtovlekam Žonta in podjetju v lasti Enesa Draganovića. Posredovali pa je moralo tudi poljsko veleposlaništvo. O tem pa so pred dvema letoma o podobnih težavah poljskih in čeških državljanov pisali tudi v Reporterju.

"Bistvo pri zadnji aferi je, da na Darsu na področju vlečne službe že vsaj 10 let dopuščajo pol mafijski sistem, ki je gojišče kriminala... Z nekaterimi poljskimi avtoprevozniki smo o tem tudi govorili. Številni so celo prepričani, da je v ta kriminal vpletena slovenska policija," so zapisali v članku Mafija na slovenskih avtocestah v Mladini. Ob teh besedah bi morali zazvoniti v vseh pristojnih institucijah alarmi!!!

Naslednji dan je kontra napad uprizorila televizija Nova24tv v oddaji Kdo vam laže s "svojim žvižgačem" o poslih znotraj podjetja Gen-I pod takratnim vodstvom sedanjega predsednika vlade in predsednika stranke Gibanje Svoboda dr. Roberta Goloba.

Dan za razkrito afero o DARS-u sta v eni izmed ustanovljenih parlamentarnih preiskovalnih komisij pričala Tatjana Bobnar in Boštjan Lindav. Oba sta pričela v trenutni Golobovi vladi kot notranja ministrica in v.d. generalnega direktorja Policije. A sta oba zaradi nesoglasij in političnih pritiskov predsednika vlade dr. Roberta Goloba morala zapustiti svoje položaje. O tem sta oba tudi konkretno še enkrat pred komisijo oba tudi povedala. Vsaj Lindav je razkril eno zanimivo informacijo, da mu je z medijskimi prispevki na POP TV grozil njegov podrejeni, direktor NPU Darko Muženič z Obale. Robert Golob pa je nekaj dni kasneje povedal, da sta Lindav in Bobnar se veliko zlagala in "halucionirala."

Novoustanovljeni spletni medij Preiskovalno.si pod vodstvom novinark Nataše Markovič in Barbare Pance podprt s kapitalom dinastije Odlazek pa je odkril afero glede nakupa 13 tisočih računalnikov, ki ga je izvedlo Ministrstvo za digitalno preobrazbo pod vodstvom ministrice Emilije Stojmenove Duh. Hitro sta obe novinarki ugotovili, da nihče izmed ostalih deležnikov o tem ni vedel nič in je verjetno resorna ministrica za digitalizacijo omogočila posel štirim podjetjem. Ali kot je povedal eden izmed mojih novinarskih sokolegov so to afero rabili le zato, da bo Golob imel lažji izgovor, da ukine ministrtvo.

Foto: Posnetek zaslona-Preiskovalno.si

Naslednji dogodek, ki je presenetil slovensko javnost je bilo dogajanje v največji vladni stranki Gibanje Svoboda. Javnost je izvedela le, da je aktualna predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič zadržala svoj položaj v hramu slovenske demokracije, a se je zaradi osebnih razlogov umaknila z mesta podpredsednice stranke. Zaradi odtekanja informacij s stranke pa so izključili s stranke poslanko Mojco Pašek Šetinc in Roberta Pavšiča, nekdanjega poslanca LMŠ in sedaj zaposlenega v kabinetu predsednice DZ.

Veste kaj, bolj brezveznega izgovora si niso morali izmisliti. Malce pojdite pogledat prostor za "čik pavze" v stavbi Državnega zbora in lahko samo opazujete, kako poslanci sedanje koalicije veselo čivkajo informacije novinarjem dominantnih slovenskih medijev. Za kakšno uro pa se znajde že članek na N1 Slovenija. Vsaj to so moje izkušnje, ko sem v lani poleti več dni spremljal dogajanje v državnem zboru.

Slišali pa smo tudi informacijo, da so za trenutno generalno sekretarko Vesno Vuković sovražniki tudi tisti volilci, ki so jim lanskega aprila namenili svoj glas. Lepo število osrednjih medijev pa krivi za kolaps sedanje vlade prav Vukovićevo in Damira Črnčeca, sedaj zaposlenega državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo. Revija Reporter v lasti družinskih članov in sorodnikov dinastije Odlazek pa so v zadnji številki predstavili nekaj naključnih imen, ki se omenjajo kot nasledniki dr. Roberta Goloba v vlogi t.i. tehničnega mandatarja. A Golob je še vedno prepričan, da tega filma ne Janez Janša ne kdo drug ne bo videl, da bo odstopil z mesta predsednika vlade.

A ima sedanja vladna garnitura dve bombi, na kateri se lahko trenutni koalicijski partnerji razidejo. Vse kaže, da si vsaka izmed koalicijskih strank pripravlja teren, da bi najhitreje odšla s sedanje vlade. Levica in Socialni demokrati bi lahko verjetno zapustili vlado, če bo sprejeta odločitev o rezih v socialne transfere v višini 300 milijonov evrov. Napeto je tudi že med podmladki strank vladne koalicije. V zadnjih dneh se je javno najbolj izpostavil s svojimi kritikami na račun sedanje vlade predsednik podmladka SD- Mladi forum Luka Goršek. Na njihove kritike so odgovorili v vodstvu Gibanje Svobode mladi pod vodstvom mojega dolgoletnega černelavskega prijatelja Mateja Graha. Moj drugi dolgoletni černelavski prijatelj Tine Novak pa je poslanec GS.

Foto: Prava.si

Kaj bo sledilo? Portugalski scenarij, velika koalicija ali predčasne parlamentarne volitve?

Tudi Gibanje Svoboda si pripravlja prostor, da bo lahko v prihodnosti izvedla t.i. "portugalski scenarij." Aktualni predsednik vlade dr. Robert Golob bi moral s takšno večino v državnem zboru z lahkoto oddelati celotni štireletni mandat. Ne glede na to, kar mediji o njej pišejo in si o njej mislijo slovenski državljani. Vendar je Golob "na horuk" ugotovil, da bi bilo za njegovo vlado veliko bolje, če bi imela manj ministrstev. Govori se o številki dvanajst, dr. Robert Golob pa sanja švicarski model s sedmimi ministrtvi. Vsaj tukaj se dela teren, da bi lahko obe koalicijski partnerici zapustili vlado. Vendar to še vedno ne bi bil dovoljšnji alarm za predčasne volitve. Verjetno bi imeli manjšinsko vlado s 43 glasovi (41 GS plus dva narodnostna poslanca), za ostala dva glasova pa bi izpolnjevali "glasbene želje" Levice, Socialnih demokratov ali pa Nove Slovenije. Nihče izmed sedanjih poslancev enostavno ni tako nor, da bi si po dobrem letu in pol od zadnjih parlamentarnih volitev odžagal lagodni mesečni zaslužek na račun slovenskih davkoplačevalcev. Morate tudi vedeti, da so vsi predvidevali, da na lanskih aprilskih parlamentarnih volitvah ne GS in SDS ne bi morala sestaviti vlade s sorodnimi strankami. Edini logični zaključek je, da bi GS in SDS oblikovali veliko koalicijo.

Mogoče pa se bo zgodilo to v bližnji prihodnosti. Zarečenega kruha se največ poje. Zelo verjetno na takoimenovani levi sredini v tem trenutku nočejo, da se jim zgodi scenarij iz padle Šarčeve in Drnovškove vlade. Zelo dvomimo, da bi prišlo do predčasnih volitev. Tako se nam zdi še najbolj verjetno, da bomo verjetno spremljali manjšinsko "Svobodno" vlado, Socialni demokrati, Levica in Nsi pa bodo za potrebne glasove v državnem zboru "izdajali račune" za podporo. Če je Janša svojo zadnjo vlado odvodil s 38 koalicijskimi poslanci, bo elektro menedžer to uspelo z vsaj 43-glasovi.

Alja Brglez bo zelo verjetno odigrala ključno vlogo operativke ob morebitnem spreminjanju društva Platforma Sodelovanja v prihajajočo politično stranko. (Foto: Posnetek zaslona-Podcast s Suzano Lovec N1 Slovenija)

Je pa bil zelo zanimiv nastop ustanovne članice društva Platforma Sodelovanja Alje Brglez v zadnjem podcastu z novinarko N1 Slovenija Suzano Lovec. Kdor je pozorno poslušal Brglezovo, je hitro ugotovil, kakšni bodo nadaljni koraki prvega moža društva Anžeta Logarja, trenutno še vedno poslanca SDS in predsednika sveta stranke SDS.

Foto: Posnetek zaslona-Mladina.

Vesna Vukovič

O Vesni Vuković sta se pojavila dva zanimiva citata. Enega je zapisala v svoji kolumni novinarka spletnega medija Preiskovalno.si Nataša Markovič, drugega odgovorni urednik Medije Grega Repovž:

"Vesna Vuković, Golobova najboljša, najtesnejša družinska prijateljica pa do danes ni pokazala svojih pogodb z Gen-I jem. Gre za nagrajeno novinarko, ki bi vsem mlajšim morala biti zgled. Veste ,koliko črnila bi izlila kot novinarka, če nekdo ne bi pokazal pogodb? Tudi to so dvojna merila. Kot vse v Golobovi vladi. Kot je povedala novinarskim kolegom, je za honorarje iskala dolžnike Gen I-ja. Težko delo copy paste klikanja med ID številkami stavb, ki jih potem vpišeš v zemljiško knjigo!" (Nataša Markovič 18.10.2023)

Nataša Markovič je v svoji kolumni za spletni medij Preiskovalno.si razkrila, kaj naj bi dejansko počela Vesna Vuković za podjetje Gen-I pod vodstvom Roberta Goloba in zakaj je prejela z omenjenje družbe 103 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja. (Foto: Posnetek zaslona-Preiskovalno.si)

"Še več: prav ta Črnčec je eden od glavnih oblikovalcev politike vlade Roberta Goloba. Kako je to mogoče? Pač je. In to zaradi najbližje svetovalke Roberta Goloba, danes generalne sekretarke stranke Vesne Vuković, ki se s Črnčecem že leta dobro ujame. Razmišljata namreč podobno. Če bi morali opisati Vesno Vuković, bi bil najboljši opis kar Damir Črnčec slovenskega novinarstva. Zarote, afere, predvsem pa ona vse ve. Vedno je res veliko vedela, a vse je bilo prepojeno s teorijami zarote. A če je za to njeno osebnostno značilnost vedela celotna novinarska srenja in jo jemala z rezervo, je bilo hecno nekaj drugega: smrtno resno so jo jemali slovenski menedžerji. Predsednik uprave Dnevnika Bojan Petan ji je vse verjel. Postavil ji je časopis znotraj časopisa – dokler Dnevnika njene intrige niso malodane uničile. A ni bil edini. Sem in tja se je tudi kakšen drug vrhunski menedžer pohvalil, da se dobiva z Vesno Vuković in je dobro obveščen. Resni novinarji se nismo mogli načuditi, kako lahko ti domnevno resni možje nasedajo tem teorijam in intrigam. In eden od njih je bil Robert Golob." (Grega Repovž, Svet je zarota, 27.10.2023)

Glavni urednik medija Mladina Grega Repovž je o Vesni Vukovič zapisal le to, kar majhna skupina slovenskih medijev o njej opozarja že nekaj časa. Ne smemo pa pozabiti, da se je Vukovićeve zaradi stanja v policiji lotila javno tudi že Eugenija Carl. (Foto: Posnetek zaslona-Mladina)

A oba citata le nakazujeta na to, kar o Vesni Vuković opozarjajo mediji, ki ne spadajo v družino MSM slovenskih medijev. Bojan Požar je že večkrat opozoril, da je Vukovićeva dolgoletna medijska operativka Boruta Jamnika. Mi pa smo o njej v članku Tandem Vukovič-Jamnik perverzna uničevalca slovenskega gospodarstva, političnega prostora, zasebnikov in intelektualcev!!! z dne 11. decembra 2022 zapisali sledeče:

"Sama pa je poskrbela za medijsko razvpitost, da so se državljani zgražali nad nič pridnimi tajkuni. Izraz tajkun v Slovenijo ni prinesel Janez Janša, ampak Vesna Vukovič. Ona je slovensko javnost bombardirala, kdo je tajkun in kdo ne. Na podlagi njenega delovanja se je v zapletenem procesu s pomočjo poslovnega omrežja Boruta Jamnika zgodila dobesedno kraja postkomunistične gospodarske srebrnine. S prevzemom le teh je večina najpomembnejših gospodarskih struktur postalo njihovo osrednje orožje za uničevanje motečih gospodarskih in političnih državljanov Slovenije."

Foto: Prava.si

SAMI SO SI KRIVI

Zgodba zadnjih dveh tednov ni ničesar novega. Eni smo vedeli, da se bo podoben scenarij zgodil že na dan lanskoletnih aprilskih parlamentarnih volitvah. Zakaj ni uspelo dokončati mandate kljub udobni začetni večini v državnem zboru Borutu Pahorju, Alenki Bratušek, Miro Cerarju, Marjanu Šarcu? Potrebno je vedeti, da sta dve Janševi vladi nastali kot "izhod v sili." Takšna je bila njegova vlada v letu 2012 in takšna je bila njegova zadnja vlada v letih 2020-2022.

V našem mediju že dlje časa opozarjamo na "fenomen" Obala in gospodarsko-politično omrežje akterjev grobarjev dela slovenskega pomorstva. Že večkrat smo razkrili tudi Boruta Jamnika, nekdanjega dolgoletnega predsednika Modre zavarovalnice, od letošnjega leta pa zaseda mesto predsednika uprave edine državne banke SID banka. Še več, prav Jamnik bi naj bdel nad skladom za obnovo, ko so v avgustu marsikateri slovenski dom prizadele poplave. Vse kaže, da Jamnik ne bo operiral s desetimi milijardami evrov, ampak verjetno s tremi milijardami, kot je na zadnji seje potrdila aktualna vlada. Kje vse se skriva moč akterjev iz poslovnega kroga Boruta Jamnika smo v naših člankih večkrat razkrili. Razkrila se je mreža ljudi, ki ni nikoli kandidirala na volitvah in nikoli ni dobila mandata, da odloča v našem imenu. Nič, enostavno se je vzpostavilo omrežje državnih uradnikov z obalnim pedigrejem. Zakaj se jih enostavno nihče ne loti, kljub temu, da vsi vedo, da politični cirkus in kaos najbolj ustreza prav njim. Odgovor je preprost. Vedno poskrbijo, da so v ospredju druge zgodbe, ne pa njihova. Dokler se jih nihče ne dotika je v državi mir. Naj samo eden državni uradnik pomisli, da bi lahko spodnesel del njihove omrežja, se bo slabo končalo za njega.

Se sprašujete, kaj počnejo sindikati? Zakaj se nikoli ne uprejo Borotu Jamniku? Že večkrat so se v javnosti pojavili informacije zelo verjetno nekaterih javnih uslužbencev, kjer so se razburjali in negodovali nad izplačili Modre zavarovalnice. V našem mediju smo že večkrat zapisali, da so prav javni uslužbenci financirali finančne operacije Modre zavarovalnice pod vodstvom Boruta Jamnika. Kaj hudiča se ima državna zavarovalnica iti turistični biznis v Izoli?! Zakaj najbolj vplivni sindikalni "leaderji" nikoli niso izpostavili omenjene problematike? Ker jih ima Jamnik vse pod kontrolo. Štruklja v Modri zavarovalnici, z ostalimi pa biznisira preko Skladov skladov v SID banki. Prav v tem skladu sodeluje tudi z Delavsko hranilnico, v katerem sedijo in imajo lastniške deleže vsi ključni sindikati v državi. Tako dolgo, dokler se sindikati ne bodo enkrat za vselej postavili za svoje javne uslužbence in bodo gledali pri belem dnevu vse rabote Boruta Jamnika jih z drugo besedo kot MEHKUŽCI žal ne moremo poimenovati. Prevzem Svobode in kontrolo nad stranko pa je Jamnik demonstriral prvi dan po volilni zmagi lanskega aprila, ko je v studio POP TV v imenu "sindikatov" prišel Branimir Štrukelj. Zaposlitev Vesne Vukovič v Svobodi je bila le še ena etapa v igri obalnih akterjev omrežja grobarjev dela slovenskega pomorstva. Že iz več različnih virov pa smo tudi slišali, da si lahko Vukovičeva obeta zaposlitev prav v SID banki, če bo šla Gibanje Svoboda v "maloro."

Ob tem je zelo lepo spremljati vse ključne slovenske medije. Vsi vedo, kdo vodi igro, a ga ne upajo javno izpostavljati. Le z besedno zvezo "eden najbolj vplivnih" gospodarskih igralcev. Zakaj se ga lotevajo zelo redko? Odgovor je preprost. Ker so ključni mediji v državi zelo odvisni od oglaševalskega denarja. Sami pa smo že v članku z naslovom DOSJE NOMAGO- Reševanje implozije vzporednega mehanizma po Yorkovi Savi se nadaljuje! zapisali sledeče:

"Po naših zanesljivih informacijah se tukaj rešuje parkirišče in obstoj družbe Media Publikum. Zakaj je Media Publikum pomemben v slovenskem prostoru? Odgovor je preprost, ker se je vzporedni mehanizem dogovoril, da se bo tja kanaliziralo in koncetriralo večino oglaševalskega medijskega denarja. Od tu se bo distribiturial denar točno določenim medijskim hišam. Višina prejemkov tega denarja je odvisna od gledanosti in poslušne uredniške politike. Bolj bo poslušna, več denarja dobi. Kdor pa ne, se lahko obriše pod nosom. Po domače povedano, od Voduškovega Topnews na dnu lestvice pa do POP TV, ki je na vrhu lestvice. Kdo so glavni igralci? To so Franci Zavrl, Borut Jamnik in Nikola Damjanič. Zaradi prihajajočega spornega nakupa Nomaga s strani Slovenskih železnic pa tudi sedanji generalni direkort SŽ Dušan Mes. Kdo je za kaj odgovoren? Franci Zavrl Delić je odgovoren za oblikovanje partijskih političnih misli in z jasnimi navodili glede avtocenzure in uredniške politike. Državni uradnik Borut Jamnik skrbi za nadzor nad vsemi podjetji (državnimi in nedržavnimi) preko mehanizmov kapitalskega in korporativnega obvladovanja, da usmerjajo svoja obveščevalska sredstva v ciljno družbo Media Publikum. Preko obvladovanja pravosodja poskrbijo, da tako tudi ostane. Neposlušne disidente pa procesirajo, poslovne konkurente odstranijo in jih korak za korakom tudi uničijo. Prav s pomočjo obvladovanja pravosodja. SDH so polupili za reševanje vzporednega mehanizma, ki se je zaplezal v Savi. Slovenske železnice sedaj lupi na polno vzporedni mehanizem, nasedel v Nomagu. Vse skupaj je absurd nad absurdom. Glavni protoganist je Dušan Mes, parkiran kot generalni direktor Slovenskih železnic. Mes ni zastonj dvakrat na teden na Obali, kjer dobiva prebliske in biznisuje s sinom generala Tatalovića."

Kako se lahko najlažje znebiš medijev, da o tebi ne pišejo kritično in se ne vtikajo v tvoje posle? Zelo preprosto. Zasuješ jih z zgodbami o svojih gospodarskih in političnih nasportnikih. Ste se kdaj vprašali, zakaj je nekdanja novinarska trojka Vukovič, Cirman in Modic tako bliskovito udarjala po finančni politični eliti globoke države vzporednega mehanizma? Da so ustvarjali prostor novi eliti sestavljenih iz dnevnih migrantov v Ljubljani z Obale. Večkrat se isto sprašujemo, čemu se ustvarjalci Tarče bojijo, da bi eno oddajo namenili

izključno poslovnim akterjem omrežja blizu sedanjega predsednika uprave SID banke.

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

855 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

219 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

3291 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

135 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Tue, 18. Jun 2024 at 18:22

1918 ogledov

Ali je kriminalna združba locirana na Bavarskem dvoru s pomočjo svojih SDT slug preprečila prodajo Celjskih mesnin?
Slovensko javnost je presenetila novica, da se zapleta pri prodaji slovenskega podjetja Celjske mesnine hrvaški poslovni skupini Braća Pivac. Celjske mesnine veljajo za eno večjih slovenskih podjetij iz živilskopredelolovalne industrije. Celjske mesnine že vrsto let obvaladujeta dvojec Danilo Dujović in Izidor Krivec.Foto: Posnetek zaslona-NecenzuriranoZdaj pa se je vmešalo v prodajo podjetja Celjske mesnine tožilstvo- kraljica postopkov. Natančneje, specializirano državno tožilstvo. Kaj so storili? Zaradi kazenskega postopka iz leta 2010 uveden proti Dujoviću so na specializiranem državnem tožilstvu zahtevali vpis plombe. Tako so med drugim v Necenzurirano razkrili, da je na podlagi sklepa Okrožnega sodišča v Celju z dne 12.6.2024 s katerim so zakonitemu zastopniku ali katerikoli drugi pooblaščeni osebi za čas šestih mesesev prepove odtujitev ali obremenitev 60- odstotnega poslovnega deleža družbenika. Kot še poročajo v Necenzurirano, da ostaja edino vprašanje, če je tožilstvo reagiralo pravočasno.Foto: Prava.siAli je kriminalna združba z okolice Bavarskega dvora spet ugrabila del SDT, da je preprečila prodajo podjetja Celjske mesnine? Krivec prodal podjetje napačnemu kupcu, ki ni po godu akterjem omrežja Bratovščina sinjega galeba?Vendar nas omenjena novica sploh ni presenetila. Celo če se pojavi kot osrednja dnevna novica v mediju Necenzurirano. Kaj je medij Necenzurirano, za koga deluje in kakšni so njihovi interesi pa smo v našem mediju predstavili v članku Novinarska trojka je ključni medijski glasnik interesov GROBARJEV SLOVENSKE POLITIKE IN GOSPODARSTVA VSEH IDEOLOŠKIH BARV!.A se je kdo vprašal, zakaj je specializirano državno tožilstvo reagiralo komaj sedaj? Zakaj tega niso storili že takoj na začetku postopkov? Tudi nam se je zdela poteza čudna, a so nam strokovnjaki iz gospodarskega prava razložili, da poteza tožilstva ni sporna.Foto: Posnetek zaslona-PozareportSporno je edino to, da se je zgodilo to komaj sedaj. Zakaj je spet v glavni vlogi specializirano državno tožilstvo? Kdor je naš reden bralec, smo v našem mediju že večkrat opredelili, da velja del specializiranaga državnega tožilstva diši po videzu za ugrabljeno institucijo. Že večkrat smo zapisali, da kriminalna združba , ki s svojimi lovkami daje videz obvladovanja kraljice postopkov- tožilstvo. Že večkrat smo posumili po našem laičnem razmišlanju, da omenjena skupina na videz izkorišča omenjeno institucijo za uničevanje svojih političnih in gospodarskih nasprotnikov vseh IDELOŠKIH BARV. To se intezivno dogaja že od leta 2008. Vsi ti plani se delajo v nekaterih okoliških stavbah v Ljubljani v okolici Bavarskega dvora. Foto: Prava.siSkrajno zavrženo je če je kraljica postopkov izvršitveni pomočnik kriminalni združbi, ki deluje na trgu, kjer naj bi pravo veljalo. Sploh pa je to nepredstavljivo, če se to dogaja v konkretni članici EU. Kje je tu spoštovanje evropske pristopne pogodbe in zaveza spoštovanja prava?Zelo dobro se ve, da tožilstvo ne bi reagiralo nikoli, če bi Krivec in Dujović prodala podjetje pravemu kupcu. Zdaj, ali je Hrvat, Srb, Slovenec je popolnoma vseeno. Ker če bi prodala pravemu kupcu, specialzirano državno tožilstvo ne bi reagiralo nikoli. Ali res verjamete, da se je nekdo na SDT čudežno spomnil, na kak način bi se preprečila prodaja podjetja?V resnici je stvar po našem mnenju veliko hujša. Kraljica postopkov- tožilstvo že vrsto let navidezno s "svojo ugrabljeno hčerkico SDT" dobesedno izvaja selekcijo, kdo si lahko v Sloveniji privošči vse in se mu ne zgodi popolnoma nič ( Splošna plovba Portorož, a ne spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin), na drugi strani pa so pripravljeni s pomočjo 3 4 HOP OBALA "večinskih resnih osrednjih" medijev uničiti vsakega posameznika. Primer Klemen Boštjančič.To se dogaja tudi v primeru prodaje Celjskih mesnin. Mogoče pa je Krivec pozabil poklicati nekdanjega soseda sedanjega predsednika vlade dr. Robert Goloba z Dunajske 119 v Ljubljani. Kot marsikdo drug v preteklosti. Se zgodi. Jebiga!Bavarski dvor v Ljubljani. (Foto: Posnetek zaslona-Kam.si)Luka Perš

Mon, 17. Jun 2024 at 17:18

1560 ogledov

Kavaški klan: Tožilcu Jožetu Levašiču se podira primer Kavaški klan! Sodni senat zavrnil obtožnico proti Kosti Tabakoviču!
V našem mediju že dlje časa spremljamo sodni proces Kavaški klan. Vse naše slutnje, da gre v resnici za maščevanje obalnih kriminalistov zaradi trgovine z drogo (kokain) s se več ali manj uresničujejo. Temu primerni so tudi bili dokazi tožilstva, o katerih smo v naših člankih večkrat zapisali, da so po našem laičnem mnenju zelo šibki.Poleg osrednjega procesa Kavaški klan se je proces prepletal z drugimi sodnimi primeri. Poleg primera Božič se je velikokrat na sojenju izpostavljala zadeva Maribor. V zadevi Maribor se je tudi na osrednjem procesu večkraz izpostavilo, da sta hotela osrednjo pričo tožilstva Darka Nevzatovića ubiti brata Tabaković. O tem si je v svojih člankih dajala duška "kraljica črne kronike"- peneloginja in dolgoletna novinarka Večera Damjana Žist.Članek "kraljice črne kronike" o bratih Tabaković. (Foto: Posnetek zaslona- Večer)A se je med procesom izkazalo, zakaj so rabili ustvariti še eno vzporedno zgodbo. To se je po laičnem mnenju avtorja članka dokazalo tistega dne, ko je obramba zahtevala za pričo Marka Hota, brata poslanke SD Meire Hot. O tem smo v našem mediju pisali v člankih z naslovom Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito?? in Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!. Še zdaj se spominjam malo morje fotografij, kjer je bila videna marihuana in kokain. Tožilec v sodnem primeru Kavaški klan Jože Levašič. (Foto: Posnetek zaslona- Dnevnik)Sodni senat zavrnil obtožnico tožilca Jožeta Levašiča proti Kosti Tabakoviču! Se obalni kriminalistični kliki s pomagači na NPU in SDT podira zgodba??????V naše uredništvo smo prejeli informacije od naših virov, ki zelo dobro poznajo brata Tabakovič. Že nekaj časa smo tudi mi v osrednjih medijih pričakovali, da bodo pisali o vloženi obtožnici proti bratoma Tabaković, ki jima je tožilstvo očitalo poskus uboja oz. atentata na Darka Nevzatovića.Vendar smo sedaj izvedeli, zakaj Damjana Žist in novinarska kompanija iz osrednjih večinskih medijev molčijo. Ker je sodni senat obtožnico proti bratoma Tabakovič zavrnilo. Kot smo izvedeli, je senat naprej specializiranemu državnemu tožilcu Jožetu Levašiču pojasnil, da so njegove obtožbe neustrezne, nesklepčne in odvečne. Pri tem so se nekatere navedbe ponavljale večkrat in očitali so mu tudi slabe določnosti.Senat je Levašiču dal tri dni časa, da obtožnico dopolni in popravi. V nasprotnem primeru bi jo senat zavrgel. Tožilec Jože Levašič je zaprosil, da bi v desetih dneh na tožilstvu odpravili napake. Senat je tej prošnji ustregel. Vendar ni pomagal niti desetdnevni dodatni rok. Kljub popravkom je sodni senat tudi v drugo zavrnil vloženo obtožnico tožilca Jožeta Levašiča. Velika zmaga za obrambo, hud poraz za kraljico postopkov- tožilstvo.Luka Perš
Teme
BorutJamnik BorutJamnikimavsezabedake GibanjeSvoboda janezjanša levica MatejTonin nsi poptv RobertGolob RokSnežič sd sds TanjaFajon VesnaVukovič msm

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Sami so si krivi!!!