Članek
Humanizem in samokritika
Objavljeno Jun 17, 2022

Kdo si ti, da sodiš druge ljudi? 

Primitivci, provokatorji in vulgarni materializem.

Res je, partijski kloni so že tako okuženi, da ne vidijo nobenega potenciala v drugače mislečih, ampak bi vsako drugo misel ali drugo mnenje utopili v kaplji vode. 

Žal je okužba večine vulgarnih intelektualcev z abstraktno svobodo pač tako huda, da ni sposobna dojeti preprostega ljudskega reka:

 "Kdo si ti, da sodiš druge ljudi!"


							 

Včasih je levičarje v razvojnem diskurzu krepila samokritika, danes v dobi vulgarnega primitivizma, pa ne poznajo druge metode, kot kritizirati druge, da prikrivajo svojo lastno kulturno bedo in pomanjkanje preproste kmečke pameti.

Inteligentni in kulturno razgledani točno vedo, da le z odpravljanjem lastnih slabosti in pomanjkljivosti človek napreduje, zato se takšni ukvarjajo z lastnim razvojem in napredkom! 

Žal je vulgarni materializem tako globoko okužil samozvano revolucionarno levico, da ta vidi sovražnika na vsakem koraku, kajti brez njega je nihče več ne bi niti opazil. 

Nekulturno obnašanje, poniževanje in obsojanje drugih je najboljši izraz, da so politični primitivci že globoko v lastni gnojni jami in za to so pozabili na zdravo etiko in moralo, ki krasi kulturne in napredne ljudi. To pomeni, da ne upoštevajo kmečko pamet in nasvete modrih ljudi, kajti kulturni in pametni ljudje se ukvarjajo in rešujejo lastne probleme in težave. Nasprotno, bedaki in idioti svojo probleme in težave ter psihopatske motnje zdravijo in prikrivajo s kritiziranjem in poniževanjem drugih! 

Etika in morala sodobnega humanizma, na katerem se gradi in razvija skupnost svobodnih in naprednih ljudi, se odreka klasičnemu vulgarnemu materializmu in primitivizmu, zato oblikuje lastno vizijo razvoja v kateri ni prostora za nasilje ali vulgarno poniževanje, ampak ustvarjalno sodelovanje in medsebojno spoštovanje, ki sta temelj za sodobno skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi! 

Kdor sprejema to spoznanje in načela humanizma, se tako tudi obnaša in ravna, sicer ni nič boljši, kot klero-fašisti, ki se utapljajo in promovirajo egoizem z nasilju in poniževanju ter izključevanje drugače mislečih. 

Humanizem in samokritika je pogoj za razvoj in evolucijo sodobne svobodne in kulturne skupnosti, ki je najboljša podlaga za uspešno in zdravo sobivanje ter skupni napredek vseh, zato je potrebno primarno pometanje pred lastnim pragom in pogled v sebe, ne le v ogledalo, ali celo spodbujanje  poniževanja, namesto medsebojnega spoštovanja in sodelovanja. 

Kdor to opazi in upošteva je na pravi poti sožitja in ustvarjalne družbe, ki edina lahko potegne tudi t. i. idiote in psihopat in drugo razvalino življenja iz lastnega brezna na pot v skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!

Za skupnost svobodnih, srečnih in ponosnih ljudi!

"OPTIMIZEM + REALIZEM + MODROST = BIO-HUMANIZEM !!!" 

Nove kreacije ali potrebne spremembe za pozitivni razvoj lahko ustvarjajo le živi ljudje, mrtvi tega ne potrebujejo. Tudi ni potrebna kritična masa, saj kreacija in inovativna sprememba nastane ali se zgodi v vsaki kreativni glavi, za to pa potrebujemo šolo za življenje in ne za hlapce ali sužnje za zlorabljanje in trpljenje! Nobena sprememba ni mogoča, če se človek ne želi spreminjati ali opustiti svoje zablode, slabe navade in obnašanje ali predsodke (ki jih je na nezavestni način prejel preko določene ideologije ali negativnih izkušenj življenja, ki mu predstavljajo negativne psihološke motnje in ovire)! https://publishwall.si/sprislan/post/328825/drzava-in-oblast

Kdo ve odgovor!? Ali smo v Sloveniji že dozoreli za spremembe in pripravljeni preskočiti nacionalne barijere ter ponuditi človeku vizijo svobodne skupnosti v Sloveniji in mednarodni skupnosti? Pri sosedih Hrvatih se že dogaja prebujanje za suverenost in svobodo človeka ter nove svobodne skupnosti v kateri je prostor za vse svobodne ljudi, ki uveljavljajo humanizem, ali pozitivne vrednote humanizma! Na vrednotah humanizma je utemeljen nov družben sistem neposredne demokracije Bio-humanizem!

Pozdravljeni prijatelji! Zanimiva razprava neodvisne stroke in civilne družbe o minulih ukrepih ter delovanju nacionalne in mednarodne formalne oblasti o zdravju, bolezni in pravicah človeka, ki dejansko pomenijo skrb za zdravje vsakega človeka. Seveda se v pravi demokraciji ne sme in ne more zanemariti spoštovanje osnovnih človekovih pravic o sodelovanju in soodločanju vsakega posameznika o odgovornosti za svoje in skupno zdravje, varnost ter sožitje bivanje v sodobni družbeni skupnosti. Ob tem ne moremo mimo vprašanja in odgovora, ki ga pričakuje vsak samostojen, odgovoren in svoboden človek in sicer - zakaj? 1. Covid 19 je uvrščen 1. Kategorijo za cepljenje (najhujše nalezljive bolezni - visoka smrtnost). 2. Pri razpravi in argumentaciji vsebine ni sodelovala neodvisna stroka (bolezen ni samo politično vprašanje, ampak primarno strokovno in zdravje pravica vsakega človeka)! https://fb.watch/dP8UBjoE_o/

Potrebno je razumeti pravo, termine in dikcije, kajti pravice so določene s tistim kar lahko dobiš in koristiš, nekaj kar ne obstaja ne moreš koristi. Lahko je le pravica do cepljenja, če se kdo želiš cepiti! Obstaja pa pravica do svobodne volje, kar pomeni, da se lahko cepiš ali pa ne, kar je odvisno od tvoje volje. Nobena prisila ni pravica, ampak obstaja le pravica do obrambe in ne nasilja, kar človeka ščiti proti nasilju. Enako velja tudi za pravico do cepljenja tistega, ki želi to pravice uveljaviti za svoje ali skupno dobro. Vsaka prisila je v demokratičnih in humanih družbah prepovedana, razen za primer da nekdo načrtno ogroža druge in ne upošteva pravice drugih. Ali po domače zdrav človek nikogar ne ogroža, zato nikomur ne škodi ali ga ogroža, To pomeni, da ga za to nihče nima pravice prisiljevati v cepljenje ali kakršno-koli drugo dejanje proti njegovi volji!

Svoboda in humanost nima nič skupnega z določeno ideologijo ali vero, zato nima tudi nič skupnega z diktaturo ali nasiljem, ki ga vsiljuje določena partija, institucija ali prizadeta človeška glava!

Poznati je potrebno stare ljudske reke in pregovore zdrave kmečke pameti in ta pravi:

"Obleka ne naredi človeka, ampak le človek lahko naredi obleko!"

in "Obleka služi človeku in ne nasilju, ali podivjani in prizadeti človeški pameti, zato ne more biti razlog za omejevanje svobode izražanja ali zdravih medsebojnih odnosov!"

Kaj pravi humanizem, kot najbolj human in pozitiven sistem moralno etičnih vrednot življenja!?

" Kdor (režim, družben sistem, zakon ali človek), ki ne spoštuje svobodo in dostojanstvo drugega človeka ni vreden spoštovanja in ljubezni sočloveka!"