Članek
Intervju Dr. Robert J. Melamede - demistifikacija konoplje

Intervju Dr. Robert J. Melamede - demistifikacija konoplje

Objavljeno Jun 20, 2015

{youtube 83id4zuCF7c}

Posnetek: Mirjana brelih

Udeležili smo se 3. seminarja v sklopu cikla Demistifikacija konoplje, ki ga vsako leto organizira društvo ONEJ. Letošnja tema je bila konoplja v zdravstvu: teorija in praksa. Predavali so vrhunski strokovnjaki in vsakega od njih smo vprašali, kaj sporoča slovenskim strokovnjakom in politikom, ki se ne odzivajo na vabila.

Tokrat objavljamo sporočilo dr. Roberta J. Melameda, ki je doktoriral iz molekularne biologije in biokemije in je vodilna avtoriteta na področju uporabe kanabinoidov za terapevtske namene.
Dr. Melamede pravi, da do leta 1988 nihče ni vedel za obstoj endokanabinoidnega sistema, vendar sedaj vemo, da endokanabinoidni sistem uravnava vse v našem telesu od spočetja do smrti. In z manipulacijo le-tega lahko poslabšamo ali pa izboljšamo svoje zdravje. Rabimo več in ne manj konoplje, ki je osnovno hranilo. Konoplja, ki vpliva na endokanabinoidni sistem, je kot mazilo za življenje!

Sprašujemo se, kako dolgo si bo slovenska stroka se zatiskala oči pred temi znanstvenimi odkritji? Kmalu bo to tako kot da se vedno trdimo, da je Zemlja ravna plošča.

Naše prispevke bomo pošiljali na Ministrstvo za Notranje Zadeve, Ministrstvo za Pravosodje, Ministrstvo za Zdravje, NIJZ, Zvezo NVO na področju drog in zasvojenosti ter Varuhinji človekovih pravic RS. "Če Mohamed noče h gori, pride gora h Mohamedu".

Predavanje Dr. Roberta J. Melamede - ŽIVLJENJE, EVOLUCIJA, ENDOKANABINOIDI IN PREŽIVETJE HOMO SAPIENSA

 

 


#Nadrejena-rss #Subkultura