Članek
Smo država, ki bi morala v stečaj.

Smo država, ki bi morala v stečaj.

Objavljeno Dec 14, 2014

V obrazložitvi, zakaj je bil izpuščen najbolj razvpiti slovenski zapornik, Ustavno sodišče navaja med drugim tudi 28. člen Ustave RS, ki je v bistvu načelo zakonitosti v kazenskem postopku. Citiram: Nihče ne sme biti kaznovan za dejanje, za katero ni zakon določil, da je kaznivo, in ni zanj predpisal kazni, še preden je bilo dejanje storjeno. Ne vem, kaj se gredo naši pravosodni organi, kakšen butalski pravni sistem imamo in kdo so ustavni sodniki, ki na laž postavljajo vse odgovorne pravne strokovnjake: sodnike, preiskovalne sodnike, tožilce, ki so zadevo » Patrijo« s težkimi mukami pripeljali do konca. Mar so se omenjeni šli otroške igrice?


Kakor je meni znano, so se omenjeni postopke vodili v skladu z Zakonom o kazenskem postopku in v skladu s Kazenskim zakonom, ter da je bilo v sodnem postopku ugotovljeno in dokazano, da je Janez Janša storil konkretno kaznivo dejanje in da je bil zaradi tega kaznovan na zaporno kazen. Ne vem, v kom vidijo ustavni sodniki kršitev načela zakonitosti, saj je bilo narejeno vse v skladu s pozitivno zakonodajo.

Če nekdo stori kaznivo dejanje, mora biti kaznovan po zakonu in mora odslužiti kazen, ki mu je bila določena. Storilec je lahko vsakdo in na postopek sojenja in na odmero kazni ne more vplivati njegov status v družbi. Sklicevati se, da je Janša bil zapornik s posebnim statusom, je največja neumnost, ki je skregana s pravom. Vsak zapornik je poslan v zapor z namenom, da odsluži svoj greh, ter da ga prevzgojijo v skladu s penološkimi metodami.

Je pa res, da je Janez Janša imel v zaporu Dob veliko ugodnosti, ki niso bila v skladu z Zakonom o izvrševanju kazenskih sankcij in samega hišnega reda ustanove. Očitno je, da v državi Sloveniji nismo vsi v enakem položaju. Državne ustanove se različno vedejo do revežev in do gospode in političnih veljakov. V sodnih procesih zmaguje jo tisti, ki imajo denar ali politično podporo.

Res je, da je Janez Janša poslanec v DZ in da je predsednik največje opozicijske stranke … ampak to, kar se je zgodilo, je greh slovenske demokracije in vseh odgovornih državnih organov, ki so dovolili, da je do tega prišlo. Tudi na tem področju imamo dvojna merila: vsak, ki se hoče zaposliti v državni ustanovi, mora predložiti potrdilo o kaznovanju, le poslancu Janši to ni bilo potrebno. Mar pozabljamo, da imajo zaporniki v organizirani pravni državi drugačen položaj, saj so zločinci, ki plačujejo kazen za dejanja, s katerimi so oškodovali posameznika ali ustanovo, zato ker so bila njihova dejanja nevarno za premoženje in življenje ljudi.

Kriv je predsednik države, kriv je predsednik vlade in vsi izvoljeni poslanci, ki so dovolili ta kaos. Med njimi so bili redki, ki so se uprli janševistom in drugim podpornikom tovrstne politike. Kriva je pravna znanost z razcepljeno znanstveno elito. Krivi so strici iz ozadja, ki niso komunajzarji, ampak so to zaslepljene Janševe troblje pod okriljem peščice diktatorjev.

Krivi smo tudi državljani Slovenije, ki smo dopustili, da se je v naši demokraciji spočel človek, ki s svojimi načeli razdvaja slovenski narod, našo zgodovino postavlja na laž in s sovražnim govorom zavaja državljane in nekatere od njih vodi v pogubo.

Nismo še pozabili, da se je na slovenski politični sceni pojavil že več kot pred 30 leti in da je vedno bil v konfliktu z družbenimi interesi. Vedno je bil kameleon: Začel je kot zelo rdeč mladinec, zagrizen borec za socializem in privrženec KP in na koncu je postal ekstremni nacionalist. Zaradi Janše, neodgovornih politikov, pravnih strokovnjakov, neodgovornih institucij imamo majav politični sistem in zelo napadeno gospodarstvo.

Smo država, ki bi morala v stečaj.

 

#Kolumne #Lojze-podobnik