Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Dosje strici iz ozadja: Vsi tokratni zmagovalci volitev so persona non grata!
Takega članka ne zna niti naročiti, kaj šele napisati dr. Robert Golob. Ta članek na prvi strani Dela ni nič drugega kot jasno sporočilo Boruta Jamnika v imenu Goloba, da je z strici iz ozadja konec.
prava .
Slovenija

Nedelja, 22. Maj 2022 ob 12:37

Odpri galerijo

Naslovnica sobotne izdaje osrednjega slovenskega dnevnega časnika Delo. (Foto: Posnetek zaslona- Delo)

Takega članka ne zna niti naročiti, kaj šele napisati dr. Robert Golob. Ta članek na prvi strani Dela ni nič drugega kot jasno sporočilo Boruta Jamnika v imenu Goloba, da je z strici iz ozadja konec. Torej konec Milana Kučana in Janeza Zemljariča, tandema Gregor Golobič- Bojan Petan z njihovimi lojalnimi ostanki omrežja. Kako je lahko strateg javnega mnenja Nikola Damjanič zadal poražencem tak avtogol. Jao,jao, jao!  Ker če bi se motili, Golob ne bi mogel nikoli izjaviti, da ga bi Jamnik pri pametnih idejah poslušal. Golob pravi, da če se bo Jamnik pridružil njegovim lastnim idejam je dobrodošel pri obnovi države  (beri reševanje Jamnikovih parkirišč pred implozijo) ter da mu vrata pri sodelovanju pušča odprta. Tisti del, kjer se pa razhajata pa je Jamnik z dr. Robertom Golobom že razčistil, saj mu ni podaljšal mandata na GEN-I. Če bi Golob kakršnokoli samostojnost, bi bil njegov prvi načrt za obnovo države razrešitev Jamnika z Modre zavarovalnice. Hvaležni bi mu bili vsi kupljeni politični sužnji nikoli izvoljenega državanega uradnika z Dunajske 119 v Ljubljani.

Časnik Delo je v svoji sobotni izdaji na naslovnici zapisal velik naslov Golob napoveduje konec ere stricev iz ozadja. V njem je avtorica članka, novinarka Dela Suzana Kos izpostavila mnenje prihajočega morebitnega mandatarja vlade dr. Roberta Goloba o predsedniku Modre zavarovalnice Borutu Jamniku in Gregorju Golobiču, nekdanjem dolgoletnem sekretarju stranke Liberalne demokracije Slovenije in predsednika stranke Zares.


				Milan Kučan, Dragan Isajlović, Gregor Golobič in Bojan Petan. (Foto: Posnetek zaslona- Fotomontaža Nova24tv, Tarča RTV Slovenija in Dnevnik)			Milan Kučan, Dragan Isajlović, Gregor Golobič in Bojan Petan. (Foto: Posnetek zaslona- Fotomontaža Nova24tv, Tarča RTV Slovenija in Dnevnik)

O Borotu Jamniku je predsednik stranke Gibanje Svoboda dr. Robert Golob povedal sledeče:

"Ne skrivam, da se z Borutom Jamnikom poznava, in to še iz časov, ko je bil v Hitu [od tam je odšel leta 2004], najine poti se pravzaprav niso nikoli križale. Absolutno pa ni res, da vplivava drug na drugega, še več, že nekaj časa imava nekatere poglede precej različne... Če se bo Jamnik želel pridružiti obnovi države, kot si jo je zamislilo Gibanje Svoboda, in bo javno podprl koalicijske načrte, ne bo naletel na zaprta vrata. »Kdor je pripravljen delati za skupne cilje in se zanje tudi javno izpostaviti, bo dobrodošel. Iz ozadja pa ne bo nihče mogel doseči ničesar. Ne bomo si pustili diktirati," je povedal prihajoči morebitni mandatar levosredinske vlade.

O dolgoletnem operativcu starih oveščevalnih struktur iz Zemljaričevega poslovnega miljeja  Gregorju Golobiču je dr. Golob že pred časom za revijo Reporter povedal sledeče:

"Z gospodom Golobičem se že dlje časa drug drugega izogibava in sva oba zelo zadovoljna, da je tako," je povedal dr. Robert Golob za revijo Reporter.


				Nikola Damjanič, lastnik agencije Ninamedia ter upravitelj PZ Vrbčko selo na Hrvaškem. (Foto: Posnetek zaslona- Youtube)

Nikola Damjanič, lastnik agencije Ninamedia ter upravitelj PZ Vrbčko selo na Hrvaškem. (Foto: Posnetek zaslona- Youtube)

Zakaj Golob ne mara Golobiča? Ker je Golobičev Aleksander Mervar moral čistiti vse Golobove poslovne akrobacije v Istrabenz-Gorenje!  

Razumljivo je, da je bil prvak stranke Gibanje svoboda vpet v vrh slovenske energetike od leta 1999 pa vse do danes. Potrebno je vedeti, da velja za dolgoletnega Golobičevega operativca v energetiki sedanji predsednik uprave ELES Aleksander Mervar. Prav Mervar je bil drugi človek skupnega energetskega podjetja, ki sta ga ustanovila Istrabenz in Gorenje. Nekateri kritični mediji so izpostavili predvsem bosanske afere Istrebenz-Gorenja povezanih s hčerinskimi družbami tega podjetja v Bosni in Hercegovini. Najbolj je odmevala afera o 15-odstotnem deležu v novem bosanskem podjetju Intrade Nevena Spahalića, preko katerega so hoteli obstoječo koncesijo iz originalnega hčerinskega podjetja v lasti Istrabenza prenesti na novo ustanovljeno podjetje. A kot so ugotovili bosanski mediji pri poslu vreden nad 200 milijonov evrov, bi morala bosanska vlada ponovno odločiti o koncesiji.

Posel je padel v vodo po razkritem videoposnetku objavljen v osrednjem bosanskem mediju Dnevni avaz v lasti razvpitega in zloglasnega Fahrudina Radončiča. Potrebno je vedeti, da je za vse posle vedel tudi Mervar.

Po informacijah naših odličnih poznavelcev energetike na področju investicij je prav Mervar bil tisti, ki je pospravljal Golobove poslovne akrobacije. Zato je razumljivo, zakaj se Golob noče videvati z Golobičem. Ne glede na to, da se mu dolgoletni operativec starih koroških struktur s poslovnega miljeja Janeza Zemljariča prilizuje na Tarči in v komentarjih na Twitterju.

Golobič zelo dobro ve, da je eden največjih poražencev morebitne novo ustanovljene levosredinske vlade. Tega koroški fantje s "Ultra operativcem" ne pozabljajo. Težava pa je tudi to, da so vse izginule milijarde na "lepe oči" izginile in je dolgoletni imperij tik pred razpadom. Zaradi tega so jezni predvsem njihovi vnuki in pravnuki.

Zakaj bo in je Golob le še eden od potrčkov Boruta Jamnika? Če ni, ga naj razreši z mesta predsednika Modre zavarovalnice!

V enem izmed naših člankov smo se spraševali, kdo je zmagal volitve. Večkrat smo že izpostavili, da je vse zadnje vlade od leta 2008 ustoličil in uničil poslovni krog navadnega zaposlenega državnega uradnika z Modre zavarovalnice Boruta Jamnika. V našem mediju smo v seriji člankov razkrivali razmerja med Jamnikom in Golobom. Po volilni zmagi Gibanje Svobode se je pričela t.i. državljanska vojna med Jamnikovim in Zemljaričevim poslovnim miljejem. To nakazuje stavek v omenjem članku v Delu, kjer zapišejo da je del gospodarstva nezadovoljen s krepitvijo ponovne gospodarske moči zaposlenega navadnega državnega uradnika z Dunajske 119 v Ljubljani.

Potrebno je vedeti, da so obalni samodržci s operativem Jamnikom v zadnjih tridesetih letih ugrabili državo, zadnjih dvajset let jo ukradli ter poslednjih desetih letih rešujejo pred implozijo. Tudi v času sedanje vlade je Jamnik prek krtov v vseh štirih koalicijskih strankah nadzoroval vse niti slovenskega državnega gospodarstva. Bilo je nekaj poskusov, a jih je Jamnik zelo hitro zatrl. Res pa je, da je v času sedanje vlade doživel nekaj porazov, ki so mu načele njegovo nedotakljivost. Predvsem je bil boleč poraz pri izgubi nadzora mariborske banke NKBM, kmalu bi se mu zgodila še osebna tragedija z izgubo Save turizma.


				Borut Jamnik in Dejan Rajbar, še en član Sava boys, osrednja figura Elements Capital Managment in varuh slovenskih kapitalistov skritih v skladu York. (Foto: Posnetek zaslona- STA in Dnevnik)			Borut Jamnik in Dejan Rajbar, še en član Sava boys, osrednja figura Elements Capital Managment in varuh slovenskih kapitalistov skritih v skladu York. (Foto: Posnetek zaslona- STA in Dnevnik)

Zadeva je prišla tako daleč, da se je prosto po Bojanu Požarju mefisto slovenskega gospodarstva moral pojaviti v dominantnih medijih (POP TV, RTV Slovenija itd...). Zadevo glede Save je še najbolj slikovito napisal novinar Nedeljskega in oče poslanca Gibanje Svoboda Lenarta Žavbija, Aleksander Lucu. Le ta je zapisal, da so v luksemburškem skladu v lasti ameriškega Yorka skrivajo slovenski kapitalisti z zahtevo, da mora Jamnikov poslovni krog plačati kupnino za dolgoletno varovano parkirišče s strani Yorka. Na koncu se je izkazalo, da je Jamnik zmagovalec, saj je kljub srditemu boju odšel brez praske.

V najslabšem primeru bodo vso krivdo nosili morebitni novi finančni minister Klemen Boštjančič, Savin "bankser iz NLB" Matej Narat in član uprave Save in prvi varovanec Yorka v Sloveniji, član zloglasnega Elements Capital Managment (ECM) Dejan Rajbar. Ob tem smo razkrili še dva ključni osebi Jamnikovega kroga, Aleša Škoberneta in Andreja Praha.

Škoberne je skrbel predvsem za pogodbeni del, kjer so nekdanji velikani slovenskega gospodarstva se dobesedno ponižali, kapitulirali in predali premoženje v njihove roke. Vprašajte se, kam je pristalo premoženje Staneta Valanta ali Bineta Kordeža? Prah pa je s svojimi razvejanimi kadri dobesedno ugrabil vse najbolj pomembne regulatorje v državi. Ne smemo pozabiti na operativko iz SDH Vanesso Grmek, še en kader iz Save. Je pa sedanja vlada sklenila, ko se bodo postopki zaključili sprožila forenzična preiskava o poslovanju Save v zadnjem desetletju. Odgovor SDH na naše vprašanje je sledeč:

"Vlada RS je v sklepu ob dokapitalizaciji naložila SDH, da v štirih mesecih po pridobitvi katerekoli kapitalske naložbe s sredstvi, pridobljenimi iz navedene dokapitalizacije, zagotovi izvedbo forenzične preiskave poslovanja družbe, ki je izdajateljica te kapitalske naložbe, in njenih odvisnih družb, za obdobje desetih let pred njeno pridobitvijo.SDH bo torej k forenzični reviziji lahko pristopil po pridobitvi deleža v Savi, to je po pridobitvi soglasja AVK, da je transakcija skladna s pravili konkurence."

Kot je razkril še samostojni novinar Bojan Požar, nova levosredinska vlada ne more zamenjati nadzornikov v SDH Ivana Simiča, Leona Cizlja in Emeršiča, kot ni morala sedanja vlada zamenjati Jamnikovih kadrov (Karmen Dietner in Jože Vipotnik).

Tukaj je prva večja mina za Jamnikovega potrčka, bodočega finančnega ministra Klemna Boštjančiča, dolgoletnega predsednika upravnega odbora Save. Zgodila se bo klasična Jamnnikova poteza, ko svoje potrčkote po roku izteka uporabe dobesedno vsakokrat odvrže.

Mogoče se je pa Robert Golob pričel zavedati, da mu je godljo s kosovskim veleposlanikom v Zagrebu Martinom Berishajem zakuhal prav njegov večni kolega pri jedenju škampov z Dunajske 119 v Ljubljani.

Dne 13.5.2022 je Nova24tv objavila članek z naslovom [Ekskluzivno] Dokumenti kosovske parlamentarne komisije: Za toliko je Golobov Gen-I opeharil kosovske državljane!. V njem so objavili dokumente kosovske parlamentarne komisije, kaj sta sploh počela Berishaj in Golob. Kosovski uporabniki GEN-I so tako preplačali za megavatno uro kar 150 evrov! To so počeli v eni najrevnejših in gospodarsko nerazvitih državah v Evropi!


				Dokumenti kosovske parlamentarne komisije, ki razkrivajo povezanost dr. Roberta Goloba s kosovskim veleposlanikom na Hrvaškem Martinom Berishajem. (Foto: Posnetek zaslona- Nova24tv)			Dokumenti kosovske parlamentarne komisije, ki razkrivajo povezanost dr. Roberta Goloba s kosovskim veleposlanikom na Hrvaškem Martinom Berishajem. (Foto: Posnetek zaslona- Nova24tv)

Po podatkih iz dokumentacije je Elektro podjetje Kosovo meseca januarja prodalo električno energijo podjetju Gen-I za 105 evrov za megavatno uro, istočasno pa je Elektro podjetje Kosovo kupovalo električno energijo od srbskega podjetja za 255 evrov za megavatno uro.

Pri tem gre torej kar za 150-evrsko razliko za prodani megavat električne energije, v dveh mesecih pa so na Kosovem na ta način, od srbske podružnice Gen-I, kupili za 4,2 milijona evrov električne energije so zapisali na Nova24tv. Ob tem ne smemo pozabiti, kako so potovala nakazila iz beograjskega podjetja GEN-I na črnogorsko podjetje Martina Berishaja.

Le ta pa je dvigoval denar in ga nosil Golobu, ta pa naprej nakazoval do sedaj še v neznan italijanski sklad so izledkih mednarodne finančne preiskave razkrili v oddaji Danes ob 18h na Planet TV. Je pa res, da smo v našem mediju že vse to razkrili dobra dva dni prej, a so kritični in dominantni mediji naše ugotovitve spregledali.

Zato se lahko ob vsem tem vprašate, komu Robert Golob prodaja pravljice za lahko noč. Dolgoletni Jamnkov skrbnik parkirišča delnic navadnega državnega uradnika z Dunajske 119 si naj niti ne domišlja, da bi ušel z Jamnikovih krempljev. Mogoče je pa Golob sedaj že ugotovil, kdo mu je vzel njegovo energetsko igračko GEN-I po šestanjstih letih iz rok.

Če si bodoči morebitni mandatar ter kasnejši predsednik levosredinske vlade domišlja, da bo ušel z krempljev Jamnika in ga bo premagal je to še en račun brez krčmarja. Kosovo, bosanske afere, bančni račun je le nekaj Jamnikovih min, ki je svoji maskoti Vučko (olimpijske igra v Sarajevu 1984) podstavil nikoli izvoljeni državni uradnik z Modre zavarovalnice.

Avtor tega teksta je že v preteklosti razkril, da je v GEN-I na lepe oči izpuhtelo vsaj pol milijarde evrov.Enako smo ugotovili, da je v GEN-I tudi po analizah naših strokovnjakov za energetiko izpuhtelo pri prikazi dobička 355 milijonov evrov. Enako smo ugotovili, da bi preko Zakona o oskrbi z električno energijo izvedli privatizacijo GEN-I.


				Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv			Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv

Vse to so dejstva, s katerim "strički iz ozadja" z Obale in Koroške držijo Goloba za "mahones." Ne glede, da v pijanosti zmage Jamnikova maskota Vučko sanja sedaj že šest mandatov, bo slej ali prej doživel račun brez krčmarja. To se mu dogaja že pri predstavitvi koalicijske pogodbe, kjer so se nenadoma bodoči koalicijski partneji znašli v sporu z vsemi. Ob tem pa manager Golob misli, da bo svojo stranko in vlado spremenil v novi GEN-I. Kritike niso dovoljene s strani bodočih koalicijskih partnerjev, saj bo dr. Robert Golob imel prvo in zadnjo besedo. Ceno svobode so morali že plačati pomurski poslanci Golobove stranke, saj so "svobodno" zapustili Klub pomurskih poslancev. Jp, to so storili "svobodno."

Jp, prosto po Golobu,  era stricev iz ozadja se končuje. Mu verjamete?

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

259 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

74 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

1680 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

359 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

3701 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

166 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dosje strici iz ozadja: Vsi tokratni zmagovalci volitev so persona non grata!