Članek
Moje male prsi.
Objavljeno Aug 26, 2014
Včeraj sem končno naložila slike z letošnjega morja na računalnik.
Ko sem zagledala svojo golo sliko (s plaže), sem se ob pogledu na svoje male prsi, za trenutek zdrznila. Še vedno so tako majhne kot so bile.
Mojemu ženskemu telesu na žalos...t ni bilo dano imeti lepih, polnih prsi.
Od pubertete naprej sem morala vaditi sprejemanje in sprijaznjenje z dejstvom, da sem pač taka kot sem, da nikoli ne bom nosila modrca, da ne bom mogla nositi lepih ženskih oblekic, bluzic in majčk, ki bi lepo sedle na moje prsi in poudarile mojo ženskost. Kaj šele, ko oblečem pulover ali zimsko jopico, takrat pa se spodaj skrije vse in izgledam povsem brez njih.
To je za mlado dekle, žensko velika travma, s katero se spopada kar nekaj časa.
To najbrž zares razume le ženska z malimi prsmi.

Ko sem zanosila in so se mi prsi napele in povečale, sem bila vsa blažena in vesela, ker sem končno imela prsi. Po prenehanju dojenja, pa so postale še manjše kot so bile.
Živimo v družbi, kjer so ženske prsi eden izmed glavnih atributov ženske privlačnosti.
Nekoč sem si kupila tisti wonderbra modrc, v katerem sem na videz imela zelo lepe in polne. Grem z njim v mesto. Srečam svojega bivšega, ki kar ni mogel pogleda odtrgati od mojega dekolteja. Namignem mu: " Pri Glumičiču sem bila." (znani estetski kirurg)..usta so se mu razširila in zaznala sem, kako bi takoj preizkusil kako stvari sedaj stojijo.

Nikjer in nikoli mi nihče ni povedal kako lepa in popolna sem tudi z majhnimi prsmi.
Dolgo, predolgo sem bila zaradi tega zamorjena in žalostna.
Sčasoma, z leti sem to dejstvo pač morala sprejeti. In pozabiti na vse lepe ženske obleke. In na moško občudovanje.

Včeraj sem pa ugotovila, da lekcije nisem vzela do konca.
Nisem zares vzljubila svojih prsi, ne takih kot so.
Ne sebe, takšne kot sem.
Močno spoznanje za žensko mojih let.

Ko sem spoznala Petra in ko sva si postala zares blizu, sem ga nekoč vprašala, kaj meni o mojih mini prsih in kako to on sprejema!?
Odgovoril je seveda, da niso prsi tisti dejavnik zaradi katerega si z žensko, ampak ona kot celota, kot osebnost, kot energija.. da pa je vseeno prijetno, če ima ženska tudi nekaj prsi.
Evo. Pomembne so,
Pa še kako so pomembne, vidiš najbrž šele potem, ko je karkoli narobe z njimi.
Včeraj sem se opravičila svojim malim prsim. Po tuširanju sem jih nežno namazala s kvalitetnim oljem in jim rekla: "Hvala, ker ste. Takšne kot ste.
Rada vas imam."
Prikaži več

 

:)

AT

Mogoče pa res? ;)

Laščan, trebuh pa še bolj, kaj? ;) P.S.: Klavdija, prepozno sem videla, da ti veš za istoi resnico :D

Laščan, pa trebuh tud a ne? Pa sori tipkarskim napakam, sem lih pir spila

Probaj z laškim pivom. Vrček na dan (pred spanjem) in garantiram večje vsaj za eno številko :) Tudi nam decom zrastejo en mal.

Joj, s čem se vse živo bitje ne obremenjuje :) :) :) Vedno znova in znova ;)

AT

Moje mneneje, pravzaprav moje preference, kar se žensk tiče, v popolnosti predstavlja moj današnji foto album, drugega nimam kaj dodati. ;)

Marija, ikona? Morda... za mojega moškega. Zakaj bi se omalovaževala? Ženska je privlačna, če je zadovoljna sama s seboj, topla, vesela, dostopna in pripravljena na pogovor. Rada imam vsaj malo svetlobe... ;) Mislim, da si lutke s popolnimi merami moški niti ne želijo... Jo pogledajo v smislu, "kaj bi ji delov"... a osvoji jih le mehkoba in toplina... Lepote... kot da jih je strah? Ah... kar zdi se mi, da jim je všeč, če se malo trese.... Hmm... bodo morda moški povedali...

@Klavdija :) hvala, imam tudi sama nekaj tovrstne zaloge na zadnjici @Lili, hvala

Marija, mislim, da bi tukaj bile lahko vse ženske mi bile mame, moški pa očetje, no razen P.J. mogoče starejši brat.

Moje joške so čist ok. Tudi moj trebuh je super! Moja rit pa je ohoho! Ampak mislim, da sem si jo že zaslužila! Tako, da ne bom jamrala prav nič! Zapis pa je dober... iskren.

Ojej, Marija, tebe bom ne vem kaj. Zapis odličen, prebrala tudi komentarje. No, moram se pohvalit, da imam pa jaz ravno prave, večje imam kot sestra, katera ima kao idealno postavo in večje kot mami s podobno postavo. Jaz pa imam zato še velik trebuh, no skoraj vamp in ogromno, že polno celulita rit, no obraz pa poln mozoljev. No glede dojk naj povem še to, da me občasno bolijo, mislim, da mi še rastejo in ne, nisem noseča, ker brezmadežno ne more priti do tega. Torej Tadeja, imam predlog zate. Tudi prsi so iz maščobe in ti predlagam, da bi meni izsesali maščobo iz trebuha in riti in jo namestili v tvoje dojke, si za? Drugače pa si tudi s tvojimi malimi čudovita, ker bistvo je očem skrito.

@Marija, hvala za dotik z besedo, objem tudi tebi* @Zlobni, imaš point da, zakaj ne rečem(o) dojka, dojke...saj je to res prekrasna beseda za še bolj prekrasen del telesa. Vsem ostalim: Hvala*

Marija, res, o tej resničnosti sem jaz vsa ta leta veliko razmišljala. Morda bom pa tudi jaz spet kdaj kaj napisala o spletnih odnosih in resničnem človeku ... Objem

Marija <3

Marija :D Spomnim se, ko je en prijatelj enkrat gledal nastop folklornih skupin, bila je na vrsti prav skupina z mojega konca ... in ko so plesalke vihrale tam na odru, je ugotovil, da je ena spodaj brez :D Me je vprašal, če so naše noše take :) Marija, vsega pa nočem povedati :)

No, pa se bomo spet zgrazali. :-D vseckam.press

AT

Nisem izbirčen, velike ali majhne, se zadovoljim z vsakimi, če pa že moram izraziti preferenco, potem rajši manjše. Moja zadnja priležnica iz LJ je imela res velike, prvič sem se s tako obilnimi "srečal," prišel pa do ugotovitve, ki sem jo malo prej omenil; rajši manjše. ;) Da pa ne bi tu sodelujoče porabljale preveč besed in prepričevanj, naj objavijo slike svojega aktualnega oprsja, pa bomo potem skupaj podajali mnenja o videnem. Če ne zaradi drugega, pa vsaj zato, da se zlobni rožic na njih nagleda. :D :D :D

Marija, tisti moj dolgi ojoj je pomenil... da mi je en velik kompleks odpadel in da lahko o tem javno govorim. Hm... zakaj se reče kompleks... ker je kompleksen problem, najbrž.

Bolj kot joski so vecini moskih pomembni boki. :P --- P.S.: Ce so boki "pravi", je odsotnost hlack lahko nadvse dobrodosla. ;-)

AT

S tem, ko so nekatere od tu prisotnih priznale, da imajo velike joške, so si s tem vsekakor pridobile kakšnega oboževalca, če ne že snubca več, dočim sem jaz s priznanjem o one'tovi majhnosti dosegel ravno nasprotno; odvrnil pozornost marsikatere potencialne oboževalke! Zdaj pa imam! :D :D :P

Vsaka zgodba izzove nekaj v nas, če odreagiramo.

Je pa zanimivo to, da moški zelo redko govorijo o svojih frustracijah okoli premajhnega penisa. Pa menim, da jih imajo in to veliko-frustracij mislim.

@Andrej T, lahko prosim prevod za nas, ki ne znamo tega jezika. Hvala,

@Marija, Peter je izjavil, da je to prijetno, ne pa pomembno za moškega

AT

Donna barbuta, sempre piaciuta. Donna baffuta sempre piaciuta. Donna pelosa, donna virtuosa. Donna pelosa sempre focosa. :D :P

Najbrž ima vsak težave, preden se sprejme (tisti, ki je polno zaposlen, najbrž manj, ker nima časa na to misliti!) ... kakšni se pa tudi na starost ne in zato vse sorta počno, da bi bili videti mladi. Glede velikosti - meni je malo neprijetno le, kadar tečem :) Sem pa vse raje brez modrca, ne glede na to, kako izgleda. :) Le malo pazim, kdo me potem lahko vidi in kaj lahko tedaj naredim :) Bog ni ustvaril modrcev :)

ojooooooooooooooooooooooooooj

Marija...šele zdaj sem prebrala tvoj odgovor. Ne morem verjeti!!! Identično kot jaz! Mislim, da ima skoraj vsaka ženska komplekse zaradi tega. :(

Glej... jaz bi isto lahko rekla za moje velike prsi. Sem bila tako zakompleksana zaradi tega, da ti povedat ne morem. Vedno sem ure in ure premišljevala, kako naj se oblečem, da se "ne vidi". V seksu nikoli bila sproščena zaradi tega. Na ulici trpela, če je kdo "opazil" ali imel pripombo...Če je kdo rekel: "Tista z velikimi joški"... bi se kar ubila.:( No, lahko razume samo kdo, ki ima komplekse zaradi telesa. Moja tavelika hči je bila takisto zakompleksana zaradi tega problema in si je pred tremi tedni dala kirurško zmanjšati prsi. Pa smo kvit...eni imajo premajhne, eni prevelike... Vedno je kaj, da se lahko pol sekiramo.

Marija, kajne, tako počasi modrimo! :D Ne le sivimo :D

Sprejeti (se).

AT

Ahhh, daj no daj, tudi jaz imam majhnega, se pa sploh ne obremenjujem s tem. :D :D