V šolah in na ulici.

Da so droge v šolah prisotne vemo vsi. Le priznati si tega nočemo. Raje gremo mimo vsega in pogledamo vstran z mislijo, da se mojemu otroku že ne more zgoditi, da bi zapadel v svet teme, svet droge. 

Veliko krat slišim vprašanje: "Zakaj pa se drogirajo, če pa potem samo propadajo in si uničujejo življenje?"

Ko je človek pod vplivom droge mu je lepo. Nepopisno lepo. Občutek, ki ga ima oseba pod vplivom drog, si lahko plastično predstavljate, če primerjate občutek ob orgazmu. Orgazem je najintenzivneši občutek, ki ga lahko doseže človeško telo brez dodatkov. Droga pa ta občutek podeseteri, Si predstavljate? Deset orgazmov združiti v enega? Nepopisno. 

Tako kot je pri seksu, je pri drogi enako. Najstnik, ki prvič doživi orgazem, si želi ta občutek vedno znova in znova. Odvisnik od drog si želi ekstazo vedno znova in znova. Psihološka odvisnost in tudi telesna odvisnost od drog je huda in telo zahteva vedno več. Uporabnik pa z vnosom kemije v telo, počasi a sigurno uničuje vse kar je bil in kar je sedaj. 

Zato se kot stalni član Varnostnega sosveta Mestne občine Maribor zavzemam za učinkovito ozaveščanje vseh starostnih skupin, o zlorabi drog. Pa naj bodo to dovoljene ali prepovedane droge. 

Želim si, da bi skupaj ustvarili skupnost, ki razmišlja podobno kot jaz, ter da si želi svoje misli prenesti v realnost. V Sloveniji je mreža društev in institucij dobro razvita, vendar nikoli ni preveč, da še nekdo opozarja na težave, ki nastanejo pri zlorabi drog. 

Droge v šolah so večji problem kot si mislite. Ali že veste za novo drogo, ki kroži tudi po NAŠIH osnovnih šolah? Imeuje se SLADOLED.

Tukaj je povezava na stran DrogArt, kjer je Sladoled tudi podrobneje opisan.