Gre še za eno tragično zgodbo v kateri imajo glavno vlogo ženske. Ženske imajo  v nekaterih muslimanskih državah še vedno svoje mesto le za štirimi stenami in so moškim pokorne, tako da  delajo z njimi kar jim paše.

 

 

V tej knjigi gre za zgodbo mlade Američanke, japonskega rodu, ki se je pri 17-tih zaljubila v princa Bahraina iz Malezije.

 

Kasneje sta odpotovala v Malezijo, se na hitro, ne da bi ona sploh vedela, poročila in takrat je mož pokazal pravi obraz.

 

V nadaljevanju spremljamo njeno zgodbo oziroma njeno bivanje v Maleziji. Rodila je sina in hči, odšla nazaj v Ameriko z otrokoma, od koder pa jih je mož ugrabil in odpeljal nazaj v Malezijo.

 

Princesa se je borila za svoja otroka in po dolgih letih, ko sta bila otroka že odrasla, le doživela ponovno snidenje.

 

 

Založnik o knjigi

Avtorica romana je postala priznana humanitarna delavka in borka za človekove pravice. Prvi del njene življenjske zgodbe Bila sem princesa je preveden v 22 jezikov in je dramatično in poučno branje, bere se kot triler, v resnici pa gre za srhljivo resnično izpoved.

Pomladi leta 1980 je čedno in naivno sedemnajstletno dekle spoznalo Bahrina, mladega študenta arhitekture in malezijskega princa. Zaljubila sta se in odpotovala v njegovo rojstno, islamsko deželo Terengganu, da bi se poročila. Jacqueline Pascarl je po nenavadnem poročnem obredu postala princesa, lady Jasmin. In potem se je njena usoda v hipu zalomila. Mož je pokazal svoj pravi obraz.

Postal je tiranski, krut tujec, kraljevski dvor pa njena kletka. Pri dvaindvajsetih letih se je Jacqueline z dvema otrokoma vrnila v Avstralijo in se borila za ločitev in skrbništvo nad otrokoma. Sedem let pozneje se je princ maščeval in ugrabil otroka. Začela se je pretresljiva drama, ki smo jo lahko spremljali v vseh svetovnih časopisih, in ki se je nedavno srečno razpletla.

 

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 7

Jacqueline Pascarl Interview Pt 1 of 3 - YouTube

Talking Heads ABCTV: bestselling author & former islamic royal princess. Humanitarian aid worker, activist, child kidnap victim, motherTalking Heads ABCTV: b...