Moram reči, da me je začetek knjige navdušil, saj se je pričel z nizom novejših zgodb o čudežnih preživetjih in neverjetni volji do življenja. Nekje do polovice mi je bila knjiga super, na koncu pa se mi je zdelo, da je preveč zgodb, ki so zelo podobne in sicer o raziskovalcih Severnega in Južnega pola našega planeta.

 

V sami knjigi pa lahko vidiš, kako so nekateri lahko preživeli nemogoče razmere in da so vse osebe v knjigi neki fenomen, ki ga je težko razložiti.

 

Založnik o knjigi:

 

Bear Grylls ve, kako težko je preživeti. Vendar ni edini.

To ve tudi Louis Zamperini, član posadke ameriškega bombnika, ki je po strmoglavljenju 47 dni preživel na morju. Pa Marcus Luttrell, pripadnik specialne enote ameriške vojne mornarice, ki se je sam spopadel z večjo skupino talibanov v afganistanskem gorovju. Pa Nando Parrado, eden od tistih, ki so preživeli grozljivo letalsko nesrečo visoko v ledenih Andih.

Bear Grylls je v knjigi zbral zgodbe o pustolovcih, raziskovalcih, vojakih in vohunih, ki ga navdihujejo že vse življenje, ker tudi v najtežavnejših razmerah niso obupali. Nekatere od njih je težko brati  ̶  preživetje je le redko lepo. Vendar pa vse pripovedujejo o ganljivi neustrašnosti, neomajni trdoživosti in izjemni umski moči moških in žensk, ki imajo nekaj skupnega: pravi pogum.

Ne dovolite, da bi vam kdorkoli govoril, da česa ni mogoče narediti. Takšni ljudje vam po navadi hočejo povedati le to, da oni tega ne zmorejo.

To pa še ne pomeni, da tega ne zmorete vi.