Gre za zapis z mojega bloga 24.08.2014 in je spet aktualen, ker sem pred kratkim mimogrede obiskal IKEA CENTER v ZAGREBU. Lahko rečem, da je bila gneča, za četrek dopoldne kar velika. 
 
Pa so nas zopet prehiteli Hrvatje.
Medtem, ko se mi doma ukvarjamo s tem ali bomo švedski  multinacionalki prodali kos zemlje, menda na RUDNIKU v LJUBLJANI in da bi zgradili IKEIN center, nas lepo hrvatje prehitijo po desni in dokaj hitropostavijo lep velik IKEA CENTER v ZAGREBU in nam s tem odvzeli kupce. 
 
Namesto, da bi k nam hodili hrvatje in bosanci in najbrž tudi celoten Balkan, pa bomo mi hodili v ZAGREB. 
 
Saj človek ostane brez besed.
Ali resnično ne znamo prav čisto nič izpeljati. Ali so resnično  v vsakem poslu v SLOVENIJI zraven samo lastni, osebni interesi?
Ali je potrebno cene zemljišč res navijati so neba?
Tudi če bi dali zemljiušče zastonj ali za neko simbolično ceno, bi nam CENTER IKEA prinesel veliko.
Prvo kot prvo posel slovenskemu gradbenemu podjetju (če seveda ne bi nabili cene). Tu gre potem tudi za veliko število novih delovnih mest in seveda ogromno kupcev iz Hrvaške in iz ostalega Balkana. 
Na žalost izgleda, da res prevladuje IGNORANCA, NEPOPUSTLJIVOST, EGOIZEM ali še kaj drugega, predvsem vrlih mož na čelu LJUBLJANE.
 
Sedaj ko je IKEA v ZAGREBU in baje bodo na Hrvaškem  še postavili nekaj centrov, najbrž nima nikakršnega smisla postaviti kakega centra IKEA v LJUBLJANI. Naš voz je že odpeljal ali "PROŠLA BABA KOLICIMA" pravijo naši bivši bratje.
 
Ta zadeva me močno spominja na pred leti, možnost postavitve IGRALNIŠKEGA CENTRA blizu GORICE skupaj z Američani.
Posel je bi tik pred realizacijo ODPOVEDAN,  spet iz nekih neumnih razlogov, kot so PROSTITUCIJA, GEMBLANJE, SAMOMORI in ne vem kaj še so si izmislili, da le ne bi tega postavili.
 
KAJ NAJ SI ČLOVEK ŠE MISLI?
KOLIKO TAKIH PROJEKTOV KOT JE IKEA BOMO ŠE ZAJEBALI ???
 

mike1968 - IKEA

EVO pa so nas ZOPET PREHITELI....HRVATI mislim...medtem, ko se mi doma ukvarjam